Nowlive.eu

Registreren
 

Politiek 2017
gelezen 33395 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 04, 2017, 11:08:10
#76
Heeft minister Grapperhaus een foutje gemaakt?

Zijn verleden als advocaat dreigt de minister van Justitie en Veiligheid dwars te zitten. Tegen Ferdinand Grapperhaus loopt een klacht uit zijn tijd als raadsman. Volgens documenten uit die procedure, in handen van deze krant, zou hij een rechter hebben misleid en gedragsregels hebben geschonden.


Na 225 dagen van formeren is de opluchting in het Haagse groot, op donderdag 26 oktober. Voor de koning verschijnt dan ein-de-lijk het derde kabinet-Rutte, met ene Ferdinand Grapperhaus, de kakelverse minister van Justitie en Veiligheid.

Grapperhaus is voor zijn CDA een fijne vondst in de eigen gelederen. De man is tien jaar kroonlid geweest van de Sociaal Economische Raad. Hoogleraar Europees arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht. Toezichthouder bij het Kadaster Nederland. En bovenal: baas van een van de meest vooraanstaande advocatenkantoren van de Amsterdamse Zuidas: Allen & Overy. Een jurist in hart en nieren.

Aan hem de taak om rust te brengen op het justitiedepartement. Jarenlang heeft de VVD er repressie gepredikt. Maar na het 'aanpakken', moet de nadruk nu komen te liggen op de rechtsstaat.

Toch ligt er op dat moment uitgerekend tegen Grapperhaus een klacht bij de Amsterdamse Raad van Discipline, het orgaan dat over klachten tegen advocaten oordeelt. Wegens 'misdragingen' als advocaat, luidt de klacht. Zeker een Justitieminister kan zo'n aanval op zijn integriteit missen als kiespijn.
Klacht

De klacht is voortgekomen uit een conflict dat de anders zo keurige Amsterdamse Zuidas heeft opgeschrikt. In 2016 is aan het licht gekomen dat er een jaar eerder een onderlinge oorlog was uitgebroken in de top van KPMG Meijburg, het vooraanstaande belastingadviesbureau dat miljonairs en multinationals bijstaat.

Karim Aachboun is in die tijd een rijzende ster bij dat prestigieuze kantoor. Afkomstig uit een Utrechtse volkswijk heeft hij zich een plek verworven in de Nederlandse top van fiscalisten. Samen met zijn mentor Ad Aerts behartigt hij de belangen van multimiljardair Bernard Arnault, de oprichter van Louis Vuitton. Ze staan via Johan Cruijff ook een aantal Barcelona-spelers bij, slepen Quote 500-klanten binnen en helpen een IsraŽlische chemiereus in Nederland vestigen. De opening van hun kantoor wordt opgesierd met warme woorden van premier Mark Rutte.

Maar de opmars van het duo Aachboun en Aerts is de top van het concern in het verkeerde keelgat geschoten. Zo erg dat bestuurder Wiebe Cnossen op een dag met gebalde vuisten op hen is afgestormd. ,,Karim opkrassen!'' riep hij. En tegen Aerts: ,,Ik ben hier de baas.''

Aerts probeert daarna maandenlang bij mede-eigenaar Wilbert Kannekens, de topbestuurder van KPMG Meijburg, erkenning te krijgen dat Cnossen te ver is gegaan, maar die wil er niet aan. Aachboun en mentor Aerts raken op een zijspoor en worden dan aan de kant gezet. Het conflict verhardt in de maanden erna: hun vertrek moet maar bij de rechter worden uitgevochten.
Rechter

In de zaak tegen Aachboun huurt KPMG Meijburg niemand minder dan Ferdinand Grapperhaus in, dan nog topadvocaat in arbeidsconflicten. Toch ziet Aachboun de zaak met vertrouwen tegemoet. Zijn plan: Aerts oproepen als getuige. Die heeft immers de agressie en tegenwerking gezien. Dat plan zal echter doorkruist worden. Onder meer door Grapperhaus.

