Nowlive.eu

Registreren
 

Europa referendum 2016
gelezen 14132 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 27, 2016, 22:12:12
#30
VVD: Onderhandelingen Brexit zo kort mogelijk houden

De VVD wil de onderhandelingen met Groot-BrittanniŽ over de uittreding uit de Europese Unie ,,zo kort mogelijk'' houden, maar ze mogen ,,geen strafexpeditie'' jegens de Britten worden. Dat zei VVD-leider Halbe Zijlstra maandag in de Tweede Kamer over de Brexit. Zijn PvdA-collega Diederik Samsom wil dat ,,niet de afrekening, maar het belang van de inwoners'' van Groot-BrittanniŽ centraal staat. Nederland moet de andere lidstaten ,,uit de rancune-modes'' zien te krijgen.


Ook Alexander Pechtold van D66 wil ,,doorpakken'' met de onderhandelingen, maar geen pesterij. Hij vindt dat ook de kansen moeten worden gepakt om dingen te veranderen, zoals het telkens verhuizen van het Europees Parlement van Brussel naar Straatsburg.

Net als Samsom en Pechtold wil Zijlstra geen referendum over een vertrek van Nederland uit de unie. Ook het CDA is er niet voor.

Lucht geven
Het is verstandig om de Britten ,,iets lucht te geven'' om intern orde op zaken te stellen, vindt premier Mark Rutte. Hun land is in een ,,ernstige crisis'', zowel politiek, economisch als monetair. Rutte is het eens met partijen uit de Tweede Kamer, zoals VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP, om geen ,,strafexpeditie'' of ,,vechtscheiding'' te maken van de uittreding van Groot-BrittanniŽ uit de Europese Unie.

,,We moeten toe naar een nieuwe relatie met het Verenigd Koninkrijk en inzetten op een zorgvuldig en correct proces''. Dat moet wel het liefst ,,zo kort mogelijk'' duren.

Nederlandse belangen

CDA-leider Sybrand Buma vindt dat premier Mark Rutte het er op dit moment bij laat zitten: ,,Vandaag waren de regeringsleiders van Duitsland, Frankrijk en ItaliŽ bij elkaar. Waarom zat premier en EU-voorzitter Rutte daar niet bij? In plaats daarvan opende hij een Coca-Colafabriek in Dongen.''

Rutte zei dat voor hem de Nederlandse belangen voorop staan. Die staan ,,op ťťn, twee en drie.'' Volgens de minister-president verandert er op korte termijn niks voor burgers en bedrijven van Nederland. ,,Het lidmaatschap eindigt niet vandaag of morgen.''

Opnieuw bewijzen
Genoemde partijen vinden dat de EU zich opnieuw moet bewijzen en de heersende onvrede erover moet oppakken. De brexit is een ernstige waarschuwing. Samsom is boos over ,,de gemakzuchtige analyses'' over wie ,,zo dom'' was voor een brexit te kiezen. ,,Europa gaf op grote vragen geen antwoord en liep bij kleine vragen in de weg.''

Geert Wilders van de PVV bejubelde de brexit uitbundig. De instabiliteit zal tijdelijk zijn, denkt hij. De ,,patriottische lente'' is daar. ,,Ze zal een zomer worden en overal in het westen doorbreken''. De Britten laten zich niet meer ,,knechten door Brussel'': ,,Dat kunnen wij ook.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Europa referendum 2016
« Reactie #30 Gepost op: juni 27, 2016, 22:12:12 »

juni 25, 2016, 15:59:12
#29
Hoge Britse EU-chef stapt op

BRUSSEL - De íBrexití heeft een eerste slachtoffer in Brussel gemaakt. De Britse eurocommissaris Jonathan Hill heeft zaterdag zijn ontslag ingediend. ,,Ik denk niet dat ik kan doorgaan als Brits eurocommissaris en doen alsof er niets gebeurd is", zegt hij in een verklaring. Hill (55) is verantwoordelijk voor de zware portefeuille FinanciŽle Stabiliteit, FinanciŽle Diensten en Kapitaalmarktenunie.


