Nowlive.eu

Registreren
 

Politiek 2017
gelezen 32063 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
maart 13, 2017, 21:49:54
#31
Buma waarschuwt PVV-aanhang

Den Haag - CDA-voorman Buma waarschuwt de PVV-achterban. Als die echt iets anders wil dan premier Rutte, haalt een stem op Wilders niks uit, volgens de christendemocraat.


Het debat tussen de lijsttrekkers van de PVV en VVD noemt Buma „een schijnvertoning”. „Dit was het debat tussen een zittend premier en iemand die nooit premier wordt.”

Volgens Buma weet Wilders dat hij nooit premier zal worden omdat vrijwel niemand met hem samen wil werken. De christendemocraat doet dan ook een oproep aan de PVV-achterban. „Voor de mensen die echt verandering willen, is het CDA de optie. In mijn ogen kan de derde er met de winst vandoor gaan.”

Voor Buma is het slecht als er alsnog een korte tweestrijd ontstaat tussen VVD en PVV. De christendemocraat gelooft er echter niets van dat dat van de grond komt en denkt nog steeds dat hij premier kan worden. Hij laakt de houding van de partijen, die volgens hem te vaak zijn weggebleven bij debatten. „Als je de kiezer wil overtuigen, doe je daar alles voor. Niet alleen op het laatste moment.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Politiek Verkiezing 2017
« Reactie #31 Gepost op: maart 13, 2017, 21:49:54 »

maart 13, 2017, 19:43:09
#30
Droeg Wilders kogelwerend vest?

Rotterdam - Geert Wilders leek maandagavond tijdens het EenVandaag-verkiezingsdebat een kogelwerend vest te dragen.


Wilders droeg een opvallend hooggesloten dik zwart gilet onder zijn blauwe maatpak. Het viel ook NOS-verslaggever Xander van der Wulp op. „Heftig, Wilders debatteert zo te zien met een kogelwerend vest.” Het bericht werd onder meer geretweet voor PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Televisiekijkers reageerden geschrokken. „Vreselijk dat dit nodig is”, schrijft een vrouw op Twitter. Het vest was volgens een andere kijker „beter zichtbaar dan ooit”.

In het EenVandaag-verkiezingsdebat neemt Geert Wilders het op tegen VVD-leider Mark Rutte.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 11, 2017, 15:49:04
#29

Het kiezersonderzoek: de opkomst wordt beslissendMotiveren is nu belangrijker dan overtuigen

Het is partijen deze campagne niet gelukt zich inhoudelijk te onderscheiden, blijkt uit Volkskrant-onderzoek. Daardoor wisselen kiezers weinig van partij en zal stemmotivatie het verschil maken.


Partijen doen er in deze laatste dagen voor de verkiezingen goed aan zich vooral te richten op hun eigen achterban in plaats van te proberen kiezers bij concurrenten weg te lokken. De bewegingen tussen de partijen zijn gering, omdat de partijen zich inhoudelijk en in de peilingen weinig van elkaar onderscheiden. Op welke plek de partijen woensdag eindigen, wordt dan ook in hoge mate beslist door de vraag wie de eigen achterban het best weet te motiveren.

'Kiezers houden niet van tweestrijd', zegt politicoloog Philip van Praag, 'maar zo'n duel brengt wel veel kiezers op de been, omdat zoiets het onderscheid accentueert.' In plaats daarvan zijn de partijen zo weinig onderscheidend dat de kiezer volgens Van Praag door de bomen het bos niet meer ziet. 'Wat ook niet helpt is dat de meeste kiezers de campagne niet-inhoudelijk vinden.' En dus komt het aan op de motivatie om te gaan stemmen. Welke partij weet, ondanks het uitblijven van scherpe tegenstellingen, de meeste potentiële kiezers op 15 maart naar de stembus te krijgen? Dat gaat het verschil maken.

Van Praag leidt het kiezersonderzoek van de Universiteit van Amsterdam en de Volkskrant, uitgevoerd door Kantar Public. Vanaf oktober vorig jaar zijn de keuzes en voorkeuren van dezelfde representatieve groep kiezers onderzocht. Sindsdien zeggen steeds meer kiezers dat ze zeker gaan stemmen. Zes maanden geleden zei de helft dat, nu tweederde, maar dat is wel minder dan in 2012 rond dit tijdstip in de campagne. Van die groep zijn de kiezers die van plan zijn op 50Plus en op PVV te gaan stemmen het minst gemotiveerd. En die op SGP en CDA het meest.

