Nowlive.eu

Registreren
 

Utopiaan 2015
gelezen 11131 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
december 30, 2015, 21:37:30
#22
#div_s90  Ivan is de Utopiaan van het Jaar 2015 #div_s90


--->>   http://home.nowlive.eu/index.php/topic,76073.0.html

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Utopiaan 2015
« Reactie #22 Gepost op: december 30, 2015, 21:37:30 »

december 30, 2015, 21:32:25
#21
.[youtube=580,385]//www.dailymotion.com/embed/video/x3k5pv6_uvhj-2015-deel-1_fun[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 30, 2015, 21:30:55
#20
.[youtube=580,385]//www.dailymotion.com/embed/video/x3k5w57[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 30, 2015, 21:30:01
#19
.[youtube=580,385]//www.dailymotion.com/embed/video/x3k62s6[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 30, 2015, 21:28:07
#18
Deel 4 Finale

.[youtube=580,385]http://www.dailymotion.com/embed/video/x3k67p7_uvhj-2015-deel-4-finale_fun[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 28, 2015, 17:29:21
#17

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 21, 2015, 17:41:24
#16Kan gestemd worden vanaf 23 december om 11:00 uur

de lijnen sluiten op Woensdag 30 december om 11:00 uur.

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 21, 2015, 17:04:13
#15
Dode paarden staan nu op

Ramona is benieuwd of Ivan in Utopia blijft als hij Utopiaan van het Jaar wordt. Ivan reageert fel...


Ramona: "Als je wint, blijf je dan nog?" Ivan: "Twee dingen: Waarom denken mensen dat je dit (de Utopiaan van het jaar titel) Łberhaupt kan winnen en waarom denken mensen dat ik naar huis zou gaan?"

"Nou ik denk dat je het gevoel kan hebben dat je hier alles hebt bereikt. Maar dat is, zoals ik nu hoor, niet het geval", antwoordt Ramona. Ze is benieuwd waarom Ivan zo gefrustreerd raakt door de eindejaarsverkiezing van volgende week.

"Ik frustreer mij om het feit dat ik er nu niet omheen kan", aldus Ivan. Hij benadrukt dat hij er niet tegen kan dat mensen de laatste week zo de aandacht trekken om Utopiaan van het jaar te worden. Hij heeft dat vaker zo gezien, ook tijdens stemmingen en eliminaties.

"Ik heb er last van, ik kan mij nu niet op Utopia focussen. [...] Normaal gesproken kan ik er wel omheen, maar nu niet. [...] Ik heb liever dat je de energie die je in je eigen campagne stopt, in Utopia stopt, want Utopia gaat door in 2016. [...] Als je graag Utopiaan van het jaar wil worden, had er dan het hele jaar naar gewerkt!"

Bouwen, niet spelen
Het bouwen aan een ideale samenleving is volgens hem veel belangrijker dan het spelen van dit soort spelletjes. De theaterdocente benadrukt dat Ivan de situatie ook met een knipoog kan bekijken, maar voor Ivan is het serieus. Er worden spelletjes gespeeld in de loods en dat hoort niet thuis in zijn Utopia. De titel Utopiaan van het Jaar moet je verdienen, die kan je niet winnen en dat bereik je enkel door hard te werken.

Ivan: "Meer dan een jaar heb ik getrokken aan een dood paard. En heel veel paarden roepen nu dat ze het recht hebben om te winnen." Onterecht volgens Ivan. Dat is nou precies het punt waaraan hij zich stoort.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 20, 2015, 21:59:09
#14
Ivan is tegen campagnevoeren...

...terwijl Ramona en Rowena juist de eerste stappen voor hun campagne hebben gezet.


De campagnefoto
Rowena en Ramona nemen Naomi apart. Ze willen namelijk - als grap - vannacht de loods gaan volhangen met flyers om de inwoners over te halen om op hen te gaan stemmen. Rowena vertelt dit plan glunderend aan Naomi: "Als nieuwelingen gaan wij al die sh*t doen. Vanacht gaan wij de hele loods volhangen. Als jij van ons een nieuwe foto wil maken?" Naomi is meteen enthousiast. Om aan de inwoners duidelijk te maken dat het een grap is stelt ze voor om er 'nieuweling van het jaar van te maken' en dat vinden de dames grappig. De meiden kleden zich snel om en duiken de fotostudio in.

Felle tegenstander
Ivan spuwt ondertussen vuur tegen Rob. Hij vindt dat de mensen die nu zo actief bezig zijn met campagnevoeren, normaal niet vooruit te branden zijn. En dat maakt hem kwaad, heel erg kwaad: "Ik heb daar schijt aan. Ik kan er gewoon niet tegen dat de mensen die er juist nu mee bezig zijn, er het hele jaar door als een dood paard bij hebben gezeten. Je moest er juist aan trekken. Komt niets uit en opeens komt er van alles uit."

