Nowlive.eu

Kwebbelkroeg => TV/Film/Video Clips => Topic gestart door: mirantje71 op april 09, 2010, 21:49:42

Titel: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op april 09, 2010, 21:49:42
 Eurovisie Songfestival

(http://www.mupload.nl/img/0w4jkcpgl50.jpg)


Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op april 09, 2010, 21:53:06
Minstens 18 landen bij Eurovision in Concert

AMSTERDAM -  De tweede editie van het Eurovision in Concert vindt dit jaar op zaterdag 24 april plaats in Westzaan. 18 van de 39 deelnemende landen aan het 55e Eurovisie Songfestival in Oslo hebben toegezegd hun songfestivallied ten gehore te brengen in de Lexion Venue.

Onder de deelnemers bevinden zich enkele favorieten voor de eindzege zoals Harel Skaat uit IsraŽl, Tom Dice uit BelgiŽ en de internationaal bekende band MaNga die voor Turkije uitkomt. Uiteraard is ook onze Nederlandse Sieneke van de partij die haar nummer 1-hit Ik ben verliefd (sha-la-lie) zal zingen.

De organisatie (escotoday.com, OGAE Nederland, Songfestival.web-log.nl, Bea Records en Cafť de Landman) is nog in onderhandeling met enkele landen, maar zeker is dat de volgende 18 landen hun songfestivalbijdrage zullen zingen: Polen, OekraÔne, Litouwen, GeorgiŽ, Zwitserland, Letland, ServiŽ, AlbaniŽ, Cyprus, Finland, Malta, Portugal, SloveniŽ, Bulgarije, Turkije, IsraŽl en Nederland.

De presentatie van het concert is in handen van Marga Bult en Cornald Maas. Na het concert dat om 21.00 uur begint, is er een afterparty met een internationale Eurovisie DJ.
(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00712/sieneke_jpg_712692d.jpg)

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op april 10, 2010, 10:14:32
Sieneke wacht op aanwijzingen Oslo

AMSTERDAM - Sieneke wacht op aanwijzingen van de organisatie van het Eurovisie Songfestival. "Ik heb elke dag besprekingen over de act die we gaan neerzetten, maar we moeten wachten op de regie in Oslo. Zij moeten de grenzen van het mogelijke aangeven."

De act zou steeds meer vorm krijgen. Na elke bespreking wordt duidelijker hoe act, kleding en decor eruit gaan zien.

"We willen nog steeds heel graag een draaiorgel op het podium zetten, maar het wachten is op de informatie uit Oslo. Tot die tijd kunnen we niet heel veel doen", zegt de 18-jarige zangeres.
(http://media.nu.nl/m/m1czl42abfdo.jpg)

bron: nu.nl
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op april 10, 2010, 22:58:11
Giel Beelen gelooft in Sieneke

AMSTERDAM -  3FM-dj Giel Beelen ziet het, anders dan het grootste gedeelte van Nederland, wťl helemaal zitten met onze inzending voor het Eurovisie Songfestival.


Giel vertelt aan het AD dat hij echt denkt dat Sieneke het Eurovisie Songfestival zou kunnen winnen. "Het is de beste inzending sinds jaren en alles klopt. Gezellig, vrolijk, catchy en eenvoudig mee te zingen. Een jong meisje dat houdt van het levenslied. Niet bedacht door marketing, maar echt."

Volgens hem zullen de kijkers haar 'echtheid' zeer waarderen en belonen met hun stem.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00713/giel2_jpg_713608d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op april 11, 2010, 21:38:00
Poolse inzending trekt zich terug

AMSTERDAM -  De Poolse zanger Marcin Mrozinski zal niet optreden tijdens Eurovision in Concert in Westzaan. De zanger zal het nummer Legenda, bestemd voor het Eurovisie Songfestival in Oslo, niet laten horen in verband met de Poolse vliegramp in Rusland waarbij 96 omkwamen.


Marcin laat weten: "Het had een mooie dag moeten worden. Ik wilde dolgraag de nieuwe versie van het nummer laten horen. Mijn gedachten gaan naar de families van de slachtoffers. Ik heb mijn reis naar Amsterdam geannuleerd en zal een week niet zingen. Ik hoop dat u hier begrip voor heeft."

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00713/screendump_Polen_713736d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op april 14, 2010, 21:24:00
Sieneke strikt ontwerper

AMSTERDAM -  Sieneke heeft een ontwerper gevonden voor haar outfit tijdens het Eurovisie Songfestval in Oslo.

Dit meldt RTL Boulevard. Marianne Weber zou Cees Renes hebben gevraagd. "Ik wist dat hij in de kleding zat, maar niet dat hij kon ontwerpen", reageerde Leco van Zadelhoff ietwat verbaasd.

Sieneke weet al wel zeker dat het geen jurk wordt waarin ze Sha-la-lie zal zingen. "Dat past niet zo goed bij het liedje."

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00713/sieneke2_jpg_713609d.jpg)

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op april 22, 2010, 13:34:12
Songfestival-inzending Malta niet naar Nederland

AMSTERDAM -  Door de problemen die zijn ontstaan door de aswolk heeft Thea Garrett besloten haar optreden tijdens het Eurovision in Concert in Zaanstad komende zaterdag maar te laten varen.


Thea is gisteren weer aangekomen in Malta vanuit Rome, na dagenlang te hebben vastgezeten op het vliegveld in Frankfurt. Ze zou eigenlijk afgelopen donderdag weer arriveren in Malta, maar dat is niet gelukt. Inmiddels hebben haar promotiewerkzaamheden zoveel vertraging opgelopen dat ze haar optreden in Zaanstad af heeft gezegd, meldt .esctoday.com.

Eerder zegde ook de Poolse inzending zijn optreden af wegens de vliegramp in Rusland waarbij 96 mensen (waaronder de Poolse president Lech Kaczynski ) om het leven kwamen.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00717/malta_717273d.jpg)
Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op april 24, 2010, 11:32:33
Sieneke oog in oog met concurrenten

AMSTERDAM -  Neerlands songfestivaltrots Sieneke ontvangt zaterdag haar concurrenten voor een kennismaking met Nederland en de Nederlandse songfestivalfans. Zeventien deelnemers aan het Europese liedjesevenement worden overdag rondgeleid door Zaandam en vertolken 's avonds hun songfestivalnummer tijdens een feest in de Lexion in Westzaan.
De organisatie van de tweede editie van Eurovision in Concert wist onder anderen de deelnemers uit het Verenigd Koninkrijk, OekraÔne, Litouwen, GeorgiŽ, ServiŽ, AlbaniŽ, Portugal, Turkije, BelgiŽ en IsraŽl naar de Zaanstreek te halen. De artiesten die het eind mei tegen elkaar opnemen in Oslo tijdens het 55e Eurovisiesongfestival, bezoeken onder meer het Zaans Museum en de Zaanse Schans.

De presentatie van het concert is in handen van songfestivalkenner Cornald Maas en oud-deelneemster Marga Bult. Bult, die in 1987 met het nummer Rechtop in de wind de vijfde plaats behaalde, zal dezelfde jurk dragen als tijdens haar deelname aan het songfestival.

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: AWBelt op april 27, 2010, 20:07:12
 

Vader Abraham beschuldigd van plagiaat

AMSTERDAM -  AUDIO - Het nummer Sha-la-lie 'Ik ben verliefd', geschreven door Vader Abraham, zou deels gejat zijn, vindt Dick van Altena.

De liedjesschrijver heeft dit geroepen bij RTL Boulevard. Volgens Van Altena heeft Sha-la-lie veel weg van het nummer Angelien, dat hij in 1994 voor Arne Jansen schreef.

Van Altena: "Ik heb meerdere keren contact opgenomen met Pierre Kartner. Hij heeft me een keer teruggebeld, maar het nummer niet aangepast."

De liedjesschrijver heeft inmiddels een klacht ingediend bij Buma Stemra. Op 23 juni wordt er een uitspraak gedaan over deze zaak. Mocht Van Altena gelijk krijgen, dan zou Sieneke met terugwerkende kracht gediskwalificeerd kunnen worden voor het Eurovisie Songfestival, omdat er alleen maar nieuwe nummers gezongen mogen worden.

Marianne Weber, die Sieneke begeleidt, haalt haar schouders op. ďLaat de commissie zich er maar over buigen. Als je een hit hebt, krijg je dit altijd. Waarschijnlijk melden zich nog wel meer mensen en gaat dit een heel leven leiden.Ē

Bron: De Telegraaf.
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op april 28, 2010, 14:04:01
Platencontract voor Sieneke

AMSTERDAM -  Het succes van Ik ben verliefd (Sha-la-lie) heeft Sieneke geen windeieren gelegd.
De jonge zangeres heeft dinsdag een driejarig platencontract getekend, zo meldt RTL Boulevard.


Sieneke zal in ieder geval drie platen gaan opnemen bij NRG Music.
Na het Eurovisie Songfestival zal haar eerste single worden uitgebracht.

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 03, 2010, 23:58:02
'Sieneke stuurt stylist Cees Renes de laan uit'

AMSTERDAM -  Sieneke en stylist Cees Renes bereikten geen overeenstemming over haar outfit voor het Eurovisie Songfestival. Volgens Shownieuws kwam Cees met allerlei dure merken aanzetten, maar daar kon Sieneke zich niet in vinden.


Sieneke heeft er daarom voor gekozen om, net als haar coach Marianne Weber altijd doet, in Parijs op jacht te gaan naar een geschikte outfit.Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 07, 2010, 12:27:59
Foporgel voor Sieneke

HILVERSUM - De draaiorgelcrisis van Sieneke is opgelost. DeNederlandse Eurovisietroef stapt volgende week op het vliegtuig naar Noorwegen met een foporgel voorop het Songfestivalpodium,


Veder gaat een klein exemplaar op een karretje mee waarmee ze de straten van Oslo onveilig gaat maken.
Dit weet het AD vandaag te melden.

Eerder dreigden problemen voor de vertolking van haar nummer 'Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)' omdat het instrument dat ze wilde meenemen, te zwaar was.

Nu treedt de zangeres tijdens de halve finale op 27 mei op naast een levensgroot nagebouwd front van een orgel, compleet met sierkrullen en polderhoutsnijwerk.

Voor promotie in de straten van Oslo en op recepties
heeft ze een klein exemplaar, dat ze zelf moet aanzwengelen, te leen van datzelfde museum.


Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2010, 14:34:32
Sieneke kan niet zingen

AMSTERDAM -  Sieneke heeft per direct al haar geplande optredens en interviews moeten afzeggen. De jonge zangeres is namelijk geveld door een zware keelontsteking.


De komende dagen zal Sieneke absolute stemrust moeten houden zodat ze zo snel mogelijk weer beter is. Het management van de zangeres laat weten dat haar deelname aan het Eurovisie Songfestival niet in gevaar komt.

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 15, 2010, 01:35:07
Sieneke nog niet hersteld

AMSTERDAM -  Sieneke is nog steeds niet hersteld van haar keelontsteking en mag niet praten, laat staan zingen. Maandag zal ze een bezoekje brengen aan de KNO-arts, die zal gaan kijken of ze voorzichtig weer twintig minuten per dag mag praten, meldt Shownieuws.


Het worden spannende dagen voor Sieneke, woensdag wordt ze voor het eerst op het podium verwacht in Oslo voor de repetities van het Eurovisie Songfestival.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00695/sieneke_695397d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 19, 2010, 11:59:29
Sieneke goed bij stem

AMSTERDAM -  VIDEO - Vanochtend heeft Sieneke haar eerste repetitie gehad in de Telenor Hal in de Noorse hoofdstad Oslo. De zangeres, die voor Nederland deelneemt aan het Eurovisie Songfestival, was, ondanks haar keelontsteking, uitstekend bij stem. Nerveus is ze zeker niet.

De show van Nederland komt nog wat statig over. Sieneke staat op het podium met een nepdraaiorgel achter haar. Daarvoor staan twee acteurs die de poppetjes van het orgel moeten voorstellen. Helaas worden zowel de achtergrondzangeressen als de poppen niet betrokken bij de choreografie van Sieneke.

Leukst onderdeel van het Nederlandse optreden is te vinden in het van het draaiorgel. Daar wordt steeds de tekst Sha-la-lie Sha-la-la geprojecteerd. Heel Europa kan dus meezingen.

De achtergrond bij de Nederlandse inzending lijkt nog niet ingevuld. Sieneke draagt nog niet de kleding die ze zal dragen tijdens de halve finale, volgende week donderdag. Dan zal ze een witte broek dragen.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00723/Sieneke_723689d.jpg)

kijk hier voor de beelden
http://www.youtube.com/user/SongfestivalweblogNL#p/u/1/6PDOVjje8rY

bron:detelegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 19, 2010, 21:01:50
Sieneke slaat persconferentie over

AMSTERDAM -  VIDEO - De internationale pers kreeg vanmiddag niet de kans om onze Sieneke het hemd van haar lijf te vragen. Ze wil haar stem sparen.

Dit liet de TROS de aanwezige pers in Oslo weten. "Sieneke heeft de afgelopen weken problemen met haar stem gehad. Op advies van de arts zal ze zo min mogelijk praten. Zaterdag zal ze wel een aantal korte interviews geven. Ze zal hoe dan ook optreden tijden de tweede halve finale. Sieneke wil alle Europese fans bedanken voor hun liefde en steun."

kijk hier naar de verklaring
http://www.youtube.com/user/SongfestivalweblogNL#p/u/2/e9R_y2kpNcY

bron: telegraaf


Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 22, 2010, 21:32:47
Duitsers: Nederland favoriet Songfestival

OSLO -  Langzaam maar zeker begint het Hollandse Sha-la-lie Sha-la-la de outsider op het Eurovisie Songfestival te worden. Het nummer lijkt aan te slaan.

Overal in de Telenor Arena, waar al een week lang gerepeteerd wordt voor het liedjesevenement, hoor je mensen Sha-la-lie Sha-la-la zingen.

Het hoofd van de Duitse delegatie noemde Nederland op zijn eigen persconferentie de favoriet voor de eindzege op het Eurovisie Songfestival. Hij zette het nummer persoonlijk in en direct klapten alle aanwezige journalisten mee met het Nederlandse lied. Aan meedeinen was niet te ontkomen.

"Het heeft niet voor niets nummer 1 in hun eigen land gestaan", riep hij. De opmerkingen vonden plaats toen een Duitse journalist vroeg hoe de Duitse zangeres met haar favorietenrol omgaat. Duitsland staat in zo goed als alle peilingen bij de bovenste drie. Ook de Duitse inzending stond in eigen land op de nummer-1-positie.

Nederland doet het daarentegen niet goed in de peilingen. Zo bungelt ons land bij de wedkantoren in Engeland onderaan de lijstjes. Bij William Hill, een groot Brits wedkantoor, staat Sieneke op de laatste plaats van alle 39 deelnemende landen. Mocht Nederland winnen, dan wordt driehonderd maal de inzet uitgekeerd. Ook de fans geloven tot nu toe niet in Sieneke. Bij de internationale Songfestivalclub kan Sieneke rekenen op een vijftiende plek in de halve finale, zo laten ze in Oslo weten. Dat is bij lange na niet genoeg om een plekje in de finale te veroveren


bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 22, 2010, 21:40:21
Repetitie Sieneke vlekkeloos

OSLO -  De tweede repetitie van Sieneke, die komende week Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, verliep vlekkeloos.

De presentatie van Nederland is een stuk minder statisch dan eerder deze week. De poppen komen aan het eind van het nummer uit het draaiorgel lopen en dat is een aangename verrassing.

De Nederlandse act zorgt er dit jaar in elk geval voor dat mensen lachen: in ons voordeel. De zangeres maakt een zeer opgewekte indruk. Ze geniet van elk moment. Ook de nu al aanwezige fans en journalisten prijzen de Nederlandse zangeres. Sieneke is dit jaar veruit de meest vertederende en innemende artiest die dit jaar meedoet aan het internationale liedjesfestijd. Aan aanwezige journalisten verontschuldigt ze zich voor haar tegenvallende Engels en laat ze merken hoe gelukkig ze zich voelt.

Bij wedkantoren in Engeland zijn ze vooralsnog niet van onder de indruk van de Nederlandse inzending. Bij William Hill, een groot Brits wedkantoor, staat Sieneke op de laatste plaats van alle 39 deelnemende landen. Mocht Nederland winnen, dan wordt driehonderd maal de inzet uitgekeerd.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00724/sieneke_jpg_724548d.jpg)

kijk hier
http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00724/sieneke_jpg_724548d.jpg

bron:telegraag
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 23, 2010, 08:34:24
Sieneke staat er alleen voor

OSLO -  Sieneke moet het op het Eurovisie Songfestival de komende dagen zonder Marianne Weber doen.

 Marianne vliegt vandaag vanuit Oslo naar Nederland terug om de verjaardag van haar kleinzoon bij te wonen. Dalyn wordt morgen drie jaar oud.

Normaal gesproken ziet Weber, die de coach is van Sieneke, haar kleinzoon iedere dag. "Aan hem kan ik niet uitleggen dat ik niet op zijn verjaardag kom", zegt de zangeres. "Hij vindt het nu al vreemd dat ik er niet iedere dag ben. Dus ik moet even terug."

Ook Marianne's vader is komende week jarig: op vrijdag. "Maar hij heeft gezegd dat hij hoopt dat ik juist niet terugkom op zijn verjaardag", lacht de zangeres.

Dinsdag is Marianne weer terug in Oslo. "Ik ben alleen bang voor de aswolk", zegt de zangeres. "Maar ik zal er zijn. Ik wil dit meemaken. Mocht er geen vliegverkeer mogelijk zijn, dan pak ik desnoods de auto vanuit Nederland naar de Noorse hoofdstad."

Sieneke vertegenwoordigt aanstaande donderdag Nederland op het Eurovisie Songfestival met het lied 'Ik Ben Verliefd Sha-la-lie'. De Nederlandse delegatie hoopt dat Nederland na zes jaar eindelijk weer eens de finale van het liedjesevenement kan halen.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00724/sieneke_jpg_724600d.jpg)

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 24, 2010, 12:52:59
Pierre Kartner heeft hernia

AMSTERDAM -  Pierre Kartner is zondagavond door zijn rug gegaan en kan hierdoor deze week niet naar Oslo reizen.

 
De liedjesschrijver zou bij het Songfestival aanwezig zijn om Sieneke te begeleiden. Woensdag wordt Pierre in het ziekenhuis onderzocht. Pierre heeft wel vaker last van zijn rug. De pijn straalt helemaal uit naar zijn voet.

Pierre: "Ik betreur dit ten zeerste. Ik had het nummer voor de buitenlandse pers willen aanprijzen. Maar ik kan echt niet. Mijn arts heeft me de reis afgeraden."

Pierre Kartner schreef de Nederlandse Songfestival-inzending Sha-la-lie 'Ik ben verliefd'. Donderdag zal Sieneke het liedje zingen tijdens de tweede halve finale.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00713/pierre_jpg_713654d.jpg)

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 25, 2010, 07:01:18
Iedereen houdt van Sieneke

AMSTERDAM -  Heel Nederland lijkt de inzending voor het Eurovisie Songfestival te hebben omarmd. En Sieneke, die het lied Ik Ben Verliefd Sha-la-lie vertolkt, lijkt in Oslo ook in staat de rest van Europa in haar hart te sluiten. Dat had drie maanden geleden niemand durven voorspellen.

Op het openingsfeest van het songfestival afgelopen weekeinde, waar Sieneke er als een prinses uitzag, bleek hoe populair de Nederlandse zangeres is. Journalisten en artiesten dromden om haar heen toen ze binnenkwam. Sieneke was de absolute eyecatcher van de avond.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo wordt vanavond gehouden. Tien van de zeventien landen zullen doorgaan naar de finale van zaterdag. Drie landen die al geplaatst zijn in de finale, Duitsland, Spanje en Frankrijk, stemmen vanavond mee. Nederland is met Sieneke donderdag aan de beurt en mag dan stemmen. De volgorde is door loting bepaald. Algemene indruk is dat de tweede halve finale veel sterker is dan de eerste.

Onder fans en journalisten groeit in Oslo de waardering voor de Nederlandse inzending. Eindelijk stuurt Nederland weer eens iets in de eigen taal. Daarnaast is Sieneke zelf dit jaar veruit de meest vertederende en innemende artiest op het internationale liedjesfestijn. Sieneke is puur en gelooft in zichzelf. De Nederlandse zangeres maakt een zeer opgewekte indruk. Ze geniet van elk moment. Aan aanwezige journalisten verontschuldigt ze zich voor haar tegenvallende Engels en laat ze merken hoe gelukkig ze is. Dansend met haar vinger in de lucht: ĄZo doe ik als ik me gelukkig voel.Ē

Gisteren, in de haven van Oslo, draaide ze spontaan aan het meegenomen draaiorgel dat Sha-la-lie speelde. De Nijmeegse kreeg de lachers op haar hand. ĄWe moeten uitkijken. Straks heb ik ook nog een herniaĒ, grapte ze.

De laatste repetitie van Sieneke verliep vlekkeloos. De presentatie is minder statisch dan vorige week. De poppen komen aan het eind van het nummer uit het draaiorgel en dat is een aangename verrassing. De Nederlandse act zorgt er in elk geval voor dat kijkers zullen lachen.

Dat de Nederlandse zangeres zo ontspannen overkomt, is bijzonder. Nooit eerder was de 18-jarige Sieneke zo lang alleen van huis. ĄDe dagen gaan hier snel voorbij. Ik ben druk met dingen die ik leuk vind. Dus ik merk het niet zo.Ē Inmiddels zijn de ouders van Sieneke en haar vriend Jan in Oslo. Zij zullen haar de komende dagen ondersteunen
(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00718/sienekeorgel_jpg_718687d.jpg)

bron:telegraaf
 
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 25, 2010, 07:17:15
'Handleiding' voor Oslo

AMSTERDAM -  Al bijna een week zijn de repetities voor het Eurovisie Songfestival in Oslo in volle gang. Als we de voorlopige balans opmaken, kunnen we zeggen dat het allemaal wat serieuzer is dit jaar. En veel goede stemmen.

De inzendingen zijn over het algemeen best in orde, maar nogal braaf. Geen enkel land springt er na beluistering van de liedjes ťcht bovenuit. Omdat de kwaliteitsverschillen zo klein zijn, zou het nog wel eens een heel enerverende puntentelling kunnen worden in Noorwegen

1. ALBANIň

Juliana Pasha Ė Itís All About You

Elektropop van het slechtste soort. Lijkt geknipt en geplakt uit andere liedjes. Womanizer van Britney? Knock On Wood? AlbaniŽ begint zo langzamerhand het Zweden van Zuid-Europa te worden. Itís All About You hakt erin, maar op het podium moet wel enig spektakel plaatsvinden. Vuurwerk, een paar lekkere kerels erbij: alleen dan zit een plekje in de finale er in.

2. ARMENIň

Eva Rivas Ė Apricot Stone

Lief, zomers, maar oh zo filterdun liedje van ArmeniŽ. Jammer dat de zangeres zoín zwakke stem heeft. Maar naarmate het nummer vordert, komt het helemaal goed. Apricot Stone ontpopt zich uiteindelijk tot sympathiek nummer, waar weinig op aan te merken is. Vooral de bizarre tekst valt op: abrikozen als oplossing voor alles? Dit is een keurige, veilige inzending. Niemand zal hier aanstoot aan nemen. ArmeniŽ komt hier goed mee weg.

3. AZERBEIDZJAN

Safura Ė Drip Drop

Umbrella, deel 2. Goede songtitel om het Songfestival mee te winnen. Hip en modern nummer van de Azeriís, maar weinig origineel. Het ene oor in; het andere uit. Mix van Shakira en Rihanna. Drip Drop knalt, maar het is nogal abrupt afgelopen.

4. BELGIň

Tom Dice Ė Me And My Guitar

Het antwoord van onze zuiderburen op Tracy Chapman, maar dan het mannelijke equivalent. Moedig. Mooi klein gehouden liedje, maar te lief en het beklijft nauwelijks. Snelle stukjes doen denken aan Walking In Memphis. Op zich geen slecht popnummer, maar mist Songfestival-allure. En wat in hemelsnaam is er misgegaan met deze jongen? Me And My Guitar komt recht uit het hart, maar de zanger heeft het ťcht alleen maar over zijn gitaar. Ach ja, er zit een gat inÖ

5. BOSNIň HERZEGOVINA

Vukaöin BrajicĖ Thunder And Lightning

Wat een imitatierock. Geen idee waar BosniŽ heen wil met dit nummer. Tijd om drie minuten achter de bank te kruipen. Bagger uit BosniŽ. Wat een gedrocht van een lied. De zanger klinkt als een mislukte Scandinavische rocker. Drie keer niks. Thunder And Lightning gaat als een nachtkaars uit. Het zal allemaal wel.