De Groningse hoogleraar politicologie Kees Aarts ziet zijn eigen onderzoeksresultaten bevestigd in de cijfers uit het Volkskrant-onderzoek. Aarts deed veel onderzoek naar de opkomst bij verkiezingen. Hij vindt die van 15 maart het schoolvoorbeeld van een verkiezing waarbij de kiezer geen idee heeft wat er op het spel staat. 'Bedenk ook dat deze keer het kabinetsbeleid juist niet inzet is van de verkiezingen.' Onduidelijk voor de kiezer is wat er na 15 maart gaat gebeuren, legt Aarts uit. De gevestigde partijen hebben straks drie à vier partners nodig, maar de kiezer weet niet welke dat kunnen zijn. 'Alleen zeker is dat het de PVV niet is.'

Met andere woorden: de kiezer weet niet wat er te kiezen valt. 'Ik verwacht dat dit zal leiden tot een lagere opkomst', zegt Aarts. Vervolgens komt het aan op de stemmotivatie van de kiezer. 'We weten dat ouderen tot een jaar of 75 en hoogopgeleiden trouwere kiezers zijn.'

'De PVV heeft een grote aanhang onder laagopgeleide jongeren', zegt Van Praag. 'Dat is een groep die waarschijnlijk minder zal opkomen dan de hoogopgeleide jongeren van GroenLinks en de hoogopgeleide kiezers van D66.' De SP kan volgens Van Praag ook last krijgen van een relatief lage opkomst onder laagopgeleiden. Daar staan het CDA en in mindere mate de PvdA tegenover. 'Hun aanhang is vergrijsd en dat kan een electoraal voordeel opleveren.'
Onderwerpen

Doordat de opkomstverhogende tweestrijd er niet is gekomen, is het electorale landschap vlak als Flevoland. VVD en D66 maken de grootste kans op een stem, maar die 'stemkans' ligt voor vijf andere partijen - achtereenvolgens CDA, PVV, SP, GroenLinks en PvdA - niet veel lager. Wat ook een egaal beeld geeft is het belang dat kiezers hechten aan verschillende onderwerpen. Zorg, werkgelegenheid, veiligheid, onderwijs, criminaliteitsbestrijding, sociale zekerheid en inkomensbeleid: kiezers vinden het allemaal ongeveer even (heel) belangrijk.

Partijen proberen zich met één zo'n onderwerp te onderscheiden, maar dat is niet gelukt, blijkt uit het Volkskrant-onderzoek. Werkloosheidsbestrijding is volgens Van Praag een 'traditioneel links item, 'eigendom' van PvdA en in iets mindere mate SP'. Nu worden alle grote partijen op de PVV na geschikt geacht om de werkloosheid te bestrijden.

Hetzelfde geldt voor het onderwerp gezondheidszorg. De SP claimde het als eerste, maar ziet nu een paar dagen voor de verkiezingen dat alle concurrenten, alweer op de PVV na, door de kiezer net zo geschikt worden gevonden de problemen in de zorg aan te pakken. Evenmin heeft de PVV het alleenrecht gekregen op het onderwerp immigratie. Die partij heeft volgens alle kiezers vooral campagne gevoerd tegen andere partijen, in plaats van het eigen programma uit te venten.

Dan de lijsttrekkers. Zij hebben gedurende de campagne niet voor een doorbraak kunnen zorgen. De waardering voor hun bekwaamheid en leiderschap bleef gelijk. Het meest opmerkelijke is dat Mark Rutte, na een dip in januari, op alle kwaliteiten het hoogst scoort, al is de waardering voor de VVD-leider als minister-president laag in vergelijking met vorige premiers.

Wel waarderen VVD-kiezers het huidige kabinet hogelijk en kiezers van coalitiepartner PvdA niet. Zelfs D66- en CDA-kiezers hebben meer vertrouwen in Rutte II. Bijna eenvijfde van hen stemt op de VVD als het nodig zou zijn om te voorkomen dat de PVV de grootste wordt. Een maand geleden dacht 14 procent van de GroenLinks-kiezers er ook zo over, nu er geen sprake meer lijkt van een tweestrijd tussen VVD en PVV is dat gedaald naar 5 procent.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2017, 15:01:50
#28

Dit staat in de verkiezings­programma’s


Programmawijzer Een overzicht van de verkiezings­programma’s. Met een handig filter lees je alleen over de partijen en onderwerpen die je het meest interesseren.https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/03/programmawijzer-a1548620

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 07, 2017, 23:33:35
#27
VVD bovenaan in Peilingwijzer

Den Haag - De VVD staat voor het eerst aan kop in de Peilingwijzer. Dat komt niet doordat de VVD zo sterk stijgt. Wel duikelt de PVV in de peilingen.