Rob snapt zijn standpunt, maar vindt dat Ivan bij zijn eigen kracht moet blijven: "Wat jij ziet zullen anderen ook zien." Hij denkt dat de inwoners gewoon stemmen op degene waarvan zij vinden dat hij het verdient om Utopiaan van het jaar te worden. "Jij zit er toch niet om te winnen? Je zit hier voor het project Utopia", pept hij Ivan op. "Focus op je eigen ding ouwe, dat is hier de truc. En je niet zo druk maken om de bullsh*t er omheen", sluit Rob af.

Nog meer tegenstanders
Ook Nicole en Gabs zijn niet van plan om campagne te gaan voeren. "Het is gewoon niets voor mij. [...] Ik ga dit ding mij niet laten beheersen", zegt Gabs tegen haar vriendin in de keuken. Haar vriendin is het er roerend mee eens: "Heerlijk sfeertje", sluit ze sarcastisch af.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 20, 2015, 01:48:58
#13
Man van je woord

Zullen Mark en Ivan echt weggaan in het geval dat Bas wordt verkozen tot Utopiaan van het jaar? Naomi, Bjorn en Gabs betwijfelen het.

Ivan en Mark hebben gedreigd om weg te gaan wanneer Bas wordt verkozen tot Utopiaan van het jaar. Bjorn, GabriŽlle en Naomi bespreken dit statement op bed. Het drietal vindt dat de mannen zich erg laten kennen met deze uitspraak.

"Als Utopia echt belangrijk voor je is, ga niet weg", vindt Naomi. Bjorn vindt dat de heren zichzelf op deze manier in de problemen brengen. Want, zo vindt Bjorn, als je niet gaat "ben je geen drol meer waard". Gabs denkt dat de strijd tussen Ivan en Bas gaat. Naomi denkt dat als Bas wint hij heel stil wordt, maar Gabs denkt dat hij juist heel enthousiast gaat reageren: "The one man show hŤ, onze Bassie."Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 19, 2015, 18:31:18
#12
Naomi zet iedereen op scherp

Even na het middaguur worden de inwoners opgeschrikt door een toeter. Een grote vrachtwagen beplakt met een foto van Naomi komt het terrein op. Naomi is uitzinnig!

Naomi heeft een vrachtwagen geregeld die beplakt is met haar foto en wervende tekst dat zij Utopiaan van het Jaar moet worden. "Stem op mij!", luidt de tekst op de vrachtwagen. Dit viel bij sommige inwoners niet in de smaak.

Als de vrachtwagen op het terrein staat, lachen de meeste inwoners als een boer met kiespijn. "Er gaan nu echt mensen voor hŤ", zegt de oliebollenbakker tegen Naomi. Hij zegt dat de strijd eerst tussen Ivan en Bas ging, maar nu komen daar Naomi, Gabs, Nicole en hijzelf bij. Mark: "Het wordt nu wel echt spannend."

Ivan
Grote kansmaker Ivan loopt stil naar de vrachtwagen toe. Hij houdt een beetje afstand van de groep. Ivan heeft het na een aantal minuten wel gezien en verlaat de groep om een sigaret te roken met Nicole. "Ik dacht: 'Er is iets leuks'", zegt Nicole ironisch. "Leuk voor die meid", voegt ze er nog aan toe. Ivan: "Sommigen bouwen een Utopia op, en sommigen maken een poster." Ivan blijft er rustig onder. Hij ziet de lol er wel van in.

Nicole
Als Nicole naar binnen gaat, loopt ze tegen Gabs aan. Gabs: "Game is on! We gaan strijden!" Nicole: "Ik had zo gehoopt dat de sfeer gezellig zou blijven." Ramona roept naar Nicole dat zij denkt dat het best gezellig kan blijven. Nicole: "Omdat er nu drie mensen chagrijnig op een bankje zitten nu!" Gabs en Ramona zijn verbaasd. "Echt?", vraagt Ramona.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 18, 2015, 20:57:35
#11
Hoe denkt Ivan er eigenlijk over?

GabriŽlle wil graag even met Ivan praten over de Utopiaan van het Jaar verkiezing. Hoe denkt de krachtpatser over de verkiezing van het jaar?


De krachtpatser heeft er volgens GabriŽlle nog maar weinig woorden aan vuil gemaakt. Ze wil graag weten hoe hij zich voelt en hoe hij over de situatie denkt. Voelt Ivan wel dezelfde spanning in de loods als GabriŽlle? Of krijgt hij dat helemaal niet mee?

