Nowlive.eu

Registreren
 

Utopia Nieuws
gelezen 642291 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
juli 14, 2017, 19:41:15
"Onze communicatie loopt stroef"

Beau oppert de planning voor de Hippie Markt, hieruit volgt een hevige discussie tussen Floor en Chipp.


Beau bespreekt haar idee voor een planning voor de Hippie Markt met Floor en Chipp. Ze wil dat iedereen om 07:00 uur wordt gewekt met muziek en licht, zodat ze op tijd klaarstaan voor de opbouw van de markt. Floor heeft hier haar bedenkingen over omdat zij in tegenstelling tot Beau geen ochtendmens is.

Deze opmerking raakt bij Chipp een gevoelige snaar en vindt dat Floor zeurt. “Je gaat maar wat vroeger naar je bed, iedereen heeft z’n slaap nodig” zegt Chipp. Chipp vindt dat Floor zich voordoet alsof ze heel gestructureerd is, maar dat hij uit ervaring heeft gemerkt dat dat helemaal niet zo is. Floor had deze wending van het gesprek niet verwacht en voelt zich aangevallen.

Beau probeert de discussie te sussen door de nadruk te leggen op dat ze zich met z’n allen moeten inzetten voor de opbouw van de markt. Floor, nog duidelijk verward door de reactie van Chipp, zegt dat ze zijn opmerking zal onthouden voor de volgende keer dat Chipp langer blijft liggen. Het gesprek ontwikkelt zich tot een hevige discussie. Beau probeert de discussie nogmaals te sussen, maar wordt voor de tweede keer onderbroken door Floor: “Ik heb er genoeg van gehoord, ik zie wel hoe het loopt.”

Beau benadrukt de reden voor de keuze om de lampen om 07:00 uur aan te laten gaan. “Het is een belangrijke dag waarbij er veel geld verdient moet worden”. Chipp zegt Floor dat ze zich er overheen moet zetten omdat de markt maar één keer per maand plaatsvindt. Floor is er niet van gediend dat Chipp haar op deze manier aanvalt. Chipp zegt dat het niet bedoelt was als aanval maar meer dat hij haar alleen maar wilde confronteren met zijn ervaringen. Chipp beseft zich dat de manier waarop hij Floor heeft geconfronteerd niet netjes was en dat hij daar de volgende keer rekening mee zal proberen te houden. Toch zal Floor net als alle andere Utopianen zondag om 07:00 uur gewekt worden door lichten en met muziek.Utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Utopia Nieuws
« Reactie #1040 Gepost op: juli 14, 2017, 19:41:15 »

juli 13, 2017, 21:02:42
Utopiaanse kookwedstrijd

Wie gaan er winnen: Team Billy of Team Chipp?

De aftrap van de kookwedstrijd

De gasten druppelen langzaam het Utopia terrein binnen. Iedereen neemt plaats en Billy neemt het woord om iedereen welkom te heten. De meiden doen een dansje onder luid gejuich van de gasten. Jacco pakt de microfoon en zorgt voor een muzikaal intermezzo. Chefkok John Gerdson vertelt de gasten dat hij de Utopianen heeft geleerd een soep te maken, hij is verrast over het niveau van de Utopianen. Billy serveert de velouté uit. Ze oogt wat gespannen, maar werkt stug door om het de gasten naar de zin te maken.

Drukte in de keuken

De tweeling haalt de lege soepkommen op. Een gast vraagt het recept van de bloemkoolsoep van de meiden aan Demi. Natuurlijk vertelt zij dit meteen door aan haar team en er wordt enthousiast gereageerd. Team Billy gaat door met de voorbereidingen van de volgende gang. Ook team Chipp is druk bezig en het plezier straalt er vanaf. Romy en Madilia maken een start met het voorbakken van de frietjes. John geeft een compliment aan de dames, de kip is verrukkelijk. Bij de mannen heerst er meer rust in de keuken. Ze hebben wellicht een kleine voorsprong, aangezien zij een echte kok in hun midden hebben, namelijk Bas!

