Nowlive.eu

Registreren
 

Donald Trump
gelezen 33500 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 14, 2017, 14:56:41
#77
Gewonden bij schietpartij Virginia

Alexandra - UPDATE 14.50 uur - Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Virginia zijn woensdag meerdere gewonden gevallen. Er zouden vijf mensen zijn neergeschoten, aldus Amerikaanse media. Een van de gewonden is Steve Scalise, de fractievoorzitter van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden.


Rond 07.30 uur uur lokale tijd vond de schietpartij plaats. Scalise en een aantal medewerkers waren aan het honkballen toen er werd geschoten. Er waren zeker vijftien parlementsleden en een onbekend aantal politiemensen van de parlementsbewaking bij die training.

Nadat de schutter het vuur had geopend, schoten politiemensen terug. De dader is daarbij neergeschoten en aangehouden. Onder de gewonden zijn twee beveiligers.
’50 tot 100 schoten’

Een ander Congreslid die bij de schietpartij was, Mo Brooks, verklaarde voor Amerikaanse media dat Scalise in de heup werd geraakt en geen levensbedreigende verwondingen had. De schutter zou het vuur hebben geopend met een semi-automatisch wapen. Brooks telde vijftig tot honderd schoten.Breaking News   Kijk live

.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/HyqcMMXmNxg[/video]
« Laatst bewerkt op: juni 14, 2017, 14:59:06 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Donald Trump
« Reactie #77 Gepost op: juni 14, 2017, 14:56:41 »

mei 16, 2017, 14:13:11
#76

Crisis op het Witte Huis: Trump verklapt geheimen aan Russen

Wéér crisis in het Witte Huis: Donald Trump blijkt topgeheime informatie over IS plompverloren met de Russische minister Lavrov te hebben gedeeld. Enkele partijgenoten beginnen hun geduld te verliezen.


Bondgenoten mochten er niets van weten. Maar toen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov met zijn ambassadeur Kislyak bij Donald Trump op de koffie kwam in de Oval Office, begon de Amerikaanse president trots te vertellen over de  ‘geweldige inlichtingen’ die hij elke dag kreeg. Geschrokken medewerkers en ex-medewerkers van het Witte Huis verklaren dat aan de Washington Post. Ze beschrijven hoe Trump details over terreurgroep Islamitische Staat uit de doeken deed die de bron van de informatie in gevaar brengen.

Trump sprak over plannen van IS-terroristen om aanslagen te plegen met laptops in vliegtuigen. Hij zou daarbij onder meer hebben verteld in welke stad in het IS-gebied die informatie is opgepikt. Daarmee zou Rusland kunnen achterhalen hoe de VS te werk gaat en van wie de inlichtingen komen – wat zo gevoelig ligt dat bevriende landen er niet van op de hoogte waren. Trump ziet Rusland als een partner in de strijd tegen terreur. Maar in Syrië hebben Rusland en de VS tegengestelde belangen. Rusland houdt er de Syrische president Assad in het zadel.

De vrees is dat het vertrouwen van de inlichtingenbron is beschadigd. De partner zou al eerder gewaarschuwd hebben dat geen informatie meer wordt gedeeld als die verder verspreid wordt. Een ambtenaar: ,,Als die partner hoort dat we dit aan Rusland hebben gegeven zonder dat zij er vanaf weten of we het eerst hebben gevraagd, is dat een deuk in de relatie.” En ook andere landen zullen zich achter de oren krabben en mogelijk minder delen met de VS. Al eerder vroegen buitenlandse inlichtingendiensten zich af of hun informatie wel veilig is zodra die met Amerikanen gedeeld wordt.
'Niets verkeerd gedaan'

De Israëlische krant Haaretz meldde dat Israëli’s vrezen dat details over hun geheime operaties via de vermeende contacten van Trumps entourage met het Kremlin bij aartsvijand Iran belanden.

Trumps belangrijkste veiligheidsadviseur, H.R. McMaster, was bij het gesprek en stelt dat de president niets verkeerd heeft gedaan. ,,De president en de minister hebben gemeenschappelijke terreurdreiging besproken, inclusief dreiging tegen de luchtvaart. Op geen enkel moment zijn bronnen of methodes besproken en er zijn geen militaire operaties die niet al bekend zijn onthuld.”

