Nowlive.eu

Registreren
 

Utopia Nieuws
gelezen 634294 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
april 05, 2017, 23:58:26
De twee blondines zitten in hetzelfde schuitje.

Het was even klaar met de stelletjes in Utopia, maar inmiddels zoeken de exen weer toenadering naar elkaar. Zo dook Billy weer bij Jessie onder de dekens en zoende Romy gisteravond met Cemal. De twee dames in kwestie zitten samen op de bank en bespreken hun huidige situatie.


Romy vertelt dat Cemal hoopt dat het goed gaat komen tussen hen, maar dat hij niet meer in dezelfde situatie terecht wil komen als voorheen. De harde werker heeft ook toegegeven dat hij de genegenheid mist, maar hij wil rustig aan doen en Romy niet het gevoel geven dat hij haar gebruikt. Romy is ook erg blij met de manier waarop de twee nu met elkaar omgaan. Ze voelt dat zij en Cemal steeds beter met elkaar kunnen praten, terwijl dit tijdens hun relatie juist niet van een leien dakje ging...

Billy begrijpt precies wat Romy bedoelt, want de kunstenares maakt hetzelfde mee met Jessie. "Als je afstand van elkaar neemt dan kun je er anders naar kijken", vertelt de ervaringsdeskundige. Romy geeft ook toe dat ze hier heel veel van leert. De blondine twijfelde eerst of zij en Cemal wel bij elkaar passen, maar nu weet ze het zeker: "Ik ben echt heel erg gek op hem."

Romy is blij dat ze haar hart bij Billy heeft kunnen luchten en de twee dames geven elkaar een knuffel. Vervolgens gaat Billy op zoek naar haar ex Jessie om hem nog eens even flink te knuffelen voordat hij naar bed gaat.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Utopia Nieuws
« Reactie #1025 Gepost op: april 05, 2017, 23:58:26 »

april 03, 2017, 17:22:42


Dag ondernemers, hallo minimalisten!

Jessie en Boyd hebben al laten doorschemeren dat zij vanaf vandaag vakantie zullen gaan vieren en nu roepen de heren hun huisgenoten bij elkaar voor het plechtige moment.


Voordat de twee hun overstap zullen aankondigen bespreekt Jessie de financiën met de groep. Hij heeft alles op een rijtje gezet en draagt de verantwoordelijkheid over aan de rest. Op de vraag bij wie de inwoners voortaan moeten zijn voor vrangen rondom uitgaven en investeringen heeft Jessie geen antwoord.

Na het financiele verhaal hebben Jessie en Boyd nog één belangrijke boodschap. De twee grootverdieners kondigen aan dat zij - bij deze - officieel de overstap maken naar de minimalisten. Ze doen dit één voor één aan de hand van een mooie speech.

Het nieuws gaat niet als een schokgolf door de loods, want de meeste inwoners vermoedden al dat dit stond te gebeuren. Jessie legt uit dat hij bijna een jaar in Utopia woont en dat hij inmiddels wel heeft laten zien wat hij allemaal in huis heeft. Vanaf nu wil de ras-ondernemer zijn tijd in Utopia gebruiken om andere dingen te gaan ontdekken.

Dat de mededeling niet geheel onverwacht komt, betekent niet dat de Utopianen het er makkelijk mee hebben. Billy barst in tranen uit en vertelt de groep dat ze Jessie en Boyd heel hard nodig heeft. "Dit is gewoon heel kut!"
Ook Ramona houdt het niet droog, het theaterdier is emotioneel omdat ze haar Utopia ziet veranderen in iets waar ze niet achter staat.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 30, 2017, 23:51:21
Een hoop frustraties

De inwoners hebben een heftig centraal achter de rug. Dat Jessie en Boyd met vakantie zijn en hun werkzaamheden naast zich neer hebben gelegd zorgt voor de nodige discussies, want hoe moet het nu verder met de financiën? En ook de verantwoordelijkheid voor de bar wordt besproken.


Na het centraal zoeken Ramona, Billy, Romy en Jacco elkaar op. Billy geeft aan dat niet Jacco en Romy, maar zij voortaan hoofdverantwoordelijk is voor de bar. Voor Jacco, die niet bij het centraal was, komt dit nieuws rauw op zijn dak. “Dan doe ik niks meer”, zegt hij geïrriteerd.

Jessie en Boyd, die het centraal eerder hebben verlaten, uiten hun onvrede bij elkaar na de discussie met Jeroen, René en Rob. Al snel komt Billy woedend aanlopen en de blondine wijst Jessie op een gesprek tussen Rob, Jeroen en Ramona waarin de heren volgens Billy bezig zijn om Ramona te overtuigen dat de financiën niet kloppen.