Het hoofdgerecht


Jeroen en Jacco bedienen hun gasten met een grote glimlach. De dames serveren alvast een appelcompote met kaneel uit. De borden worden bij beide teams opgemaakt. Bij team Billy komt de kip uit de oven en bij team Chipp halen ze de kip van de grill. Chefkok John is wel erg veel met het mannenteam bezig vindt Billy. Ze vraagt zich af of het allemaal wel goed gaat. De mannen zijn rustig en maken in alle kalmte de borden op. Demi begint het hoofdgerecht uit te serveren. Ze vertelt de gasten dat er patatjes, salade en heerlijk kip drumsticks op het bord liggen. Team Chipp heeft zichbaar lol in de kookwedstrijd en gaan vrolijk verder met koken, borden opmaken en serveren. De gasten zitten heerlijk te eten en er heerst een gezellige sfeer. Het vrouwenteam is lichtelijk chaotisch bezig, dat ziet chefkok John ook. Hij geeft verschillende tips en zorgt dat het tempo wat opgeschroeft wordt.

Het nagerecht


Beide teams zijn al druk bezig met het nagerecht. De vrouwen doen de aardbeien in een glas en garneren dat met aardbeiensap, munt en slagroom. De mannen serveren het nagerecht op een bord. Chefkok John laat het mannenteam weten dat ze een tafel gemist hebben, zij zijn vergeten een hoofdgerecht uit te serveren. Het was Chipp zijn taak om hier toezicht op te houden. De krullenbol had aan zijn gasten moeten vragen of alles naar wens was. Een puntje waar volgende keer op gelet moet worden. Bij de dames zijn wat extra toetjes gemaakt die lekker worden opgegeten. Het meidenteam is zichtbaar aan het genieten.

Waar het allemaal om draait

De teamcaptains delen de enveloppen uit, hier draait het natuurlijk allemaal om. Hoeveel geld halen de teams op? De gasten grijpen naar hun portomonnee en vullen de enveloppen. Billy gaat langs een paar tafels en vraagt of de gasten het naar hun zin hebben, er wordt enhousiast gereageerd. Chefkok John neemt het woord en vraagt of de enveloppen zijn kant op kunnen komen. Hij zal het geld rustig tellen en de gasten kunnen op het terras nog genieten van een drankje. De enveloppen stromen binnen en straks is het tellen geblazen. Beide teamcaptains bedanken hun gasten en bij de meiden barst een luid gejoel uit. Chefkok John trekt zich terug en gaat het geld in de enveloppen tellen.Bron:utopiat.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 09, 2017, 14:51:50
Een ongekende kookwedstrijd

Billy en Chipp nemen het tegen elkaar op!


Op donderdag 13 juli is het dan eindelijk zover! Onder leiding van topkok John Gerdsen nemen Billy en Chipp het tegen elkaar op in een heuse kookwedstrijd. En dat doen zij niet alleen: Billy krijgt hulp van alle vrouwen en Chipp van alle mannen.

Vorige week hebben de Utopianen, onder toeziend oog van John Gerdsen, al een oefenronde gekookt. Deze generale repetitie is toen gewonnen door Team Chipp. Vanaf volgende week is het geen oefenen meer, maar gaat de wedstrijd echt van start!

En wat is nou een wedstrijd zonder publiek en jury? Helemaal niets natuurlijk! Daarom nodigen Billy en Chipp jou uit om bij de kookwedstrijd aanwezig te zijn. Jij komt genieten van lekker eten in Utopia en bepaalt mee wie er vandoor gaat met de winst. Daar wil je toch bij zijn?

https://shop3.ticketscript.com/channel/html/get-products/rid/6TCHRELY/eid/355151/date/2017-07-13/tsid/273659/sidBron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 21, 2017, 19:23:27
"Iedereen is voor zichzelf bezig"

Jessie is benieuwd wat Floor van de groep vindt.


Jessie gaat naast Floor in het zonnetje zitten en vraagt hoe het met haar gaat. De nieuweling vertelt over het blotevoeten pad en al gauw komt René ter sprake. Hij heeft Floor eerder aangesproken op haar ideeën. Volgens René heeft de blondine precies dezelfde ideeën als hem en dit vindt hij verdacht. Volgens Floor is René opzoek naar een stukje macht en strijkt hij graag met de eer.

