Nowlive.eu

Registreren
 

Al Jarreau R.I.P.
gelezen 2210 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
februari 13, 2017, 00:53:46
#8
Al Jarreau R.I.P.     .....  de mooie muziek blijft    .....

.[video=580,385]https://www.youtube.com/embed/vg14HPuXLOU[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Al Jarreau R.I.P.
« Reactie #8 Gepost op: februari 13, 2017, 00:53:46 »

februari 13, 2017, 00:38:44
#7

Zanger Al Jarreau, de echte scatman, op 76-jarige leeftijd overleden


Er was een periode, begin jaren tachtig, toen je het had over die man met die rubberen lippen die deed van skibedoet-piepaa, babedoede-biebaa, en dat iedereen meteen wist over wie je het had. Niet alleen de liefhebber die in de platenzaak grasduinde in het vakje jazz-vocaal. Het was Al Jarreau, die in 1982 doorbrak naar een poppubliek met zijn grootste hit hier Roof Garden. Het nummer haalde nummer twee plek in de Top 40 en de mellow funk voelde als een zomerse cocktail van gelijke delen luiheid en sophistication.


Roof Garden werd de grootste hit van de man met die kenmerkende nasale stem die pop zong met een jazzgevoel maar eigenlijk altijd een jazz-zanger is gebleven. Al Jarreau overleed gisteravond op 76-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles. Enkele dagen geleden was hij daar opgenomen met uitputtingsverschijnselen en kondigde hij aan niet meer te zullen toeren.

Het was het laatste dat we hoorden van de zanger met de stembanden van elastiek. Zijn recentste album dateert alweer van 2009. En hoewel Jarreau in de jaren tachtig doorbrak bij een breder publiek, bleek zijn muziek achteraf toch iets te jazzy om lang de aandacht van mainstream popliefhebbers vast te houden.

De zanger werd al in 1976 opgemerkt toen zijn debuutalbum We Got By internationaal hoge ogen gooide. De jazz-soul met een mespuntje funk als aanjager kreeg een German Grammy.   

Jarreau leek voor een zangcarričre in de wieg gelegd. Ook al studeerde de in Milwaukee geboren jazzvocalist begin jaren zestig psychologie, na zijn studie verdiende hij in San Francisco bij als zanger in een jazztrio met pianist/componist George Duke aan het roer. Op jonge leeftijd werd, geheel volgens de zwarte zangtraditie, de kiem gelegd toen Jarreau als jochie zong in de kerk van zijn vader die predikant was. Maar het was pas in 1967, nadat hij samen met gitarist Julio Martinez de trekker werd van een nachtclub in Sausolito, dat hij zingen als een serieuze carričreoptie zag.

Jarreau trad op in het nachtclubcircuit in Los Angles en kreeg landelijke beroemdheid met optredens in tv-talkshows. We Got By, zijn debuut, laat meteen horen waarom Jarreau later bekend is komen te staan: scat, de geďmproviseerde zang van melodieus aaneengeregen betekenisloze  lettergrepen. Daarbij gebruikte Jarreau zijn stem op een percussieve manier, zoals ook zanger Bobby McFerrin, en imiteerde er instrumenten mee. 
We Are The World

Op het album Breakin' Away (1981) met prijsnummer Roof Garden is een smaakvolle fusie tot stand gekomen tussen jazzverfijning en de behaaglijke toegankelijkheid van soulpop. Zijn bekendheid leverde Jarreau destijds zelfs een plekje op in het We Are The World koor.

Het succes bij een poppubliek kon hij niet prolongeren, ook al waren de opvolgers van Breakin' Away altijd ook op dat publiek toegesneden. Vanaf 1990 nam Jarreau een lange pauze van studiowerk. Hij verlegde zijn werkplek naar het podium, toerde en trad op met jazzartiesten als Miles Davis, Chick Corea, George Benson en David Sanborn, speelde in de Broadway-versie van de musical Grease en gaf met een groot orkest een serie symfonische shows. In 2010 werd Jarreau met ademhalingsproblemen en hartritmestoornissen opgenomen in een Frans ziekenhuis. Van een longontsteking die hij in 2012 opdeed, herstelde hij helemaal. Hij sloeg vervolgens tot begin deze maand aan het toeren.
.[video=580,385]https://www.youtube.com/embed/hhq7fSrXn0c[/video]Bron:VKNeem effe de tijd en luister naar deze pracht artiest/zanger....

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 13, 2017, 00:24:00
#6

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 13, 2017, 00:22:12
#5
.[video=580,385]https://www.youtube.com/embed/LsgGl6_HMpk[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 13, 2017, 00:00:29
#4
BN'ers geschokt door overlijden Al Jarreau

Bekend Nederland is in shock na het overlijden van Al Jarreau. De jazzlegende overleed vandaag op 76-jarige leeftijd.


Filemon Wesselink laat weten: "Rip Al Jarreau. De zijdezachte stem zingt niet meer."

