Nowlive.eu

Registreren
 

Proces Wilders
gelezen 26060 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 26, 2017, 11:45:51
#44
Wilders gaat door met ’vooringenomen’ rechter

Gaakeer, heeft donderdag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gezegd dat ze goed heeft gehandeld als voorzitter de stichting die eerder een prijs uitreikte aan Sinead Wendt, een linkse activiste die betrokken was bij anti-Wildersprotest. Voor Gaakeer is er dus geen enkele reden om zich terug te trekken.


Ik heb mijn nevenfuncties keurig gemeld”, zei Gaakeer in een reactie op een eerdere aantijging van Wilders aan haar adres. „Ik zal mij niet verschonen.” Dat de prijswinnares actief was bij een vluchtelingenorganisatie, was bij de jury van de stichting niet bekend, aldus Gaakeer. Ze ontmoette de studente tijdens de prijsuitreiking. Dat was volgens de voorzitter de enige keer dat ze elkaar zagen.

Hoewel Wilders geen genoegen nam met de verklaring, liet hij na een kort beraad met zijn raadsman weten de voorzitter niet te zullen wraken. Vogens rechtbank verslaggeefster Saskia Belleman betekent dit overigens wel dat Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops dit in hun achterhoofd houden. De kans is aanwezig dat het gerechtshof en de voorzitter ’verbaal op eieren moeten lopen’.

Wilders uitte dinsdag tijdens de eerste regiezitting twijfels over de neutraliteit van Gaakeer, vanwege de prijs voor Wendt. „Bent u de juiste persoon om mij te beoordelen?”, vroeg Wilders tijdens de regiezitting.

Groepsbelediging

De rechtbank gaat vandaag verder met de tweede dag van het ’minder-Marokkanen-proces’ waarin Geert Wilders de hoofdrol speelt. De PVV-leider werd in december 2016 schuldig bevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Hij werd vrijgesproken van het aanzetten tot haat. De rechtbank legde hem geen straf op.

Het Openbaar Ministerie besloot in oktober 2014 om Wilders te vervolgen voor het beledigen van een groep mensen op grond van hun ras, en het aanzetten tot discriminatie en haat. Dat zou hij hebben gedaan op twee momenten op 12 en 19 maart van dat jaar. Op 12 maart voerde Wilders campagne in het Haagse stadsdeel Loosduinen. Daar zei hij in gesprek met mensen op straat dat Den Haag „een stad met minder lasten, en als het even kan wat minder Marokkanen” moest worden.

Behalve tal van onderzoeken laten doen, wil de raadsman van Wilders ook veel getuigen laten oproepen, zei hij dinsdag op de eerste dag van de openbare zittingen. Het gaat onder anderen om premier Mark Rutte en enkele ministers uit Rutte-II, burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg.


Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Proces Wilders
« Reactie #44 Gepost op: oktober 26, 2017, 11:45:51 »

oktober 24, 2017, 12:31:48
#43
Regiezitting zaak-Wilders

SCHIPHOL - Mét Geert Wilders start het gerechtshof Den Haag dinsdag met de eerste openbare zittingen in het hoger beroep van de strafzaak tegen de PVV-leider. Wilders werd in december 2016 schuldig bevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie, maar daarvoor kreeg hij geen straf.


Het was lang onzeker of de PVV-leider zou komen opdagen, maar dat blijkt wel het geval. In de zitting kunnen beide partijen onderzoekswensen indienen. De zaak zal later inhoudelijk worden behandeld, vermoedelijk op 17 mei 2018.

LIVE – Onze rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman is bij de zitting aanwezig. Haar tweets lees je onderaan dit artikel.

Het was lang onzeker of de PVV-leider zou komen opdagen, maar dat blijkt wel het geval. In de zitting kunnen beide partijen onderzoekswensen indienen. De zaak zal later inhoudelijk worden behandeld, vermoedelijk op 17 mei 2018.

Het Openbaar Ministerie besloot in oktober 2014 om Wilders te vervolgen voor het beledigen van een groep mensen op grond van hun ras, en het aanzetten tot discriminatie en haat. Dat zou hij hebben gedaan op twee momenten op 12 en 19 maart van dat jaar.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 02, 2017, 10:29:41
#42

OM onderzoekt opnieuw uitspraken Geert Wilders

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat opnieuw uitspraken van Geert Wilders onderzoeken. Na een rechtshulpverzoek van justitie in Oostenrijk bekijkt het uitlatingen die de PVV-leider in 2015 in Wenen heeft gedaan.