Als Jessie de heren wil aanspreken zijn ze, toevallig of niet, net klaar met hun gesprek. Ze trekken zich snel terug in hun eigen nestje en ook hier worden frustraties geuit. Rob is heel duidelijk: hij wil niet dat de financiën bij hem en Jeroen worden ondergebracht. “Het is een zinkend schip, en dan zijn wij de boeman.”

Jessie en Boyd trekken zich terug en hebben hun werkzaamheden neergelegd . De twee ras-ondernemers willen zelfs overstappen naar de minimalisten en de reden hiervoor is dat ze al het gezeur met betrekking tot geld en de structuur zat zijn. Het commentaar komt volgens de twee grootverdieners vooral uit de hoek van Rob en Jeroen.

Na het centraal, waarin een discussie is ontstaan over de financiën, trekken Rob en Jeroen zich terug om te bespreken hoe zij verder gaan. Zijn de mannen dan toch bezig met een nieuwe structuur?

Volgens Rob is het niet handig om nu meteen met een nieuwe structuur te komen en de financiën over te nemen omdat ze volgens hem op een zinkend schip zitten. Maar wel geeft hij aan dat hij graag open kaart speelt richting de groep. “We gaan ze vertellen wat we gaan doen.”

En dan legt Rob zijn idee neer bij Jeroen. Hij wil de structuur in de maand april zo laten als hij nu is. In mei wil Rob samen met Jeroen een nieuwe structuur introduceren. “En tot die tijd, houden wij ook vakantie”, gaat hij verder, maar dit laatste ziet Jeroen niet zitten. “We moeten wel geld blijven verdienen, Rob”, stelt de bouwer.

Over het idee van een nieuwe structuur zijn de heren het wel eens. Jeroen heeft zelfs al het een en ander op papier gezet. Nadat de heren hebben gebrainstormd over de nieuwe structuur besluiten ze om Jessie om opheldering te vragen over de financiën. De heren hebben namelijk het idee dat er iets niet helemaal klopt…

Al de hele dag zijn Rob en Jeroen bezig met een nieuwe structuur. Aangezien Jessie en Boyd met vakantie zijn, hebben ze de financiën overgedragen aan de twee vergaderende mannen.

Maar Rob en Jeroen zijn nog niet van plan om al meteen een nieuwe structuur in te laten gaan. Volgens Rob zitten de inwoners momenteel in een zinkend schip en moeten ze dit schip maar laten zinken. Pas als de bv in een crisis belandt, zullen hij en Jeroen toeslaan met een nieuwe structuur. Daarom besluiten de twee mannen om te doen alsof ze geen fouten in de financiën hebben gevonden en ze geen betere structuur kunnen bedenken.

Om dit geloofwaardig te maken, geven ze de kluissleutel weer terug aan Jessie. “Fijne vakantie, we laten de structuur zo”, mompelt Rob als hij de sleutel teruggeeft. Terwijl de twee weer weglopen, staren Jessie en Boyd ze vol ongeloof na. “Ik ben nog nooit zo sprakeloos geweest”, zegt Boyd verbaasd. Ook Jessie begrijpt er niets van en lijkt bijna teleurgesteld dat de mannen niets op zijn werk hebben aan te merken. “Ze gaan een coup plegen, daar staan ze om bekend, kijk maar uit!”, grapt Boyd. Het is duidelijk dat de vakantiegangers branden van nieuwsgierigheid en geen idee hebben wat hun te wachten staat.
Bron:Utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 20, 2017, 23:59:55
De ontgroening van Demi en Fay

Met de nadruk op groen! Jessie heeft een nieuwe opdracht voor de dames in petto. Wanneer nieuwkomers Demi en Fay samen op de bank zitten, komt Jessie hen halen voor een alternatieve ontgroening. Eerder vandaag weigerde ze een boom te knuffelen, dus Jessie heeft een nieuwe opdracht bedacht. 


De tweeling volgt Jessie de keuken in en gaan naast het aanrecht staan. "Het is niet de bedoeling dat er van een afstandje gekeken wordt, er wordt actief meegedaan", zegt Jessie vast tegen de dames. Eerst worden er verschillende groentes uitgekozen, maar Demi en Fay zijn niet tevreden met de uitkomst. Jessie pakt rode kool en spitskool uit de voorraadkast, maar spitskool behoort niet tot de favorieten. Maar het lijkt dat ze geen keuze hebben, dus gaan ze aan de slag. Fay ontfermt zich over de spitskool en Demi snijdt de rode kool.

Dan komt Bas ook een kijkje nemen in de keuken en heeft wat handige tips om groenten te snijden. Vervolgens is het tijd om de groenten te koken en in de blender te doen.

