Nowlive.eu

Registreren
 

Economie/Eurocrisis
gelezen 154461 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 13, 2015, 01:59:00
Rutte: teruggedraaide hervormingen vervangen

De Griekse regering moet teruggedraaide hervormingen door andere maatregelen vervangen. Daarop hamerde premier Mark Rutte tijdens de Europese top in Brussel over nieuwe steun aan Griekenland. Dat stelde een EU-bron in de nacht van zondag op maandag over het nog lopende overleg.


Bij een eerder steunpakket voor Griekenland werden concrete afspraken gemaakt over hervormingen en besparingen. Een aantal van deze maatregelen, die onder de vorige Griekse regering werden doorgevoerd, zijn door de huidige regering van Alexis Tsipras teruggedraaid. Dat gebeurde zonder toestemming van de geldschieters. Ook kwamen er geen andere maatregelen met hetzelfde effect voor in de plaats.

Rutte wil gegarandeerd krijgen dat de maatregelen worden gecompenseerd of aangepast, zodat er in ieder geval wordt bezuinigd.Bron:AD
« Laatst bewerkt op: juli 13, 2015, 02:03:56 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Economie/Eurocrisis
« Reactie #390 Gepost op: juli 13, 2015, 01:59:00 »

juli 12, 2015, 19:58:06


Steun Griekenland kost Ä82 tot 86 miljard


De rekening van een nieuw Grieks steunprogramma kan uitkomen op Ä82 tot 86 miljard. Dat blijkt uit het document dat de eurogroep, de ministers van FinanciŽn van de eurozone heeft opgesteld tijdens de vergadering van gisteren en vandaag.


Dat schrijft persbureau AFP. Op dit moment wordt het document besproken door de politiek leiders van de eurozone.

Griekenland moet voor aankomende woensdag een flink aantal bezuinigingen door het parlement loodsen, onder andere over de btw, pensioenen en fiscale administratie.

Op de lijst staan ook eisen op die het land eerder heeft afgewezen. Zo keert de trojka terug in Athene, de in Griekenland gehate combinatie van de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Comissie. Ook moet de btw gestroomlijnd worden, moet het pensioenstelsel worden hervormd en komen er meer privatiseringen.
…ťn op ťťn overleg

Rond half zeven is de top tijdelijk geschorst. Die pauze wordt gebruikt voor ťťn op ťťn gesprekken met landen om tot een compromis te komen. De Griekse premier Alexis Tsipras zit aan tafel met onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande.

Merkel stelt zich hard op richting Athene, voorafgaand aan de top zei ze dat er niet koste wat kost een akkoord bereikt hoeft te worden. Hollande is soepeler, hij wil tot het uiterste gaan om een deal te sluiten.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 11, 2015, 22:43:21
'Griekenland moet meer doen'

Griekenland hoeft er niet zomaar op te rekenen dat de andere eurolanden bereid zijn te gaan praten over een derde steunpakket. Het land zal met meer en betere voorstellen moeten komen voordat de ministers van FinanciŽn van de eurozone (eurogroep) het licht op groen willen zetten. Het moet vooral specifieker, met daarbij ook een planning wanneer bepaalde hervormingen worden doorgevoerd.


Dat stellen bronnen bekend met de gesprekken. Alle ministers hebben nu in een eerste rondje kunnen reageren op de steunaanvraag van Athene.

Opgeschort
De vergadering die rond 15.30 uur begon, werd na dik drie uur even opgeschort. Daarna is het aan de Griekse minister om te reageren, zorgen weg te nemen en wellicht toezeggingen te doen.

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem kondigde al aan dat het overleg moeizaam zou zijn. De meeste eurolanden vinden de ingediende Griekse voorstellen niet voldoende of zijn zeer kritisch over de haalbaarheid of het effect van de maatregelen. Bovendien ontbreekt het vertrouwen dat de Grieken nu echt gaan doen wat ze beloven.

