Nowlive.eu

Registreren
 

Albert West overleden
gelezen 6219 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 12, 2015, 13:48:05
#6
Imposante uitvaart voor zanger Albert West

De op 4 juni aan hersenletsel overleden zanger Albert West (65) is vrijdagmorgen onder grote belangstelling van familie, vrienden en collega's naar zijn laatste rustplaats gebracht: de gemeentelijke begraafplaats in Rosmalen. Voor de teraardebestelling werd voor West een imposante afscheidsdienst gehouden in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.


Honderden aanwezigen woonden in de historische kerk de religieus getinte rouwdienst bij, waar met fraaie toespraken en de nodige tranen uitgebreid werd stilgestaan bij de carrière van Albert, zijn betekenis voor het Nederlandse muzieklandschap, de onrechtvaardigheid van de laatste jaren die hij halfzijdig verlamd doorbracht en het fietsongeluk dat hem uiteindelijk fataal werd. Maar hoe moeilijk hij het ook had in de periode die volgde op het ruggenmerginfarct dat hem eind 2012 velde, de zanger bleef altijd optimistisch over zijn herstel en genoot nog steeds met volle teugen van het leven.

In shock
Ben Kramer liet voor de dienst weten dat hij Albert een 'ontzettend sympathieke jongen' vond. ,,Ik ga hem erg missen. Hij was een goed muzikaal maatje. Het is in en in triest dat hij door een tragisch ongeval aan zijn einde kwam. Hij was juist bezig terug te komen.'' Zangeres Corry Konings, die normaal gesproken erg spraakzaam is, had geen woorden. ,,Ik ben in shock.''

Jacques Herb, die eerder aangaf Albert ook erg te gaan missen, is aangeslagen. ,,Albert was zo'n gouwe gozer. Het is vreselijk.'' Lee Towers is net terug van vakantie. Ondersteund door een goede vriend kwam hij naar Den Bosch. ,,Ik loop momenteel erg slecht.'' Peter Koelewijn, Ria Valk, de Deurzakkers en zangduo Saskia & Serge bewezen Albert ook een laatste eer.

Tijdens de uitvaartdienst werd Albert plechtig gezegend. Zachte orgelmuziek klonk door de kathedraal. ,,Ondanks de dosis pech die jij hebt gehad, heb je een prachtig leven gehad. Joke en Josine houden heel veel van je en zijn trots op je'', vertelde Joep Eijkens, die getrouwd is met Alberts dochter Josine.

De positiviteit van de overleden zanger werd meerdere malen benadrukt. ,,Even huilen en weer doorgaan.''

Singer-songwriter Albert Hammond, afkomstig uit Gilbraltar, werkte intens met Albert samen. Hammond roemde de Nederlander. Samen brachten ze in 1986 het succesvolle album Hammond & West uit.

Erehaag
Na afloop van de dienst werd Albert in zijn kist naar buiten gedragen door een met harde West-muziek 'versierde' erehaag van belangstellenden. Er moesten twee bestelbusjes aan te pas komen om alle bloemen te vervoeren.

Daarna vertrok de rouwstoet - in dit geval maar liefst vier touringcars en ettelijke andere volgauto's naar zijn zo geliefde woonplaats Rosmalen.

Albert West - die eigenlijk Albert Westelaken heette en in kleine kring 'Appie' werd genoemd - laat zijn echtgenote Joke na. Samen kregen ze dochter Josine (37). Het stel heeft drie kinderen: Femke (11), Nienke (9) en Liselot (5). Behalve de familie zijn ook vele vrienden een talloze collega's uit zijn vak aangeslagen. Albert stond bekend om zijn vriendelijke, uiterst toegankelijke karakter en vlotte babbel. Volgens collega's, zo verklaarden ze al eerder, zal het stil worden in de muziekscène.

Albert West stierf aan de gevolgen van een fietsongeluk op 27 mei in de polder Maren-Kessel, vlakbij Rosmalen. Hij maakte samen met zijn broer een tochtje en botste op een fietsster. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand met West die met zijn hoofd op het asfalt was gevallen. Omdat hij wat verward was werd hij uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd op scans hersenletsel geconstateerd. Toen zijn toestand verder achteruit ging, belandde hij op de intensive care waar hij tot zijn dood in kritieke toestand werd verpleegd. Volgens zijn manager sliep hij vrijwel de hele dag en was hij erg verward bij het ontwaken. West, die miljoenen platen verkocht in binnen- en buitenland en samenwerkte met grote sterren, stierf op 4 juni in het bijzijn van zijn echtgenote Joke, hun dochter en haar man.

Het onderzoek naar het ongeval duurt nog voort. De politie verwacht na het weekeind meer duidelijkheid te hebben. De familie heeft al aangegeven dat de uitslag niet belangrijk is. Zijn manager: ,,Dit had iedereen kunnen overkomen en we krijgen Albert er niet mee terug''.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Albert West overleden
« Reactie #6 Gepost op: juni 12, 2015, 13:48:05 »

juni 04, 2015, 20:14:50
#5
Uitvaartdienst Albert West in Sint-Jan in Den Bosch

 De uitvaartdienst voor de donderdagmorgen overleden zanger Albert West (65) vindt volgens zijn management komende vrijdag 12 juni om 10.30 uur plaats in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. West overleed aan de gevolgen van hersenletsel. Hij kwam vorige week woensdag ten val tijdens een fietstocht met zijn broer in de omgeving van zijn woonplaats Rosmalen. Sindsdien lag hij op de intensive care van het ziekenhuis in Tilburg.