Aerts voelt zich in de maanden voor zijn officiŽle vertrek namelijk onder druk gezet door de leiding van KPMG. Die zou hem hebben geÔnstrueerd om het voorval met de agressieve Cnossen te ontkennen.

Aerts is daar woedend over. En van ťťn partner kan hij dat het slechts verkroppen: Valentijn van Noorle Jansen. Die is immers ůůk rechter, namelijk raadsheer bij het gerechtshof in Den Haag. Als iemand zich verre van intimidatie zou moeten houden, dan is het wel een rechter, denkt Aerts.

Hij besluit daarom een klacht in te dienen bij het gerechtshof wegens schendingen van de eer en waardigheid van het ambt van rechter. Die klacht beslaat zes pagina's en elf bijlagen.
Bouwsteentje

Voor Aachboun kan de getuigenis van Aerts een bouwsteentje zijn in diens zaak tegen KPMG, maar het pakt totaal anders uit.

Al na zes dagen meldt de president van het gerechtshof, Leendert Verheij, dat hij 'geen enkel aanknopingspunt' heeft gevonden dat Van Noorle Jansen over de schreef is gegaan.

Maar wat merkwaardig is: uit correspondentie blijkt al snel dat Verheij de cruciale bijlages van Aerts nooit heeft gelezen. Ze lijken te zijn zoekgeraakt op het gerechtshof.

Opmerkelijk of niet: de uitspraak ligt er. Aerts krijgt een afschrift, net als Van Noorle Jansen. Het is immers een kwestie tussen die twee. Toch speelt Van Noorle Jansen dit door aan KPMG-bestuurder Kannekens, die het weer in handen geeft van Grapperhaus. Voor hem is het immers munitie in de zaak tegen Aachboun. En inderdaad: Grapperhaus gebruikt het stuk in de ontslagprocedure tegen Aachboun.

Die zit dan in de knel: het heeft geen zin meer om Aerts als getuige op te roepen. Als een president van een gerechtshof schrijft dat Aerts niet onder druk is gezet, zal Grapperhaus hem hiermee om de oren slaan in de ontslagprocedure.
Verwijtbaar

Ook zonder de getuige wint Aachboun daarna toch zijn zaak tegen KPMG. De rechter oordeelt dat het fiscale topkantoor 'ernstig verwijtbaar' heeft gehandeld rond het agressieve voorval met Cnossen. Hij had moeten worden aangesproken op zijn gedrag. Omdat Aachboun zijn geŽiste schadevergoeding maar deels krijgt, gaat hij alsnog in hoger beroep. Maar KPMG heeft daar geen trek in: het schikt voor een bedrag waar alle partijen sindsdien over zwijgen.

Maar Aachboun zit nog ťťn ding dwars: het optreden van Grapperhaus. Want de advocaat heeft er volgens Aachboun in correspondentie blijk van gegeven dat hij wŪst dat president van het gerechtshof Verheij niet over alle stukken beschikte toen hij oordeelde dat Aerts niet onder druk was gezet. Zo heeft hij de rechter in de ontslagzaak tegen Aachboun 'feitelijke onjuistheden' verstrekt.

Misleiding van een rechter door Grapperhaus, oordeelt Aachboun in september in zijn klacht, die bij de Raad van Discipline belandt. Volgens de klacht, die deze krant in bezit heeft, schond Grapperhaus in totaal vier gedragsregels rond integriteit die gelden voor advocaten. Grapperhaus heeft informatie verstrekt waarvan hij wist 'dat die onjuist' was. ,,Een en ander is niet alleen kwalijk', maar ook niet 'des advocaats', staat in de klacht. ,,Grapperhaus heeft zich zodanig gedragen dat het vertrouwen in de advocatuur is geschaad.''

