Nowlive.eu

Registreren
 

Proces Wilders
gelezen 26011 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 14, 2016, 11:03:08
#29
Minder Marokkanenproces’ Wilders hervat

Schiphol - Maandag wordt het Wilders-proces voortgezet. In de rechtbank op Schiphol worden de vorderingen van benadeelde partijen behandeld. Eerder werd het proces afgebroken door de wraking van de rechtbank, die inmiddels is afgewezen.


Maandagochtend komt getuige-deskundige Tom Zwart, hooglereaar rechtsgeleerdheid, aan het woord. De zaak gaat over de uitspraken die de politicus twee jaar geleden deed. Wilders zei op 12 maart 2014 in het stadsdeel Loosduinen dat Den Haag „een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen” moet worden. Een week later vroeg hij op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen aan een zaal vol PVV-kiezers of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde „minder, minder, minder.” „Dan gaan we dat regelen”, reageerde Wilders destijds.

Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman is in de rechtbank aanwezig. Volg de zaak via haar tweets (vanaf 9.30 uur).

Klik --->>>   https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5EtfwBron:Telegraaf


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Proces Wilders
« Reactie #29 Gepost op: november 14, 2016, 11:03:08 »

november 04, 2016, 17:42:56
#28
Wrakingverzoek Wilders afgewezen

UPDATE 15.45 uur - Het wrakingsverzoek in de zaak Wilders is vrijdagmiddag afgewezen. Dat heeft de wrakingskamer van de Haagse rechtbank beslist. Dat betekent dat het Wilders-proces door kan gaan. 


Wilders' raadsman Geert-Jan Knoops had een verzoek ingediend om rechter Elianne van Rens te vervangen. Volgens de wrakingskamer is er geen schijn van vooringenomenheid bij rechter. „Naar onze overtuiging is er sprake van onpartijdige rechters.”

Van Rens heeft weliswaar een fout gemaakt bij de formulering van een uitspraak van de Hoge Raad, ,,maar dat kan gebeuren. Dat overkomt ook rechters”, aldus rechter Peter Littooy.

'Rechter bevooroordeeld'

Knoops wraakte donderdag een van de rechters, Elianne van Rens, omdat ze bevooroordeeld zou zijn. De Noord-Hollandse rechters die de wrakingskamer vormen zijn Peter Hans Littooy, Pieter Vroom en Annemarie Janse van Mantgem.

Elianne van Rens was zelf niet aanwezig in de rechtszaal. Zij heeft voor een schriftelijke reactie gekozen. Van Rens berust niet in de wraking, zo schreef ze. Ze zegt dat ze gewoon kritische vragen stelde aan deskundige Cliteur.
’De moed om hier te verschijnen’

Vijf deskundigen kregen in de zaak Wilders een onderzoeksopdracht. Uiteindelijk werden er twee gevraagd om op zitting te komen. Onder de toegewezen deskundigen bevond zich Paul Cliteur, „die de moed had om hier te verschijnen”, zo betoogde Knoops vrijdagochtend in de rechtbank. Terwijl andere deskundigen afhaakten, uit vrees voor reputatieschade. „Een bizarre situatie.” Vervolgens werd Cliteur respectloos bejegend door de rechtbank, zegt Knoops.

„Iedereen mag een mening hebben over materie waarvoor Wilders terechtstaat, maar die mening mag niet doorklinken in de ondervraging van de getuige-deskundige. Want dat geeft vooringenomenheid aan.” Van Rens poneerde stellingen, verpakt in vragen. Die houding van Van Rens was de basis voor de schijn van vooringenomenheid, zegt Knoops.
OM: dezelfde rechtbank verder in zaak-Wilders

Het Openbaar Ministerie vond dat het proces, dat tegen de PVV-leider wegens zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak wordt gevoerd, in dezelfde samenstelling van de rechtbank kan en moet worden voortgezet. Dat betoogde officier van justitie Wouter Bos vrijdagmiddag tegenover de wrakingskamer van de Haagse rechtbank, bestaande uit rechters van de rechtbank Noord-Holland.

