Nowlive.eu

Registreren
 

Prince overleden
gelezen 15801 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 02, 2016, 18:50:20
#40
Overdosis pijnstillers doodsoorzaak Prince

Prince is overleden aan een overdosis pijnstillende middelen. Dit is gebleken uit de autoptie op het lichaam van de zanger.


In het lichaam van de zanger is een overdosis opiaten aangetroffen. Dit meldt persbureau AP op basis van bronnen bij de politie.

De Amerikaanse zanger had deze pijnstillende medicijnen, die tevens zeer verslavend werken, bij zich toen hij op 21 april dood werd aangetroffen in de lift van zijn residentie ‘Paisley Park’ in het Amerikaanse Minneapolis. Ook op andere plekken in de woning werden verslavende, pijnstillende middelen aangetroffen.

Volgens hulpdiensten die ter plaatse waren, lag Prince al zes uur dood in de lift voordat hij gevonden werd.

Er gingen sinds de dood van de legendarische zanger al geruchten dat hij verslavingsproblemen had. De verslaving zou zo ernstig zijn geweest dat zijn personeel niet meer wist hoe ze hem moesten redden. Een dag voordat hij dood gevonden werd, zou een van zijn medewerkers nog telefonisch hulp hebben gezocht bij een arts in New York. Hij werd daarna naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan het infuus werd gelegd. Op dezelfde dag werd hij weer ontslagen. De zanger zou kort voor zijn dood ook zelf actie hebben ondernomen om af te kicken.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Prince overleden
« Reactie #40 Gepost op: juni 02, 2016, 18:50:20 »

mei 07, 2016, 14:19:57
#39
Bloedmonster Prince voor beheerders erfenis


 De advocaten die belast zijn met de nalatenschap van Prince, krijgen bloedmonsters om vermeende familiebanden te kunnen staven. Ze hebben hiervoor toestemming gekregen van een rechtbank.


Met het bloed, dat wordt geleverd door de lijkschouwer, kan DNA-onderzoek worden gedaan in het geval er zich mensen melden die claimen familie te zijn van de zanger en aanspraak maken op een deel van zijn erfenis, meldt Reuters.

Halfzus
Voorzover bekend heeft Prince geen kinderen. Er heeft zich wel al een vrouw gemeld die beweert zijn halfzus te zijn. Darcell Johnston zegt dezelfde moeder te hebben als de op 21 april overleden zanger en wil een deel van de erfenis.

Omdat het erop lijkt dat Prince geen testament had, wordt zijn nalatenschap waarschijnlijk verdeeld onder zijn zus en vijf halfbroers en -zussen. Nu heeft Johnston papieren ingediend bij de rechtbank waarmee zij aangeeft ook recht te hebben op een deel.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 30, 2016, 22:47:58
#38
'Kluis Prince opengebroken'

De kluis onder de studio's van Prince, ook wel 'The Vault', is opengebroken. Dat meldt de Amerikaanse zender KSTP-TV. De ruimte, waarin Prince jarenlang onuitgebracht materiaal bewaarde, zou zijn opengemaakt op last van de tijdelijke beheerders van de nalatenschap van de zanger.


De kluis moest worden opengebroken, omdat alleen Prince de toegangscode wist. In The Vault liggen naar verluidt nog duizenden onbekende nummers van de zanger.

Veel
Het is niet duidelijk of het materiaal ook echt gevonden is. In 2012 zei Prince in een interview dat 'iemand' de nummers ooit uit zou brengen. ,,Ik weet niet of ik dat red, er is gewoon zo veel."

Over de nalatenschap van Prince is nog veel onduidelijk. De zanger liet geen testament na. Een eerste overleg over de erfenis liep vrijdag uit op ruzie. Waaraan Prince is overleden, is ook nog onduidelijk.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 29, 2016, 11:02:48
#37
Zus Prince woedend tijdens overleg erfenis

Het eerste overleg over het nalatenschap van Prince is uitgelopen op ruzie. De zus van de vorige week overleden zanger, Tyka, stormde woedend de kamer uit.


Omdat Prince geen testament heeft achtergelaten, heeft zijn bank na tussenkomst van de rechter een toezichthouder aangesteld. Tyka zou volgens TMZ menen recht op een groter deel van de erfenis van zo'n 150 miljoen dollar te hebben, terwijl de wet voorschrijft dat ook halfbroers en -zussen een gelijk aandeel moeten krijgen.