6. BULGARIJE

Miro Ė Angel Si Ti

Begint veelbelovend, maar irriteert snel. De zanger houdt opvallend veel van zichzelf. Aan tekstschrijvers was men dit jaar in Bulgarije in ieder geval niet veel geld kwijt. Ohoohohohooo! In Angel Si Ti zitten meer Oís dan een mens in drie minuten kan verdragen. Stomvervelend. Wat moeten we met dit nummer aan? Hier worden we niet warm of koud van. De yoghurt uit het land is stukken beter. Wel prima stem. Slechts met een goede show kan Bulgarije de finale halen.

7. CYPRUS

Jon Lilygreen & The Islanders Ė Life Looks Better In Spring

Tijd voor een plaspauze. Zeurderig nummer. Ik raak acuut depressief. Had Boyzone nog iets op de plank liggen? Life Looks Better In Spring klinkt als de soundtrack van een leuke Hollywood-film. Maar dan graag alleen afspelen bij de aftiteling. Zelfs Ierse invloeden redden het liedje niet. Cyprus, u kunt gaan. Te veilig. Niets aan. Alleen geschikt als muzak.

8. DENEMARKEN

Chanťe & Tomas Níevergreen Ė In A Moment Like This

Waar doet me dit aan denken? Simply The Best? Every Breath You Take? Hoog Abba-gehalte. Prima popliedje. Typisch Songfestival. Toegankelijk, makkelijk in het gehoor liggend. Blijft hangen, maar te vlak om er ťcht uit te springen. Het sleept zich te veel voort. In A Moment Like This zal echter gevaarlijk veel punten verzamelen.

9. DUITSLAND

Lena Meyer-Landrut Ė Satellite

Gedurfd nummer van onze Duitse vrienden. Klinkt vrolijk, beetje als Whyís My Life So Boring van Leaf, maar wat minder sprankelend. Typisch voorbeeld van een op de tekentafel bedacht sympathiek en origineel liedje. Gaat harten veroveren. Zijn die Duitsers eindelijk van de Modern Talking-sound af... Blijft in je hoofd zitten. Absolute kanshebber. Alleen het accentje is af en toe een beetje irritant.

10. ESTLAND

Malcolm Lincoln Ė Siren

Tijd om een biertje te pakken. Depressief jaren tachtig-liedje van Estland. Pink Floyd? Bowie? Promised You A Miracle? Maar dan slecht. Wat zeg ik? Siren is een draak van een nummer. Volledig kansloos. Meer dan genoeg tijd om er ook nog nootjes bij te pakken.

11. FINLAND

Kuunkuiskaajat Ė TyŲlki Ellšš

Prachtig folkloristisch nummer van Finland. Pakkend, en anders, maar de gemiddelde Europeaan trekt deze vrolijke meezinger niet. Die zal het na anderhalve minuut wel weten en TyŲlki Ellšš kwalificeren als een hopeloos kleuterliedje. Wat troostpunten voor de eigen taal. Gelukkig komt er mooi glas- en aardewerk uit Finland.

12. FRANKRIJK

Jessy Matador Ė Allez! Ola! Olť!

Zumba! Feestje in Noord-Afrika. Typisch Frans feelgood-nummer, maar wel eentje waar de Fransen met hun ellendige amusementsprogrammaís zelf oh zo van houden. Wat kunnen drie minuten daar lang duren, zeg... Allez! Ola! Olť! is geen hoogvlieger, maar deze vrolijke boel zal het met een beetje geluk wel goed doen aan de costaís deze zomer.

13. GEORGIň

Sofia Nizharadze Ė Shine

GeorgiŽ probeert het op gevoel. Shine klinkt als een X Factor-inzending. Engelachtige stem, alsof Kate Bush over je schouder staat mee te zingen. Of is het gejat van Total Eclipse Of The Heart? Dit is heel serieus. Shine is een nogal Amerikaans aandoend nummer waarin de zangeres ook bewijst goed te kunnen krijsen. Dat hoeft voor mij niet. Ik haak af. Gaap.

14. GRIEKENLAND

Yiorgos Alkaios & Friends Ė Hoppa

Volkomen hysterisch Grieks strijdlied. Stilzitten kan gewoon niet bij Hoppa. Met dank aan de dansende woeste Noormannen. Als je dit hoort krijgt je gelijk zin om met borden te smijten en aan de ouzo te gaan en een feestje te bouwen. Al is dit zelfs voor Griekse begrippen wild. Een land dat zo diep in de financiŽle problemen zit, zou zich niet zo moeten overschreeuwen. Ik zou zeggen: uit de euro, uit Europa; uit het Songfestival. We hebben al genoeg ellende van ze.

15. IERLAND

Niamh Kavanagh (al eerder meegedaan: winnares Eurovisie Songfestival 1993) Ė Itís For You

Formulelied waarbij je vanaf het begin al de tranen in je ogen springen. Is dit de hymne voor de EO-jongerendag? Heel braaf allemaal, maar zeker niet slecht. En een dijk van een stem. Hoog Titanic-gehalte. Je zou bijna denken dat alles in Ierland perfect is. In de tijd van Johnny Logan zou dit hoog scoren. Nu is dat twijfelachtig.

16. IJSLAND

Hera BjŲrk Ė Je Ne Sais Quoi

Dť nichtenhit van Oslo. Heel campy. De muzieksector in IJsland is er duidelijk beter aan toe dan het financiŽle systeem. Je Ne Sais Quoi is een vrolijk deuntje zonder pretenties, maar het land maakt zich er dit jaar wel heel makkelijk van af. Het klinkt teveel als een beproefd recept. Alles klopt aan het nummer, maar niks is verrassend. Gaat geen potten breken. Foei IJsland!

17. ISRAňL

Harel Skaat Ė Milim

Pareltje van IsraŽl. Het land heeft bijna alles dit jaar. Een goed lied. En een geweldige zuivere stem. Milim grijpt je bij de strot, lijkt op het lijf geschreven voor Marco Borsato, maar veel ligt zwaar op de hand. Zelfs als hetero verlang je terug naar de dagen van Dana International. Verder mooi nummer. Dit raakt je. Klasse.

18. KROATIň

Feminnem (al eerder meegedaan: 14de plaats in 2005) Ė Lako Je Sve

Synthesizers zijn toch al sinds 1988 verboden? Toch maakt KroatiŽ indruk. Zeer degelijke Balkanballad met alle dramatiek die erbij hoort. Is dit Eurovision-soul? KroatiŽ gaat voor een top-10-notering. Met dynamiek gezongen. Lako Je Sve is af.

19. LETLAND

Aisha Ė What For?

Hellup! Waar is mijn spuugbakje? Lelijke muziek. Lelijk kinderstemmetje. Domme tekst. Geen melodie. Irritant geklap. Vervelende act. Sinds wanneer hebben ze een Uncle Joe in Letland? What For? lijdt een beetje aan schizofrenie. Wat is het nou eigenlijk? Prima om bij in slaap te vallen. Kunnen we dit nog verbieden?

20. LITOUWEN

InCulto Ė Eastern European Funk

Get up and dance! Vette knipoog van Litouwen. Eastern European Funk is instant vrolijk. Meeslepend. Onmogelijk om hier geen rare bewegingen bij te maken. De gekke mannen uit Litouwen krijgen met hun hilarische act bovendien de lachers op hun hand. Dit valt goed bij dames van boven de veertig.

21. MACEDONIň

Gjoko Taneski & Billy Zver & Pejcin Ė Jas Ja Imam Silata

Gebrul van een rockster uit MacedoniŽ. Jas Ja Imam Silata is een Slavische muur van geluid waarvan je wil wegvluchten, vooral als halverwege het nummer ineens een wel heel boze rapper het podium op stormt. Barbaarse inzending. Tijd om even weg te zappen of je email te checken. Volgend land graag.

22. MALTA

Thea Garrett Ė My Dream

Je kunt wel horen dat ze op een eiland zitten, want er is helemaal niets aan dit nummer waardoor je zin krijgt om de Maltezers uit hun isolement te halen. Als er niets anders in te sturen is dan een soft en mierzoet liedje als dit, blijf dan thuis. My Dream is een enorm zeiknummer. Zelfs de zangeres zelf lijkt te denken: Mag dit snel voorbij zijn? Gratis tip voor de delegatie van Malta: Probeer Oslo te ontvluchten, en wel zo snel mogelijk, of zing in de eigen taal, dan lijkt het tenminste nog watÖ

23. MOLDAVIň

Sunstroke Project & Olia Tira Ė Run Away

De nieuwe O-Zone. Eurodisco. Eigenlijk is Run Away veel te veel in de jaren negentig blijven steken en alleen maar goed als pauzenummer. Dit kan toch niet meer? Alleen voor de liefhebber. Maar de freakshow op het podium maakt deze kakofonie tot een leuke belevenis. En de gimmick met die saxofoon mag er ook zijn. Hier worden we stiekem heel vrolijk van.

24. NEDERLAND

Sieneke Ė Ik Ben Verliefd Sha-la-lie

Etnische input van Nederland. Helemaal zo gek nog niet. Het draaiorgel is een vondst, hip zelfs. Ik Ben Verliefd Sha-la-lie is een vrolijk niks-aan-de-hand-liedje dat heel erg makkelijk in het gehoor ligt, maar dat is in dit geval geen voordeel. Het klinkt als een op hol geslagen mallemolen. Heel Europa lacht zich drie slagen in de rondte bij deze inzending en dan verstaan ze de tekst nog niet eens. Veel stemmen van Duitsland, schat ik, maar of de rest van Europa ook van dit soort muziek houdtÖ.

25. NOORWEGEN

Didrik Solli-Tangen Ė My Heart Is Yours

Krachtig liefdeslied van Noorwegen. Prima stem en gevoelige uithaal op het eind. Maar wat een bij elkaar gejat nummer... Waar in hemelsnaam is dit een ripoff van? Will You Be There? Waarheen Waarvoor? You Raise Me Up? Little Drummer Boy? Maar dan op 24 toeren. Wat een sentimenteel nummer is My Heart Is Yours. Leuk om hand in hand met je moeder naar te luisteren. En als er nog omaís naar het Songfestival kijken, zullen die hier misschien wel op stemmen. Maar dan alleen als hun gehoorapparaat verkeerd staat afgesteld.

26. OEKRAŌNE

Alyosha Ė Sweet People

Wilden wij ooit niet Anouk naar het Songfestival sturen? Waarom doen we dat dan niet? OekraÔne bewijst dat het kan. Indringende stem. Sweet People begint veelbelovend en is eigentijds. Maar daarna loopt het vrij snel weg. De tekst is ronduit zwak. Deze rockballad bruist onvoldoende tussen het geweld van alle andere landen. Anouk kan dit beter.

27. POLEN

Marcin Mrozinski Ė Legenda

Uit welke Poolse musical komt dit lied? Heel theatraal en spookachtig. Zou uit de koker van Marc Almond kunnen komen. Heeft Andrew Lloyd Webber dit al gehoord? Maar helaas is het begin veel te dramatisch. Wanneer gaan die hoofden rollen? Legenda is verder een zwak en rommelig loflied. Dat schreeuwerige koortje is volledig misplaatst. Afserveren graag.

28. PORTUGAL

Filipa Azevedo Ė HŠ Dias Assim

Niet mijn kopje thee. HŠ Dias Assim is een weinig onderscheidende ballad en glijdt van je af als een Tefal-pan. Het meisje zingt nogal binnensmonds en haar huilerige stem doet pijn aan je oren. Klinkt als een slechte afloop van een romantische Disney-film. Port en vinho verde zijn mooie Portugese exportproducten. Dit niet. Snel vergeten.

29. ROEMENIň

Ovi & Paula Seling Ė Playing With Fire

Hoor ik Alphabeat? Girl van Anouk? Heel ouderwets soundje. Maar RoemeniŽ probeert er echt wat van te maken dit jaar. Meteen vanaf de eerste tonen word je het liedje ingesleurd. Playing With Fire klinkt opzwepend, doch Ovi en Paula willen te graag. Met iets meer ingetogenheid had RoemeniŽ meer kans gehad. Na een halve minuut ben je verdronken in een alles overtreffende chaos. En tegen die tijd zijn ook alle rijmwoorden op ífireí op.

30. RUSLAND

Peter Nalitch Ė Lost And Forgotten

Het verloren nummer van de Grease-soundtrack, gemixt met een zondagsschooltekst. Wodka-ballad. Begint als een Andrť Hazes-klassieker. Ierse kroegmuziek meets Demis Roussos. Of is het zijn zoon? Rusland wil zeker niet winnen dit jaar. Lost And Forgotten heeft een hoog suÔcidaal gehalte. Op een vreemd niveau werkt het, vooral door de goede kwaliteit van de zang. Maar wat is de doelgroep?

31. SERVIň

Milan Stankovic Ė Ovo Je Balkan

Zeker geen slecht hoempawerk, maar overtuigt onvoldoende. Ovo Je Balkan klinkt als een Servisch dorpsfeest. Aanstekelijk. Al dat gelach is zeker omdat ze niet in de euro zitten. Balkanmuziek van de vrolijkste soort, maar dat is inmiddels wel een beetje achterhaald. Deze jongens zijn iets te trots op hun afkomst. Grappig sambaballenbruggetje, maar verder alleen leuk voor in de blessuretijd.

32. SLOVENIň

Anzambel Roka Zlindere & Kalamari Ė Narodno Zabavni Rock

Dit moet een grap zijn. SloveniŽ, keer gewoon direct terug naar huis. Pfff, dit is Alpenpolka van het allerergste soort. Een Tiroler achtbaanÖ geen touw aan vast te knopen, al is het muzikale duel tussen accordeon en gitaar in orde. En okť, misschien is Narodno Zabavni Rock nog te pruimen als aprŤs ski-nummer, maar dan wel na een heleboel drank.

33. SLOWAKIJE

Kristina PelŠkovŠ Ė Horehronie

Aanstekelijke Slowaakse klompendans. Mooie, mysterieuze en ingetogen inzending. Prima. Overzichtelijk vakantiedeuntje. Buitengewoon aardig. Lijkt ietwat op The Piper van Abba. Horehronie spreekt tot de verbeelding. Dit land verrast tenminste. PotentiŽle winnaar.

34. SPANJE

Daniel Diges Ė Algo PequeŮito

Uiterst sympathieke inzending van Spanje. Sprankelend walsnummertje. Lekker melodramatisch. Klinkt eerder Frans of Italiaans dan Spaans. Levendige finale met piano. Het wordt gewoon holadijee. De prominente poppenkast erom heen mag wel wat minder, maar voor de rest straalt Algo PequeŮito vakmanschap uit. Moet hoge ogen kunnen gooien.

35. TURKIJE

Manga Ė We Could Be The Same

Ricky Martin goes rock. Eminem meets Istanboel, maar dan de zijige versie. Waar klinkt dit naar? Angels Crying van E-Type? System Of A Down? De muziek van We Could Be The Same is waanzinnig spannend. Maar voor de rest is het te doorsnee. Turkije probeert te hard om westers te doen. Wegspoelen met heel veel raki.

36. VERENIGD KONINKRIJK

Josh Dubovie Ė That Sounds Good To Me

Eťn ding is zeker: het Songfestival wordt volgend jaar niet in het Verenigd Koninkrijk gehouden. Dit land heeft het opgegeven. Te neerslachtig. Wat een slappe hap is That Sounds Good To Me. Hier moet een amateur aan de knoppen hebben gezeten. Okť: de eerste twee seconden zijn leuk, maar al snel weet je: dit is niet meer te redden. Zelfs Ierland geeft hier geen punten aan. Thank you, but no thank you.

37. WIT RUSLAND

Three Plus Two Ė Butterflies

Alvast een zalig Kerstmis iedereen. Of is er plotseling een inzamelingsactie op tv begonnen? Dat vorig jaar een in Wit-Rusland geboren artiest voor Noorwegen won, heeft in Wit Rusland in elk geval niet tot enige creativiteit geleid. Veel te statige en veel te sombere inzending. Het stichtelijke Butterflies is bijna zielig. Enige kracht ligt wellicht in íWaar heb ik dit eerder gehoord?í Tijd voor een dubbele espresso. Doorspoelen graag.

38. ZWEDEN

Anna Bergendahl Ė This Is My Life

Degelijke, maar ook saaiste inzending van Zweden sinds jaren. Beetje Cranberries, beetje Chris Rea. In niks vernieuwend. Geen moment komt het uit de startblokken. Pas als het echt te laat is, komt This Is My Life tot leven. Tja, dan hoeft het niet meer. I donít wanna win. I donít wanna lose. Wat is dat voor instelling? Het Songfestival is geen speeltuin. Lied zonder impact. Wel goed gezongen. Vooral de achtergrondzangers geven het nummer enige kracht. Maar doe ons volgend jaar Robyn of September maar. Gemiste kans.

39. ZWITSERLAND

Michael Von Der Heide Ė Il Pleut De LíOr

Zwitserland lijkt eindelijk weer voor een finaleplaats te gaan. Het land stuurt een prima zanger. Het lied heeft een goed Songfestivaleinde. En de act heeft flair. Il Pleut De LíOr is een innemend, maar makkelijk jaren zeventig-nummer. Het mist pit en klinkt alsof het volledig uit een pc komt. Vooral ScandinaviŽ zal dit bekoren.

DE GROOTSTE KANSHEBBERS: SLOWAKIJE, ISRAňL, SPANJE EN NOORWEGEN.

Met dank aan: Michou Basu, Bart Mos, Fiona Herron, Cherry March en Tjeerd Wiersma.

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 25, 2010, 20:53:37
Sieneke trotseert keelontsteking

OSLO -  Ondanks de zorgen die er nog over de keelonsteking zijn, belooft Sieneke dat alle kijkers in heel Europa er niets van zullen merken.

Zo langzamerhand begint het bij Sieneke te kriebelen. Vanmiddag was de zangeres, die Nederland deze week vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, even aanwezig bij de generale repetitie voor de eerste halve finale die vanavond plaatsvindt.

Met een groot deel van de Nederlandse delegatie zal Sieneke vanavond de halve finale in de zaal bijwonen. ,,Als ik die grote zaal zie, krijg ik de kriebelsĒ, liet ze weten. ,,Maar voor mijn eigen optreden, overmorgen, ben ik niet nerveus. Ik heb Sha-la-lie nu al zo vaak gezongen. Ik laat het gewoon op me afkomen. En heb wel weer zin om morgen weer eens te repeteren.Ē

Tot haar favoriete inzendingen behoren BelgiŽ, Finland en Denemarken. De eerste twee daarvan moeten aantreden. ,,Ik heb goed contact met Tom, de Belgische zangerĒ, vertelt ze. De inzending van Rusland, die vanavond als tweede moet aantreden, noemt ze ,,verrassendĒ.

Van haar keelontsteking heeft Sieneke nog steeds last. Maar het gaat de goede kant op.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00724/sieneke_jpg_724898d.jpg)

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 26, 2010, 06:05:20
BelgiŽ naar finale Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM -  BelgiŽ, ťťn van de favorieten van Sieneke, heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Tom Dice Ė Me And My Guitar kreeg tijdens de eerste halve finale dinsdag genoeg stemmen. In 2004 stond BelgiŽ voor het laatst in de finale van het Europese liedjesfestijn. Tom sloeg vlak voordat hij opging een kruisje.

In de zaal was het publiek het faliekant oneens met de keuze van kijkers en jury om Rusland door te sturen. Zowel bij het optreden als bij de uitslag werd Rusland met luid boegeroep begroet. Maar de favorieten van de zaal (ServiŽ, BelgiŽ, IJsland, Portugal en Griekenland) haalden allen de finale van zaterdag. Grootste teleurstelling was er voor Finland en Slowakije. Die landen konden op flink wat sympathie rekenen, maar moeten morgen al naar huis.

Dit jaar mocht voor het eerst vanaf het begin van de show worden gestemd. Dat lijkt geen noemenswaardig voordeel op te hebben geleverd voor de liedjes die vroeg in de show waren.

BosniŽ-Herzegovina, MoldaviŽ, Rusland, Griekenland, Portugal, Wit-Rusland, ServiŽ, BelgiŽ, AlbaniŽ en IJsland hebben zich dinsdag geplaatst. De finale is zaterdag. Sieneke zingt donderdag tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo.

 (http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00725/tomdice_jpg_725170d.jpg)

bron:telegraaf


Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 26, 2010, 11:43:08
'Poppen' Sieneke zijn vader en dochter

AMSTERDAM -  De poppen die uit het draaiorgel van Sieneke komen wandelen, zijn naast mimespelers ook vader en dochter.

Overigens heeft Peter van der Poort uit Capelle aan den IJssel Šl zijn vier dochters enthousiast weten te maken voor het theatervak. ĄIk treed steeds vaker met hen op.Ē

De 52-jarige acteur, wiens artiestennaam Pietro luidt, rolde bij toeval het mimevak in. ĄIk excelleerde erin, het sloeg aan. Dus ben ik ermee doorgegaan.Ē De manager van Sieneke vond de vader en 23-jarige dochter Floor alias BellaMime op internet. ĄEigenlijk wisten we al direct na het Nationaal Songfestival dat het draaiorgel mee naar Noorwegen moest, en dat de poppen tot leven moesten komen. Ik ben op internet gaan zoeken, en dit was het eerste wat ik tegenkwam. Op zijn site stond Peter als tamboer afgebeeld; precies wat we zochten.Ē

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00725/sienekepoppen_jpg_725180d.jpg)

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: pink op mei 26, 2010, 14:18:55
Sieneke heeft gisteren in de live uitzending van de BBC mede verslag gedaan.
En dat nog wel in de engelse taal knap hoor.
Ze doet het toch maar #bravo.....verleden jaar hebben de toppers dat geweigerd.
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 27, 2010, 11:59:53
Spaanstalige Sha-la-lie opgenomen

OSLO -  Vinzzent, de publiekslieveling van het Nationaal Songfestival, heeft zijn Spaanstalige versie van 'Ik Ben Verliefd Sha-la-lie' af.

Tijdens het Nationaal Songfestival zong Vinzzent stukjes van het Nederlandse lied in het Spaans. Dat bleef zo hangen bij zijn fans, dat ze vroegen of hij dat wilde opnemen. De Brabantse zanger zocht iemand voor de Spaanse tekst, ging naar Spanje en nam contact op met componist Pierre Kartner. Die kon hem ook nog helpen aan ingangen in Mexico. In het Spaans heet het lied 'Eres Mi Amor'.

De Spaanse versie klinkt heel anders dan de Nederlandstalige versie van 'Ik Ben Verliefd Sha-la-lie' waarmee Vinzzent die op het Nationaal Songfestival derde werd, maar wel verreweg de meeste stemmen van het publiek kreeg. Op het Songfestival maakte Vinzzent een reggae-achtige versie van het lied. Nu is het een puur Spaans nummer geworden.

Morgenavond zal Sieneke Nederland vertegenwoordigen met 'Ik Ben Verliefd Sha-la-lie'. Dan zal blijken of Nederland na zes jaar weer eens de finale van het Eurovisie Songfestival kan bereiken

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00720/vinzzzent_jpg_720743d.jpg)

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 27, 2010, 12:07:33
Songfestival blijft Nederlandstalig

AMSTERDAM -  Als het aan de Tros ligt, blijft Nederland de komende jaren Nederlandstalige inzendingen naar het Eurovisie Songfestival sturen. Dat kondigt Tros-directeur Peter Kuipers aan.

Voor het eerst sinds twaalf jaar stuurt Nederland een Nederlandstalig lied naar het Songfestival. En voor het eerst in 55 jaar stuurt Nederland een smartlap. Die lijn wordt de komende jaren doorgezet, vertelt Kuipers. Hij is vastbesloten. ,,Iedereen kan van de Tros verwachten dat we voor Nederlandstalig gaan. We hebben van te voren een analyse gemaakt. Daar kwam uit dat een inzending op het Songfestival hoeft niet gezongen te worden door een bekende zanger. Het maakt verder niet uit of het Nederlands of Engels is. En wees vooral onderscheidend. Daarin zijn we dit jaar redelijk geslaagdĒ, vindt hij. Vanavond treedt Nederland met het liedje 'Ik Ben Verliefd Sha-la-lie' aan in de halve finale van het liedjesevenement.