Vervolgens wordt de rest van de groep besproken. Jessie is erg benieuwd naar de mening van Floor. Floor, die de afgelopen dagen veel heeft geobserveerd, vertelt dat ze het idee heeft dat er binnen de bv allemaal kleine bv-tjes zijn. “Iedereen is heel erg voor zichzelf bezig”, gaat ze verder. Ze vindt dat er te veel voor eigen succes wordt gegaan en te weinig wordt samengewerkt. “Dat kan allemaal veel gestroomlijnder.”

Jessie kan zich vinden in deze bevinding maar geeft aan dat dit is ontstaan omdat er te weinig vertrouwen is. “Er worden teveel fouten gemaakt, daarom doen mensen het liever zelf.” Dit begrijpt Floor maar toch denkt zij dat het beter kan. Jessie is het hiermee eens en stelt dat er misschien wel minder fouten worden gemaakt als iedereen zijn eigen specialiteit krijgt.

De twee liggen overduidelijk op één lijn. Gaat het ze lukken om hun ideeën over een betere samenwerking door te voeren?Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 19, 2017, 11:40:00
"Een slechte grap"

Niemand is te spreken over deze flauwe grap.

Het is 03:25 uur en doodstil in de loods. De enige Utopianen die wakker zijn, zijn René en Cemal. De twee zitten nietsvermoedend achter de computer als de stilte in de loods bruut verstoord wordt. Het alarm gaat af en de Utopianen die op de Vide slapen schrikken wakker. Cemal haast zich naar de toeter om hem uit te zetten, maar het is te laat. Ook Jessie ontwaakt in het Penthouse van dit harde en onprettige geluid in de nacht.


Het is al snel duidelijk dat Jacco en Jeroen achter deze grap zitten. De twee hebben de toeter ingesteld op een tijd zodat deze midden in de nacht af zou gaan. "Hebben ze niks beters te doen?", zegt Jessie geïrriteerd. Ook Chipp kan niet echt om de grap lachen. De krullenbol valt na de grap moeilijk in slaap en eindigt op de bank.

Deze ochtend wordt er nagepraat over de grap. "Een slechte grap", stelt Jessie tegen Billy, die hier niks van heeft meegekregen. Romy kan er ook niet om lachen en stelt voor om niet op de grap te reageren. "We zeggen er gewoon niks over."

Of de groep zijn mond zal houden of toch met een wraakactie komt is nog even afwachten.Bron:Utopitv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 15, 2017, 21:17:21
“Hij is niet dom”

Jessie en Billy zijn niet helemaal te spreken over de inzet van de groep.


Eerder vandaag gaven de Utopianen pitches waarin ze over hun doelen vertelden. Dit was een initiatief van Billy en Jessie. De inwoners zouden hiermee kans maken op een geldbedrag. Bij de bekendmaking van het geldberdrag bleek het om 0,00 euro te gaan. Het was een manier van Jessie en Billy om de groep bewust te laten worden van hun persoonlijke en gezamenlijke doelen.

Op het dakterras van het Penthouse praten de twee initiatiefnemers na. Billy vindt het jammer dat niet iedereen bezig is mijn zijn of haar doelen. “Vooral de nieuwe generatie hier, weet niet waar ze mee bezig zijn”, stelt de blondine. Er zijn er volgens haar maar een paar die aan hun doelen werken in Utopia de rest is met randzaken bezig.

Madilia doet het volgens Billy wel goed. Ze vindt dat de kersverse Utopiaan druk is met haar eigen ding: vloggen. Ook Jeroen doet het steeds beter volgens Billy. “Hij is aan het ontdooien”, gaat ze verder. Jessie is het hiermee eens. Hij denkt dat Jeroen meer voor de groep zal doen als hij een aantal successen zal behalen.

Ook Beau doet het in de ogen van de ex-geliefden goed. “Ze zet zich in voor de groep”, stelt Billy. De twee denken echter dat Chipp niet alles uit zichzelf haalt. “Hij is niet dom die jongen, maar wel speels”, zegt de blondine.

Jessie concludeert dat iedereen die er niet alles aan doet het niet écht wil. Deze mensen kunnen dan ook niet op zijn hulp rekenen.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 01, 2017, 00:11:06
De vrouwen vs. de mannen

Terwijl de dames tijdens hun vrouwenavond vragen uit een boek over de mannen aan het beantwoorden zij ontstaat er een mooi idee. Beau oppert om nog een keer een samenkomen van de meiden te organiseren, maar dan voor twee dagen. "En dan moeten de mannen zich redden zonder ons."


