Nowlive.eu

Registreren
 

Donald Trump
gelezen 33439 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 20, 2017, 17:16:44
#47

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Donald Trump
« Reactie #47 Gepost op: januari 20, 2017, 17:16:44 »

januari 20, 2017, 14:38:46
#46


januari 20, 2017, 14:28:40
#45

Mr. President hakt al op de eerste dag 25 knopen door


Maandag 23 januari begint het 'weer groot maken van Amerika'. Meteen al worden 25 belangrijke decreten ondertekend, belooft Trumps entourage.


Als hij morgen opstaat als 45ste president van de Verenigde Staten gaat Donald Trump zeer waarschijnlijk eerst golfen. Het met veel branie aangekondigde The First Day Project waarin ingrijpende beleidsveranderingen zitten, wordt over het weekend heen getild. ,,Mijn eerste dag wordt maandag omdat ik voor die tijd geen handtekeningen wil zetten te midden van de inauguratie-feestelijkheden en misschien dingen door elkaar haal", grapte Trump deze week tegen de Britse krant The Times.

Maar volgende week gaat het los. Vermeend 'fout beleid' van president Obama wordt per direct teruggedraaid op het gebied van gezondheidszorg, klimaatbeleid en ook handelsverdragen als het TPP, de overeenkomst met elf landen rond de Stille Oceaan. Volgens de president profiteren andere landen te veel van dat soort overeenkomsten. Dat gaat ten koste van de Amerikaanse arbeider. Daarom moeten er alleen nog 'eerlijke, bilaterale deals' worden gesloten door Trump zelf.

Obama Care
Hoog op zijn to do-lijstje staat de afbraak van Obama Care ofwel de Affordable Care Act, zoals de officiële naam van de zorgverzekering luidt. Dat vergt meteen enige uitleg want gebleken is dat een aantal Trumpstemmers in de sociale media Obama Care hekelen als was het de pest, maar tegelijk best tevreden blijken met die Affordable Care Act, de regeling waarmee sommigen voor het eerst in hun leven een ziektekostenverkering krijgen. 22 miljoen Amerikanen gaan 'iets beters en goedkopers krijgen dan Obama Care', aldus Trump.

Die urgentie geldt ook voor de bouw van de great wall, de muur langs de grens met Mexico. Als president gaat Trump de Mexicanen formeel op de hoogte stellen dat het menens is. En ook dat de kosten van het gigantische bouwproject met Mexico worden verrekend. Dat kan gemakkelijk door te korten op fondsen waarmee het buurland wordt geholpen.

Daarnaast wordt met spoed begonnen aan het uitzetten van wegens criminaliteit veroordeelde illegalen, waaronder ook Mexicanen. Landen die weigeren ze terug te nemen, moeten rekening houden met het opschorten van visumaanvragen voor reguliere reizigers, zo wordt gedreigd. Een streep gaat meteen door asielaanvragen van mensen uit 'regio's in de ban van terreur' waar iemands antecedenten niet afdoende kunnen worden gecontroleerd. Bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen.

Klimaat
Voordat de eerste werkdag erop zit, is een aantal subsidies aan programma's tegen klimaatopwarming geschrapt. Dat scheelt de belastingbetaler miljarden, zegt Trump. Een hem dierbare prioriteit is verbetering van de bedroevende situatie van oorlogsveteranen. Het departement waar zij onder vallen, is berucht om bureaucratie en - volgens Trump - corruptie en incompetentie. De president zelf gaat erover waken dat zij die voor het land vochten en ook nabestaanden de 'allerbeste nazorg' krijgen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 19, 2017, 17:02:19
#44
Hoe wordt Donald Trump geïnaugureerd?

WASHINGTON - Voor de inauguratie van de Republikeinse president Donald Trump wordt in Washington gerekend op 800.000 tot 900.000 bezoekers. Velen zijn er donderdag al neerstreken als de festiviteiten er beginnen.

Een overzicht (met Nederlandse tijden):


Donderdag 19 januari:

16.35 - Start feestelijke muzikale bijeenkomst ’Voices of the People’ (Stemmen van het Volk) bij het Lincoln Monument.