"Ik ben van mening dat meerdere mensen het verdienen. Je hebt maar drie stemmen en dat zorgt voor spanning. Wat doe je met die drie? En wat maakt iemand Utopiaan van het jaar? [...] Niemand weet wat er gaat gebeuren. Ik weet alleen dat mensen kans maken. Ik weet dat jij kans maakt, ik weet dat ik kans maak en ook Bas. Maar ook Nicole. [...] Ik denk dat de oude garde kans maakt", aldus GabriŽlle.

Ivan, Utopiaan van het Jaar?
Op de vraag of Ivan Utopiaan van het Jaar wil worden antwoordt hij het volgende: "Ik wil het niet winnen. Want als je iets wil winnen moet je er voor gaan strijden. [...] Er is hier geen winnaar en er is hier geen verliezer. Het is iets wat mensen je moeten gunnen."

GabriŽlle reageert: "Zou je het jezelf wel gunnen?" De spierbundel reageert: "Ik zou mij vereerd voelen als ik die titel krijg. [...] Maar ik kan nu niks meer aan veranderen."

Geen spelletjes voor Ivan
Hij benadrukt dat hij het wel raar vindt dat mensen zich nu ineens anders gaan gedragen en hun best gaan doen, terwijl ze een heel jaar de tijd hebben gehad om zichzelf te bewijzen. GabriŽlle zou graag meer stemmen willen verdelen, omdat in haar ogen meerdere mensen de titel verdienen. Bovendien maakt dat de keuze makkelijker. Ivan reageert: "Maar uiteindelijk kan er maar ťťn winnen." Hij heeft geen zin om spelletjes te spelen. Hij wil ook geen mensen overhalen om op hem te stemmen. Hij benadrukt wederom dat mensen je de titel moeten gunnen.

"Ik denk niet dat ik mijn stemmen ga verdelen, want ik denk niet dat verdelen het verschil maakt", vertelt hij even later. Ivan gaat zijn stemmen baseren op prestatie en bijdrage. Inzet is volgens hem het belangrijkst.

Terug naar de buitenwereld
Het gesprek gaat vervolgens over de buitenwereld, want hoe lang zijn de twee nog van plan om te blijven? Hoe denkt Ivan over een eventueel vertrek? "Er wacht ons nog een heel avontuur buiten. [...] Maar dit is een ervaring die ik nooit meer ga meemaken. Ik ga me nooit meer ergens zo thuisvoelen als hier", aldus Ivan.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 18, 2015, 18:21:48
#10
"Ik twijfel nog"

Rowena, GabriŽlle en Naomi praten over de naderende Utopiaan van het Jaar verkiezing. Rowena: "Op wie gaan jullie stemmen?"


GabriŽlle weet nog niet op wie ze gaat stemmen: "Ik twijfel nog heel erg." En Naomi weet het ook nog niet. Maar ze gaat dit jaar wel met haar gevoel stemmen en haar stemmen verdelen. "Ik vind dat meerdere mensen 'Utopiaan van het Jaar' moeten worden", aldus de blondine. En daar zijn de andere dames het wel mee eens.

Rowena vraagt zich af wat iemand nou eigenlijk Utopiaan van het Jaar maakt? Naomi: "Ja, want ieders Utopia is natuurlijk anders." Dus om welke reden gaat men straks eigenlijk stemmen? Krijgt iemand de meeste stemmen omdat hij of zij al lange tijd in Utopia zit? Of krijgt iemand de meeste stemmen omdat hij of zij het afgelopen jaar de meeste inkomsten heeft gegenereerd?

De rapster deelt mede dat ze nog twijfelt op wie ze gaat stemmen: "Ik heb er wel zes." Ze gaat hoogstwaarschijnlijk haar stemmen verdelen. Naomi reageert: "Ik denk dat heel veel mensen gaan verdelen dit jaar, of ze komen er in de laatste week achter dat ze anders moeten stemmen, om iemand meer kans te geven."
Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 17, 2015, 23:02:04
#9
"Gina denkt dat ze gaat winnen"

Natuurlijk is ook vandaag de Utopiaan van het jaar verkiezing onderwerp van gesprek.


Eerder op de middag zitten Rowena en Cees kort te filosoferen over wie Utopiaan van het jaar wordt. Hierbij komt al gauw de naam van Bas naar boven. Rowena geeft aan dat Bas "bewust is waar hij is." "Hij is TV, hij maakt TV, maar hij doet ook wel wat voor de diertjes. Ik vind het knap." Maar Cees zegt dat dat logisch zou moeten zijn. "Als je dieren hebt, moet je er goed voor zorgen, dat vind ik niet zo bijzonder." "Maar vind je niet dat hij bijdraagt?", vraagt Rowena, "Waarom is Bas zo populair dan?"