Bos zei de wraking al verwacht te hebben. ,,Dit is de wraking die je wist dat zou komen’’, grapte hij, verwijzend naar de taalfout in het koningslied. Volgens hem heeft Wilders op 18 maart Van Rens tijdens een regiezitting gevraagd zich te verschonen. Dat verzoek heeft de nu gewraakte rechter destijds naast zich neergelegd en Wilders heeft dat geaccepteerd, aldus Bos. Volgens hem heeft rechter Van Rens geen fouten begaan.
Geschiedenis herhaalt zich

Knoops verwees vrijdagochtend naar een eerdere succesvolle wraking in het eerste proces tegen Geert Wilders in 2010. Ook in dat eerste proces was volgens Wilders’ raadsman Geert-Jan Knoops sprake van de schijn van vooringenomenheid. Knoops trok een parallel met de gebeurtenissen van destijds, waarin volgens hem net als nu sprake was „van een rechter die een stelling poneerde en een onjuiste, althans selectieve uitleg van de jurisprudentie gaf.”

In zijn wrakingsverzoek hekelde hij niet alleen de „onjuiste rechtsopvatting” van Van Rens, maar ook de wijze waarop getuige-deskundige Paul Cliteur donderdag door rechter Van Rens werd ondervraagd en „misleid.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 04, 2016, 15:31:46
#27
'Geen schijn van partijdigheid, dit ís partijdigheid'

Volgens advocaat Gert-Jan Knoops haalde rechter Elianne van Rens getuige-deskundige Paul Cliteur donderdag tijdens het getuigeverhoor onderuit. Dat zegt hij tijdens de toelichting van het wrakingsverzoek dat hij op verzoek van zijn cliënt Geert Wilders indiende. De gewraakte rechter is vrijdag niet aanwezig bij de wrakingskamer waar het verzoek wordt behandeld. Ze heeft wel schriftelijk gereageerd. PVV-leider Wilders staat terecht voor zijn uitspraken over 'minder Marokkanen' tijdens een verkiezingsavond in Den Haag.


Aanleiding van het wrakingsverzoek was het verhoor van getuige-deskundige Paul Cliteur, waarbij de rechter volgens Knoops blijk gaf van vooringenomenheid.

Tijdens het verhoor onderbrak rechter Van Rens getuige Cliteur op botte wijze, vindt Knoops. Ook gebruikte ze twee keer het adjectief 'heel' in het getuigenverhoor, aldus Knoops. Zo noemde ze iets niet 'strikt' maar 'heel strikt'. Knoops: 'Dit kan geen twijfel hebben. Dit is niet de schijn van partijdigheid, dit ís gewoon partijdigheid.'

Rechter Elianne van Rens was niet aanwezig bij de zitting van de wrakingskamer. Ze heeft schriftelijk gereageerd op het wrakingsverzoek. Van Rens schreef niet te berusten in de wraking. Volgens de rechter heeft ze 'net als in andere zaken kritische vragen gesteld.' Ook gaf ze toe zich tijdens de tweede zittingsdag te hebben vergist. Ze zou 'abusievelijk' hebben gezegd dat de politicus Delano Felter is veroordeeld voor het aanzetten tot onverdraagzaamheid. Dat bleek niet juist.

Knoops benoemde in zijn toelichting op het wrakingsverzoek ook het televisie-optreden van Elianne van Rens in programma 'Kijken in de Ziel'. In gesprek met maker Coen Verbraak zei ze dat het wrakingsverzoek in het eerste proces tegen Geert Wilders niet had mogen worden toegekend. Volgens Knoops was Van Rens toen al aangesteld als rechter voor het huidige proces.


'De wraking die je wist dat zou komen'

Het Openbaar Ministerie vindt dat het Wilders-proces in dezelfde samenstelling van de rechtbank kan en moet worden voortgezet. Dat betoogde officier van justitie Wouter Bos vrijdagmiddag tegenover de wrakingskamer. Bos zei de wraking al verwacht te hebben. 'Dit is de wraking die je wist dat zou komen', grapte hij, verwijzend naar de taalfout in het koningslied.

Volgens Bos heeft Wilders op 18 maart Van Rens tijdens een regiezitting gevraagd zich te verschonen. Dat verzoek heeft de nu gewraakte rechter destijds naast zich neergelegd en Wilders heeft dat geaccepteerd, aldus Bos. Volgens hem heeft rechter Van Rens geen fouten begaan. 'Er is nog geen begin van een aanwijzing van het vermoeden van haar vooringenomenheid.'