Dat genoeg informatie is gedeeld om ze zelf te achterhalen, spreekt McMaster niet tegen. In een ultrakorte persconferentie voegde hij toe: ,,Het verhaal zoals het is opgeschreven is onwaar. Dit is niet gebeurd.”Maar de kritiek op Trump zwelt aan nu hij voor de zoveelste keer het middelpunt is van een crisis die afleidt van waarvoor hij is aangesteld: zorg- en belastingwetten hervormen. Na het omstreden ontslag van FBI-directeur James Comey bleef het grootste deel van zijn partijgenoten achter hem staan, maar gisteravond sprak een kopstuk van de Republikeinen, senator en Trump-aanhanger Bob Corker, over een ‘neerwaartse spiraal’. ,,Het Witte Huis moet snel iets doen om zichzelf onder controle en op orde te krijgen.”

Een woordvoerder van partijleider Paul Ryan, die Trump tot op heden steeds verdedigde, laat weten dat hij uitleg wil. Republikeins senator Susan Collins reageerde tegen journalisten gefrustreerd. ,,Kunnen we een crisisvrije dag hebben? Dat is alles wat ik vraag.”

Trump mag als president in principe besluiten geheime informatie openbaar te maken. Maar niet op deze ondoordachte manier, menen de medewerkers die met de Washington Post en later andere media spraken. ,,Trump lijkt heel roekeloos en lijkt de ernst van de dingen waar hij mee te maken heeft niet te bevatten, zeker als het gaat om inlichtingenwerk en nationale veiligheid,” vindt een voormalig medewerker van het Witte Huis die de huidige staf goed kent.
Landverraad

Daarbij komt dat een onderzoek loopt naar mogelijke samenwerking met Rusland in zijn campagne. Doorbriefen van geheime informatie aan Russische topdiplomaten draagt niet bij aan het wegnemen van de verdenkingen. Een voormalig topman van het ministerie van Buitenlandse Zaken onder George W. Bush, die ook kort met het overgangsteam van Trump werkte, reageert furieus op Twitter. Eliot Cohen: ,,Dit is vreselijk. Als het per ongeluk ging, zou ieder ander erom ontslagen worden. Als het bewust was, is het landverraad.”

Het toonaangevende Lawfareblog over nationale veiligheid houdt het op incompetentie. ,,Trumps vermeende fiasco met de Russen toont opnieuw wat we al zo vaak hebben geleerd in de afgelopen vier maanden: het succesvol runnen van onze overheid gaat uit van een minimaal competente leider, die nu ontbreekt.”Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 26, 2017, 13:42:01
#75

Trump moet bouw van muur op grens met Mexico uitstellen

De Amerikaanse president Donald Trump moet de bouw van een muur op de grens met Mexico uitstellen. Hij krijgt het plan voorlopig niet gefinancierd, schrijft de Washington Post op basis van informatie uit de begrotingsvoorstellen, waarover het Congres zich vrijdag buigt.


De bouw van de muur was een van de belangrijkste beloftes van Trump tijdens zijn verkiezingscampagne. Maar uit de begrotingsvoorstellen blijkt dat de middelen voor het prestigeproject om migranten en drugs tegen te houden ontbreken.
'Muur komt er'

Trump hield, aanvankelijk via Twitter, vol dat het bouwwerk er hoe dan ook komt. 's Middags in het Witte Huis zei hij dat het tijdens zijn eerste ambtsperiode echt gaat gebeuren. ,,We hebben genoeg tijd.'' September is wat hem betreft ook goed om de eerste palen te slaan. Zijn adviseur Kellyanne Conway had eerder op de dag al toegegeven dat geld voor de muur deze week niet meer zou worden gevonden.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 01, 2017, 00:28:43
#74
Trump moet betalen voor onderwijsfraude

NEW YORK - De Amerikaanse president Donald Trump moet definitief 25 miljoen dollar (23,5 miljoen euro) betalen wegens de fraude bij zijn Trump University. Dat heeft een Amerikaanse rechter vrijdag bepaald.