De Tros heeft het Songfestival van de NOS in de schoot geworpen gekregen. Dit is het eerste jaar dat de omroep het Songfestival in Nederland organiseert. ,,Daar waren geen voorwaarden aan verbondenĒ, zegt Kuipers. ,,Wat ons betreft, zullen wij de eerstkomende tien jaar de Nederlandse bijdragen voor het Songfestival voor onze rekening nemen.Ē

De Tros-directeur verwacht dat de kijkcijfers voor het Songfestival goed blijven. Eergisteren schakelden ruim 1 miljoen mensen af op de halve finale waar Nederland niet aan meedeed. ,,Of we nou wel of niet de finale halen, zaterdagavond zullen meer kijkers afstemmen op het Songfestival dan de finale van X FactorĒ, kondigt hij aan. ,,En als Sieneke meedoet in de finale, dan zou ik RTL adviseren dat ze met de uitzendtijden van de X Factor moeten schuiven.Ē

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Sly op mei 27, 2010, 14:15:43
http://home.nowlive.eu/nieuws/14388
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Sly op mei 27, 2010, 14:38:38
http://www.youtube.com/v/JBrcA8Dgl60&hl=nl_NL&fs=1
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 27, 2010, 20:19:01
<img src="http://i283.photobucket.com/albums/kk306/krabbelgek/plaatjes/bloemen/bloemen/bloemen_8.gif" alt="krabbelpret.nl" border="0">

Sieneke veel succes in oslo en hopen dat je door mag gaan naar de finale
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Sly op mei 27, 2010, 21:39:43
Sieneke's Songfestival is al geslaagd met finaleplek

(http://www.ad.nl/static/FOTO/pe/18/8/3/media_xl_143658.jpg?20100527104608)

OSLO - Sieneke noemt haar deelname aan het Eurovisie Songfestival geslaagd als ze een finaleplek weet te bemachtigen. Vanavond geeft de 18-jarige Nijmeegse alles om zo'n plaats te halen. "Ik hoef alleen nog maar te genieten. En als ik de finale haal, is mijn Songfestival al geslaagd", zegt Sieneke.
Voor de tweede halve finale van donderdagavond krijgt Sieneke advies van een ervaringsdeskundige. De Belgische deelnemer Tom Dice veroverde tijdens de eerste halve finale van dinsdag een finaleplaats. Voor het eerst sinds 2004 staat BelgiŽ weer in de finale. "Ik was echt blij voor Tom!", zegt Sieneke, die dinsdag met haar familie in het publiek zat.
 
De Belg moedigt Sieneke donderdag vanuit de zaal aan. "Ik hoop dat Nederland en Cyprus doorgaan. Dat zijn fraaie liedjes die in de finale horen", oordeelt Dice. De 20-jarige Belg herinnert zich de spanning tijdens uitslag. "Pas bij de achtste enveloppe werd BelgiŽ genoemd. Dat was zenuwslopend, maar daarna was het puur genieten."

Dice genoot met volle teugen van zijn optreden voor een miljoenenpubliek. "Daar krijg je aardig wat adrenaline van." Sieneke kijkt reikhalzend uit naar 'haar' halve finale. "Het is wel een kick als je voor zo'n volle zaal speelt." De Nijmeegse vergeet de vele televisiekijkers niet. "Daarin maak ik geen onderscheid, het maakt niet uit of er miljoenen mensen kijken of een zaal vol. Ik zing omdat ik het leuk vind en om mensen te vermaken."
 
Tom Dice raadt Sieneke aan vooral te genieten. "Dat ga ik ook doen, hier heb ik naar toegeleefd. Het is heel spannend, maar nee, zenuwen heb ik er niet voor", zegt de 18-jarige Nijmeegse. "Aan zenuwen doe ik niet." (Novum)
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Sly op mei 28, 2010, 11:15:50
OSLO - Sieneke zal Nederland niet vertegenwoordigen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo. De zangeres wist zich met Pierre Kartners, Sha-la-lie niet te plaatsen voor de eindestrijd. Volgens songfestivalkenner Corland is het verlies van Nederland te wijten aan het draaiorgel. "Die gimmick werkte onvoldoende."

http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/486403/2010/05/27/Cornald-Maas-Nederland-niet-door-dankzij-draaiorgel.dhtml
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 28, 2010, 17:45:10
Sha-la-lie Europese hit?

AMSTERDAM -  Pierre Kartner heeft verschillende aanvragen uit het buitenland gekregen om het nummer Sha-la-lie daar uit te brengen.

Dit zegt de liedjesschrijver: "Ik heb nu al aanvragen uit Noorwegen en Duitsland om het nummer Sha-la-lie daar uit te geven. Wat mij betreft mag Sieneke de versies gaan zingen. Ik ben ook blij met Vinzzent die de Spaanstalige van Sha-la-lie versie op de Spaanse markt wil brengen."

Pierre hoopt dat Sha-la-lie een Europese hit wordt. "Het Italiaanse liedje Volare eindigde in 1958 op de vijfde plaats, maar werd wereldberoemd."

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00688/Vader_abraham_688603d.jpg)

bron:telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 30, 2010, 00:20:34
Duitsland wint Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM -  Voor het eerst sinds 1982 heeft Duitsland weer het Eurovisie Songfestival gewonnen.

In Oslo behaalde Lena met het nummer Satellite 246 punten. Tweede werd Turkije met 170 punten en derde werd RoemeniŽ met 162 punten. Vierde eindigden de Denen met 149 punten. Azerbeidjan scoorde met 145 punten een vijfde plek.

Tom Dice uit BelgiŽ behaalde een fantastische 6e plek.

De gedoodverfde favorieten stelden teleur. Noorwegen eindigde in lagere regionen, evenals IsraŽl. Ook IJsland deed het minder goed dan verwacht.

Nederland werd in de tweede halve finale 14e met 29 punten. Dat is beter dan de Toppers deden met Shine. Zij kregen in 2009 10 punten.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00726/lena_jpg_726284d.jpg)

bron:telegraaf

Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 15, 2012, 12:54:23
Eurovisie Songfestival  2012

Repetitie Joan Franka in Bakoe


http://www.youtube.com/v/IZoD854qbTw?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 16, 2012, 10:19:21
Joan Franka moet vechten voor finaleplaats

AMSTERDAM -   De eerste officiŽle repetitie van Joan Franka op het Eurovisiepodium verliep helemaal zo gek nog niet. Meerdere kampvuurtjes omringen onze getooide Joan en dat doet het beeld goed. Maar een finaleplaats zal moeten worden bevochten. Internationaal was er behoorlijk wat kritiek. Armoedig, plompverloren en knullig waren termen die terugkeerden ĄHet lied is zo leuk, maar de act verpest het. Ik hoop dat ze de boel nog eens onder de loep nemen, want nu wordt een leuke inzending om zeep geholpen.Ē


De kansen dat Nederland voor het eerst sinds acht jaar weer de finale van het liedjesevenement zou gaan halen, leken ineens weer een stuk kleiner. Aan journalisten ter plekke liet ze weten nog wat leuks in petto te hebben. Ze heeft nog een week.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/01001/joanfranka_1001491d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2012, 16:51:47
Tweede repetitie Joan Franka stuk beter

BAKOE -  VIDEO - Nederland heeft op het Eurovisie Songfestival een stuk betere repetitie achter de rug dan afgelopen dinsdag.  Afgelopen dinsdag kwam het geheel nogal rommelig en armoedig over. Nu is het camerawerk een stuk verbeterd. Joan pakt vaker de camera, de muzikanten komen een stuk minder nep over en ook belangrijk: de Nederlandse deelnemers stralen plezier uit.


Tijdens de repetitie had Joan ook voor het eerst de jurk aan die ze tijdens de halve finale zal dragen. Het is een lichtblauwe jurk geworden. Die kleur komt ook terug in de achtergrondbeelden tijdens het optreden van Nederland.

http://www.youtube.com/v/BcV4eGgj2LU?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 22, 2012, 00:33:59
Opstanden bij  songfestival neergeslagen

De veiligheidstroepen in Azerbeidzjan hebben opstanden in de hoofdstad Baku hard neergeslagen. Politieke activisten probeerde de aandacht van de neergestreken internationale journalisten te trekken. De demonstranten protesteren tegen de corruptie in het land. Ook willen de demonstranten meer vrijheid.


Toen de politie de demonstranten in de smiezen kreeg, greep het hard in. De activisten zouden volgens de oppositie zijn afgerost, opgepakt en zestig kilometer buiten de stad weer zijn achtergelaten.

In het centrum van de stad protesteerden verschillende bands door optredens te geven in een concertzaal. Hier was een Duitse ambassadeur bij aanwezig. Bij deze optredens deden zich geen ongeregeldheden voor.

In Azerbeidzjan is president Alijev aan de macht, die het land met harde hand bestuurd. Er is geen sprake van een vrije pers en tegenstanders van het regime worden opgepakt en in de gevangenis geplaatst.

Morgen wordt de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gehouden. Donderdag, tijdens de tweede halve finale, komt Joan Franka (foto) in actie. Zaterdag is de finale van de internationale zangwedstrijd.


(http://img2.uploadplaatjes.nl/20120521/594109.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=565134)

Bron:powned.tv
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 22, 2012, 15:08:27
Joan Franka lonkt naar Turkse punten

(Novum) - Joan Franka hoopt dat haar Turkse afkomt haar wat extra puntjes opleveren op het Eurovisie Songfestival. Turken in Europa stemmen veel en vaak voor een artiest met een Turkse achtergrond. Dat kan de zangeres, die Nederland donderdag vertegenwoordigt in de tweede halve finale van het zangfestijn, in de kaart spelen.


"Dat zou wel heel mooi zijn natuurlijk. Sowieso zijn elke twaalf punten erg welkom bij ons. Maar je weet het niet. Ik zou het heel erg lief vinden, maar we gaan nergens van uit", zegt Franka tegen Novum Nieuws. "Ik wil niet omdat ik half Turks ben opeens zeggen dat we die punten wel krijgen, want je weet het gewoon niet."

Franka, geboren als Joany Franka Johanna Ayten Hazebroek uit een Nederlandse moeder en een Turkse vader, heeft de afgevaardigde van Turkije in ieder geval al in haar zak. "Natuurlijk stemmen we op haar", zegt Can Bonomo. "Niet alleen omdat ze Turks is, maar vooral omdat het een goed liedje is. Turken houden van dit soort liedjes."

Ook TROS-directeur Peter Kuipers constateert dat Franka wel eens zou kunnen profiteren van haar roots. "Omdat ze van Turkse afkomst is wordt er ook in andere landen veel over haar gesproken", zegt hij. "Turkije, Duitsland. Ze heeft het nodige aan promotie gedaan en ik hoop uiteindelijk dat ze voldoende punten gaat krijgen voor die finaleplaats."

(http://nieuws-2.nl/nieuwsnl/novum/265/698168.jpg)

Bron:nieuws.nl
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 23, 2012, 00:35:56
Deel finalisten Songfestival bekend

In Azerbeidzjan is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gehouden. RoemeniŽ, MoldaviŽ, IJsland, Hongarije, Denemarken, AlbaniŽ, Cyprus, Griekenland, Rusland en Ierland gaan door naar de finale op zaterdag. De Ieren kregen een zogeheten golden ticket.


Nederland komt donderdag in actie bij de tweede halve finale. Joan Franka zingt dan het nummer You and Me.

De vijf grootste geldschieters van het evenement zijn direct geplaatst. Dat zijn ItaliŽ, Spanje, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Ook Azerbeidzjan, het gastland en de vorige winnaar, is al zeker van een finaleplek. Zaterdag is in Bakoe de finale van het Eurovisie Songfestival.

(http://content.nos.nl/data/image/m/2012/05/22/375819.jpg)

Bron:NOS
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 23, 2012, 00:48:02
In de video hieronder ziet u alle 18 liedjes van de eerste halve finale.


http://www.youtube.com/v/D6S-FNLv2jQ?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 23, 2012, 13:09:40
Joan doet het goed in de polls

Onze Songfestivalafgevaardigde Joan Franka doet het goed in polls en bij deskundigen. Volgens de voorspellingen haalt ze morgenavond de finale van het 56e zangfestijn.


Onze indiaan krijgt van alle kanten steun. Zo heeft de Ierse radio-dj Derek Mooney zijn landgenoten opgeroepen op de Nederlandse te stemmen. "Joan is als kamillethee: je voelt je direct goed wanneer je haar hoort en ziet. Verder heeft ze een krachtige combinatie in handen: een eenvoudig liedje met een ijzersterke, herkenbare boodschap. Die tooi heeft ze niet nodig, maar die zal ervoor zorgen dat ze bij kijkers op het netvlies gebrand blijft staan," aldus Mooney.

Na een aanvankelijk stroeve start in de polls melden diverse lijsten nu dat Joan Nederland voor het eerst in acht jaar naar de Eurovisie-eindstrijd loodst, schrijft het AD vandaag. Volgens de journalistenpeiling eindigt Joan in haar poule als achtste. De Letse tv-maakster Aliyeva Mattuna van het Azerbeidzjaanse tv-station Kepez-tv zei dat Joan een belangrijke troef in handen heeft: iedereen weet dat Joan half Turks is. "Dat levert heel veel stemmen op in Europa."

(http://img2.uploadplaatjes.nl/20120523/596202.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=567237)

Bron:powned.tv
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 23, 2012, 23:22:10
Jan Smit: 'Kansen Joan lastig te voorspellen'
 
AMSTERDAM -  Jan Smit vindt het moeilijk om de kansen van Joan Franka, om morgen de finale van het Eurovisie Songfestival te bereiken, in te schatten. De zanger, die het Songfestival van commentaar voorziet, is momenteel in Bakoe en liet woensdagavond zijn licht schijnen over sfeer van het muziekfestijn. En natuurlijk over de kansen van onze eigen Joan Franka "Het is lastig", vertelt Jan aan RTL Boulevard. ďJoan is zeer steady, maar de concurrentie is sterker dan de groep van gister. Wij zijn er nog niet helemaal uit, maar gaan uit van onze eigen kracht.Ē


Jan had daarnaast wťl een goede tip voor de jonge zangeres. ďZe heeft een mooie jurk aan en moet het doen met haar ogen. Ze zal het hele liedje lang lachen.Ē

Woensdagavond vindt de dress rehearsal plaats. Joan Franka zal een optreden geven dat door de vakjury beoordeeld gaat worden.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00883/JANSMIT_jpg_883253d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 24, 2012, 00:20:29
Gaat Joan Franka het morgen redden?

Voor de 53e keer doet Nederland morgenavond een gooi naar een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival. In Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, vertolkt Joan Franka haar zelfgeschreven nummer 'You and Me' in de tweede halve finale van de 57e editie van het Europese liedjesevenement.


Gewapend met haar enorme indianentooi en gitaar staat de 22-jarige Joan als derde op het programma. ServiŽ en MacedoniŽ gaan haar voor. Verder staan ook de acts uit Wit-Rusland, BosniŽ-Herzegovina, Bulgarije, KroatiŽ, Estland, GeorgiŽ, Litouwen, Malta, Noorwegen, Portugal, Slowakije, SloveniŽ, Zweden, Turkije en OekraÔne op het podium. Van de 18 landen die morgen de strijd aangaan, gaan de tien kandidaten met de meeste punten door naar de finale, die zaterdag wordt gehouden in de Crystal Hall in Bakoe.

 (http://img2.uploadplaatjes.nl/20120523/597164.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=568202)

(http://img2.uploadplaatjes.nl/20120523/597168.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=568206)

Kijk voor meer foto's op:

http://www.ad.nl/ad/nl/2831/showbizz/photoalbum/detail/3259883/352045/0/Gaat-Joan-Franka-het-morgen-redden.dhtml
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 24, 2012, 11:42:00
DeLaMar theater wordt tweede Bakoe

AMSTERDAM -  Het Amsterdamse DeLaMar verandert zaterdagavond in het kloppende hart van songfestivalland. In 'het tweede Bakoe' is iedereen die ooit ook maar iets met het songfestival te maken heeft gehad aanwezig.


Zo zullen oud-Eurovisie Songfestivaldeelneemsters Maggie MacNeal (in 1974 en 1980), Marga Bult (in 1987) en Justine Pelmelay (in 1989) plus Nationaal Songfestivaldeelneemsters Pearl Jozefzoon en Kim de Boer er voor en na de show optreden. De show wordt vanuit de zaal op een groot scherm bekeken en becommentarieerd door expert Cornald Maas.

In een van de lobby's van het DeLaMar strijkt De Telegraaf neer voor een grote Second Screen Show, die om 20.30 uur begint en doorloopt tot na de uitzending. Oud-songfestivaldeelnemers Saskia & Serge (in 1971), Ben Cramer (in 1973) en Franklin & Maxine (in 1996) zullen op de bank aanschuiven bij Telegraafanchorman Roel den Outer en Wilma Nanninga. Zij hebben regelmatig een live verbinding met Telegraafsongfestivalexpert Richard van de Crommert in Bakoe. Natuurlijk is er op de Second Screen Pagina ruimte voor een twitterdiscussie en kan er worden gestemd op de deelnemers.

Ook in DeLaMar zelf wordt gestemd. In een goodiebag die wordt uitgereikt, zitten daarvoor alle benodigde attributen. Degene die ter plekke de beste voorspelling doet, wint een geheel verzorgd theaterarrangement inclusief diner. Wie vanuit huis inlogt via Telegraaf.nl of Hyves maakt kans op een geheel verzorgd, super-de-luxe Zwaluwhoeve-ontspanarrangement inclusief overnachting. De Second Screen Show kan op tablet, computerscherm of modern tv-scherm tegelijk met de uitzending worden bekeken.

Kaarten, tussen de 19,50 en 27,50 euro, om de feestfinale van het Eurovisie Songfestival bij te wonen in het DeLaMar zijn nog beperkt verkrijgbaar via www.delamar.nl.

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 24, 2012, 16:36:56
Moordklus voor Joan Franka

AMSTERDAM -  Het wordt een moordklus voor Joan Franka om vanavond de finale te behalen. De concurrentie in de tweede halve finale is een stuk groter dan in de eerste halve finale van afgelopen dinsdag.


Zo treft Joan vandaag onder andere Turkije en OekraÔne, twee landen die elk jaar bijna automatisch aanspraak kunnen lijken te maken op een finaleplek. Daarnaast betreden vanavond maar liefst vijf van de zes voormalige JoegoslaviŽ-republieken de arena. Portugal heeft het dan misschien wel slim aangepakt: dat land stuurt een Balkanballad, geschreven door een Kroaat.

Daarnaast treft Joan vanavond de Scandinavische landen Noorwegen en Zweden. In ScandinaviŽ is het Songfestival ongekend populair. Die landen hebben professionele inzendingen en scoren bijna elk jaar goed. Zelfs het kleine IJsland (met nog geen 350.000 inwoners) wist zich dit jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar te kwalificeren voor de Eurovisie-finale. En tenslotte zijn ook Malta en Estland serieuze kanshebbers op een finaleplek.

Als Nederland een twaalfde plek in de halve finale behaald, dan haalt ons land dit jaar al het beste resultaat van de afgelopen acht jaar.

Bron:Telegraaf/door Richard van de Crommert
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 24, 2012, 19:14:41
Joan Franka voelt nog geen druk

Joan Franka voelt nog geen druk voor haar optreden in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. "We zien wel wat er gebeurt. Ik wil gewoon heel graag mijn liedje zingen en dan zien we het wel", zei de 22-jarige zangeres op Radio 1. In Baku in Azerbeidzjan zingt Franka vanavond haar liedje 'You and Me'.


Het is Nederland de afgelopen 7 jaar niet gelukt de finale van het songfestival te bereiken. Toch hoopt de zangeres voorzichtig op een plaatsje in de finale van zaterdag. "Het is 8 jaar geleden dat we in de finale stonden. Laten we hopen dat het vanavond weer gebeurt. Ik heb gewoon gerepeteerd en weet hoe het moet."

Geen dansjes

Joan Franka heeft, behalve haar kenmerkende verentooi, geen verrassingen in petto voor het publiek. "Ik ben niet zo van de dansjes. Ik doe gewoon mijn ding en zing het liedje op mijn eigen manier."

De Nederlandse inzending moet bij de eerste tien eindigen om de finale te bereiken. Joan Franka treedt vanavond als derde van de achttien kandidaten op.

(http://img2.uploadplaatjes.nl/20120524/598117.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=569171)

Bron:NOS
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 24, 2012, 20:35:14
Jan Smit haalt uit naar Dries Roelvink
 
AMSTERDAM -  Jan Smit staat honderd procent achter Joan Franka en neemt het voor haar op als iemand negatief is over het liedje You and Me. Dries Roelvink is niet bepaald onder de indruk van het nummer. "Dat vind ik een heel slecht liedje. Ik denk dat we totaal kansloos zijn. Ze hoeft niet eens te beginnen, want het wordt helemaal niks", zo liet de zongebruinde zanger eerder weten.


Jan vindt dat Dries geen recht van spreken heeft en haalt op Twitter uit naar zijn collega. Kort maar krachtig tweet hij: "Over succesvolle liedjes gesproken...."

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/01005/jansmit_1005033d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 24, 2012, 21:37:39
Joan Franka onzuiver

 
AMSTERDAM -  Joan Franka heeft haar liedje You and Me donderdagavond tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival niet foutloos gezongen.


Joan zong niet helemaal zuiver. Commentator Jan Smit na afloop van Joans optreden: "Ik heb haar beter horen zingen. Dus ja... ik weet het niet."

Ook Henkjan Smits vindt dat Joan beter kan. "Hier en daar onzuiver"? Hier en daar was t zuiver. Echt zo zonde. Zonde om te horen wat zenuwen met een stem doen."

Maurice Wijnen tweet: "Joan helaas niet helemaal zuiver. Mooie close ups en ze straalt wel. Regie is goed. Gaat erom spannen!"

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 24, 2012, 22:00:46
Bekijk hier het optreden van Joan  #smiley_singing


http://www.youtube.com/v/fKpOu8BDKxI?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Sly op mei 24, 2012, 23:12:31
http://home.nowlive.eu/nieuws/32145
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op oktober 17, 2012, 21:56:18
Anouk bevestigt deelname aan Eurovisiesongfestival

Het klopt toch: Anouk gaat namens Nederland deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2013. De zangeres maakte het nieuws vanochtend zelf bekend via een video op haar facebookpagina.


'Goedemorgen allemaal, ik wilde even vertellen dat ik van de week een bespreking heb gehad met de TROS en dat verliep allemaal heel erg okť', begint Anouk haar mededeling.

Ze vertelt verder dat ze er een nachtje over heeft geslapen en vanochtend de ingeving kreeg 'het gewoon te doen'. 'Leuk, ik heb er zin', is de kalme vooruitblik van de zangeres. Anouk wordt daarmee de opvolger van Joan Franka. In Bakoe behaalde zij niet genoeg punten om deel te nemen aan de finale van het Songfestival. Het was voor het achtste jaar op rij dat Nederland niet aan de finale deelnam.

Ervaring en urgentie
Dit jaar zijn er geen voorrondes in Nederland, waardoor Anouk in ťťn keer doorstoot naar deelname aan het Eurovisiesongfestival. Daarbij selecteert de Haagse zelf het nummer dat ze zal gaan zingen; dat was voor haar een belangrijke voorwaarde om mee te doen.

Volgens TROS-presentator DaniŽl Dekker is de omroep ontzettend trots op de deelname van de Haagse zangeres, meldt de NOS. 'We willen al jaren dat een topartiest, waar ik Anouk zeker toe reken, Nederland vertegenwoordigt op zo'n groot liedjesfestival. Ik ben blij dat dit nu gaat gebeuren.' Volgens tv-criticus Cornald Maas heeft de TROS een goede zet gedaan. 'Anouk heeft ervaring en urgentie, en in Nederland te weinig draagvlak voor lange reeks talentenshows, dus goede keuze', twittert hij.

Zangeres Marga Bult, die zelf ooit meedeed aan de liedjeswedstrijd, noemt het nieuws: 'GE WEL DIG!!', Ali B. twittert: 'Ze zijn bij @TROS goed bezig! Eerst #abovt uitzenden en nu Anouk naar 't songfestival #top'. Tijl BeckandŅ twittert: 'Nu Anouk naar het Eurovisiesongfestival gaat begrijp ik dat de kansen voor een deelname van Holleeder definitief verkeken zijn...'

