Nowlive.eu

Registreren
 

Turkije Rel !
gelezen 7991 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
april 09, 2017, 23:37:05
#48
Erdogan: "Kandidaat-lidmaatschap van EU op tafel na referendum"

De kwestie van een eventuele toetreding van zijn land tot de Europese Unie zal na het referendum over de uitbreiding van de presidentiële macht opnieuw "op tafel" belanden. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan vandaag gezegd.


Zondag mogen de Turken zich uitspreken over een grondwetswijziging die de macht van de Turkse president aanzienlijk zou versterken. Turkse kiezers in het buitenland konden tot vandaag hun stem uitbrengen.

Op een meeting in Izmir trok Erdogan weer van leer tegen Europa. De verhoudingen zijn gespannen omdat verscheidene landen meetings met Turkse ministers verboden. "Europa gaat boeten voor wat het heeft gedaan. Als God het wil, dan komt de kwestie van de Europese Unie opnieuw op tafel na 16 april", zo verklaarde het staatshoofd, zonder te verduidelijken wat dat precies zou betekenen.

Kandidaat-lidstaat Turkije onderhandelt al sinds 2005 met de Europese Unie over een toetreding. De gesprekken liepen nooit van een leien dakje en zijn intussen op een dood punt beland. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker bevestigde vorige maand nog dat een herinvoering van de doodstraf in Turkije een toetreding onmogelijk zou maken. Erdogan beklemtoonde zondag echter opnieuw dat hij "zonder aarzelen" de wet zou ondertekenen indien het Turkse parlement zich zou uitspreken voor de herinvoering van de doodstraf.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Turkije Rel !
« Reactie #48 Gepost op: april 09, 2017, 23:37:05 »

maart 23, 2017, 15:11:12
#47

GelreDome wil niets zeggen over verzoek Erdogan

ARNHEM - De directie van GelreDome gaat niet in op vragen rond de eventuele komst van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan naar Arnhem.

Volgens De Telegraaf is GelreDome, net als de Ziggo Dome en de Amsterdam ArenA, door Turkse organisaties benaderd voor een campagnebijeenkomst.

Erdogan zou komend weekend voor minimaal 10.000 mensen in Nederland hebben willen spreken, meldt de krant. De drie locaties zouden hem echter het podium hebben geweigerd.
Bon Jovi

GelreDome-directeur Hèrald van de Bunt geeft geen commentaar op het verhaal. ,,Dat doe ik niet als mensen ons vragen of Bon Jovi hier komt spelen en dat doe ik in dit geval dus ook niet’’, zegt hij.

Eerder deze maand ging het gerucht dat Erdogan naar GelreDome zou komen. Destijds zei Van de Bunt: ,,Wij huisvesten geen politieke bijeenkomsten.’’

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2017, 13:18:30
#46
Erdogan wilde Amsterdam Arena vol Turkse Nederlanders toespreken

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wilde in Nederland een groot stadion afhuren om komend weekeinde tienduizenden Turkse Nederlanders toe te spreken.

De Amsterdam Arena, Ziggo Dome en Gelredome werden eind februari benaderd om een podium te bieden aan de massabijeenkomst en Erdogans campagne. Dat bevestigt Mustafa Aslan van de Nederlandse tak van Erdogans AK-partij, naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

De directies van de stadions besloten niet mee te werken aan de campagne van de Turkse president. Een woordvoerster van Gelredome zegt: ,,Wij huisvesten geen politieke bijeenkomsten, los van de inhoud.” Ze bevestigt dat de Gelredome-organisatie is benaderd voor een bijeenkomst met Erdogan.
Spanning

De relatie tussen Turkije en Nederland staat flink onder spanning sinds de weigering van Nederland om mee te werken aan de Turkse campagne. Erdogan en zijn regering voeren campagne in aanloop naar een Turks referendum op 16 april. Erdogan wil daarmee een wetswijziging doorvoeren die hem meer macht geeft.

Op 12 maart trok Nederland de landingsrechten van een vliegtuig in om de komst van de Turkse minister Cavusoglu te verhinderen. Hij wilde in Nederland Turkse Nederlanders toespreken over het aankomende referendum. Toen daarna Familieminister Kaya per auto van Duitsland naar Rotterdam kwam, ontstonden rellen in de havenstad.