Tijdens het overleg donderdag liet broer Alfred weten boos te zijn omdat hij niet was uitgenodigd voor een door Tyka georganiseerde herdenkingsdienst. Nadat Tyka boos was vertrokken nam de toezichthouder Alfred mee naar het gedeelte van Prince's huis waar hij overleed, om te kunnen rouwen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 27, 2016, 22:35:04
#36
Toezichthouder voor erfenis Prince

Het juridische getouwtrek om de erfenis van Prince kan beginnen. De rechtbank in Carver County in de Amerikaanse staat Minnesota heeft woensdag bevestigd dat de overleden zanger inderdaad geen testament heeft laten opmaken.


De rechter heeft daarom een toezichthouder aangesteld om de nalatenschap van Prince te beheren, meldt TMZ.

De rechtbank komt daarmee tegemoet aan een verzoek van de zus van Prince, Tyka, die dinsdag om het aanstellen van een onafhankelijk executeur-testamentair vroeg. De bank Bremer Trust, waar de zanger jarenlang zaken deed, houdt in ieder geval een halfjaar toezicht totdat er een persoonlijke vertegenwoordiger wordt benoemd.

Waarschijnlijk gaat de erfenis, die zo'n 150 miljoen dollar telt, volledig naar de nabestaanden, onder wie de halfbroers en -zussen van Prince. De precieze verdeling moet in de komende maanden duidelijk worden. Maandag is de eerstvolgende hoorzitting.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 26, 2016, 19:12:23
#35
Zus Prince: Hij heeft geen testament

Prince had geen testament laten opmaken. Dit stelt zijn zus Tyka in rechtbankdocumenten die ze dinsdag indiende bij de rechtbank in Carver County in de Amerikaanse staat Minnesota.


Tyka Nelson verzoekt de rechtbank een onafhankelijk executeur-testamentair aan te stellen die toezicht kan houden op de nalatenschap van de donderdag overleden artiest.

,,Ik weet niet van het bestaan van een testament en heb geen reden om aan te nemen dat de overledene zijn laatste wil heeft vastgelegd in documenten, in welke vorm dan ook'', citeert TMZ uit de rechtbankstukken.

Als Prince inderdaad geen testament heeft opgemaakt wordt de erfenis verdeeld onder de nabetaanden, onder wie halfbroers en -zussen van Prince.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 26, 2016, 19:02:50
#34
'Prince mogelijk vermoord'

Er zal naar verluidt een moordonderzoek komen naar de dood van Prince, nadat er voorgeschreven medicijnen zijn gevonden op de plek waar de zanger is overleden.


Rechercheurs bekijken of de popster wellicht een te grote hoeveelheid aan medicijnen voorgeschreven heeft gekregen, wat hem mogelijk fataal is geworden. Volgens de Daily Star wil de politie een eventuele moord niet uitsluiten.

"Een speciale eenheid heeft de opdracht gekregen om uit te zoeken wat er tijdens de laatste dagen van het leven van Prince precies is gebeurd en hoe het leven van de zanger er de afgelopen twee jaar heeft uitgezien", aldus een bron van de politie in gesprek met de Daily Star.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 26, 2016, 18:59:44
#33
Advocaat: Prince zat niet aan drugs

L. Londell McMillan was de advocaat van Prince en ooit ook zijn manager en hij weet het zeker: de Purple Rain-zanger zat níet aan de drugs.


McMillan was in shock toen hij het treurige nieuws over Prince hoorde. Volgens hem leefde Prince clean en gezond. De advocaat sprak zijn protegé nog vorige week zondag, nadat hij met zijn vliegtuig een noodstop moest maken omdat Prince zich naar verluidt allesbehalve lekker voelde.

Daar heeft McMillan een andere lezing over. "Hij zei dat hij zich perfect voelde. Daarna zei hij: 'Ok, ik spreek je snel'", zegt hij tegen AP. McMillan spreekt dan ook tegen dat de noodlanding te maken had met een eventuele overdosis van Prince. "Hij zat niet aan drugs of iets dergelijks wat zorgwekkend zou moeten zijn."

De advocaat vervolgt: "Mensen gebruiken medicatie. De vraag is: 'gebruik je het op een gevaarlijke wijze?'. Iedereen die hem kent weet dat hij niet onder de drugs zat. Dat is stompzinnig. Er is niemand die Prince zag en dacht: 'Hij zit er high uit'. Zo was hij gewoon niet."

De laatste keer dat McMillan His Royal Badness sprak, klonk hij niet alleen gezond, maar ook gelukkig. "Hij had een fantastisch leven. Hij genoot van het leven en maakte veel plezier. Ik ben dan ook in shock en overweldigd." Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 26, 2016, 12:34:52
#32
Eerbetoon aan Prince

Dj Gerard Ekdom presenteerde maandag een live-eerbetoon aan de deze week overleden popster Prince. De Amerikaanse artiest was tijdens zijn leven vaak te vinden in de Amsterdamse muziektempel. Het was ,,gezellig druk'' in Paradiso. Zo'n veertig artiesten herdachten in 25 acts de Amerikaanse artiest die donderdag onverwacht overleed.


