Nowlive.eu

Registreren
 

Utopia Nieuws
gelezen 642292 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
december 22, 2013, 17:25:16
#5
Nog een paar namen/ deelnemers gevonden,

maar is nog niet zeker of ze nu al gelijk meedoen...
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Utopia Nieuws
« Reactie #5 Gepost op: december 22, 2013, 17:25:16 »

december 22, 2013, 13:41:19
#4
Deelnemers Utopia bekend

Het is bijna zeker wie er op 6 januari het braakliggende terrein van Utopia mogen betreden. SBS heeft de namen en beroepen van enkele kandidaten bekend gemaakt.


Het is de bedoeling dat er uiteindelijk vijftien mensen deelnemen aan het tv-experiment. Van zeven is nu bekend wie dat zijn. Onder de avonturiers bevinden zich in elk geval massagetherapeute Andrea, kunstenaar Billy en oliebollenbakker Hakim. Zij gaan een ideale samenleving opbouwen met onder anderen worstelaar Emil, zwerver Rienk, aannemer Paul en dierenverzorgster Lindy.

Slag om de arm

SBS houdt nog wel een slag om de arm. 'Het kan zijn dat iemand zich nog op het laatste moment terugtrekt. Dat is vorige week ook gebeurd', zei een woordvoerster.

Braakliggend terrein

Op 31 december worden de kersverse Utopianen gedumpt op het terrein van de voormalige kazerne Crailo in Laren. Op dit stuk grond is bijna niets te vinden, zelfs een verwarming, wc, douche en licht ontbreken.

Kale loods

Wat rest is een kale loods, een weiland met twee koeien, 25 kippen en een stuk landbouwgrond. Er zijn totaal geen regels, wetten of bezit. De kandidaten mogen alleen hun eigen kleren meenemen.

Geld verdienen

Het enige dat de kandidaten een beetje op weg helpt is een klein geldbedrag als startkapitaal en een prepaidtelefoon met een beltegoed van 25 euro. Daarna moeten ze zichzelf volledig redden. Belangrijke zaken als een bed, kleding of gereedschap moet zelf verdiend worden. Dat kan door bijvoorbeeld groenten te verbouwen en dit te verkopen. Maar de deelnemers mogen ook evenementen organiseren waarvoor ze entree kunnen vragen.

Borgsom

Het is voor de Utopianen een jaar lang absoluut verboden om het terrein te verlaten. Om te voorkomen dat ze voortijdig opstappen, moeten de kandidaten een flinke borgsom inleggen, waarvan de hoogte afhangt van hun bankrekening. Dit bedrag zijn ze kwijt als het experiment voortijdig verlaten.

Wegstemmen

Maar niet iedereen blijft een jaar. Elke maand kunnen de kandidaten een van hen wegstemmen, waarvoor iemand anders in de plaats komt.

Internet

Het reality-experiment is niet alleen dagelijks op televisie te zien. Echte liefhebbers van Utopia kunnen tegen betaling van 2,50 euro per maand de avonturiers via internet op de voet volgen
Camera's

Utopia overleven is een behoorlijke uitdaging dus, die ook nog eens nauwlettend gevolgd wordt door ruim honderd camera’s. Geen verassing dat het niveau van de kandidaten volgens De Mol een stuk hoger is dan die uit eerdere realityshows zoals Big Brother en de Gouden Kooi.

Bron:Televizier« Laatst bewerkt op: december 22, 2013, 17:25:54 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 21, 2013, 13:24:24
#3
Real life experiment Utopia: billenknijpen voor John de Mol

John de Mol begint zijn eigen land. Ergens in de gemeente Laren gaan vijftien bikkels een jaar lang bouwen aan de ideale samenleving, te beginnen op 31 december. Utopia, zoals Johns nieuwe land heet, is een laatste strohalm voor flophopper SBS. Bij producent John de Mol gieren de zenuwen dan ook door zijn lijf. Heeft de zoveelste variant op Big Brother wel kans van slagen?


De voortekenen zijn niet ideaal. Grootste obstakel: Utopia wordt uitgezonden door SBS 6. En dat is, zo benadrukt een wraakzuchtige Albert Verlinde (RTL 4) maar al te graag, de achtste zender van Nederland: “Ik wil John de Mol niet zenuwachtig maken, maar als dit niet lukt, heeft iedereen daar een probleem.”

Zelf zei De Mol gisteren: “Als dit niet zou lukken, denk ik dat je me beter maar twee weken even kan mijden. Ik voel heus wel dat iedereen in Nederland weer meekijkt van: gaat hem dit lukken of niet?”

Sympathieke showworstelaar
De spanning is groot, dat is duidelijk. Maar waar hebben we het eigenlijk over? In Utopia beginnen vijftien deelnemers een nieuwe samenleving. De ‘inwoners’ (jargon van De Mol) zijn onder meer massagetherapeute Andrea (52), levenskunstenaar Billy (31), zwerver Rienk (29), oliebollenbakker Hakim (34), aannemer Paul (53), dierenverzorgster Lindy (23) en worstelaar Emil (28).