Wilders zei twee jaar geleden tijdens een speech in Wenen onder meer dat de islam een ‘ideologie van oorlog en haat’ is. De PVV-leider zei ook: ,,De islam roept mensen op terroristen te zijn, de Koran laat daar geen twijfel over bestaan.’’ Een moslimorganisatie uit Wenen deed daarop aangifte tegen Wilders, waarna het Oostenrijkse openbaar ministerie een gerechtelijk vooronderzoek begon.

Dat heeft eerder dit jaar besloten de zaak over te dragen aan Nederland, zegt woordvoerder Nina Bussek tegen het AD. ,,Wij hebben besloten hem niet hier te vervolgen, maar de zaak uit praktische overwegingen over te dragen aan de collega’s in Nederland,’’ aldus Bussek. Het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt dat. ,,Wij hebben een rechtshulpverzoek ontvangen en bestuderen dat nu,’’ zegt woordvoerder Vincent Veenman.

Opruiing

Wilders werd in Oostenrijk ‘Verhetzung’ verweten, vergelijkbaar met opruiing. Daarvoor zijn in Wenen al diverse politici tot voorwaardelijke celstraffen veroordeeld. Zo werd in 2015 nog een Duitse voorman van Pegida veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke celstraf: hij had gezegd dat ‘elke moslim een potentiële terrorist’ is. De Oostenrijkse wetgeving is op dit vlak strenger dan de Nederlandse.

De PVV-leider sprak in 2015 op uitnodiging van de Oostenrijkse zusterpartij FPÖ. Een dag later deed de Oostenrijkse moslimvoorman Tarafa Baghajati al aangifte tegen hem. ,,Wilders wekte de indruk dat alle moslims hier zijn om oorlog te voeren tegen Europeanen,’’ aldus Baghajati. ,,Het deed me in alles denken aan de nazi-retoriek uit de jaren dertig.’’ Zijn aangifte was ook gericht tegen de organiserende FPÖ, maar justitie in Wenen besloot alleen tegen Wilders een vooronderzoek te beginnen.

Wilders noemt het onderzoek onbegrijpelijk. ,,Laat ze boeven en terroristen vangen ipv een politicus vervolgen voor het spreken van de waarheid over de islam. #legaljihad", schrijft hij op Twitter. Hij werd in december vorig jaar door de Haagse rechtbank veroordeeld wegens groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie, maar legde hem geen straf op. Wilders is tegen die veroordeling in beroep gegaan.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 09, 2016, 11:28:15
#41

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 09, 2016, 11:27:04
#40

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 09, 2016, 11:20:54
#39

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 09, 2016, 11:14:48
#38

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 08, 2016, 20:44:55
#37
Wilders én advocaat afwezig bij uitspraak

AMSTERDAM/DEN HAAG - Noch PVV-leider Geert Wilders, noch zijn advocaat Geert-Jan Knoops zullen morgen de uitspraak van de rechtbank Den Haag over de minder Marokkanen-uitspraak bijwonen.


Knoops heeft een belangrijke zitting bij het Internationaal Strafhof, waar een langdurig getuigenverhoor plaatsheeft. Er zal wel een vertegenwoordiger van het advocatenkantoor aanwezig zijn in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, waar morgen vanaf 11 uur de uitspraak wordt gedaan.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder een geldboete van 5000 euro tegen Wilders, in verband met aanzetten tot haat en discriminatie tegen Marokkanen.

Volg de uitspraak vrijdag live op telegraaf.nl en via de tweets van Saskia Belleman.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 05, 2016, 18:12:18
#36
NOS zendt vonnis Wilders rechtstreeks uit

HILVERSUM - De NOS zendt het vonnis in de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders vrijdagochtend rechtstreeks uit vanaf 10.55 uur, meldt NPO maandag.


Tijdens het proces, dat plaats had in de rechtszaal van het Justitieel Complex Schiphol, is door het Openbaar Ministerie 5000 euro boete geëist wegens groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie.

In zijn laatste woord zei Wilders 23 november tegen de rechter miljoenen kiezers en geestverwanten te vertegenwoordigen. De PVV-leider zei door te gaan dat 'mega-Marokkanenprobleem' te benoemen.