21.30 - Kranslegging bij het nationale moment in Arlington, aan de zuidrand van Washington, door Donald Trump en komende vicepresident Mike Pence.

22.00 - 24.00 - Voortgang festiviteiten met een bijeenkomst ter verwelkoming van het nieuwe staatshoofd onder het motto ’Make America Great Again’. Onder de artiesten die optreden zijn soulzanger Sam Moore, countryzanger Toby Keith, de rockband 3 Doors Down en The Piano Guys. De bijeenkomst wordt besloten met vuurwerk.

Vrijdag 20 januari:

17.30 - De ceremonie begint aan de westelijke kant van het Congresgebouw. Om 18.00 uur neemt de voorzitter van het hooggerechtshof, John Roberts, de eed af. Ook Pence legt de eed af. De nieuwe president Donald Trump houdt een toespraak die volgens zijn medewerkers ongeveer twintig minuten duurt. Bij de inauguratie zingen de zangeres Jackie Evancho en het Mormon Tabernacle Choir. Volgens Amerikaanse media weigert één koorlid mee te doen. Verschillende religieuze leiders doen het woord. Na de inauguratie biedt het Congres de nieuwe leiders een lunch aan.

Aangenomen wordt dat alle ex-presidenten die in goede gezondheid zijn, aanwezig zijn. Ook de verliezer van de verkiezingen, Hillary Clinton, zou haar opwachting maken. Meer dan zestig Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden weigeren te komen. Democratische senatoren komen voor zover bekend allemaal.

21.00 - 23.00 - Een parade waarbij Trump en Pence met echtgenotes over de Pennsylvania Avenue naar het Witte Huis wandelen. De dansgroep Radio City Rockettes luistert het evenement op. Een onbekend aantal danseressen laat het uit protest afweten. Aan de optocht achter de nieuwe president doen naar schatting 8000 mensen mee, onder wie veel militairen en muziekkorpsen.
Zaterdag 21 januari:

02.00 - 05.00 - President Trump en zijn vrouw lopen grote feesten af, gala’s in het Walter Washington Conventiecentrum en in het Nationale Bouwmuseum.

16.00 - Gebedsdienst in de Nationale Kathedraal van Washington. Later op de dag zijn er ook betogingen tegen Trump, zoals de naar verwachting druk bezochte Women’s March on Washington.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 18, 2017, 15:19:36
#43
Beveiliging inauguratie kost ruim 100 miljoen

WASHINGTON - De kosten voor de beveiliging van de inauguratie van de gekozen Amerikaanse president Donald Trump aanstaande vrijdag overschrijden de 100 miljoen dollar (ruim 93 miljoen euro). Dat heeft CNN woensdag becijferd. En dat zijn niet de enige interessante getallen.

De verwachting is dat vrijdag ruim 900.000 mensen bij de inauguratie aanwezig willen zijn. In totaal 100 stratenblokken worden afgesloten voor autoverkeer in een poging de veiligheid van de ceremonie, de festiviteiten eromheen en de diverse demonstraties te beveiligen. Om dat mogelijk te maken worden ruim 28.000 leden van de Amerikaanse geheime dienst, de transportveiligheidsraad, de FBI, de politie, de kustwacht en de boswachterij opgeroepen.

Volgens minister van Binnenlandse Veiligheid Jeh Johnson is er geen sprake van een „specifieke, geloofwaardige dreiging.” Johnson zei dat de focus vooral ligt op „individuele daden van gewelddadig extremisme” en op mensen die zijn geradicaliseerd. Frankrijk en Duitsland zijn kortgeleden getroffen door aanslagen, gepleegd door dergelijke figuren. Om dit te voorkomen worden vuilniswagens en bussen op strategische locaties neergezet om zo grote voetgangersstromen te voorkomen.

Vrouwenmars

De schatting is dat circa honderd groepen rond de inauguratie tot in het weekend in Washington gaan demonstreren, sommigen voor, anderen tegen Trump. Zo is er een Vrouwenmars in Washington die naar verwachting wel eens 200.000 sympathisanten kan trekken. Omdat het weer erg zacht is voor de tijd van het jaar, gaan veel groepen uit van een grote opkomst.