De leiders van de vier grootste groepen in het Europees Parlement hadden er gisteren op aangedrongen om Hill zijn bevoegdheden af te nemen. Voorzitter Jean Claude Juncker van de Europese Commissie zegt in een verklaring dat hij ,,met spijtĒ het ontslag heeft aanvaard. Na overleg met de voorzitter van het parlement Martin Schulz, worden Hills taken overgedragen aan de Let Valdis Dombrovskis, de eurocommissaris die nu verantwoordelijk is voor de euro en de sociale dialoog.
Ervaren politicus

,,Lord Hill is een ervaren politicus voor wie ik veel respect heb", zei Juncker zaterdag. ,,Ik wou bij de samenstelling van de commissie dat de Britse commissaris de financiŽle diensten als zijn taak zou opnemen als teken van vertrouwen van het Britse lidmaatschap van de EU. De situatie is nu helaas veranderd.Ē

EuroparlementariŽr Esther de Lange (CDA), woordvoerder economische en financiŽle zaken, zegt Hills beslissing te begrijpen. ,,Hij zit met financiŽle dienstverlening op een cruciaal dossier voor de Britten. Door de brexit-uitslag ontstaat er een onoverkomelijk belangenconflict.Ē

,,Hill zit hier op papier voor de EU maar is afgevaardigd door de Britse regering. We kunnen niet over uittreding onderhandelen terwijl hij nog invloed uitoefent op wetgeving die straks waarschijnlijk niet eens op de Britten van toepassing isĒ, aldus De Lange.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 25, 2016, 14:21:11
#28
Schotland bereidt nieuw referendum voor

De kans is heel groot dat er een nieuw referendum komt over de onafhankelijkheid van Schotland. De Schotse eerste minister Sturgeon zei dat tijdens een persconferentie. "Het is overduidelijk een mogelijkheid die op tafel ligt." Ze heeft de procedure die daar voor nodig is al in gang gezet en voegde er aan toe dat de regering doortastend wil handelen.


In haar toespraak zei ze bovendien dat er vertegenwoordigers van Schotland zo snel mogelijk in gesprek gaan met de Europese Unie om alle mogelijkheden te bespreken voor een plek voor Schotland binnen de Europese Unie.
Vorig onafhankelijkheidsreferendum

De resultaten van het referendum over een brexit zijn door de Schotse regering met diepe teleurstelling ontvangen. In Schotland stemde een meerderheid voor een aanblijven Groot-BrittanniŽ in de EU. De regering in Londen is aan het wankelen gebracht door de uitslag, maar Sturgeon maakt duidelijk dat dat in Schotland niet aan de orde is.

Sturgeon liet nog voor het brexitreferendum al doorschemeren dat er een nieuw onafhankelijkheidsreferendum zou kunnen komen. In september 2014 was er al eens een referendum over onafhankelijkheid, waarbij 55 procent van de stemmers er voor koos bij het Verenigde Koninkrijk te willen blijven horen.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 25, 2016, 13:00:15
#27
het zal zeker n tijdje onrustig zijn ,maar alles zal zich weer herpakken

Ben alleen bang dat banken , pensioen ,en verzekeringsbanken hun dag verlies bij de burger neerleggen
Hebben ze winst leggen ze het op de plank ,bij verlies bij de burger

Gelogd
leef het leven


juni 25, 2016, 10:54:17
#26
Europa vreest jaren onrust

Europa hapt naar adem. Het stort zich in het ene na het andere crisisberaad nu Groot-BrittanniŽ de Europese Unie de rug toekeert.


Tegen alle verwachting in eist het Britse volk na ruim 40 jaar bij referendum met een meerderheid van 52 procent een boedelscheiding. Hang naar onafhankelijkheid en angst voor migratie hebben het gewonnen van de eventuele financieel-economische schade waarvoor wordt gewaarschuwd.

De keuze voor een Brexit zorgt behalve in de EU voor hoogspanning in de Britse politiek en in de wereldeconomie. Premier David Cameron kon na de smadelijke nederlaag niet anders dan zijn ontslag aankondigen. Het Britse pond, de olieprijs en alle aandelenmarkten - van Tokio tot New York - liepen zware klappen op.