De Peilingwijzer combineert verschillende peilingen die in aanloop naar de verkiezingen worden gehouden. Tussen die peilingen kunnen namelijk tamelijk grote verschillen zitten.

Lange tijd ging de PVV in de Peilingwijzer aan kop. Die partij heeft nu voor het eerst stuivertje gewisseld met de VVD. De liberalen staan nu op zo’n 24 tot 28 zetels, tegen 21 tot 25 voor de partij van Geert Wilders.

Het CDA is in de Peilingwijzer de derde partij met 18 tot 20 zetels, op de voet gevolgd door D66 (17-19). GL volgt op enige afstand (15-17). De SP lijkt enigszins weg te zakken (13-15), net als PvdA (11-13).Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 06, 2017, 03:13:11
#26
De spanning in de campagne is eindelijk voelbaar

Carrédebat De scherpe wijze van interviewen van Diana Matroos leidde tot nogal wat kritiek. Daardoor had met name Lodewijk Asscher (PvdA) geen beste avond. Op rechts kreeg Rutte concurrentie van Buma.


De spanning was groter en de uithalen waren feller dan in eerdere debatten. Er valt iets te kiezen, bleek zondagavond.

Het debat in het Amsterdamse Carré-theater werd voor de derde keer gehouden, op initiatief van BNR Nieuwsradio, RTL Nieuws en Elsevier. De lijsttrekkers hakketakten onderling veel méér dan eerder, waardoor het soms rommelig was en opgewonden. Maar het beeld dat ze toch wel met zijn allen gaan samenwerken en hoe dan ook een coalitie gaan vormen na 15 maart, dat is doorbroken.

Lijsttrekkers van acht partijen deden mee: Mark Rutte (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Henk Krol (50Plus) en als enige vrouw Marianne Thieme (Partij voor de Dieren). Thieme mocht de plaats van Geert Wilders (PVV) innemen, die had afgezegd.

Georganiseerde een-op-eendebatjes waren er niet, maar de lijsttrekkers kregen wel elk een pittige ondervraging. Interviewer Diana Matroos deed dat op scherpe wijze, die haar op sociale media nogal wat kritiek opleverde. Ze liet bijvoorbeeld Lodewijk Asscher nauwelijks uitpraten, waarna ze het gesprek midden in een antwoord plots beëindigde: „Meneer Asscher, bedankt!”

Het was nota bene Henk Krol, die het afgelopen dagen zwaar heeft gehad in de media, die Matroos op haar nummer zette toen ze hem niet liet uitpraten. „Ik kan haar even niet verstaan, dat vindt u niet erg hè”, zei Krol tegen het publiek toen hij applaus kreeg, omdat hij hard tegen Matroos inging. Mark Rutte schudde hem er hartelijk de hand voor.

e spanning was groter en de uithalen waren feller dan in eerdere debatten. Er valt iets te kiezen, bleek zondagavond.

Het debat in het Amsterdamse Carré-theater werd voor de derde keer gehouden, op initiatief van BNR Nieuwsradio, RTL Nieuws en Elsevier. De lijsttrekkers hakketakten onderling veel méér dan eerder, waardoor het soms rommelig was en opgewonden. Maar het beeld dat ze toch wel met zijn allen gaan samenwerken en hoe dan ook een coalitie gaan vormen na 15 maart, dat is doorbroken.

Lijsttrekkers van acht partijen deden mee: Mark Rutte (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Henk Krol (50Plus) en als enige vrouw Marianne Thieme (Partij voor de Dieren). Thieme mocht de plaats van Geert Wilders (PVV) innemen, die had afgezegd.

Georganiseerde een-op-eendebatjes waren er niet, maar de lijsttrekkers kregen wel elk een pittige ondervraging. Interviewer Diana Matroos deed dat op scherpe wijze, die haar op sociale media nogal wat kritiek opleverde. Ze liet bijvoorbeeld Lodewijk Asscher nauwelijks uitpraten, waarna ze het gesprek midden in een antwoord plots beëindigde: „Meneer Asscher, bedankt!”

Het was nota bene Henk Krol, die het afgelopen dagen zwaar heeft gehad in de media, die Matroos op haar nummer zette toen ze hem niet liet uitpraten. „Ik kan haar even niet verstaan, dat vindt u niet erg hè”, zei Krol tegen het publiek toen hij applaus kreeg, omdat hij hard tegen Matroos inging. Mark Rutte schudde hem er hartelijk de hand voor.

