Nowlive.eu

Registreren
 

David Bowie overleden
gelezen 9737 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 11, 2016, 10:46:18
#4
Bowie overleden

David Bowie (69) is dood. Zondag is de zanger volgens zijn familie vredig gestorven, na een onzichtbaar, anderhalf jaar durend gevecht tegen kanker.Dat de Brit aan deze ziekte leed was niet bekend. Ook toen Bowie vorige week weer even in het middelpunt van de aandacht stond werd er met geen woord over gerept. Afgelopen vrijdag vierde hij namelijk zijn 69 verjaardag nog met de release van zijn 25 album Blackstar. Zijn overlijden komt volkomen onverwacht voor miljoenen fans wereldwijd.

Bowie was niet alleen briljant zanger en componist. Hij bespeelde meerdere instrumenten, arrangeerde en produceerde ook en daarnaast schilderde en acteerde hij. Muziek bleef evengoed zijn grootste passie.

Al op zijn vijftiende vormde de als David Jones geboren Londenaar zijn eerste band. Diverse andere volgden, voordat in 1968 zijn zelfgetitelde solodebuut verscheen. Zijn eerste grote hit volgde een jaar later met Space Oddity.

Bowie experimenteerde naar hartenlust in zijn muziek, waarbij zijn uiterlijk en karakter dikwijls mee veranderde. Zo kenden we Bowie als de met aliens communicerende rockster Ziggy Stardust, als Aladdin Sane met de roodblauwe bliksemschicht op zijn gezicht, als de geblondeerde dandy The Thin White Duke en als verlaten alien. Op zijn vrijdag verschenen laatste album Blackstar presenteerde hij zich nog als gevallen engel.

Hoewel de jaren 70 hits als Changes, Rebel Rebel, Golden Years en Heroes opleverde (op de 60plek zijn hoogste Top 2000-notering) groeide de androgyne, onvoorspelbare Bowie pas in de jaren 80 uit tot superster. Hij schitterde op Broadway als The Elephant Man, terwijl hij met Queen een monsterhit scoorde met Under pressure en ook zijn album Letís dance een klassieker werd.

Bowie werkte gestaag door tot hij in 2004 getroffen werd door een hartinfarct. Met optreden stopte hij, om nooit meer naar het podium terug te keren. Fans moesten daarnaast bijna tien jaar wachten op een nieuw album, dat er in 2013 kwam met The Next Day. Afgelopen vrijdag volgde zijn vooralsnog laatste plaat, Blackstar.

De Brit laat twee kinderen na. In 1971 kreeg hij een zoon, Duncan, tijdens zijn huwelijk met Mary Angela Barnett. Met het Somialische fotomodel Iman waar hij in 1992 mee trouwde kreeg hij in 2000 nog een dochter, Lexi.
Bron:Telegraaf

« Laatst bewerkt op: januari 11, 2016, 10:51:34 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: David Bowie overleden
« Reactie #4 Gepost op: januari 11, 2016, 10:46:18 »

januari 11, 2016, 10:40:31
#3
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/kszLwBaC4Sw?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2016, 10:36:21
#2
Zanger David Bowie (69) overleden

 Zanger David Bowie is zondag op 69-jarige leeftijd overleden. De poplegende heeft na anderhalf jaar de strijd tegen kanker verloren. Dat maakt zijn familie bekend op zijn Facebookpagina.


De zoon van David Bowie, Duncan, heeft op Twitter een foto van hem en zijn vader gepost. Hij bevestigt het overlijden en zegt de komende tijd offline te zijn.

De artiest werd in 1947 in Londen geboren als David Robert Jones. Hij brak begin jaren zeventig in Engeland als popzanger door, onder meer met het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Vervolgens werd de rockartiest ook een popster in de VS met zijn hit Fame van het album Young Americans. In Nederland had Bowie vijf nummer 1-hits, waaronder Space Oddity en Golden Years.


Nieuw album
Afgelopen vrijdag verscheen op zijn verjaardag het album Blackstar. Het was zijn 25e studioalbum. In Nederland keken veel fans reikhalzend uit naar het eerste album in drie jaar dat de Britse artiest afleverde.

Hij trad al geruime tijd niet meer op. Het laatste optreden was op een liefdadigheidsevenement in New York in 2006. Hij stond bekend als dandy, vanwege zijn opmerkelijke kleding.

In de muziekwereld wordt verbijsterend gereageerd op de dood van Bowie.

De familie van Bowie vraagt om op dit moment hun privacy te respecteren, zodat zij in rust kunnen rouwen om het verlies van hun geliefde.

Op de website condoleance.nl is maandagochtend een condoleanceregister aangemaakt voor de overleden zanger David Bowie. Fans kunnen via de site een boodschap achterlaten en hun medeleven betuigen.   


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2016, 10:33:08
#1

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

David Bowie overleden
« Reactie #1 Gepost op: januari 11, 2016, 10:33:08 »