De officier verwerpt ook de klachten over de ondervraging van Paul Cliteur door rechter Van Rens. Een professional van zijn statuur mag 'best doortastend worden bevraagd'. Hij noemt Cliteur 'een stuk steviger dan het slachtoffer dat Knoops vandaag van hem heeft gemaakt'.

Een woordvoerder van het OM noemde het wrakingsverzoek donderdag nog 'volstrekt kansloos'. Ook al zou de rechter een verkeerde draai aan de uitspraak van de Hoge Raad hebben gegeven, dan is er nog geen sprake van vooringenomenheid, stelde zij. 'Het was een goede ondervraging van Cliteur. Het was niet meer dan een woordenspel.'


In maart liet Wilders zich in felle bewoordingen over Elianne van Rens uit. De PVV-leider meende dat zij zich in het verleden negatief uitliet over politieke standpunten van zijn partij.

Wilders zei in maart: 'Er is in heel Nederland één rechter geweest die openlijk kritiek heeft geleverd op deze rechterlijke beslissing over mij. Uitgerekend tegenover die rechter sta ik hier vandaag. Ik hoop dat u begrijpt dat ik er weinig vertrouwen in heb.' Hierop vroeg Wilders of rechter Van Rens uit zichzelf wilde opstappen. Zij wilde dat niet. Advocaat Knoops zag toen geen reden voor een wrakingsverzoek. 'Wij vonden dat er te weinig was voor een wrakingsgrond.'Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 03, 2016, 18:00:15
#26
Advocaat van Wilders wraakt rechter, zaak ligt stil

De verdediging van Geert Wilders heeft een van de drie rechters in het proces gewraakt. Advocaat Knoops vindt na overleg met Wilders, die zelf niet bij het proces is, dat de oudste rechter, Elianne van Rens, moet worden vervangen.


Knoops: "Ik heb overleg gehad met Wilders, die het proces volgt, al dan niet via een stream. We zijn tot de conclusie gekomen dat de oudste rechter een mate van vooringenomenheid heeft getoond door de vragen die ze stelde aan getuige-deskundige Cliteur.''

Volgens Knoops heeft ze ook de jurisprudentie verkeerd voorgehouden aan Cliteur, waardoor ze hem op het verkeerde been zou hebben gezet.

PVV-leider Wilders uitte eerder vandaag op Twitter al forse kritiek op de rechter.

Wilders vroeg Van Rens in maart al zich terug te trekken omdat ze bevooroordeeld zou zijn. Dat verzoek legde ze toen naast zich neer.
Onverwacht

Knoops kondigde zijn wrakingsverzoek onverwacht aan tijdens het betoog van advocaat Goran Sluiter, die sprak namens mensen die vinden dat zij benadeeld zijn.

Knoops zou na het verhoor van Cliteur telefonisch contact hebben gehad met Wilders. Die heeft toen op het wrakingsverzoek aangedrongen. Het is dus duidelijk dat Wilders zich met de zaak bemoeit, ook al is hij niet in de zaal aanwezig.
Wrakingskamer

Een speciale wrakingskamer gaat zich nu buigen over het verzoek van Knoops. In de wrakingskamer zitten drie rechters uit een ander arrondissement. Zij beslissen of Van Rens wel of niet mag aanblijven.

Tot de wrakingskamer een besluit heeft genomen, ligt het proces stil. De behandeling van het wrakingsverzoek begint morgenochtend om 10.00 uur.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 03, 2016, 12:42:04
#25
'Discriminatie gaat over ras, en Marokkaan zijn is geen ras'


Het 'minder minder-proces' tegen politicus Geert Wilders is vandaag begonnen aan zijn tweede dag. Ondanks dat Wilders zelf niet aanwezig is in de rechtszaal, staat hij terecht voor discriminatie, belediging en haatzaaien vanwege zijn uitspraken over Marokkanen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.