Onrust
De komende maanden zal de onrust aanhouden, omdat Cameron de onderhandelingen over het vertrek uit de Unie overlaat aan zijn opvolger, die pas in oktober zal aantreden. Hij zal voor de uittreding een beroep moeten doen op artikel 50 van het Verdrag van Lissabon.

Bovendien zullen de onderhandelingen ten minste twee jaar in beslag nemen. Politici en ambtenaren moeten zich een weg banen door 80.000 pagina's aan te ontbinden akkoorden.

Slag
De Duitse kanselier Angela Merkel spreekt van 'een slag voor Europa en het eenwordingsproces'. Merkel waarschuwt voor overhaaste oplossingen en keert zich daarmee tegen de oproep onder sommige Europese politici om 'heel snel en hard afscheid te nemen van de Britten'. Ook premier Mark Rutte behoort tot de regeringsleiders die de Brexit betreuren. Hij pleit voor 'een stabiele oplossing, zodat de gevolgen voor onze economie minimaal zijn'.

Niet iedereen reageerde somber op de vreugde in het Leave-kamp, waar UKIP-leider Nigel Farage 23 juni wil uitroepen tot een 'nieuwe onafhankelijkheidsdag'. Anti-Europese partijen op het continent, waaronder de PVV van Geert Wilders, putten hoop uit de zege van hun medestanders in Groot-BrittanniŽ. ,,Hoera voor de Britten'', aldus Wilders. ,,Nu is het onze beurt, tijd voor een Nederlands referendum!'' Hij wil van een volksraadpleging het belangrijkste thema maken bij de komende parlementsverkiezingen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 24, 2016, 17:56:19
#25
'Banken keren Londen de rug toe'

LONDEN - Geruchten over banken die Londen willen verlaten zwellen aan, nu de Britten ervoor kiezen uit de Europese Unie te stappen. Onder meer BNP Paribas, Morgan Stanley en JPMorgan zouden een vertrek uit zakenwijk de City overwegen.


De van huis uit Amerikaanse bank Morgan Stanley zou circa 2000 medewerkers willen overplaatsten naar Frankfurt en Dublin, hetgeen door de bank zelf overigens werd ontkend.

Citigroup en investeerder BlackRock gaan mogelijk snijden in het Londense personeelsbestand, terwijl JPMorgan eerder al aangaf een verhuizing uit de Britse hoofdstad te overwegen bij een brexit. Amsterdam, Dublin, Parijs en Frankfurt worden genoemd als mogelijke alternatieven voor Londen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 24, 2016, 17:13:46
#24
íPensioenfondsen bloeden door Brexití

Amsterdam - De onverwachte Brexit is een klap in het gezicht van de pensioenfondsen. Hun dekkingsgraden zijn in een halve dag tijd met gemiddeld drie procentpunt gedaald, meldt adviesbureau Aon Hewitt.


In het optimisme over een goede afloop waren de dekkingsgraden de afgelopen dagen juist met twee procentpunt toegenomen, die winst is nu dus meer dan verdampt. In een paar uur tijd zijn de pensioenfondsen Ä30 miljard armer geworden vanwege dalende aandelenkoersen en teruglopende rentes, stelt Aon Hetwitts Frank Driessen volgens Nu.nl.

Iedereen die voor zijn oudedagsvoorziening van een pensioenfonds afhankelijk is moet nu hopen dat de aandelenkoersen en rentes snel herstellen van de onverwachte referendumuitslag. De fondsen rekenen met een beleidsrente over de afgelopen twaalf maanden. Pas op langere termijn wordt bekend hoe groot de invloed van de Brexit op die maatstaf is. Driessen gaat uit van een uiteindelijk verlies van Ąslechts enkele miljoenen dollarsĒ.
bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 24, 2016, 17:09:46
#23

Referendum kan nu niet in Nederland


PVV-leider Geert Wilders ziet het wel zitten: wat aan de overkant van de Noordzee kan, kan hier ook. Maar dat kan hij voorlopig nog wel even vergeten.


