Nowlive.eu

Registreren
 

"In Beeld en Geluid"
gelezen 3042 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
mei 03, 2016, 19:04:41
#3Ruim honderd uitzendingen oorlogsradio

HILVERSUM - Ruim honderd bewaard gebleven radiouitzendingen uit de oorlog zijn online te beluisteren op de collectiewebsite van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het gaat om de volledige archieven van Radio De Brandaris en Radio Herrijzend Nederland.


Radio De Brandaris was een zender voor Nederlandse zeevarenden. Hier waren in 1941 en 1942 naast Radio Oranje nieuwsberichten, toespraken en liedjes te horen. Deze waren echter niet gebonden aan censuur van de Nederlandse regering in ballingschap of de BBC, aldus Beeld en Geluid. Op de zender ging het bijvoorbeeld wel over 'moffen', een woord dat op Radio Oranje niet was toegestaan. Uiteindelijk gingen beide zenders echter samen door.

Radio Herrijzend Nederland zond voor het eerst uit op 3 oktober 1944. Het betrof een zender die Philips in het geheim had en die kort na de bevrijding van Eindhoven begon met uitzenden. Aan Nederlanders in bezet gebied werd vanaf hier moed ingesproken en er was nieuws over de bevrijde gebieden. Ook na de oorlog bleef deze zender actief, met onder meer nieuws over het beleid van het nieuwe kabinet en de vervolging van landverraders.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: "In Beeld en Geluid"
« Reactie #3 Gepost op: mei 03, 2016, 19:04:41 »

mei 03, 2016, 18:58:02
#2
Over in Beeld en Geluid

In Beeld en Geluid is jouw startpunt voor het verkennen van het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de grootste audiovisuele collectie van Nederland. Om het zoeken van ons materiaal makkelijk te maken hebben we dit rond verschillende thema’s verzameld in kanalen. Zoek je iets specifieks? Maak dan gebruik van onze nieuwe zoekmachine.


Beeld en Geluid beheert een groeiende collectie van ruim 850.000 uur aan radio, televisie, film en muziek, meer dan een miljoen foto’s en duizenden objecten uit de mediageschiedenis van Nederland. We kunnen helaas lang niet alles online zetten maar we proberen zoveel mogelijk materiaal uit deze rijke collectie beschikbaar te maken voor iedereen. Heb je iets gevonden, maar je kunt het online niet bekijken of beluisteren? Dan ben je altijd welkom om je vondst bij Beeld en Geluid in Hilversum te komen bekijken of het materiaal tegen betaling te bestellen.http://in.beeldengeluid.nl/

« Laatst bewerkt op: mei 03, 2016, 19:04:29 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 03, 2016, 18:55:12
#1


Zet deze link in je favorieten --->>   http://in.beeldengeluid.nl/

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

"In Beeld en Geluid"
« Reactie #1 Gepost op: mei 03, 2016, 18:55:12 »