Volg de tweede dag hier live.

http://www.ad.nl/binnenland/discriminatie-gaat-over-ras-en-marokkaan-zijn-is-geen-ras~adc5fa32/Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 31, 2016, 14:22:57
#24
6474 aangiften tegen Wilders

SCHIPHOL - Precies 6474 mensen hebben in 2014 aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders wegens zijn uitspraken over 'minder Marokkanen'. Velen gaven op diverse voorgedrukte aangiftes uiting aan hun verbolgenheid over discriminatie en belediging, bleek op de eerste zittingsdag van het proces-Wilders.


In het feitenonderzoek ging de rechtbank in het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp maandagochtend in op de wijze waarop massaal aangifte is gedaan op diverse politiebureaus. Zo organiseerden burgemeester en wethouders van Nijmegen na de ’minder-Marokkanen’-uitspraken van Wilders een mars om de bevolking op te roepen zich bij de politie te melden met hun grieven.

Veel politiekorpsen maakten gebruikt van standaardformulieren omdat het ondoenlijk was om ieders aangifte persoonlijk op te nemen. De politie Zeeland/Midden-West-Brabant vreesde zelfs voor overbelasting van het reguliere aangiftesysteem.

Sommigen werden via de moskee opgeroepen aangifte te doen, sommigen werden daarbij geholpen, bleek uit een bloemlezing uit de aangiften. Niet alle aangevers bleken op de hoogte te zijn van de strekking van hun klacht of wisten dat ze aangifte hadden gedaan, bleek bij het doornemen van 35 aangiften.

De rechtbank nam deze aangiften en verklaringen bij de rechter-commissaris door en schetste daardoor een beeld van de aangevers en hun grieven. Zo blijken enkele aangevers zich niet meer welkom te voelen in Nederland, ook al zijn ze hier geboren. Anderen voelden zich „in een hoek gezet’, „uitgesloten als een paria”, werden „nageroepen met minder, minder, minder” of vonden dat een hele bevolkingsgroep over een kam werd geschoren. Een aangever vroeg zich volgens de bloemlezing af wat er zou zijn gebeurd als Wilders dezelfde uitspraken over joden had gedaan.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 29, 2016, 13:08:33
#23

In de brief schrijft de politicus dat hij niets verkeerd heeft gezegd, omdat miljoenen Nederlanders het met hem eens zijn wat betreft zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak


Dus omdat n paar miljoen mensen het met je eens zijn is het niet verkeerd ,laat daar maar eerst n rechter uitspraak overdoen

Gelogd
leef het leven


oktober 29, 2016, 01:19:28
#22

Wilders komt niet naar zijn proces:

'Als ik strafbaar ben, is Nederland een dictatuur'


Geert Wilders zal niet aanwezig zijn bij de rechtszittingen van het proces tegen hem om zijn 'minder Marokkanen'-uitspraken. In een open brief in het AD noemt de PVV-leider het een 'politiek proces' en een 'proces tegen de vrijheid van meningsuiting'. 'Ik weiger daaraan mee te werken.'


Elke avond om 20.30 het laatste nieuws en alvast zes artikelen uit de krant van morgen in uw mailbox? Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

'Politieke discussies voer ik op de plek waar het politieke debat thuishoort: in ons parlement. En niet in de rechtbank', aldus Wilders, die het als politicus zijn recht en plicht noemt om over problemen in Nederland te spreken, waaronder het 'mega Marokkanenprobleem'.

In de brief schrijft de politicus dat hij niets verkeerd heeft gezegd, omdat miljoenen Nederlanders het met hem eens zijn wat betreft zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak. 'Als daarover spreken strafbaar is, is Nederland geen vrij land meer. Maar een dictatuur.' Hij herhaalt dat hij zich niet het zwijgen zal laten opleggen, ook niet als hij schuldig wordt bevonden.
Politiek oordeel

De keuze om verstek te laten gaan bij de rechtszaak die maandag begint is opvallend, omdat Wilders bij zijn eerste proces juist de kans greep om dagenlang in de strafbank te zitten als voorvechter van het vrije woord. Nu legt hij zijn verdediging geheel in de handen van zijn advocaat Geert-Jan Knoops en wenst hem daarbij veel succes. De rechter kan de politicus nog wel verordenen te komen, als er vragen zijn die Wilders nog niet heeft beantwoord bij de politie.
 
