Nowlive.eu

Registreren
 

Utopiaan 2015
gelezen 11132 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
december 14, 2015, 20:53:16
#7
Nicole en Gabs praten over de Utopiaan van het Jaar.

Niks nieuws, maar Nicole vindt dat Ivan moet winnen. Daarbij zou ze zelf ook een goede kans moeten maken. Nicole: "Ik vind dat ik net zoveel kans maak, maar dat Ivan het meer verdient, omdat hij Utopia is." Gabs is het daar deels mee eens. Nicole benadrukt dat Ivan in tegenstelling tot de rest het meeste hart heeft voor de zaak. "Maar wel op een andere manier denk ik", zegt Gabs. Nicole is verrast en is het daar niet mee eens. Ze zegt dat Ivan het hardste werkt voor Utopia. Ook zegt ze dat Ivan Utopia niet ziet als gemaakte realiteit, maar als een plek die op zichzelf staat.


Obsessief
Gabs vindt de houding van Ivan zorgelijk: "Maar is dit niet een beetje obsessief?" Nicole is het daar mee eens. Ze vindt het juist mooi om te zien hoeveel Ivan geeft om het welzijn van Utopia. Gabs: "Dan is je keus duidelijk, tussen jou of Ivan. Dan wordt het Ivan." Nicole kijkt bedenkelijk: 'Klopt het wat Gabs zegt?' Gabriëlle: "Eigenlijk wil jij toch ook winnen?" Nicole: "Tuurlijk wil ik ook winnen, maar ik kan niet op mezelf stemmen."

Kan Nicole een objectieve mening vormen over haar geliefde? Of is ze bevooroordeeld? Of wil ze zelf gewoon winnen boven haar Ivan. Gabs vindt ook dat Ivan een kans moet maken. Wel zegt ze dat Ivan een bepaalt soort werk aflevert en dat deze soort bijdrage voor iedere inwoner anders is. Volgens haar zouden de andere inwoners ook kans moeten maken.

Wat vinden jullie van de mening van Nicole en Gabs?Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Utopiaan 2015
« Reactie #7 Gepost op: december 14, 2015, 20:53:16 »

december 14, 2015, 20:01:31
#6
Zware strijd

Bas wil niets liever dan Utopiaan van het Jaar worden, maar dat kan nog wel eens heel lastig gaan worden...


Samen met Mark bespreekt de dierenvriend zijn kansen: "Ik denk dat ik het niet van Ivan kan winnen en ik denk jij ook niet. Ik denk dat hij hierbinnen zo populair is en ook buiten, dat we geen schijn van kans maken. Of wij moeten tactisch gaan stemmen." Maar daar heeft de boekhouder geen zin in. Als Mark naast zichzelf iemand anders het gunt Utopiaan van het Jaar te worden, dan zou dat Ivan zijn.

Maar Bas moet zichzelf niet kansloos achten, aldus Mark. De dierenvriend heeft natuurlijk heel veel fans. Daarnaast willen er meer mensen Utopiaan van het Jaar worden volgens Mark en kan je je weleens gaan verbazen wat de Utopianen zelf gaan stemmen. "Ik denk dat het een leuke strijd wordt, maar ik voel geen stem van Ivan aankomen", zegt Mark.

Bas denkt erover om zijn stemmen te geven aan Mark, Ivan, Gabs, Cees en Rowena. Als Mark moest kiezen dan zou hij twijfelen tussen Ivan, Bas, Gabs en Wim. "Maar ach, we zien het wel", zegt de dierenvriend. "We zijn allemaal winnaars", voegt Mark daaraan toe.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 11, 2015, 02:27:03
#5
Wie wordt Utopiaan van het Jaar?

De wedstrijd Utopiaan van het Jaar staat weer voor de deur. Coach Fitz is benieuwd naar de tussenstand en haalt verhaal bij Bas en Ivan.


