Nowlive.eu

Registreren
 

Donald Trump
gelezen 33441 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
februari 15, 2017, 12:02:42
#62
wat n soap .....Ik heb altijd gezegd ik geef hem 2 jaar ,maar ik ben bang dat het meer maanden dan jaren zullen worden

maar ja ze zeggen wel eens n land verdiend zijn regering

Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: Donald Trump
« Reactie #62 Gepost op: februari 15, 2017, 12:02:42 »

februari 15, 2017, 02:48:50
#61
Burgeroorlog breekt uit in team-Trump

Chaos in het Witte Huis

Trump heeft door zijn veiligheidsadviseur Flynn de deur te wijzen één probleem opgelost, maar twee nieuwe gecreëerd. Met elke stap die Donald Trump zet, brengt hij zijn presidentschap verder in de problemen. Trump, nog geen vier weken president, kan geen kant meer op. Het gedwongen vertrek van Nationale Veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft voor tweespalt in zijn eigen Republikeinse Partij gezorgd, en een machtsstrijd in het Witte Huis. De Senaat begint mogelijk met een onderzoek naar de banden tussen de regering-Trump en Rusland, waarbij Flynn wellicht onder ede gehoord zal worden.


Trump hoopte dat Flynns vertrek de druk zou halen van een dossier dat blijft groeien: de contacten tussen team-Trump en Russische functionarissen in de weken voordat hij aantrad.

The Washington Post onthulde dat generaal b.d. Flynn, die nauwe banden met de regering-Poetin onderhoudt, meerdere gesprekken voerde met de Russische ambassadeur in Washington. Hierin werden geen kerstwensen uitgewisseld, zoals Flynn eerst zei. Ze bespraken de sancties van de regering-Obama tegen Moskou. Flynn beloofde of suggereerde een verlichting van die sancties als Trump eenmaal president was. Ook liet Flynn vicepresident Pence openlijk liegen over die gesprekken.

Trumps eerste probleem is dat vrijwel niemand gelooft dat Flynn op eigen houtje handelde. Het verhaal van het Witte Huis zwalkt. Strateeg Kellyanne Conway zei dit weekeinde dat Trump alle vertrouwen in Flynn had. Dinsdag zei woordvoerder Sean Spicer weer dat Trump de loyalist Flynn zelf weg had gestuurd, en dat de president al weken op de hoogte was van mogelijke problemen. Dat laatste kan ook bijna niet anders: Trump was door de toenmalig minister van Justitie op de hoogte gebracht van de gesprekken en de leugens van de chantabele Flynn.

De vraag is dus: wat wist Trump van de nauwe contacten tussen zijn naaste veiligheidsadviseur en Rusland? Het vreemde is dat Flynn mocht aanblijven zolang het verhaal niet naar buiten kwam. Er zijn indirecte aanwijzingen dat Flynns gesprekken met de Russische ambassadeur Sergej Kisljak gedeeld werden met de president. Op 29 december werd volgens bronnen bij veiligheidsdiensten gepraat over het verlichten van sancties zodra Trump president werd. Barack Obama had toen net nieuwe sancties ingesteld. Flynn zou Moskou hebben geadviseerd niet te overreageren. De Russische president Poetin besloot een dag later inderdaad geen sancties uit vergelding uit te voeren, en werd geprezen door Trump: „Ik wist altijd al dat hij heel slim is!”

Trump heeft door Flynn de deur te wijzen één probleem opgelost, maar twee nieuwe gecreëerd. Ten eerste: Flynn loopt nu los rond. Hij heeft een besmet verleden: toen hij ontslagen werd door Obama als hoofd van de militaire inlichtingendienst, keerde hij zich vol rancune tegen zijn ex-baas.

Dat maakt Flynn gevaarlijk nu de Senaat een onderzoek overweegt naar de Rusland-affaire. De Republikein Roy Blunt kondigde dinsdag aan dat zijn Inlichtingencommissie de kwestie „uitputtend” wil onderzoeken. Flynn zou daarbij onder ede gehoord worden en daarbij mogelijk immuniteit krijgen. Onder Republikeinse senatoren groeit de onvrede.
Trump heeft geen enkel plan

Tweede probleem: er is een burgeroorlog in Trumps entourage uitgebroken. Flynn heeft daar veel vrienden, zoals adviseurs Steve Bannon en Roger Stone. Dit is de Breitbart-groep: niet-traditionele Republikeinen die niets met de partij hebben, maar geloven in identiteitspolitiek. Ze willen dat Trump symbolische maatregelen neemt tegen migranten of de islam.