De strafzaak tegen de PVV-leider begint maandag en zal twaalf dagen duren. Zijn advocaat Knoops pleitte er eerder voor de zaak niet-ontvankelijk te laten verklaren, omdat de rechtbank dan een politiek oordeel zou gaan vellen over de PVV, het verkiezingsprogramma en haar kiezers. En dat zou een gevaarlijke ontwikkeling zijn, zo betoogde Knoops. De rechtbank ging daar niet in mee.
Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 14, 2016, 13:30:22
#21

Strafproces tegen Geert Wilders gaat door


De rechtbank in Den Haag heeft vanochtend besloten dat het strafproces tegen Geert Wilders doorgaat. De PVV-leider wordt vervolgd vanwege zijn omstreden 'minder, minder-uitspraken' in maart 2014.


Wilders werd aangeklaagd voor het aanzetten tot discriminatie en haat en het beledigen van Marokkanen op grond van ras. Geert-Jan Knoops, de advocaat van Wilders, vroeg de rechtbank eind september om het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren.

Volgens de Haagse rechtbank is er een 'uitgebreid en inhoudelijk' debat nodig om te kunnen beoordelen of Wilders zich schuldig maakte aan belediging en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Uitspraken beoordelen
Knoops stelde dat de uitspraken van Wilders van politieke aard zijn en een rechter daar geen oordeel over mag vellen. De uitspraken moeten volgens hem worden beoordeeld door de kiezers. ,,U ziet talloze uitspraken van politici die voor bepaalde nationaliteiten kwetsend zijn, maar die het OM niet vervolgde. En dat is terecht. Zoals de heer Wilders ook niet vervolgd zou moeten worden'', zei Knoops eind september. De rechter verwierp dit betoog. ,,Deze zaak gaat er niet om zijn beleid te beoordelen, maar de specifieke uitspraken,'' aldus de rechter in reactie.

Het OM is van mening dat alleen de rechtbank kan oordelen of PVV-leider Geert Wilders zich met zijn 'minder, minder'-uitspraken schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit of niet. Om de rechtbank in staat te stellen een goed oordeel te vellen, is eerst een volledig proces nodig, stelde Officier van Justitie Sabina van der Kallen.

Het proces van Geert Wilders zal 31 oktober van start gaan.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 23, 2016, 17:30:47
#20
Wilders: ik weet niet wat ik hier doe

,,Ik ben maandenlang met dit vreselijke proces bezig. Maar ik heb geen idee wat ik hier te zoeken heb.” Dat zei PVV-leider Geert Wilders vrijdag tijdens het proces dat tegen hem loopt.

Wilders wordt berecht om zijn omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Het kan niet zo zijn dat het Openbaar Ministerie met twee maten meet, aldus Wilders. Hij doelde er op dat hij ,,als lid van de oppositie wel wordt vervolgd voor omstreden politieke uitspraken en zijn politieke tegenstanders zoals premier Mark Rutte en Diederik Samsom niet. Wilders: ,,Samsom en Rutte mogen dat wel doen en ik niet.”

,,Leg mij niet het zwijgen op en stop dit proces”, vroeg hij de rechters. ,,U kunt een einde maken aan deze charade, aan dit politieke proces.”

Wilders zei ook dat hij geen spijt heeft van de uitspraken waarvoor hij terechtstaat. ,,Het is de waarheid. Ik zal me daar voor verantwoorden, maar ik hoop niet voor de rechtbank maar tijdens de komende verkiezingen voor het Nederlandse volk.”
14 oktober

De rechtbank beslist 14 oktober of het strafproces tegen PVV-voorman Geert Wilders verder gaat of wordt gestopt. De advocaat van Wilders, Geert-Jan Knoops, vroeg de rechtbank vrijdag in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol, het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. Daarmee zouden de rechters het proces tegen Wilders stoppen.

Knoops wees er eerder op de dag op dat een rechter geen oordeel moet vellen over politieke uitspraken. De uitspraken van Wilders horen volgens hem te worden beoordeeld door de publieke opinie en de kiezers. Het OM is het daar niet mee eens.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 26, 2016, 10:53:53
#19
Wilders wil 3,5 maand uitstel van zijn strafzaak

Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops willen 3,5 maanden uitstel van het strafproces tegen de PVV-leider. Dat verzoek is donderdag bij de rechtbank gedaan. Wilders en Knoops zijn daarbij niet aanwezig. Het Openbaar Ministerie is geërgerd over de vertragingstactiek van Wilders. De rechtbank zegt de afwezigheid van het duo 'te betreuren'.