Asscher had een slechte avond

‘Op links’ had Lodewijk Asscher (PvdA) geen beste avond. Hij had pech en was als eerste aan de beurt om door Diana Matroos te worden bevraagd. Hij miste zo de relativerende houding die de anderen wel konden aannemen, omdat ze haar manier van aanvallen hadden gezien.

Niet Asscher, maar Jesse Klaver (GroenLinks) kreeg de gewenste confrontatie met Rutte, in een debatje over de AOW-leeftijd. En zijn andere concurrent op links, Emile Roemer (SP), maakte een opvallend ontspannen indruk. Roemer maakte steeds een koppeling met gewone Nederlanders: „Zolang er 150.000 jongeren op zoek zijn naar werk, moet de AOW-leeftijd terug naar 65 jaar.”
Nog negen dagen te gaan

Dit Carrédebat was de laatste grote confrontatie tussen de meeste partijleiders tot het slotdebat bij de NOS, dat is volgende week dinsdag, de avond voor de verkiezingen. Tot die tijd communiceren de lijsttrekkers weer met elkaar via de media: eentje doet een gewaagde uitspraak of aanval in een interview en de ander reageert daar weer op, aan tafel bij een talkshow of op straat op campagne.

Het eerstvolgende uitgebreide tv-debat is vrijdag, tussen Roemer en Asscher bij EenVandaag. Maar, zei Asscher al in een interview, dat kan best eens een „vriendelijk debat” worden, want zijn echte tegenstanders zijn de rechtse partijen. Spannender wordt het volgende week maandag, drie dagen voor de verkiezingen: dan staan Rutte en Wilders tegenover elkaar.

In 2012 was de tweestrijd tussen VVD en PvdA op dit moment in de campagne al volop bezig. Nu is, met nog negen dagen te gaan, een veel groter aantal partijen nog relevant. Er is geen tweestrijd maar een vierstrijd (VVD-PVV-D66-CDA) bezig om de vraag welke partij de grootste wordt. Met daarachter een driestrijd (GroenLinks-SP-PvdA) over wie de grootste wordt op links.

Waar het zondag in ieder geval níet over ging, is de door de VVD en PVV zo gewenste onderlinge tweestrijd. Alleen in Ruttes eigen blokje ging het even over Wilders. Rutte herhaalde dat hij „onder geen enkele voorwaarde en ongeacht de uitslag” gaat samenwerken met de PVV. De andere partijen noemden Wilders niet en spraken liever over hun eigen thema’s. Wilders heeft zondagavond iets gemist.Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 03, 2017, 17:36:30
#25
Sylvana Simons presenteert haar plannen

„Als je ongelijkheid tussen man en vrouw wil aanpakken, moet je ook naar racisme kijken. Als je racisme wil aanpakken, moet je ook naar sociaal-economische ongelijkheid kijken. Als je sociaal-economische ongelijkheid wil aanpakken, moet je ook naar het milieu kijken.” Dat zegt lijsttrekker Sylvana Simons (Artikel 1) over haar gisteren verschenen boek Een nieuwe politiek van gelijkwaardigheid.

In het boek staan, naast het verkiezingsprogramma, bijdragen van Simons zelf en andere kandidaten op de lijst. Filosofe en columniste Simone van Saarloos schreef enkele poëtische hoofdstukken en lijstduwer Anja Meulenbelt leverde een nieuw feministisch manifest.

Sylvana Simons profileerde zich de afgelopen maanden vooral op het thema racisme, maar het programma beslaat meer. „Wij zijn een partij van intersectionaliteit”, zegt Simons daarover. Dat wil zeggen dat allerlei vormen van uitsluiting en onderdrukking als geheel bestudeerd en geanalyseerd moeten worden, in plaats van ieder deelonderwerp apart. Fundament: ’een politiek van radicale gelijkwaardigheid’.

„Er wordt ons verteld: wees bang voor de ander, voor verschillen. Maar we delen zoveel. Dat er gelijke kansen zijn in het onderwijs is toch net zo fijn voor witte kinderen als voor zwarte kinderen? Het wordt tijd dat we zien dat bijvoorbeeld de witte arbeider en de zwarte oudere veel meer met elkaar gemeen hebben. We moeten onze overtuigingen niet op verschillen baseren”, aldus Simons, die opgroeide in Hoorn.

Dat leidt tot een vrij links programma, haast socialistisch. Simons kan zich vinden in die classificatie, desgevraagd. „Ik ben blij dat je die conclusie trekt.” Zo wil de partij loonongelijkheid tussen man en vrouw terugdringen, in het onderwijs minder belang hechten aan toetsen, de invloed van lobbyisten beperken, strengere regels voor deurwaarders en een einde maken aan megastallen.

