Nowlive.eu

Registreren
 

Eurovisie Songfestival
gelezen 137399 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 09, 2017, 13:21:40

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Eurovisie Songfestival
« Reactie #156 Gepost op: november 09, 2017, 13:21:40 »

mei 14, 2017, 00:42:55


Het Nederlandse trio OG3NE eindigde als elfde.


Portugal wint  #bravo.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/ugoknoMf3lI[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 14, 2017, 00:33:15

1m
00:29
Slechts 15 punten televoters voor OG3NE

Nederland heeft zojuist slechts 15 punten gekregen van de stemmende televisiekijkers. Dat is weinig.

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 14, 2017, 00:31:51
Nederland vijfde na punten vakjury's

42 vakjury's hebben zojuist hun punten gegeven in de finale van het Songfestival. De tussenstand hieronder, met nog te gaan de punten van de televisiekijkers:

1. Portugal 382
2. Bulgarije 278
3. Zweden 218
4. AustraliŽ 171
5. Nederland 135
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 14, 2017, 00:20:35
Tussenstand

En dat waren de punten van 30 vakjury's, van de 42:

1. Portugal 262
2. Bulgarije 190
3. Zweden 147
4. ItaliŽ 112
5. AustraliŽ 101

Nederland 77

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 14, 2017, 00:20:01
Tussenstand

Na de punten van twintig vakjury's:

1. Portugal 186
2. Bulgarije 132
3. ItaliŽ 97
4. Zweden 88
5. AustraliŽ 70

Nederland 42

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 14, 2017, 00:19:33
Tussenstand

Na de punten van de vakjury's uit tien landen:

1. Portugal 92
2. Bulgarije 62
3. ItaliŽ 43
4. BelgiŽ 35
5. AustraliŽ 35

Nederland 15

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 13, 2017, 23:37:25
NRC-redacteur Romy van der Poel legt uit hoe de puntentelling nu precies in zijn werk gaat:

    De Europese vakjuryís en de miljoenen televisiekijkende televoters bepalen vanavond allebei de helft van de uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival. De vakjuryís zagen de songfestivalfinale gisteravond al, toen de generale repetitie werd gehouden.

    Zelfs de fans die vanavond 'spontaan' aan het woord kwamen, hadden al geoefend. Het zal je net gebeuren dat iemand voor miljoenen mensen iets over Palestina of de annexatie van de Krim wil zeggen. De organisatie probeert het onderwerp politiek juist krampachtig te vermijden.

    De Nederlandse jury bestaat uit producer Gordon Groothedde, John Ewbank (onder andere songwriter voor Marco Borsato), Marjolein Dekkers (hoofd radio Omroep Max), zangeres Erica Groeneveld en Matthijs van Duijvenbode, de manager en toetsenist van Douwe Bob, die vorig jaar in Stockholm zelf op het Songfestivalpodium stond.

    Omdat de vakjuryís hun punten een dag eerder doorgeven, weet de Songfestivalorganisatie nu al welke landen favoriet bij de experts zijn. Op basis daarvan bepalen de programmamakers de volgorde van de puntentelling in de live-show.

    Zo kunnen ze de definitieve uitslag zo lang mogelijk uitstellen, het blijft immers een televisieshow. Ook de mensen die voor de landen punten voorlezen horen pas op zaterdag hoe laat ze aan de beurt zijn. Douwe Bob leest vanavond de punten voor Nederland voor.

    De generale repetities worden ook opgenomen. Als er iets gebeurt tijdens de live-show waardoor bijvoorbeeld de verbinding wegvalt, kan het bandje van de generale repetities worden afgespeeld. Die draait de gehele live-show synchroon mee.

Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 13, 2017, 23:35:09
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/6mSASu0yTT4[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 13, 2017, 14:20:06

OG3NE door het dolle: zieke moeder toch in Kiev


De dag van de finale van het Eurovisie Songfestival in het OekraÔense Kiev is aangebroken. En aan de vooravond kregen de drie zussen van OG3NE de verrassing van hun leven: hun ongeneeslijk zieke moeder Isolde (47) arriveerde vrijdagavond in Kiev om hen persoonlijk aan te moedigen. Amy, Shelley en Lisa waren door het dolle heen.


,Vanavond kregen we de verrassing van ons leven!Ē, schreef de groep vrijdagnacht op Facebook, Instagram en Twitter bij een foto waarop Amy, Shelley en Lisa te zien zijn met hun moeder en vader Rick Vol (54).️ ,,Onze zieke mama is in Kiev! We kunnen niet geloven dat ze ons zaterdagavond gaat zien optreden, hier op het Eurovisie Songfestival! We're gonna stand in line!Ē

Vanavond staat OG3NE namens Nederland in de finale van het liedjesfestijn. De zusjes zijn, net als in de tweede halve finale, als zesde aan de beurt met hun liedje Lights and Shadows. Het nummer is een eerbetoon aan hun zieke moeder.

