Nowlive.eu

Registreren
 

Turkije Rel !
gelezen 7935 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
maart 11, 2017, 23:47:01
#18

Minister tegengehouden door politie


De Turkse minister stapte zojuist uit de auto en liep richting het consulaat. Daar is ze tegengehouden door de politie.


Tegen de agenten zou ze vervolgens gezegd hebben dat haar grondrechten geschonden worden. Na een paar minuten tegenover de agenten gestaan te hebben, liep de minister weer terug naar de auto.

Arrestatieteam rondom auto minister

Een arrestatieteam staat rondom de auto waar de minister van Familiezaken in zit. Alleen de chauffeur en de minister zitten nog in de auto. Volgens NRC-fotograaf David van Dam lijkt het erop dat de auto opengebroken gaat worden.

Boe-geroep voor het consulaat

Voor het consulaat in Rotterdam gaan de demonstranten onverminderd door met hun protest. Er wordt "waar is de vrijheid" geschreeuwd en er klinkt een hoop boe-geroep als de politiehelikopter overvliegt.

Agenten fouilleren leden Turkse delegatie

De politie fouilleert momenteel de leden van de Turkse delegatie rondom de auto van de Turkse minister. Ook hun tassen worden doorzocht.

Politiepaarden komen in beweging

De ME maakt zich gereed om een charge uit te voeren en staat opgesteld tegenover de betogers. De politie komt langzaam dichterbij, meldt een journalist ter plaatse. Ook politiepaarden lijken klaar te zijn om in actie te komen.

Volg het liveblog:

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/11/turkse-minister-tegengehouden-bij-rotterdams-consulaat-a1549924

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Turkije Claim !
« Reactie #18 Gepost op: maart 11, 2017, 23:47:01 »

maart 11, 2017, 23:42:33
#17

Turkse minister in Rotterdam in auto vastgehoudenSituatie bij consulaat gespannen, ongekende ruzie tussen Nederland en Turkije


Bij het Turkse consulaat aan de Westblaak in Rotterdam spelen zich bizarre taferelen af. Terwijl de Turkse minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya aan de achterkant van het gebouw in haar auto wordt vastgehouden, demonstreren aan de voorkant honderden Erdogan-aanhangers die haar willen ontmoeten. De ME is met busjes en paarden aanwezig. De sfeer is gespannen.

Vanuit haar met doeken bedekte en door Nederlandse agenten en Turkse beveiligers omringde auto met diplomatiek kenteken twitterde Kaya 'dat Nederland alle internationale wetten, conventies en rechten van de mens schendt door mij niet binnen te laten gaan in het Turkse consulaat in Rotterdam.' Ze liet zich tegelijkertijd interviewen door de Turkse staatstelevisie, die Turken in Nederland volgens de NOS opriep in opstand te komen.

Laastste middelpunt
Aanhangers van Edogan zwaaien met Turkse vlaggen voor het Turkse

Het is de zoveelste escalatie vandaag van een diplomatiek conflict dat met het uur groter lijkt te worden. Turkije heeft vanavond laten weten dat de Nederlandse ambassadeur Kees van Rij, die nu niet in Turkije zou zijn, 'voorlopig moet wegblijven'. De Nederlandse ambassade en de consulaten moeten voor onbepaalde tijd gesloten blijven. De residenties van de ambassadeur in Ankara en de consul-generaal in Istanbul zijn door Turkije 'om veiligheidsredenen' afgesloten, melden bronnen bij Buitenlandse Zaken aan het ANP.

Kaya was vandaag vanuit Duitsland in een konvooi naar Rotterdam gereden, nadat het kabinet vanochtend de landingsrechten van het vliegtuig van de Turkse minister Cavusoglu van Buitenlandse Zaken had ingetrokken. Ze wilde net als Cavusoglu campagne voeren voor het aanstaande referendum over een aanpassing van de Grondwet, waardoor president Erdogan meer macht zou krijgen. Het kabinet en ook de leiders van bijna alle politieke partijen vinden zo'n campagne ongewenst. 'Het is goed dat het kabinet alles doet om Turkse politici tegen te houden die naar Nederland willen komen met een agenda om de Turkse rechtsstaat af te breken en vrijheden van burgers, journalisten en artiesten in te perken', zoals ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers het vandaag verwoordde.
Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:36:59
#16

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:34:51
#15
Agent tegen Turkse minister:

                     Neem de kortste weg terug naar Duitsland


De politie heeft vanavond de Turkse minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya geadviseerd 'de kortste weg naar Duitsland' te nemen.