De Raad van Discipline wil geen commentaar geven op de lopende klacht, behalve dat deze in behandeling is.
500 euro

Ook Aachboun weigert toelichting. Hij is na het conflict voor zichzelf begonnen met Aerts, ze zijn nu co-eigenaars van TaXeCo Belastingadviseurs. Uit een interview met NRC in januari blijkt dat Aachboun een deel van hun KPMG-klanten heeft meegenomen, onder wie Bernard Arnault. Tegen 'een uurtarief van 500 euro' werkt hij weer vanaf de Zuidas.

Aachboun wil in een schriftelijke reactie alleen kwijt dat hij vertrouwen in zijn procedure tegen Grapperhaus heeft. ,,Ik zal minister Grapperhaus in februari 2018 bij de Raad van Discipline zien, als hij het als advocaat nog aandurft, aangezien ik zonder advocaat mijzelf zal vertegenwoordigen. Tot dan...''

Vanuit het ministerie wordt benadrukt dat het vooral een privťkwestie van Grapperhaus is. Het departement houdt zich op de vlakte over de vraag of het gevolgen kan hebben voor zijn ministerschap.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Politiek 2017
« Reactie #76 Gepost op: november 04, 2017, 11:08:10 »

oktober 26, 2017, 12:39:07
#75

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 26, 2017, 11:58:26
#74

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 19, 2017, 11:31:33
#73
Steeds meer dames in nieuw kabinet

Het kabinet Rutte 3 is bijna compleet. In het rijtje nieuwe namen dat vandaag naar buiten is gebracht komen opvallend veel dames voor.


Mark Rutte heeft eerder gezegd er niet naar te streven evenveel mannen als vrouwen op te nemen in zijn nieuwe kabinet. ,,Mijn streven is de beste mensen te vinden. De verdeling man/vrouw is secundair." De Canadese premier Justin Trudeau heeft juist altijd gezegd dat de helft dames moet zijn. Daar lijkt Rutte stiekem rekening mee te houden.

Voor het eerst in de historie gaan er twee vrouwen het ministerie van Defensie bestieren. VVD-Kamerlid Barbara Visser wordt staatssecretaris op het departement. Ank Bijleveld (CDA) gaat, zoals gisteren bekend werd, het ministerie leiden.

Barbara Visser (40) kwam vijf jaar geleden in de Tweede Kamer terecht en bestierde de wegenportefeuille bij de VVD. Een belangrijke portefeuille, omdat asfalt een belangrijk speerpunt is van de partij. Eerder was ze werkzaam bij het ministerie van FinanciŽn en gemeenteraadslid in Zaanstad. In diezelfde gemeente was ze even wethouder.

Ank Bijleveld (55) treedt met haar benoeming in de voetsporen van haar vader. De huidige Commissaris van de Koning in Overijssel wilde gisteren niet inhoudelijk ingaan op haar voordracht, maar zegt wel een klik te hebben met het departement. ,,Als dochter van een beroepsmilitair ben ik er mee opgegroeid. Weinigen zullen het weten, maar mijn vader heeft mede de Nederlandse Officierenvereniging opgericht.Ē
Beloning

Andere vrouwen die straks het kabinet in gaan zijn onder meer Tamara van Ark (43). Zij wordt staatssecretaris Sociale Zaken. Daarmee wordt ze beloond voor haar werk als zogenoemde chief whip voor de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

VVD'er Cora van Nieuwenhuizen (54) komt uit het Europese Parlement en wordt minister van Infrastructuur. De vraag is nog wie staatssecretaris van Milieu wordt, want het ministerie blijft wel Infrastructuur en Milieu heten. Volgens ingewijden is de kans groot dat het een D66íer zal zijn, mogelijk Stientje van Velthoven.
Hell of a job

De VVD schuift uiteraard ook enkele mannen naar voren. Mark Harbers (48) deed de portefeuille financiŽn bij de VVD-fractie en wordt nu staatssecretaris Immigratie en Asiel.

Bruno Bruins (54) is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV en gaat de rol van minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vervullen. Hij krijgt een hell of a job met de grootscheepse zorgbezuiniging, die bijna 2 miljard moet opleveren.