Rick Vol liet vorige week al een klein beetje doorschemeren  dat zijn echtgenote misschien zou komen. Tegen het AD zei hij: ,,Voor de tweede halve finale van komende donderdag komt Isolde zeker niet. Het is voor haar fysiek heel moeilijk om zoín reis te maken. Er zal veel voor haar geregeld moeten worden.''
Ingrepen

Isolde Vol Ė die al jaren strijdt tegen een zeldzame vorm van botkanker met lastig te behandelen uitzaaiingen in haar hoofd Ė onderging de afgelopen jaren meerdere ingrepen. Zo werd ze twee keer geopereerd en twee maanden lang bestraald in Parijs. Rick Vol: ,,Aanvankelijk waren de vooruitzichten na de eerste behandelingen goed. Maar we wisten ook dat er risicoís waren. Van heftige ingrepen in een kwetsbaar en ingewikkeld gebied als je hoofd word je immers nooit beter. We zagen de toekomst aanvankelijk best positief in, maar na die behandelingen verliep het herstel tragischer dan verwacht. De eerst nog zoete prognose bleek een bittere pil. Zo is mijn vrouw verlamd geraakt, kan ze niet meer goed lopen en is het voor haar lastig om zelfstandig dingen te doen.íí
Vakjury

Donderdagavond wisten Lisa, Amy en Shelley met hun foutloze act na een spannende ontknoping de finale te bereiken. Gisteravond, tijdens een generale repetitie van de eindshow, zongen de drie minder krachtig dan anders. Zelfs was er een kleine hapering te horen bij het meerstemmige a capella-begin van Lights and Shadows. Maar de drie herstelden zich daarna razendsnel. Of ze op dat moment al wisten dat hun moeder zou komen is vooralsnog onduidelijk. De meiden werden kort voor de show gespot in een restaurant bij het Exhibition Center. Bij die gelegenheid zag ze er volgens aanwezige Nederlanders een beetje moe uit.

Nederland neemt het zaterdagavond op tegen 26 landen. Tijdens de eerste en de tweede halve finale gingen twintig landen door en de grote vijf, die het meest betalen waren net als gastland OekraÔne al verzekerd van een plek. Het gaat in dit geval om ItaliŽ, Duitsland, Spanje, Engeland en Frankrijk.

De helft van de punten is vrijdagavond al bepaald tijdens de generale repetitie door de internationale vakjury's. De rest wordt zaterdagavond berekend aan de hand van de stemmen van de tv-kijkers. De kans dat Nederland met de winst naar huis gaat, is volgens de voorspellingen van de bookmakers niet zo groot. De strijd om de winst lijkt te gaan tussen Portugal en ItaliŽ.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 12, 2017, 00:41:13
Nederlandse trio OG3NE naar finale Songfestival

De zusjes Lisa, Amy & Shelley Vol maakten indruk met een vocaal zuivere uitvoering van hun nummer Lights and Shadows.


OG3NE staat zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev. Zussen Amy, Shelley (allebei 21 jaar), en Lisa (22) haalden met hun ballad ĎLights and Shadowsí genoeg punten om Nederland door de halve finale te loodsen. De stemmen werden gegeven door de televisiekijkende televoters en door de vakjury, die allebei de helft van de uitslag bepaalden.

Naast Nederland gingen donderdag ook Bulgarije, Oostenrijk, IsraŽl, RoemeniŽ, Noorwegen Wit-Rusland, Hongarije, Denemarken en KroatiŽ door naar de finale. Het is nog niet bekend op welke plek OG3NE zaterdag moet aantreden.

Lights and Shadows

ĎLights and Shadowsí werd geschreven door vader Rick Vol en gitarist Rory de Kievit, de vriend van Shelley. Het nummer is geÔnspireerd op hun moeder, die een zeldzame vorm van botkanker heeft. Het lied was duidelijk voor het Songfestival gemaakt en zat vol met puntentrekkers. Een a capella, driestemmig begin. Een opbouw met beukende drums en een gitaarrifje. Een finale met trommels en hoge samenzang.

Toch steeg het nummer pas in de repetitiefase bij de bookmakers. Bij de repetities vielen Lisa en Shelley op door hun samenzang Ė ze zijn dit jaar de enige drie zangeressen die met zín drieŽn op het podium staan. De Nederlandse podiumact is, geheel in lijn met de afgelopen jaren, sober aangekleed. Geen dansers en geen vuurwerk.