Dat is voor Cees heel makkelijk. "Omdat hij overal schijt aan heeft en zijn eigen ding doet. Dat vinden mensen prachtig. Hij is niet bang, voor niemand. Heleboel mensen zijn bang voor Ivan en doen precies wat hij zegt. Bas niet. Niemand heeft grip op hem en dat spreekt mensen aan. Ik vind dat ook heel knap van hem. Daarom staat hij ook in mijn rijtje."

Later op de avond komt het onderwerp van Utopiaan van het jaar ook ter sprake bij Gina, Mark en Wim.
Hier wordt langzaam duidelijk dat het logische verbond tussen Gina en Mark toch niet zo zeker is. Gina suggereert dat ze haar stemmen wil gaan verdelen. Daarnaast ziet ze geen reden waarom zij zelf het niet kan winnen.
Mark vindt dat Gina logisch na moet denken en is heel duidelijk. "Als door jouw twee stemmen (op een ander, red.) ik geen Utopiaan van het jaar wordt, ga ik er ťťn januari uit. [...] Maar hou er lekker over op, ik snap jouw denkwijze af en toe echt niet.

Even later zitten Mark en wim buiten na te praten over het gesprekje met Gina. "Die meid die snapt het spel nog steeds niet. Gina denk dat ze gaat winnen!"
"Meent ze dat serieus?", reageert Wim verbaasd, "Ja no offense, maar ik denk het niet", vervolgt hij.
Mark geeft aan dat Gina echt denkt dat ze evenveel kans maakt als hijzelf. Wim probeert die gedachtegang te verklaren: "Ja, theoretisch maakt iedereen 1/15e kans. Maar, zoals ik het zie heb je een Mark, een Ivan, een Bas en een Nicole."

"Ja", erkent Mark, "en dan gaat het niet om het feit dat ik haar vriend ben, maar als ze wil dat ik win, moet ze toch zeggen: 'Ik geef jou drie stemmen.'" Wim is het met de boekhouder eens. "Als ze wil dat je wint wel. Als ze jou maar ťťn stem geeft, dan verkleint ze jouw kans."

Maar Mark geeft aan dat Gina ook kans wil maken. En als Mark dan tegen haar zegt dat ze erover op houden dan zegt Gina: "Weet je wat? Dan krijg je nul stemmen." Als Wim vervolgens aangeeft dat het zo'n vaart niet zal lopen, blijft Mark bij zijn punt: "Ik ken Gina, ik zie haar ervoor aan dat ze me gewoon nul stemmen geeft."Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2015, 17:28:56
#8
"Ik heb gedroomd over Utopiaan van het jaar"

Mark slaapt de laatste tijd goed. Hij droomt zelfs over Utopiaan van het jaar.Zo'n uitspraak levert twee weken voor de stemming natuurlijk een gesprek op over wat waarschijnlijk het meest besproken onderwerp gaat worden aankomende tijd.


"Vorig jaar had ik 0,15 stem van het publiek en ťťn van Chris, dus ik had 1,15 stemmen", rekent de boekhouder Wim en Bjorn voor. "Maar ik zat er nog maar vier maand, dus als je dan een stem krijgt, is dat wel apart." Bjorn laat weten dat hij, net als iedereen, het wel leuk zou vinden als hij wat waardering krijgt. Mark verwacht dit jaar wel wat meer stemmen:"Ik zou het gek vinden als ik hier binnen maar twee stemmen krijg. Dan zou ik zoiets hebben van: zie ik het dan verkeerd? Wie gaat dan de finance doen?" Bjorn snapt dat helemaal. "Ik heb hetzelfde. Als ik maar twee stemmen krijg, dan is dat zo. Maar dan zou ik wel de argumentatie willen weten. Sowieso is er voor mij geen ťťn Utopiaan van het jaar." Mark beaamt dat: "Je doet het met z'n allen."

De heren vinden dat er zo wel 6 mensen voor in aanmerking komen. Maar de vraag is wat voor iedereen de criteria zijn. Ze zijn het er over eens dat hard werken en betekenis voor de BV zwaarder moet wegen dan ondelinge vriendschappen of relaties.

Volgens Bjorn, Mark en Wim wordt het dit jaar wel spannender dan vorig jaar, omdat er meer gegadigden zijn. "Vorig jaar stond eigenlijk al vast dat het Gio zou worden. Door een offensief van een aantal inwoners die het Vanessa gunden is het nod spannend geworden. Maar nu heb je heel veel mensen die willen winnen en een kans denken te maken", vertelt Mark. En daardoor wordt het volgens de jongens een sicke stemming.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Utopiaan 2015
« Reactie #8 Gepost op: december 15, 2015, 17:28:56 »