Formeel verzoek
Athene diende deze week een formeel verzoek in voor financiŽle steun via het Europees noodfonds ESM. Een dag later leverde Athene een lijst met hervormings- en besparingsmaatregelen. Naar verluidt zou Griekenland 74 miljard euro vragen, inclusief 25 miljard euro voor de Griekse bankensector.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 11, 2015, 21:25:14
Dijsselbloem vroeg zich dan ook hardop af of ,,de Grieken echt gaan doen wat ze beloven en of ze de maatregelen ook gaan doorvoeren''.
Ik zou me dat ook maar eens goed afvragen , heb daar niet zo,n goed gevoel bij
krijg er n gevoel bij dat we steeds bij de neus worden genomen ....als de regering van griekenland zo graag bij europa wil blijven horen dan had ik toch wel betere actie verwacht
waar is al het geld gebleven wat ze al hebben gehad ?? n paar maanden geleden kwamen ze ook al met bijna dezelfde voorstellen , en wilde toen 7 Š 8 millard .....nu willen ze 55 tot 75 millard , of denken ze we draaien brussel nog wel n poot uit

Gelogd
leef het leven


juli 11, 2015, 21:00:34
'Duitsland stelt tijdelijke Grexit voor'

Griekenland zou voor minstens vijf jaar en dus tijdelijk de eurozone moeten verlaten (Grexit). Of Athene moet met betere voorstellen komen voor financiŽle steun. Volgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine op zondag heeft de Duitse minister Wolfgang Schšuble dat voorgesteld. De minister vergadert momenteel in Brussel met zijn collega-ministers van de eurozone over Griekenland.


Een Griekse regeringswoordvoerder ontkende tegenover persbureau Reuters dat Schšuble of iemand anders gesproken heeft over een (tijdelijk) vertrek van Griekenland uit de muntunie.

De jongste voorstellen van Griekenland voor hervormingen en besparingen in ruil voor financiŽle steun zijn volgens Schšuble onvoldoende en zorgen niet op lange termijn voor economische groei. De minister wil dus betere voorstellen en stelt voor dat de Grieken voor 50 miljard euro staatsbezittingen verkopen. Anders is een 'time out' uit de eurozone de tweede optie, tijd waarbinnen Griekenland zijn schuldenberg kan aanpakken. Het land zou wel lid blijven van de EU en op ,,groeibevorderende, humanitaire en technische'' ondersteuning kunnen rekenen.

Verzoek
De Grieken deden deze week een formeel verzoek voor steun uit het Europese noodfonds ESM en onderbouwden deze met een lijst met hervormings- en besparingsmaatregelen. Dijsselbloem wees zowel op de inhoud van de voorstellen, die zorgen baren, als over het gebrek aan vertrouwen. ,,Op papier zijn de voorstellen niet goed genoeg en als ze dat op papier al wel zijn, dan is de vraag of ze wel van de grond komen.''

Dijsselbloem vroeg zich dan ook hardop af of ,,de Grieken echt gaan doen wat ze beloven en of ze de maatregelen ook gaan doorvoeren''. Volgens Dijsselbloem zijn dat de belangrijkste hobbels die zaterdag genomen moeten worden. ,,Dit wordt een moeilijk overleg.''

Zowel op het gebied van begrotingsdiscipline als hervormingen schieten de ingediende voorstellen tekort, zei Dijsselbloem. Bovendien is de economische situatie in Griekenland verder verslechterd. Het is dan nog de vraag of er niet meer nodig zou moeten zijn om de Griekse economie er weer bovenop te helpen, vroeg Dijsselbloem zich af.

Maar het grootste punt is of de andere achttien eurolanden er genoeg vertrouwen in hebben dat de Grieken het ook gaan doen.

ECB en IMF positief
De Europese Commissie, Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben inmiddels een positieve beoordeling gegeven van de bezuinigingsplannen die de Griekse premier Alexis Tsipras donderdag indiende.