Het optreden begon met een shot van de drie zussen naast elkaar, met Ďcry no moreí, de eerste woorden van het lied, geprojecteerd op de achtergrond. Daarna zoomde de camera in op het gezicht van Shelley, uit naar de drie zussen, en weer terug naar het gezicht van Lisa. Bij het derde refrein stapten ze met zín drieŽn naar voren, bij het laatste meeklapbare refrein vingerknipten ze: ĎCry no more, feeling all alone and insecureí. Op de achtergrond een kinderhand die uit de hand van een volwassene gleed en kersenbloesem dat van een boom dwarrelde.
Finaleplaats niet onverwachts

De finaleplaats komt niet onverwachts. Vlak voor de tweede halve finale stonden de zussen bij de bookmakers op de negende plaats. Een valse noot was van tevoren al uitgesloten. De zussen presteren constant als ze op het podium staan. Maar OG3NE is vooralsnog geen favoriet voor de overwinning. Ook na de halve finale staan ze op de negende plek.
Tijdens de tweede halve finale bleef donderdagavond ťťn bank in de green room leeg: Rusland deed dit jaar niet mee. Zangeres Joelia Samojlova werd geweigerd door de OekraÔense autoriteiten, omdat ze illegaal op de Krim had opgetreden.

Eerder deze week, op dinsdag, haalden tien landen een finaleplaats binnen. Onder meer BelgiŽ en Zweden, een van de favorieten, wisten een finaleplek te behalen. Daarnaast hebben zes landen op voorhand een finaleplek gekregen. Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje en Engeland (Ďthe big fiveí) dragen het meeste geld bij aan het Songfestival. Ook organisator OekraÔne mocht automatisch door naar de finale.

Voor OG3NE komen er nu een paar zware dagen aan. Vanaf vrijdagochtend beginnen de finalevoorbereidingen. De vakjury kijkt de finale morgenavond al, als de generale repetities worden gehouden. Omdat zij hun punten daardoor eerder doorgeven, weet de Songfestivalorganisatie op voorhand al welke landen favoriet bij de experts zijn. Op basis daarvan bepalen ze de volgorde van de puntentelling in de live-show. Zo kunnen ze de definitieve uitslag zo lang mogelijk kunnen uitstellen Ė het blijft immers een televisieshow. Nog een voordeel: als er iets gebeurt tijdens de live-show waardoor de verbinding wegvalt, kan het bandje van de generale repetities worden afgespeeld.
Opvolger Douwe Bob

Vorig jaar wist Nederland met Douwe Bob de elfde plaats van het Songfestival te behalen. Een plek waar hij zelf zwaar teleurgesteld in was. Na afloop van de finale wilde hij niet meer met de Nederlandse pers praten. Het jaar daarvoor lukte het niet. Toen moest Trijntje Oosterhuis na de halve finale naar huis. De laatste Nederlandse overwinning dateert uit 1975. Toen won Teach-In met Ding-a-dong.

Dinsdag plaatsten al onder meer BelgiŽ en Zweden zich voor de show op zaterdag. De Belgische inzending Blanche wordt als ťťn van de grootste kanshebbers op de eindoverwinning gezien, naast ItaliŽ en Portugal.Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 10, 2017, 00:57:54
Uitslag eerste halve finale ESF bekend

In Kiev werd dinsdagvond de eerste halve finale van het Songfestival afgewerkt. Inmiddels is bekend geworden welke landen er doorgaan naar de finale op zaterdag.


En dat zijn geworden: MoldaviŽ, Azerbeidzjan, Griekenland, Zweden, Portugal, Polen, ArmeniŽ, AustraliŽ, Cyprus en BelgiŽ.

Dat betekent dat AlbaniŽ, TsjechiŽ, Finland, GeorgiŽ, IJsland, Letland, Montenegro en SloveniŽ zijn afgevallen. De uitschakeling van Finland en Montenegro is opmerkelijk, zij werden door de wedkantoren wel een plek bij de eindstrijd was toegedicht.

OG3NE treedt donderdag in de tweede halve finale op. In de tweede voorronde strijden daarnaast nog zeventien inzendingen om een van de tien felbegeerde toegangskaartjes tot de finale. De Ďgrote vijfí Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje en Groot-BrittanniŽ en gastland OekraÔne zijn al verzekerd van een plaats in de eindstrijd.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 09, 2017, 23:16:51
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/QSbzfpiewmY[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/A7ZhxR6UDrQ[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 09, 2017, 23:05:42
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/PPpabP8Xkzc[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/sFOGiI86Tgw[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 09, 2017, 22:53:45
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/1KXsuchavk8[/video]

.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/IZOeF8X_BMw[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Eurovisie Songfestival
« Reactie #142 Gepost op: mei 09, 2017, 22:53:45 »