Het liedjesfestijn, dat sinds 1956 wordt georganiseerd, vindt volgend jaar plaats in het Zweedse MalmŲ. De Zweedse omroep SVT maakte op 8 juli bekend dat er zal worden uitgezonden vanuit de MalmŲ Arena.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2012/16/8/10/20121017113410/media_xll_1392070.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op februari 26, 2013, 13:26:57
Diskwalificatie?

 Anouk heeft een couplet en refrein van Birds al in november 2011 gezongen in de radioshow van Giel Beelen. Dat zei de dj in zijn ochtendshow vandaag. Volgens de regels van het festival mag een lied niet zo vroeg voor het festival worden gezongen, aldus de website Songfestivalvisie.nl.


Het fragment is te beluisteren vanaf de zevende minuut. 'Het wordt heel groots, heel bombastisch. Een soort soundtrack wordt het,' zei Anouk na afloop. 'Ik denk ook dat ik geen drums wil gebruiken.'

De EBU, de organisatie achter het Songfestival, moet beslissen of ze nu mee mag doen aan het festival. Een lied mag namelijk niet voor 1 september 2012 naar buiten zijn gebracht. Dit geldt voor zowel een release als online video platforms, social media et cetera. De uitvoerend producent zal besluiten of de opvoering wel of geen valse voordelen heeft gegaan Anouk. Het is niet waarschijnlijk dat een fragment, gezongen via de telefoon daar onder valt. De goedkeuring van de uitvoerend producent, in samenspraak met de referentiegroep van verschillende landen, zijn doorslaggevend voor het besluit of de inzending wel of niet wordt goedgekeurd.

Demo
Anouk zong het fragment van de demo via de telefoon voor een klein stukje. Ze bracht dus niet echt het hele lied naar buiten en lijkt er daardoor ook geen profijt van te hebben gehad. In Duitsland deed zich eerder dit jaar een soortgelijk iets voor, en ook hier besloot de organisatie deze liedjes toe te staan. Op 11 maart is een persconferentie over Anouks deelname aan het Songfestival.

http://youtu.be/of0Yx1KK700

(http://static0.ad.nl/static/photo/2013/13/5/7/20130221225012/media_xll_1537417.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op februari 26, 2013, 13:29:22
Anouk gered door nieuwe regels Songfestival

AMSTERDAM - Anouk mag met haar lied Birds toch naar het Eurovisie Songfestival. Omdat de regels sinds dit jaar zijn aangepast.De regels zijn veranderd. Tot afgelopen jaar mocht een liedje maximaal acht maanden voor Songfestival zijn uitgebracht. Dit jaar hebben ze iets aan die regel toegevoegd. Als een liedje eerder is vertolkt, zonder dat daar gewin mee is geprobeerd te behalen, mag dat worden ingezonden. Er is daarom nu geen vuiltje aan de lucht", vertelt Telegraaf-Songfestivalexpert Richard van de Crommert.


"Omdat Birds door Anouk is gezongen op de radio en niet is uitgebracht mag het. De regels zijn veel soepeler geworden." Richard illustreert de eerdere 'achtmaandenregel': "Er zijn ook landen die in maart bij elkaar zitten en kijken wat de afgelopen maanden is uitgebracht aan muziek. Hongarije heeft bijvoorbeeld twee jaar geleden hun grootste hit ingezonden. Het heeft ze wel een finaleplek opgeleverd."

(http://images0.tcdn.nl/migration_catalog/article20294983.ece/BINARY/d/anouk.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op februari 28, 2013, 22:11:37
Anouk zingt 'Birds' op 11 maart voor het eerst

 Anouk laat maandag 11 maart voor het eerst haar songfestivalliedje publiekelijk horen. Tijdens een perspresentatie in de Wisseloord Studios in Hilversum brengt de zangeres het lied Birds ten gehore. Dit maakte de TROS donderdag bekend.


Birds is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in het Zweedse MalmŲ. Er is al veel over te doen geweest. Zo is het niet gloednieuw. De zangeres zong het in 2011 al in de radioshow van Giel Beelen.

De producer Tore heeft al over het nummer gezegd dat het te goed is om het liedjesfestijn te winnen. Tegen een Zweedse krant zei hij te verwachten dat Anouk niet ver komt met Birds. "Het is muziek met veel akkoorden. Geen nummer waarmee we kunnen winnen", zei de maker tegen de krant Sydsvenskan.

Anouk zingt Birds op 14 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ze neemt het namens Nederland op tegen onder meer Denemarken, BelgiŽ, Rusland, Ierland en de OekraÔne. Op 16 mei is de tweede halve finale met onder meer IsraŽl, Griekenland, Finland, Noorwegen, RoemeniŽ en Zwitserland. De finale volgt op 18 mei.

(http://static2.ad.nl/static/photo/2013/11/4/5/20130228185643/media_xll_1548245.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op maart 11, 2013, 13:34:30
Beluister Anouks inzending voor het Songfestival

Met Anouk als afgevaardigde voor het Eurovisiesongfestival in MalmŲ hoopt Nederland dit jaar hoge ogen te gooien op de muziekwedstrijd. Beluister hieronder het nummer 'Birds', dat Anouk vandaag presenteerde.


Anouk toonde tijdens de persconferentiede nukkigheid die we van haar gewend zijn. 'Ik doe die persconferenties als dat moet, maar ik ga niet naar die feestjes. Al die poeha, daar doe ik niet aan mee. Ik heb daar gewoon geen zin in', aldus de zangeres. 'Ik ga daar gewoon staan en mijn liedje zingen. Verder verheug ik me op lekker twee weken vakantie vieren.'

Relativerend: 'Wat kan er nou misgaan? Alles wat mis kan gaan, is de afgelopen 17 jaar al een keer misgegaan. Dit lijkt me gewoon lachen. Er zijn altijd mensen die er geen drol aan vinden, maar dat interesseert me niet.'

'Het is een prachtige song, maar kansloos voor de overwinning', gaf de Zweedse producer Tore Johansson eerder al te kennen. De vermaarde muziekproducent werkte aan drie nummers van het nog te verschijnen album Sad Singalong Songs, waaronder dus aan 'Birds'. Johansson werkte eerder al samen met The Cardigans, Suede, Tom Jones en Franz Ferdinand.

Nederland won het festival vier keer, maar voor de laatste winnaar moeten we terug naar 1975. Popgroep Teach-In scoorde de megahit Dinge Dong, dat voor de Engelse markt de titel Ding-a-dong meekreeg.


http://www.youtube.com/v/evv2SXOOWWk?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op maart 11, 2013, 22:31:31
Songfestivallied Anouk zeer goed ontvangen

Anouk liet maandagochtend in de Wisseloord Studio's in Hilversum voor het eerst de 'killer song' horen waarmee zij in mei meedoet aan het Eurovisiesongfestival in Zweden. Songfestivalkenner Cornald Maas noemde Birds meteen het mooiste nummer dat Nederland ooit voor het Songfestival heeft ingezonden. 'Er schijnt licht aan het einde van de Songfestivaltunnel.'


En Cornald Maas is lang niet de enige die onder de indruk is van het filmische, bombastische nummer. Paul de Leeuw, die jarenlang het Nationaal Songfestival presenteerde, noemt het 'zo fucking mooi'.

Ook muziekjournalist Leo Blokhuis vindt het een goed nummer. 'Ik heb geen verstand van het Songfestival, maar ik vind Birds van Anouk dus een heel mooi liedje. Een triest walsje. Mooi hoor!'

Amanda Kuyper, muziekjournalist voor NRC Handelsblad, spreekt van een mooi, melancholisch nummer. 'Het is een mooi, weemoedig stemmend liedje. Anouk zingt beheerst. Dit is geen nummer waarin ze haar stem kan laten gaan, maar juist zacht moet vleien op de sierlijke melodie. Of het scorend songfestivalmateriaal is valt nooit te zeggen, maar het is de eerste Nederlandse inzending in jaren van hoge muzikale kwaliteit, waarin ik echt graag vertrouwen heb.'

Gordon, die samen met De Toppers vier jaar geleden deelnam aan het festival, schat de kansen van Anouk hoog in. 'Het was vorig jaar dance met Loreen, nu wordt het tijd voor zo'n soort liedje,' zegt de zanger vandaag in Koffietijd.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2013/5/2/6/20130311130618/media_xll_1562166.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op maart 28, 2013, 16:50:12
Anouk als achtste het podium op in MalmŲ

 Anouk mag tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden als achtste artiest in de eerste halve finale het podium betreden. Dat is te lezen op de website van het Songfestival.


Volgens de website heeft de organisatie van het muziekevenement in Zweden de volgorde dit jaar niet gemaakt door een loting. De Zweedse producers hebben de artiesten zelf gerangschikt.

Anouk zingt haar nummer Birds na de inzendingen van Rusland en OekraÔne. Als Anouk genoeg stemmen krijgt van de tv-kijkers in de eerste halve finale op 14 mei, zien we haar op 18 mei terug in de finale.

'Natuurlijk wil ik echt wel winnen, maar alleen al die finale halen zou heel leuk zijn', zo zei ze daar eerder over.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2013/9/3/6/20130328163127/media_xll_1585236.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: AWBelt op mei 17, 2013, 09:15:21
(http://oi43.tinypic.com/4hxtlt.jpg)

Gekte rond Anouk

MALM÷ -
Anouk lijkt morgen alvast te kunnen rekenen op stemmen uit IJsland, BelgiŽ, Zweden en Estland. In deze vier landen is haar Birds inmiddels in de downloadhitlijsten terechtgekomen.

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: AWBelt op mei 18, 2013, 16:12:20
(http://oi40.tinypic.com/2vsnf38.jpg)

Eindelijk weer een 'nationaal avondje'

Songfestival Als het gaat om 'nationale televisieavondjes' waar we dagenlang naartoe leven, moesten we het 9 jaar lang vooral hebben van voetbal en onlangs ťťn 'Koningsdag'. Het songfestival kreeg dat allang niet meer voor elkaar, maar jawel, het begint er vanavond weer op te lijken.

'Typisch Nederlands,' reageert commentator DaniŽl Dekker, die zeker iets van songfestivalkoorts bespeurt, vandaag in het AD. 'Na 9 jaar discussie of we nog wel mee moesten doen, lopen we nu zelfs weer met oranje sjaaltjes, zijn we ťcht trots en denken we meteen dat we gaan winnen ook. Landenwedstrijden hŤ, Nederlanders hebben daar iets mee, wij zijn daar goed in.''

Meer dan 5 miljoen tv-kijkers verwacht de TROS vanavond.  Voor de goede orde: dat is mťťr dan er naar de inhuldiging van Willem-Alexander keken (4,9 miljoen). 'Dat was het gemiddelde. Op het hoogtepunt keken er 30 april 6,6 miljoen,'' zegt Femke Konings van Stichting Kijkonderzoek.

Volgens Dekker kunnen we daar vanavond laat als de uitslag bekend wordt, best bij in de buurt komen. 'Dat is zo'n moment, zelfs al kijk je niet naar het songfestival, dat je er toch even langs zapt,' zegt Dekker. 'Je wilt het nu met Anouk toch even weten.'

Ook veel cafťs gooien de stoelen aan de kant en hangen schermen op. Liefst 8 meter is het scherm in cafť-restaurant Merz in Dordrecht.

'En net als met voetbal wedden op de winnaar. Twee euro inleg. Er kunnen hier 400 mensen in, dus je kunt een aardig bedrag winnen,' zegt Mignon van het organiserende iDordt. 'We hadden dit 'foute feestje' al gepland, maar Anouk maakt alles gro- ter.'

In Anouks eigen Den Haag hebben ze het helemaal niet meer. De gemeente hangt gigantische borden en spandoeken op in de stad met de tekst: Den Haag is trots op Anouk. Wethouder De Jong roept al dat Den Haag, waar Anouk Teeuwe 8 april 1975 werd geboren, volgend jaar het festival wil organiseren in het World Forum-congresgebouw. Als 'we' winnen tenminste. Diverse cafťs zenden op schermen de finale uit, al zijn dat tůch vooral homobars.

En dat allemaal dankzij Anouk die met Birds alweer op 1 staat in de Mega Top 50 en met de halve finale al voor 3,8 miljoen kijkers zorgde, mťťr dan de laatste finale tot nu toe waaraan Nederland meedeed: 2004, toen 2,9 miljoen mensen zagen hoe Re-union 20ste werd. De best bekeken songfestivalfinale ooit overigens, is 1982: 8,2 miljoen kijkers. Veel hielp dat niet: Bill van Dijk eindigde zowat onderaan.

Vanavond houdt AD.nl u via een liveblog op de hoogte van al het nieuws rond het Eurovisie Songfestival.

Bron: AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: AWBelt op mei 18, 2013, 20:07:48
'Birds is een beetje Judy Garland'

Betekenisvol, artistiek; hoogleraar moderne muziek Sander van Maas is te spreken over Birds. Hij hoopt dat het nummer leidt tot een hoger artistiek niveau op het Eurovisiesongfestival, zei hij zaterdag in EenVandaag.

Van Maas noemt de Nederlandse inzending 'een sobere ballad'. En dat is wat het nummer volgens hem zo mooi maakt. 'Het is anders, heel eigen, vergeleken met andere typische Songfestivalliedjes', zegt hij. 'Als je goed luistert, hoor je iets van Judy Garland erin terug: Somewhere Over The Rainbow.'

Birds wil, ondanks de sobere uitstraling, het 'festieve' van het festival niet ontkennen, stelt Van Maas. 'Het is geen partypooping. Het wil een andere vorm van muzikale inhoudelijke betekenisrijkheid neerzetten. Dat is anders dan de ramen open en het uitgillen, wat we vaak horen.'

Bron: AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op november 05, 2013, 15:11:44
'Ilse DeLange naar Eurovisie Songfestival'

De naam van Ilse Delange zingt al een tijdje rond als het gaat om de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival. Dat vertelde Albert Verlinde vanmorgen in de ochtendshow van Mattie & Wietze op Q-music.


"Dat zou niet zo heel vreemd zijn, want zij is ťťn van de meest internationale stemmen die wij hebben en ze weet hoe ze een mooi lied moet maken", aldus Albert.

De TROS houdt de kaken stijf op elkaar. De organisatie maakt op 25 november officieel bekend wie ons land vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, volgend jaar mei in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De feestelijke onthulling vindt plaats in de Wisseloord Studio's in Hilversum.

Of dat betekent dat net als vorig jaar de gebruikelijke voorronde tijdens het Nationaal Songfestival niet doorgaat, wilde een woordvoerster van de omroep dinsdag niet zeggen. Dit jaar zong Anouk namens ons land in het Zweedse MalmŲ. Ze behaalde voor het eerst in negen jaar de finale met het nummer Birds. Daarin eindigde ze als negende. De Deense zangeres Emmelie de Forest won met het liedje Only Teardrops.

TROS-directeur Peter Kuipers zei vorig jaar al dat hij hoopte dat rockzangeres Anouk de weg heeft vrijgemaakt voor andere grote nationale acts om deel te nemen aan het liedjesfestijn. De jaren daarvoor was het volgens hem lastig een artiest te vinden die mee wilde doen aan het Eurovisiesongfestival. Hij wilde toen nog niet zeggen of de omroep het voor 2014 op dezelfde wijze zou aanpakken.

De halve finales van de 59ste editie van het songfestival vinden plaats op dinsdag 6 en donderdag 8 mei. De finale staat in de agenda op zaterdag 10 mei.

(http://www.freebits.nl/images/1151_i.jpg) (http://www.freebits.nl/view.php?filename=1151_i.jpg)

Bron; RTL Boulevard
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op november 25, 2013, 10:47:53
Wie gaat er naar het Eurovisiesongfestival?

De geruchtenmachine is al vol op stoom, maar vandaag wordt duidelijk wie ons land vertegenwoordigt bij de komende editie van het Eurovisiesongfestival. In de Wisseloord Studio's in Hilversum onthult de fusieomroep AvroTros vanmiddag welke Nederlandse artiest in mei afreist naar de Deense hoofdstad Kopenhagen.


Afgelopen jaar zorgde Anouk ervoor dat ons land voor het eerst in 9 jaar weer eens in de finale van het liedjesfestijn stond. Met het nummer Birds behaalde ze uiteindelijk de negende plek. De Deense zangeres Emmelie de Forest won met het liedje Only Teardrops.

Cornald Maas en Jan Smit
Eerder deze maand werd bekend dat Cornald Maas terugkeert als commentator tijdens het Eurovisiesongfestival. Hij doet dit samen met Jan Smit. Maas verzorgde jarenlang het commentaar van het liedjesfestijn, totdat de TROS in 2010 de samenwerking met hem verbrak. Dit gebeurde nadat hij een opmerking over zangeres Sieneke had getwitterd die de omroep in het verkeerde keelgat schoot.

Ilse DeLange
Begin deze maand verklapte Albert Verlinde in de Q-Music ochtendshow van Mattie & Wietze dat de naam van Ilse DeLange rondging als Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival. Of hij gelijk had, dat horen we vanmiddag.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2013/7/3/2/20131125073427/media_xll_1964132.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op november 25, 2013, 12:46:15
Ilse de Lange en Waylon naar Songfestival

AMSTERDAM - De kogel is door de kerk: Ilse de Lange en Waylon vertegenwoordigen volgend jaar ons land bij het Eurovisie Songfestival.

Dat werd maandag bekendgemaakt bij de persconferentie in de Hilversumse Wisseloord studio's.

Ilse de Lange en Waylon, die zichzelf The Common Linnets noemen, hopen het Eurovisie Songfestival te winnen met een country/bluegrass-plaat. "Want dat is mooi en veelzijdig", zo liet de zangeres weten. De Commen Linnets zijn er nog niet over uit welk nummer ze gaan zingen. "We zijn nog bezig met schrijven."

De artietsen zijn niet van plan om een groot circus van hun optreden te maken. Ilse: "Slechts twee stemmen, twee gitaartjes en je hart uitstorten."

(http://www.freebits.nl/images/3041_el.jpg) (http://www.freebits.nl/view.php?filename=3041_el.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op november 25, 2013, 15:47:39
'Waylon en DeLange inzending om trots op te zijn'

De keuze voor Ilse DeLange en Waylon als Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival valt goed onder bekende Nederlanders. De Common Linnets, zoals het duo zich noemt, krijgen veel felicitaties via Twitter.


'Yes! @waylonline en @IlseDeLange samen naar het Eurovisiesongfestival!! Dat betekent een inzending waar Nederland trots op kan zijn! #ESF2014', schrijft Marco Borsato.

Songfestivalcommentator Jan Smit is ook al enthousiast: 'Heel erg trots op de Nederlandse #Songfestival inzending voor 2014! @IlseDeLange en @Waylonline!' Zijn collega-commentator tijdens de komende uitzending in Kopenhagen, Cornald Maas, ziet dat ze er zin in hebben: 'De spirit zit erin. Waylon: 'Winnen is belangrijker dan meedoen' #songfestival'.

Toppers
Festivalveteranen Gordon en Jeroen van der Boom van de Toppers hebben er ook vertrouwen in. 'Geweldige keuze Ilse en Waylon! twee geweldige stemmen en artiesten!! heel blij mee! nu hopen op een top nummer!!', tweet Gordon. 'Veel succes @IlseDeLange en @waylonline bij het #Songfestival Gaat helemaal goed komen!', laat Jeroen weten.

De naam van Armin van Buuren circuleerde ook in het Songfestivalcircus, maar hij doet dus niet mee. 'Zei ik toch!!!!', twittert de dj. Komiek en presentator Tijl Beckand heeft nog wel een suggestie voor de aankleding van de act: 'Ilse de Lange en Waylon naar het Eurovisie Songfestival! Nu nog een dwerg met een viool en een reus met 1 oog en dan pakken we de winst!'

(http://static3.ad.nl/static/photo/2013/16/5/3/20131125150240/media_xll_1965528.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival 2014
Bericht door: Bobbie op januari 20, 2014, 17:34:25
Nederland in eerste halve finale songfestival

Ilse DeLange en Waylon moeten zich op dinsdag 6 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival voor het eerst bewijzen. Dat bleek maandag tijdens de loting van de halve finaleplaatsen voor het Europese liedjesfestijn dat dit jaar wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen.


DeLange en Waylon verdedigen in Kopenhagen als gelegenheidsduo Common Linnets de Nederlandse eer. De artiesten hebben nog niet besloten met welk liedje ze afreizen naar Denemarken.

In de eerste halve finale treden 16 acts aan. Nederland neemt het op tegen Zweden, AlbaniŽ, IJsland, Rusland, Letland, Azerbeidzjan, ArmeniŽ, Estland, BelgiŽ, Hongarije, MoldaviŽ, Montenegro, San Marino, Portugal en OekraÔne. In de tweede halve finale staan 15 artiesten tegenover elkaar: Noorwegen, IsraŽl, GeorgiŽ, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Malta, MacedoniŽ, Finland, Ierland, RoemeniŽ, SloveniŽ, Wit-Rusland, Griekenland en Zwitserland.

Gastland

Duitsland, Spanje, Frankrijk, Engeland, ItaliŽ en gastland Denemarken hoeven zich niet eerst te bewijzen in een halve finale.

De eerste halve finale van de 59e editie van het songfestival is op dinsdag 6 mei, de tweede halve finale op donderdag 8 mei en de grote finale staat gepland op zaterdag 10 mei.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2014/10/7/14/20140120154334/media_xll_2053454.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op februari 23, 2014, 23:52:06
'Ilse DeLange en Waylon hebben nummer gekozen'

 Ilse DeLange en Waylon weten welk nummer ze gaan zingen tijdens het Eurovisiesongfestival op 10 mei. De twee hebben een nummer uitgekozen, liet de zangeres weten volgens RTV Oost, vlak voordat ze bij een besloten concert in stadion de Grolsch Veste in Enschede ging optreden.

Welk nummer dit precies is, wilde de Almelose niet kwijt. The Common Linnets, waarmee Ilse en Waylon ons land vertegenwoordigen, laten dit pas over een maand weten.

Het duo gaf zondagavond het optreden in het FC Twente-stadion ter promotie van het evenement Tuckerville. Ze zongen in totaal vier nummers als tipje van de sluier. The Common Linnets geven op 21 juni in de Grolsch Veste een volledig concert.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2014/16/4/1/20140223230312/media_xll_2122981.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op april 29, 2014, 16:07:48
Eerste repetitie Waylon en Ilse 'klinkt goehoed'

 Waylon en Ilse DeLange hebben hun eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen achter de rug. 'In-ear soundcheck! Klinkt goehoed!!!', laat Ilse weten via Twitter.


Ook Waylon heeft via het sociale netwerk van zich laten horen. 'Onderweg naar onze eerste repetitie!! Ben zo benieuwd hoe het zal zijn... Keep you posted:)', schreef hij voorafgaand aan de repetitie. 'Eerste repetitie is een feit', laat het officiŽle Twitteraccount van de website songfestival.nl weten.

Waylon en Ilse laten hun nummer Calm After The Storm op dinsdag 6 mei horen in de eerste halve finale van het songfestival. De finale is op 10 mei. Het liedjesevenement vindt dit jaar plaats in Kopenhagen.

http://www.youtube.com/v/EZyFPJw5CrY?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 01, 2014, 14:33:25
Ruth Jacott in Nederlandse jury Songfestival

 Ruth Jacott, Freek Bartels, Marleen Sahupala-van den Broek, Tony Berk en Sander Lantinga vormen de Nederlandse jury bij het Songfestival. Ruth Jacott en Marleen Sahupala zijn door de organisatie van het liedjesfestijn zelfs op de lijst met erejuryleden gezet vanwege hun eigen deelnames aan het Songfestival. Ruth zong in 1993 het nummer Vrede en Marleen (toen als Marlayne) deed in 1999 One Good Reason.


Ieder land is vertegenwoordigd door vijf juryleden die hun sporen in de muziekwereld verdiend hebben. Van de Nederlandse jury is Tony Berk naar voren geschoven als voorzitter. De platenbaas mag samen met de twee zangeressen, musicalster Freek Bartels en 3FM-dj Sander Lantinga gaan bepalen hoeveel punten de deelnemers van andere landen krijgen.

De punten van de jury worden vervolgens naast de punten die acts krijgen van de thuisstemmers gelegd voor een eindoordeel. Voor de beoordeling moeten de juryleden zich focussen op zangkwaliteiten, de performance, originaliteit van het liedje en de algemene indruk die een act heeft gemaakt.