In totaal komen er twee ministers voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, twee op Veiligheid en Justitie en twee voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor laatstgenoemde ministerie staat ook Hugo de Jonge, CDA-wethouder in Rotterdam klaar.

Wat nog mist zijn een minister voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en voor Ontwikkelingssamenwerking. Voor de post van Sociale Zaken wordt Wouter Koolmees (D66) vaak genoemd, maar ook die naam is nog niet bevestigd.Tamara van Ark, Barbara Visser en Cora van Nieuwenhuizen

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 16, 2017, 14:04:56
#72
'Zijlstra wordt minister van Buitenlandse Zaken'

Halbe Zijlstra wordt voor de VVD minister van Buitenlandse Zaken, meldt De Telegraaf. Verder zou zijn partijgenoot Eric Wiebes het klimaat onder zijn hoede krijgen, als minister van Economische Zaken en Klimaat.


Van Zijlstra, die onder het vorige kabinet voorzitter was van de VVD-fractie, was bekend dat hij een ministerspost ambieerde. Eerder was hij staatssecretaris van Cultuur. Ook Sociale Zaken werd nu genoemd als optie voor Zijlstra.

Zijlstra was als secondant van VVD-leider Rutte nauw betrokken bij de onderhandelingen over een regeerakkoord. Op Buitenlandse Zaken zou hij de opvolger zijn van PvdA-minister Bert Koenders.

Wiebes, in het vorige kabinet staatssecretaris van FinanciŽn, volgt op Economische Zaken partijgenoot Henk Kamp op, schrijft De Telegraaf. Dat ministerschap wordt in het kabinet-Rutte III uitgebreid met het onderwerp klimaat.
Verbazing

Volgens het dagblad wekt de benoeming van een VVD'er als klimaat-bewindspersoon in politiek Den Haag enige verbazing. Aangenomen was dat een coalitiegenoot als D66 of ChristenUnie die post zou binnenhalen.

In totaal komen er in het nieuwe kabinet zestien ministers en acht staatssecretarissen. Vorige week lekte al uit dat CDA-senator Wopke Hoekstra waarschijnlijk minister van FinanciŽn wordt. Beoogd premier Rutte wil volgende week donderdag zijn volledige ploeg op het bordes bij koning Willem-Alexander hebben staan.Bron: NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 11, 2017, 13:25:30
#71

Dijsselbloem vertrekt uit Tweede Kamer


Demissionair minister van FinanciŽn Jeroen Dijsselbloem verlaat de politiek. Hij stopt op 25 oktober, rond de dag dat het nieuwe kabinet aantreedt, als Kamerlid voor de Partij van de Arbeid. Mogelijk ambieert Dijsselbloem, die als Eurogroepvoorzitter ook in het buitenland bekendheid geniet, in de toekomst een internationale functie.


In een brief aan Kamervoorzitter (en partijgenoot) Khadija Arib stelt Dijsselbloem dat de verkiezingsuitslag op 15 maart zijn vertrek heeft bepaald. Bij de verkiezingen duikelde de PvdA van 38 in 2012 naar negen zetels. ďMijn partij moet verder en heeft daarvoor negen kanonnen nodig. Ik ben nu tot de conclusie gekomen dat ik in deze rol, in deze fase, de vuurkracht niet heb.Ē

De PvdA brengt nu Wiliam Moorlag, oud-gedeputeerde in Groningen, in stelling om Dijsselbloem op te volgen. Als Ďeerste wachtkamerlidí Ė Ďer kan altijd iemand uitvallen door ziekte of zwangerschapí, stelde een woordvoerder destijds Ė was hij eind van de zomer al bij de fractiedag aanwezig.