De dames reageren meteen enthousiast en zo ontstaat het idee om vervolgens ook de mannen twee dagen op te sluiten. Aan het einde van deze vier dagen wil de groep dan kijken of de mannen of de vrouwen het beter hebben gedaan alleen. Hierbij wordt er gekeken naar omzet die behaald wordt, maar ook naar het doen van de was, het schoonhouden van de loos en het bereiden van eten.

Iedereen is erg enthousiast en de dames spreken af om dit idee nog even geheim te houden voor de mannen.

De vrouwen besluiten een roddel de wereld in te helpen.

Tijdens de vrouwenavond wordt de vraag gesteld wie van de mannen het slechts een geheim kan bewaren. Al gauw komen de dames uit op René. Ze hebben het idee dat René zijn mond niet kan houden en snel dingen doorvertelt.

Om dit te testen besluiten de meiden een roddel te bedenken. "Dat Beau en ik gezoend hebben", roept Billy. Iedereen reageert enthousiast en al gauw ontstaat het verhaal dat Beau en Billy gezoend hebben en hier wel erg van genoten.

Nadat de vrouwen hier hard om gelachen hebben gaan de vrouwen richting de loods, Karin zoekt René op die bij de Divavilla aan het klussen is. "Wat ik nou heb gezien", begint Karin het gesprek fluisterend tegen René. Vervolgens vertelt ze dat Beau en Billy zojuist gezoend hebben. René kan zijn oren niet geloven en vindt het een bizar verhaal.

Nadat Karin de roddel aan René heeft verteld zoekt ze de rest van de vrouwen weer op en is het afwachten of René zijn mond kan houden.
Bron:utopiatv.nlGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 30, 2017, 21:50:06
De "Beaunus" wordt weer uitgereikt!

Het is weer tijd voor een nieuwe "Beaunus"! En dus worden alle inwoners weer bij elkaar gebracht om bekend te maken wie deze heeft gewonnen.


"Iedereen zit weer aan tafel. Heel fijn" opent Beau het gesprek met de groep. Ze verteld de groep dat twee weken geleden het schoonmaakrooster in het leven is geroepen en dat ze inmiddels ook kennis hebben gemaakt met de "Beaunus". Een blijk van waardering voor het juist uitvoeren van de schoonmaakklusjes en instelling binnen Utopia.

Deze keer wil Beau haar "Beaunus" uitreiken aan de persoon die zich het beste heeft ingezet volgens het schoonmaakrooster en die het meeste initiatief heeft getoond en zo min mogelijk sturing heeft nodig gehad. Fay mag vervolgens de ranglijst die op basis hiervan is gemaakt te presenteren.

Fay verteld dat op de laatste plek Jeroen is geëindigd met slechts een 5,5 als cijfer. Het "Make Utopia Clean Again" team heeft er dit keer ook wat grapjes bij gemaakt. "Jij bent de Bill Clinton van Utopia. Een paar misstappen. I did not clean the washok". De hele groep kan de grap waarderen. Maar Jeroen zelf ziet weinig in de "Beaunus" en deze vorm van bewust maken. "Misschien heb je moeite met het vinden van de schoonmaakspullen. Dus speciaal voor jou een eigen pakketje met je eigen naam erop zodat je deze nooit meer zal verliezen."

Ook Jacco eindigt met een 6,3 ook onderaan de ranglijst. Ze rekenen hem toch aan dat de Candyshop niet altijd even schoon is geweest. Dit ondanks dat hij hier niet meer verantwoordelijk voor wil zijn omdat andere het volgens hem vies maken.

De grote winnaar van de "Beanus" is Kevin met een 9,6 als cijfer! "De tegels van de schone badkamer zijn zo glimmend als je eigen hoofd." grapt Fay. Hij ontvangt van Beau de gouden schoonmaakmiddelen om zijn goede prestaties voort te zetten onder een luid applaus van zijn mede-inwoners.

De sfeer slaat helaas al snel weer om wanneer Jeroen de stickers van zijn ontvangen schoonmaakmiddelen aftrekt en Fay hier fel op in gaat. "Aftrekken doe je maar in de bosjes." roept ze. Jeroen die graag positief wilde blijven ondanks zijn slechte beoordeling snapt niet waar deze reactie voor nodig is. "Waar slaat dat nou weer op?" vraagt hij teleurgesteld.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 29, 2017, 19:21:04
Bas introduceert zijn nieuwe structuur.