Dinsdag 6 mei en donderdag 8 mei zijn de halve finales van het Songfestival en op zondag 10 mei is de grote finale in de B&W Hallerne in Kopenhagen. Waylon en Ilse DeLange staan op 6 mei op het podium in de eerste halve finale. Ze mogen hun nummer Calm After The Storm als 14e ten gehore brengen. Zanger en presentator Tim Douwsma gaat namens Nederland het puntentotaal bekendmaken in de finale op 10 mei.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2014/3/1/11/20140501141541/media_xll_2236436.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 04, 2014, 10:54:39
Halen Ilse en Waylon de finale in Kopenhagen?

Gaan Ilse DeLange en Waylon, verenigd in de gelegenheidsband The Common Linnets, het halen komende week in de Deense hoofdstad Kopenhagen? The Common Linnets staan dinsdag met het lied Calm After The Storm in de eerste halve finale van het Songfestival.


Het duo moet als 14e van de 16 deelnemers die deze avond te zien zijn in de B&W Hallerne. Over het algemeen wordt een loting in de tweede helft van het programma als gunstig gezien, maar DeLange en Waylon krijgen nog een zware dobber. Ze nemen het op tegen favorieten als ArmeniŽ, BelgiŽ en Zweden. Volgens de laatste voorspellingen bij het online wedkantoor Unibet, dat vaak dichtbij de echte uitslag zit, eindigt Nederland in de halve finale op de achtste plek en in de eindstrijd op de 19e plaats. ArmeniŽ zou momenteel de meeste kans maken om te winnen.

Het Europese publiek en een vakjury bepalen gezamenlijk welke tien landen er per halve finale, de tweede is donderdag, naar de finale op zaterdag mogen. Namens Nederland zitten voormalig songfestivaldeelneemsters Marlayne Sahupala en Ruth Jacott, musicalacteur Freek Bartels, radio-dj Sander Lantinga en platenbaas Tony Berk in de vakjury. Zanger en presentator Tim Douwsma maakt namens ons land de punten bekend in de finale van de 59e editie van het liedjesfestijn.

Cornald Maas, die samen met Jan Smit het commentaar doet tijdens de uitzendingen, heeft er vertrouwen in dat het duo zaterdag weer op het podium staat. 'Op basis van de authenticiteit en grote muzikale kwaliteit van Calm After The Storm zou dat meer dan gerechtvaardigd zijn', schrijft hij in een column op de officiŽle website songfestival.nl. DeLange en Waylon repeteerden dinsdag voor het eerst in Kopenhagen. Op een filmpje is te zien hoe de twee, vergezeld door drie bandleden, tegenover elkaar staan tijdens het optreden.

Het is de tweede keer dat Nederland een deelnemer afvaardigt zonder de voorronde van het Nationaal Songfestival. Vorig jaar gaf de TROS gehoor aan de eis van Anouk om direct te worden gekozen. Ze zong het nummer Birds in het Zweede MalmŲ en wist hiermee de negende plek in de finale te halen.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2014/18/8/2/20140504104030/media_xll_2240897.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 05, 2014, 23:12:40
Gejuich voor Waylon en Ilse na generale repetitie

De laatste repetitie van de Common Linnets op het Eurovisiepodium is vanavond laat vlekkeloos verlopen. Het optreden was van belang omdat de vakjury's van de stemlanden op basis van deze versie hun punten geven.


In de ondanks het onofficiŽle karakter van de show bijna uitverkochte B&W Hallen zongen Ilse DeLange en Waylon hun Calm after the Storm zoals het in hun hoofd hadden. Sober uitgelicht en intiem. Werd Anouk vorig jaar verweten dat ze tijdens de jury-uitvoering niet ťťn keer in de camera's keek, Ilse en Waylon flirtten zonder moeite met de camera's, die dicht langs de gezichten van het koppel scheerden.

Uiteraard blijft de vraag hoezeer de internationale deskundigen het kalme liedje waarderen, maar vocaal gezien presteerden de twee nagenoeg foutloos. Gejuich van de zaal was na afloop hun deel. Van de concurrentie kwam topfavoriet Aram uit ArmeniŽ wat bleekjes over.

Nipt genoeg
De Zweedse Sanne Nielsen imponeerde met haar orkaankrachtige zang en AlbaniŽ en MoldaviŽ toonden nog maar eens waarom ze de voornaamste kandidaten zijn om morgen onder de Common Linnets zullen eindigen. Volgens de laatste bookmakers-polls eindigt Nederland morgen als achtste in de eerste halve finale. Dat zou nipt genoeg zijn voor kwalificatie voor de finale.

De Nederlandse vakjury bestaat uit zangeres Ruth Jacott, platenbaas Tony Berk, musicalzanger Freek Bartels, oud-deelneemster Marlayne Sahupala en radiodeejay Sander Lantinga. Zanger Tim Douwsma maakt morgen in de live-uitzending de vaderlandse punten bekend.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2014/3/3/11/20140505224731/media_xll_2243561.jpg)

Bron::AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 06, 2014, 10:44:15
BN'ers aan het woord: Halen Waylon en Ilse de finale?

llse DeLange en Waylon zullen vanavond moeten schitteren op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. De laatste repetitie van de Common Linnets op het Eurovisiepodium verliep gisteravond vlekkeloos. Het optreden was van belang omdat de vakjury's van de stemlanden op basis van deze versie hun punten geven. Hoe schatten de experts in Nederland eigenlijk de kansen van het gelegenheidsduo?


'Dit duo is gegarandeerd finalemateriaal. Ze redden het omdat de vakjury oordeelt op kwaliteit,' denkt zanger Jeroen van der Boom.

'Loeispannend. Ik gok erop dat het nummer hoge ogen gooit in West-Europa. Een paar keer de volle douze points,' denkt zangeres Edsilia Rombley.

'Voorspellende gaven heb ik niet, maar gezien hun kwaliteit ga ik voor een mooie en voldoende score,' denkt tv-presentator Carlo Boszhard.

'Ilse en Waylon blijven fier overeind in de halve finale en eindigen in de finale bij de beste vijf. Geen twijfel daarover,' vertelt zangeres Willeke Alberti.

'Hoe vaker ik het hoor, des te mooier het wordt. Onze redding wordt dat ze loep-zuiver zingen,' concludeert zangeres Marga Bult.

'De finale? Ik twijfel! Want niets is zo onvoorspelbaar als zo'n liedjesfestijn, waarbij het lang niet altijd om muziek draait,' aldus zanger Dinand Woesthoff.

'Ik blijf bij mijn typering van het nummer: enigszins vlak muzikantengedreutel. Ik vrees dan ook het allerergste,' stelt Eric van Tijn.

'Het is totaal mijn smaak niet, ook al zijn Ilse en Waylon begenadigde toppertjes. Het zal een zware dobber worden,' vreest zanger Gerard Joling.

'Ik geloof heilig in een finaleplek want 'Calm' is prachtig. Winnen? Dat nu ook weer niet, maar wel fantastische punten voor Neerlands trots,' aldus 3FM dj Giel Beelen.

Weinig vertrouwen onder AD.nl lezers
De lezers van AD.nl hebben niet veel vertrouwen in het halen van de finale. In de poll denkt 44% van de 1912 stemmers op het moment van publiceren dat het vanavond helemaal niets wordt met The Common Linnets. 34% heeft wel vertrouwen in de zangkunsten van Waylon en Ilse. 22% laat weten nog te twijfelen. Stem ook op de poll en laat weten of jij er vertrouwen in hebt.

Flink gestegen
Met hun gelegenheidsband The Common Linnets vertegenwoordigen ze ons land in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Het duo staat vanavond als 14e van de 16 kandidaten op het podium van de B&W Hallerne met het lied Calm After The Storm.

Ze nemen het onder meer op tegen ArmeniŽ, Zweden, Hongarije, BelgiŽ en OekraÔne. Nederland steeg de laatste dagen flink in de voorspelling van wedkantoor Unibet, dat vaak dichtbij de echte uitslag zit. Zoals het er nu naar uitziet, halen The Common Linnets de finale die aanstaande zaterdag is. ArmeniŽ maakt op dit moment de meeste kans de 59e editie van het Eurovisiesongfestival te winnen, hoewel de favoriet gisteren wat bleekjes overkwam tijdens de generale repetitie.

Concurrentie
De Zweedse Sanne Nielsen imponeerde wel met haar orkaankrachtige zang en AlbaniŽ en MoldaviŽ toonden nog maar eens waarom ze de voornaamste kandidaten zijn om morgen onder de Common Linnets zullen eindigen.

DeLange en Waylon zijn al sinds vorige week in de Deense hoofdstad en hebben al een paar keer gerepeteerd met hun drie bandleden. De zangeres draagt vanavond een witte jurk van de van oorsprong Deense ontwerper Claes Iversen. Waylon draagt een zwarte outfit van de hand van Jan Boelo.

Het liedjesfestijn is rechtstreeks te zien vanaf 21.00 uur op Nederland 1 en ook live te volgen op AD.nl. Volg met uw tablet, smartphone of laptop via ons liveblog/2nd screen hťt liedjesspektakel van het jaar en verhoog zo uw kijkplezier!

(http://static2.ad.nl/static/photo/2014/9/6/8/20140506071037/media_xll_2244023.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 06, 2014, 17:31:14
Bookmakers zien finaleplek voor Ilse DeLange en Waylon

 Gaan Ilse DeLange en Waylon de finale halen of niet? De bookmakers schatten hen vier uur voor aanvang van hun kwalificatieshow in op een achtste plek. Dat zou voldoende zijn voor een plaats in de finale.


Als de Common Linnets de finale halen, eindigen ze volgens de wedkantoren op 18e plaats. ArmeniŽ, vanavond als eerste op het podium, is topfavoriet. Onder de geaccrediteerde journalisten in Kopenhagen is de Nederlandse inzending absoluut geliefd, maar niemand gelooft in een makkelijke kwalificatie. In een in het perscentrum gehouden poll staan Ilse en Waylon negende in hun halve finale. Op kop staat hier Hongarije.

Waylon liet vanochtend nog weten absoluut geloof te hebben in een plek in de eindstrijd. Ilse DeLange sloot zich daarbij aan. De twee gokken met Calm after the Storm op rust en sereniteit na een uitbundig (en vermoedelijk kansloos) optreden van Portugal. Met een in zwart-wit uitgelicht podium hopen ze te contrasteren met de rest van het veld. Tot de landen die vermoedelijk met Ilse en Waylon zullen strijden om de onderste plekken bij de eerste tien zijn Letland, Estland, IJsland en Montenegro.

In elk geval zullen AlbaniŽ, Portugal, San Marino en MoldaviŽ achter de Common Linnets moeten blijven. Zweden, ArmeniŽ, Hongarije, Rusland, OekraÔne, Azerbeidzjan en BelgiŽ lijken op voorhand de grootste kans te maken op kwalificatie.

Eurovisie Songfestival - eerste halve finale. Vanavond, 21.00 uur, Nederland 1.

http://www.youtube.com/v/BRTZUD0cNZQ?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0

Bron:AD


Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 06, 2014, 23:00:42
Common Linnets door naar de finale op Songfestival!Nederland, Ijsland, Zweden, Oekraine, Azerbeidzjan, San Marino, ArmeniŽ, Montenegro, Hongarije en Rusland zijn door naar de finale
22u51

De uitslag is binnen
22u48


Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, ItaliŽ en Spanje staan sowieso in de finale. Deze landen zijn de belangrijkste financiŽle sponsors en daardoor elk jaar verzekerd van een plaats in de finale. Ook thuisland Denemarken mag de halve finale overslaan.
22u40

Gaan Ilse DeLange en Waylon de finale halen of niet? Als de Common Linnets de finale halen, eindigen ze volgens de wedkantoren op 18e plaats.

Bookmaker Unibet zette Nederland vanmiddag op de zesde plaats in de uitslag van deze halve finale. De beste tien zien we zaterdag terug.

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2014, 10:41:02
The Common Linnets nog op twee bij bookmakers

 Het Eurovisiesongfestival winnen lijkt voor Nederland binnen handbereik. Ook na de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival gisteravond staan The Common Linnets volgens diverse wedkantoren vrijdag nog op de tweede plaats. De opvallende act van Oostenrijk - een travestiet met baard - steeg na zijn optreden gisteravond naar de derde plek. Zweden staat nog altijd bovenaan. De finale is morgenavond.


The Common Linnets, het gelegenheidsduo van Ilse DeLange en Waylon, kwam dinsdag tijdens de eerste halve finale in actie. Voor die tijd bungelde hun liedje Calm After The Storm onderaan bij de wedkantoren. Maar door de vlekkeloze uitvoering en de mooi in beeld gebrachte act, schoot het nummer omhoog naar de tweede plek.

Bookmakers als Unibet zitten wat de top 3 betreft niet vaak naast de echte uitslag. Anouk stond vorig jaar op de achtste plek en in de uren voor de finale op de zevende positie bij Unibet. Met haar liedje Birds eindigde ze als negende.

Nederland was lang het lachertje van het Songfestival. Tot Anouk vorig jaar was het sinds de invoering van de halve finales in 2004, slechts ťťn keer gelukt om de finale van het Europese liedjesfestijn te halen.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2014/10/5/7/20140509094733/media_xll_2250142.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2014, 10:55:17
Common Linnets als 24ste op podium in finale songfestival

Nederland staat zaterdag als 24ste land op het podium bij de finale van het Eurovisiesongfestival. The Common Linnets treden direct na gastland en favoriet Denemarken op, zo is bekendgemaakt op de officiŽle website van het muziekfestival.


OekraÔne mag zaterdag het spits afbijten, gevolgd door Wit-Rusland, Azerbeidzjan en IJsland. Na het optreden van The Common Linnets wordt de avond afgesloten door San Marino en het Verenigd Koningkrijk.

In totaal staan er 26 landen in de finale. Dinsdagavond bepaalde Ilse DeLange in een loting al dat zij en Waylon in de tweede helft van de finale zouden staan. Een plek in de tweede helft wordt doorgaans gezien als gunstig. De exacte volgorde is na afloop van de tweede halve finale donderdagavond bepaald door de producenten van de show.


(http://static2.ad.nl/static/photo/2014/13/10/6/20140509104329/media_xll_2249841.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2014, 00:04:53
Mark Rutte enthousiast over The Common Linnets

 Premier Mark Rutte gaat morgen ook kijken naar de finale van het Eurovisiesongfestival. Misschien niet de hele finale, maar hij zal wel proberen de Nederlandse inzending te zien, zei hij vandaag in het wekelijkse gesprek bij EenVandaag. Hij is enthousiast over het liedje en over het optreden van Ilse DeLange en Waylon in de voorronde.


'Ik was bij vrienden en toevallig schakelden we in bij inzending 11 of 12 en Nederland kwam als nummer 14. Ik vond het liedje al heel aardig maar ik was net zoals veel mensen, waanzinnig onder de indruk van de kwaliteit van de cameravoering. En door deze twee absolute topartiesten werd het lied opgetild.' Rutte zei het 'fantastisch te vinden' als Nederland morgen wint.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2014/8/3/14/20140509192127/media_xll_2251109.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2014, 10:22:34
Typisch Hollands: eerst afzeiken, daarna bejubelen

Van kop van Jut tot publiekslievelingen en nationale trots. Ilse DeLange en Waylon ontketenden met hun topprestatie dinsdag een golf van chauvinisme. En dat terwijl recensenten - ook in deze krant - het duo in maart na een optreden in De Wereld Draait Door en de officiŽle presentatie van Calm after the storm nog bedolven onder ladingen kritiek.


Te sloom, te serieus en onsamenhangend, zei een fronsende Paul de Leeuw. Een zichtbaar twijfelende Claudia de Breij hield het tactvol op te bescheiden en te chic. Van diplomatie had producent Eric van Tijn geen last: vlak muzikantengedreutel. En Gerard Joling die het nummer totaal niet zijn smaak noemde, vreesde een heel zware Songfestival-dobber.

Maar met briljante vocalen, perfecte samenzang, een goed getimede opgetrokken wenkbrauw en een strakke tv-regie snoerden DeLange en Waylon criticasters afgelopen dinsdag de mond. Sterker: binnen 3 minuten groeide het duo uit van Eurovisie-risee tot publiekslieveling en nationale trots.

Zeker nadat Europa de Nederlanders omarmde en hun kansen bij de wedkantoren keerden - ze stegen van een marginale 24ste positie naar een kansrijke derde plek - volgde een golf van chauvinisme. De Utrechtse Domtoren speelde gisteren Calm after the storm en eerdere tegenstanders kwamen met een openlijk mea culpa.

Loepzuivere performance
Zoals Claudia de Breij die na de loepzuivere performance 'alles terugnam' wat ze over de Common Linnets had gezegd. Ook Gerard Joling heeft zijn mening herzien: 'Wie weet zit een top 3 erin. Ik gun het hen van harte, zo'n fantastisch optreden. Het is ook slim dat ze niet de zaal bespeelden maar de tv-kijkers, want daar draait het om. Het lied is nog steeds mijn smaak niet, maar als Hollander hoop ik natuurlijk dat Ilse en Waylon scoren.'

En Eric van Tijn: 'Ik had mijn mening gebaseerd op het optreden bij DWDD, waar het nummer niet goed uit de verf kwam. Daar blijf ik bij. Maar dinsdag was het perfect: een oase van rust in al het geweld en kabaal van concurrenten. Wat vreselijk goed. Ilse en Waylon bleven overeind tussen alle toeters en bellen en gedoe.'

Typisch Nederlands
'Ik denk dat ze hoog in de top 10 gaan eindigen. Ik gun het hen ook. Maar winnen? Europa kan ook zomaar gaan voor Conchita Wurst, de Oostenrijkse vrouw met de baard. Het is trouwens typisch Nederlands om eerst sceptisch te reageren en later toch achter onze inzending te gaan staan.'

Dat mysterieuze automatisme trad ook in werking bij bijvoorbeeld de oer-Hollandse folklore van De Toppers. Naarmate hun Eurovisie-campagne vorderde, begon het thuisfront in mogelijk succes te geloven. Terwijl na afloop bleek dat alleen wat beschonken Albanezen de act waardeerden. Ook Sieneke en Joan Franka werden eerst keihard weggezet als rariteiten, waarna Nederland toch - tevergeefs - zijn hoop vestigde op draaiorgel en tooi.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2014/13/11/7/20140510082320/media_xll_2251627.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2014, 10:37:06
Ilse en Waylon maken zich op voor de finale

 Het is een spannende dag in Kopenhagen. Wat doen The Common Linnets zaterdagavond in de finale van het Eurovisiesongfestival? Als de voorspellingen uitkomen, eindigen ze hoog in de eindstrijd.

De songfestivalkoorts sloeg de afgelopen week flink toe in ons land na het optreden van Ilse DeLange en Waylon in de eerste halve finale op dinsdag. Hoewel het duo aanvankelijk veel kritiek kreeg op het intieme nummer Calm After The Storm, leidde het behalen van de eindstrijd tot veel lof. 'De ultieme revanche', noemde de organiserende AVROTROS het.

In top 3
Volgens de laatste peilingen eindigt Nederland in de top 3. Op dit moment maakt Zweden de meeste kans om te winnen. Vorig jaar stond ons land in het Zweedse MalmŲ voor het eerst in 9 jaar weer in de finale. Anouk behaalde toen met het nummer Birds de negende plek.

De laatste keer dat Nederland het Eurovisiesongfestival won, was in 1975 met het nummer Ding-a-dong van Teach-In. In totaal won ons land vier keer. De finale van het liedjesfestijn is rechtstreeks te zien vanaf 21.00 uur op Nederland 1.

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2014, 23:20:47
BN'ers dragen Ilse en Waylon op handen

Twitter ontplofte bijna na het optreden van Ilse en Waylon op het Eurovisie Songfestival. Bekend Nederland zit massaal aan de buis gekluisterd en twitterde er vervolgens op los.


"Zo mooi!!!", schrijft presentator Jan Kooijman en Nicolette van Dam gunt onze inzending de 'douze points'.

(http://www.mupload.nl/img/vqax2mhsim6.jpg)

(http://www.mupload.nl/img/zchpnaienrs.jpg)

(http://www.mupload.nl/img/bqoktloj8lt.jpg)

Bron:rtlnieuws.nl
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2014, 00:25:11
Maximale punten

Nederland heeft de eerste twaalf punten te pakken. Polen gaf de maximale score aan The Common Linnets.

Gastland Denemarken gaf ons later 10 punten. We staan nu derde met 32 punten.


 Tim Douwsma


Nederland geeft zijn twaalf punten aan Oostenrijk (Conchita Wurst). Zanger Tim Douwsma maakte dat bekend.


 Rusland-OekraÔne


Normaal gesproken krijgt OekraÔne punten van Rusland en andersom. De vraag was hoe dat zou zijn nu er spanningen zijn tussen de twee landen. Opvallend: Rusland gaf geen punten aan OekraÔne.

 Extra punten

Letland geeft ons 12 punten en ook IJsland geeft ons de maximale score. Verder hebben we 3 punten gekregen van RoemeniŽ en Rusland. 4 punten gaf Letland. En ook kregen we twee keer acht punten (Frankrijk en Groot-BrittanniŽ).


 00:05 uur   Goede buur


Duitsland geeft ons twaalf punten. We hebben nu 113 punten en staan voorlopig tweede. Oostenrijk staat op 1 met 123 punten.

 Opnieuw 12 punten

Ook Noorwegen, Estland en Hongarije geven ons 12 punten. Portugal gaf daarvoor 8 punten. We staan nog steeds tweede.

 Tweestrijd

Het lijkt op een tweestrijd tussen Nederland en Oostenrijk. We krijgen 10 punten van Ierland. Dat land geeft de maximale punten aan Oostenrijk.

Daarentegen krijgen wij weer meer punten van Litouwen (12 punten).

Finland geeft ons 8 punten.


Conchita nu al winnaar

BelgiŽ is net als Duitsland een goede buur. We kregen 8 punten van BelgiŽ. Toch zijn er met nog maar drie landen te gaan niet genoeg punten meer te verdelen om Oostenrijk in te halen.


We zijn tweede


Nederland is tweede geworden op het Songfestival met 238 punten. Dat is veel hoger dan iedereen had verwacht. Oostenrijk, ťťn van de grote favorieten, wint met 290 punten.

Bron:NOS
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2014, 00:31:58
Oostenrijk wint Eurovisie Songfestival


Oostenrijk heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen. Conchita Wurst, ook wel bekend als de man met de baard, haalde de meeste punten. Het is het alter ego van de 25-jarige Tom Neuwirth.


Nederland was lange tijd in de race voor de eerste plaats, maar haalde net niet genoeg punten.

(later meer)

Bon:NOS
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2014, 23:32:57
Toen Conchita nog gewoon een man zonder baard was

Conchita Wurst, het alter ego van de Oostenrijkse zanger Tom Neuwirth, won gisteren het Eurovisiesongfestival met de powerballade 'Rise Like a Phoenix'. Waarom hij in de spotlight staat als vrouw met de baard en hoe het er voor de "geboorte" van Conchita aantoe ging, ontdek je hier.


De vuurdoop van Tom Neuwirth in de wereld van showbizz kwam er met zijn deelname aan de talentenjacht 'Starmania' in 2007 (zie video's van zijn versies van Queen en Michael Jackson). De overwinnig ontglipte hem net, waarna hij kortstondig aansloot bij een boyband die datzelfde jaar nog uit elkaar viel. Vervolgens bleef het ruim vier jaar stil tot hij als travestiet Conchita Wurst opnieuw op het toneel verscheen.

klik en luister ---->>>   http://youtu.be/QEfaE-adwVU

en nog 1, M.J.  ---->>>  http://youtu.be/aEK5jNKcMRQConchita Wurst, het alter ego van de Oostenrijkse zanger Tom Neuwirth, won gisteren het Eurovisiesongfestival met de powerballade 'Rise Like a Phoenix'. Waarom hij in de spotlight staat als vrouw met de baard en hoe het er voor de "geboorte" van Conchita aantoe ging, ontdek je hier.

De vuurdoop van Tom Neuwirth in de wereld van showbizz kwam er met zijn deelname aan de talentenjacht 'Starmania' in 2007 (zie video's van zijn versies van Queen en Michael Jackson). De overwinnig ontglipte hem net, waarna hij kortstondig aansloot bij een boyband die datzelfde jaar nog uit elkaar viel. Vervolgens bleef het ruim vier jaar stil tot hij als travestiet Conchita Wurst opnieuw op het toneel verscheen.