Deze groep leed een nederlaag tegen de traditionalisten, met Reince Priebus en Mike Pence als belangrijke kopstukken. Zij willen een klassiek-Republikeinse agenda, met aandacht voor lage belastingen of abortus.

Roger Stone noemde stafchef Reince Priebus dinsdag op Twitter „een dwerg”. Het vertrek van Flynn was „het Pearl Harbor voor Trump-loyalisten”, aldus Stone. De rechts-nationalistische site Breitbart, nog altijd de stem van Steve Bannon, heeft ook de aanval op Priebus geopend. De problemen met Trumps inreisverbod, eerder deze maand, waren allemaal zijn schuld, aldus de site.

Aan vijanden had de Trump-regering al geen gebrek in Washington. De Democraten zijn vrij tandeloos, maar de bureaucratie is een veel sterkere tegenstander. Duidelijk is dat in de inlichtingendiensten, die Trump eerder nazi-praktijken verweet, hooggeplaatste medewerkers Trump willen beschadigen. De eerste onthulling over Flynn in The Washington Post was gebaseerd op negen bronnen.

Trump laat het allemaal gebeuren. Er is geen plan. En trouwens: elk plan maakt alles alleen maar erger. Hij heeft allereerst eendracht in het Witte Huis nodig, maar de steun brokkelt aan alle kanten af. Naaste medewerkers willen de macht, of gewoon hun hachje redden. Senatoren beginnen hun geduld te verliezen. Trumps primaire belang is dat er geen link aan het daglicht komt tussen hem en Flynns activiteiten. Zijn regering is zo lek, dat dat alleen kan als hij brandschoon is.
Nationaal Veiligheidsadviseur Michael Flynn was ruim drie weken Trumps voornaamste functionaris op het gebied van nationale veiligheid. Hij nam maandag ontslag. De Nationale Veiligheidsadviseur is deel van de directe presidentiële staf, die met de president het beleid bepaalt. Hij heeft geen budget of staf, maar hij heeft het oor van de president.

Flynn, een driesterrengeneraal, behoorde tot de controversieelste benoemingen van Trump. Hij radicaliseerde nadat hij onder Obama was weggestuurd als hoofd van de militaire inlichtingendienst. Flynn keerde zich tegen de islam, begon complottheorieën te omarmen en zweepte op de Republikeinse Conventie het publiek op toen dat scandeerde dat Hillary Clinton de gevangenis in moest. Ook zat hij, op uitnodiging van de Russische staatszender Russia Today en tegen betaling, aan een banket met de Russische president Poetin.

Flynn stapte op nadat de veiligheidsdiensten hadden geconstateerd dat Flynn loog over een telefoontje met de Russische ambassadeur in de VS. Dat was geen beleefdheidsgesprek, zoals Flynn onder meer vice-president Mike Pence bezwoer. Onder andere de Amerikaanse sancties tegen Rusland kwamen ter sprake. Zijn liegen hierover maakte hem chantabel.


Bron:NRC
« Laatst bewerkt op: februari 16, 2017, 01:25:57 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 11, 2017, 12:02:02
#60
Sommigen verwijten president Donald Trump dat hij de deur heeft opengezet voor dergelijk gedrag met zijn ongehoord felle kritiek op de rechters.

Is natuurlijk nooit niet goed te praten om te bedreigen , maar als een president zijn fatsoen al niet kan houden tegen de rechtspraak ,dan heb je altijd gekken die zich zeker gesteund op die manier voelen

Gelogd
leef het leven


februari 11, 2017, 00:32:04
#59
Amerikaanse rechters bedreigd na opschorten inreisverbod


Maar Trump zet juridische strijd voort

Enkele rechters betrokken bij het juridische gevecht over president Trumps omstreden inreisverbod hebben bedreigingen ontvangen. De Amerikaanse politie heeft daarop hun bewaking opgevoerd, meldt CNN vrijdag. Volgens de televisiezender is het niet duidelijk om wat voor bedreigingen het gaat, maar neemt de US Marshals Service, die belast is met de bewaking van rechters, de dreigementen ernstig.