De diplomatieke rel was compleet toen de politie minister Kaya als ongewenst vreemdeling terugstuurde naar Duitsland. Erdogan noemde Nederland daarop ‘fascistisch’ en een ‘nazi-overblijfsel’.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 22, 2017, 21:40:56
#45
Turkije nu ook boos op Noren

ANKARA - De Turkse autoriteiten vinden het ,,treurig en onacceptabel'' dat Noorwegen asiel heeft verleend aan vier Turken die door Ankara worden verdacht van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep van vorig jaar. De Noorse ambassadeur in Turkije is op het matje geroepen door het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.


Een woordvoerder van het departement zei dat de Turkse regering de kwestie niet laat rusten.

Sinds de couppoging hebben de Turkse autoriteiten tienduizenden mensen opgepakt. Sommige Turkse burgers hebben daarom de wijk genomen naar het buitenland. De Duitse autoriteiten maakten vorige maand bekend dat al zo'n 136 Turken met een diplomatiek paspoort asiel hebben aangevraagd in het land.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 17, 2017, 19:25:59
#44
Erdogan: Turken in Europa moeten meer kinderen krijgen

ANKARA - De Turkse president Erdogan heeft zijn in Europa levende landgenoten opgeroepen meer kinderen te nemen om zo de invloed te vergroten. „Neem niet drie, maar vijf kinderen”, zei hij tijdens een campagnebijeenkomst in Eskisehir in het westen van Turkije.


Meer kinderen is volgens Erdogan een antwoord op het onrecht dat Turken in Europa wordt aangedaan doordat landen als Nederland en Duitsland Turkse ministers geen campagne laten voeren voor een referendum in april. Die volksraadpleging moet hem als president meer macht geven.

Het staatshoofd riep de Turken in Europa op hun leven over de hele linie op een hoger plan te brengen. „Daar waar u werkt en woont, daar is nu uw vaderland. Richt meer bedrijven op. Stuur uw kinderen naar betere scholen. Laat uw familie in betere wijken wonen. Stap in de beste auto’s. Ga in de mooiste huizen wonen.”
Gladiatoren

Erdogan haalde tijdens de bijeenkomst bovendien opnieuw uit naar de Nederlandse politie. „Hoe verschillen degenen die honden mijn broeder lieten bijten van de gladiatoren in Rome? Er is geen verschil, ze zijn precies hetzelfde.”

Erdogan refereerde daarmee aan de gebeurtenissen van afgelopen weekeinde, toen een demonstrantie van Nederturken in Rotterdam hard werd neergehaald door de politie.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 16, 2017, 12:31:01
#43
ze maken zich volkomen belachelijk

Gelogd
leef het leven


maart 15, 2017, 21:24:11
#42

Turkije stuurt uit protest 40 koeien terug naar Nederland


De Turkse Vereniging van Vleesproducenten gaat uit protest tegen het spreekverbod van Turkse ministers 40 koeien terugsturen naar Nederland
.

Bülent Tunç, de voorzitter van de vereniging, zei tegen het staatspersbureau Anadolu dat het gaat om symbolische protestactie van 40 Holstein-Friesian koeien.

,,In de toekomst willen we geen dierlijke producten meer uit Nederland. De eerste lading van deze runderen is geladen. We gaan ze terugsturen”, zei hij. Ze komen van het Biga zuivelbedrijf in de westelijke provincie Çanakkale.

Hij zei dat Turkije moet beginnen zich te concentreren op de eigen veefokkerij. ,,Wij hebben onze eigen kwaliteitsrassen.''

Als Nederland ze niet accepteert zullen de zwartbonte dieren geslacht worden en het vlees verdeeld onder de leden, aldus voorzitter Tunç.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 14, 2017, 17:14:32
#41
De vijf meest bizarre reacties op Turkije-rel

Het lijkt er sterk op dat Turken nog emotioneler reageren op een politieke rel dan bij een Turkse voetbalwedstrijd. Na het uitbreken van de Turkije-rel volgden de afgelopen dagen de bizarre berichten uit Turkije elkaar in hoog tempo op. Wij zochten de vijf vreemdste reacties.

1. Gaziantep


De Turkse stad Gaziantep, die sinds 2006 een stedenband met Nijmegen onderhoudt, heeft de borden waarop die stedenband staat aangekondigd weggehaald. In 2009 was toenmalig burgemeester Thom de Graaf nog in deze Turkse stad vlak bij de Syrische grens om feestelijk de Nijmegen Bulvari (Nijmegen Boulevard) te openen, maar de huidige diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland heeft het enthousiasme over de vriendschap blijkbaar doen bekoelen.
2. Waarheid als een koe


Een woedend gemeenteraadslid in Istanboel in de wijk Besiktas kondigde aan dat hij één van zijn Nederlandse koeien ging slachten als protest tegen ons land. Ondanks dat het beest hem veel melk geeft, zei hij sip.
3. Hollande?