De geboorte van zijn alter ego Conchita werd deels gedreven door de nood om showbizz en privťleven zo gescheiden mogelijk te houden. Afgelopen vrijdag onthulde Neuwirth tijdens de Saturday Night Show dat het leven als "luie Tom" een aangename afwisseling is van het vele werk dat kruipt in zijn vrouwelijke verschijning.

Alter ego
"Het ding is, toen ik in de spotlight stond als Tom kon ik maar moeilijk vatten dat mensen de nood voelden om me ook te benaderen in mijn privťwereld. Onder andere daarom creŽerde ik dit personage omdat niemand me nog herkent als ik gewoon mezelf ben. Daar geniet ik echt van", deelde hij in het interview dat je hier kan bekijken.

Interview ----->   http://youtu.be/3hbhclGwP2Y

Discriminatie

Toch is de nood aan rust niet de enige reden waarom Neuwirth voor het grote publiek in de huid kruipt van Conchita Wurst. Met dit alter ego protesteert hij namelijk ook tegen discriminatie en intolerantie. Zijn motto: "Je kunt alles bereiken, wie je ook bent", inclusief het Eurovisiesongfestival winnen.


http://www.youtube.com/v/QRUIava4WRM?hl=nl_NL&amp;version=3&amp;rel=0

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 12, 2014, 15:59:51
Waylon na succes: Niet op tour zou stom zijn

Het album van The Common Linnets vliegt over de toonbanken en hun songfestivalhit wordt massaal gedownload. Ook internationaal genereren Waylon en Ilse DeLange de nodige aandacht. Het grote succes lijkt het gelegenheidsduo ertoe te verleiden de samenwerking te verlengen en het succes iets verder uit te buiten. Het zou 'bijna stom zijn' om de samenwerking binnenkort te ontbinden, dat zei Waylon vandaag op Radio 2.


Na de deelname aan het Eurovisie Songfestival, een eigen album en hun eigen festival Tuckerville, op 21 juni in Enschede, zou het eigenlijk voorbij zijn voor de twee artiesten. Ze zouden hun eigen weg weer gaan.

Maar nu de Songfestivalhit Calm After The Storm in veel Europese landen hoog in de hitlijsten staat, zou het best eens kunnen dat Ilse en Waylon toch samen op tournee gaan door Europa. 'We hebben onze solocarriŤres die tijd vergen. Maar als dit zů ontploft en het krijgt zo'n boost, zou het bijna stom zijn om het niet te proberen', aldus Waylon op de radio tegen Sander de Heer.

Songfestival domineert downloadhitlijst
Het Eurovisie Songfestival domineert daags na de ontknoping van het liedjesfestijn in Kopenhagen nog steeds de Nederlandse downloadhitlijst van iTunes. The Common Linnets zijn vandaag het populairst, met de eerste drie noteringen in de top van meest gedownloade nummers.

De officiŽle single versie van Songfestivalhit Calm After The Storm is in Nederland de afgelopen dagen het meest gedownload uit de iTunes store. De radio edit staat op twee in de lijst van populairste liedjes, en de live versie van het nummer zoals The Common Linnets het uitvoerde op het podium in Kopenhagen staat op drie.

De drie versies van het nummer van Waylon en Ilse worden gevolgd door het winnende liedje van de Oostenrijkse Conchita Wurst en de inzending van Sanna Nielsen uit Zweden, die derde werd in de Deense hoofdstad.

Album vliegt over de toonbank
Het album van The Common Linnets, dat vrijdag uitkwam, staat sinds de release bovenaan in de Nederlandse iTunes-lijst van meest gedownloade albums. Platenmaatschappij Universal Music meldt zelfs dat de uitgeverij nog nooit eerder meemaakte dat een cd in een weekend tijd zo vaak digitaal werd aangeschaft.

Het fysieke album vliegt ook de toonbanken over. Hoewel Universal al drie keer meer exemplaren liet drukken dan gebruikelijk, is de voorraad er vandaag al doorheen. De fabriek kan het album niet meer leveren. Een woordvoerder van het label benadrukt dat 'met man en macht' wordt gewerkt om nieuwe exemplaren te drukken.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2014/10/13/9/20140512154641/media_xll_2255709.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 13, 2014, 01:34:12
Gouden plaat voor Ilse DeLange en Waylon

AMSTERDAM - Ilse DeLange en Waylon hebben maandagavond in RTL Late Night een gouden plaat gekregen voor hun gezamenlijke album. Van de gelijknamige cd van gelegenheidsduo The Common Linnets gingen sinds de release vrijdag al meer dan 25.000 exemplaren over de toonbank, meldt de entertainmentnieuwsdienst BuzzE


DeLange en Waylon kregen de gouden plaat uit handen van presentator Humberto Tan in een speciale thema-uitzending van RTL Late Night, geheel gewijd aan de twee artiesten. Ilse, die dinsdag 37 jaar oud wordt, reageerde verheugd op het nieuws. ďOh, wat vet!Ē, zei de zangeres.

Platenmaatschappij Universal liet maandagochtend al weten dat de schijfjes niet zijn aan te slepen. De voorraad is op, dus het label kan geen nieuwe cd's leveren aan platenwinkels met lege schappen. Er wordt Ąmet man en machtĒ gewerkt om nieuwe exemplaren te drukken. De verwachting is dat de plaat binnenkort ook de platina status behaalt.

Het album staat sinds vrijdag bovenaan de lijst van populairste cd's in de Nederlandse iTunes-store. De hit Calm After The Storm, waarmee The Common Linnets tweede werden op het Eurovisiesongfestival, behaalde in liefst 14 landen de hoogste positie in de iTunes Top 100.

Klik op de link en kijk:


http://www.rtl.nl/rtl-late-night/#!/314324/video/3ad5377f-1494-6fae-08ee-a0454f4246f4-gouden-plaat-voor-the-common-linnets (http://www.rtl.nl/rtl-late-night/#!/314324/video/3ad5377f-1494-6fae-08ee-a0454f4246f4-gouden-plaat-voor-the-common-linnets)

(http://www.mupload.nl/img/ysq5hpohjx3.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 16, 2014, 11:55:58
Platina voor The Common Linnets

Precies een week nadat het gelijknamige album van The Common Linnets uitkwam, heeft het schijfje de platina status bereikt. Ilse DeLange en Waylon kregen de bijbehorende platina plaat vanochtend uitgereikt door dj Edwin Evers in zijn show op Radio 538.


Maandag, een dag nadat het gelegenheidsduo terugkeerde van zijn succesvolle Songfestivalavontuur in Kopenhagen, ontvingen Ilse en Waylon al een gouden plaat voor hun gezamenlijke album. Toen kondigde platenmaatschappij Universal al aan dat de platina status (50.000 verkochte exemplaren) niet lang meer op zich zou laten wachten.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2014/12/3/13/20140516082538/media_xll_2262703.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 28, 2014, 23:59:19
Waylon: 'Ik wil gelijkwaardigheid'

Waylon is meer dan bereid met Ilse DeLange als The Common Linnets de wereld rond te touren. "Maar dan wel op basis van gelijkwaardigheid."


Al een poosje leek Waylon van de aardbodem te zijn verdwenen en moest Ilse de volle agenda die na hun glansrijke Songfestival-optreden onstond alleen of met een gastmuzikant dragen. Vandaag gaf Waylon middels een verklaring te kennen dat hij nu eenmaal druk is met zijn carriŤre en zijn op hande zijnde plaat, en nauwelijks tijd heeft voor The Common Linnets.

In RTL Late Night legt hij uit dat de formatie met daarin hijzelf dreigt stuk te lopen op '"gelijkwaardigheid". Of, wat Waylon betreft, het gebrek daaraan. "Dit gaat niet over financiŽn. Ik ben in een fase in mijn carriŤre dat ik deze kansen niet mag weigeren. Dat zou ik ook niet willen. Ik zou dolgraag een wereldtournee willen maken, we zijn zelfs gebeld uit Amerika door de grote mannen daar. Maar ik vind wel dat ik zoveel moet aanpassen: ik moet mijn team, mijn mensen, mijn manager in de ijskast zetten. Ik moet dat aan mezelf kunnen verantwoorden. Want zij hebben dan geen werk meer, in principe."

Waylon laat doorschemeren dat het feest wťl door zou kunnen gaan als hij net zoveel in de melk te brokkelen had als Ilse, maar dat lŪjkt toch niet bepaald het geval...

"Het moet dan wel allemaal op basis van gelijkwaardigheid, want ik geef meer op dan Ilse opgeeft", vervolgt de zanger. "Mijn carriŤre opschuiven is geen probleem, ik heb geen ego. Maar wat mij drijft als artiest kan ik niet aan de kant schuiven."

Hij heeft dat ook aan Ilse te kennen gegeven, maar van haar kant lijkt de werkrelatie inmiddels stevig te zijn bekoeld...  "Op mijn laatste schrijven is nog geen antwoord gekomen", vertelt hij gelaten. "Het is haar project, zij mag doen wat ze wil. Het is zoals het is. Tuurlijk ben je teleurgesteld, ik ben voor mijn gevoel ook verantwoordelijk voor het succes. En dŠt wil ik hebben. Als je je solocarriŤre opgeeft wil je er wel iets voor terug. Ik wil gelijkwaardigheid, echt de krachten bundelen. Dus niet alleen met haar kamp meevaren, want ik heb ook goede mensen aan mijn kant staan en die wil ik niet laten varen. Dat kan ik niet maken. Ik wil dan meebeslissen over alles wat er gebeurt. Daar kan niet over gepraat worden, blijkbaar."

Spijt van het avontuur heeft Waylon, ondanks het schijnbare gebrek aan een 'happy end', echter niet. "Ik heb een fantastische reis gehad. Ik ben drie keer de hele wereld overgevlogen voor dit project om te werken met geweldige schrijvers. Dit was een snoepreis! Maar daar heb ik nu al anderhalf jaar mijn agenda op aangepast. Fantastisch, maar ik werk met een mannetje of 25 en aan hen moet ik het allemaal kunnen verantwoorden. En ook naar mezelf toe."

(http://images0.tcdn.nl/incoming/article22679592.ece/BINARY/q/common.JPG)

Bro:Telegraaf

Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op juni 01, 2014, 01:37:30
Common Linnets breken record in Mega Top 50

Ondanks alle ophef over het voortbestaan van het succesduo Ilse DeLange en Waylon staan The Common Linnets voor de vierde week op nummer 1 in de Mega Top 50. Nooit eerder hield een Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival het zo lang vol aan kop, maakte de hitlijst bekend.


Vorig jaar was 'Birds' van Anouk de eerste Nederlandse inzending die de bovenste plek van de Mega Top 50 bereikte. De plaat prijkte drie weken bovenaan de lijst. Ilse en Waylon gaan minstens een week overheen en scoren bovendien de langst genoteerde nummer ťťn-songfestivalhit ooit. Het duo evenaart de decenniaoude deelnemers Nicole met Ein biŖchen Frieden (1982) en Cliff Richard met Power To All Our Friends (1973).

(http://static0.ad.nl/static/photo/2014/7/12/2/20140531231352/media_xll_2289317.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op juni 06, 2014, 19:44:40
Ilse & Waylon: stemmen klikten, karakters niet

 Waylon zal na 21 juni geen onderdeel meer zijn van The Common Linnets. Ilse DeLange gaat definitief alleen verder met Nederlands succesrijkste songfestivalinzending in bijna 40 jaar. Hoe kansrijk is haar missie?


Na zijn laatste verklaring is duidelijk dat er voor Waylon geen toekomst meer is als lid van The Common Linnets. Het tweemanschap met Ilse DeLange is definitief uiteengevallen. 'Ilse gaat het vanaf nu met iemand anders doen,' meldde de zanger gisteren droogjes. Hij benadrukte dat DeLange in de publieke opinie ten onrechte als kwade genius wordt gezien. 'Dat ze het zo doet, is haar goed recht en ook mijn keuze.'

Voor het tweetal blijkt de verrassende tweede plaats op het Eurovisie Songfestival zowel een zegen als een kus des doods. Pogingen om de plotselinge zonnige toekomst van de groep gezamenlijk vorm te geven, zijn op niets uitgelopen. De oorzaken daarvan bedekken de twee met dezelfde zorgvuldigheid als waarmee ze hun podiumact in Kopenhagen construeerden.

DeLange betracht al twee weken complete radiostilte. Alleen in Duitsland reageerde ze kort. 'Ik snap dat iedereen sinds het Songfestival denkt dat Waylon en ik een duo zijn, maar dat is niet zo. Ik wilde simpelweg een album met vrienden opnemen.'

Onderhandelingen
Hoe het ook zij: de oorspronkelijke plannen van de formatie voorzagen geen succesoptie. The Common Linnets zouden na het grootschalige Tuckerville-concert in het stadion van FC Twente worden opgedoekt. Nu het buitenland plots vraagt om concerten en nieuw materiaal, was het noodzakelijk nieuwe afspraken over de rolverdeling te maken.

Daarbij voltrokken zich twee voor de hand liggende scenario's: Waylon, in feite slechts een werknemer van de door DeLange geleide Linnets, wilde promotie. DeLange, de bedenkster en drijvende kracht van de groep, had weinig zin om haar eigen positie te verzwakken. Geen van de betrokkenen wil 'on the record' spreken over de onderhandelingen.

Duidelijk lijkt echter dat behalve zakelijke belangen ook emoties een rol speelden. Niet verwonderlijk: Ilse en Waylon kennen elkaar weliswaar al sinds hun tienertijd, maar zijn totaal verschillende persoonlijkheden. Hun stemmen kleurden prachtig bij elkaar, hun karakters deden dat niet. Zij is de zakelijke stuurvrouw die naar buiten toe altijd zorgvuldig haar woorden weegt; hij een soms onbehouwen houwdegen die gelooft in de magie van seks, drugs en rock-'n-roll.

Mrs. Common Linnets
Hoe nu verder? Op Tuckerville zullen Waylon en Ilse op 21 juni nog ťťn keer samenspelen. Achter de schermen wordt gewerkt aan een harmonieus adieu mťt een positieve blik op de toekomst. De platenmaatschappij van The Common Linnets gelooft namelijk onverkort in de mogelijkheden van de groep. Er worden meer buitenlandse trips gepland, waarbij Jake Etheridge in eerste instantie als mannelijke zanger zal fungeren.

Een vervanger van Waylon zal echter niet naar voren worden geschoven. De strategie is het neerzetten van de groep als neutraal 'platform voor singer-songwriters in het americana- en bluegrass-genre'. Daarbij moet DeLange fungeren als Mrs. Common Linnets en haar mannelijke evenknie als weinig meer dan een zingend zwart cowboykostuum. Een riskante keuze, die het grote podiumcharisma dat Waylon inbracht, diskwalificeert.

De popgeschiedenis kent een lange lijst van bands die muzikanten vervingen of zelfs van frontman wisselden. Soms lukte dat glansrijk (de Rolling Stones, AC/DC of, in eigen land, Di-rect), maar in andere gevallen (INXS, Queen, The Doors) sneuvelde met de frontman uiteindelijk ook de toekomst van de groep. Voor duo's lijkt zo'n transformatie nog zwaarder. Voordeel voor The Common Linnets is dat de groep aan het begin van z'n loopbaan staat en Waylon in het buitenland amper bekendheid geniet. Maar omdat op het Eurovisie-podium zo zwaar werd ingezet op de chemie tussen de twee, gaat DeLange een uiterste zware wedstrijd tegemoet. Exacte dezelfde voorspelling als waarmee ze naar Kopenhagen ging.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2014/17/5/4/20140606151114/media_xll_2298694.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op november 08, 2014, 00:53:12
Trijntje naar Songfestival, Anouk maakt liedje

Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt ons land volgend jaar tijdens het Eurovisie Songfestival in Oostenrijk. De zangeres (41) doet volgens goed ingevoerde bronnen mee met een lied dat is geschreven door Anouk, die in 2013 zelf meedeed.


Een officiŽle bevestiging van het nieuws was er vanavond nog niet, maar bronnen rondom de zoektocht van omroep AVROTROS melden dat Oosterhuis (41) en Anouk (39) vorige maand al samen in de studio enkele songs opnamen. Eťn van die liedjes zou de Eurovisie-inzending van Nederland zijn.

De afgelopen week kwamen de onderhandelingen tussen Oosterhuis en de omroep in een beslissende fase. Een kant-en-klaar getekend contract is er nog niet, waardoor er nog altijd een minieme kans bestaat dat de deelname niet doorgaat. Maar wie Anouk vanavond beluisterde in College Tour van de NTR wist voldoende. De zangeres meldde 'slecht te kunnen liegen' toen ze zei dat de kandidatuur van Oosterhuis nog onzeker was. 'Trijntje moet het zelf bekend maken als ze het wordt'. Op de vraag van presentator Twan Huijs of zij het nummer zou schrijven, volgde een veelbetekenend: 'Als ze slim zijn kiezen ze voor het goede.' Als songschrijfster zou Anouk, in 2013 zelf negende met Birds, ook mee gaan naar Wenen.

Ook de AVROTROS bevestigde de inzending van Oosterhuis vanavond nog niet, maar achter de schermen was al duidelijk dat de voorkeur van de omroep de afgelopen weken draaide van Alain Clark naar de voormalig zangeres van Total Touch. Dat de naam van Clark al in de publiciteit kwam voordat de onderhandelingen met de AVROTROS goed en wel op gang waren gekomen, wekte wrevel bij het selectiecomitť. Dat had ook Dotan en Jacqueline Govaert gepolst voor een gesprek, maar koos ervoor de mogelijkheden te onderzoeken om Oosterhuis binnen te halen.

Voorwaarden
De zangeres gaf al snel aan geÔnteresseerd te zijn, maar stelde voorwaarden voor haar deelname. Zo wilde Oosterhuis geen nationaal songfestival waar ze haar songs met elkaar moest laten concurreren, maar zelf haar inzending kiezen. Ook wilde ze zekerheid over het samenstellen van haar eigen team en het beschikbare budget. Omroep AVROTROS heeft wegens bezuinigingen dit jaar minder geld te besteden dan tijdens de afgelopen editie toen Ilse DeLange en Waylon als de Common Linnets tweede werden in Kopenhagen met Calm after the Storm.

Anouk meldde afgelopen week nog aan het AD graag weer betrokken te zijn bij het Songfestival. 'Ik heb in 2013 zo'n ontzettend leuke tijd gehad. Nog een keer optreden wil ik niet meer, maar het liedje schrijven zou ik graag nog eens doen.'

(http://static1.ad.nl/static/photo/2014/17/11/5/20141107232238/media_xll_2592035.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op december 11, 2014, 15:36:41
.[youtube=585,385]//www.youtube.com/embed/cjSRZRMwvH0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op januari 26, 2015, 16:57:34
Zware loting voor Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis, die Nederland vertegenwoordig in mei op het Eurovisiesongfestival, is vandaag ingedeeld in de zware eerste halve finale. De zangeres moet het liedje Walk Along in een veld van landen brengen, die vorig jaar amper punten gaven aan The Common Linnets.

Songfestivalcommentator Cornald Maas geeft aan dat de loting in Wenen twee voordelen met zich meebrengt. ,,We zitten in de kleinste halve finale met 16 landen in de andere finale zitten 17 landen. Ook zitten we bij BelgiŽ. Die geven traditioneel wel punten aan ons land."

In totaal nemen zestien landen deel aan de eerste voorronde op 19 mei en zeventien aan de tweede op 21 mei. De tien acts uit beide halve finales met de meeste stemmen, gaan door naar de grote finale op zaterdag 23 mei.

De landen die naast Nederland in de eerste helft van de eerste halve finale aantreden zijn: Griekenland, MacedoniŽ, Estland, MoldaviŽ, Finland, BelgiŽ en ArmeniŽ. In de tweede helft van de voorronde die avond staan ServiŽ, Denemarken, Wit-Rusland, RoemeniŽ, Rusland, AlbaniŽ, GeorgiŽ en Hongarije op het programma.

Blindstaren
Maas: ,,Er zitten vrij veel landen in die van origine op elkaar stemmen. Daarnaast hebben we ook veel landen geloot die vorig jaar niet op ons stemden of amper punten gaven. Ook de traditioneel sterke landen Rusland, ServiŽ en ArmeniŽ zitten bij ons." Toch moeten we volgens de Songfestivalkenner daar niet op blindstaren. ,,Denk aan de Toppers bijvoorbeeld, die haalde maar 11 punten. Maar om onbegrijpelijke redenen, kregen ze uit ArmeniŽ 10 punten."

De 52-jarige presentator, die vorig jaar weer terugkeerde als commentator bij het Songfestival, denkt dat Nederland zich niet al te veel zorgen hoeft te maken. ,,Met een goed liedje red je het gewoon. Dat zag je vorig jaar aan Oostenrijk en Nederland. Bij een gemiddeld liedje maakt het wat uit, maar als het nummer goed is niet."

Hans Pannecoucke
Maas heeft alle vetrouwen in de zangkunsten van Trijntje Oosterhuis. ,,Dat Trijntje geweldig gaat zingen staat buiten kijf." Maar ook aan de regie zal de Nederlandse inzending niets aan het toeval overlaten. Regisseur Hans Pannecoucke, die ook het The Common Linnets bij stond, is vrijwel zeker er ook dit jaar bij betrokken. ,,Ze willen een soort van videoclip maken, die je ook zag bij de winnares van een paar jaar terug: Loreen en The Common Linnets vorig jaar. Dat het in de zaal goed overkomt, is leuk, maar de beeldregistratie hoe de miljoenen mensen het thuis zien, is pas echt belangrijk."

In de eerste helft van de tweede halve finale treden op: Noorwegen, Ierland, TsjechiŽ, Litouwen, San Marino, Malta, Portugal en Montenegro. In de tweede helft van de tweede halve finale staan de deelnemers uit Zwitserland, Azerbeidzjan, SloveniŽ, Letland, Polen, IJsland, IsraŽl, Cyprus en Zweden op het podium in de Oostenrijkse hoofdstad. Uit beide halve finales gaan de tien deelnemers met de meeste stemmen door naar de finale.

De zogenoemde 'grote vijf' Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje en Groot-BrittanniŽ en gastland Oostenrijk hoeven zich niet eerst te bewijzen in een voorronde. Zij zijn al verzekerd van een finaleplaats.

[youtube=490,345]//www.youtube.com/embed/tQniK_BTgY4[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op april 28, 2015, 20:08:39
Songfestivalpolls volg ik bewust niet

 Tien dagen voor haar vertrek naar Wenen bungelt Trijntje Oosterhuis onderaan in de peilingen voor het Eurovisie Songfestival. Ze maakt zich er geen moment druk om, bezweert ze
.

Afgelopen zondag was er in Londen een concert waar veel Eurovisie-deelnemers zich presenteerden. Na het evenement zakte het nummer 'Walk Along' van Trijntje van plek 17 naar 29 in de peilingen van de bookmakers. ,,O ja? Dat wist ik niet.'', reageert ze vandaag aan het AD. ,,Die polls volg ik bewust geen van allen. Dat zou alleen maar afleiden. Wat zou ik er als artiest aan hebben om ze elke morgen te bestuderen? Moet ik er motivatie uithalen? Mijn zelfvertrouwen erdoor laten beÔnvloeden? Nee. Wat kan ik meer doen, dan ik nu doe? Niets volgens mij.''

De acts van haar concurrenten heeft Trijntje nog niet allemaal gezien. ,,AlbaniŽ is leuk, met dat euforische lied. 'Dit is dus de scene waarin ik me begeef,' dacht ik toen ik dat hoorde. Heel interessant allemaal.''

,, Ik heb geen idee wat er kans van slagen heeft en wat niet. Dat is de grap van het Songfestival. Dat heeft vaak niet te maken met de kwaliteit of de geloofwaardigheid van de zangers.''


(http://static2.ad.nl/static/photo/2015/17/5/12/20150428194912/media_xll_2953092.jpg)


Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2015, 13:48:43
Trijntje op weg naar Wenen

Trijntje Oosterhuis en de rest van de Nederlandse Eurovisie Songfestival-delegatie zijn vanochtend vertrokken naar Wenen. Op Schiphol werd het gezelschap enthousiast welkom geheten door KLM-personeel. Oosterhuis verontschuldigde zich meteen tegenover de purser voor de enorme berg koffers die ze meeneemt naar Oostenrijk.


Op de luchthaven ontmoette Trijntje ook AVROTROS-coryfeeŽn Cornald Maas en DaniŽl Dekker, die meereizen naar Wenen. Het gezelschap trok nogal wat bekijks van nieuwsgierige reizigers.