De uitzending is te zien op NPO1.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2016, 22:41:36
#35
'Ik vraag u namens miljoenen Nederlanders, spreek mij vrij'

Geert Wilders maakte vanmiddag gebruik van zijn laatste woord in de 'minder, minder'-zaak. Het OM vindt dat de PVV-voorman zich in 2014 schuldig heeft gemaakt aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie en haat. De getergde PVV-voorman vroeg zich in een gloedvol betoog hardop af wat hij 'nu helemaal fout heeft gedaan'.

,,Ik vraag u namens miljoenen Nederlanders: spreek mij vrij. Spreek ons vrij."


15.51 uur: De PVV-voorman stelt dat iedereen hem had afgeraden hier vandaag te spreken, want het vonnis zou al getekend zijn. ,,Maar ik sta hier nu toch, want ik geef nooit op. ... Ik weiger mijn vrijheid op te geven, want wij zijn Nederlanders, wij praten niet met meel in de mond."

15.53 uur: Hij vertelt hoe hij vanochtend wakker werd, in zijn safehouse. ,,Vrijheid van meningsuiting is de enige vrijheid die ik nog heb. Ik weet wat onvrijheid is. Ik hoop dat u nooit dag en nacht bewaakt hoeft te worden."

15.55 uur: ,Mensen die mij willen stoppen, zullen mij moeten vermoorden."

15.56 uur: Wilders vertelt hoe de 'gewone man en vrouw' hem hebben gekozen en hoe hij namens hen spreekt. ,,Ik mag niet zwijgen. Uw vonnis gaat dus miljoenen mensen aan. Mensen die het gevoel hebben dat er niet naar ze worden geluisterd." Wilders stelt dat het vonnis - 'in dit belachelijke politieke proces' - gaat over de toekomst van Nederland.

15.58 uur: Wilders noemt het proces een 'politiek proces' en een 'politieke afrekening' dat 'aan alle kanten stinkt'.

16.00 uur: Wilders vraagt zich hardop af: ,,Wat heb ik nou helemaal verkeerd gedaan? Op een verkiezingsavond, met speeches en retoriek en de uitspraken die daarbij horen." Hij vervolgt: ,,Ik heb alleen maar vragen gesteld, zonder daarna zaken toe te lichten. Bijvoorbeeld: Wilt u meer of minder EU? Wilt u meer of minder Marokkanen?"

16.05 uur: Wilders ageert heftig tegen premier Rutte, vice-premier Asscher en minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Zij lieten de rechters geen andere keus dan hem te vervolgen.

16.07 uur: ,,En van de aangiftes tegen mij werd een groot feest gemaakt", zegt Wilders die als voorbeeld geeft dat politiebureaus hun openingstijden daarvoor verruimden en hoe oud-politiechef Van Riessen opriep om hem te mollen en PVV-stemmers te deporteren. Wilders: ,,Dat had ik eens moeten zeggen. Dat is pas haat."

16.10 uur: ,,Met Marokkanen bedoelde ik geen ras. Ik ben geen racist. Mijn kiezers zijn geen racist. Hou op met hen te beledigen. Wat denkt u, dat Nederlanders miljoenen racisten heeft?", aldus de PVV-voorman.

16.13 uur: Wilders haalt onze voorouders en oorlogs- en verzetshelden erbij. Hoe zij hebben gestreden voor ons land en de normen en waarden die gelden. Hij vraagt de rechters in hun traditie te handelen. ,,Als ik veroordeeld zou worden, zal iedereen die iets over Marokkanen zegt, bang zijn voor racist te worden uitgemaakt. Dat is onaanvaardbaar."

16.15 uur: ,,De strijd tegen de elite zal door het gewone volk worden gewonnen. Het vrije woord laat zich niet opsluiten. Dat gebeurt nu overal in het westen", verwijst Wilders naar de politieke ontwikkelingen in de VS en landen als Frankrijk.

16.16 uur: ,,Ik sta hier niet namens mijzelf, maar namens miljoenen Nederlanders. Ik vraag de rechtbank om mij vrij te spreken, voor hen."

16.18 uur: De rechter sluiten de zitting af. De uitspraak in dit strafproces volgt op 9 december om 11.00 uur.