De eerste keer dat van dit recht gebruik werd gemaakt, was dit voorjaar. Toen lag er een wetsvoorstel voor om het associatieverdrag met OekraÔne goed te keuren. Maar er ligt nu geen wet op tafel om als Nederland uit de EU te stappen. Hoe veel handtekeningen Wilders ook verzamelt, er is geen enkele wettelijke grond om daarmee een volksraadpleging over een Nexit af te dwingen.
Verkiezingscampagne

Een tweede mogelijkheid om een referendum te houden, is als het kabinet er zelf toe besluit er een uit te schrijven. Maar de enige partij die daar behoefte aan heeft, is de PVV zelf. Reden waarom Wilders het inzet wil maken bij de verkiezingscampagne van komend jaar.

,,Wij willen weer de baas worden over ons eigen land, ons eigen geld, onze eigen grenzen en ons eigen immigratiebeleid. Als ik premier word, dan komt er ook hier in Nederland een referendum over het verlaten van de Europese Unie. Laat het Nederlandse volk spreken.''

Of die strategie werkt, zal volgend jaar op 15 maart blijken. Dan zijn er weer parlementsverkiezingen in Nederland. In Engeland werkte de strategie bij David Cameron twee jaar geleden. Hij won de verkiezingen met de belofte een volksraadpleging over een Brexit uit te schrijven. Inmiddels heeft hij daar spijt van.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 24, 2016, 16:54:51
#22
Wat betekent de Brexit voor u?

Amsterdam - Het Verenigd Koninkrijk heeft gesproken en geschiedenis geschreven: de Britten stappen uit de EU. Dat heeft grote gevolgen, zeker voor Nederlanders die íietsí met de andere kant van de Noordzee hebben.


Om te beginnen: van de ene op de andere dag zal er officieel weinig veranderen, anders dan de koers van het pond en het vertrouwen van Britse consumenten en bedrijven. De formele afscheidsbrief van Londen aan Brussel moet nog verstuurd worden, pas als dat gebeurd is begint de boedelscheiding Ė en daar staat minstens twee jaar voor.

Ondernemers
Bedrijven die handel drijven met Groot-BrittanniŽ moeten hopen op een goede Brits-Europese deal. Mogelijk blijven grofweg dezelfde bepalingen van kracht als nu het geval is Ė de Britten blijven dan net als bijvoorbeeld de Noren onderdeel van de Europese Economische Ruimte.

EER-lid of niet, de Britten zullen in elk geval op sommige sectoren hun eigen regels en importtarieven willen toepassen. Dat kan betekenen dat Britse bedrijven liever niet meer met concerns uit EU-landen willen handelen, simpelweg omdat dat te duur wordt.

Komt het tot een Brussels-Londense vechtscheiding, dan is dat helemaal slecht nieuws voor ondernemers. In dat geval verdwijnt Groot-BrittanniŽ uit de gemeenschappelijke markt en wordt exporteren naar het Verenigd Koninkrijk hetzelfde als handel drijven met de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Japan of een ander niet-Europees land: een hele nieuwe set regels, die niet alleen op sommige punten zal afwijken van de Brusselse, maar die misschien ook zal tegenspreken.

Op korte termijn is de Brexit hoe dan ook een hard gelag voor ondernemers: met alle onzekerheid heeft geen Britse firma nog zin in het doen van grote investeringen of het sluiten van grote contracten met íhet continentí. Zakenkrant Financial Times waarschuwt: ondernemers die nog niet over een noodscenario hebben nagedacht, moeten daar vandaag mee beginnen.

Vakantiegangers

Hoe anders is het voor Nederlanders die deze zomer een citytrip naar Londen maken of een wandelvakantie in de East Midlands: de ineenstorting van de koers van het pond maakt zoín reis in ťťn klap stukken goedkoper. Wie nog geen plannen heeft om zijn vakantiegeld bij de Britten uit te geven zou het bijna gaan overwegenÖ

Dat gezegd hebbende: de ophanden zijnde boedelscheiding kan op termijn ook vervelende gevolgen hebben voor wie naar Engeland wil. Komt het niet tot een ordentelijk afscheid van de Britten, dan is dat bijvoorbeeld slecht voor prijsvechtende luchtvaartmaatschappijen en hun passagiers. Volgens EasyJet hebben Europese regels de ticketprijzen met 40% gedrukt: dat zou er dus bij kunnen komen als het tot een vechtscheiding komt.