Een nieuw financieel aspect
Zoals vorige week was afgesproken, wordt vandaag een nieuwe structuur gepresenteerd. Als de groep zich heeft verzameld op de banken, neemt René het woord. De man van de financiën laat weten dat voortaan iedereen zijn eigen boekhouding zal moeten doen. Mochten de inwoners hulp nodig hebben, dan staan René en Cemal ter beschikking. Na dit financiële praatje over de nieuwe structuur, vult Bas hem aan.


Een gezondere Utopia
“Ik denk dat jullie allemaal weten waar ik voor sta: gezond leven, een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een gezond milieu”, begint de dierenvriend zijn verhaal. Hier heeft hij de nieuwe structuur op aangepast. Om te zorgen voor een gezondere individu, een gezondere bv en een gezondere leefomgeving, wil Bas ongezonde producten 100% gaan belasten. Onder deze ongezonde producten vallen: alcohol, tabak en frisdrank. Gezonde biologische producten worden 0% belast.

De belastingen
Bas vervolgt zijn verhaal en laat een overzichtelijk schema zien van de belastingen die worden opgelegd. Zo zijn er verschillende belastingen: een ondernemersbelasting en een samenlevingsbelasting.

De ondernemersbelasting is opgedeeld in drie gelijke percentages: volksgezondheid, ecologie en risico voor de bv. Als een inwoner bijvoorbeeld geld vanuit de bv wil investeren, wat dus een risico voor de bv is, moet hij/zij hier ook 33,33% belasting over betalen. Wil een inwoner investeren vanuit de bv in een product wat ook nog ecologisch niet verantwoord is, moet hij/zij dus in totaal 66,66% inkoopbelasting betalen. Zou een Utopiaan een product willen verkopen wat vanuit de bv geïnvesteerd moet worden, ongezond is en ecologisch onverantwoord is, dan betaalt diegene 100% inkoopbelasting. Met het belastinggeld worden de lonen voor taken van de bv (zoals de financiën) betaald. Het deel wat je overhoudt na de belastingheffingen wordt opgesplitst in twee delen: de helft is voor de bv en de andere helft mogen de Utopianen houden als winst.

De samenlevingsbelasting gaat over de privéaankopen en hierover wordt 100% belasting over betaald als het ecologisch onverantwoord of ongezond is. Van deze samenlevingsbelasting worden onvoorziene kosten voor het Utopiaterrein en de loon voor huishoudelijke taken betaald. Vanaf nu zullen huishoudelijke taken dus ook financieel beloond worden.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 25, 2017, 02:38:03
Le Luifel is terug!


Chipp en Jessie starten de succesvolle snackbar van Utopia weer opnieuw op.


Voor de tweede keer op de dag wordt er op de toeter gedrukt. Dit keer is het nieuwkomer Chipp, die samen met Jessie een idee wil presenteren. De twee heren hebben speciaal voor dit moment shirtjes gemaakt met de tekst Luifel 4.0 – De klant is koning!

Dan neemt Jessie het woord en hij laat aan de groep weten wat de bedoeling is. Hij wil net zoals vanouds weer klanten naar Le Luifel laten komen, in het weekend. Chipp zal hem hiermee helpen en met zijn tweeën zullen ze dus friet en snacks bezorgen voor bezoekers. Daarnaast krijgen de bezoekers ook een drankje en een rondleiding. Tijdens de evenementen zal Le Luifel niet geopend zijn en zal Jacco gewoon de hamburgers blijven bakken. De Utopianen lijken enthousiast over het idee, alleen is er lichte twijfel of Jessie ook wel echt de patat zal gaan bakken en niet alles aan nieuwkomer Chipp overlaat. Maar als we Jessie moeten geloven gaat hij er helemaal voor.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 13, 2017, 00:58:53
Beau onthult wie er met de geldprijs vandoor gaat.

Jessie drukt op de toeter en alle inwoners verzamelen zich rondom de grote tafel. Beau gaat aan kop zitten en legt uit dat zij - samen met Karin en Jessie - de 'Beaunus' in het leven heeft geroepen. De 'Beaunus' is een prijs om een inwoner te belonen voor zijn of haar motivatie en zelfontplooiing
.