Trump was aangeklaagd door studenten van de opleiding die 35.500 dollar neertelden om seminars over vastgoed bij te wonen, maar de opleiding bleek helemaal niet geaccrediteerd. Trump heeft zijn betrokkenheid overigens altijd ontkend. De verantwoordelijkheid voor de gang van zaken bij de Trump University zou hij aan anderen hebben gedelegeerd.

Meer dan 5000 studenten hadden geld ingelegd, tot een totaal van 40 miljoen dollar. De zaak dateert al van enige tijd geleden, maar werd actueel gedurende Trumps campagne. Een rechter, wiens ouders uit Mexico kwamen, drong tijdens de behandeling van twee gevallen aan op een schikking. Daarop zei Trump dat de rechter wel partijdig moest zijn vanwege zijn eigen opmerkingen over het bouwen van een muur tussen de VS en Mexico.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 18, 2017, 20:14:38
#73
Mexicaanse muur VS minstens 5,40 meter hoog

WASHINGTON - De muur die de Amerikaanse president Trump wil laten bouwen op de grens met Mexico moet tussen de 5,40 meter en 9,10 meter hoog worden en niet beklimbaar zijn voor mensen. Dat blijkt uit een lijstje vereisten die de Amerikaanse regering heeft doen uitgaan.


Daarbij moet het tot 1,80 meter onder de muur onmogelijk worden gemaakt om tunnels te graven. De ongeveer zevenhonderd bedrijven die interesse hebben getoond om de muur te bouwen, hebben tot 29 maart de tijd om met voorstellen te komen.

Schattingen van de kosten van de muur, die deels uit cement en deels uit andere materialen zal bestaan, gaan tot bijna 20 miljard euro. Het Witte Huis heeft er over 2017 en 2018 bij elkaar omgerekend een kleine 4 miljard euro voor gereserveerd.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 13, 2017, 23:37:55
#72

'Miljoenen Amerikanen verliezen zorgpolis'


Bij de vervanging van Obamacare door een nieuwe zorgwet van de Republikeinse regering verliezen volgend jaar minimaal 14 miljoen Amerikanen hun zorgverzekering. Dat is de conclusie van het rapport van een onafhankelijke commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dat vandaag is gepresenteerd.


In totaal zullen in 2026 52 miljoen Amerikanen onverzekerd zijn onder de nieuwe zorgwet van de regering Trump. Onder Obama kregen 20 miljoen Amerikanen de afgelopen acht jaar voor het eerst een verzekering voor zorgkosten.

Velen van hen zullen deze weer verliezen onder de nieuwe wet van de regering Trump. Als Obamacare onveranderd zou blijven zijn in 2026 28 miljoen Amerikanen onverzekerd, zo blijkt uit het rapport.
Kracht

De cijfers hebben voor onrust gezorgd onder een deel van de Republikeinse congresleden. Zij vrezen dat ze hun zetel zullen verliezen bij de tussentijdse verkiezingen in 2018 als de nieuwe zorgwet van kracht wordt. Het Huis van Afgevaardigden had al voor de omverwerping van Obamacare gestemd.

Paul Ryan, de leider van de Republikeinen in het Huis, prees de nieuwe wet. Volgens hem krijgen Amerikanen onder de nieuwe wet ,,veel meer keuzemogelijkheden, tegen minder kosten''.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 04, 2017, 16:05:01
#71

Trump: Obama liet mij afluisteren in de Trump Tower


De Amerikaanse president Trump heeft vandaag een tweet de wereld ingestuurd, waarin hij beweert dat de voormalige president Barack Obama hem heeft laten afluisteren. ,,Vreselijk. Net ontdekt dat Obama me liet afluisteren in Trump Tower", klinkt het.


Volgens Trump liet Obama de Trump Tower in New York afluisteren vlak voor zijn verkiezingsoverwinning, maar vooralsnog komt Trump niet met bewijzen op de proppen voor claim via zijn geliefde sociale medium.

,,Ze hebben niets gevonden. Dit is McCarthyisme", tweet Trump. Hiermee verwijst hij naar de Republikeinse senator Joseph McCarthy die in de jaren vijftig van de twintigste eeuw een heksenjacht hield op communisten in de VS.