De beslissing van Dijsselbloem is opvallend. Eind vorig jaar eiste de huidig demissionair minister van FinanciŽn nog een hogere plek op de PvdA-kieslijst. De kandidatencommissie had hem plek 5 toebedeeld, maar na protest werd dat plek 3.Dijsselbloem, van huis uit landbouweconoom, was tussen 2000 en 2012 al lid van de Tweede Kamer. In het kabinet-Rutte II werd hij vervolgens minister van FinanciŽn om er in 2013 een onbetaalde bijbaan bij te krijgen: voorzitter van de Eurogroep, het overleg van de ministers van FinanciŽn van de eurolanden. In die rol vergaarde hij ook over de grenzen bekendheid, bijvoorbeeld rond de Griekse schuldencrisis.

Maandag werd bekend dat Dijsselbloem unanieme steun krijgt om zijn termijn als Eurogroepvoorzitter tot 13 januari af te maken Ė ook als hij minister-af is. Hij ziet tot die datum af van wachtgeld, meldt zijn woordvoerder. Omdat het voorzitterschap een onbezoldigde functie is, wordt wel gekeken of er in Europees verband een soort onkostenvergoeding geregeld kan worden.

Het is in Brussel een ongeschreven regel dat alleen een minister van FinanciŽn Eurogroepvoorzitter kan zijn. In december wordt een nieuwe voorzitter gekozen. Dijsselbloem is daarvoor volgens zijn woordvoerder geen kandidaat.
Gemis

PvdA-leider Lodewijk Asscher noemt het vertrek van Dijsselbloem een enorm gemis. ,,Een imposante bestuurder, een PvdA'er in hart en ziel en een heel fijne, warme collega. De combinatie van passie voor de sociaal democratie, ijzeren werkdiscipline en droge humor maken Jeroen geliefd binnen en buiten de partij.Ē

Als eerbetoon deelde Asscher vanmorge een serie aan tweets over zijn partijgenoot.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 11, 2017, 11:39:43
#70
klinkt heel mooi , maar als je de verhogingen ziet kan je het geld meteen door sluizen naar :

energie bedrijven :en  de regering 9% btw ...je zorg verzekering ,je komt er dus een stuk aan te kort .....schandalig dat ze het zo brengen alsof de burger dom en achterlijk is
De vriendjes van Rutte gaan er op vooruit , de grootverdieners , en multinationals.....natuurlijk hebben we die nodig voor werkgelegenheid maar had het dan goed berekent dat de burger in ieder geval gelijk zou zijn gebleven 

 

Gelogd
leef het leven


oktober 10, 2017, 15:02:13
#69

Zoveel ga jij er op vooruit


De 'normale' Nederlander gaat er met de plannen van het nieuwe kabinet op vooruit, zegt VVD-leider Mark Rutte. Kijk hier hoeveel jij er op vooruit gaat.


Werkenden:

+ 1,4% (waarvan effect regeerakkoord 0,8%)

Uitkeringsgerechtigden:

+0,6% (waarvan effect regeerakkoord 0,6%)

Gepensioneerden:

+0,7% (waarvan effect regeerakkoord 0,5%)

Tweeverdieners:

+ 1,3% (waarvan effect regeerakkoord 0,8%)

Alleenstaanden:

+ 0,9% (waarvan effect regeerakkoord 0,6%)

Alleenverdieners:

+ 1,2% (waarvan effect regeerakkoord 0,8%)

Met kinderen:

+ 1,5% (waarvan effect regeerakkoord 0,8%)

Zonder kinderen:

+ 1,3% (waarvan effect regeerakkoord 0,8%)

Alle huishoudens:

+ 1,1% ((waarvan effect regeerakkoord 0,7%)

Inkomens minder dan bruto 35.350 euro:

+ 0,8% (waarvan effect regeerakkoord 0,6%)

Inkomens tussen bruto 35.350 en 70.700 euro:

+ 1,3% (waarvan effect regeerakkoord 0,9%)

Inkomens tussen bruto 70.700 en 101.000 euro:

+1,4% (waarvan effect regeerakkoord 0,8%)

Inkomens meer dan bruto 101.000 euro :

+1,4 % (waarvan effect regeerakkoord 0,5%)

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 06, 2017, 16:43:09
#68
Jetta Klijnsma nieuwe commissaris van de koning in Drenthe

PvdA-Kamerlid Jetta Klijnsma wordt vanaf december de nieuwe commissaris van de koning in de provincie Drenthe. Ze volgt daarmee partijgenoot Jacques Tichelaar op, die opstapte na ophef over mogelijke belangenverstrengeling.