Mensen die een kaartje hebben voor de ceremonie mogen niet zomaar alles meenemen. Er is een lijst gepubliceerd met 40 verboden artikelen, zoals vuurwapens, ballonnen, trommels en selfie sticks. Om te voorkomen dat iemand toch een dergelijk artikel meeneemt moeten aanwezigen door een controlepost. Er is speciale aandacht voor drones, die in het verleden al twee keer boven het Witte Huis hingen. Het luchtruim is altijd al streng gereguleerd, maar de beperkingen worden de komende dagen nog eens aangescherpt.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 15, 2017, 23:11:00
#42
Trump: EU valt uiteen


BERLIJN - In een van de eerste interviews als aanstaand president met een Europese krant verklaart Donald Trump dat de Europese Unie eigenlijk Duitsland is. „In principe is de EU een middel voor het doel van Duitsland. Daarom was het slim van de Britten om eruit te stappen.”


In het interview met het Duitse dagblad Bild zegt Trump te verwachten dat na de Britten ook andere landen uit de Europese Unie zullen stappen. „Mensen en landen willen een eigen identiteit, net als het Verenigd Koninkrijk. De mensen willen niet dat andere personen hun land binnenkomen en het kapot maken”, aldus de rechtse populist. Hij verklaarde dat het zonder de vluchtelingencrisis niet tot de Brexit was gekomen. „Dat was de druppel die de emmer liet overlopen.”

Ook levert de Republikein forse kritiek op het Atlantisch bondgenootschap: „De NAVO is verouderd. De landen betalen niet wat ze zouden moeten betalen.” Dat is ook kritiek op Nederland, dat niet de afgesproken twee procent van de begroting aan defensie besteed.

Hij kondigt verder scherpere grenscontroles aan. „Er komen extreme veiligheidscontroles aan, dat wordt anders dan nu. Nu bestaan er eigenlijk geen echte controles.” Het zou kunnen dat dit ook voor EU-burgers gaat gelden.

Verder gaf Trump toe: „I love Germany”.

Maar dat weerhoudt hem er niet van uit te halen naar het ruimhartige vluchtelingenbeleid van Angela Merkel. „Ze heeft een catastrofale fout gemaakt, door al die illegalen het land in te laten.” Toch heeft hij nog veel respect voor haar. „Ze is met afstand een van de belangrijkste regeringschefs. Ik had het gevoel dat ze fantastisch is, een groots leider.”

Trump zegt dat de Golfstaten voor de vluchtelingencrisis moeten betalen. „Die hebben toch geld als water.” Daarnaast is Trump voorstander van veiligheidszones in Syrië. Hij noemt verder de Irakoorlog „de grootste fout uit de Amerikaanse geschiedenis. Wij hebben daar iets ontketent, dat was als stenen in een bijenkorf gooien.”

Ook de oorlog in Afghanistan stoort hem. „Wij zijn daar al zeventien jaar. Dat is de langste oorlog waarin we ooit zijn verwikkeld. Deze oorlogen zullen nooit eindigen.” Volgens Trump worden de Talibaan elk jaar sterker.

Syrië en vooral Aleppo gaan hem aan het hart. Daarvoor geeft hij de Russische president Poetin mede schuld. „Wij hadden de kans om iets te doen”, sneerde hij naar Obama, die een rode lijn trok en vervolgens daar geen consequenties uit trok. „Er is niets gebeurd. Toen hadden we een kans en nu is het te laat. Nu is alles voorbij.”

Trump is trots op zijn Duitse oorsprong, want zijn grootvader was emigrant en volbloed-Duitser. Opa Trump was echter ook een economisch vluchteling die illegaal het land had verlaten.

De Republikeinse politicus noemde in het interview met dagblad Bild zijn grootvaders geboortedorp Bad Dürkheim in het westen van Duitsland als zijn favoriete plaats in Duitsland. Hij heeft, zegt hij zelf, ook Duitse trekjes: „Ik hou van orde, en van kracht.”