Wat later tweet Trump ook nog dat Obama zijn telefoon had laten aftappen in oktober, vlak voor de verkiezingen. "Dit is Nixon/Watergate! Zieke man!", aldus Trump.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 02, 2017, 21:35:07
#70

Trump staat volledig achter bekritiseerde minister van Justitie


President Trump staat vierkant achter zijn bekritiseerde minister van Justitie Jeff Sessions. Hij zei vandaag ,,totaal vertrouwen" in hem te hebben.


Sessions ligt onder toenemend vuur vanwege zijn vermeende contacten met de Russische ambassadeur in Washington tijdens de verkiezingscampagne van Trump. Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, eiste het ontslag van de minister met de woorden: ,,Alles anders dan aftreden is onaanvaardbaar."

The Washington Post onthulde dat Sessions tijdens de campagne van Trump gesprekken voerde met de ambassadeur en hierover zou hebben gelogen tegen de commissie die zijn voordracht als minister beoordeelde.

Ook binnen de Republikeinse partij is er kritiek op de bewindsman. De leider in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, riep hem op zich niet verder te bemoeien met het onderzoek naar de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, hetgeen wel zijn verantwoordelijkheid als minister is.

Sessions ontkent de aantijgingen: ,,Ik heb nooit met Russische diplomaten gesproken over campagnezaken. Het is een valse beschuldiging." Trump zei die verklaring te geloven.

Twee weken geleden kostte het contact met de Russen de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn de kop. Hij raakte in opspraak omdat hij de Amerikaanse sancties tegen Moskou zou hebben besproken met de Russische ambassadeur in de VS nog voordat Trump daadwerkelijk president was.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 01, 2017, 00:29:49
#69

Analisten op scherp voor toespraak Trump aan Congres

Donald Trump spreekt in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst het Amerikaanse Congres toe. Houden ontregelaar Trump en zijn oorlogszuchtige Democratische tegenstanders zich aan de etiquette?


Het ritueel is bekend: twee zware houten deuren zwaaien open, een sergeant kondigt op luide toon de komst van een belangrijk spreker aan - ,,Meneerrrrr de voorzitter, de president van de Verenigde Staten!" - en de leider van de Westerse wereld baant zich een weg door het gangpad waarin Congresleden van beide partijen zich verdringen om hem te begroeten.
Gangpadzwijnen

Maar nu Donald Trump de man is die het Congres komt toespreken, kan het wel eens anders gaan dan we gewend zijn bij een State of the Union. Officieel draagt Trumps optreden die titel overigens niet, omdat hij pas net aangetreden is, maar het ceremonieel is bij zo'n eerste bezoek aan het Congres hetzelfde. De Amerikanen hebben zelfs een naam voor Congresleden die proberen zitplaatsen naast het gangpad te bemachtigen, zodat ze een goede uitvalspositie hebben voor het handenschudmoment: 'aisle hogs', iets als 'gangpadzwijnen'. Rechts van de president zitten normaal gesproken Republikeinen, links Democraten.

Aan Trumps linkerhand kan het wel eens rustig blijven. Afgevaardigde Bill Pascrell uit New Jersey staat bijvoorbeeld bekend als 'aisle hog', maar deze keer doet hij geen moeite in de buurt van de president te komen, zei hij tegen de Washington Post. ,,Ik heb er geen behoefte aan." Eliot Engel, Democratische afgevaardigde uit New York, staat al 30 jaar vooraan als de president langskomt, maar nu twijfelt hij nog of hij Trump wel de hand wil schudden.
Subtiel protest

Democraten staan onder druk van hun achterban. Ze worden bestookt met telefoontjes, mails en protestacties van kiezers die eisen dat ze zich met hand en tand verzetten tegen de president, zonder compromissen. Trumps toespraak gebruiken ze nu voor subtiel protest. Elk Congreslid mag een burger meenemen. Veel Democraten nodigen mensen uit die geraakt worden door Trumps beleid. Kinderen van uitgezette illegalen, moslims en nabestaanden van slachtoffers van vuurwapengeweld bijvoorbeeld.

