Nowlive.eu

Registreren
 

Donald Trump
gelezen 33440 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 08, 2016, 00:26:08
#2
Amerika kiest.

De spanning bereikt zo langzamerhand een hoogtepunt: want wie wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten? Hillary Clinton ligt voor in de peilingen, maar Donald Trump lijkt te zijn begonnen aan een eindsprint. Of zakt hij weer wat terug? We praten je elke dag bij over het laatste nieuws, de laatste schandalen en de laatste peilingen in de strijd om het presidentschap. Het artikel wordt gedurende de dag aangevuld.


Waar is dat feestje?
Aanhangers van Donald Trump die in het bezit zijn van een welbegeerde uitnodiging zullen zich na een eventuele winst spoeden naar het Hilton Midtown hotel in New York. Daar begint om 18.30u het overwinningsfeestje. De gastenlijst is ruim van te voren bepaald, en natuurlijk alleen voor fervente aanhangers. Bekende namen die onder meer zouden kunnen komen zijn voormalig bokser Mike Tyson, tv-persoonlijkheid Tila Tequila en boyband-broertje Aaron Carter.

Clinton en running mate Kaine houden op de verkiezingsavond een event in het Jacob K. Javits Convention Center in New York. Op de aankondiging staat voor alle duidelijkheid nog even vermeld om vooral zo min mogelijk spullen mee te nemen. Geen selfiesticks, spandoeken of tassen, en verwacht een beveiliging vergelijkbaar met een vliegveld. Ook wordt aangeraden om je goed aan te kleden; het kan wel eens koud worden voor wie buiten moet staan. Bekende gasten zouden kunnen zijn: actrice Meryl Streep, zangeressen Demi Lovato en Lady Gaga, Robert De Niro, Kim Kardashian en natuurlijk president Obama.

Wat zijn Clinton en Trump nu aan het doen?
Een drukke dag voor Donald Trump. Hij bezoekt vandaag vijf swing states. De republikeinse kandidaat is zijn campagne vandaag begonnen in Sarasota, Florida, om vervolgens door te vliegen naar Raleigh, North Carolina. Om 17.30 uur staat hij in Scranton, Pennsylvania, om 20.00 uur in Manchester, New Hampshire en hij eindigt zijn allerlaatste campagnedag om 23.00 uur in Grand Rapids, Michigan. De laatste twee steden bezoekt hij samen met zijn running mate Mike Pence, die zelf ook nog drie steden bezoekt.

Hillary Clinton heeft het vanzelfsprekend ook druk. Zij is haar dag begonnen in Oakland, Pennsylvania, en vertrok daarna naar Allendale, Michigan.

Daarna gaat ze naar Philadelphia, Pennsylvania om samen met president Barack Obama, Michelle Obama, man Bill en dochter Chelsea te eindigen in Raleigh, North Carolina, waar ook Trump op bezoek gaat.

President Obama brengt vandaag zelf een bezoek aan Michigan en en New Hampshire om campagne te voeren voor Clinton.

Laatste pleidooien
De twee presidentskandidaten houden hun laatste pleidooi in afsluitende campagnevideos. Clinton werpt een blik op de toekomst in een korte toespraak, getiteld 'Tomorrow'. Ze roept hierin alle Amerikanen op om te stemmen en zegt dat zij niet alleen een president wil zijn voor degenen die op haar gestemd hebben, maar een president voor alle Amerikanen.

Trumps laatste wapenfeit is een videomontage waarin hij nogmaals alle punten uit zijn campagne benadrukt. Beelden van zijn concurrenten en de 'machthebbers' die het in zijn ogen helemaal verkeerd hebben gedaan, zijn geplakt over een controversiŽle speech die Trump in oktober gaf in West Palm Beach.

De uitslag. Wanneer weten we het?
De stembussen sluiten aan de oostkust rond 19.00 plaatselijke tijd. Het is aan de oostkust zes uur vroeger dan bij ons, dus dat betekent dat het hier rond middernacht is. Aan de westkust is het negen uur vroeger.

Zodra de stembussen zijn gesloten, druppelen de eerste exitpolls binnen. Exitpolls zijn peilingen die gebaseerd zijn op de stemmen van mensen die daadwerkelijk al naar de stembus zijn geweest. Dit in tegenstelling tot peilingen die zich baseren op wat mensen voornemend zijn om te stemmen.

Hoe laat is er zekerheid?
Dat hangt volledig af van de stemming in de Swing States. Als Clinton het in die staten beter doet dan nu wordt aangenomen, dan kan het zijn dat de uitslag al snel bekend is. Maar gaan er bepaalde staten onverwacht naar Trump? Dan kan het nog wel eens heel spannend worden.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Clinton vs Trump
« Reactie #2 Gepost op: november 08, 2016, 00:26:08 »

november 08, 2016, 00:20:51
#1
Amerika kiest.


« Laatst bewerkt op: januari 15, 2017, 23:11:40 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Donald Trump
« Reactie #1 Gepost op: november 08, 2016, 00:20:51 »