Inmiddels heeft de driekoppige jury alle inwoners beoordeeld op basis van de volgende criteria: positiviteit, zelfontplooiing, teamplayer, toekomstgerichtheid en ondernemend. "De winnaar is... Cemal!", onthult Beau. Er wordt geapplaudisseerd en Cemal ontvangt het goede nieuws met een brede glimlach. "Dit vind ik echt tof. Ja daar ben ik echt blij mee!", luidt zijn eerste reactie.

Cemal wint niet alleen de eer, maar ook een geldbedrag van maar liefst € 150,-, gefinancierd door Jessie. Kevin is als tweede geëindigd én Billy en René delen het brons. Maar ook de rest van de groep krijgt complimenten van Beau en de Limburgse hoopt dat de Utopianen op deze positieve voet door kunnen gaan.
Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 08, 2017, 23:09:30
Jessie en Billy verkeren in zwaar weer.

Gisteren, tijdens en na de markt is het flink uit de hand gelopen tussen Jessie en Billy. De blondine zit al een aantal dagen niet lekker in haar fel en om deze reden is ze dan ook per direct gestopt met de financiën.


De ruzie tussen de twee geliefden ging tot laat in de nacht door, waarbij Jessie een aantal keer aangaf niet met Billy te willen slapen. De blondine heeft na veel tranen en woorden Jessie zover om toch de nacht met haar door te brengen. In de ochtend gaat de ruzie tussen de twee gewoon door en weer komen ze er samen niet uit. De relatie lijkt voorlopig weer voorbij.

De rest van de dag laat Jessie Billy met rust. Hij geniet van zijn dag en trekt veel op met Boyd. Ook is hij opzoek naar een nieuwe slaapplek, aangezien Billy in de boot wil blijven. Billy loopt duidelijk minder vrolijk door de loods. Ze vertelt aan iedereen die het maar wil horen dat Jessie haar weer eens aan de kant heeft gezet en dat ze er nu écht klaar mee is.

Als Jessie even later over het terrein huppelt schiet dit bij Billy in het verkeerde keelgat. De blondine stormt op hem af en vraagt of hij vrolijk is. "Nee valt wel mee", antwoordt Jessie. "Maar waarom doe je dan zo vrolijk", stelt Billy. De twee belanden in het zoveelste moeilijke gesprek waarbij Billy aan Jessie vraagt of hij wat meer rekening met haar kan houden. "Ik ben heel, heel verdrietig", versterkt Billy haar punt. Als Jessie vraagt hoe hij dit moet doen antwoordt Billy dat hij voorzichtig met haar moet doen. "Hoe dan?", vraagt Jessie. Billy heeft hier geen antwoordt op en loopt huilend weg.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 22, 2017, 23:35:45
Team Cemal vs. Team Romy

Ramona drukt op de toeter en de groep komt bij elkaar. De theaterkoningin vertelt dat er vandaag iemand jarig is en daarom vindt ze dat het tijd is voor een groepsactiviteit. Bas legt uit dat de inwoners vorig jaar 'Expeditie Utopia' hebben gespeeld, maar daar was Cemal helaas nog niet bij. De jarige job baalt hier tot op de dag van vandaag nog steeds van, maar daar komt nu verandering in. Het is tijd voor de tweede editie van Expeditie Utopia; Team Cemal versus Team Romy.


Bas legt uit dat de twee teamcaptains allebei een eigen team zullen samenstellen voor een estafette race. Vuur maken, zagen en meelwormen eten zijn enkele opdrachten die voorbij zullen komen! Het winnende team wint een driegangendiner dat in z'n geheel zal worden verzorgd van de verliezende partij.

Na de uitleg is het tijd om de teams samen te stellen. Cemal kiest Karin, Jessie, Demi, René, Beau en Jeroen. Team Romy bestaat uit Billy, Kevin, Romy K, Rob, Fay en Ramona.

De eerste ronde gaat van start en team Cemal bijt de spits af. Er wordt getimed hoe lang elk team over alle opdrachten doet. Het team met de snelste tijd wint het spel. Jeroen begint en hij moet een vuurtje zien te maken, die uiteindelijk een touw moet doorbranden. Aan dit touw zit een zaag vast, die weer nodig is voor de volgende ronde.