De PVV-leider wordt vervolgd om zijn omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat. De rechtbank wees eerder verzoeken van Wilders om deskundigen te benoemen af, omdat die 'niet noodzakelijk zijn voor het beoordelen van de strafzaak'.

Knoops heeft om uitstel gevraagd omdat hij meer tijd nodig heeft voor eigen onderzoek, nu de rechtbank heeft besloten om geen extra deskundigen te benoemen. De advocaat zoekt nu zelf deskundigen om de verdediging van Wilders te onderbouwen.

Onbeleefd
Officier van justitie Wouter Bos noemde het 'allerminst sjiek' dat Knoops te elfder ure heeft laten weten deze zitting niet te zien zitten. ,,Vandaag ontbreekt zelfs de beleefdheid om ter zitting te komen.'' Bos schetste een patroon van uitstel; ook in de opmaat naar het proces toe. Bos voelt dan ook niks voor een extra zitting over 3,5 maanden zoals Knoops wil. Bos hoopt dat het proces zo snel mogelijk 'inhoudelijk' kan worden; dat het echt gaat over de vraag of de uitspraak 'minder Marokkanen' wel of niet strafbaar is. ,,Daar is de samenleving bij gediend.''

Ergernis
De officier toonde zijn ergernis over de tactiek van Wilders. Zo hield hij zijn gehoor fijntjes voor dat de verdediging eerder nog stelde Wilders niet op kosten te willen jagen met extra procedures. Volgens de officier past dat niet bij het eerdere verzoek van Knoops om duizenden aangevers te gaan horen over de betrouwbaarheid van hun aangifte.

De rechtbank neemt later vandaag een beslissing over het gevraagde uitstel.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 07, 2016, 13:04:19
#18
Wilders twittert over ’neprechtbank’

SCHIPHOL - Geert Wilders gaat er niet van uit dat hij een eerlijk proces krijgt. De rechtbank besloot donderdag om het onderzoek tegen de PVV-leider gewoon door te laten gaan, ondanks verzoeken van Wilders en zijn raadsman om dat op te schorten. Op Twitter schrijft Wilders: ,,PVV-haters in deze neprechtbank hebben vonnis dus al klaar. Geen eerlijk proces.”


Advocaat Geert-Jan Knoops had gevraagd om opschorting omdat zijn concept-pleitnota net voor een eerdere zitting was gelekt.

Wilders wordt vervolgd om zijn omstreden ’minder Marokkanen’-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 07, 2016, 12:59:00
#17
Geen digitaal lek in zaak-Wilders gevonden

SCHIPHOL - Tijdens forensisch onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden dat er een lek is bij de digitale systemen van Geert Wilders of die van zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Dat meldde Knoops donderdag na afloop van een zitting in de strafzaak tegen Wilders.


Knoops deed onderzoek naar zo’n lek omdat zijn concept-pleitnota voor de afgelopen regiezitting op 18 maart vooraf bij het AD was terechtgekomen. Het lek kon de verdediging schaden en daarom vroeg Knoops het onderzoek en de strafzaak op te schorten. De rechtbank legde dat verzoek donderdag naast zich neer.

Wilders en Knoops overwegen nog aangifte te doen om te laten uitzoeken hoe het document wel in handen van de krant is gekomen.

Wilders wordt vervolgd om zijn omstreden ’minder Marokkanen’-uitspraken.Bron:Telegraaf

« Laatst bewerkt op: april 07, 2016, 13:04:06 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 07, 2016, 12:55:58
#16
Onderzoek strafzaak Geert Wilders gaat door

DEN HAAG/SCHIPHOL - Rechter Elianne van Rens trekt zich niet terug uit de meervoudige kamer die de strafzaak tegen Geert Wilders behandelt. Volgens Van Rens kan Wilders ,,net als iedereen in Nederland van mij een onpartijdig en onafhankelijk oordeel verwachten en dat zal hij van mij ook krijgen.” Wilders deed twee weken geleden een klemmend beroep op haar om zich te verschonen, omdat ze uitspraken deed die volgens hem blijk gaven voor vooringenomenheid.