Wanneer uiteindelijk de blender het af laat weten zijn de dames genoodzaakt een 'drapperige' smoothie naar binnen te werken. "Wat nou als ik over m'n nek ga!", roept Demi bezorgd. René zegt dat ze alsnog een boom mogen knuffelen, maar de tweeling gaat er voor. Met een lepel proeven Demi, Fay en Jessie hun eigen smoothie en ze komen tot de conclusie dat het minder vies is dan ze hadden verwacht.

De tweeling is ontgroend dus! Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 20, 2017, 17:09:37
"Ze zijn allemaal van slag"

Hoewel de Utopiaanse vrouwen beweren dat ze zich geen zorgen maken, geloven Jacco en Bas hier niets van.


Normaal geeft Billy nieuwe inwoners een rondleiding, maar dit keer vroeg de blondine of Bas dit wilde doen. Volgens Jacco deed Billy dit, zodat ze zichzelf op kon tutten. Net als Ramona, die onmiddellijk ging douchen. Ook Bas viel dit op en het feit dat Romy al een aantal keer heeft aangegeven dat het haar niets doet, is voor hem een teken dat de jonge Utopiaan zich juist wél druk maakt.

“Ze zijn allemaal helemaal van slag”, zegt Jacco vol ongeloof. Hier is Bas het mee eens, want de mannen doen volgens de dierenvriend ook extra hun best. Zo renden Cemal en Jeroen meteen naar buiten om de kisten van de tweeling naar binnen te dragen en is Jeroen gelijk de sportschool in gedoken om even flink te trainen.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 20, 2017, 14:35:13
Hoe reageren de inwoners?

De komst van de tweeling heeft veel losgemaakt bij de Utopianen, vooral de mannen zijn onder de indruk.

Geen lelijkerds
Terwijl Jeroen, Jacco en Cemal de kisten gaan halen bespreken ze de nieuwkomers. “Het zijn geen lelijkerds”, zegt Jeroen tegen de andere mannen. Volgens Jacco maakt vooral Cemal kans, aangezien Fay op getinte jongens blijkt te vallen. De drie mannen zijn onder de indruk van de komst van de nieuwe inwoners en hadden dit duidelijk niet verwacht.

Ook Jessie ziet de bloedmooie meiden wel zitten. “Ik weet niet eens of dat past, met zijn drieën in de boot”, grapt hij buiten met Karin.

Jaloezie?
Genoeg reden voor Billy om jaloers te worden, maar voor nu lijkt de kunstenares nergens last van te hebben. Samen met Romy bespreekt ze de nieuwe Utopianen. De vriendinnen vinden het een leuke toevoeging voor de groep en zijn erg enthousiast. “Voor het eerst voel ik me niet wankel als een nieuw inwoner binnenkomt”, zegt Romy tevreden tegen Billy.

Ramona probeert even later Romy te polsen, maar de blondine verzekert haar vriendin dat ze geen zich geen zorgen maakt. Maar Ramona maakt zich wel een klein beetje druk. “Als iemand aan Boyd zit, word ik woest”, zegt ze bezorgd tegen Romy.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 19, 2017, 21:19:15
Kevin en Victoria roepen de inwoners bij elkaar.

Wanneer alle inwoners op de banken hebben plaatsgenomen, opent Victoria de presentatie 'Denken in mogelijkheden.' Buiten dat er dit jaar flink aan de bankrekening wordt gewerkt, wordt er ook - mede dankzij de komst van Jeroen - steeds meer gebouwd. Er staat een gloednieuwe Candyshop en er komt een penthouse, maar er is één plek die altijd vergeten wordt...


Victoria klikt op de computermuis en vervolgens laat de beamer enkele foto's van de akker zien. Er zijn veel ideeën geweest voor deze plek, zoals bijvoorbeeld een kasteeltuin en een racebaan, maar tegenwoordig is de akker niets meer dan braakliggend terrein. Hier moet verandering in komen, opperen Victoria en Kevin!

Kevin grijpt het woord en hij vertelt dat de inwoners steeds meer buiten gaan leven, de zomer komt er immers aan! Hij vindt dat de akker een plek moet worden waar de Utopianen - en de bezoekers - samen kunnen komen voor ontspanning. Het moet een mooie plek worden waar je kunt genieten van elkaar en de omgeving. Vervolgens laat Kevin wat voorbeelden zien van louncheruimtes, een midgetgolfbaan, een volleybalveld en nog veel meer!

Victoria legt uit dat het voor een goede prijs haalbaar is om iets moois te realiseren op de akker. De belangrijkste ingrediënten zijn manskracht en wilskracht! De groep reageert met een luidt applaus en de Utopianen lijken een nieuw gezamenlijk doel te hebben.bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 28, 2017, 21:39:35


Victoria weet wat Utopia 4.0 nodig heeft.


"Ik heb afgelopen dagen heel erg zitten nadenken", zegt Victoria tegen Bas. Ze heeft veel geobserveerd, gesprekken gevoerd en gehoord en gezien dat er veel disbalans is. Ze vindt het belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan het sociale aspect binnen het ondernemerschap.