Klijnsma wil 'als een soort van plakselpot' de samenwerking tussen Drenthe en de politiek in Den Haag verder verstevigen, zei ze vanmiddag. Als speerpunten voor de komende jaren noemt ze verder de aanpak van de werkgelegenheid, het toerisme in de 'fantastisch mooie' provincie en duurzaamheid. Ze verheugt zich op de samenwerking met de Drentenaren, die ze een mooi soort volk noemt.

Jacques Tichelaar (PvdA) trad begin maart af na ophef over zijn rol bij een klus die door de provincie Drenthe werd gegund aan zijn schoonzus. Jozias van Aartsen, voormalig burgemeester van Den Haag, nam de functie sindsdien waar.
Staatssecretaris

De in Drenthe geboren en getogen Jetta Klijnsma (PvdA, 1957) was onder meer wethouder in Den Haag tussen 1998 en 2008. Sinds november 2012 is ze staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 06, 2017, 16:40:22
#67

Stef Blok keert niet terug in het kabinet


VVD-minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie keert niet terug in een nieuw kabinet. Dat bevestigt zijn ministerie na berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Blok leek lang open te staan voor een nieuwe post in het beoogde kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.


,,Ik ben 52 en hoop nog tot mijn 70ste te werken. Dan is het nu een mooi moment om de overstap te maken", zegt Blok in de krant. Hij zal niet terugkeren, ook niet als de VVD een beroep op hem doet.

Blok was tijdens het kabinet-Rutte I (2010-2012) fractievoorzitter van de VVD. In het kabinet-Rutte II werd hij minister van Wonen en Rijksdienst. Sinds januari is hij minister van Veiligheid en Justitie, een post die hij overnam nadat Ard van der Steur was afgetreden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 16, 2017, 14:52:23
#66
ik zal het wel nooit begrijpen .....maar waarom krijgen de hoogste inkomens er procent gewijs het meeste er bij.....terwijl ze hun mond vol hebben dat de kloof tussen arm en rijk kleiner moet worden

Gelogd
leef het leven


september 15, 2017, 18:01:46
#65
Zoveel gaat u erop vooruit

Iedereen gaat er komend jaar een beetje op vooruit,

 blijkt uit de Miljoenennota die het AD heeft ingezien.


Kijk hier hoeveel uw koopkracht stijgt:

Dankzij de economische groei houden alle werkenden volgend jaar wat meer geld over in hun portemonnee. Gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden dreigden achter te blijven. Het demissionaire kabinet komt hen tegemoet door de zorgtoeslag te verhogen, waardoor ook deze groepen mee profiteren.

Inkomens minder dan bruto 35.350 euro: + 0,6 procent

Inkomens tussen bruto 35.350 en 70.700 euro: + 0,6 procent

Inkomens tussen bruto 70.700 en 101.000 euro: + 0,8 procent

Inkomens meer dan bruto 101.000 euro : + 1,1 procent

**

Werkenden: + 0,8 procent

Uitkeringsgerechtigden: + 0,3 procent

Gepensioneerden: + 0,6 procent

**

Tweeverdieners: + 0,7 procent

Alleenstaanden: + 0,6 procent

Alleenverdieners: + 0,6 procent

**

Met kinderen: + 0,9 procent

Zonder kinderen: + 0,6 procent

Alle huishoudens: + 0,6 procent
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 15, 2017, 17:57:09
#64
Het staat nu zwart op wit: 270 miljoen voor leraren

Het demissionaire kabinet trekt komend jaar toch 270 miljoen euro uit voor een eerste verhoging van de lerarensalarissen in het basisonderwijs. Dat blijkt uit de Miljoenennota die het AD heeft ingezien.