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2017, 20:35:38
#41
Penthouse: 1 miljoen voor video Trump

NEW YORK - Het erotische tijdschrift Penthouse is bereid 1 miljoen dollar te betalen voor de beelden van het vermeende seksfeestje van Donald Trump en een paar prostituees in het Ritz Carlton Hotel in Moskou. Dat heeft een woordvoerder van het blad woensdag laten weten op Twitter.


Volgens een belastend rapport dat dinsdag openbaar werd gemaakt door de Amerikaanse website Buzzfeed, heeft Trump in de presidentiële suite van het hotel, waar ook Michelle en Barack Obama hebben geslapen, de bloemetjes flink buiten gezet. De Russische geheime dienst FSB zou de ‘actie’ hebben geregeld en gemonitord.

Trump zelf deed de aantijgingen in het rapport woensdag tijdens een persconferentie - de eerste die hij gaf sinds zijn verkiezing - af als ’ kletspraat’. „Het dossier is door ’zieke mensen, onze tegenstanders’ samengesteld”, aldus de Republikein.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2017, 19:01:22
#40

'Als er maar iets van waar is, heeft Trump heel groot probleem'


Hoewel alle belastende informatie over Donald Trump nog grondig onderzocht moet worden, was het bijzonder onhandig van de aankomende Amerikaanse president om alles direct glashard te ontkennen. Dat stelt Ko Colijn, buitenland-expert van Instituut Clingendael. ,,Als er maar een splinter van waar blijkt te zijn, heeft Trump een heel groot probleem.’’ Amerikadeskundige Willem Post denkt dat het moeilijk wordt om de feiten te bewijzen.


Colijn benadrukt dat alles eerst nog zeer grondig onderzocht moet worden. Het rapport waarover CNN gisteren publiceerde, beweert dat Trump al jarenlang zou worden gesteund door de Russen. Ook zou de Russische geheime dienst camerabeelden hebben van Trumps seksuele escapades met prostituees in het Moskouse Ritz Carlton Hotel. Hij liet de vrouwen voor hem plassen in dezelfde presidentiële suite waar eerder de Obama’s verbleven.

,,Iedereen heeft zwakke plekken en dat maakt iemand menselijk’’, zegt Colijn. ,,Uiteindelijk wordt iemand wel vergeven. Je reactie moet alleen zeer zorgvuldig geformuleerd zijn. Maar wanneer je zoals Trump alles zo furieus ontkent, maakt dit je ontzettend kwetsbaar. Het is bijna een uitnodiging aan degene die de informatie lekte om met meer harde bewijzen te komen. Wanneer er maar iets toch waar blijkt te zijn, dan gaat Trump af als een gieter.’’
Afzettingsprocedure

Volgens de buitenlanddeskundige zal moeten blijken welke gevolgen dit voor Trump gaat hebben, mocht er iets van waar zijn. Een vergelijking met president Richard Nixon die in 1974 aftrad vanwege het Watergateschandaal dient zich aan. Om een afzettingsprocedure door het congres te voorkomen, trad Nixon vrijwillig af en volgde vicepresident Gerald Ford hem op. Volgens Colijn zou Mike Pence, Trumps vicepresident, met een soortgelijk scenario rekening moeten houden.

Historicus Maarten van Rossem durft nog niets over het nieuws te zeggen. ,,Trump is een betreurenswaardig figuur en een glasharde leugenaar. Maar laten we eerst afwachten wat van deze beweringen in het rapport waar is. Dit moet eerst zeer grondig onderzocht worden.’’
Oorlog

Het zal moeilijk worden om alle beschuldigingen te bewijzen, denkt Amerikadeskundige Willem Post. ,,Als er bewijs is, dan hebben de Russen dat. Maar goed, Trump is ook in oorlog met de traditionele media en die slijpen nu de messen om alles boven tafel te krijgen. Er zijn bewijzen van getuigen nodig.’’ Concreet bewijs zal ook nodig zijn voor een eventuele afzettingsprocedure. ,,Een president afzetten kan alleen bij harde bewijzen van crimineel gedrag, meineed of bij het ondermijnen van de staat. Zover is het nog lang niet, maar Trump loopt hierdoor zeker schade op. Dat, terwijl hij nog niet eens president is.’’