Daarom heeft ze het volgende bedacht: de verzoeningscommissie. Vervolgens geeft Victoria een handgeschreven brief met verdere uitleg aan Bas, die alles eens aandachtig doorleest. "Mooi", zegt Bas wanneer hij klaar is met lezen. Victoria gaat verder: "Ik wil mensen de mogelijkheid geven om op staan en te spreken voor zichzelf." Ze wil graag iedereen die vaak niet gehoord wordt, doordat ze worden overschreeuwt door anderen, een podium bieden. Zonder vriendjespolitiek of hoge druk.

Maar wat houdt deze commissie nu precies in? Dit wordt duidelijk wanneer ook Romy met Victoria in gesprek raakt. De blondine vertelt haar idee: "Wat zouden wij nou kunnen toevoegen aan Utopia 4.0?", vraagt Vic, waarop ze ook zelf antwoord geeft: "Een verzoeningscommissie, waar inwoners zichzelf verkiesbaar voor stellen." Victoria legt uit dat er een aantal inwoners al bepaalde verantwoordelijkheden hebben. Als er iets de koeien aangaat, kloppen inwoners aan bij Romy. Gaat er iets mis bij de bar? Dan wordt er aan Victoria's jasje getrokken. Zo is Jessie verantwoordelijk voor de finance en Ramona voor de merchandise. "Daarom is het belangrijk dat we het sociale aspect niet mengen met het ondernemen. Wij leven in ons bedrijf en dat is een ongewone situatie", gaat Vic verder.

Nu beslissen voornamelijk Boyd en Jessie over veel onderwerpen. "Hun wil is wet", aldus de blondine. Daarom heeft ze dit bedacht. Een orgaan van drie mensen, genaamd de Verzoeningscommissie. Victoria noemt het akkefietje tussen Romy en Billy als voorbeeld. Zoiets zou dan door deze commissie behandeld worden en voor de betrokkenen een beste oplossing kiezen. Zonder dat daar vriendjespolitiek heerst. Deze keuze is doorslaggevend.

Romy is enthousiast en vindt dat Victoria helemaal gelijk heeft.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 16, 2017, 23:16:14
Namasté!

Jessie neemt Boyd mee naar buiten en vertelt dat het hem leuk lijkt om een yoga-instructrice uit te nodigen. De ondernemer lijdt namelijk aan slaapapneu en hoopt dat yogalessen hem zullen helpen met zijn ademhaling. Ook Boyd biecht op dat zijn ademhaling niet opperbest is, maar yoga?


De tatoeëerder legt uit dat hij al eens eerder yoga heeft gedaan en toen vond hij het 'f*cking saai.' Jessie is echter bloedserieus en wil wekelijks aan zijn chakra's gaan werken. "Maar dan wel van een meid die mij motiveert om mijn best te doen." En met die opmerking is Boyd ook overtuigd. De twee ondernemers gaan aan de yoga, maar zullen eerst op zoek gaan naar een knappe instructrice.

Het nieuws dat Jessie en Boyd een yoga-instructrice willen uitnodigen heeft in recordtijd de loods bereikt. Bas reageert opgetogen en oppert dat de mannen het op het weiland kunnen doen. "Yoga met geiten, dat is helemaal hip", vertelt de dierenvriend. Maar Billy daarentegen is minder enthousiast.

De blondine voelt de bui al hangen en vermoedt dat de heren een knappe lerares willen hebben die zichzelf in allemaal gewaagde posities vouwt. Vervolgens doet Billy zo een pose na en suggereert ze dat Jessie met een paal in zijn broek zal toekijken. Jessie legt echter uit dat het yogaën slechts bedoelt is om aan zijn gezondheid te werken, want de ondernemer lijdt misschien aan het syndroom van Tietze. Maar volgens Billy lijdt Jessie eerder aan het syndroom van tieten en doet hij er alles aan om mooie vrouwen naar binnen te halen. "Ik weet niet hoor, maar je hebt een vriendin", vertelt de jaloerse blondine.

Volgens Boyd is er echter niets waar Billy zich zorgen om hoeft te maken. "Wat denk je nou? Dat wij een yoga-lerares met z'n tweeën gaan neuken? We gaan yoga doen", stelt de tatoeëerder haar gerust.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 19, 2017, 22:16:26
Einde?


Gaat het nog wel goed met de relatie van Bas en Do?

De twee hebben duidelijk het één en ander te bespreken. Zonder een woord te wisselen lopen Bas en Do over het terrein. Bij het hek van het weiland stoppen ze en staren ze voor zich uit. Het is uiteindelijk Do die de stilte verbreekt. "Ik heb geen zin in gedoe", zegt ze zachtjes. Bas geeft aan dat ze dit gedoe zelf creëert. Het zit Do duidelijk niet lekker dat er bepaalde zaken onbesproken blijven en dat Bas vaak niet echt hoort wat zij zegt.