,,De drie instellingen hebben een eerste gezamenlijke beoordeling van de Griekse hervormingsvoorstellen gedaan die donderdagavond zijn ingediend. Onder bepaalde voorwaarden zien zij de voorstellen als basis voor onderhandelingen voor steun uit het Europese noodfonds ESM. Deze evaluatie is gisteravond naar de eurogroep-voorzitter gestuurd'', zei een functionaris van de Europese Unie zaterdag.

Frankrijk, Griekenlands meest krachtige bondgenoot in de eurogroep, verwelkomde vrijdag de voorstellen, wat de verwachting verhoogde dat de ministers van FinanciŽn zaterdag instemmen om dit weekend onderhandelingen te beginnen. Dat zou een faillissement van Griekenland afwenden en voorkomen dat het land zonder euro's komt te zitten.

Schuldenlast
De Franse minister van Economie Emmanuel Macron zei zaterdag in een interview met de Duitse krant Die Welt dat een reddingsplan voor Griekenland ook een vermindering van de schuldenlast moet inhouden.
De Duitse regering heeft zich steeds verzet tegen een herstructurering van de Griekse schulden. Volgens het ministerie van FinanciŽn zou Berlijn nooit enige vorm van schuldreductie accepteren die de werkelijke waarde zou verlagen.

Macron houdt vol dat een versoepeling van de schuldenlast nodig is. ,,Het is noodzakelijk de schuldenlast te verminderen, zodat de Griekse economie niet ten onder gaat'', zei hij. Het pad naar de oplossing van het Griekse probleem betekent ook een verdieping van structurele hervormingen, aldus Macron.

 ,,Maar meer concurrentie betekent niet meer sparen'', voegde hij eraan toe. Investeringen zijn volgens hem ook essentieel voor groei in Griekenland.

Hoge bedragen
Een bron vertelde persbureau Reuters dat hij vrijdagavond nog vrijwel zeker was dat een deal met de eurgroep er op zaterdag in zat, maar dat hij er nu, enkele uren voor het begin van de eurogroep er niet meer zo zeker van was. ,,De hoge bedragen voor financieringsbehoefte in de komende drie jaar, kunnen te hoog en te plotseling zijn'', zei de eerste bron.

De bronnen zeiden dat Griekenland, dat een driejarig krediet van het noodfonds ESM heeft gevraagd van 53,5 miljard euro, volgens deskundigen mogelijk 82 miljard euro nodig heeft om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.De Duitse minister Wolfgang Schauble van FinanciŽn

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 11, 2015, 14:59:47
'Eurozone niet zeker over steun Griekenland'

Ministers van FinanciŽn van de eurozone die zaterdag in Brussel bijeenkomen, hebben ernstige twijfels over het Griekse verzoek voor noodsteun. Een deal om onderhandelingen te beginnen op basis van de hervormingsvoorstellen van Athene 'is verre van zeker'. Dit zeiden bronnen dicht bij de onderhandelingen zaterdag
.

De Europese Commissie, Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben inmiddels een positieve beoordeling gegeven van de bezuinigingsplannen die de Griekse premier Alexis Tsipras donderdag indiende.

Evaluatie
,,De drie instellingen hebben een eerste gezamenlijke beoordeling van de Griekse hervormingsvoorstellen gedaan die donderdagavond zijn ingediend. Onder bepaalde voorwaarden zien zij de voorstellen als basis voor onderhandelingen voor steun uit het Europese noodfonds ESM. Deze evaluatie is gisteravond naar de eurogroep-voorzitter gestuurd'', zei een functionaris van de Europese Unie zaterdag.

Die aanbeveling is een belangrijke stap voor de eurogroep van de eurozoneministers van FinanciŽn.  De eurogroep heeft de evaluatie van de experts inmiddels ontvangen, bevestigde een woordvoerder van de eurogroep zaterdag.

Frankrijk, Griekenlands meest krachtige bondgenoot in de eurogroep, verwelkomde vrijdag de voorstellen, wat de verwachting verhoogde dat de ministers van FinanciŽn zaterdag instemmen om dit weekend onderhandelingen te beginnen. Dat zou een faillissement van Griekenland afwenden en voorkomen dat het land zonder euro's komt te zitten.
Maar Duitsland en andere regeringen blijven sceptisch. Twee bronnen uit de eurozone zeiden zaterdag dat de eisen voor nieuwe financiering van Athene enkele eurogroep-leden hadden gealarmeerd.