Volgens Post hangt er ‘een donkere wolk boven het Witte Huis’. ,,De tijd na een harde presidentscampagne is meestal feestelijk en staat in het teken van heling. Met deze nieuwe ontwikkeling komen de verhoudingen nog verder onder druk te staan. Er zullen koppen rollen bij de FBI en Trump gaat meer mensen benoemen die op zijn hand zijn.’’

Colijn wijst erop dat het verzamelen van belastende gegevens tussen landen en partijen overigens zeer gebruikelijk is. De meeste landen houden verzamelde informatie over elkaar echter voor zich. ,,Het is een soort oorlogsvoorraad’’, legt Colijn uit. ,,Het feit alleen al dat iemand beschikt over gevoelige informatie maakt je chantabel in de toekomst.''  Zo zijn er rapporten waaruit blijkt dat de ontlasting van voormalig Sovjetleider Leonid Brezjnev stiekem werd opgevangen om deze te onderzoeken op ziektes. Ook wist de Amerikaanse CIA twee jaar geleden opnames te maken in de slaapkamer van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2017, 18:55:27
#39

Hoofdrolspelers Trump-rapport


De Amerikaanse federale recherche FBI onderzoekt een verzameling compromitterende notities over de aanstaande president Donald Trump. Zijn campagneteam zou in het geniep contact hebben gehad met de Russische overheid om Trumps rivaal Hilary Clinton buiten spel te zetten. Ook staat in de documenten belastende informatie over de zakelijke contacten van Trump en een escapade met prostituees. Een overzicht van de hoofdrolspelers in dit schandaal.

1) Spion Britse geheime dienst MI6

Stelde memo’s op waarin staat dat de Russische inlichtingendiensten de Amerikaanse verkiezingen heeft beïnvloed door de computers van vooraanstaande leden van de Democratische partij te hacken. Donald Trump zou daarvan hebben geprofiteerd. De spion is al sinds 1990 in Rusland actief maar werkt nu voor een Amerikaans detectivebureau.

In de belastende notities staat ook dat Donald Trump in Moskou met prostituees in de weer was in de presidentiële suite van het Ritz Carlton Hotel, de kamer waar ook Barack en Michelle Obama hebben overnacht. De Republikein zou zo’n hekel aan de Obama’s hebben dat hij de prostituees verzocht over het bed te plassen. Daar zouden videobeelden van bestaan.


2) John McCain, senator en oud-presidentskandidaat


Speelde de belastende informatie over Trump door naar de inlichtingendienst FBI. McCain en Trump zijn in een vete verwikkeld sinds Trump opmerkte dat oud-Vietnamveteraan McCain geen oorlogsheld is omdat hij in Vietnam krijgsgevangen werd genomen.

3) Harry Reid, Senaatsleider Democratische partij

Schreef een brief naar de FBI nadat in een besloten bijeenkomst was gezegd dat Donald Trump met de Russische inlichtingendiensten sprak over het dwarsbomen van de Democraten. Reid beschuldigt de FBI ervan die informatie te hebben achtergehouden.

4) Vladimir Poetin, president Rusland

Ontkent dat zijn inlichtingendiensten compromitterende informatie over Trump verzamelt. Poetin spreekt van een ‘duidelijke poging om de relaties te beschadigen.’’


5) Michael Cohen, Advocaat van Trump


Verdedigt zijn opdrachtgever te vuur en te zwaard. Bestempelt het belastende rapport als nepnieuws, dat puur is bedoeld om Trump in een kwaad daglicht te stellen. Ontkent dat hij iets te maken heeft met de hack in computers van de Democratische partij.