Analisten zullen nog nauwlettender dan anders lichaamstaal van Congresleden in de gaten houden. Wie applaudisseert, wie niet, en na welke woorden precies? En hoe ver gaan de Democraten in hun verzet? De Congres-etiquette is al eerder verbroken: toen Obama in 2009 over zorg sprak, schreeuwde een Republikein 'U liegt!'. Donald Trump is niet gewend te spreken voor een onwillig publiek - in zijn campagne hoorden overwegend aanhangers hem aan. Reageert hij met de strijdlust en onvoorspelbaarheid die we van hem kennen?
Gedetailleerde plannen

Het is de vraag of dat slim is. Trump heeft instemming van het Congres nodig om zijn plannen waar te kunnen maken. De meerderheid is Republikeins, maar zijn partijgenoten willen niet opnieuw een campagnespeech horen. Ze zitten te springen om gedetailleerde plannen, met name voor de belasting- en zorghervormingen die ze snel willen doorvoeren. De voorman van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, zei dat hij 'een twittervrije, optimistische, opbeurende boodschap over de koers van Amerika' wil horen.

Trumps inauguratierede was nog opvallend donker en zorgwekkend van toon. Maar volgens zijn woordvoerder Sean Spicer zal Trump zich nu op zorg, belastingen, grensbewaking en banen richten en wordt het een zonnig verhaal over 'hernieuwde Amerikaanse spirit'. Het optreden dat prime time op tv wordt uitgezonden en doorgaans door tientallen miljoenen Amerikanen wordt bekeken is een kans voor Trump om een nieuwe start te maken na het chaotische begin van zijn presidentschap, dat tot historisch lage populariteitscijfers in peilingen leidde. Eén ding is zeker, zei zijn woordvoerder Kellyanne Conway tegen Fox News. ,,Het wordt niet saai, want Donald Trump is niet saai."
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 25, 2017, 23:40:45
#68

Trump niet naar het Correspondents' Dinner

President Trump gaat niet naar het Correspondents' Dinner. Dat heeft hij vanavond gemeld in een tweet. Het jaarlijkse galadiner van bij het Witte Huis geaccrediteerde journalisten is een traditie in de Amerikaanse politiek. De fungerend president neemt daar als gastspreker zichzelf en de pers op de hak.


,,Ik ben niet aanwezig bij het Witte Huis Correspondents' Association Dinner dit jaar'', twittert Trump. Wel wenst hij iedereen op 29 april een 'geweldige avond'. Een reden heeft de president nog niet gegeven.

Vorig jaar kwam de toenmalige president Barack Obama met een spervuur aan grappen over politieke vrienden, tegenstanders en zichzelf. Hij nam met zichtbaar genoegen de - toen nog - presidentskandidaat Donald Trump op de hak. Zo grapte hij over de onervarenheid van de multimiljardair op het gebied van buitenlands beleid.

Het correspondentendiner van het Witte Huis is ieder jaar met de president als gastster, maar in toenemende mate ook met de glamour van Hollywood en prominenten uit de entertainmentwereld.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 19, 2017, 16:47:56
#67
Het is wel lachen met die man , maar ook diep triest want het is wel n wereld leider....deze man is voortdurend bezig  met n oorlogje in zijn hoofd tegen... ja tegen wie ,in plaats te regeren   #smiley_chinrub

Gelogd
leef het leven


februari 19, 2017, 16:35:34
#66
Aanslag in Zweden? 'Wat heeft Trump gerookt?'

Trump sprak in zijn speech over nationale veiligheid. Hij zei dat het land sterke grenzen nodig heeft. Als illustratie van hoe het niet moet, noemde hij Zweden. ,,Kijk wat er gisterenavond gebeurde in Zweden. Zweden! Wie kan dat geloven? Ze lieten grote hoeveelheden (migranten) binnen. Ze ondervinden problemen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden", zei Trump, die ook verwees naar Brussel, Nice en Parijs.


Al snel bemoeiden media en Twitter-gebruikers zich met de kwestie, omdat er in Zweden helemaal geen aanslag is gepleegd op vrijdagavond. De krant Aftonbladet hielp hem een handje door een Engelse pagina op zijn website te zetten met het 'belangrijkste nieuws' in het land: onder meer de stemproblemen van de 87-jarige zanger Ove Thörnquist.