De dienst is, zo meldde manager Brigitte Vis, niet besloten. ,,In principe is iedereen welkom in de basiliek''. Aansluitend op de plechtigheid zal Albert West worden begraven in Rosmalen. ,,De teraardebestelling vindt niet plaats in besloten kring, maar de familie hoopt de rust te krijgen om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen van hun Albert. In de Sint-Jan zullen de aanwezigen daarover worden geïnformeerd''.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 04, 2015, 17:06:37
#4
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/PHC9grRT_6I?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 04, 2015, 17:01:37
#3
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/tuUllGEaGBg?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 04, 2015, 16:57:49
#2
Albert West overleden.

Zanger Albert West is donderdagochtend in het Sint-Elisabethziekenhuis in Tilburg overleden. West werd 65 jaar. Volgens zijn manager Brigitte Vis is hij zeer waarschijnlijk overleden aan de gevolgen van hersenletsel dat hij opliep bij een val van zijn fiets, vorige week woensdag. Sindsdien lag hij in kritieke toestand op de intensive care.


Het management zei donderdag dat de familie woensdagavond laat dringend werd verzocht naar het ziekenhuis te komen, omdat de toestand van West aanmerkelijk was verslechterd. ,,Albert heeft in het bijzijn van zijn familie de laatste adem uitgeblazen'', aldus een aangeslagen Brigitte Vis die niet alleen Wests manager was maar ook een goede vriendin.

Albert West - die eigenlijk Albert Westelaken heette en in kleine kring 'Appie' werd genoemd - laat zijn echtgenote Joke na. Samen kregen ze dochter Josine (37) die getrouwd is met Joep Eijkens. Het stel heeft drie kinderen: Femke (11), Nienke (9) en Liselot (5). Volgens Vis is de hele familie in diepe rouw gedompeld. ,,Joke is zeer verdrietig'', aldus Vis. ,,En ook alle andere naasten zijn ontroostbaar. Om nog maar te zwijgen over zijn fans''.

Fietsongeluk
De zanger, die bekend werd door megahits als 'Sha La La, I Need You', ging afgelopen woensdag een stukje fietsen met zijn broer Han. In de polder Maren-Kessel, vlakbij zijn woonplaats Rosmalen, botsten de broers op een wielrenster. Han en de fietsster kwamen met de schrik vrij.

Na de klap was Albert nog wel bij kennis. Wel was hij verward. In de driewieler - daar reed hij op na zijn infarct eind 2012 - kreeg hij de eerste medische verzorging. Vervolgens werd hij per ambulance naar het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch gebracht waar een scan van zijn hoofd werd gemaakt. Vanuit daar is hij wederom per ziekenwagen naar Tilburg vervoerd, omdat het ziekenhuis daar meer gespecialiseerd is in hoofdletsel. De eerste scan wees op een zwelling en vocht bij of in zijn hersenen. In Tilburg zijn nog meer scans gemaakt. Vervolgens is Albert, die een enorme bult op zijn hoofd had, naar de intensive care gebracht.

Het management verklaarde eerder deze week al dat zijn toestand kritiek was. Vis: ,,Hij sliep eigenlijk de hele dag. Als Albert even wakker werd, was hij verward. Wel herkende hij zijn vrouw en de rest van de familie nog''. Zijn dochter Josine zei: ,,Het gaat niet goed met mijn vader''. Brigitte Vis noemt het overlijden van de zanger 'diep triest', omdat het juist weer wat beter met hem ging.

Ruggenmerginfarct
Albert West werd op 27 december 2012 getroffen door een ruggenmerginfarct waarvan hij nog altijd aan het revalideren was. Een bloedpropje had op die onheilsdag tussen zijn vierde en vijfde nekwervel onherstelbaar grote schade aangericht aan zenuwen. Het gevolg: verlammingsverschijnselen aan vooral de linkerkant van zijn lijf.

Na het infarct, dat Albert in één klap veranderde van een actieve, levenslustige man en succesvol artiest in een hulpbehoevende patiënt, werd hij 3 maanden lang intensief behandeld in een in dwarslaesies gespecialiseerde kliniek. Het herstel viel hem zwaar, zo vertelde hij vorig jaar aan het AD. Albert sprak toen de hoop uit ooit weer te kunnen optreden. ,,Ik oefen thuis regelmatig mijn zangstem, maar begin meestal al na een minuut spontaan te janken. Waarschijnlijk komt dat door het grote contrast tussen toen en nu''. Zijn vrouw, die behalve partner vierentwintig uur per dag fungeerde als mantelzorger, week geen moment van zijn zijde. ,,Ik prijs me gelukkig met zo'n topper'', typeerde Albert haar vorig jaar.

Albert reed al geruime tijd op een speciale driewieler, omdat het op een gewone fiets wegens evenwichtstoornissen niet meer lukte. West zei vorig jaar regelmatig tripjes te maken. In het AD: ,,Anders zit ik alleen nog maar thuis''. Hij kon nog wel autorijden. Volgens zijn vrouw, zo vertelde zij in hetzelfde vraaggesprek, gingen ze regelmatig per auto naar vooral Oostenrijk: hun favoriete land. Joke: ,,Dat ging eigenlijk best goed. Wel moesten we onderweg vaak stoppen om Albert even te laten rusten.''
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 04, 2015, 16:55:29
#1
Zanger Albert West (65) overleden


« Laatst bewerkt op: juni 04, 2015, 16:59:27 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Albert West overleden
« Reactie #1 Gepost op: juni 04, 2015, 16:55:29 »