De vraag is ook hoe het verder moet met de grenscontroles. Groot-BrittanniŽ heeft het Schengenverdrag nooit ondertekend, maar wie bijvoorbeeld met de Eurostar naar Londen reist, gaat al aan deze kant van het Kanaal door de Britse douane. De locoburgemeester van Calais zei vorig jaar al tegen De Telegraaf dat de afspraken daarover het raam uit gaan bij een Brexit; de vraag is of Parijs dat ook daadwerkelijk doet. Als dat gebeurt, betekent dat een dubbele grenscontrole voor wie naar het VK gaat.

Andersom geldt dat het voor Britten duurder wordt, en op termijn ook waarschijnlijk qua papierwerk lastiger, om op het continent op vakantie te gaan. Dat is slecht nieuws voor campings, hotels en dergelijke die normaal gesproken veel Britse gasten ontvangen.
Expats

Misschien wel hťt thema dat de referendumcampagne heeft beslist: de Britse afkeer van (Oost-)Europese arbeidsmigranten die lokale, veel duurdere loodgieters, dakdekkers en stucadoors uit de markt drukken. Het Verenigd Koninkrijk wil de controle terug over zijn eigen arbeidsmarkt, en dat zullen expats zeker gaan merken.

Weinig mensen lijken een ígrootschalige deportatieí te verwachten: Europeanen die in Groot-BrittanniŽ zijn op het momemt dat het EU-lidmaatschap eindigt, mogen vermoedelijk wel blijven. Voor nieuwe gevallen ligt dat waarschijnlijk anders. Het is voorstelbaar dat de Britten alleen immigranten toestaan die vaardigheden hebben die de locals ontberen. In een minder extreem geval wordt emigreren naar het Verenigd Koninkrijk een kwestie van gewoon wat extra papierwerk.

Ook hier geldt: alleen al de onzekerheid daarover is op dit moment een slecht teken voor wie carriŤre wil maken aan de overkant van de Noordzee. Bedrijven schroeven hun investeringen, ook in nieuw personeel, terug naar het absolute minimum.

En de banken in de Londense City, waar veel Nederlanders werken? Als het moet, verhuizen die naar het continent. Naast ítopfavorietí Frankfurt wordt ook Amsterdam veelvuldig genoemd als het nieuwe financiŽle centrum van Europa.Bron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: juni 24, 2016, 17:09:12 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 24, 2016, 16:52:28
#21
Actie voor nieuw referendum over brexit

Het Britse parlement moet waarschijnlijk binnen afzienbare tijd een debat houden over een herhaling van het referendum over lidmaatschap van de Europese Unie. Een campagne op internet van voorstanders van lidmaatschap heeft vrijdagmiddag al veel meer dan de benodigde 100.000 handtekeningen bij elkaar gebracht om het voorstel in het parlement als agendapunt 'neer te zetten'.


De initiatiefnemers vinden dat bij gewichtige zaken zoals EU-lidmaatschap, referenda aan minimumeisen moeten voldoen. Ze stellen dat bij een opkomst van minder dan driekwart van de kiezers een meerderheid van 60 procent nodig is om van de uitslag van het referendum beleid te maken.

Met slechts 52 procent van de kiezers voor het vertrek uit de unie, de brexit, zou de regering de banden met Brussel niet mogen verbreken. De website van het parlement, waarop de petitie kan worden getekend, lag vrijdag enige tijd plat door de enorme belangstelling.

Johnson
Het idee om de uitslag van een referendum bij te stellen door een nieuw referendum is niet nieuw in de brexit-discussie. Eerder suggereerde zelfs de pro-brexit-voorman Boris Johnson al een extra referendum over het concrete eindresultaat van de onderhandelingen met Brussel over beŽindiging van het lidmaatschap. Hij liet het plan snel varen, maar voorstanders van lidmaatschap ruiken kansen. Ze denken een verloren eerste referendum na een paar jaar van onderhandelen 'weg te kunnen stemmen' in een tweede.