Het komt regelmatig voor dat rechters worden bedreigd, maar meestal gaat het daarbij om misdaadzaken, niet om een juridische procedure over de bevoegdheden die de president volgens de grondwet heeft. Sommigen verwijten president Donald Trump dat hij de deur heeft opengezet voor dergelijk gedrag met zijn ongehoord felle kritiek op de rechters.

Trump zette de rechter die het inreisverbod opschortte weg als een 'zogenaamde rechter', beschuldigde de rechters die het beroep behandelden ervan dat ze 'politiek' bedreven en ontplofte helemaal, toen het Hof van Beroep hem ongelijk gaf en de opschorting handhaafde. 'Tot ziens in de rechtszaal!' en 'Dit is een schandalige beslissing!' reageerde president Trump woedend op Twitter.

Trump zou moeten weten dat een aanval op een rechter een aanval op de Amerikaanse rechtsorde is, vond Arthur Roderick, die in de leiding van de US Marshals zat. Anderen vinden het overdreven Trump verantwoordelijk te stellen voor de dreigementen, louter en alleen omdat hij kritiek levert op rechters die zich volgens hem niet aan de wet houden.
Zware nederlaag

De uitspraak van de drie rechters van het Hof van Beroep in San Francisco was een zware nederlaag voor Trump, vooral omdat het vonnis unaniem was. Ook een rechter die bekend staat als conservatief, keerde zich tegen het herstellen van het inreisverbod voor mensen uit zeven islamitische landen.

Een slecht teken voor Trump was dat de rechters de redenering verwierpen van het Witte Huis dat de president onbetwistbare bevoegdheden heeft als het om immigratie gaat. De president heeft volgens hen inderdaad de bevoegdheid buitenlanders de toegang tot het land te ontzeggen, maar dat betekent nog niet dat rechtbanken dergelijke decreten niet aan de grondwet mogen toetsen.

Net als de rechter uit Seattle die het inreisverbod tijdelijk blokkeerde, concludeerde het Hof van Beroep dat er geen bewijs was dat een immigrant uit de zeven betroffen moslimlanden een terroristische aanslag had gepleegd. In hun uitspraak gingen de rechters niet in op de vraag of het decreet in strijd met de grondwet is omdat het is gericht is tegen een specifieke religieuze groep: moslims.

Ze zeiden wel dat bij het beoordelen van die vraag ook uitlatingen over de intenties van de maatregel mogen worden meegewogen. Dat is gevaarlijk voor het Trump-team, omdat Trump zich tijdens de verkiezingscampagne herhaaldelijk uitsprak voor een inreisverbod voor alle mensen uit islamitische landen. Juridische experts voorspelden dat die uitspraken hem zullen achtervolgen in de komende juridische gevechten.

Hetzelfde geldt volgens hen voor de neerbuigende tweets die Trump rondstrooit over de rechterlijke macht. Volgens professor Jack Goldsmith van Harvard Law School respecteren rechters doorgaans de uitgebreide bevoegdheden van de president op buitenlandse gebied, maar zullen die uitspraken Trump toch in de weg zitten als rechters in het vervolg moeten beoordelen hoe ver de macht van de president reikt.

Het Witte Huis liet weten dat Trump vastbesloten is de juridische strijd voort te zetten. Een mogelijkheid is dat hij bij het Hooggerechtshof aanklopt voor een spoedprocedure. Als het Hooggerechtshof de zaak in behandeling neemt, is de kans groot dat de vier conservatieve en de vier meer liberale rechters er niet uitkomen. Dan blijft de uitspraak van het Hof van Beroep van kracht.

Als steunbetuiging aan hun Amerikaanse collega's, publiceerde de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak vrijdag een petitie. 'Het is schokkend om te zien dat onze eigen rechters worden aangevallen door niemand anders dan het hoogste regeringsambt.' Die was vrijdagavond door 129 rechters en officieren van justitie ondertekend.
Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 03, 2017, 19:58:28
#58
gek dit heb ik ook tegen mijn kinderen en enkele vrienden gezegd ......hij gaat het termijn echt niet vol maken ......je merkt aan alles dat hij er totaal geen idee van heeft wat politiek is ,en hoe er mee om te gaan

Gelogd
leef het leven


februari 03, 2017, 18:12:10
#57
Trump wil plaatsmaken voor Clinton'

Donald Trump heeft nooit serieus president van de Verenigde Staten willen worden.