"Hoe zit het met Utopiaan van het Jaar? Wie gaat die winnen?", vraagt hij terwijl hij Bas en Ivan aankijkt. "Dat mag jij zeggen", kaatst Ivan de bal terug. "Het zou heel grappig zijn als ik win", vult Bas aan. Coach Fitz kijkt hem vragend aan. Hij is benieuwd of Bas extra hard aan de bak gaat met deze wedstrijd voor de deur. "Met ballen, hè!", wil Ivan de dierenvriend nog even duidelijk maken.

Bas kan wel lachen om de opmerking van Ivan. Dat er een hevige strijd komt zoals bij het kickboksgala en de dancebattle, denkt Bas niet. "Dus je bent een opgever?", vraagt Fitz direct. "Nee hoor. Dat zeker niet", antwoordt Bas. "Ivan verdient het", vervolgt hij sportief.

Nicole staakt het gesprek. "Maar hoezo gaat het tussen hun twee? Wij wonen hier met vijftien mensen", zegt ze verbaast. Dan zegt ze tegen Fitz dat ze Bas heeft uitgedaagd voor een zangbattle, maar dat hij niet durft. "Echt niet!", reageert Bas. Hij is nergens bang voor en gaat de uitdaging graag aan: "Een Live in de Loods?" Waarop Nicole antwoordt: "Deal!"Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 11, 2015, 02:22:18
#4
Werk versus sfeer

Bas en Mark zonderen zich af om te praten over de Utopiaan van het Jaar verkiezing.


Bas en Mark zijn het eens: je hebt werk dat je ziet en werk dat je niet ziet. Bas: "Ivan verricht natuurlijk werk dat te zien is." Mark: "Ik heb natuurlijk in het begin van het jaar heel veel opgebouwd, de eerste vier maanden. Toen kreeg ik wat met Gina, ook leuk, en ja, toen heb ik alleen Le Luifel gedaan. Maar niet veel meer daarbuiten."

Maar hoeveel invloed heeft het werk op de keuze voor de Utopiaan van het Jaar verkiezing? Mark: ''Jij bent gewoon de Utopiaan. Jij bent gek, grappen en grollen." Maar als het echt gaat om werken en altijd bezig zijn, dan gaat hij voor Ivan. Hij zegt zelf beiden kwaliteiten te bezitten. De boekhouder zelf vindt dat hij kans moet maken. Bas: "Zeker."

Maar weten de mannen al wat ze gaan doen? Wie krijgen hun stemmen? Bas: "Dat is nog veel te vroeg." Ook Mark zegt geen idee te hebben. Mark: "Moet je het verdelen? Moet je op één iemand gaan?"

Wat is belangrijker? Waar staat de Utopiaan van het Jaar voor?Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 11, 2015, 02:19:06
#3
Onterecht winnen?

Gabs: "Ik zie nog geen Utopiaan van het Jaar in mensen, maar misschien volgend jaar wel. Dat betekend niet dat ik ze het niet gun. Als ze wel winnen vind ik het enig." Gabs maakt aan Ramona duidelijk dat ze wil dat de Utopiaan van het jaar het wel moet verdienen. De winnaar moet iets toegevoegd hebben.


Ramona geeft aan dat ze het wel spannend en leuk vindt. Gabs deelt deze mening niet: "Dit gevoel, dit is niet zo fijn."
Ramona begrijpt dat wel. Waar de dames het wel over eens zijn is dat dit gaat om iets positiefs, maar dat het ook negatief geïnterpreteerd kan worden. "Wat als ik iemand een stem geef en iemand anders denk dat ik hem misgun?" aldus Ramona. Gabs: "Ik ga mijn drie stemmen wel delen." Ramona vindt dat ook.

"Ik geef mijn drie stemmen aan Nicole, Ivan en de laatste vind ik moeilijk", zegt Gabs. Ramona zou graag Bas de derde stem geven maar twijfelt. Verdient hij dat wel? En anders misschien Wim. Gabs: "Je hele lijst is compleet fout." Gabs komt weer terug op het verdienen. Iemand moet haar stem verdienen.