Gisteren heeft Do een aantal keer geprobeerd een gesprek aan de gaan met Bas, maar dit is haar niet gelukt. Ze vindt het vervelend dat als zij iets aankaart, Bas het vaak maar wegwuift. Bas geeft een slechte nachtrust hiervan de schuld.

Nadat er weer een lange stilte volgt, uit Do waar ze écht mee zit. Ze heeft altijd deel uitgemaakt van Bas en wat voor hem belangrijk is. Ze waren samen een sterk team en dat is nu niet meer zo. En het feit dat Bas dat niet mist, zit Do dwars. Er ontstaat een afstand tussen de twee en de blondine zit daarmee. Bas zegt even aan zichzelf te willen denken. "We zijn allebei zo bezig met ons eigen gevoel, waardoor ons gevoel naar elkaar ontbreekt", probeert Bas uit te leggen.

"Ik denk dat we er niet uitkomen op deze manier", zegt Do met een trillende stem. Bas zegt niks en de twee staren weer in het niks.

Zonder er samen uit te komen, lopen ze in stilte weer naar binnen.
In de caravan bespreken Bas en Do hun relatie.

Dat het even niet lekker gaat tussen de twee is inmiddels wel duidelijk. Als ze samen in de caravan liggen besluit Bas hun relatiecrisis te bespreken. Hij vindt het lastig dat ze tegen dezelfde frustraties aanlopen. “Het werkt gewoon niet, ook al houden we heel veel van elkaar”. Hij voegt daaraan toe dat hij het heel moeilijk vindt om Do verdrietig te zien, omdat hij haar geen pijn wil doen.

Do, die inmiddels zachtjes is begonnen met huilen, neemt na een tijdje het woord. In tranen vertelt ze haar vriend dat ze het gevoel heeft dat hun relatie niet meer gelijkwaardig is en niet meer vanzelf gaat. “Ik wil dat jij naar mij kijkt zoals ik naar jou kijk”, zegt ze hem zachtjes. Ze heeft het idee dat Bas haar niet zo leuk vindt als zij hem, en die gedachte vindt ze verschrikkelijk. Ze voelt zich minderwaardig door dat idee en wil met iemand zijn die net zoveel van haar houdt als andersom.

Bas, die duidelijk niet zo goed weet wat hij moet zeggen, antwoord na een tijdje met weinig woorden. Hij verzekert zijn vriendin dat hij net zoveel van haar houdt als zij van hem, maar weet daarna niet goed meer wat te zeggen. Om haar te troosten trekt hij de blondine stevig tegen zich aan. Haar zachte gesnik blijft hoorbaar en ondanks dat Bas zijn best doet, is Do ontroostbaar en blijven de tranen komen. Bron:utopiatv.nl
« Laatst bewerkt op: januari 19, 2017, 23:51:17 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 02, 2017, 16:10:14
Utopia 4.0 - de uitleg

Hoe zit het precies?

Met het begin van het nieuwe jaar is het tijd voor een nieuwe structuur in Utopia. Jessie en Boyd hebben daarom “Utopia 4.0” gepresenteerd: een structuur waarin onderscheid wordt gemaakt tussen de minimalisten en de ondernemers. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? 

Algemeen


In de nieuwe structuur staat financiële gezondheid voorop. Er mag nooit meer crisis zijn in Utopia. De bv zal in de nieuwe situatie alleen zorgdragen voor de maandelijkse kosten. Van al het geld dat verdiend wordt, gaat een vast percentage naar de bv. Het overige geld - de winst -  gaat naar de twee nieuwe structuren, te weten de minimalisten en de ondernemers. Aan de hand van die twee structuren wordt het zakgeld verdeeld. Dit komt dus niet meer uit de bv.

De minimalisten

De minimalisten zijn Utopianen zonder winstoogmerk. Zij hebben een passie voor goede doelen en geen intentie om op korte termijn veel geld te verdienen. Omdat de minimalisten geen winst nastreven, hebben zij buiten evenementen en roosters om geen verplichting om te werken. Hierdoor hebben zij meer tijd voor activiteiten zonder winstoogmerk. Hun zakgeld is een vast bedrag van 100 euro per maand, ongeacht wat zij verdienen. Als er winst wordt gemaakt door de minimalisten, zijn zij vrij dit bedrag te schenken aan een goed doel. De minimalisten in Utopia zijn op dit moment Romy, Cemal, Jacco, Karin, Kevin, Rowena en Victoria.