6) James Comey, directeur FBI

Kreeg de informatie over Donald Trump doorgespeeld van senator John McCain. Onderzoekt momenteel of alle aantijgingen waar zijn. De inlichtingendienst neemt het rapport heel serieus, maar heeft de inhoud ervan nog niet kunnen verifiëren.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2017, 13:19:24
#38

LIVE: Obama wil niet reageren op geheim rapport


Een gelekt document met daarin belastende informatie over de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump heeft voor een schokgolf gezorgd in Amerika. Inlichtingendiensten blijken president Obama en Trump op de hoogte te hebben gesteld over de informatie in het document, waarmee de aanstaande president mogelijk chantabel is door de Russen.Volg het LIVE:

http://www.ad.nl/dossier-geheime-documenten-donald-trump/live-obama-wil-niet-reageren-op-geheim-rapport~a907b30d/

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2017, 13:17:52
#37

Inlichtingendiensten VS onderzoeken chantage Trump door Russen


Rusland zou in het bezit zijn van zeer compromitterende documenten, van zowel persoonlijke als financiële aard over de aankomende president Donald Trump. President Barack Obama en Trump zijn vorige week door de Amerikaanse inlichtingendiensten geïnformeerd over het bestaan van de geheime documenten. De documenten zouden in handen zijn van Russische spionnen, zo bevestigen diplomatieke bronnen tegen CNN.


De informatie zou naar boven zijn gekomen bij het onderzoek naar de beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen door de Russen, zo beweren bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten. De informatie zou zijn verzameld door een voormalig lid van de Britse inlichtingendienst die als geloofwaardig wordt beschouwd. De FBI heeft de zaak nu in onderzoek, zo meldt CNN.

CNN kon een 35 pagina's tellende samenvatting inkijken van de memo's waarop de informatie van de Britse informant is gebaseerd. De pagina's zijn inmiddels gepubliceerd door Buzzfeed.
Golden Shower

In een van de memo's staat eer zeer opmerkelijke scène in beschreven. Trump zou hebben verbleven in een hotel in Moskou, waar hij sliep in dezelfde presidentiële suite waarin ook de Obama's hebben overnacht tijdens een eerder officieel bezoek. In de hotelkamer zou Trump een aantal prostituees hebben besteld. De vrouwen zouden verplicht zijn om, terwijl Trump toekeek, in de kamer te plassen. Er zou bewijs zijn voor de opmerkelijke actie omdat de hotelkamer vol zou hangen met verborgen camera's en microfoons. Urineren wordt ook wel golden showering genoemd, en op social media wordt de scène dan ook al aangeduid als 'golden showergate'.
Banden met Moskou

In het document wordt ook gesproken over het feit dat Trump al jarenlang informatie krijgt van Russische bronnen en dat er onder andere een geheime ontmoeting plaatsvond tussen Trumps advocaat Michael Cohen en afgevaardigden van het Kremlin in augustus 2016.

Of alle beweringen in het document daadwerkelijk kloppen, wordt nu verder onderzocht. Daarop vooruitlopend werden Obama en Trump alvast geïnformeerd door de leiders van vier vooraanstaande inlichtingendiensten: James Clapper, directeur van de Nationale Inlichtingendienst, FBI-directeur James Comey, CIA-directeur John Brennan en admiraal Mike Rogers, directeur van de NSA.

Trump werd door hen op de hoogte gesteld over het lopende onderzoek, omdat er al diverse geruchten circuleerden binnen de inlichtingendiensten, in het Congres en bij andere diplomaten in Washington DC, zo deelden bronnen mee aan CNN.

De aankomend president reageerde vandaag woedend op het nieuws. Hij sprak op Twitter over 'nepnieuws' en 'een politieke heksenjacht'. Zijn overgangsteam heeft nog niet gereageerd.


Opvallend aan de hele zaak is dat een van de journalisten die het verhaal schreef voor CNN de 72-jarige Carl Bernstein is. Bernstein is een van de twee journalisten die in de jaren 70 bekendheid verwierf in de Watergate-affaire, rondom de toenmalige president Nixon. Watergate leidde ertoe dat Nixon in 1974 aftrad. De affaire werd verfilmd onder de noemer All the President's Men.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2017, 13:15:13
#36

Wat staat er in het ‘geheime rapport’ over Trump?


CNN publiceerde gisteravond over het bestaan van geheime documenten met daarin belastende informatie over presidentskandidaat Donald Trump. De Amerikaan komt er bekaaid vanaf, hij zou onder meer al jaren lang worden gesteund door Rusland. Wat weten we tot nu toe?

Wat staat erin?