Dat bedrag zong al eerder rond in Den Haag. Toch is het een verrassing dat er in de begroting voor komend jaar een exact getal wordt genoemd. Eerder voorkwam het demissionaire kabinet een crisis door af te spreken dat er Ďeen substantieel bedragí bij zo komen voor leraren op basisscholen. Een bedrag wilden zij toen nadrukkelijk niet noemen, omdat door de formatie nog niet bekend was hoeveel geld er beschikbaar zou zijn.

De onderhandelingen tussen VVD en PvdA over extra geld voor onderwijs werden gecompliceerd door de onderhandelingen over de formatie. CDA, D66 en ChristenUnie zouden zich daar toen nog niet aan hebben willen committeren, omdat zij het financiŽle plaatje nog niet rond hadden.

Voor de zomer stelde PvdA-leider Lodewijk Asscher dat er meer geld bij moest voor lerarensalarissen in het primair onderwijs, na een succesvolle lobby van meesters en juffen. Die verdienen minder dan hun collegaís op het voortgezet onderwijs, terwijl ze beiden een hbo-opleiding hebben gevolgd.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 24, 2017, 12:19:27
#63
Veel kritiek op NVWA in Kamerdebat over fipronil-kwestie

De Tweede Kamer is begonnen aan het debat over de fipronil-affaire. De Kamercommissie voor Economische Zaken is daarvoor teruggekomen van reces en heeft veel vragen voor minister Schippers en staatssecretaris Van Dam.


In het debat over de gifstof fipronil in eieren benadrukten veel Kamerleden dat het vertrouwen in de veiligheid van het voedsel door de affaire een deuk heeft opgelopen. Ze zeiden dat de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA eerder in actie had moeten komen, zich te bureaucratisch heeft gedragen en niet duidelijk heeft gecommuniceerd.
Uitgekleed

Volgens een groot deel van de Kamer was de affaire minder groot geworden en hadden er minder kippen hoeven te worden gedood als de NVWA na tips vorig jaar grondiger onderzoek had gedaan.

Onder meer GroenLinks, SP en Partij voor Dieren vinden dat er te veel op de NVWA is bezuinigd en dat die te veel is uitgekleed.

Voor het debat deelden pluimveehouders eieren uit voor het Kamergebouw om de negatieve beeldvorming rond eieren te doorbreken.


Live -->>>   https://nos.nl/livestream/2189537-tweede-kamer-debatteert-over-fipronil-affaire.html
bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 20, 2017, 16:06:28
#62

Informateur Zalm praat de koning bij over formatie


Informateur Gerrit Zalm heeft vanmorgen koning Willem-Alexander bijgepraat over de stand van zaken in de formatiebesprekingen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.


De onderhandelaars Mark Rutte (VVD), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) nemen de komende weken vakantie. Het overleg wordt op 9 augustus hervat.

Gisteren toonden ze zich hoopvol over het verloop van de gesprekken, al is er nog geen gezamenlijk plan voor doorrekening naar het Centraal Planbureau gestuurd. Zalm wilde gisteravond niet ingaan op de vraag hoe ver de gesprekken nog zijn verwijderd van een overeenkomst. ,,Om in Tour de France-termen te spreken: we hebben enkele bergetappes achter de rug, er komen er nog een paar, maar we zijn zeker nog niet in Parijs. Tijd is belangrijker dan kwaliteit."

Volgens Zalm zijn D66 en ChristenUnie elkaar genaderd. ,,Ik kan zeggen dat gedurende de tijd het vertrouwen in elkaar sterker is geworden.'' Gistermiddag zei ook CU-voorman Segers al dat het vertrouwen tussen hem en D66-leider Pechtold is toegenomen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Politiek 2017
« Reactie #62 Gepost op: juli 20, 2017, 16:06:28 »