Voor de positie van vrouwen en LHBT’ers (lesbische, homo-, biseksuele en transgendermensen is een prominente plek gereserveerd, zeker in vergelijking met het programma de partij Denk. Simons vertrok daar eind vorig, onder andere uit onvrede over de koers van Denk op dat punt.
Powned

De zaal in het Haagse perscentrum Nieuwspoort is gevuld met aanhangers en kandidaten van de nieuwbakken partij. Ook de pers is afgekomen op de boekpresentatie, maar voor de cameraploeg van Powned was geen plek. „Zodra zij zich respectvol opstellen naar anderen zijn ze welkom”, verklaarde Simons het besluit hen te weigeren.
Financiële onderbouwing ontbreekt in program

Het verkiezingsprogramma van Artikel 1 is breder dan alleen racisme, maar een belangrijk hoofdstuk ontbreekt: de financiële paragraaf. De nieuwe partij Artikel 1 had geen tijd, en geen geld, om het programma te laten doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB).

Politieke partijen moesten hun verkiezingsprogramma voor 14 oktober vorig jaar inleveren, om het CPB genoeg tijd te geven om alle plannen door te rekenen. Artikel 1 is na die tijd opgericht.

Toch is Simons ervan overtuigd dat de plannen te financieren zijn. Dat kan door het herverdelen van geld. Ze denkt daarbij aan hogere belastingen voor grote, multinationale ondernemingen, die nu profiteren van soepele fiscale regels.

Artikel 1 is niet de enige partij die haar verkiezingsprogramma niet heeft laten doorrekenen. Onder andere de Partij voor de Vrijheid (PVV), de Partij voor de Dieren en 50PLUS hebben om hen moverende redenen gekozen dat niet te doen.Bron:GooienEemlander

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 01, 2017, 23:47:25
#24

Roemer: Raar dat Rutte en Wilders nauwelijks debatteren


SP-lijsttrekker Emile Roemer vindt het gek dat de lijsttrekkers van VVD en PVV, Mark Rutte en Geert Wilders, lang niet aan alle verkiezingsdebatten meedoen. Dat zei Roemer vanavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.


,,Het is hun eigen keuze, ze gaan er spijt van krijgen. Ik grijp elke kans aan om onze keuzes uit te leggen", aldus Roemer.

De partij van Wilders daalt de laatste tijd in de peilingen, maar Wilders gaat zijn campagne hervatten. En SP-voorman Roemer vindt dat Mark Rutte zijn beleid moet uitleggen. Volgens de socialisten heeft dit kabinet de zorg en sociale zekerheid afgebroken. 

Rutte waarschuwde vandaag voor een grote PVV, maar volgens kenners is dat slechts strategie om rechtse stemmen te trekken. De tweestrijd tussen PVV en VVD wordt 'helemaal niks', aldus Roemer. Volgens hem is er vooral de keuze voor een centrumrechts of centrumlinks kabinet.

Roemer vindt de PvdA en GroenLinks 'een beetje opportunistisch' omdat zij niet volop willen gaan voor een linkse samenwerking. De SP heeft al duidelijk gemaakt geen kabinet met de VVD te willen vormen. Een 'inhaalslag' qua investeringen zou nodig zijn. Daar gaan de liberalen volgens Roemer nooit aan meedoen.

Roemer voorspelde overigens vanavond bij Nieuwsuur dat de SP op 15 maart gaat uitkomen op 21 zetels. Nu zijn dat er 13 tot 16 in de verschillende peilingen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 01, 2017, 18:57:24
#23

Krol heeft geen flauw idee waar hij zorgplannen 50Plus van gaat betalen


50Plus-leider Henk Krol heeft nog geen enkel idee hoe hij zijn plannen voor de zorg zou kunnen financieren. Dat geeft hij toe in een gesprek met deze site. Dit is opmerkelijk omdat naast een lagere AOW-leeftijd en pensioenen, zorg een belangrijk speerpunt is van de ouderenpartij.


50Plus wil een nieuw zorgstelsel zonder marktwerking invoeren en op termijn af van het eigen risico. Dat kost echter minstens 8,2 miljard euro, zo becijferde het Centraal Planbureau (CPB). ,,We hebben daar nog niet de complete oplossing voor,’’ zegt Krol. ,,De oplossingen hebben we nog niet 100 procent dichtgetimmerd.’’