Op de line-up stonden onder meer Moon Baker, Jennie Lena, Jared Grant, Lisa Lois, Leona Fillipo, Hallo Venray, Bo Saris en Refreshed Orchestra.

Het tribute was gratis; de ongeveer 1500 kaarten waren binnen no-time weg.

Het concert, dat zo'n drie uur duurde, werd afgesloten met de klassiekers Purple Rain en 1999..[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/e8ca1zUlZlo[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 25, 2016, 01:06:50
#31
Familie Prince geeft fans kadoboxen

Fans van Prince hebben van zijn familieleden paarse boxen met hierin aandenkens aan de zanger gekregen.


Liefhebbers van de zanger die bij het Paisley Park stonden, kregen van de zussen van de donderdag overleden superster paarse, glanzende ronde boxen overhandigd. In elke doos zat een ander aandenken, bijvoorbeeld een tour t-shirt of boekjes van zowel oude als recentere optredens. Elke fan heeft een eigen, uniek aandenken aan hun idool gekregen.

Tyka Nelson, de zus van Prince, sprak de fans die zich op de plek verzamelden toe met: “Bedankt voor het liefhebben van mijn broer.”

Prince overleed donderdag. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Hij is zaterdag in besloten kring gecremeerd.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 24, 2016, 11:25:33
#30
Prince gecremeerd

In Minneapolis is het lichaam van Prince gecremeerd waarna een besloten bijeenkomst werd gehouden voor een kleine groep van familie en vrienden. Zijn manager liet in een verklaring weten dat de plek waar de urn van Prince komt te staan, niet openbaar wordt gemaakt. 


Op een later tijdstip komt volgens haar nog een mededeling over een te houden muzikaal afscheid voor Prince.   klik en kijk ---->>   https://www.periscope.tv/w/1PlKQozwQEMJE
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 24, 2016, 02:22:03
#29
Popster Prince in besloten kring gecremeerd

Prince is zaterdag (lokale tijd) in besloten kring herdacht en gecremeerd. Dat heeft zijn publicist bevestigd. Het popicoon werd donderdag dood aangetroffen in zijn landhuis annex studio bij de Amerikaanse stad Minneapolis. Hij is 57 jaar geworden.


Er werd ter herdenking een privéceremonie gehouden in zijn huis Paisley Park. Verschillende familieleden, vrienden en muzikanten waren bij de ceremonie aanwezig, die volgens zijn wensen als Jehova's Getuige werd uitgevoerd.

Het lichaam van Prince werd zaterdagochtend vrijgegeven, nadat de autopsie was afgerond. Een verklaring over de doodsoorzaak van de superster zal nog zo'n vier weken op zich laten wachten, aldus de publicist.

Prince werd op 7 juni 1958 als Prince Roger Nelson geboren in Minneapolis werd geboren. Hij was zanger, componist, gitarist en pianist. 'Hij bracht alle muziekstijlen bij elkaar', aldus Robert van Gijssel, muziekjournalist van de Volkskrant. 'Van zwarte soul en funk, tot scheurende gitaren: daarom was hij geliefd bij iedereen. Het is heel bizar dat zoveel grootheden van zijn generatie zijn overleden. David Bowie is nog maar kort geleden weggevallen en ook Michael Jackson is er niet meer. Voor veel mensen was het vroeger óf Michael Jackson óf Prince. Nu zijn ze allebei gestorven.'

De artiest was bezig met zijn memoires, kondigde hij eerder deze maand aan. Het boek had later dit jaar moeten uitkomen. Of hij het heeft kunnen afmaken, is nog niet bekend.Performer

Eigenlijk deed Prince in de jaren tachtig wat David Bowie een decennium eerder had gedaan:

 ieder jaar een ander imago, ieder jaar een iets andere sound.

Toch was hij bovenal een van de allergrootste performers uit de popgeschiedenis.
Bron;VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 23, 2016, 19:31:54
#28
Purple Rain film op tv één 

                               Zaterdag 23 april - 21.20 uur
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/0wA28BYbOME?rel=0[/youtube]
« Laatst bewerkt op: april 23, 2016, 19:37:01 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 23, 2016, 19:13:47
#27
Muzikaal afscheid van Prince in Paradiso

AMSTERDAM - Poppodium Paradiso neemt maandag muzikaal afscheid van Prince. Diverse artiesten brengen een eerbetoon aan het overleden popicoon.


De entree is gratis, zo laat Paradiso weten op Facebook. Nadere informatie volgt maandag op de website. Motto van het evenement is Nothing compares to u, het door Prince geschreven nummer waarvan de versie van Sinéad O'Connor een grote hit werd.