De ondernemers


De ondernemers zijn Utopianen met een winstoogmerk. Hoe meer winst, hoe beter. De ondernemer heeft een passie voor geld verdienen en wil zijn eigen tijd investeren voor zakelijke doeleinden. Hij biedt financiële zekerheid voor de minimalisten, is stressbestendig en heeft kennis van ondernemen. Het zakgeld van de ondernemer bestaat uit een percentage van de inkomsten die zij zelf genereren. Dit bedrag kan dus verschillen per maand. De ondernemers in Utopia zijn op dit moment Bas, Billy, Boyd, Gina, Do, Rob, Ramona en Jessie.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 31, 2016, 17:17:08
De Pitches


De inwoners vertellen  waarom zij een geldbedrag verdienen.


16:40 - Afsluiting
Nadat alle pitches zijn geweest, meldt de Utopiaan van het Jaar 2016 zich voor de groep. Bas legt uit dat hij mooie dingen heeft gehoord en dat hij goed gaat nadenken over zijn besluit. Toch wil hij iedereen een boodschap meegeven, en dat is om zijn of haar doelen na te streven. Ongeacht of zij een geldbedrag krijgen. "Nog een fijne avond", besluit hij zijn speech.

16:30 - Victoria
Victoria is de laatste die aan het woord komt. Ze legt uit dat vandaag een dag is om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ze wil ook vooral naar volgend jaar kijken. De blondine verwacht dat Utopia gaat groeien als nooit tevoren. Kapitalisme wordt de afgelopen dagen veel genoemd. Maar Victoria verkiest intellectueel kapitaal boven materieel. Daarom wil ze een eigen plek op de akker waar ze zichzelf - en haar mede-inwoners - kan verrijken. Een veilige plek waar inwoners tot rust kunnen komen en hun gedachtegang de vrije loop kunnen laten gaan. De blondine wil dat er vanuit kennis gehandeld gaat worden, want dat wordt volgens de koningin van de liefde te weinig gedaan. Een plek van inspiratie en rust, dat is wat zij wil.

16:25 - Rob
Vervolgens komt Rob - de kersverse Utopiaan - aan het woord. Hij legt uit dat hij arm is in Utopia en nog niets heeft. Rob wil graag een eigen slaapruimte, een bed, eigen beddengoed, een kast, een lamp en iemand die zijn was doet. Vervolgens noemt de nieuweling allerlei zaken die behoren tot een luxe leven. Een jacuzzi, een maatpak en iemand die hem komt begeleiden met sporten. "En als er nog een beetje geld over is", gaat Rob verder. Dan wil hij een aantal goede sportproducten om de sportschool uit te breiden.

16:20 - Cemal
Cemal wordt door velen beschouwd als het snoepje van Utopia en hij is een lust voor het oog. De harde werker wil investeren in zijn uiterlijk en wil een stylist langs laten komen om zichzelf er tiptop uit te laten zien. Cemal wil fotoshoots doen om een portfolio op te bouwen en te groeien in de modellenwereld. Daarnaast wil hij een nieuw bed, hippe kleding en begeleid worden met zijn gezondheid.

16:18 - Jacco
Jacco wordt gelukkig van muziek, maar Utopia biedt niet alle middelen die hij daarvoor nodig heeft. Hij heeft nu een standaard mengpaneel en deze setup wil hij graag uitbreiden. De boomlange volkszanger wil een nieuw mengpaneel, een laptop met een muziekprogramma, nieuwe kleding en visagie voor een fotokaart. Hij doet beroep op het bedrag van € 2.500,-.

16:15 - Karin
Karin heeft het afgelopen jaar nogal wat problemen met haar gebit gehad en daarom vraagt ze Bas om een investering van € 2.500,-. Met dit geld wil ze investeren in een nieuw gebit, en met het geld wat overblijft wil ze een feest organiseren.

16:10 - Jessie
Jessie legt uit dat hij een plekje in zijn boot heeft vrijgehouden voor de bokaal van de titel Utopiaan van het Jaar. Maar zoals we allemaal weten, heeft Bas deze bokaal gewonnen. Maar nu is er dus een lege plek in Jessie zijn boot en daar wil de ondernemer graag een vitrine bouwen. Deze vitrine wil hij vullen met allerlei soorten goud: een aantal gouden munten en een gouden tientje. Maar mocht de € 2.500 al vergeven zijn, dan wil Jessie aanspraak maken op de € 5.000,-. Hiermee wil hij een heel duur horloge kopen. Het uurwerk is wit van kleur en dit past volgens Jessie goed bij het interieur van zijn schip.

16:05 - Kevin
Na Gina krijgt Kevin het woord. Hij heeft meerdere keren laten zien dat hij erg goed kan dansen. Voor € 1.000 wil hij - meerdere keren - professionele dansers laten langskomen om hem les te geven. Maar voor € 2.500 kan Kevin nog veel meer, legt hij uit. Daarmee zou hij een dansruimte willen creëren waar deze sport professioneel kan worden beoefend. En met € 5.000,- wil hij aan de bovenstaande wensen verwezenlijken en er een grote dansshow aan toe willen voegen.