Schuldenlast
De Franse minister van Economie Emmanuel Macron zei zaterdag in een interview met de Duitse krant Die Welt dat een reddingsplan voor Griekenland ook een vermindering van de schuldenlast moet inhouden.

De Duitse regering heeft zich steeds verzet tegen een herstructurering van de Griekse schulden. Volgens het ministerie van FinanciŽn zou Berlijn nooit enige vorm van schuldreductie accepteren die de werkelijke waarde zou verlagen.

Maar Macron houdt vol dat een versoepeling van de schuldenlast nodig is. ,,Het is noodzakelijk de schuldenlast te verminderen, zodat de Griekse economie niet ten onder gaat'', zei hij. Het pad naar de oplossing van het Griekse probleem betekent ook een verdieping van structurele hervormingen, aldus Macron.

,,Maar meer concurrentie betekent niet meer sparen'', voegde hij eraan toe. Investeringen zijn volgens hem ook essentieel voor groei in Griekenland.

Hoge bedragen
Een bron vertelde persbureau Reuters dat hij vrijdagavond nog vrijwel zeker was dat een deal met de eurgroep er op zaterdag in zat, maar dat hij er nu, enkele uren voor het begin van de eurogroep er niet meer zo zeker van was. ,,De hoge bedragen voor financieringsbehoefte in de komende drie jaar, kunnen te hoog en te plotseling zijn'', zei de eerste bron.

De bronnen zeiden dat Griekenland, dat een driejarig krediet van het noodfonds ESM heeft gevraagd van 53,5 miljard euro, volgens deskundigen mogelijk 82 miljard euro nodig heeft om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.

Hoge ambtenaren van de eurogroep waren zaterdag in Brussel nog steeds in gesprek ter voorbereiding van de bijeenkomst van de ministers van FinanciŽn.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 11, 2015, 01:27:33
Grieks parlement bespreekt besparingsplan

Het Griekse parlement wordt vrijdag gevraagd in te stemmen met de maatregelen in het hervormingsplan dat premier Alex Tsipras donderdagavond indiende bij eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Volg alle updates hier live.


23:45 uur: De nieuwe minister van FinanciŽn, Euklides Tsakalotos, nam ook het woord. Hij zei dat als er maandag niks is veranderd, ,,we een enorm probleem hebben'' .

23:44 uur: Tsipras sprak het parlement toe en zei onder meer dat de regering is gedwongen maatregelen te nemen die niet in het verkiezingsprogramma stonden. Ook zei hij dat de Grieken hem met het referendum van vorige week ,,niet het mandaat hebben gegeven om te breken met Europa''. De premier noemde het voorstel dat hij naar de eurogroep heeft gestuurd ,,moeilijk'.

23:35 uur: Het Griekse parlement is vrijdagavond iets na elven begonnen met het debat over het besparingsplan dat premier Alexis Tsipras donderdag heeft ingediend bij de eurogroep. Naar verwachting zal er in de loop van de nacht over het plan worden gestemd. Een woordvoerder van de regeringspartij Syriza liet eerder vrijdag weten dat een meerderheid van het parlement het voorstel steunt.

22.31 uur: Het Griekse parlement beraadt zich nog steeds op de plannen van Tsipras. Voor een miljardenlening wil hij deels aan de Europese bezuinigingseisen en hervormingen voldoen. Journalist Yannis Koutsomitis meldt dat de stemming vermoedelijk pas diep in de nacht plaatsvindt.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 10, 2015, 13:20:14
Oppositiepartijen Griekenland steunen plan

13:01 uur: Ook bookmakers denken dat Griekenland de Eurozone niet verlaat. Het bedrag dat iemand wint die gokt op een Grexit daalde vrijdag drastisch. Eťn gokbedrijf zegt dat de kans dat Griekenland uit de de euro stapt dit jaar nog niet zo klein is geweest. De winkans is nu 3/1.