Ze hebben geopperd dat ook voorstanders van een brexit over een paar jaar tegen het verdrag van uittreding zullen stemmen, omdat de tekst van het verdrag ze niet bevalt of omdat ze door de economische tegenvallers op andere gedachten zijn gebracht.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 24, 2016, 16:49:07
#20
Groot-BrittanniŽ verlaat de EU.

Even na acht uur vanmorgen waren alle stemmen gesteld: 51.89% van de Britten wil uit de unie stappen, 48.11% had die stap liever niet gemaakt. Hoe gaat het nu verder met de Britten?


Wanneer gaan de Britten de EU verlaten?

De Britse premier David Cameron heeft beloofd dat hij, wanneer het volk zou stemmen voor een Brexit, een artikel 50-procedure zou starten. Dat artikel is opgenomen in de statuten van de Europese Unie en beschrijft de manier waarop een lidstaat uit de EU kan stappen.

Elke staat kan de EU verlaten als het volk dat wil. In Groot-BrittanniŽ is dat met de uitslag van het referendum het geval. Om echt de stap te maken moet Cameron dat officieel aangeven bij de Europese Raad. Vanaf dat moment starten de onderhandelingen over de manier waarop het land de EU verlaat. Er moeten afspraken gemaakt worden over de voorwaarden van het vertrek en hoe de toekomstige relatie tussen beide partijen vorm moet krijgen.

Die periode van onderhandelen duurt in principe twee jaar. Een uitzondering is mogelijk als alle 28 lidstaten van de EU (Groot-BrittanniŽ is op dat moment nog officieel lid van de EU en telt dus mee) unaniem beslissen dat die periode verlengd moet worden. Wanneer een lid tegen is, is twee jaar na de start van de procedure het einde van Groot-BrittanniŽ in de EU bereikt.

Ontsnapping
Op papier is een ontsnapping nog mogelijk. Later vanmorgen overleggen verschillende EU-kopstukken over hoe het nu verder moet. Jean-Claude Juncker (Europese Commissie), Donald Tusk (Europese Raad), Martin Schulz (Europees Parlement) en Mark Rutte (Voorzitter van de EU) praten dan over de vervolgstappen. De kans is aanwezig dat er nog een ultiem eindbod wordt gedaan om de Britten in de EU te houden. De kans dat die poging slaagt, is echter klein.Hoe geloofwaardig is Cameron nog?
Met het aankondigen van het referendum nam Cameron een enorme gok als het gaat om de volgende verkiezingen. Als voorstander van een langer verblijf in de Europese Unie heeft hij een nederlaag moeten lijden. Wanneer hij in Brussel is zal hij daar verketterd worden, maar in eigen land heeft hij ook een probleem: hij lijkt zijn geloofwaardigheid kwijt te zijn.

Volgens de Britse Minister van Buitenlandse Zaken is Cameron van plan aan te blijven. ,,Hoe de uitkomst ook zou zijn, Cameron heeft duidelijk aangegeven dat hij aanblijft als premier.''

Nigel Farage, een van de leiders van het Brexit-kamp heeft al gevraagd om een Brexit-regering, dat met de EU moet onderhandelen over de manier waarop Groot-BrittanniŽ de unie moet gaan verlaten.

Financieel drama
Ook op financieel gebied heeft de Brexit grote gevolgen. De waarde van de pond sterling is al dagen aan het instorten en ook de beurs staat er slecht voor. In Londen zal de beurs naar verwacthting acht procent lager openen dan een dag eerder. De AEX-index in Amsterdam zal bij opening op basis van de indicator zelfs meer dan 10 procent kelderen. Voor de Duitse en Franse beurzen worden verliezen tussen de 6 en 7,5 procent voorspeld.

Het pond sterling daalde naar het laagste niveau in meer dan dertig jaar, en stond tussentijds rond de 1,36 dollar. Centrale banken wereldwijd houden de bewegingen van de Britse munt scherp in de gaten en staan naar eigen zeggen klaar om op de valutamarkten in te grijpen.

Grote bedrijven die nu in Londen zijn gevestigd kunnen het land mogelijk verlaten. Wanneer Groot-BrittanniŽ de EU verlaat kunnen personen uit EU-landen niet meer zo makkelijk in het land aan de slag. Een vervolgstap zou zijn dat die bedrijven zich gaan hervestigen in de EU. Frankfurt en Parijs zijn dan logische stappen.