Minister Kaya kwam vandaag vanuit Duitsland naar Rotterdam. In de buurt van het Turkse consulaat in Rotterdam werd ze staande gehouden door de politie. Ze is onder begeleiding achter het consulaat uit haar auto gestapt.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:31:01
#14

Woedende betogers bij Nederlandse ambassade in Turkije


Bij de Nederlandse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara hebben woedende Turken zich verzameld om te protesteren tegen Nederland. Ongeveer honderd Turken staan er met vlaggen te zwaaien, hoewel het al na middernacht is.


Uit voorzorg heeft de oproerpolitie de omgeving van het gebouw afgezet met dranghekken en agenten van de mobiele eenheid houden de wacht. Er staat ook zeker een waterkanon klaar om eventueel in te grijpen.
Istanboel

Ook in de stad Istanboel hebben zich op dit moment protesterende Turken met vlaggen verzameld voor het Nederlandse consulaat. Dat was vanmiddag ook al zo, maar toen ging het om een handjevol islamisten die 'Allah is de Grootste' scandeerden en duidelijk maakten dat ze de maatregelen tegen de Turkse ministers 'diplomatieke terreur' vinden. Zij vertrokken snel weer.

Nu staat er een veel grotere groep met vlaggen te zwaaien en te schreeuwen. Het consulaat is nog nooit zo zwaar bewaakt geweest door de oproerpolitie. Twee bussen hebben ze dwars voor de ingang geparkeerd zodat niemand met verkeerde bedoelingen tegen de hoge ijzeren hekken naar boven kan klimmen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:28:46
#13

Minister Kaya: NL schendt wetten door mij niet toe te laten

De Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken) vindt dat Nederland ,,alle internationale wetten, conventies en rechten van de mens schendt door mij niet binnen te laten gaan in het Turkse consulaat in Rotterdam''. Dat zegt ze vanavond op haar twitteraccount.


Ook in een live programma op de Turkse televisie liet ze zich telefonisch in dezelfde bewoordingen uit.

Van officiële zijde is nog niet bevestigd dat de vrouw in Rotterdam is aangekomen bij het consulaat, maar volgens meerdere media zoals de NOS, was ze eerder op de avond bij het consulaat aangekomen. Daar werd ze tegengehouden. Waarom dat is onduidelijk.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:26:38
#12
Turkse minister Cavusoglu arriveert in Frankrijk

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu is vanavond per vliegtuig aangekomen in de Franse stad Metz. Hij houdt daar zondag een toespraak over het Turkse referendum, zoals hij dat zaterdag in Rotterdam had willen doen.


Daar waar Nederland zijn vliegtuig niet toestond te landen omdat de komst van de bewindsman 'een gevaar voor de openbare orde en veiligheid' zou betekenen, daar zagen de Franse autoriteiten geen enkel bezwaar. ,,De openbare orde is niet in gevaar", stelt de prefect van de regio Lorraine. Dat is opmerkelijk omdat er in Metz al wel enige tijd spanningen zijn tussen Turken en Koerden, zo melden lokale media. Er wonen enkele tienduizenden Turken in de regio. Metz ligt zo'n 50 kilometer van de Duitse grens. Duitsland verbood de minister eerder deze week op verschillende plekken te spreken.

UETD

Çavusoglu gaf geen commentaar aan de media bij zijn aankomst in de stad. De bijeenkomst in Metz is georganiseerd door lokale Turkse organisaties, gelieerd aan de regionale UETD-afdeling. Die Europese Turkse Democraten zijn ook de organisatie die minister Çavusoglu naar Nederland wilden halen. Çavusoglu spreekt morgenmiddag in een congrescentrum in Metz en zal in Frankrijk woonachtige Turken oproepen aan het referendum deel te nemen. De inzet daarvan is de bevoegdheden van president Erdogan uit te breiden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:24:05
#11

Noodbevel omgeving Turks consulaat Rotterdam

In de omgeving van het Turkse consulaat aan Westblaak in Rotterdam is zaterdag aan het begin van de avond een noodbevel afgekondigd. Dat heeft een woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gezegd.