Zo sprak ze zich uit tegen het wetsvoorstel voor de invoering van minimumstraffen, waar de PVV voor is. Van Rens zegt dat ze naast rechter, één van de landelijke woordvoerders namens de rechtspraak is, en regelmatig kritische kanttekeningen plaatst bij wetsvoorstellen. ,,Maar als een wetsvoorstel wet wordt, zal ik die als rechter toepassen. Want zo zit ons systeem in elkaar.”

Van Rens zegt ook dat ze nog steeds van mening is dat bij de tweede wrakingsbeslissing tijdens het eerste proces Wilders, ,,juridisch een verkeerd criterium is toegepast. Daar blijf ik bij en daarin ben ik bepaald niet de enige. Dat is een juridisch oordeel dat ik, ook als rechter, kan en mag hebben.”

Het derde punt waar Wilders over viel, is dat Van Rens volgens hem tegen het uit het land zetten van illegalen is. Dat klopt niet, zegt de rechter. ,,Ik heb er wel persoonlijk moeite mee dat mensen die hier ongewenst zijn maar niet naar een ander land kunnen, worden vastgezet. De straf lost volgens mij het probleem niet op.” Desondanks veroordeelt Van Rens deze mensen wel, omdat dat nu eenmaal in de wet staat.
Advocaat Knoops reageert nog niet

Het is nog niet duidelijk welke gevolg Wilders aan die beslissing verbindt. Advocaat Knoops wilde nog niet reageren. Hij wil eerst met Wilders overleggen. De PVV-leider was niet bij de uitspraak in de rechtbank, omdat hij het terreurdebat met minister Van der Steur in de Tweede Kamer bijwoont.

Naast de beslissing van Van Rens, moeten ook de andere uitspraken van de rechtbank teleurstellend zijn voor Wilders. Alle deskundigen die de verdediging wil inschakelen zijn afgewezen. Wél mogen nog twintig mensen die aangifte hebben gedaan tegen Wilders worden gehoord door de verdediging. Zij komen bovenop de vijftien die de verdediging al eerder ondervroeg, en die volgens Knoops geen idee hadden waarvoor ze hadden getekend.

Het forensisch onderzoek naar een mogelijke digitale inbraak in de computersystemen van advocatenkantoor Knoops, en de PVV-fractie in de Tweede kamer heeft niets opgeleverd, zei Knoops. Twee weken geleden bleek de concept-pleitnota van Knoops een dag voor het uitspreken ervan, te zijn uitgelekt.

Het onderzoek bij Knoops en Wilders is gedaan door twee verschillende bureaus. Als er geen sprake is van een hack, dan betekent het dat iemand de concept-pleitnota moet hebben gelekt. De PVV-leider en zijn raadsman beraden zich op het doen van aangifte.

Wilders wil onderzoek

Meteen na het uitlekken, vroeg Knoops om het stilleggen van het strafproces, en een onderzoek door de rechtbank. Hij vreesde niet meer vertrouwelijk met Wilders te kunnen communiceren. De rechtbank ziet daar voor zichzelf echter geen rol weggelegd. Het is een probleem dat de verdediging zelf moet oplossen, aldus de rechtbank. De volgende zitting in het strafproces is op 26 mei.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 21, 2016, 12:22:00
#15
Mocht Van Rens opstappen, dan loopt de zaak bovendien vertraging op, zegt een woordvoerder van de rechtbank.
In dat geval valt de uitspraak in de zaak steeds dichter bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Volgens politicoloog Joost van Spanje leverde de aandacht toen Wilders in 2010 terechtstond de PVV-leider electorale winst op.

natuurlijk is dat nonsens , maar gewoon n slimmigheid hij probeert de uitspraak  te rekken  tot de verkiezingen....kan ie slachtofferen, ....nou en dat levert weer extra stemmen .......,hetzelfde als met het lekken ......ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat het uit zijn eigen kamp komt ,wie heeft er verder belang bij ,hij toch alleen

Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: Proces Wilders
« Reactie #15 Gepost op: maart 21, 2016, 12:22:00 »