Komen er nog meer Exits?
Welke landen zouden eventueel nog meer de Euroepse Unie willen verlaten? Geert Wilders reageerde al juichend en wil nu een Nederlands referendum. Ook Marine Le Pen is blij met het Brexit. ,,Overwinning voor de vrijheid! Het is nu tijd voor hetzelfde referendum in Frankrijk en andere landen.''

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 24, 2016, 16:45:39
#19

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 26, 2014, 00:14:57
#18
Ruk naar rechts, centrum blijft aan macht

 Europa heeft bij de verkiezingen van de afgelopen dagen een ruk naar rechts gemaakt, maar de macht in het Europees Parlement blijft stevig in handen van het politieke centrum gevormd door sociaaldemocraten en christendemocraten.


EVP-kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, nam nog voordat de uitslagen zondagavond binnenliepen een voorschot op de overwinning. 'We zijn bezig de verkiezingen te winnen en eisen dus het voorzitterschap van de Europese Commissie op', twitterde de oud-premier van Luxemburg.

Eerste prognose
Rond half elf kwam het Europees Parlement met een eerste prognose. De christendemocraten blijven de grootste, voor de sociaaldemocraten en de liberalen. Toch behoorde de avond ook toe aan rechts-populistische en fel anti-Europese partijen als het Front National in Frankrijk, UKIP in Groot-BrittanniŽ, de FP÷ in Oostenrijk en de Deense Volkspartij. Ze behaalden allemaal dikke winst, het Front National werd zelfs de grootste.

Le Pen
Marine Le Pen met haar Front National maakte meteen van de gelegenheid gebruik door te eisen dat president FranÁois Hollande het nationale parlement naar huis stuurt. 'Wat kan de president anders doen na zo'n afstraffing', verklaarde de politica nadat exitpolls hadden uitgewezen dat haar partij de grootste wordt. 'Het is onacceptabel dat de Assemblťe zo'n slechte afspiegeling is van het Franse volk.'

Volgens peilingen krijgt het Front National 23 procent van de stemmen, goed voor 23 tot 25 zetels in het Europees Parlement. Tot nog toe had de partij drie afgevaardigden. Premier Manuel Valls noemde de winst van het Front National zeer ernstig voor Frankrijk en voor Europa. 'Dit is een politieke aardbeving die alle politiek verantwoordelijken raakt.'

Oostenrijk
Bij de FP÷ heerste een jubelstemming. 'Wij zijn de winnaars van de avond, alle anderen zien er oud uit', aldus voorman Harald Vilimsky tegen de Oostenrijkse zender ÷RF.
 


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2014, 13:09:53
#17
De definitieve prognose in kaart

   Niet meer dan een neuslengte voorsprong voor D66 op CDA als je kijkt naar de percentages. In de tweede kopgroep liggen VVD en PVV dicht bij elkaar. SP gaat voorbij de PvdA.


Vergelijk hier de percentages van dit jaar met 2009. Wat betekent het voor het aantal zetels in het Europees parlement?

Europese verkiezingen 2014 en 2009Je ziet in deze infographic duidelijke winnaars en verliezers. CDA zakt naar 4 zetels. Ook de PVV zakt, van 5 naar 3 zetels. Partij voor de Dieren en 50Plus komen in het parlement.

Europese verkiezingen 2014 en 2009Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2014, 11:45:41
#16
Dijsselbloem blij met verlies PVV

   Minister Dijsselbloem is blij met het verlies van de PVV bij de Europese verkiezingen. Hij noemt de exitpolls van gisteravond "toch wel verrassend". "Maar ik ben niet ontevreden. Het forse verlies van de heer Wilders heeft me verrast en ook verblijd."


Dijsselbloem is ook niet ontevreden met de verwachting dat zijn partij, de PvdA, zijn drie zetels in het Europees Parlement behoudt. "Dat is goed nieuws. Daar hebben we hard voor gewerkt."Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Europa Kiest
« Reactie #16 Gepost op: mei 23, 2014, 11:45:41 »