Het gebied is tijdelijk alleen toegankelijk voor bewoners en bestemmingsverkeer. Het noodbevel heeft te maken met de komst van de Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken).

Op de Straatweg, waar de ambtswoning is van de Turkse consul, geldt ook een noodbevel. De consul vertrok eerder op de avond vanuit zijn huis naar het consulaat.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:21:01
#10Tweede Turkse minister via achterdeur naar Nederland

ROTTERDAM - De Turkse minister voor Familiezaken, Fatma Betul Kaya, is per auto uit Duitsland naar Nederland gekomen. Ze arriveerde tegen half acht in Rotterdam.


Een medewerker van de minister plaatste op Twitter een foto waarop te zien is dat mensen van haar gevolg in gesprek zijn met Nederlandse agenten.

Donderdag was er ook al sprake van dat Betul Kaya naar Nederland zou reizen in plaats van de minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu, die in Rotterdam niet welkom was. De zaal in Hengelo waar ze zou spreken werd echter afgezegd. Vandaag besloot minister Çavuşoğlu toch naar Rotterdam te komen, maar Nederland verbood hem om te landen op het vliegveld va Rotterdam. Het bliksembezoek van Betul Kaya is de nieuwe troefkaart die Turkije trekt.Bron:telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:14:14
#9
Turkse minister dreigt met ‘harde sancties’

Minister Cavusoglu wil zijn aanhang zaterdag toespreken bij het huis van de Turkse consul in Rotterdam.


De Turkse minister Mevlüt Cavusoglu van Buitenlandse Zaken heeft gedreigd dat Turkije maatregelen zal nemen als hij Nederland niet in komt. Cavusoglu heeft het in een interview met CNN Türk over “harde politieke en economische sancties”.

Dat Cavusoglu daadwerkelijk wordt tegengehouden als hij naar Nederland wil vliegen, is onwaarschijnlijk. Premier Mark Rutte zei vrijdag dat Nederland “geen minister van een NAVO-bondgenoot op Schiphol in de boeien zal slaan”.
Consul

Cavusoglu komt zaterdag naar het huis van de Turkse consul in Rotterdam om campagne te voeren. Dat heeft de organisatie van het bezoek gemeld op Facebook. De woning ligt in de wijk Hillegersberg.

Premier Rutte zei vrijdagavond in Nieuwsuur dat de bijeenkomst omgeven zal zijn met strenge maatregelen om de openbare veiligheid te waarborgen. De woning van de consul en de achterliggende tuin zijn Turks grondgebied.

Het bezoek van Cavusoglu is omstreden omdat hij campagne voert voor het Turkse referendum over een ingrijpende hervorming van de grondwet die president Erdogan meer macht moet geven. Minister Koenders heeft hem donderdag laten weten dat hij hem liever niet ziet komen.

Eerder op vrijdagavond liet een Rotterdamse restauranthouder en kandidaat-kamerlid voor Denk aan ANP weten zijn restaurant beschikbaar te stellen voor het bezoek van Cavusoglu, maar dat is dus niet nodig. Daarvoor had de eigenaar van een Rotterdams zalencentrum zich al teruggetrokken.

Het Rotterdamse Marriott Hotel bevestigde vrijdagavond dat eerder in het etablissement een zaal geboekt was voor de presentatie van Cavusoglu. “Vanuit het hotel hebben wij bij nader inzien die reservering weer ingetrokken”, aldus een woordvoerder.Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:10:09
#8

Turkije beraadt zich op strafmaatregelen


Update Het weren van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu blijft volgens Turkije niet zonder gevolgen. Çavusoglu waarschuwde Nederland zaterdag opnieuw dat er consequenties zullen zijn.


De minister deed die uitspraak tegen verslaggevers in Istanbul. Hij noemde het Nederlandse besluit een 'schandaal'. Turkije dreigde eerder al met zware politieke en economische sancties als Nederland het bezoek van de minister zou verhinderen, zoals uiteindelijk gebeurde. Nederland trok zaterdag de landingsrechten van zijn toestel in.

Het is nog onduidelijk wat de aangekondigde strafmaatregelen om het lijf zullen hebben. President Recep Tayyip Erdogan zinspeelde zaterdag op maatregelen tegen het Nederlands vliegverkeer. ,,Nederland moet gaan nadenken over hoe zijn vliegtuigen gaan landen in Turkije'', stelde hij. Volgens de krant Daily Sabah verwees de president naar diplomatieke vluchten.