16:00 - Gina
Vervolgens komt Gina, de runner-up voor de titel van Utopiaan van het Jaar, aan het woord. De kapster woont, in vergelijking met haar mede-inwoners, het langst in Utopia. Haar droom is om een eigen kledingcollectie op te zetten, maar dit kan ze niet alleen. Daarom wil ze een ontwerper naar Utopia halen om haar de fijne kneepjes van het vak te leren. Het ontwerpen, de uitvoering en de marketing. Oftewel alles wat erbij komt kijken.

Gina wil aanspraak maken op de € 2.500 of de € 5.000 euro. Maar dat is nog niet alles. Ze wil één dag een echte prinses zijn. Mark, haar prins, kan er niet bij zijn. En daarom mag Bas die dag haar prins zijn. Gina wil dat zij en Bas één dag een royaal leven mogen lijden. Met diamanten kroontjes, een jurk, narren en een groot feest.

15:50 - Ramona
"Een penthouse voor € 5.000,- of een nieuw begin voor € 5.000,-?", begint Ramona. Ze legt uit dat ze erg trots is dat ze 46 kilo is afgevallen. Toch ziet de krullenbol er nog niet helemaal uit zoals ze eruit wil zien. Ze wil een metamorfose en vraagt de andere vrouwelijke inwoners om haar te helpen om een nieuwe garderobe in te richten. Daarnaast wil Ramona mensen uitnodigen om nog beter te worden in het maken van theater. En tot slot wenst de brunette haar rijbewijs.

15:45 - Boyd
De eerste man stapt naar voren en hij gaat voor alle geldbedragen. Boyd legt uit dat hij tijdens zijn nog maar korte verblijf in Utopia erg veel geld heeft verdiend voor de bv. Ook de aankomende weken is zijn tattooshop helemaal volgeboekt. Boyd legt uit dat het bedrag moet worden gebruikt voor een privé-investering. Dat is volgens hem erg egoïstisch, maar Boyd heeft zelfkennis. Hij vindt zichzelf het toppunt van egoïsme en daarom is de tatoeëerder van mening dat hij het grootste bedrag verdient. Bas hangt aan zijn lippen en vraagt of hij het penthouse kan bouwen met € 5.000,-. "Ja, absoluut", antwoordt Boyd vol zelfvertrouwen.

15:40 - Romy
Romy gaat voor de groep staan en legt uit dat ze graag een eigen atelier willen hebben. Ze merkt dat ze veel spullen kwijtraakt en daarom wil ze een eigen plek. Hier zou ze graag een echte kunstenares willen uitnodigen om haar de fijne kneepjes van het vak te kunnen leren. En als klap op de vuurpijl vraagt Romy om een nieuw paar schoenen, omdat die van haar kapot zijn gegaan.

Romy heeft € 1.900,- nodig voor haar eigen atelier en nieuwe schoenen.

15:38 - Rowena
Na Billy krijgt Rowena het woord. Ze vertelt dat ze de afgelopen maanden veel heeft geïnvesteerd in Ruud, maar nu wil ze in zichzelf investeren. De brunette zou graag een songwriter- en een dj-cursus willen volgen in Utopia. Volgens Rowena zijn er nog andere inwoners die ambitie hebben om te zingen. Daarom wil ze ook investeren in zangles. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar zingende mede-Utopianen.

Rowena zet in op de € 1.000,-.

15:35 - Billy
Na Dominique krijgt een andere blondine het woord. Billy legt uit dat ze veel geld heeft verdiend met haar Billy Jeans. Hiermee heeft ze veel geïnvesteerd in de bv, maar niet in haarzelf. Ze legt uit dat ze vroeger een hockeystick tegen haar gezicht heeft gekregen en dit heeft zijn sporen nagelaten. Daarom wil ze een neuscorrectie, een beugel en daarnaast een luxe garderobe. Maar haar neus en haar gebit staan bovenaan het verlanglijstje.

Billy gaat voor de €5.000,-

15:30 - Dominique
Bas geeft zijn vriendin als eerste het woord. Do - tevens de presentatrice van Utopia Inside - wil in zichzelf investeren. Ze voelt zich als een vis in het water als ze presenteert, en de blondine - die normaal gesproken zo onzeker is - wil graag een opleiding volgen, om nog sterker in haar schoenen te kunnen staan. En om een nog betere presentatrice te worden. En bij een presentatrice hoort mooie kleding. Dominique wil een opleiding volgen en nieuwe kleding kopen om de sterke onafhankelijke presentatrice te worden die ze zo graag wil zijn.