12:44 uur: De ministers van financiŽn van de eurogroep bespreken de Griekse plannen zaterdag in Brussel. Voor zondag staat een vergadering gepland van de leiders van de eurozone. Als de ministers het zaterdag eens worden, is de kans groot dat de bespreking van zondag wordt geschrapt.

12:11 uur: In Duitsland wordt gereserveerd gereageerd op de voorstellen. Een anonieme bron binnen de Duitse regering zei tegen persbureau Bloomberg dat de nieuwe aanvraag voor financiŽle hulp meerdere jaren beslaat, waardoor de voorwaarden voor leningen strenger moeten zijn dan de voorstellen waarover bij het referendum werd gestemd.

12:01 uur: ING: Een afscheid van de euro en de invoering van een nieuwe Griekse munt zou gunstig kunnen uitpakken voor de export van Griekenland. Het land voert echter weinig handel met andere landen, waardoor het gunstige effect voor de Griekse economie beperkt blijft.

11:49 uur: Zes Europese landen, waaronder Nederland, moeten op nationaal niveau stemmen over een derde steunpakket aan Griekenland:

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 10, 2015, 00:39:50
Bezuinigingsvoorstellen naar Dijsselbloem'

ATHENE - Griekenland heeft bezuinigingsvoorstellen per e-mail om 21.30 uur naar eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verstuurd. Dat hebben Griekse staatsmedia gemeld.


De Griekse hervormingsvoorstellen zijn donderdagavond op tijd ontvangen door minister Jeroen Dijsselbloem. Hij is onder meer voorzitter van de vergadering van de ministers van FinanciŽn van de eurolanden (eurogroep), die zich over de plannen gaat buigen.

ĄBinnenĒ, bevestigde de woordvoerder van Dijsselbloem donderdagavond de ontvangst. Dat was net geen twee uur voor afloop van een deadline die Athene was gesteld.

Komende zondag is er een speciale Europese top over de toekomst van het noodlijdende Griekenland. Die begint om 16.00 uur in Brussel.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 08, 2015, 23:57:53
IMF: geen uitzondering voor Grieken

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan geen uitzondering maken op de regels voor Griekenland. Dat liet directeur Christine Lagarde woensdag weten tijdens een bijeenkomst in Washington.


Lagarde benadrukte dat Griekenland zich in een ,,acute crisis" bevindt en dat er snel een oplossing moet worden gevonden. Ze zei daarbij andermaal dat Griekenland een herstructurering van de schuldenlast nodig heeft, maar ook dat het IMF niet aan de eigen regels kan tornen.

Eerder maakte een IMF-functionaris al bekend dat Athene niet op directe financiŽle hulp van het IMF hoeft te rekenen. De Grieken misten vorige week een afbetaling aan de internationale geldschieter. Landen die niet aan hun verplichtingen voldoen, komen niet in aanmerking voor nieuwe kredieten.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 07, 2015, 23:29:01
Zondag opnieuw EU-top

BRUSSEL - Europese leiders komen zondag opnieuw bij elkaar voor een top over de Griekse crisis. Het zou dan gaan om een ,,eindbesluit'', zo liet de Italiaanse premier Matteo Renzi dinsdagavond weten. Het gaat om een top met alle 28 EU-landen, niet alleen met de eurolanden, zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel.


Renzi was in Brussel voor een ingelaste top van de leiders van de eurolanden naar aanleiding van het Griekse referendum over een reddingsplan voor het noodlijdende land van de hand van de geldschieters. Met een ruime meerderheid verwezen de Grieken dit naar de prullenbak, maar de Griekse regering wil onderhandelen over een nieuw steunpakket.