Prince stierf deze week in zijn landgoed Paisley Park in de Amerikaanse staat Minnesota. Hij werd dood gevonden op de eerste etage in een lift van het complex, waar tevens een studio is gebouwd.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 23, 2016, 11:38:28
#26
Uiteenlopende signalen in dagen voor dood Prince

 Ruim een dag na zijn dood is de oorzaak van het overlijden van Prince (57) nog steeds een mysterie. De resultaten van de gisteren uitgevoerde autopsie worden niet binnen een week verwacht. Reconstructie van de laatste week van een ongrijpbaar popicoon.


Het landgoed Paisley Park in het gehucht Chanhassan nabij Minneapolis is bepaald geen glamoureus villapark zoals ze in Beverly Hills zijn te vinden. Paisley Park heeft van de buitenkant nog het meest weg van een winkelcentrum of een kantoorcomplex.

Prince had er zijn woonvertrekken, maar veel meer dan dat was Paisley Park zijn eigen muziekenclave. Met als inventaris: twee volledig toegeruste studio's, twee concertzalen in nachtclubsfeer, talloze oefenruimtes en een kleine bio­scoop. Donderdagochtend vindt een medewerker zijn werkgever, die bekendstaat om zijn nachtelijke werkuren, daar levenloos in een lift.

Zijn dood kwam onverwachts, maar niet geheel zonder voorspel. 7 dagen eerder speelde Prince zijn laatste show. Zijn Piano & a Microphone-tournee (die aanvankelijk afgelopen december naar Carré Amsterdam zou komen, maar waarvoor Prince afzegde na de aanslagen in Parijs) bracht hem naar het Fox Theatre in Atlanta.

Een week eerder zegde Prince shows af wegens griep, maar in Atlanta speelt hij die donderdag twee concerten van 80 minuten achter elkaar. Het tweede loopt door tot vlak voor middernacht. Zoals altijd staat Prince geen persfotografen toe en verbiedt hij zijn publiek opnames te maken met hun telefoon. Toch is op internet een flard te vinden van Purple Rain: aangrijpende uitvoering, goed bij stem, ogenschijnlijk niets aan de hand.

Op de weg terug naar Minnesota gaat het echter mis. Even na 01.00 uur laat Prince zijn privévliegtuig landen op de luchthaven van Moline in de staat Illinois. Het is nog maar 3 kwartier vliegen naar Minneapolis, maar Prince moet met spoed naar het ziekenhuis.

Overdosis
Zijn management zal later zeggen dat de zanger last had van hoge koorts, maar entertainmentwebsite TMZ weet meer. Prince wordt behandeld na een overdosis drugs of medicijnen. In het hospitaal zou hij een save shot hebben gekregen, een vitaliserende injectie. Doktoren adviseren hem 24 uur volstrekte rust, maar omdat er geen privékamer beschikbaar is, vertrekt het gevolg van Prince na 3 uur weer naar het vliegveld. De hoop het voorval geheim te houden blijkt ijdel. Mede daarom verschijnt Prince zo'n 36 uur later op het podium van het openluchtdansfeest dat in de zomermaanden met enige regelmaat op Paisley Park wordt gehouden. Hij speelt geen muziek, laat alleen zijn nieuwe gitaar en piano zien. Het lijkt erop dat hij simpelweg wil laten zien dat hij nog leeft. ,,Verspil jullie gebeden niet aan mij,'' zegt hij cryptisch tegen het publiek.

Stevie Wonder
Eerder op de dag heeft hij zich naar het centrum van Minneapolis laten rijden. In zijn favoriete platenzaak koopt hij enkele cd's, waaronder een oud album van Stevie Wonder. Een dag later is zijn stemming nog verder verbeterd: 'Feeling rejuvenated' tweet hij. 'Ik voel me herboren'.

Hij is ook sterk genoeg om op dinsdagavond naar een concert te gaan. In de Dakota Jazzclub in Minneapolis ziet hij zangeres Lizz Wright optreden. Met enkele bandleden zit hij vrolijk op het balkon. Volgens TMZ maakt Prince, die een maand eerder is begonnen met schrijven aan zijn memoires, zich echter wel zorgen om zijn gezondheid. In de dagen na zijn thuiskomst uit Atlanta bezoekt hij viermaal de apotheek Walgreens. De laatste keer op de avond voor zijn dood. Baliemedewerkers vinden Prince een fragiele indruk maken. Met zijn medicijnen stapt hij iets na 19.00 uur in zijn zwarte Chrysler en rijdt de avond in. Hij zal de volgende ochtend niet halen.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Prince overleden
« Reactie #26 Gepost op: april 23, 2016, 11:38:28 »