Boze Turken (of waren het trollen?) maakten zich de afgelopen dagen volslagen belachelijk op Twitter door boze berichten naar de Franse president Hollande te sturen. Want was de redenatie: iemand die Hollande heet, moet haast wel de minister-president van Nederland zijn. 4. Winkelier vs Willy

Steeds als je denkt: het kan niet lulliger, bewijst een volgend bericht het tegendeel. Zo daagde ene Mehmet Öztürk uit het zuiden van Turkije niemand minder dan koning Willem-Alexander voor de rechter. Öztürk daagde overigens niet alleen de koning, ook Mark Rutte en Ahmed Aboutaleb moeten zich volgens de woedende winkelier voor de rechter verantwoorden voor het weigeren van de Turkse ministers in ons land.
5. Met de Franse slag/vlag


In het Turkse Samsun kwam in de afgelopen dagen ook een groepje slimmeriken bij elkaar. ‘Laten we een Nederlandse vlag verbranden!’, besloten de boze mannen. Niet alleen duurde het in brand krijgen van de vlag veel te lang om nog stoer te doen, ook gebruikten de mannen de Franse vlag in plaats van de Nederlandse. Kortom, erg doordacht zag het Turkse protest er allemaal niet uit.Bron:metronieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 14, 2017, 16:27:54
#40
Erdogan: kennen Nederlanders van slachting Srebrenica

ANKARA - De Turkse president Erdogan is dinsdag tegen Nederland uitgevaren over Srebrenica. „Turkije kent de Nederlanders van de slachting in Srebrenica”, zei Erdogan op een bijeenkomst.


Erdogan stelde volgens de krant Hürriyet dat Nederlanders de slachting in Bosnië in 1995 aanrichtten. „We kennen ze van de slachting van Srebrenica, we kennen hun verdorven karakter van de manier waarop ze er 8000 Bosniërs afmaakten.”

De Turkse president is dinsdag verder gegaan met het inhakken op Nederland naar aanleiding van de incidenten rond twee ministers afgelopen weekeinde. Ook dreigde hij met nieuwe sancties in een toespraak in Ankara.

De daden van Nederland kunnen niet worden afgedaan met een excuus, aldus Erdogan. Hij zal het land verantwoordelijk houden voor wat er is gebeurd. Ook verklaarde hij dat er „meer ruimte is voor verdere sancties” maar hij zei er niet bij welke dat zijn.

Ook Duitsland kreeg in een toespraak van het staatshoofd weer de wind van voren. De steunbetuiging van de Duitse bondskanselier aan Nederland laat zien „dat zij niet anders is dan Nederland. Zij valt Turkije aan zoals de Nederlandse politie honden en paarden gebruikt tegen Turkse demonstranten.” Volgens Erdogan zijn sommige Europese landen „gegijzeld door racistische en fascistische partijen.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 14, 2017, 00:31:31
#39
De derde dag van de Turkije-rel:

voor wie het overzicht kwijt isDe diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije ging vandaag zijn derde dag in. En het lijkt er niet op dat het snel goed komt tussen de twee landen. Een overzicht van alle gebeurtenissen op 13 maart.


Het was de eerste werkdag sinds het conflict en dat betekende veel aandacht in de kranten, zowel in Nederland als in het buitenland. Westerse buitenlandse kranten namen het in hun commentaren op voor Nederland, dat in hun ogen het slachtoffer is van Turkse intimidatie en dreigementen.

In Nederland en Turkije was het uiteraard ook voorpaginanieuws. De Telegraaf kopte "WIJ zijn hier de baas", terwijl de Turkse krant Sozcu zich afvroeg "wat dit voor barbaarsheid is".


Lees en kijk verder:

  http://nos.nl/artikel/2163028-de-derde-dag-van-de-turkije-rel-voor-wie-het-overzicht-kwijt-is.htmlBron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 14, 2017, 00:23:01
#38
Aboutaleb: er was toestemming om te schieten

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft er rekening mee gehouden dat het zaterdag tot een schietpartij kon komen tussen bewakers van de Turkse minister van Familiezaken Kaya en Nederlandse politieagenten.


"Het was schrikaanjagend dat zij twaalf man mee had. Brede mannen, van wie wij niet wisten of ze gewapend waren of niet. Dat heeft ertoe geleid dat wij hele specialistische eenheden hebben laten komen. Zodat wij er zeker van waren dat als het tot een treffen zou komen, wij de baas zouden zijn. De toestemming om te schieten was gegeven", zegt Aboutaleb in Nieuwsuur.