De dames willen beiden graag op Bas stemmen. "Je ziet hem niet", zegt Gabs. Ze verwijst naar Bas. Ramona: "Hij is wel goed voor de dieren". Ze willen beiden graag op Bas stemmen maar voelen dat hij het iets meer moet verdienen. Hij heeft het in zich, maar waarom komt het er niet uit?

Cees en Nicole
"Ik vind het echt zo lastig. Dan krijg je die vragen en dan denk je: 'sh*t'. Ik heb er nog helemaal niet zo diep over nagedacht." aldus Cees. Nicole: "Ja, want je gaat nu mensen teleurstellen." Beiden zijn het er over eens dat ze het erg lastig vinden.

Maar ook hier gaat het gesprek over verdienen, of het mogelijk onterecht winnen. Cees en Nicole vinden het moeilijk om hun drie stemmen weg te geven en zijn bang voor de teleurgestelde inwoners. "Je moet gewoon mensen overslaan", zegt Cees. "Ik vind het moeilijk hoor. Ik vond het vorig jaar ook zo moeilijk", sluit Nicole af.

De kern van de discussie ligt in de mogelijke teleurstelling van de inwoners die geen stem krijgen en stemmen die worden gegeven aan inwoners die het volgens sommige niet verdienen. De campagne voor Utopiaan van het Jaar zou leuk moeten zijn, maar is voor vele erg lastig.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 11, 2015, 02:17:10
#2
Utopiaan?

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de Utopiaan van het Jaar weer wordt gekozen.


Langzaam maar zeker beginnen in de loods dan ook de gesprekken op gang te komen.Nicole vindt bijvoorbeeld het stemmen lastig. Ze denkt dat ze mensen teleur gaat stellen als ze niet op hen stemt. "Ik zou het van bepaalde mensen ook rottig vinden hoor." Maar Gina relativeert het: "Je hebt maar drie stemmen, dat is wel veel bij wegstemmen, maar niet bij positieve stemmen, dus je hebt meer mensen die je teleur gaat stellen."

"Daarom is het eigenlijk verrotter dan met negatieve stemmen", reageert Nicole. Gina is het met haar eens. "Al zou ik het verdelen, dan zou ik nog mensen overslaan. Dan is het nog niet zoals het volgens mij hoort."

Maar Gina erkent ook wel dat een groot deel door 'buiten' beslist wordt. "Maar daar ben ik ook zo bang voor", geeft Nicole aan. Gina beaamt dat. "Er zijn wel enkele mensen van wie ik het onterecht zou vinden als ze winnen." De dames zitten duidelijk op één lijn. "Precies. En daar ben ik wel bang voor, dat die de meeste publieksstemmen gaat krijgen", zegt Nicole.

Rowena en Bjorn
Ook hier gaat het gesprek over de verkiezing. Rowena vraagt Bjorn of hij wil winnen. "Je kan alleen maar winnen als je een spel speelt. Ik speel hier geen spel, dus ik kan niet winnen", is Bjorn zijn antwoord, "Het zou een hele eer zijn, maar zie ik mezelf winnen? nee."

Rowena vindt het maar lastig. "Ik had liever zes stemmen gehad, snap je wat ik bedoel?" Maar Bjorn ziet dat zelf niet zo. Hij heeft naar eigen zeggen nooit zoveel last van het stemmen. Rowena moet er langer over nadenken. "Ik moet er gewoon even objectief naar gaan kijken, los van mijn emotie en gevoel."

Bjorn denkt dat iedereen op een andere manier oordeelt. "Misschien zeg jij wel dat vriendschap heel belangrijk is en als jij mij dat gebracht hebt, dan ben je Utopiaan van het jaar. Maar het kan ook zijn dat je vindt dat hard werken belangrijk is."Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 11, 2015, 02:09:36
#1

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Utopiaan 2015
« Reactie #1 Gepost op: december 11, 2015, 02:09:36 »