Het is onduidelijk waarover Trump het dan wel had. De voormalige premier (tussen 1991 en 1994) en buitenlandminister van Zweden, Carl Bildt, was niet de enige die er iets (humoristisch) over te zeggen had. Onder de hashtag #LastNightInSweden verscheen grap na grap op Twitter.

Nieuwssite The Huffington Post heeft een mogelijke verklaring. Vrijdagavond was er op de conservatieve Amerikaanse zender Fox News in het programma Tucker Carlson Tonight een item over de criminaliteitsstatistieken na de migratiegolf in Zweden. Wellicht had president Trump daarnaar gekeken.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2017, 20:36:58
#65

Chaos regeert in Witte Huis


SchandalenHet is een puinhoop in het Witte Huis. Schandaal volgt op schandaal, medewerkers lekken informatie die de president beschadigt en de top is verwikkeld in een machtsstrijd.


Het kantoor van Trumps vertrouweling Michael Flynn was amper leeg, of een nieuwe donkere wolk pakte zich samen boven het Witte Huis. Russische geheim agenten hadden vorig jaar uitvoerig contact met campagnemedewerkers en bekenden van Trump, meldden The New York Times en CNN op basis van anonieme bronnen uit de inlichtingenwereld.

Het is onduidelijk waarover het ging en of de Amerikanen wisten dat ze met Poetins geheime diensten van doen hadden. Maar de laatste loot aan de groeiende stam van aan Rusland gerelateerde schandalen en verdenkingen doet Trump nog verder wegzakken in het moeras dat zijn regering al was. Er hangt de president nu mogelijk een diepgaand onderzoek boven het hoofd.

Oorlog
De indruk dat er onoorbare banden tussen Trump en de Russische overheid bestaan, is haast niet meer weg te poetsen. Ook enkele Republikeinen lijkt een speciale onderzoekscommissie een goed idee.

Het verhaal toont ook aan dat de president is verwikkeld in een oorlog met zijn eigen inlichtingendiensten. Medewerkers spelen voortdurend informatie door aan de media. Trump lijkt zich dat zelf op de hals te hebben gehaald door de diensten herhaaldelijk onder vuur te nemen. Agenten zouden uit frustratie en bezorgdheid over zijn gedrag de buitenwereld inlichten.

Volgens Trump ligt het anders, en proberen politieke tegenstanders hem te raken door selectief gegevens te lekken. Het Witte Huis is zo lek als een mandje - zelfs verslagen van Trumps nijdige telefoontjes met leiders van Mexico en Australië belandden op straat.

Ook zijn vriend en vijand het er inmiddels over eens dat de ondoordachte invoering van het inreisverbod voor burgers van zeven landen in het Midden-Oosten een mislukking was. In het land barstte fel protest los en de regering kreeg te maken met juridische gevechten die het vooralsnog niet wist te winnen. Gisteren liet Trump weten met een nieuw inreisverbod te komen. Trump zei niet wat voor alternatief hij in gedachten heeft.

Mankracht
Komt de chaos voort uit onervarenheid? Dat speelt mee - zowel Trump als veel leden van zijn team hebben nooit eerder met landsbestuur te maken gehad. Trump mist ook mankracht. Hij is er nog niet in geslaagd mensen te benoemen op belangrijke posten.

Ondertussen woedt een machtsstrijd tussen twee facties in de regering: de medestanders van stafchef en partijtijger Reince Priebus, en de volgelingen van politiek strateeg en adviseur nummer één Steve Bannon, een nationalistische populist die het hele politieke systeem een opdoffer wil geven. De twee groepen hebben soms tegengestelde boodschappen en geven elkaar de schuld van problemen.

Ontslag
Trump gedijt bij chaos - het doorbreken van normen en tradities is wat hem in het Witte Huis bracht. Maar in alle onrust is er bijvoorbeeld nog geen plan voor de beloofde nieuwe zorgwet of belastinghervorming.