Bron:AD
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2016, 14:36:09
#34
Live:   kijk mee---->>>>     http://nos.nl/livestream/2144608-kijk-hier-naar-het-proces-tegen-geert-wilders.html


Eerst voor Wilders' advocaat Knoops het woord. Later komt Wilders zelf het laatste woord doen.Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 21, 2016, 13:21:38
#33

'Proces Wilders maakt spanningen in samenleving erger'


LIVEAdvocaat Geert-Jan Knoops zet vandaag zijn pleidooi voort om zijn cliënt Geert Wilders vrij te spreken van vervolging vanwege zijn 'minder, minder'-uitspraken. De officier van justitie eiste vorige week een geldboete van 5000 euro in de zaak tegen de politicus.


Knoops verwacht vandaag de gehele dag nodig te hebben voor het slot van zijn pleidooi. Hij kondigde vanmorgen een betoog van 106 pagina's aan, in aanvulling op de ruim tachtig pagina's die hij vrijdag presenteerde ter verdediging van Wilders.

Eerder voerde de raadsman meerdere juridische argumenten op waarom zijn cliënt Geert Wilders vrijgesproken moet worden van vervolging. Zo zouden de uitspraken van Wilders niet strafbaar kunnen zijn, omdat het slechts vertalingen zijn van de niet-strafbare PVV-standpunten. Zijn vervolging is gebaseerd op 'machtsmisbruik' met 'geronselde' aangiftes, opgezweept door toenmalig justitieminister Ivo Opstelten tot 'massahysterie'.

Achterban
Aan het begin van het tweede deel van zijn pleidooi stelde de strafpleiter dat het OM zijn eigen ideologie heeft toegepast bij de vervolgingsbeslissing en de gedachtepolitie heeft geïntroduceerd. Ook windt hij zich opnieuw op over het 'aangifte circus'. De advocaat zou aanwijzingen hebben dat de politie met megafoons opriep om aangifte te doen. ,,Ja, er waren 6500 aangiften, maar er is inmiddels ook een petitie vóór Wilders en die wordt al door meer dan 10.000 mensen gesteund."

Knoops gaat verder in op de vraag of Wilders in zijn 'minder-Marokkanen'- uitspraak de nationaliteit of het staatsburgerschap heeft bedoeld, in plaats van het begrip ras. Volgens het Openbaar Ministerie vallen Marokkanen onder 'ras' en is Wilders op die grond strafbaar. Knoops bestrijdt dat.

Boete
Het OM eiste vorige week 5000 euro boete tegen Wilders wegens groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Knoops zal de rechtbank vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging vragen, zo kondigde hij aan.

Knoops noemde het proces ,,een karikatuur van vrijheids van meningsuiting." Hij meent dat het OM Wilders de mond wil snoeren en de uitspraken uit hun politieke context trekt.

De rechter doet naar verwachting op 9 december uitspraak.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 18, 2016, 11:02:42
#32
Raadsman Wilders begint aan verdediging

SCHIPHOL - De raadsman van Geert Wilders, Geert-Jan Knoops, is vrijdag in het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp begonnen aan zijn pleidooi namens de PVV-leider. Tegen Wilders is door het Openbaar Ministerie 5000 euro boete geëist wegens groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie.


De eis van het OM wegens diens ’minder-Marokkanen’-uitspraken leidde donderdag tot tumult, onder meer in het parlement. Wilders betitelde de verlangde straf van het OM als „een waanzinnige eis.”

Knoops zei in zijn inleiding dat het pleidooi zich over twee dagen zal uitstrekken. Vrijdag houdt hij een 83 pagina’s tellend pleidooi, maandag verwacht hij nog eens 100 pagina’s juridische overwegingen voor te dragen. De rechtbank kreeg aan het begin van de verdediging alvast een dik boekwerk uitgereikt van het eerste deel van zijn pleidooi.

Live --->>    https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5Etfw
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2016, 14:03:07
#31

OM eist 5000 euro van Wilders om 'minder, minder'-uitspraak


Geert Wilders moet, als het aan het OM ligt, een geheel onvoorwaardelijke geldboete betalen van 5000 euro. Dat eist de officier van justitie tijdens de tweede dag van het requisitoir. Het OM vindt namelijk dat Wilders zich in 2014 met zijn uitlatingen over 'minder, minder, minder' Marokkanen schuldig heeft gemaakt aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie en haat.


Volgens de twee officieren van justitie, Wouter Bos en Sabina van der Kallen, is wettig en overtuigend bewezen dat Wilders zich schuldig heeft gemaakt aan groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed de PVV-voorman tijdens een speech op een markt in Den Haag op 12 maart 2014 en later, op 19 maart 2014, voor de camera's in een Haags café vol aanhangers van zijn partij.