Toerisme
Reisorganisaties TUI en Corendon gaan er dan ook van uit dat de maatregelen geen gevolgen zullen hebben voor toeristen. ,,We volgen de situatie nauwgezet, maar dit heeft nu geen gevolgen voor de reizigers'', aldus de woordvoerster van TUI. Ook Corendon wacht de situatie af. ,,We houden het goed in de gaten, maar er is voor nu niks gaande'', zei de zegsvrouw van Corendon.

De rel tussen Nederland en Turkije zou wel gevolgen kunnen hebben voor de populariteit van Turkije. ,,Dat is wel al afgenomen, maar er gaan nog steeds nog heel veel mensen naar Turkije. Maar het zou wel weer heel zuur zijn voor de kustprovincies, daar is het toerisme heel belangrijk. Ik denk ook wel dat hier wel rekening mee gehouden zal worden en dat mensen op vakantie kuBron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:07:35
#7

Turkse media woedend om weigering


De Turken zijn woedend over de weigering van de regering in Den Haag om hun minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu in Nederland te laten landen. „Nederland neemt een schandalige beslissing. Ze heeft geen toestemming gegeven!”, koppen meerdere Turkse kranten op hun websites, soms met een foto van premier Rutte erbij. „Aan de weigering om het vliegtuig te landen ging een aanmatigend voorstel vooraf”, kopt de grote Turkse krant Hürriyet.


De in Rotterdam woonachtige Turan Atmaca, verantwoordelijk voor de Turkse regeringspartij AKP in Nederland, en die campagne voert voor „ja” voor het referendum op 16 april, had de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb om een plek voor 500 mensen voor Cavusoglu gevraagd. Daarop zou volgens Atmaca zijn geantwoord dat er slechts een plek voor 50 mensen beschikbaar was. Dit wordt door de Turkse media aanmatigend gevonden.

Een groep Turkse demonstranten schreeuwde woedende leuzen tegen Nederland voor het Nederlands consulaat op de centrale winkelstraat Istiklal Caddesi in het centrum van Istanbul. Er werd echter geen schade aangericht. Extra Turkse politieagenten versterkten de bewaking van het consulaat. Er is ook een bus met militairen voor het consulaat dat bescherming moet geven tegen eventuele woedende demonstranten. Ook de Nederlandse ambassade in Ankara heeft bescherming gekregen. Daar zijn trouwens tot nu toe geen protesten van demonstranten geweest.

Tijdens een demonstratie op een groot plein in de wijk Bagcilar in Istanbul ging president Erdogan voor vele duizenden met de Turkse vlag zwaaiende toehoorders fel tekeer tegen ons land. „Ze weten niet wat politiek en internationale diplomatie inhouden. Wat zijn ze angstig en lafhartig. Zij zijn overblijfselen van het nazisme, zij zijn fascisten. Dat weten wij.”

„Oefen maar zoveel druk uit als je wilt en steun de terroristen maar zoveel als je wilt”, zei hij ook. „Dat zal allemaal een boemerang effect op jullie hebben. We zullen na 16 april maatregelen nemen. We hebben geduld”, aldus Erdogan.„Hoe willen jullie vliegtuigen in Turkije laten landen”? Daarmee doelde Erdogan op vliegtuigen voor Nederlandse politici en diplomaten.

Op 16 april is het referendum waarin het Turkse volk is opgeroepen om over grondwettelijke veranderingen te stemmen. Als „ja” wint dan krijgt president Erdogan nog veel meer macht dan hij nu heeft, ten koste van het parlement. Erdogan meent dat Nederland probeert door minister Cavusoglu te weigeren de uitslag van het referendum te beïnvloeden. „Onze landgenoten die daar wonen zullen Nederland het beste antwoord geven in het referendum”, stelde hij ook. Hij doelt daarbij op de vele in Nederland wonende Turken die op zijn partij AKP stemmen en daarom waarschijnlijk ook ’ja’ voor het referendum zullen stemmen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 23:01:45
#6

Erdogan: Nederland is nazi-overblijfsel en fascist

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in een reactie hard uitgehaald naar Nederland. Hij sprak over 'nazi-overblijfselen en fascisten' omdat Nederland de landingsrechten voor het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu heeft ingetrokken. Dat betekent dat het bezoek dat Çavusoglu wilde brengen aan Rotterdam, niet doorgaat.