De lijsttrekker kreeg eerder al kritiek dat hij de plannen van 50Plus niet heeft laten doorrekenen door het CPB. Hij vond hen ‘niet objectief’ omdat eventuele voordelen van het terugdraaien van de AOW naar 65 jaar niet worden meegerekend, zoals de extra werkgelegenheid voor jongeren die dit zou kunnen opleveren.

Krol lijkt voor zijn overige zorgplannen vooral te leunen op waar eventuele coalitiepartners om alle 50Plus-plannen betaalbaar te maken. ,,Dat zijn dingen waar wij in ons eentje ook niet over gaan. Je moet je plek kennen. We moeten in coalitieonderhandelingen kijken of je dat samen met anderen zo kunt opzetten dat daar een meerderheid voor te vinden is.’’
Pauw en Jinek

De afgelopen dagen lag Krol toch al onder vuur. Bij het televisieprogramma Pauw en Jinek haalde hij bijvoorbeeld de WAO en de AOW door elkaar. Eerder zei hij, tegen het beleid van zijn partij in, dat de AOW niet steeds met de lonen kan stijgen, mocht de AOW-leeftijd weer teruggaan tot 65 jaar.

De partij wil echter een welvaartsvast staatspensioen. De partij kwam daarop met nieuwe berekeningen om het plan toch te kunnen betalen. Krol stelt dat zijn vergissingen te wijten zijn aan vermoeidheid. Krol stelt ook dat hij ‘meer onder het vergrootglas ligt dan andere lijsttrekkers’. ,,Als je eenmaal op het beschuldigde bankje zit, dan wordt je ook alles aangewreven.’’

Hij verwijt dat ook collega-lijsttrekkers, zoals Lodewijk Asscher (PvdA). ,,Wij stonden een week geleden nog op tien zetels. Dat vinden andere partijen niet leuk. Als je dan een uitglijder maakt, wordt het heel dik aangezet. Maar ik beklaag me niet. Maar iedereen hier staat voor de volle honderd procent achter me. Ga naar het partijbureau en ze zullen het zeggen.’’Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 01, 2017, 18:29:49
#22
haha en zo snoepen ze elkaar vliegen af .....maken elkaar zwart , en dan moet de kiezer er maar uit komen wie spreekt de waarheid

Ik ga voor ,dat niemand de waarheid spreekt dit is politiek ....en ieder preekt voor eigen kerk   #smiley_saint

Gelogd
leef het leven


maart 01, 2017, 15:28:54
#21
VVD weerlegt kritiek : 'Wat Pechtold beweert, doet hij zelf'

De VVD weerlegt de kritiek van D66 dat de partij bij haar plannen voor de komende jaren een verhoging van lasten zou verbergen. Volgens VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is het de oppositiepartij zelf die lastenverzwaringen verborgen houdt.


Volgens Zijlstra moet D66-lijsttrekker Alexander Pechtold in de spiegel kijken als hij het over boerenbedrog heeft: ,,Wat hij ons verwijt, doet hij feitelijk zelf. '' De VVD'er reageerde vandaag op Radio1 op de aantijgingen van Pechtold in de Telegraaf. Die haalde in het interview uit naar premier Mark Rutte (VVD), die zou verzwijgen dat hij de lasten wil verhogen om te voldoen aan de internationale afspraken van Parijs over de verlaging van de CO2-uitstoot.

D66 zou zelf verbergen dat de energierekening met een paar honderd euro per jaar gaat stijgen, aldus Zijlstra. De partij heeft de klimaatmaatregel in het verkiezingsprogramma staan, maar schuift die opslag door na 2021. Zo zie je het niet in de cijfers over koopkracht de komende jaren. Dat vertelt Pechtold ,,nou net effe niet eerlijk'', aldus Zijlstra.

Voorspellen
Bij BNR Nieuwsradio erkent Zijlstra dat de maatregelen geld gaan kosten. ,,Als je het klimaatakkoord wilt uitvoeren, dan zal dat wereldwijd heel veel geld kosten'', aldus Zijlstra. Tegelijkertijd denkt hij dat ,,geen enkele partij kan voorspellen'' wat het prijskaartje is van de klimaatdoelen. Volgens hem zijn de kosten onder meer afhankelijk van technieken die nog ontwikkeld moeten worden.

Volgens Pechtold betekent een stem op de VVD dat mensen na 15 maart rond de drie tot vijf miljard extra lastenverzwaringen tegemoet kunnen zien. Maar Zijlstra wijst erop dat de milieumaatregelen van de VVD in het verkiezingsprogramma internationale afspraken vergen, en dat ze daarom niet zijn doorberekend.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 28, 2017, 17:05:55
#20
50Plus halveert in peiling

Den Haag - UPDATE 15.46 uur - 50Plus heeft het zwaar te verduren in de peilingen na het geblunder door voorman Henk Krol. In de peiling van actualiteitenrubriek EenVandaag halveert de ouderenpartij zelfs tot vijf zetels.