Een paar seconden googelen leert ons dat de laatstgenoemde deelnemer de sympathieke showworstelaar Emil Sitoci uit Ede is. Das Nihilist, zoals hij in de ring heet, won volgens Wikipedia eerder het geflopte realityprogramma Hollandse krijgers en is een favorietje van Beau van Erven Dorens.

Als we op de reacties op internet mogen afgaan, wordt het een helse klus om kijkers te vinden voor de realityshow die vanaf 6 januari dagelijks wordt uitgezonden van half acht tot half negen. De een wijst erop dat kijkers al hun vaste programma’s hebben om half acht (RTL Nieuws en DWDD, hoewel dat laatste verhuist naar 19.00 uur) en acht uur (NOS Journaal en GTST). De ander maakt zich zorgen over de bemoeienissen van het productieteam. De algemene stemming: laat de deelnemers het proberen zónder water, stroom en gas. Eens kijken hoe lang ze het dan volhouden…

Verkrachtingen op Pitcairn
Dat een beetje begeleiding niet slecht hoeft te zijn, blijkt uit een ander real life experiment. Op het afgelegen eiland Pitcairn (ergens halverwege tussen Nieuw-Zeeland en Peru) leken enkele tientallen inwoners sinds jaar en dag een jaloersmakend bestaan te leiden. Tot begin deze eeuw bekend werd dat een groepje mannen minstens drie generaties lang systematisch de jonge meisjes op het eiland hadden verkracht. Zes mannen werden uiteindelijk opgesloten in cellen die ze zelf hadden gebouwd.


Pro wrestler Emil Sitoci (Ede, 1985), bijgenaamd Das Nihilist,
is een van de inwoners van Utopia


Bron:hpdetijd.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 21, 2013, 13:24:05
#2
John de Mol en SBS6 tonen Utopia

Bedenker John de Mol en SBS6 hebben het terrein waarop het nieuwe realityprogramma Utopia gaat plaatsvinden aan de Nederlandse pers getoond. De digitale deuren zijn ook geopend.


Het realityprogramma gaat een jaar duren. De vijftien bewoners gaan op 31 december het terrein van Utopia bewonen. Vanaf dat moment kan de tv-kijker via internet het leven van de bewoners dag en nacht volgen. De eerste tv-uitzending is op 6 januari om 19.30 uur op SBS6 te zien. Daarna is op hetzelfde tijdstip elke werkdag de dagelijkse update van Utopia te zien. Elke zaterdag is om 18.00 uur een weekupdate op SBS6 te zien. Voor het in beeld brengen van het leven in Utopia heeft producent Talpa de beschikking over meer dan honderd camera’s. Hiermee kan men alle bewegingen van de deelnemers volgen.

Eén jaar lang bouwen de deelnemers aan een compleet nieuw bestaan, een nieuwe gemeenschap, op een plek waar geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen zijn. Ze starten hun eigen samenleving met bijna niets. Alles wat de inwoners hebben is een kale loods op een onbewerkt stuk land, twee koeien, 25 kippen, een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon met 25 euro beltegoed en een bescheiden geldbedrag in cash om hun leefomgeving op te bouwen en de eerste maanden te overleven. Naast deze strijd om te overleven en de saamhorigheid die daarvoor nodig is, voeren de inwoners iedere maand een strijd om wie er in Utopia mag blijven wonen en wie de ideale leefomgeving moet verlaten en plaats moet maken voor een nieuwe inwoner. Zo worden er maandelijks drie inwoners genomineerd en beslist de nieuwe inwoner wie Utopia moet verlaten.

Voor de vroege vogels zijn de deuren van Utopia via internet al open. Iedereen die zich nu al via www.sbs6.nl/utopia aanmeldt, kan de eerste maand gratis via internet dag en nacht het leven in Utopia volgen. Ze kunnen nu al kijken naar de eerste beelden vanaf het terrein waar het realityprogramma zich afspeelt. Voor het bekijken van de live-beelden is een zogenaamd Utopia Paspoort nodig. Deze kost €2,50 per maand.

Bedenker John de Mol denkt dat vooral de eerste maanden in Utopia het moeilijkste zijn. Dat komt onder meer omdat de ideale wereld dan nog door de bewoners moet worden opgebouwd. Omdat het programma in de winter start speelt ook de kou een belangrijke rol. Wat betreft de kijkcijfers hoopt John de Mol dat Utopia in de voor adverteerders belangrijke doelgroep 20-49 dagelijks een marktaandeel van meer dan tien procent weet te scoren. Utopia is na Big Brother en De Gouden Kooi het derde grote realityprogramma dat John de Mol heeft bedacht.Bron:totaaltv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 21, 2013, 13:16:08
#1In dit topic het nieuws uit de media over Utopia

Vragen en opmerkingen graag in dit topic -->> http://home.nowlive.eu/index.php/topic,75638.0.html
« Laatst bewerkt op: oktober 28, 2014, 00:26:55 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Utopia Nieuws
« Reactie #1 Gepost op: december 21, 2013, 13:16:08 »