Er moet iets veranderen, concludeert de Trumpgezinde New York Post. ,,Als Adele na 45 seconden een liveoptreden kan stoppen en opnieuw beginnen, kan Donald Trump dat ook", schrijft Reagans voormalige speech-schrijver John Podhoretz in die krant. ,,Het ontslag van Michael Flynn kan Trumps Adele-moment zijn."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2017, 00:52:37
#64

Donald Trump komt met nieuw 'inreisverbod'


UpdateHet vooralsnog door rechters getorpedeerde inreisverbod voor mensen uit bepaalde moslimlanden, wordt volgende week door een andere maatregel vervangen. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump vandaag op een plotseling gehouden persconferentie.


Trump kondigde een inreisverbod af met een presidentieel decreet dat tot dusver met succes is aangevochten door onder andere de staat Washington. Een rechter in Virginia oordeelde in een andere zaak dat het verbod in strijd is met de grondwet omdat het stoelt op religieuze vooroordelen.

Trump zei niet met wat voor maatregel hij komende week komt. Hij verdedigde zijn eerste maand van regeren die volgens veel waarnemers chaotisch is geweest. Maar Trump zei dat hij een chaos van zijn voorganger, Barack Obama, heeft geërfd.

Hij lichtte ook het aftreden van zijn speciale veiligheidsadviseur Michael Flynn toe. Flynn was nog geen twee weken National Security Advisor. President Donald Trump zei dat hij Michael Flynn geen opdracht heeft gegeven met de Russische ambassadeur Sergej Kisljak te praten over de door de regering Obama opgelegde sancties tegen Moskou, maar als het nodig was geweest had hij dat zeker gedaan.

,,Hij deed zijn werk en ik was het met hem eens. Ik had hem de opdracht gegeven als hij het niet had gedaan'', verdedigde Trump zijn veiligheidsadviseur, van wie hij maandag afscheid nam. ,,Ik heb hem ontslagen om wat hij tegen Mike Pence heeft gezegd, heel simpel''. Flynn had onder anderen de vicepresident misleidende informatie verstrekt over zijn contact met de Russen. Dat lekte uit.

Nieuwe minister

Donald Trump maakte op de persconferentie ook bekend dat hij binnen 24 uur een nieuwe kandidaat heeft gevonden om het ministerie van Werkgelegenheid te gaan leiden. De Amerikaanse president presenteerde Alexander Acosta als opvolger van Andrew Puzder, die zich gisteren terugtrok na controverses over zijn persoonlijk leven en zakelijke achtergrond.

Alexander Acosta is een zoon van Cubaanse immigranten. De Harvard-jurist uit Florida was in het verleden lid van de National Labor Relations Board (NLRB), een onafhankelijke overheidsdienst die erop toeziet dat de wetgeving wordt nageleefd op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Tijdens het presidentschap van George W. Bush was Acosta plaatsvervangend procureur-generaal op de afdeling Burgerrechten van Justitie. ,,Hij is een ster, een groot man'', aldus Trump over de eerste hispanic in zijn kabinet.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 15, 2017, 15:04:38
#63

Waarom dit Trumps Watergate kan worden

De geur van Watergate begint zich steeds sterker op te dringen rond de  Amerikaanse president Trump. Nog geen dag nadat zijn nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn moest aftreden wegens leugens over zijn contacten met de Russische ambassadeur, melden CNN en The New York Times nu dat meerdere mensen uit team-Trump tijdens de verkiezingscampagne regelmatig contact hadden met leden van de Russische geheime dienst.


Uit afgeluisterde gesprekken zou blijken dat enkele figuren uit het team rond Donald Trump overleg voerden met Russen die bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten bekendstonden als geheim agenten. Het zou gaan om Flynn, Trumps voormalige campagneleider Paul Manafort en Carter Page, een zakenman die adviseur van Trump was.

De contacten begonnen vorig jaar zomer, juist in de tijd dat de Amerikaanse inlichtingendiensten lucht kregen van de pogingen van de Russen de presidentsverkiezingen te beïnvloeden, onder meer door het laten uitlekken van gehackte emails die schadelijk waren voor Hillary Clinton.

De vraag is natuurlijk of Trumps medewerkers onder een hoedje speelden met de Russen. Die indruk wekte Trump zelf toen hij op een van zijn campagnebijeenkomsten de Russen aanmoedigde emails van Clinton boven water te halen. Een grapje, verzekerde Trump achteraf, maar het is een opmerking die hem de komende tijd zal blijven achtervolgen.