De blondine denkt hier € 2.500,- voor nodig te hebben.

15:25 - Introductie
Vanmorgen stond er plotseling een mysterieuze koffer bij de brievenbus, ter attentie van Bas. In de koffer zitten drie envelopen. Eén met € 5.000,-, één met € 2.500,- en ook één met een geldbedrag van € 1.000,-. De Utopiaan van het Jaar 2016 heeft het voorrecht om deze drie geldbedragen te doneren aan drie verschillende inwoners. Maar voordat dat zover is, mogen alle inwoners onderbouwen waarom zij één van de geldbedragen verdienen. Dit geld mag alleen in Utopia worden geïnvesteerd.bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 28, 2016, 20:13:39
Rob is terug

Na een korte afwezigheid is de mysterieuze B&B gast weer op het terrein.

Ruim een uur nadat Rob is opgehaald door een taxi, komt deze zelfde taxi het terrein weer oprijden. B&B gast Rob wordt netjes bij de deur van de loods afgezet. Ramona heeft het als eerste in de gaten en komt naar buiten om hem te begroeten. Enthousiast vertelt ze hoe ze net op het dak van de loods heeft gestaan om een lied te zingen.


Met een tas vol boodschappen loopt Rob de loods in. Hij vertelt dat hij wat vergeten was en dat hij daarom boodschappen is gaan doen. Maar hij heeft ook aan de Utopianen gedacht. In zijn korte afwezigheid is hij namelijk naar de bakker geweest en heeft hij voor iedereen wat lekkers meegenomen! En niet zomaar iets lekkers, want Rob heeft voor iedereen een gebakje met een eigen kleur uitgezocht.

De inwoners reageren met veel enthousiasme. “Wat leuk”, zegt Romy blij en ook Rowena vindt het erg lief van Rob. Als Rob de gebakjes verdeelt, wordt de rest van de groep er ook bijgehaald. Samen smullen ze van het cadeau van de mysterieuze B&B gast, die met deze actie duidelijk punten scoort.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 19, 2016, 11:27:08
De Utopiaan van het Jaar verkiezing

Het is bijna weer zo ver! De Utopiaan van het Jaar verkiezing komt eraan. De strijd tussen de inwoners begint al goed op gang te komen. Wie zal er dit jaar met de titel vandoor gaan? Naast de enorme eer wint de Utopiaan van het Jaar ook het bedrag uit de staatskas.


Alle Utopianen mogen stemmen op degene die zij de titel gunnen. Maar het leuke is dat niet alleen zij mogen stemmen. Jij mag namelijk ook mee bepalen! Omcirkel de volgende data in je agenda en zorg ervoor dat jouw favoriete Utopiaan er vandoor gaat met de titel!

    Vrijdag 23 december om 11:00 gaan de lijnen open om te stemmen via sms. Dit kan zo vaak als je wil!

    Vrijdag 29 december om 11:00 gaan de lijnen open voor Premium Paspoorthouders om te stemmen via de website.


Nog een paar dagen geduld dus, maar al het nieuws rondom de verkiezingen lees je natuurlijk hier op de website. Maak je keuze en zorg dat je vrijdag klaar zit om te stemmen op jouw Utopiaan van het jaar!

Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2016, 00:07:04
Klaar voor de opsluiting!

Bas en Boyd zijn er bijna klaar voor. Vanaf morgenochtend worden zij 24 uur lang opgesloten. Het ingezamelde geld gaat naar het Vogelhospitaal.


Iets voor negenen drukt Bas op de toeter. De inwoners komen bij elkaar. Bas geeft de groep een korte briefing over de opsluiting van morgen met Boyd. Rond negen uur ’s ochtends zullen de heren 24 uur lang opgesloten worden in de kas. Dit allemaal vanwege de vogelgriep die nu heerst en om tegen de bio-industrie te strijden.

AmbassaDo
De dierenvriend vertelt dat hij de groep hard nodig heeft. Do, die morgen AmbassaDo zal heten, zal via de mail gaan acquireren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Vogelhospitaal. Ze wil graag dat de andere inwoners de vaste zakelijke relaties gaan benaderen voor een donatie. Bas vertelt dat Do in ieder geval één inwoner per uur nodig heeft om deze actie in goede banen te leiden.

Steunen
Ook alle trouwe kijkers kunnen tijdens deze actie mailen met leuke opdrachten voor Bas en Boyd. Deze zullen zij tijdens de actie uitvoeren. Hier staat uiteraard wel een donatie tegenover. Ook kunnen zij via de Utopia webshop dingen als voedsel en een deken kopen om Bas en Boyd te steunen tijdens de opsluiting. In de kas is namelijk helemaal niets.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Utopia Nieuws
« Reactie #1011 Gepost op: december 15, 2016, 00:07:04 »