Vooropgesteld, de verschillende media houden nog een slag om de arm over of de documenten echt zijn. Trump reageerde gelijk als door een adder gestoken via Twitter: ‘Nepnieuws!’ Maar CNN voelt zich zeker genoeg om erover te schrijven en Buzzfeed publiceerde zelfs het hele document van 35 pagina’s, een stel ruwe memo’s waarvan een samenvatting is gemaakt die vervolgens door de Amerikaanse geheime diensten is gebrieft aan president Barack Obama en zijn opvolger Trump.

De ‘onthullingen’ zijn schokkend. Om met de opmerkelijkste te beginnen:

De Russen zouden hebben geweten van Trumps (seksuele) obsessies en probeerden belastend materiaal tegen hem te verzamelen. Zo zou Trump in 2013 de presidentiële suite van het Ritz Carlton Hotel in Moskou hebben geboekt en toen een aantal prostituees hebben besteld. Omdat Trump wist dat de Obama’s eerder in dezelfde kamer hadden verbleven, liet hij de vrouwen voor hem plassen. De zogenaamde ‘golden showers’ zouden een wraakoefening tegen de Obama’s zijn geweest. Alles werd opgenomen met verborgen camera’s van de FSB, de Russische geheime dienst, net als meerdere andere acties van de Amerikaan. ‘De FSB heeft door zijn activiteiten in Moskou voldoende informatie over Trump om hem te kunnen chanteren’, valt te lezen.
En verder?

Uit de memo’s zou verder blijken dat Trump al vijf jaar lang zou worden ondersteund door het Kremlin en Vladimir Poetin. De Russen zouden hem en zijn team voeden met informatie over zijn (politieke) tegenstanders waaronder natuurlijk Democraat Hillary Clinton. Ze boden hem ook vastgoeddeals aan in aanloop naar het WK voetbal in Rusland in 2018, maar daar zou Trump niet op zijn ingegaan.

Ook zou Rusland een dossier-Clinton hebben aangelegd, bedoeld om het haar indien mogelijk lastig te maken. Het dossier zou in beheer zijn van het hoofd woordvoering van het Kremlin.
Van wie komen de geheimen?

De memo’s waarop de Amerikaanse geheime diensten zich baseren komen van een voormalig spion van de Britse geheime dienst MI6. Deze speurder zou in de jaren negentig in Rusland gestationeerd zijn geweest en nu een detectivebureau bestieren. De spion haalt in zijn rapport zes anonieme bronnen aan, waarvan er één een Trump-vertrouweling zou zijn. Volgens CNN werd de man aanvankelijk ingehuurd door tegenstanders van Trump uit zijn eigen partij. Zij probeerden informatie over hem in te winnen tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen in de hoop de vastgoedmagnaat uit het Witte Huis te houden. Toen Trump werd genomineerd als presidentskandidaat van die partij werd verder onderzoek ook financieel ondersteund door Clinton-aanhangers.

Gezien de achtergrond van de spion denkt CNN dat er enige waarheid zit in zijn onthullingen. Dat zou de zender hebben gestaafd met navragen bij functionarissen met kennis van de zaak.
Waarom nu?

Het bestaan van de memo’s van de oud-spion was al eerder bekend. De detective zou zijn bevindingen in augustus 2016 in Rome aan een FBI-agent hebben overhandigd. Senator John McCain gaf in december de volledige documentatie aan FBI-directeur James Comey. In die maanden circuleerden de geruchten in Washington onder politici, geheime diensten en journalisten. Toch bleef het relatief stil, want de vraag bleef of de inhoud van de papieren waar zou zijn.

Afgelopen week lichtten de directeuren van de Amerikaanse geheime diensten Obama en Trump in over het bestaan van de memo’s en het feit dat de geruchten rondgingen. CNN zag zijn kans schoon erover te berichten als zijnde een nieuwsfeit. En Buzzfeed volgde met de publicatie van de volledige documentatie.
Hoe nu verder?