Slip of the tongue
Met zijn uitspraken heeft Wilders ,,bewust een groep mensen op basis van hun afkomst in de hoek gezet en discriminatie van die groep aangewakkerd''. In het eerste geval lijkt het een 'slip of the tongue', maar Wilders' speech in de Haagse kroeg is van tevoren goed doordacht en zorgvuldig opgebouwd. ,,Het publiek was op voorhand geïnstrueerd wat het moest antwoorden op de drie vragen die Wilders zou stellen'', aldus het OM.

Dat Wilders volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter is, doet volgens het OM niets af aan de strafbaarheid van zijn woorden. ,,Ook volksvertegenwoordigers moeten zich aan de wet houden. Zij hebben veel ruimte om te zeggen waar ze voor staan, maar daarmee ook een grote verantwoordelijkheid.''

Rassendiscriminatie uitbannen
Volgens officier van justitie Wouter Bos moet de straf voor Wilders ,,een bijdrage leveren aan het uitbannen van rassendiscriminatie''. De straf moet 'doelmatig' en 'evenredig' zijn. De rechtbank doet op 9 december 2016 uitspraak in deze zaak.

Kort na het bekendmaken van de strafeis protesteerden PVV-parlementariërs in de Tweede Kamer. Ze hielden een spandoek omhoog met daarop het hoofd van Geert Wilders en een rood kruis voor diens mond. Het protest werd door bodes van de Tweede Kamer snel beëindigd.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/iesG8GIUc0M?rel=0[/video]

Bron:AD
« Laatst bewerkt op: november 17, 2016, 14:12:39 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 16, 2016, 14:17:29
#30
OM vervolgt Wilders 'vol overtuiging'

SCHIPHOL/DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders moet er serieus rekening mee houden dat het tweede strafproces niet zoals het eerste met een sisser afloopt. Zoveel werd vandaag wel duidelijk uit de woorden van de officieren van justitie Wouter Bos en Sabina van der Kallen.


De officieren begonnen vanmorgen aan hun requisitoir, dat morgen rond het middaguur zal uitmonden in een strafeis. En dat die eis er komt, is zeker.

Volgens Bos en Van der Kallen geven zowel het Nederlands parlement als het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voorrang aan het bestrijden van racisme en discriminatie, boven de vrijheid van meningsuiting. Een politicus heeft een ruime vrijheid van meningsuiting, maar die is niet onbegrensd, aldus het Openbaar Ministerie. ,,Een politicus heeft ook een bijzondere verantwoordelijkheid.”

Wilders werd tijdens het eerste strafproces vrijgesproken omdat hij kritiek leverde op een godsdienst: de islam. Daarvan is nu geen sprake, zeggen Bos en Van der Kallen. Met zijn ’minder-Marokkanen’ uitspraken uit 2014 heeft hij een hele bevolkingsgroep over één kam geschoren en weggezet als minderwaardig. De schok die dat veroorzaakte in de samenleving was groot, zeggen de OvJ’s. Dat blijkt onder meer uit de publieke en politieke verontwaardiging, en de 6400 aangiften die tegen Wilders werden gedaan door mensen die zich plots weggezet voelden als tweederangs burgers. OvJ Bos beschuldigde de verdediging van Wilders ervan ,,met een vergrootglas” op zoek te zijn gegaan naar aangevers die helemaal niet wisten waarvoor ze hadden getekend. Ze vonden er slechts een paar die volgens de OvJ ,,door de mand vielen.”

Het Openbaar Ministerie had echter geen aangiften nodig voor de beslissing om te vervolgen, en al evenmin een aansporing, zoals die bij het eerste proces nog wél nodig was. Volgens de OvJ’s Bos en Van der Kallen raakt discriminatie en racisme ,,de menselijke waardigheid in de kern en moeten dergelijke uitlatingen daarom in de kiem worden gesmoord.”

Als Wilders het daarmee niet eens is, moet hij zich melden bij de Staten-Generaal, vinden de OvJ’s.,,Alleen de wetgever gaat over het bereik van de strafwet en de goedkeuring van verdragen. Zolang die niet zijn gewijzigd of opgezegd, is ook een politicus daaraan gebonden.” Het requisitoir gaat vanmiddag verder.

Volg de zaak live via onze verslaggeefster Saskia Belleman.

--->>    https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5Etfw
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Proces Wilders
« Reactie #30 Gepost op: november 16, 2016, 14:17:29 »