Cor Bakker: "Ach, dat is wel heel erg snel. Mijn beste showervaring was met hem."

Ook Jeroen van Koningsbrugge laat van zich horen: "Al Jarreau "RestinPeace"

Gerard Ekdom schrijft: "Weer een held overleden. Rest in peace mister Al Jarreau."

Jeroen van Inkel: "Ophouden nou hoor! Weer een held heen gegaan."

Ook een aantal sterren in het buitenland hebben al van zich laten horen. Multi-instrumentalist en oprichter en drummer van The Roots, QuestLove, op Instagram: "Een van mijn favorieten aller tijden." Hij noemt Al Jarreau een van de meest creatieve vocalisten "OOIT".

Zangeres/danseres Paula Abdul laat via Twitter weten dat ze geďnspireerd werd door zijn muziek en zijn stem die zo anders en uniek was. Zij condoleert de familie van Al Jarreau.

Singer-songwriter ChakaKhan zegt op Twitter: "Rest in Power (rust in macht). Jij was OVERAL jazz en meer, een niet te evenaren improvisatie-genie."

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 12, 2017, 23:58:42
#3
.[video=580,385]https://www.youtube.com/embed/AD7PQySHAZc[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 12, 2017, 23:57:17
#2

Legendarische jazz-zanger Al Jarreau (76) overleden

UpdateDe Amerikaanse jazz-zanger Al Jarreau is vandaag op 76-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat bevestigde de woordvoerder van de legendarische artiest, bekend van megahits als Roof Garden, tegenover Amerikaanse media. Jarreau, die een regelmatig terugkerende gast op het North Sea Jazz Festival was, had enkele dagen eerder aangekondigd dat hij met pensioen ging.


De zanger uit het Amerikaanse Milwaukee heeft tientallen albums op zijn naam staan. Hij beheerste verschillende genres, maar was vooral als vertolker van jazzmuziek wereldberoemd geworden. Al Jarreau stond  bekend om zijn vaak geďmproviseerde scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten met zijn stem na te bootsen, waaronder gitaar en percussie. Hij is de enige zanger die Grammy Awards heeft gewonnen in drie categorieën: jazz, R&B en pop. Jarreau werd onlangs met uitputtingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Passie
In een verklaring op de site van de artiest stond onder meer een bedankje aan zijn fans. 'Hij had jullie nodig en jullie waren er altijd voor hem, meer dan vijftig jaar lang.' Ook stond er een postume oproep van de zanger aan jongeren: 'Zoek alsjeblieft iets artistieks dat je met passie kan doen, en doe het. Met kunst in je leven ben je een beter familielid, buur, vriend en burger.'

Al Jarreau begon zijn zangcarričre in een kerkkoor. Tijdens zijn studie psychologie aan het Ripon College in de Amerikaanse staat  Wisconsin trad hij vaak 's avonds op in een zanggroep met de naam The Indigos. In 1962 studeerde Jarreau af en ging een studie Vocational Rehabilitation volgen aan de Universiteit van Iowa. Hierna ging hij werken als welzijnswerker, maar later besloot hij toch maar professioneel zanger te worden.

In Californië trad hij met een jazztrio, onder leiding van George Duke, op in kleine clubs. Zijn eerste album kwam uit in 1965 uitgebracht. In 1975 werd hij ontdekt door een talentscout van Warner Brothers. Datzelfde jaar werd het album We Got By uitgebracht. De plaat werd door critici goed ontvangen en gaf hem internationale faam. Ook Glow uit 1976, zijn tweede album, deed het uitstekend. Maar Jarreau brak pas echt door met zijn derde album, Look to the Rainbow uit 1977. Breakin' Away (1981) is zijn best verkochte album. Daarop staat de monster hit Roof Garden en het nummer We're in This Love Together.

Hollywoodster
Al Jarreau zong en componeerde ook het thema in van de populaire Amerikaanse televisieserie Moonlighting en was te horen op We are the World als onderdeel van USA for Africa. In 1996 speelde hij de rol van Teen Angel in een Broadwayversie van Grease. Vijf jaar later hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2007 nam Al Jarreau het album Givin it up met George Benson op. Op dit album zong ook Paul McCartney twee nummers mee. Gezamenlijk maakten Al Jarreau en George Benson in 2008 een wereldtournee en deden ook Azië aan.

Op 22 juli 2010 raakte hij tijdens zijn tournee door Japan en Europa onwel. In het Franse Gap werd hij met ademhalingsmoeilijkheden in een ziekenhuis opgenomen en de dag erna was de situatie kritiek. Nadat de toen 70-jarige naar een ziekenhuis in Marseille was overbracht verbeterde zijn situatie, die werd toegeschreven aan oververmoeidheid. Hij kreeg longproblemen en hartproblemen en ging het rustiger aan doen.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 12, 2017, 23:55:07
#1

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Al Jarreau R.I.P.
« Reactie #1 Gepost op: februari 12, 2017, 23:55:07 »