Renzi riep op om ,,deze komende uren goed te gebruiken om zondag tot een akkoord te komen''. De Grieken moeten eerst een formeel verzoek doen voor steun uit het noodfonds ESM. Voor donderdag moet dat voorstel binnen zijn. Merkel sprak over ,,belangrijke beslissingen'' die zondag genomen moeten worden. Daarom moeten alle EU-landen erbij zijn.
Ultieme deadline

Zondag is de ultieme deadline om een oplossing te vinden voor de Griekse crisis, zei EU-president Donald Tusk. ,,Ik heb nooit gesproken over een deadline. Maar nu hebben we nog maar vijf dagen om een oplossing te vinden. De deadline eindigt deze week'', zei Tusk. Hij sprak over een uiterst kritische situatie. ,,Helaas kunnen we een zwart scenario niet langer uitsluiten.''

De top op zondag zal met alle EU-landen zijn, omdat ,,we moeten praten over de gevolgen voor niet alleen de eurolanden, maar voor de hele EU'', zei Tusk. De voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker zei dat er scenario's klaar liggen in het geval dat Griekenland de eurozone moet verlaten.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 07, 2015, 22:56:40

Rutte zeer somber gestemd over Griekenland


De Griekse tragedie begint dinsdag aan een cruciaal extra hoofdstuk: meer dan ooit zijn de ogen van heel Europa gericht op Griekenland. Want hoewel een grexit nu erg dichtbij is, staat de deur richting de onderhandelingstafel wat Europa betreft nog steeds op een kier. 


De Griekse tragedie begint dinsdag aan een cruciaal extra hoofdstuk: meer dan ooit zijn de ogen van heel Europa gericht op Griekenland. Want hoewel een grexit nu erg dichtbij is, staat de deur richting de onderhandelingstafel wat Europa betreft nog steeds op een kier. 


20:24 uur: Volgens Reuters komt er mogelijk zondag opnieuw een top van regeringsleiders om verder te praten over nieuwe noodsteun voor Griekenland. Die top zou afhankelijk zijn van het oordeel van de toezichthouders van de Europese Commissie, de ECB en het IMF over de steunaanvraag die de Grieken naar verwachting later op dinsdag, of uiterlijk woensdagochtend inleveren.

19:50 uur: Griekenland vraagt de andere eurolanden om een tussenoplossing, die financiŽle problemen in juli moet voorkomen. Ondertussen kan dan worden gewerkt aan een oplossing voor de langere termijn. Dat zei een bron binnen de Griekse regering tegen persbureau Reuters. ,,Het Griekse voorstel betreft een akkoord tot en met het einde van de maand'', aldus de bron. ,,In die periode kan dan een omvangrijk, levensvatbaar akkoord worden voorbereid.''

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 07, 2015, 17:38:03
Grieken schofferen Europa

BRUSSEL - De nieuwe Griekse minister van FinanciŽn Euklides Tsakalotos heeft geen voorstellen gepresenteerd voor een nieuw Grieks reddingsplan tijdens zijn eerste vergadering met zijn Europese collega's (eurogroep) dinsdagmiddag in Brussel. Dat meldt de Griekse krant Ekathimerini en wordt bevestigd door bronnen.


Voorafgaand aan de ingelaste eurogroep zeiden meerdere bewindslieden de voorstellen van de Grieken af te wachten voor de oplossing van de financiŽle crisis in het land. De Grieken hadden eerdere voorstellen van de hand van de geldschieters massaal afgewezen. ĄPraten heeft alleen zin als de Grieken een serieus voorstel in hun bagage hebbenĒ zei staatssecretaris Eric Wiebes.

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei dat het aan de Grieken is om duidelijk te maken hoe zij een weg zien uit de situatie.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 07, 2015, 13:25:34
Live: 'Grieken komen met nieuw voorstel'

 De Griekse tragedie begint dinsdag aan een cruciaal extra hoofdstuk: meer dan ooit zijn de ogen van heel Europa gericht op Griekenland. Want hoewel een grexit nu erg dichtbij is, staat de deur richting de onderhandelingstafel wat Europa betreft nog steeds op een kier. Maar: alleen als Griekenland het initiatief neemt en dinsdag


--->>  http://www.ad.nl/ad/nl/34040/Griekenland/article/detail/4096203/2015/07/07/Live-Grieken-komen-met-nieuw-voorstel.dhtml


13:36 uur: De vergadering van de Eurogroep is inmiddels begonnen.