Aboutaleb wijst erop dat de Turkse consul-generaal die informatie had kunnen verstrekken. "Maar hij nam op dat moment zijn telefoon niet meer op." De consul ontkende volgens de burgemeester "dubbel en dwars" dat er een bijeenkomst zou zijn.

Via inlichtingendiensten was de gemeente erachter gekomen dat Kaya op weg was naar Rotterdam. "Wij zijn toen op de Nederlandse snelwegen op zoek gegaan naar de minister. Ergens hebben we toen het konvooi kunnen traceren. Dat hebben we staande weten te houden, maar daar glipten toch een paar auto's uit vandoor. Toen zijn we de minister kwijtgeraakt."

Achter het consulaat hebben agenten haar toen kunnen tegenhouden. Minister Kaya wilde het consulaat binnengaan en Turkse Nederlanders toespreken over het referendum dat Erdogan meer macht moet geven. Daarvoor kreeg ze geen toestemming, waarop ze het land werd uitgezet.


--->>>    http://nos.nl/uitzending/23100-nieuwsuur.htmlBron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 13, 2017, 19:56:59
#37

EU vraagt Turkije toon te matigen


De EU waarschuwt Turkije om buitensporige verklaringen achterwege te laten. Dit, in reactie op de vraag van Turkije om gerechtelijke stappen tegen het ,,disproportionele'' optreden van de Nederlandse politie tegen demonstrerende Turken. Het is voor het eerst dat EU zich over de ruzie uitlaat.


,Volgend op de spanningen van de afgelopen dagen tussen Turkije en sommige EU-lidstaten, is het essentieel om verdere escalatie te voorkomen en wegen te vinden om de situatie te kalmeren", schrijven buitenlandchef Federica Mogherini en EU-commissaris Johannes Hahn (Uitbreiding) in een gezamenlijke verklaring maandag. ,,Zaken die zorgen baren kunnen alleen worden opgelost door open en directe communicatiekanalen. We zullen onze diensten blijven aanbieden in het belang van de EU-Turkije-relaties."

In een van de twee diplomatieke nota's verlangt Turkije verdere informatie over gewonde Turkse burgers, zo melden bronnen bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Verder wordt benadrukt dat Ankara een officiële schriftelijke verontschuldiging van Nederlandse autoriteiten verwacht met betrekking tot acties die ,,niet in overeenstemming zijn met het diplomatieke fatsoen en het internationaal recht." De EU heeft Turkije gemaand om buitensporige verklaringen achterwege te laten.

Excuses

De Nederlandse zaakgelastigde werd ontboden om het protest in ontvangst te nemen. De ambassadeur is momenteel niet in Turkije en hoeft van Ankara voorlopig ook niet terug te keren.

De Nederlandse politiek verwacht ook een excuus. Zo liet Lodewijk Asscher vanochtend weten dat de Turkse beschuldiging van nazisme en fascisme aan het adres van Nederland 'van tafel' moet. Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) zou excuses prettig vinden en ook Mark Rutte eist een verontschuldiging.

Relschoppers

In Rotterdam raakten zeven mensen, onder wie een agent, gewond toen de politie optrad tegen relschoppers na het gedwongen vertrek van de Turkse minister van Familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya. De politie zette onder meer honden en waterkanonnen in om de met Turkse vlaggen zwaaiende betogers bij het Turkse consulaat te verspreiden.

In de andere nota noemt Turkije het optreden tegen de minister een schending van de Conventie van Wenen, waarin regels over diplomatiek verkeer zijn vastgelegd. In dit verdrag is onder meer de onschendbaarheid van diplomaten geregeld. Kaya zei bij terugkomst dat ze 'onmenselijk' werd behandeld door de Nederlandse autoriteiten. De minister werd vervolgens naar Duitsland teruggestuurd.

Reisadvies aangepast

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije gewijzigd. Reizigers wordt vanwege de diplomatieke spanningen tussen Turkije en Nederland sinds gisteravond aangeraden in heel Turkije alert te zijn en samenscholingen en drukke plaatsen te vermijden.

Reizigers naar Turkije werden al gewezen op veiligheidsrisico's vanwege de dreiging van terroristische aanslagen en politieke spanningen in het land.