De zangeres die met het nummer Walk Along de Nederlandse eer verdedigt tijdens het Eurovisiesongfestival is blij dat 'het avontuur nu eindelijk echt begint'. ,,Ik heb er vooral heel erg veel zin in. Ik voel me fit en ben er helemaal klaar voor.'' Echt zenuwachtig is ze niet. ,,Maar dat komt wel als ik morgen de eerste repetitie heb. Dan valt voor het eerst alles samen. De muziek, show, regie. Dan pas voel ik of het allemaal klopt.''

Geen spektakelshow
Haar kinderen hebben Trijntje zondagochtend vanuit het huis van hun vader telefonisch 'uitgezwaaid'. ,,Ze hebben me door de telefoon heel dik geknuffeld en een fijne moederdag gewenst. Ze komen volgende week naar Wenen. Daar ben ik heel blij om. Ik kan ze echt niet zo lang missen.''

In een van de acht koffers die Oosterhuis meeneemt, zit de outfit die ze op 19 mei tijdens de eerste halve finale op het podium draagt. Maar daarover wil ze nog niets verklappen. Net zo min wil ze iets kwijt over de act waarmee ze punten hoopt te scoren op het Europese liedjesfestijn. ,,Dat blijft allemaal een verrassing. Dat is wel zo leuk. Maar het wordt geen grote verdwijntruc of spektakelshow, dat kan ik je beloven.''

De achtergrondzangeressen gaven vlak voor vertrek nog even een voorproefje van Walk Along, waarop een aantal toevallige passanten spontaan begon mee te zingen. ,,Kijk, het nummer leeft in elk geval al'', aldus Trijntje lachend.


(http://gyazo.com/c99055b79ce32a7d8c4cba37e7599813.gif)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2015, 13:53:19
Trijntje verkent Wiener Stadthalle

Trijntje Oosterhuis staat vandaag voor het eerst op het podium van het Eurovisiesongfestival in Wenen. De zangeres repeteert in de Wiener Stadthalle in de middag haar nummer Walk Along.


Tot nu toe is niet bekend welke outfit Trijntje draagt en hoe de act van de zangeres er precies uit komt te zien. Haar regisseur is Hans Pannecoucke, die vorig jaar ook de regie deed van The Common Linnets.

De tweede repetitie staat voor vrijdag gepland en maandag 18 mei mag ze nogmaals oefenen voor de grote show. Trijntje neemt met Walk Along deel aan de eerste halve finale op 19 mei. Als ze doorgaat naar de finale, moet ze op 23 mei nogmaals optreden.

(http://gyazo.com/3b093345fdbe6600241fd0ff4a0335e6.gif)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2015, 14:36:38
Trijntje kiest voor zwarte jurk met naveldiep decolletť

Trijntje Oosterhuis neemt namens Nederland deel aan het Eurovisiesongfestival in een zwarte strakke jurk met diep decolletť. Dit is duidelijk geworden tijdens de eerste repetitie in de Wiener Stadthalle in Wenen.


Trijntje Oosterhuis neemt namens Nederland deel aan het Eurovisiesongfestival in een zwarte strakke jurk met diep decolletť. Dit is duidelijk geworden tijdens de eerste repetitie in de Wiener Stadthalle in Wenen.

Uit de repetitie blijkt ook dat regisseur Hans Pannecoucke, die vorig jaar ook de regie deed van The Common Linnets, 'Walk Along' presenteert met een grote lichtshow. Op het grote scherm worden grafische beelden getoond van een lopende man en een zoenend stel, afgewisseld met blauw/groene en rood/oranje kleuren.

Trijntje zelf beweegt niet op het podium en draagt een zwarte sluier over haar gezicht. De achtergronddanseressen staan ook stil.

De tweede repetitie staat voor vrijdag gepland en maandag 18 mei mag ze nogmaals oefenen voor de grote show. Trijntje neemt met Walk Along deel aan de eerste halve finale op 19 mei. Als ze doorgaat naar de finale, moet ze op 23 mei nogmaals optreden.

(http://gyazo.com/b42a83f4abfd231b92cd51c30f0fa6fe.gif)

.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/WA_9UZKgz0I?rel=0[/youtube]

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 15, 2015, 13:14:38
Trijntje repeteert in Wenen in zedige jurk

De decolletťdiscussie heeft Trijntje Oosterhuis aan het twijfelen gebracht over haar jurk voor het Eurovisie Songfestival. In een geheel nieuwe outfit verscheen Trijntje aan het einde de ochtend op het podium in de Wiener Stadthalle.


De veel besproken, tot de navel open gelaten jurk van ontwerper Tycho Boeker heeft plaatsgemaakt voor een veel degelijker ensemble. Tijdens haar tweede openbare repetitie droeg de zangeres een lange zwarte jurk met daarboven een kort leren jasje. Daarvan testte ze een zwart en een, nogal oogverblindende, rode variant. Maar het belangrijkste verschil was de verminderde blik op haar gemoed. In het perscentrum van de Stadthalle, waar maandag nog met schatergelach werd gereageerd op de verschijning van de Nederlandse inzending, werd dit keer spontaan geapplaudisseerd.

Ook Trijntje zelf oogde veel meer op haar gemak. Ze speelde voor het eerst met de camera, tuurde indringend in de lens en schuifelde voorzichtig over de bŁhne. De zangeres meldde deze week 'verbijsterd' te zijn over de felle reacties op haar garderobekeuze. Die leverde zo commentaar ťn aandacht op dat de Nederlandse repetitiepremiŤre de meest bekeken clip op YouTube bleek te zijn.

Uitproberen
Of Trijntje de versgepaste jurk daadwerkelijk draagt tijdens de halve finale van dinsdag is nog onderwerp van beraadslagingen. De zangeres testte eveneens verschillende sluiers.

Tijdens de persconferentie vanmiddag bevestigde Trijntje dat ze nog niet weet welke jurk ze zal dragen tijdens de eerste halve finale. ,,We zijn hier om te repeteren, dat hoort bij de afspraak. We blijven dingen uitproberen, dus ook met de jurken.'' Op de uitspraak van een verslaggever dat de 'decolletťjurk' zijn voorkeur heeft, antwoordde ze: ,,Ik zal dat in gedachte houden.'' Ook zei ze dat de sexy jurk nooit bedoeld is als object om de aandacht van de pers mee te trekken.

Reactie Boeker
Ontwerper Boeker was niet ingelicht over de kledingswitch.  ,,Ik noem het werk in uitvoering. Misschien is de keuze geweest: de oorspronkelijke jurk leidt teveel af van de act. Dat kan. Ik denk niet dat het met kritiek op het decolletť te maken heeft.''

,,Ik zou het jammer vinden als ze mijn jurk niet draagt tijdens de halve finale. Maar ik ben niet beledigd. Het overkomt me regelmatig dat een creatie het uiteindelijk niet haalt. Als ik elke keer diep  beledigd zou zijn, had ik beter jaren geleden  al kunnen stoppen. Het hoort erbij.''

(http://static2.ad.nl/static/photo/2015/9/11/7/20150515131035/media_xll_3000052.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 16:49:30
16.  GeorgiŽ


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/RZrRQSI_pcQ?rel=0[/youtube]


Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 16:51:08
15. RoemeniŽ


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/WA3wOKHpzEU?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 16:53:22
14. AlbaniŽ


[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/lZJdWUmxxZw?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 16:55:37
13. Denemarken


[youtube=580,345]//www.youtube.com/embed/g8u3_DsIN2E?rel=0[/youtube]

Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 16:59:13
12. Rusland


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/jBVY7Glcd84?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:01:09
11. Wit-Rusland


[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/M8ZADtaAvDA?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:06:23
10. Hongarije


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/Z52QQG1hboo?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:08:07
9. ServiŽ


[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/qJrJVsOQwEc?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:10:38
8. MacedoniŽ


[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/t8QCt6CJCHc?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:12:32
7. Estland


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/zWACbw3cqW0?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:14:39
6. Griekenland


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/v7xKMnNcVdM?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:16:29
5. Finland


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/OR6BixXmo08?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:19:37
4. Nederland.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/eSZwKW3RqT0?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:21:33
3. BelgiŽ


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/xV2b3L1K6_c?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:23:14
2. ArmeniŽ


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/VVVvgD0-Mu0?rel=0" frameborder="0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:25:02
1. MoldaviŽ


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/mVN723iwj8c?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 18, 2015, 17:27:46
16 landen klaar voor eerste halve finale

In de Oostenrijkse hoofstad Wenen brandt morgenavond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival los. Zestien landen gaan in de enorme Wiener Stadthalle de strijd met elkaar aan. Trijntje treedt als vierde op, direct na BelgiŽ en gevolgd door Finland. De tien landen die de meeste punten scoren gaan rechtstreeks door naar de finale op zaterdag 23 mei. Bekijk hier welke landen dinsdagavond meedoen (in volgorde van opkomst). Het songfestival wordt vanaf 21.00 uur live uitgezonden op NPO1.


Aanstaande donderdag is de tweede halve finale met nog eens 17 deelnemende landen. Ook daarvan gaan er tien door naar de grote finale. Hoe dan ook doen aan de finale zes nu al bekende landen mee: het land dat vorig jaar won (Oostenrijk) en de zogenoemde big five: landen die het festival financieel ondersteunen. Het gaat om Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland en ItaliŽ. Dit jaar doet bij hoge uitzonderig ook AustraliŽ mee, omdat het liedjesbestijn daar al jaren waanzinnig populair is. De deelname van AustraliŽ heeft ook te maken met het jubileum van het Eurovisie Songfestival dat voor de 60ste keer wordt gehouden. Aan de finale op zaterdag doen dus 27 landen mee: 20 winnaars van de halve finales, de big five plus Oostenrijk en AustraliŽ.

Generale repetitie
Vanavond is de generale repetitie voor de eerste halve finale. De Nederlandse vakjury bepaalt op basis daarvan de puntenverdeling voor de 15 deelnemers (op het eigen land mag niet worden gestemd). Het oordeel van de vakjury telt voor 50 procent mee in de uiteindelijke score. Televoters (tv-kijkers) zijn verantwoordelijk voor de andere helft. Die procedure geldt ook bij de tweede voorronde en de finale.

Alle landen die meedoen aan de eerste halve finale mogen morgenavond oordelen. Verder geven ook Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en AustraliŽ hun punten. Bij de tweede halve finale op donderdag geldt globaal dezelfde procedure: de deelnemende landen geven hun oordeel. Verder hebben die avond ook Duitsland, ItaliŽ, Engeland en wederom AustraliŽ recht van spreken. In de grote finale mogen alle  landen hun oordeel geven: dus ook landen die het niet tot de finale schopten.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2015/12/1/14/20150518130220/media_xll_3007199.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 19, 2015, 10:26:43
Ontwerper jurk Trijntje Oosterhuis verbaasd

Trijntje heeft besloten vanavond tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival een broekpak aan te trekken.


"Ik heb geen idee hoe die beslissing precies gevallen is", zegt Tycho daarover in de radioshow Goeiemorgen Lex van 100% NL. "Ik neem aan dat op camera en in het geheel dit de beste keuze was en dat ze er daarom voor gekozen hebben, meer weet ik eigenlijk niet."

De ontwerper moest wel even slikken toen hij ontdekte dat zijn veelbesproken jurk vanavond in de kast blijft hangen. "Het verbaasde mij. Ik ben er verder niet van op de hoogte gehouden."

(http://images0.tcdn.nl/prive/article24043735.ece/BINARY/q/trijntje+eerste+jurk.jpg)


(http://images0.tcdn.nl/feed/article24054982.ece/BINARY/qs/IMG_kftrijntje_2_1_F817696F.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 19, 2015, 21:11:03
Anouk wenst Trijntje veel geluk vanavond

 Rockchick Anouk heeft haar collega en goede vriendin Trijntje Oosterhuis vanavond veel succes gewenst met haar optreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Op haar Instagram-account zette Anouk een schattig fotootje dat de band tussen haar en de Walk Along-zangeres goed uitdrukt.


Te zien zijn Trijntje die het jongste kind van Anouk, de vorig jaar juni geboren Sion, tegen de borst drukt. Bij het kiekje schrijft Anouk 'veel geluk' en 'vingers gekruist'. Anouk is de componist en schrijver van Walk Along. Trijntje vond het nummer in de laptop van Anouk en was er gelijk enthousiast over. Nederland is vooralsnog verdeeld over het lied, maar vooral over de jumpsuit die de zangeres op het podium in Wenen zal dragen.

(http://i.gyazo.com/1cdc4f14d4cc35a04ee92b27a6682124.gif)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 19, 2015, 23:31:20
Trijntje niet door naar finale


Why, ai ai ai ai ai. Trijntje Oosterhuis heeft dinsdag niet genoeg weten te overtuigen om de finale van het Eurovisie Songfestival te halen.


Het was nagelbijten voor de zangeres in de green room in Wenen. Nederland bleek niet tussen de tien enveloppen te zitten waarmee in willekeurige volgorde bekend werd gemaakt welke landen door zijn.

Als eerste werd AlbaniŽ genoemd, gevolgd door ArmeniŽ, Rusland, RoemeniŽ, Hongarije, Griekenland, Estland, GeorgiŽ, ServiŽ en BelgiŽ.

De helft van de punten kreeg Nederland van de vakjury, de andere helft van de tv-kijkers.

Trijntje zong als vierde in de eerste halve finale Walk along, geschreven door Anouk die twee jaar geleden na jaren voor Nederland weer eens de finale wist te behalen met Birds. Ilse DeLange en Waylon werden als Common Linnets vorig jaar tweede.

De 60ste editie van het Eurovisie Songfestival gaat voor Nederland de boeken in als het festijn van de jurk, of liever gezegd het broekpak. Trijntje had bij haar eerste repetitie een scheurjurk aan, bij de tweede een degelijk exemplaar en koos uiteindelijk definitief voor een broekpak. Die stuitte in binnen- en buitenland op onbegrip..[youtube=585,385]//www.youtube.com/embed/O_fs4SPGyF0?rel=0" frameborder="0[/youtube]Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 22, 2015, 01:32:01
Weinig verrassende uitslag tweede halve finale ESF

 Na de tweede halve finale zijn alle landen bekend die zaterdagavond mogen meedoen aan de finale van het Eurovisiesongfestival in Wenen. De landen die zich donderdagavond plaatsten zijn Litouwen, Azerbeidzjan, Letland, IsraŽl, Montenegro, Noorwegen, Polen, Cyprus, SloveniŽ en Zweden.


Dinsdag was de eerste halve eindstrijd. Trijntje Oosterhuis lukte het met het liedje Walk Along toen niet om door te dringen tot de finale.

Behalve de beste landen van donderdag plaatsten zich dinsdag al: Rusland, ArmeniŽ, AlbaniŽ, RoemeniŽ, Hongarije, Griekenland, Estland, GeorgiŽ, ServiŽ en BelgiŽ.

In de finale strijden 27 landen. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, ItaliŽ en AustraliŽ waren sowieso al zeker van een plaats in de finale.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2015/11/6/8/20150521230418/media_xll_3020498.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 12:47:08
Douwe Bob onthult Songfestival-lied Slow Down

Singer-songwriter Douwe Bob (23) vertegenwoordigt Nederland in mei op het Songfestival met het nummer Slow Down. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend in Amsterdam.


Douwe noemt Slow Down 'een protestnummer tegen zichzelf'. ,,Tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed!''

Hij gaat verder: ,,Daarom is Slow Down ook een state of mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.''

Slow Down is in Portugal, Spanje en Zweden geschreven door Douwe en Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra.

Stockholm
In september werd bekend dat de nuchtere Douwe, die bekend werd dankzij het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland, voor ons land afreist naar Stockholm voor de 61e editie van het jaarlijkse liedjesfestijn.

Bob treedt aan in de halve finale op 10 mei, waarmee hij zich hoopt te kwalificeren voor de finale op zaterdag 14 mei. Bekend Nederland zat al de hele ochtend in spanning en steunde de zanger massaal met de hashtag #teamdouwe en een speciale Bob-sjaal. 3FM-dj Giel Beelen deed dat poedelnaakt.

Favoriet bij bookmakers
Douwe gooit in ieder geval al hoge ogen bij de bookmakers. Bij sommige wedkantoren, zoals Oddschecker.com, staat hij zelfs op plek vijf. Polen is bij de meeste wedkantoren favoriet.

Na een lange tijd van misŤre ging het de afgelopen jaren beter met Nederland op het Songfestival. Rockdiva Anouk haalde in 2013 de negende plaats in de finale het haar song Birds. Een jaar later haalden Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets de tweede plaats met Calm After The Storm.

Trijntje Oosterhuis kwam met haar nummer Walk Along vorig jaar niet verder dan de veertiende plaats in de halve finale. De Zweedse zanger MŚns ZelmerlŲw ging er met de winst vandoor.
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/nKyOzDVjp9U?rel=0[/youtube]

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op april 14, 2016, 19:05:01
Douwe Bob: Ik sta voor paal als ik niet win

 Nog twee weken en dan reist Douwe Bob (23) af naar het Eurovisie Songfestival. Zijn plannen zijn gereed, zijn missie duidelijk: 'Ik ga naar Stockholm om te winnen. Als dat niet lukt, sta ik gewoon voor paal.'

Je doet vandaag interviews vanwege je album Fool Bar dat op 6 mei verschijnt. Wat is er belangrijker: dat het album het goed doet of dat je hoog scoort in Stockholm?


,,Dat laatste. Echt. Ik heb gekozen om mee te doen aan een wedstrijd en nu wil ik dus ook winnen. Als dat niet lukt, zie ik dat ook echt als falen. Mijn missie is de eerste plek halen. Ik ben heel competitief ingesteld. Had ik als kind al. Met elk spelletje verstoppertje moťst ik winnen.''

Trijntje Oosterhuis riep direct na haar uitschakeling haar collega's ook aan het festival mee te doen. Ze zei erbij: 'Maar doe dat niet met de gedachte dat je moťt winnen.'

,,Dat zei ze uit zelfbescherming, denk ik. Ik durf mijn schild wel te laten zakken in dat opzicht. Natuurlijk zou het kunnen dat ik de finale niet haal. Dan sta ik gewoon goed voor paal. Da's logisch als vooraf  hebt geroepen dat je voor goud gaat. Nou, prima. Dan ben ik maar die loser die vooraf zo'n grote smoel had.''

In de muziekwereld wordt over jouw deelname gezegd: 'Je kunt een beginnende carriŤre een geweldige impuls geven, maar als het mislukt kun je hem ook in de knop breken.'

,,Tja, zonder inzet, geen winst, hŤ. Ik weet heus wel dat er groot afbreukrisico is. Maar overal in het leven waar je veel kunt winnen, kun je ook veel verliezen. Je moet risico durven nemen. Daarom heb ik ook die 1000 euro op mezelf ingezet bij de bookmakers. Zoiets doe ik met een knipoog. Als ik niet win, ben ik alles kwijt, maar is het toch goed besteed geld geweest. Zo'n verhaal is toch geweldig voor mijn kleinkinderen later?''


Wat win je, behalve het geld, als het Songfestival wel uitpakt als je hoopt? De Common Linnets toeren al twee jaar door Europa.


,,Dat heb ik natuurlijk ook gezien. Het lijkt me heel gaaf: met de band in de bus van land naar land reizen. Nederland is heel tof, ik ben een trotse inwoner, maar de ronde langs de popzalen hier heb je wel vrij snel gemaakt.''

Wat is je indruk van de kwaliteit van de concurrentie?

,,Ik blijf een sixties- en seventies-snob. Voor mijn smaak is er niet zo veel te beleven in Stockholm. Er is veel dance en daar houd ik gewoon niet van. Maar ik kan me wel identificeren met de artiesten. Dat zijn superleuke mensen. Die jongen van Frankrijk (topfavoriet Amir, red.) is een hele toffe gozer. Mocht ik zelf niet winnen, gun ik het hem. Zou een mooi hart onder de riem voor dat geplaagde land zijn.''

Je werkt met regisseur Hans Pannecoucke, die ook de optredens van de Common Linnets en Trijntje onder zijn hoede had. Wat kun je er al over onthullen?

,,Het wordt subtiel. Ons motto is 'less is more'. En we proberen de boodschap van Slow Down goed te vertalen naar het podium. Hoe we dat precies doen, kan ik nog niet zeggen. De kleding is wel duidelijk, ja. Ik draag gewoon een mooi, op maat gesneden pak. Daar voel ik me nu eenmaal het best in.''

Je trad zaterdag op in Amsterdam tijdens Eurovision in Concert, waar je 26 concurrenten trof. Veel van hen maken ook promotie bij vergelijkbare evenementen in Europa. Waarom sla jij die over?

,,Ik denk dat ik me hier thuis beter kan focussen. Ik wil niet nu al volledig dat circus instappen. En als ik straks op het podium in Zweden iets moois neerzet, lult niemand meer over die concertjes vooraf.''

Loop je nu je in Stockholm je eigen bar opent niet juist je focus te verliezen? Jouw voorgangers Anouk en Trijntje Oosterhuis bleven het liefst op hun hotelkamer.

,,Daar wil ik eigenlijk alleen komen om te slapen. Ik denk dat je druk heel goed aankunt als je er plezier in hebt. En als het me toch teveel wordt, ga ik gewoon naar het hotel. Lekker op mijn Playstation spelen met Stijn, mijn beste maatje dat met mee gaat.''

,,Maar denk nou niet dat ik van plan ben daar elke avond door te halen. Ik ben me enorm bewust van mijn plichten. Ik vertegenwoordig Nederland en wil dat goed doen. Daarom ben ik nu al heel geconcentreerd. Ik ben al een maand gestopt met roken. Ook ben ik drie dagen per week intensief aan het kickboksen en drink ik elke ochtend braaf mijn fruitshake.''

,,Aan de andere kant maak ik het niet te zwaar. Ik ga straks naar een prachtige stad Daar heb ik mijn eigen kroeg en ik ga er lekker optreden. En ik slaap ook nog in een suite. Hoe erg kan dat zijn?

Je hebt niet alles in de hand, toch?

,,Maar wel veel, hoor. Ik geloof echt dat je mensen door de televisie heen kunt raken met een goede boodschap, verpakt in een goed liedje. Dan overwin je al die typische songfestivaldiscussies als over het stemgedrag enzo. En daarbij moet je natuurlijk zorgen dat je er knap uit ziet, op het juiste moment in de camera kijkt en goed zingt.''

,,Mijn grootste kracht wordt denk ik dat ik het festival met een korreltje zout neem. Waarom zou ik het kermisgehalte niet mogen benoemen? Ik heb op een bepaalde manier ook een afkeer van het Songfestival. Ik heb wel zin om de mensen daar een beetje tegen de haren in te strijken en gewoon eerlijk te gaan zeggen wat ik vind.''


(http://static0.ad.nl/static/photo/2016/7/12/11/20160413205149/media_xll_3734096.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2016, 20:22:22
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/B2KecEMnwM4[/youtube]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2016, 23:13:47
Douwe Bob is door!

Het was dinsdagavond bloedstollend spannend in Stockholm in de eerste finale van het Eurovisie Songfestival. Nederland heeft met de Amsterdamse singer/songwriter Douwe Bob (23) en zijn nummer 'Slow Down' de finale bereikt. Verslaggevers Suzanne Borgdorff en Stefan Raatgever deden live verslag vanuit de Globen Arena.(http://static0.ad.nl/static/photo/2016/0/13/2/20160510223447/media_xll_3795212.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2016, 13:21:44
(https://i.gyazo.com/07d25b257820fd933ecbc3e5ffe7557f.gif)
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: mirantje71 op mei 11, 2016, 13:52:45
helaas moet ik werken maar probeer tussen door op me tel alles een beetje te volgen en ik neem het zeker ook op zodat ik het terug kan kijken
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 13, 2016, 11:01:07
Douwe Bob als derde aan de beurt in finale

 Songfestivaldeelnemer Douwe Bob staat zaterdag als derde op het podium bij de finale van het muziekevenement in Stockholm. Zijn rivalen uit BelgiŽ en TsjechiŽ zijn volgens de organisatie eerst aan de beurt. ArmeniŽ is hekkensluiter in de finale.


Douwe Bob veroverde dinsdag met het nummer Slow Down een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival. De zanger trok tijdens de eerste halve finale de aandacht met zijn act door tijdens het nummer tien seconden stilte te laten vallen. Dit om de boodschap van het liedje, om wat langzamer te gaan, extra kracht bij te zetten.