Het kabinet neemt de maatregel naar eigen zeggen omdat de openbare orde en veiligheid in het geding zijn gekomen, na een oproep aan Turkse Nederlanders om massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met Çavusoglu.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in een reactie hard uitgehaald naar Nederland. Hij sprak over 'nazi-overblijfselen en fascisten. Ook moet Nederland zich afvragen hoe hun vliegtuigen nu in Turkije gaan landen, aldus de president. Correspondent Marc Guillet meldt dat de plaatsvervanger van de Nederlandse ambassadeur in Ankara inmiddels bij de Turken op het matje is geroepen.

De verklaring van het kabinet luidt: ,,Nederland was met de Turkse autoriteiten in gesprek over het bezoek, waarbij gezocht werd naar een acceptabele oplossing. Er was overleg gaande of de Turkse autoriteiten de bijeenkomst konden verplaatsen en een besloten, kleinschaliger karakter konden geven in een Turks consulaat of ambassade. Nog voordat deze gesprekken waren afgerond, dreigden de Turkse autoriteiten publiekelijk met sancties. Dat maakt de zoektocht naar een redelijke oplossing onmogelijk", luidt de verklaring van het kabinet.

,,We wilden tot een oplossing komen. We hebben een lang en moeilijk gesprek gevoerd met de Turken om tot een acceptabele oplossing te komen. We staan voor de openbare orde en willen niet dat de veiligheid in het geding komt'', aldus een woordvoerder van minister Koenders.

Çavusoglu dreigde vanochtend met zware politieke en economische sancties tegen Nederland als Den Haag zijn komst zou verhinderen. De Turkse minister was van plan om 18.00 uur genodigden toe te spreken in de ambtswoning van de Turkse consul in Rotterdam. Hij wilde daar pleiten voor een 'ja' voor meer macht voor president Recep Tayyip Erdogan in het Turkse referendum van 16 april.

Bron:AD
« Laatst bewerkt op: maart 11, 2017, 23:20:43 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 22:59:17
#5

Rutte: Nazi-opmerkingen Erdogan zeer ongepast


ReactiesPremier Rutte noemt de nazi-opmerkingen van de Turkse premier Erdogan zeer ongepast. Het kabinet liet eerder op de dag weten de landingsrechten voor de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu in te trekken. Vanuit Turkse autoriteiten waren er oproepen aan Turken in Nederland gedaan om mee te doen aan een manifestatie in Rotterdam, waar Çavusoglu een bezoek zou brengen aan de Turkse consul. Hierdoor kwam de openbare veiligheid in het geding.


Het campagneteam dat het bezoek van Cavusoglu naar Nederland had georganiseerd, roept alle Turkse Nederlanders op om rustig te blijven. Dat stelt de organisatie in een verklaring.Thuisblijven
,,Tot ons verdriet mag onze minister van Buitenlandse Zaken niet deelnemen aan het programma,’’ stelt Hollanda Evet Diyor (Turks voor ‘Nederland Stem Ja’). ,,We vragen alle mensen op om niet de weg op te gaan, maar rustig thuis te blijven. Wij vertrouwen erop dat de grote natie het beste antwoord zal geven.’’

De organisatie zocht de afgelopen dagen verwoed naar een alternatieve locatie voor het bezoek van Cavusoglu, nadat burgemeester Aboutaleb een bijeenkomst in een zalencentrum had verboden. Uiteindelijk werd gekozen voor de ambtswoning van de Turkse consul in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb vreesde dat die locatie, middenin een Rotterdamse woonwijk, voor grote chaos zou zorgen.Het is terecht dat Nederland de komst van de Turkse minister Cavusoglu tegenhoudt. Dat zegt diplomatiek deskundige Robert van de Roer. ,,Dit is uniek in de Nederlandse diplomatieke geschiedenis: een minister van een bevriend land dat de toegang wordt geweigerd. Maar het is wel begrijpelijk. Nederland heeft duidelijk gemaakt dat het geen campagnebijeenkomst wilde, en het Turkse regime gaat gewoon door. Dan moet je als land sterk durven zijn, en je niet laten piepelen.’’

Bovendien kon het kabinet de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb niet in de kou laten staan, vindt Van de Roer. ,,Er dreigde een groot probleem met de openbare orde te ontstaan. Heel goed dat het kabinet voor Aboutaleb is gaan staan.’’