In de nieuwste peiling van Kantar Public (voormalig TNS Nipo) moet de partij van Krol drie virtuele zetels inleveren. De lijsttrekker heeft na een reeks verkeerde uitspraken rond de AOW een slechte week achter de rug. Het gemiddelde rapportcijfer voor het gezicht van de ouderenpartij daalde van 4,6 vorige week naar een 4,0 nu.

Bij EenVandaag staat de PVV voor het eerst gelijk met de VVD. De partij van Wilders zakt vier zetels en staat nu op 22. De weggelopen kiezers vluchten naar een groot aantal partijen, meldt de actualiteitenrubriek. Vooral SP (+3) en Forum voor Democratie (+2) profiteren hiervan.

Ook GroenLinks heeft in de campagne voor de Kamerverkiezingen een opdoffer gekregen. Bij Kantar Public moet de partij drie virtuele zetels inleveren. GL staat nu op dertien zetels. Lijsttrekker Jesse Klaver reageerde bij de Universiteit Twente zuinigjes: „Het is een peiling.”

De VVD nadert bij Kantar Public met 27 zetels de PVV, die op 28 blijft staan. Bij de kleinere partijen staat de ChristenUnie op gelijke hoogte met 50Plus. De Partij voor de Dieren zou nu op vier zetels mogen rekenen en de SGP op drie. DENK staat nipt op twee virtuele zetels.bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 27, 2017, 00:49:27
#19
Geen winnaar op links, misschien wel een uitdager voor Rutte

Van de vijf lijsttrekkers slaagde alleen D66-leider Pechtold erin ‘premierabel’ over te komen én vlot en aanvallend te debatteren. Van belang is nu vooral hoe de spannendste momenten uit het debat bij de kiezers terechtkomen.


Een uitgesproken winnaar op links? Niet echt. Moet premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte zich zorgen gaan maken over een nieuwe uitdager? Ook al niet meteen. Maar duidelijk werd zondagavond wel dat Alexander Pechtold (D66) zich als geloofwaardiger alternatief wist op te werpen dan Sybrand van Haersma Buma (CDA).

Zondagavond hield RTL in Amsterdam het Rode Hoed-debat, met lijsttrekkers van de vijf politieke partijen die na de VVD en de PVV komen in de Peilingwijzer. Lodewijk Asscher (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) gingen met elkaar in debat.
Drie linkse partijen, de SP, PvdA en GroenLinks, D66 als middenpartij en het CDA als enige rechtse partij.

Klaver liet zich niet uit de tent lokken

‘Op links’ lukte het Emile Roemer (SP) niet om zich sterk te profileren. Hij had een opzetje bedacht om te laten zien dat zijn SP de enige partij is die regeren met de VVD uitsluit. Alleen duurde het te lang om dat punt echt aan de kijker duidelijk te maken, hij nam een lange aanloop met een verwijzing naar het Radio 1-debat van vorige week vrijdag.

In zijn een-op-een-debatje met Jesse Klaver wilde Roemer van de GroenLinks-leider weten of die hetzelfde wil doen, de VVD uitsluiten, zodat ze een linkse coalitie kunnen vormen. Klaver hapte niet, uiteindelijk „zijn we in een coalitieland toch op elkaar aangewezen”, zei hij. Roemer trok een vergelijking met 2012, toen de PvdA en de VVD na een campagne tegen elkaar, mét elkaar gingen regeren. Welke conclusie Roemer er nou aan verbond, bleef in het midden.

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher lukte het om zijn ervaring als vicepremier van de afgelopen jaren positief in te zetten. Hij zette Jesse Klaver subtiel op zijn nummer toen het over de veiligheid in Nederland ging. Hij begreep niet dat „de heer Klaver staat te lachen”, zei hij, want „ik heb afgelopen jaren wel gezien dat de bevoegdheden van onze veiligheidsdiensten geen grapje zijn”.

Asscher wilde graag boven de partijen staan, alleen kwam hij daardoor ook weinig strijdlustig over. Hij daagde Buma uit, niet vanwege de verschillen maar om samen de ,,verbinding te laten zoeken”, tussen stad en platteland, tussen arm en rijk, tussen allochtoon en autochtoon. ,,Nederland is toe aan politiek die trots is en bereid is te praten.” Buma maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens te schetsen wat er de afgelopen jaren allemaal niet naar zijn zin ging.