Internationale populairiteit
Ondertussen is Douwe Bob ook populair buiten de Nederlandse grenzen. Dat bleek donderdagavond uit een ontmoeting tussen de zanger en de massaal aanwezige internationale pers. Even daarvoor werd bekend dat het nummer Slow Down ook in ArmeniŽ de nummer 1-positie in de iTunes-hitlijst heeft bereikt.

De interesse in het verhaal van Doube Bob heeft waarschijnlijk alles te maken met de populariteit van Slow Down, het nummer waarmee hij zich dinsdag kwalificeerde voor de finale van het liedjesfestijn. Er werd hem het hemd van het lijf gevraagd door journalisten uit onder meer Oostenrijk, Spanje, BelgiŽ en Engeland. Hij was er zelf nogal van onder de indruk. ,,Dit is zo gaaf. Ik scoor in Europa. Wauw!''


(http://static1.ad.nl/static/photo/2016/16/7/5/20160513064114/media_xll_3800510.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 15, 2016, 00:35:06
Douwe Bob

Good evening Europe!' Het is 14 mei, de avond van de finale van het Eurovisie Songfestival in Stockholm, Zweden.

Namens Nederland neemt de Amsterdamse singer-songwriter Douwe Bob deel aan het hysterische liedjesfestijn.

Met Slow Down maakt hij een goede kans op een notering in de Top 10.
0:27 uur: 39 punten van de thuisstemmers voor Nederland.

0:26 uur: Dit zijn de landen waarvan de vakjury punten aan Douwe hebben gegeven:

(https://i.gyazo.com/79960b66db327a8863edce23983bf394.gif)

0:25 uur: Dami Im gaat helemaal los als ze wint. ,,Drinking a lemonade with my crew.''

0:24 uur: Mocht AustraliŽ winnen, dan wordt Duitsland mogelijk het organiserende land, omdat het Eurovisie Songfestival in Europa moet plaatsvinden. Duitsland wordt genoemd in de wandelgangen van de Globen Arena.

0:19 uur: AustraliŽ is nu al de jurywinnares. Top 10 halen wordt lastig voor Douwe, oordeelt Stefan Raatgever.

0:18 uur: Douwe krijgt zes punten van Estland.

0:13 uur: We krijgen geen punten van Engeland. Ze delen 12 punten uit aan GeorgiŽ.

0:11 uur: AustraliŽ loopt ondertussen ontzettend uit. Ze staan op de eerste plaats met maar liefst 178 punten.

0.08 uur: Van IsraŽl, die een lookalike van Edwin van der Sar de punten laat uitdelen, krijgen we geen punten. We dalen naar de achtste positie.

0:05 uur: Trijntje deelt in zwarte jurk met groene accenten (en bescheiden decolletť) 12 punten aan AustraliŽ uit.

23:58 uur: de punten gaan ontzettend heen en weer. Drie voor Douwe van Spanje. Tien van Finland!

23:57 uur: BosniŽ is aan de beurt. Daar krijgen we geen punten van.

23:56 uur: Na Ierland staan we even op de eerste plaats!

23:55 uur: zeven punten van TsjechiŽ. We staan nu op de vierde plaats. Ook komen er acht punten binnen van Ierland. Dat gaat lekker!

23:53 uur: 12 punten van IJsland!!

23:51 uur: Oostenrijk deelt als eerste de punten uit. Douwe krijgt nul punten.

23:49 uur: de stemregels worden uitgelegd. Het stemmen is niet veranderd, wel de presentatie er van. Allereerst worden de punten per land uitgedeeld. Daarna volgen de punten van de vakjury's, die tellen voor 50 procent.

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 15, 2016, 00:43:56
OekraÔne wint Eurovision, Nederland elfde

(http://static1.ad.nl/static/photo/2016/6/10/1/20160514234646/media_xll_3804661.jpg)
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op oktober 29, 2016, 18:42:53
O'G3NE voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

Meidengroep O'G3NE vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival van volgend jaar. De drie zussen Amy (21), Lisa (22) en Shelley (21) Vol reizen in mei naar Kiev in de OekraÔne met als opdracht ons land weer in de buurt van de eindzege te brengen. O'G3NE is de opvolger van Douwe Bob, die in mei in Stockholm de elfde plek behaalde.


De organiserende omroep AVROTROS sprak voor de editie van 2017 ook met Roel van Velzen en Waylon over deelname, maar dat overleg leidde niet tot overeenstemming.

De zussen Vol, die in 2014 The Voice of Holland wonnen, spraken de afgelopen weken meerdere malen met het selectiecomitť van de omroep. Dat stuitte in zijn zoektocht voor de liedjeswedstrijd in het OekraÔense Kiev al op een vroeg 'nee' van zijn gedroomde kandidaat Dotan. Die liet weten eventueel best geÔnteresseerd te zijn, maar het komend jaar nog te druk te hebben met zijn eigen carriŤre. Toen er verder werd gekeken kwam als snel de naam van O'G3NE naar voren.

Op maat
De zussen gaan een aantal tekstschrijvers aan het werk zetten, zo vertelden ze in DaniŽl Dekkers NPO Radio 2-programma Muziekcafť. ,,Het moet een mooie songfestivalsong worden. We gaan veel mensen aan het werk zetten en kiezen uiteindelijk het allerbeste liedje."

Lisa, Amy en Shelley, die naar eigen zeggen 'superfan' zijn van het Eurovisiesongfestival, gaan over een paar maanden met hun eigen stylist op zoek naar de perfecte kleding voor het muziekevenement. ,,We gaan fantastisch mooie outfits uitkiezen."

.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/lwTeK2-URPE?rel=0[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: donna op oktober 30, 2016, 10:58:15
Hele goede keus die meiden zingen super goed.
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: lientjuh op oktober 30, 2016, 18:54:24
Word helemaal niks!!
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: johanna op november 02, 2016, 11:59:27
Goede Keus 
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op februari 15, 2017, 19:06:09

Gehele organisatie Songfestival stapt plots op


De voltallige top van de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Kiev is opgestapt. Liefst 21 mensen zijn in ťťn klap verdwenen. De teamleden beschuldigen de man die in december de leiding van het festival op zich nam ervan dat hij hun alle verantwoordelijkheid heeft ontnomen, meldt de BBC.


De Britse omroep beroept zich op een ingezonden brief waarin het Eurovisieteam het vertrek aankondigt. ,,We stoppen met de voorbereidingen'', klinkt het onder meer.

De 62ste editie van het liedjesfestival wordt in de hoofdstad van OekraÔne gehouden op 9 en 11 mei (de twee halve finales) en op 13 mei, wanneer 26 landen aan de finale meedoen. Nederland komt uit in de tweede halve finale met de meidengroep O'G3NE.

De European Broadcasting Union, die het festival oprichtte, heeft Kiev de opdracht gegeven vast te houden aan het organisatieschema in mei. Dat wordt nog een hele klus omdat ook de twee belangrijke uitvoerende producenten zijn opgestapt.

Vorig jaar won de OekraÔense zangeres Jamala met het lied 1944. Douwe Bob eindigde met 'Slow Down' op de elfde plaats.


(https://images4.persgroep.net/rcs/E8bt1A8x0-A-cVAf6YWkp5lxg3Q/diocontent/75610033/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 03, 2017, 00:48:03
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/WUx1h9YSO00[/video]


(https://i.gyazo.com/122b44b87487b48dd43ac5f66011fca9.gif)
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 06, 2017, 14:53:13

Veel lof voor feilloos gezongen Light and Shadows

OG3NE oogstte op het Eurovisie Songfestival opnieuw lof na een feilloos gezongen tweede repetitie. De finale lijkt binnen handbereik voor Nederland.

Als een perfect afgestelde zangmachine werkte OG3NE zich zaterdagmorgen vroeg door haar tweede repetitie. Wie de drie zussen zag manoeuvreren over het immense podium in het Exhibition Centre van Kiev, zag drie laureaten aan de Hogeschool van het professionele entertainment. Het is voor drie begin twintigers een prestatie van formaat: je door het Eurovisie-circus worstelen zonder geÔmponeerd te raken door de omvang ervan.

Het lukt Amy, Lisa en Shelly Vol tot nu toe schijnbaar zonder veel moeite. Uiteraard: de eerste echte test volgt pas donderdagavond, als het trio zingt in de tweede halve finale van het Songfestival. Maar zowel op het oefenpodium als tijdens de ontmoetingen met de Europese pers maakt het drietal indruk. Als er tijdens de repetities wordt gehaperd, ligt dat steevast aan de techniek rondom de zanggroep. De drie zelf zingen feilloos en missen geen camerashots. Tot tevredenheid van hun glunderende vader Rick, die te allen tijde direct naast het podium post.
Prima Engels

Tijdens de persconferenties valt Ė zeker in vergelijking met deelnemers uit OekraÔne, ItaliŽ en Letland Ė op hoe goed de drie zich in het Engels uitdrukken. Alsof ze al jaren dit soort omvangrijke media-bijeenkomsten meemaken, babbelden de drie zaterdagochtend ontspannen met journalisten uit Israel, AustraliŽ en Groot-BrittanniŽ.

Wat de internationale journalisten willen weten? Vooral zaken die ook te lezen zij in de bijgeleverde biografieŽn. Hoe de drie zijn gekozen om dit jaar deel te nemen, hoe ze hebben voorbereid op het festival en of ze weleens zussenruzies uitvechten (Antwoord: ĎJazeker!í). Ook naar het verhaal over de zieke moeder van het trio aan wie Lights & Shadows is opgedragen wordt elke keer gevraagd.

De bookmakers konden de tweede repetitie van OG3NE ook waarderen. Ze pasten hun quoteringen vrijwel allemaal aan, zodat met een gokje op de groep nu minder geld te verdienen is. Een plekje stijgen in het klassement lukte niet. Nederland wordt nog steeds als dertiende ingeschat. Dat zou voldoende zijn voor een plek in de eindstrijd van volgende week zaterdag.

 
(https://images4.persgroep.net/rcs/b6NOmy5hfMAb48ldbXduehtXAt8/diocontent/105527583/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

(https://images3.persgroep.net/rcs/EywdQfMpJzBS6SWoH9fLSs-8hWQ/diocontent/105527681/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 21:55:06
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/rMmD2Ug2kYs[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/VzdlfWvLvGA[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 22:06:20
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/PTlDrOZrRgs[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/ewpiB9iDA3E[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 22:09:05
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/QFAW00KPmVY[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/BpzAvV514o8[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 22:25:10
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/fjvHk6ilY8M[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/pPprtz36QSw[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 22:41:16
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/YrQCijtX84U[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/ugoknoMf3lI[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 22:50:10
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/TicG-QBKx_A[/video]

.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/5Eb3UI-N1T8[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 22:53:45
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/1KXsuchavk8[/video]

.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/IZOeF8X_BMw[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 23:05:42
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/PPpabP8Xkzc[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/sFOGiI86Tgw[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 23:16:51
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/QSbzfpiewmY[/video]


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/A7ZhxR6UDrQ[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2017, 00:57:54
Uitslag eerste halve finale ESF bekend

In Kiev werd dinsdagvond de eerste halve finale van het Songfestival afgewerkt. Inmiddels is bekend geworden welke landen er doorgaan naar de finale op zaterdag.


En dat zijn geworden: MoldaviŽ, Azerbeidzjan, Griekenland, Zweden, Portugal, Polen, ArmeniŽ, AustraliŽ, Cyprus en BelgiŽ.

Dat betekent dat AlbaniŽ, TsjechiŽ, Finland, GeorgiŽ, IJsland, Letland, Montenegro en SloveniŽ zijn afgevallen. De uitschakeling van Finland en Montenegro is opmerkelijk, zij werden door de wedkantoren wel een plek bij de eindstrijd was toegedicht.

OG3NE treedt donderdag in de tweede halve finale op. In de tweede voorronde strijden daarnaast nog zeventien inzendingen om een van de tien felbegeerde toegangskaartjes tot de finale. De Ďgrote vijfí Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje en Groot-BrittanniŽ en gastland OekraÔne zijn al verzekerd van een plaats in de eindstrijd.

(http://images0.tcdn.nl/prive/article28132215.ece/BINARY/q/Songfestival+Moldavi%C3%AB)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 12, 2017, 00:41:13
Nederlandse trio OG3NE naar finale Songfestival

De zusjes Lisa, Amy & Shelley Vol maakten indruk met een vocaal zuivere uitvoering van hun nummer Lights and Shadows.


OG3NE staat zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev. Zussen Amy, Shelley (allebei 21 jaar), en Lisa (22) haalden met hun ballad ĎLights and Shadowsí genoeg punten om Nederland door de halve finale te loodsen. De stemmen werden gegeven door de televisiekijkende televoters en door de vakjury, die allebei de helft van de uitslag bepaalden.

Naast Nederland gingen donderdag ook Bulgarije, Oostenrijk, IsraŽl, RoemeniŽ, Noorwegen Wit-Rusland, Hongarije, Denemarken en KroatiŽ door naar de finale. Het is nog niet bekend op welke plek OG3NE zaterdag moet aantreden.

Lights and Shadows

ĎLights and Shadowsí werd geschreven door vader Rick Vol en gitarist Rory de Kievit, de vriend van Shelley. Het nummer is geÔnspireerd op hun moeder, die een zeldzame vorm van botkanker heeft. Het lied was duidelijk voor het Songfestival gemaakt en zat vol met puntentrekkers. Een a capella, driestemmig begin. Een opbouw met beukende drums en een gitaarrifje. Een finale met trommels en hoge samenzang.

Toch steeg het nummer pas in de repetitiefase bij de bookmakers. Bij de repetities vielen Lisa en Shelley op door hun samenzang Ė ze zijn dit jaar de enige drie zangeressen die met zín drieŽn op het podium staan. De Nederlandse podiumact is, geheel in lijn met de afgelopen jaren, sober aangekleed. Geen dansers en geen vuurwerk.

Het optreden begon met een shot van de drie zussen naast elkaar, met Ďcry no moreí, de eerste woorden van het lied, geprojecteerd op de achtergrond. Daarna zoomde de camera in op het gezicht van Shelley, uit naar de drie zussen, en weer terug naar het gezicht van Lisa. Bij het derde refrein stapten ze met zín drieŽn naar voren, bij het laatste meeklapbare refrein vingerknipten ze: ĎCry no more, feeling all alone and insecureí. Op de achtergrond een kinderhand die uit de hand van een volwassene gleed en kersenbloesem dat van een boom dwarrelde.
Finaleplaats niet onverwachts

De finaleplaats komt niet onverwachts. Vlak voor de tweede halve finale stonden de zussen bij de bookmakers op de negende plaats. Een valse noot was van tevoren al uitgesloten. De zussen presteren constant als ze op het podium staan. Maar OG3NE is vooralsnog geen favoriet voor de overwinning. Ook na de halve finale staan ze op de negende plek.
Tijdens de tweede halve finale bleef donderdagavond ťťn bank in de green room leeg: Rusland deed dit jaar niet mee. Zangeres Joelia Samojlova werd geweigerd door de OekraÔense autoriteiten, omdat ze illegaal op de Krim had opgetreden.

Eerder deze week, op dinsdag, haalden tien landen een finaleplaats binnen. Onder meer BelgiŽ en Zweden, een van de favorieten, wisten een finaleplek te behalen. Daarnaast hebben zes landen op voorhand een finaleplek gekregen. Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje en Engeland (Ďthe big fiveí) dragen het meeste geld bij aan het Songfestival. Ook organisator OekraÔne mocht automatisch door naar de finale.

Voor OG3NE komen er nu een paar zware dagen aan. Vanaf vrijdagochtend beginnen de finalevoorbereidingen. De vakjury kijkt de finale morgenavond al, als de generale repetities worden gehouden. Omdat zij hun punten daardoor eerder doorgeven, weet de Songfestivalorganisatie op voorhand al welke landen favoriet bij de experts zijn. Op basis daarvan bepalen ze de volgorde van de puntentelling in de live-show. Zo kunnen ze de definitieve uitslag zo lang mogelijk kunnen uitstellen Ė het blijft immers een televisieshow. Nog een voordeel: als er iets gebeurt tijdens de live-show waardoor de verbinding wegvalt, kan het bandje van de generale repetities worden afgespeeld.
Opvolger Douwe Bob

Vorig jaar wist Nederland met Douwe Bob de elfde plaats van het Songfestival te behalen. Een plek waar hij zelf zwaar teleurgesteld in was. Na afloop van de finale wilde hij niet meer met de Nederlandse pers praten. Het jaar daarvoor lukte het niet. Toen moest Trijntje Oosterhuis na de halve finale naar huis. De laatste Nederlandse overwinning dateert uit 1975. Toen won Teach-In met Ding-a-dong.

Dinsdag plaatsten al onder meer BelgiŽ en Zweden zich voor de show op zaterdag. De Belgische inzending Blanche wordt als ťťn van de grootste kanshebbers op de eindoverwinning gezien, naast ItaliŽ en Portugal.

(https://i.gyazo.com/5b691cc9422fc61f9aca7d9eac735a22.gif)

Bron:NRC
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 13, 2017, 14:20:06

OG3NE door het dolle: zieke moeder toch in Kiev


De dag van de finale van het Eurovisie Songfestival in het OekraÔense Kiev is aangebroken. En aan de vooravond kregen de drie zussen van OG3NE de verrassing van hun leven: hun ongeneeslijk zieke moeder Isolde (47) arriveerde vrijdagavond in Kiev om hen persoonlijk aan te moedigen. Amy, Shelley en Lisa waren door het dolle heen.


,Vanavond kregen we de verrassing van ons leven!Ē, schreef de groep vrijdagnacht op Facebook, Instagram en Twitter bij een foto waarop Amy, Shelley en Lisa te zien zijn met hun moeder en vader Rick Vol (54).&#65039; ,,Onze zieke mama is in Kiev! We kunnen niet geloven dat ze ons zaterdagavond gaat zien optreden, hier op het Eurovisie Songfestival! We're gonna stand in line!Ē

Vanavond staat OG3NE namens Nederland in de finale van het liedjesfestijn. De zusjes zijn, net als in de tweede halve finale, als zesde aan de beurt met hun liedje Lights and Shadows. Het nummer is een eerbetoon aan hun zieke moeder.

Rick Vol liet vorige week al een klein beetje doorschemeren  dat zijn echtgenote misschien zou komen. Tegen het AD zei hij: ,,Voor de tweede halve finale van komende donderdag komt Isolde zeker niet. Het is voor haar fysiek heel moeilijk om zoín reis te maken. Er zal veel voor haar geregeld moeten worden.''
Ingrepen

Isolde Vol Ė die al jaren strijdt tegen een zeldzame vorm van botkanker met lastig te behandelen uitzaaiingen in haar hoofd Ė onderging de afgelopen jaren meerdere ingrepen. Zo werd ze twee keer geopereerd en twee maanden lang bestraald in Parijs. Rick Vol: ,,Aanvankelijk waren de vooruitzichten na de eerste behandelingen goed. Maar we wisten ook dat er risicoís waren. Van heftige ingrepen in een kwetsbaar en ingewikkeld gebied als je hoofd word je immers nooit beter. We zagen de toekomst aanvankelijk best positief in, maar na die behandelingen verliep het herstel tragischer dan verwacht. De eerst nog zoete prognose bleek een bittere pil. Zo is mijn vrouw verlamd geraakt, kan ze niet meer goed lopen en is het voor haar lastig om zelfstandig dingen te doen.íí
Vakjury

Donderdagavond wisten Lisa, Amy en Shelley met hun foutloze act na een spannende ontknoping de finale te bereiken. Gisteravond, tijdens een generale repetitie van de eindshow, zongen de drie minder krachtig dan anders. Zelfs was er een kleine hapering te horen bij het meerstemmige a capella-begin van Lights and Shadows. Maar de drie herstelden zich daarna razendsnel. Of ze op dat moment al wisten dat hun moeder zou komen is vooralsnog onduidelijk. De meiden werden kort voor de show gespot in een restaurant bij het Exhibition Center. Bij die gelegenheid zag ze er volgens aanwezige Nederlanders een beetje moe uit.

Nederland neemt het zaterdagavond op tegen 26 landen. Tijdens de eerste en de tweede halve finale gingen twintig landen door en de grote vijf, die het meest betalen waren net als gastland OekraÔne al verzekerd van een plek. Het gaat in dit geval om ItaliŽ, Duitsland, Spanje, Engeland en Frankrijk.

De helft van de punten is vrijdagavond al bepaald tijdens de generale repetitie door de internationale vakjury's. De rest wordt zaterdagavond berekend aan de hand van de stemmen van de tv-kijkers. De kans dat Nederland met de winst naar huis gaat, is volgens de voorspellingen van de bookmakers niet zo groot. De strijd om de winst lijkt te gaan tussen Portugal en ItaliŽ.

(https://images0.persgroep.net/rcs/ykWBwsb3mxO5mP5-ILUQzV7eNVA/diocontent/105973900/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 13, 2017, 23:35:09
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/6mSASu0yTT4[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 13, 2017, 23:37:25
NRC-redacteur Romy van der Poel legt uit hoe de puntentelling nu precies in zijn werk gaat:

    De Europese vakjuryís en de miljoenen televisiekijkende televoters bepalen vanavond allebei de helft van de uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival. De vakjuryís zagen de songfestivalfinale gisteravond al, toen de generale repetitie werd gehouden.

    Zelfs de fans die vanavond 'spontaan' aan het woord kwamen, hadden al geoefend. Het zal je net gebeuren dat iemand voor miljoenen mensen iets over Palestina of de annexatie van de Krim wil zeggen. De organisatie probeert het onderwerp politiek juist krampachtig te vermijden.

    De Nederlandse jury bestaat uit producer Gordon Groothedde, John Ewbank (onder andere songwriter voor Marco Borsato), Marjolein Dekkers (hoofd radio Omroep Max), zangeres Erica Groeneveld en Matthijs van Duijvenbode, de manager en toetsenist van Douwe Bob, die vorig jaar in Stockholm zelf op het Songfestivalpodium stond.

    Omdat de vakjuryís hun punten een dag eerder doorgeven, weet de Songfestivalorganisatie nu al welke landen favoriet bij de experts zijn. Op basis daarvan bepalen de programmamakers de volgorde van de puntentelling in de live-show.

    Zo kunnen ze de definitieve uitslag zo lang mogelijk uitstellen, het blijft immers een televisieshow. Ook de mensen die voor de landen punten voorlezen horen pas op zaterdag hoe laat ze aan de beurt zijn. Douwe Bob leest vanavond de punten voor Nederland voor.

    De generale repetities worden ook opgenomen. Als er iets gebeurt tijdens de live-show waardoor bijvoorbeeld de verbinding wegvalt, kan het bandje van de generale repetities worden afgespeeld. Die draait de gehele live-show synchroon mee.

Bron:NRC
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 14, 2017, 00:19:33
Tussenstand

Na de punten van de vakjury's uit tien landen:

1. Portugal 92
2. Bulgarije 62
3. ItaliŽ 43
4. BelgiŽ 35
5. AustraliŽ 35

Nederland 15
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 14, 2017, 00:20:01
Tussenstand

Na de punten van twintig vakjury's:

1. Portugal 186
2. Bulgarije 132
3. ItaliŽ 97
4. Zweden 88
5. AustraliŽ 70

Nederland 42
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 14, 2017, 00:20:35
Tussenstand

En dat waren de punten van 30 vakjury's, van de 42:

1. Portugal 262
2. Bulgarije 190
3. Zweden 147
4. ItaliŽ 112
5. AustraliŽ 101

Nederland 77
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 14, 2017, 00:31:51
Nederland vijfde na punten vakjury's

42 vakjury's hebben zojuist hun punten gegeven in de finale van het Songfestival. De tussenstand hieronder, met nog te gaan de punten van de televisiekijkers:

1. Portugal 382
2. Bulgarije 278
3. Zweden 218
4. AustraliŽ 171
5. Nederland 135Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 14, 2017, 00:33:15

1m
00:29
Slechts 15 punten televoters voor OG3NE

Nederland heeft zojuist slechts 15 punten gekregen van de stemmende televisiekijkers. Dat is weinig.
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op mei 14, 2017, 00:42:55


Het Nederlandse trio OG3NE eindigde als elfde.


Portugal wint  #bravo.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/ugoknoMf3lI[/video]
Titel: Re: Eurovisie Songfestival
Bericht door: Bobbie op november 09, 2017, 13:21:40
(https://i.gyazo.com/c5ceb5a33054b2669ad35b883c8b42e2.gif)