De gevolgen van het Nederlandse besluit kunnen groot zijn, stelt Van de Roer. ,,De regering van Erdogan is een wild regime. De hele trucendoos kan nu opengaan. Een boycot van Nederlandse producten, de ambassadeur die wordt uitgezet: het zou allemaal kunnen. Daar moeten we als land nu doorheen. In dit soort gevallen moet je vasthouden aan je principes, ook al zijn de gevolgen pittig.’’

Volgens de diplomatiek deskundige spelen in de Nederlandse handelswijze zeker ook de naderende verkiezingen een rol. ,,Natuurlijk. Rutte moet sterk overkomen, zeker nu. De oppositie zou het flink hebben uitgespeeld als hij dit niet had gedaan.’’
Politieke reacties

Premier Mark Rutte noemt de nazi-opmerkingen van Erdogan 'bizar en onacceptabel'. ,,Er worden de meest vreselijke termen gebruikt. Nederland moet wel zijn grenzen trekken.

Vicepremier Lodewijk Asscher Nederland meent ook dat Nederland zich niet moet laten chanteren door Turkije. ,,We waren in gesprek met de Turken om te proberen het enigszins in goede banen te leiden'', zei Asscher in het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen. ,,Maar terwijl we in gesprek waren, werden er allerlei dreigementen geuit, door diezelfde minister. Op zo'n moment kun je je niet als land laten chanteren.''

Jesse Klaver staat achter het besluit van het kabinet. ,,Het is normaal dat je je niet opdringt aan een andere staat. Het is goed dat het kabinet deze stap heeft gezet'', zei de GroenLinks-leider vanmiddag in het radioprogramma Kamerbreed.

Hij kreeg bijval van CDA-voorman Sybrand Buma en SP-leider Emile Roemer. ,,Turkije probeert hier de duimschroeven aan te draaien", aldus Buma. En Roemer vulde aan: ,,Er is hier echt een grens overschreden. Rutte doet het in dezen goed."

Volgens ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers moet Nederland pal staan voor vrijheid en voor de rechtsstaat. ,,Het is daarom goed dat het kabinet alles doet om Turkse politici tegen te houden die naar Nederland willen komen met een agenda om de Turkse rechtsstaat af te breken en vrijheden van burgers, journalisten en artiesten in te perken. Het maakt eens te meer duidelijk dat Turkije, waar ook godsdienstvrijheid onder druk staat, niet bij de Europese Unie hoort. Maar ook dat er extra wetgeving nodig is die het makkelijker maakt om ongenode gasten met een agenda van onvrijheid tegen te kunnen houden."
Reactie Wilders

PVV-leider Geert Wilders is ook tevreden met het Nederlandse besluit om de landingsrechten van de Turkse minister Çavusoglu in te trekken. Hij zegt op Twitter dat dat te danken is aan de PVV.

,,Mooi. Zonder de PVV was dit besluit nooit genomen! Rutte heeft alleen ballen als de PVV dat eist en de verkiezingen voor de deur staan", aldus Wilders.

De PVV-leider is zaterdag in Limburg om te flyeren en reageerde voor de camera op het weigeren van de toegang tot Nederland van Çavusoglu.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 22:53:45
#4

Turkse minister dreigt met sancties als hij niet mag komen


Turkije dreigt met zware politieke en economische sancties als Nederland verhindert dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, vandaag een bezoek kan brengen aan Rotterdam. Çavusoglu herhaalde dat hij daar een Turkse campagnebijeenkomst wil bezoeken.


De minister is van plan vandaag om 18.00 uur genodigden toe te spreken in de ambtswoning van de Turkse consul in de wijk Hillegersberg. Maar zijn bezoek is tegen het zere been van de Nederlandse regering. Çavusoglu pleit voor een 'ja' voor meer macht voor president Erdogan in het Turkse referendum van 16 april.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei gisteren dat Nederland Çavusoglu niet kan weigeren, maar dat een eventueel bezoek wel omgeven zal zijn door strenge veiligheidsmaatregelen. In elk geval zal publiek niet welkom zijn op de openbare weg nabij de ambtswoning aan de Straatweg. De woning en bijbehorende tuin zijn Turks grondgebied.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Turkije Claim !
« Reactie #4 Gepost op: maart 11, 2017, 22:53:45 »