Volgens CNN en The New York Times hebben de inlichtingendiensten tot nog toe geen bewijs gevonden dat Trumps medewerkers de lekken over Clinton met de Russen hebben gecoördineerd. Maar als het inderdaad klopt dat Flynn tijdens de campagne regelmatig contact had met de Russen, heeft het Witte Huis wat uit te leggen. Tot nog toe heeft Trumps woordvoerder Sean Spicer steeds bezworen dat Trumps team vóór zijn verkiezing absoluut geen contact met de Russen heeft gehad.
De voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn spreekt de media toe, persvoorlichter Sean Spicer kijkt toe.

Manafort, die vroeger als pr-adviseur voor de afgezette pro-Russische Oekraïense president Janoekovitsj werkte, heeft ontkend dat hij contacten onderhield met Russische inlichtingenofficieren of personen uit de Russische regering. Ook Carter Page heeft de beschuldigingen ontkend. Maar de nu afgezette Flynn heeft nog niet gereageerd.

Hij wordt vermoedelijk het eerste doelwit van het verdere onderzoek, niet alleen omdat hij zo dicht bij Trump stond, maar ook omdat hij als voormalig hoofd van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA geweten moet hebben hoe gevoelig het ligt om in campagnetijd contacten te onderhouden met figuren die in Washington als Russische inlichtingenofficieren te boek staan.

Daarbij komt dat Flynn zich mogelijk kwetsbaar heeft gemaakt voor strafrechtelijke vervolging, doordat hij niet alleen tegenover vicepresident Mike Pence, maar ook tegenover de FBI had gelogen over zijn contacten met ambassadeur Sergej Kisljak. In de Watergate-zaak vormden dergelijke leugentjes de brandstof voor het schandaal dat president Nixon uiteindelijk op de knieën dwong.

Dat leden van de inlichtingendiensten naar The New York Times en CNN zijn gestapt met deze onthullingen is een onheilspellend teken voor het Witte Huis. Het geeft aan dat het onderzoek dat president Obama vlak voor zijn aftreden gelastte naar de Russische pogingen Trump in het zadel te helpen, niet meer te stoppen valt, ook al zou het Witte Huis dat proberen. Dat zou ongetwijfeld tot een nieuwe lawine van vertrouwelijke informatie uit het onderzoeksteam leiden.

Het wordt voor de Republikeinen in het Congres nu ook moeilijker zich te verzetten tegen een diepgaand onderzoek naar de contacten tussen het team-Trump en de Russen. Veel Republikeinen rillen al bij de gedachte aan een herhaling van de Watergate-hoorzittingen, die de Amerikanen dag aan dag aan de televisie gekluisterd hielden.

Uit het Democratische kamp rond Hillary Clinton klinkt nu de vraag waarom FBI-chef James Comey vlak voor de verkiezingen wel een nieuw onderzoek naar Clintons gebruik van een prive-server voor haar emails aankondigde, maar zijn kaken stijf op elkaar hield over het onderzoek dat kennelijk liep naar de contacten tussen het team rond Trump en de Russen. Dat verwijt zal het voor Comey, die nog steeds de leiding heeft over de FBI, heel moeilijk maken zich met het onderzoek te bemoeien.

Het kan niet anders dan dat het onderzoek zich uiteindelijk gaat richten op die ene cruciale vraag: was Trump zelf betrokken bij of op de hoogte van ongepaste contacten met de Russen? In dat geval zouden de Amerikanen iemand in het Witte Huis hebben die chantabel is, omdat het Kremlin uiteraard het antwoord weet.

Hoe dicht het onderzoek bij Trump zal eindigen is volstrekt onduidelijk. Maar een ding is wel zeker: Trumps eerste maanden in het Witte Huis gaan veel overeenkomst vertonen met Nixons laatste maanden: een doorlopend gevecht tegen lekkages, met tussendoor een beetje proberen te regeren.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Donald Trump
« Reactie #63 Gepost op: februari 15, 2017, 15:04:38 »