Voor Jesse Klaver was het zijn eerste grote televisiedebat als lijsttrekker en dat viel niet alleen maar mee. Hij was sterk in een debat over de islam, maar had het moeilijk toen het ging over zijn groene belastingplannen, terwijl dat juist een heel belangrijk punt is voor zijn achterban.

Buma onderscheidt zich over islam

Sybrand Buma was de conservatiefste kandidaat van de vijf door de afwezigheid van Rutte en Wilders. Op algemenere politieke vragen gaf hij liever geen antwoord. Hij wilde niet zeggen met welke partijen hij na de verkiezingen van 15 maart zou willen regeren. Hij gaf ook geen antwoord op de vraag of het associatieverdrag met Oekraïne zou doorgaan als hij premier zou zijn.

Buma’s grootste kans was de stelling ‘de islam vormt een bedreiging van de Nederlandse identiteit’. Buma probeerde zich inderdaad te onderscheiden van de rest. Het CDA, zo zei hij, is „anders dan de mannen hier” wél voor keiharde maatregelen tegen de radicale islam: een boerkaverbod, een verbod op haatzaaien en het preventief opsluiten van jihadisten.
Tweederangs godsdienst

Toch was Buma niet heel succesvol in zijn aanval. In een een-op-een debat met Klaver wierp de GroenLinks-leider hem voor de voeten dat het CDA zich altijd verzet heeft tegen vrijheden die nu vanzelfsprekend zijn, zoals het homohuwellijk en het zelfbeschikkingsrecht voor vrouwen. Buma: „Dat zijn voorbeelden uit de jaren vijftig.”

Daarna verweet Pechtold de CDA-leider dat hij suggereerde dat de islam „een tweederangs godsdienst” is. „En ú ging samenwerken met de PVV. Als dát niet je principes verloochenen is.”

Alexander Pechtold (D66) was goed op dreef. Hij slaagde er als enige van de vijf lijsttrekkers in om ‘premierwaardig’ over te komen én vlot en aanvallend te debatteren. Een rechtstreeks debat met Buma, zijn belangrijkste concurrent in het midden, won hij afgetekend. Hij viel Buma aan op de afwezigheid van het CDA de afgelopen jaren, terwijl er bezuinigd moest worden. Toen verweet Buma hem op zijn beurt alleen maar in de achterkamertjes te hebben gezeten. Pechtold antwoordde ad rem: „We moesten er eerst wat CDA’ers uitjagen, die zaten er al sinds de jaren vijftig.”
Vanaf nu is het aan de talkshows

Van belang is vanaf nu vooral in welke context de spannendste momenten uit dit debat bij kiezers terechtkomen. Half februari deed Ipsos onderzoek naar de vraag welke bronnen kiezers gebruiken om zich te informeren bij hun keuze. Zo’n 35 procent van de kiezers vindt de televisiedebatten daarvoor relevant, hetzelfde percentage leest er de krant voor of zoekt online informatie op.

Hier bleek óók uit dat actualiteitenprogramma’s verreweg de belangrijkste bron zijn, 64 procent van de kiezers zegt die te gebruiken. Vanaf vandaag worden in die programma’s de spannendste fragmenten herhaald en debat-deskundigen prijzen aan tafel de ene lijsttrekker en praten de ander juist naar beneden.

Bij Pauw & Jinek, het eerste verkiezingsprogramma van Eva Jinek en Jeroen Pauw, wordt maandagavond bijvoorbeeld al uitgebreid nagepraat met politieke verslaggevers. En SP-leider Emile Roemer is erbij, dus die krijgt vast vragen over zijn niet zo sprankelende optreden.

Zo gaat het debat zijn eigen leven verder leiden in de talkshows, in kranten en online. Het échte effect van zondagavond wordt dus pas in de loop van deze week duidelijk.
Bron:NRC


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 26, 2017, 21:18:56
#18

LIVE: Lijsttrekkers klaar voor grote RTL-verkiezingsdebat


De lijsttrekkers van CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA gaan vanavond om 21.00 uur de strijd met elkaar aan tijdens het grote RTL-verkiezingsdebat in de Rode Hoed in Amsterdam.


Grote afwezigen zijn VVD-voorman Rutte en PVV-leider Wilders. Zij hebben afgezegd nadat RTL had besloten het aantal deelnemende partijen aan het debat te verhogen. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 23, 2017, 18:32:37
#17
ze gedraagt zich als n  verwend kind....vervelend mens

Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: Politiek Verkiezing 2017
« Reactie #17 Gepost op: februari 23, 2017, 18:32:37 »