Heb jij een vakantie naar Turkije geboekt of durf je door de politieke spanning niet meer te gaan? Wij komen graag in contact met jou. Mail naar researchteam@ad.nl.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 13, 2017, 18:11:21
#36

Turkse winkelier klaagt Willem-Alexander aan


Een Turkse winkelier heeft een aanklacht bij een rechtbank in Turkije ingediend tegen koning Willem-Alexander. Aanleiding voor het opmerkelijke initiatief van Mehmet Öztürk? ,,Als Turkse burger ben ik zwaar geschokt door de afschuwelijke aanvallen van Nederland, vooral tegen minister voor familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya, haar lijfwachten en haar adviseurs”, zo zei hij.


Volgens Öztürk had de Nederlandse overheid geprobeerd Turkije en zijn regering te vernederen met zijn ‘onmenselijke behandeling’. Het tegenhouden van de Turkse ministers is ook een schending van de Europese Conventie voor Mensenrechten, zo voegde hij er aan toe.
Klacht tegen Nederland

De winkelier uit de stad Kahta in het zuidoosten van Turkije heeft niet alleen een aanklacht ingediend tegen Willem-Alexander, maar tegen alle autoriteiten die in zijn ogen verantwoordelijk zijn voor de vernederende behandeling van de Turkse ministers, zo zei hij tegen het staatspersbureau Anadolu.

Naast Willem-Alexander klaagt hij ook premier Mark Rutte aan, minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken), minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken), en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 13, 2017, 16:37:44
#35
Merkel staat volledig achter Nederland in Turkijerel

MÜNCHEN - Bondskanselier Angela Merkel heeft zich vierkant achter Nederland opgesteld in de ruzie met Turkije. Nederland heeft haar „volledige steun en solidariteit”, zei zij maandag in München.


Merkel hekelde in het bijzonder de uitlatingen van de Turkse president Erdogan, die leden van de Nederlandse regering voor „nazi-overblijfselen” heeft uitgemaakt. Vergelijkingen met de nazi’s zijn „volkomen misplaatst”, benadrukte de bondskanselier.

PARIJS - De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault, heeft maandag recente uitspraken van Turkse politici over nazisme en fascisme in Nederland en Duitsland „onaanvaardbaar” genoemd. Turkije zou er volgens hem beter aan doen zelf het Europese mensenrechtenverdrag na te leven.

Turkse leiders hebben Duitsland en Nederland van nazi-praktijken beschuldigd, omdat ze zouden dwarsbomen dat Turkse politici campagne komen voeren voor het referendum van 16 april over het politieke stelsel in Turkije. Dat moet van president Erdogan van de partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) een presidentieel systeem worden met buitengewoon veel macht voor de president.

In Turkije is in juli vorig jaar een bloedige mislukte staatsgreep gepleegd. Nu zitten bijna tweehonderd journalisten gevangen, naar schatting meer dan 45.000 mensen zijn als mogelijke samenzweerders gevangengezet en circa 130.000 mensen zijn op grond van verdenkingen op staande voet uit overheidsdienst ontslagen.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 12, 2017, 23:21:02
#34
Politie Amsterdam grijpt in bij betoging Nederturken

Amsterdam - De politie in Amsterdam staat klaar om in te grijpen bij de Turkse betoging op Plein 40-45 in West. Op het plein hebben zich zo’n 500 Turkse demonstranten verzameld. De mobiele eenheid is met spuitwagens paraat en maakt zich klaar voor het uitvoeren van charges.


Het plein wordt schoongeveegd. Spuitkanon en ME hebben demonstranten uit elkaar gedreven. Achter de spuitwagen ontstaat echter weer een nieuwe kolonne boze Turken.

Burgemeester van der Laan heeft de demonstratie op Plein 40-45 beëndigd op grond van verstoring van de openbare orde en veiligheid van het verkeer. De betoging die ’s middags begon naar aanleiding van het diplomatieke conflict tussen Nederland en Turkije bestond uit aanvankelijk uit ongeveer 250 vooral Turkse Amsterdammers. Zij uitten in verschillende delen van de stad hun ongenoegens over over de handelswijze van de Nederlandse regering.

De demonstratie was niet aangemeld maar werd, zolang het vreedzaam bleef, wel toegestaan. Aan het eind van de middag werd de sfeer grimmig. Wegen werden geblokkeerd en er is met vuurwerk gegooid.

Er zijn in de loop van de avond tot nu toe vier mensen aangehouden. Een persoon werd opgepakt vanwege het brengen van een hitlergroet.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Turkije Rel !
« Reactie #34 Gepost op: maart 12, 2017, 23:21:02 »