13:33 uur: Ondertussen zegt de Spaanse minister van FinanciŽn Luis de Guindos dat een grexit een oplossing is 'die niemand wil'. Daar is de minister van FinanciŽn van Litouwen Rimantas Sadzuis het mee eens. ,,Het is geen optie voor ons. In de politiek is er altijd ruimte voor compromissen.''

13:20 uur: Ook de ministers van FinanciŽn van SloveniŽ, Finland, Slowakije, Malta en Letland hebben zich over de situatie uitgelaten. De Sloveense minister zegt dat schuldenverlichting voor Griekenland geen mogelijkheid is voor SloveniŽ. Dat is het ook niet voor Slowakije en Finland.

Malta vindt dat de kans op een grexit 50 procent is. En het volk van Letland begrijpt de Grieken niet, zegt Janis Reirs, de minister van FinanciŽn van het land. ,,Ze zijn verrast over de uitkomst van het referendum.''


13:15 uur: De Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel kwam zojuist wederom hard uit de hoek. Hij zegt volgens persbureau Reuters dat de Griekse elite het land jarenlang heeft geplunderd terwijl Europa toekeek.

13:10 uur: Alexei Ulyukayev, de Russische minister van Economische Ontwikkeling, zegt dat zijn land met Griekenland praat over een investering in het noodlijdende land. Maar dat gebeurt niet op Grieks verzoek, want Athene heeft de Russen niet om hulp gevraagd.

Bron:AD
« Laatst bewerkt op: juli 07, 2015, 14:30:48 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 06, 2015, 20:22:14
ECB verhoogt steun Griekse banken niet

Het belangrijkste hoofdstuk van de Griekse tragedie liet zondag aan duidelijkheid niets te wensen over: ruim 61 procent van de Grieken zei klinkend 'nee' tegen de laatste voorstellen van de Europese geldschieters.


Minister van FinanciŽn Yanis Varoufakis stapte maandag op, omdat hij denkt dat zonder hem makkelijker een deal te sluiten is met Europa. Tsakalotos wordt zijn opvolger. Maar de EU-kopstukken zeiden vorige week dat een 'nee'-stem bij het referendum gelijk staat aan een stem tťgen Europa en de euro. Wat doet Europa met koppig zorgenkind Griekenland?

 Volg alle ontwikkelingen hier live.-- >>>  http://www.ad.nl/ad/nl/34040/Griekenland/article/detail/4095472/2015/07/06/Live-ECB-verhoogt-steun-Griekse-banken-niet.dhtml20:06 uur: De PvdA wil dat Griekenland in de eurozone blijft. Dat is beter voor de Europese economie, het is sociaal ten opzichte van de Griekse bevolking en het is belangrijk voor de internationale politieke verhoudingen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer betoogde dat maandag in een ingelast Kamerdebat over Griekenland. Nijboer erkende dat de Grieken het nu zwaar hebben, maar dat hun regering onverantwoord heeft gehandeld en illusies heeft verkocht rond het referendum. ,,De PvdA heeft te doen met de Griekse bevolking. Ze hebben het gewoon zwaar.''

20:00 uur: De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten de noodsteun die maximaal aan Griekse banken mag worden verstrekt, niet te verhogen. Dat maakte de ECB maandagavond bekend. De Griekse centrale bank had om een verhoging van het plafond voor de noodkredieten gevraagd.

19:42 uur: De Verenigde Staten willen dat Griekenland in de eurozone blijft. Het Witte Huis liet maandag weten dat Griekse en Europese leiders tot een compromis moeten komen. Volgens een Amerikaanse woordvoerder is het in het belang van Europa en de Verenigde Staten om een oplossing te vinden voor de Griekse schuldencrisis.

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Economie/Eurocrisis
« Reactie #376 Gepost op: juli 06, 2015, 20:22:14 »