In deze volgende ronde moet er een houtblok worden doorgezaagd. Nadat het houtblok in tweeën is opgesplitst, moet de volgende Utopiaan vanaf een afstand de twee helften in een emmer zien te gooien.

Als deze opdracht ook is volbracht, wordt de eetlust van de inwoners op de proef gesteld en moet er een half glas gevuld met meelwormen zo snel mogelijk worden leeggegeten. Als het glas helemaal leeg is, moet de volgende Utopiaan een zak dierenvoer één minuut lang omhooghouden.

Na deze krachttest, is het tijd om de hersens van de inwoners te laten kraken. Teamleiders Cemal en Romy moeten namelijk springend op de trampoline rekenvragen beantwoorden. Als er drie vragen juist zijn beantwoord, is het tijd voor de allerlaatste opdracht: een heuse Utopiaquiz!

Nadat team Romy ook alle opdrachten heeft volbracht, is het tijd voor de uitslag. Bas en Ramona roepen de teams bij elkaar. Team Cemal heeft er in totaal 30 minuten en 53 seconden erover gedaan, maar het team van Romy heeft met 27 minuten het spel gewonnen!
Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 17, 2017, 21:52:25
"Vieze spelletjes"

De aankomende nominaties houden de gemoederen flink bezig. Jessie heeft in de gaten dat Rob, Jeroen en René bezig zijn met een plannetje en hij houdt er dan ook rekening mee dat hij veel stemmen van de heren zal krijgen.


Niemand wil naar huis en ondertussen zijn er meerdere kampen ontstaan. Vooral team Jessie, Boyd en Billy, staat lijnrecht tegenover team Rob, Jeroen en René. Deze laatstgenoemde heren hebben eerder al besproken 9 stemmen aan Jessie te geven.

Jessie, Boyd en Billy hebben ook zitten nadenken en hebben een tijdje geleden bedacht dat ze negen stemmen aan René geven, om er zo voor te zorgen dat Jessie niet op de bank komt. Op deze theorie komt Jessie vandaag terug. Hij roept zijn maatjes bij elkaar en vertelt hen dat het niet goed voelt. "Ik vind René gewoon een goeie gozer, we moeten niet op hem stemmen."

Billy en Boyd begrijpen niet waarom Jessie ineens anders over de situatie denkt. "Dan kom jij zelf op de bank", stelt Boyd. Jessie neemt dit voor lief en wil toch op zijn gevoel afgaan. Het drietal besluit dan ook om niet meer op René te stemmen maar op de persoon waarop ze écht willen stemmen. Jessie komt liever zelf op de bank dan dat hij tactisch stemt.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 12, 2017, 17:56:56
Kookwedstrijd

Billy en Boyd introduceren wat nieuws! Zodra vanmiddag de boodschappen binnen waren, zijn Billy en Boyd als een speer aan de slag gegaan in de keuken. De twee Utopianen hebben afgesproken elk een gerecht te bereiden en de groep te laten kiezen welke het lekkerste is. De twee willen met deze actie hun idee van een kookwedstrijd introduceren bij de groep.


Enthousiast komt de groep samen op de banken en begint Billy met het serveren van haar gerecht. Als iedereen lekker zit te smullen, vertellen Billy en Boyd wat de bedoeling is.

In de maand juni zullen de foodies het tegen elkaar op gaan nemen, met behulp van de overige Utopianen. De mannen zullen het namelijk tegen de vrouwen opnemen! Elk team krijgt een mobiele keuken, dezelfde ingrediënten en mag vervolgens zelf weten welk gerecht ze op tafel zetten. De weken zijn ingericht op thema’s. Daarnaast krijgt elk team wekelijks hulp van een chefkok

De winnaars van de wekelijkse wedstrijd worden bepaald door bezoekers. De prijs van de kaartjes zal gelijk zijn aan de kosten van de inkopen die voor de gerechten zijn gemaakt. Vervolgens is het aan de bezoekers om fooi te geven aan het team dat zij het meest steunen.

Uiteindelijk ontvangt het team met de meeste fooi ook nog een leuke prijs! Wat dat wordt blijft nog even geheim verkondigt Billy. “Het draait immers om het plezier en niet om het geld! Let the games begin!”Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Utopia Nieuws
« Reactie #1026 Gepost op: april 12, 2017, 17:56:56 »