Amerika staat op zijn kop. CNN meldt dat het team rond Trump niet wil reageren. De presidentskandidaat zit midden in de voorbereidingen van zijn gang naar het Witte Huis. Hij houdt vandaag om 17.00 uur Nederlandse tijd een persconferentie. Hij zal er niet aan ontkomen niet op het ‘geheime rapport’ in te gaan.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 13, 2016, 14:48:16
#35

'Donald Trump is grotere leugenaar dan Nixon'


De aanstaande president Donald Trump leeft en gedijt in een feitenvrije omgeving en heeft zelfs een ware minachting voor feiten. Dat stelt de beroemde onderzoeksjournalist Carl Bernstein, die furore maakt met het Watergate-schandaal. Volgens Bernstein is Trump nog erger dan oud-president Richard Nixon, die door Watergate besloot af te treden.


Bernstein haalt op CNN hard uit naar de nieuwe president van de Verenigde Staten. ,,Als het om liegen gaat, dan is Richard Nixon niets in vergelijking met wat we hebben gezien van Trump. Hij gedijt in een feitenvrije omgeving. Er is in de hele geschiedenis nog nooit een president geweest die zo veel minachting heeft voor de feiten.''

Gevaarlijk
Bernstein noemt de manier waarop Trump omgaat met feiten en leugens 'ronduit gevaarlijk'. De beroemde en gelauwerde journalist is eerder kritisch geweest op presidentskandidaat Hillary Clinton. Hij zei dat haar eventuele presidentschap gekennmerkt zou worden door 'halve waarheden en volledige leugens'.

Meerdere sites in Amerika en Canada houden bij welke leugens Trump tot nu toe allemaal heeft verteld. Volgens een van die lijstjes staat de teller inmiddels op meer dan 1400 leugens.

De beroemde journalist Carl Bernstein maakte furore toen hij met zijn collega Bob Woodward schreef over de inbraak in het hoofdkwartier van de Democratische Partij. Het schandaal leidde in 1974 tot het aftreden van de Republikeinse president Richard Nixon.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 21, 2016, 15:14:39
#34

 Trump is kleinzoon illegale immigrant


Aankomend president Donald Trump blijkt de kleinzoon te zijn van een illegale immigrant. De Duitse krant Bild wist de hand te leggen op een uitzettingsbevel gericht aan grootvader Trump, die in 1905 het land uit moest. Hij had zich niet op correcte wijze aangemeld toen hij vanuit de VS naar Duitsland was teruggekeerd.

Friedrich Trump, de opa van Donald, emigreerde met zijn ouders in 1885 naar de Verenigde Staten. Hij wilde echter in 1905 terug naar zijn geboortestad Kallstadt in de deelstaat Rijnland-Palts. Tot echte 'wederinburgering' kwam het niet: hij kreeg opdracht van de autoriteiten het land te verlaten.

Een Duitse genealoog heeft het uitzettingsbevel gevonden in een archief in Speyer. In het historische document is een brief te vinden van de lokale overheid in Durkheim aan de gemeente Kallstadt van 27 februari 1905. Daarin staat: ,,De momenteel in Kallstadt aanwezige Amerikaanse burger en gepensioneerde Frederick Trump is te kennen gegeven dat hij uiterlijk op 1 mei het Beierse grondgebied dient te verlaten, en anders uitgezet wordt." Kallstadt behoorde in die tijd tot het koninkrijk van Beieren.

Brief
Friedrich Trump stuurde in reactie op het bevel een brief aan prins Leopold, die verscheen in de Pfälzer Heimat. Het hielp echter niet. Hij en zijn vrouw Elisabeth vertrokken op 1 juli 1905 vanuit Hamburg met het stoomschip Pennsylvania richting de Verenigde Staten. Drie maanden later werd de vader van de aankomend president in New York geboren.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2016, 11:31:17
#33
ben van mening dat trump het geen 4 jaar volhoud , die man had 1 doel het witte huis ,maar wat het inhoud, daar heeft hij totaal geen idee van
Hij stond nu al versteld dat hij de 4000 man personeel van het witte huis allemaal moest vervangen.....hij had nog niet eens bedacht dat het allemaal democraten zijn die er nu zitten

Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: Clinton vs Trump
« Reactie #33 Gepost op: november 17, 2016, 11:31:17 »