Nowlive.eu

Registreren
 

Guus Verstraete R.I.P.
gelezen 2227 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
maart 09, 2017, 21:36:20
#6
                                             R.I.P.  Guus Verstraete
   


   

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Guus Verstraete R.I.P.
« Reactie #6 Gepost op: maart 09, 2017, 21:36:20 »

maart 09, 2017, 21:33:43
#5
Simone: Dag lieve grote man, ik was zó gelukkig met je

uitvaart Verstraete  Met een indrukwekkend eerbetoon in het DeLaMar Theater in Amsterdam is afscheid genomen van televisieregisseur Guus Verstraete. ,,Guus, je hebt ons geleerd om alles met passie en vuur te doen."


Daar stond ze, naast de kist en de bloemenzee. Met trots en een traan. ,,Dat ik hier zou staan, op dit toneel. Mijn geliefde plek, DeLaMar. Om mijn laatste woorden aan mijn allerliefste toe geven, had ik nooit gedacht. Maar eigenlijk heb ik geen woorden. Het enige wat je kunt zeggen is: godverdomme, dit stond toch niet in de planning? En zéker niet in een draaiboek."

Met haar laatste woorden sloot Simone Kleinsma het indrukwekkende eerbetoon af aan Guus Verstraete, haar man en geliefde. 'De koning van de regisseurs' overleed vorige week onverwacht op 69-jarige leeftijd. Familie, vrienden en collega's namen op grootse wijze afscheid van de man die vooral grote tv-shows regisseerde. ,,Guus heeft veertig jaar lang de Nederlandse televisie -en amusementindustrie bepaald. In het begin was het vechten tegen de gevestigde orde, maar Guus durfde. Guus maakte het waar. En leidde zonder enige jaloezie een nieuwe groep regisseurs op", roemde Joop van den Ende zijn boezemvriend.

Vliegen
André van Duin ontroerde met een gedicht, Paul de Leeuw zorgde voor de anekdotes én een dankwoord. ,,In de wind zal ik hopen dat ik je hoor. Of als ik in de kleedkamer zit in mijn eentje, of in een garnaalkroketje prik. Dan hoop ik dat je zegt: goed gedaan, pik."

Een groot aantal bekende vakgenoten woonden de herdenking bij. Verstraetes vakmanschap werd royaal geprezen, door bekenden en door de bij het publiek minder bekende Julian Marks, die namens de cameramensen sprak. ,,Hij haalde het maximale uit de mensen."

Dochters Femke, Céleste en Dany maakten het eerbetoon nóg persoonlijker. ,,Jij hebt ons geleerd om alles met passie en vuur te doen", zei dochter Dany. ,,De tig restaurants in Amsterdam die we nog wilden bezoeken. Menig expositie en galerie. Eindeloos backgammon spelen. Kilo's gemberkoekjes hadden we nog moeten eten."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2017, 21:27:00
#4

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2017, 21:24:28
#3
Overweldigende belangstelling herdenkingsdienst Guus Verstraete


Met een eerbetoon in het DeLaMar Theater in Amsterdam wordt vandaag afscheid genomen van televisieregisseur Guus Verstraete. De herdenkingsdienst wordt door een keur aan bekende Nederlanders bijgewoond. De belangstelling is overweldigend, meldt onze verslaggever ter plaatse.


Onder anderen Willeke Alberti, Chantal Janzen, Jan en Monique de Bouvrie, Ted de Braak, Jon van Eerd, Bruni Heinke, Ursul de Geer, Albert Verlinde, Ron Brandsteder, Caroline Tensen en André van Duin zijn aanwezig. Ook Martine Bijl en haar man Berend Boudewijn laten zich zien. Het is de eerste keer dat Bijl in de openbaarheid is sinds ze in september 2015 werd getroffen door een hersenbloeding.

Van Verstraete is een groot portret opgehangen in de hal van het theater. Na de bijeenkomst voor een brede kring van onder meer mensen uit het vak, heeft de uitvaart plaats in het bijzijn van alleen familie en intieme vrienden. De familie heeft al eerder gevraagd de privacy van de nabestaanden te respecteren.

'Groot regisseur'
De echtgenoot van musicalster Simone Kleinsma overleed afgelopen vrijdag onverwachts op 69-jarige leeftijd. Verstraete regisseerde vooral grote tv-shows, vaak geproduceerd Joop van den Ende. Zo was hij verantwoordelijk voor Wedden Dat..?, de Surpriseshow, de Soundmixshow, Laat de Leeuw, en Ron's Honeymoon Quiz. Wedden Dat..? won in 1986 de Televizier-Ring.

Ook maakte hij shows met de Mounties, Corrie Brokken, Rudi Carrell, André van Duin en Paul de Leeuw. Het programma 'Papaul' won in 2004 de Zilveren Nipkowschijf.

Verstraete was volgens zijn goede vrienden Van den Ende en Van Duin de beste regisseur voor het grote amusement en voor shows van komieken, niet om de mooie beelden, maar omdat hij altijd de essentie wist te vangen. Ook bij improvisaties miste hij niets.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2017, 21:21:09
#2

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2017, 21:16:58
#1
    Guus Verstraete R.I.P.

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Guus Verstraete R.I.P.
« Reactie #1 Gepost op: maart 09, 2017, 21:16:58 »