Hij mengde zich alleen in de verkiezingen in de hoop een beter contract te krijgen bij NBC voor zijn show The Apprentice. Dat beweert althans zijn goede vriend Howard Stern tegen CNN.


"Ik denk dat het meer als een grap begonnen is om er wat meer geld uit te slepen bij NBC. Ik denk dat echt", aldus Stern. "Dat is ook de reden waarom Donald nu pleit voor een onderzoek naar verkiezingsfraude. Hij is kwaad dat hij heeft gewonnen. Hij wil nog steeds dat Hillary Clinton wint. Hij is zo ongelooflijk boos, hij hoopt nu dat er iets van stemfraude kan worden gevonden zodat hij de boel over kan geven aan Hillary."

De nieuwe Trump als president heeft Stern ook bijzonder verrast, zegt de bekende Amerikaanse radio- en televisiemaker. "Persoonlijk kan ik het altijd goed met hem vinden. Ik was geschokt toen hij besloot mee te doen aan de verkiezingen en eigenlijk nog geschokter toen mensen dat echt serieus namen. Het verbaast me want hij was altijd voor Hillary. En ik herinner me hem sowieso als pro-abortus."

Stern denkt niet dat Trump zijn termijn zal volmaken. Hij zal er uiteindelijk mentaal aan onderdoor gaan, verwacht hij. "Hij wil aardig worden gevonden, hij wil bemind worden. Hij wil dat mensen voor hem juichen", aldus Stern. Dat geldt volgens hem ook voor Hollywood en de pers. "Al die haat richting hem is niet goed voor hem."

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 31, 2017, 15:31:19
#56

Kan president Donald Trump alles maar maken?


Donald Trump lijkt sinds zijn aantreden als president bijna alles op eigen houtje te beslissen. In rap tempo tekent hij presidentiële decreten over bijvoorbeeld een inreisverbod en het bouwen van een gigantische muur. Voor deze zogenoemde 'executive orders' is geen toestemming nodig van het Amerikaanse parlement. In hoeverre kan de nieuwe president eigenlijk zelfstandig zijn gang gaan?


Het gebruik van decreten staat ook in de Verenigde Staten ter discussie omdat democratische controle ontbreekt. De beslissingen gaan immers buiten de Senaat en Huis van Afgevaardigden om.  Toch maken presidenten er in de Verenigde Staten gretig gebruik van.,,Voor ons lijkt het inderdaad allemaal heel gek'', stelt Amerika-deskundige Jelte Olthof van de Rijksuniversiteit Groningen. ,,In de Verenigde Staten ligt de uitvoerende macht bij de president. Hij kan wetten voorstellen, maar hij kan ook executive orders uitvaardigen, zeg maar een soort huisregels voor de duizenden ambtenaren die voor hem werken. Dat zag je ook bij het nieuwe immigratiebeleid. Feitelijk zegt hij dan tegen de ambtenaren die daar over gaan, hoe ze moeten werken.''

Dictatoriaal
Een executive order is geen dictatoriale maatregel waar niet aan te tornen valt. ,,Een beslissing van de president mag niet in strijd zijn met de wet en kan ook aangevochten worden bij de rechter. Dat zagen we al bij het inreisverbod van Trump.''

Ook het Amerikaanse parlement is niet helemaal machteloos en kan volgens Olthof met wetgeving de president bijsturen. ,,Het Congres kan achteraf vaststellen dat de executive order niet legaal is en het herroepen. Een door het Congres gemaakte wet is altijd sterker dan een executive order. Maar het Congres is best een log instituut. Je bent zo een jaar verder.''Het omstreden inreisverbod van Trump werd deels verworpen door een federale rechter. Maar er zijn meer hindernissen voor een president. Trump kan weliswaar zelf plannen maken, maar voor het geld is hij afhankelijk van het Congres. ,,De president heeft zelf wel een budget, maar dat raakt op een gegeven moment op. Voor grote projecten is natuurlijk heel veel geld nodig en dan kan het Congres ingrijpen.'' 

13.000 keer
Hoewel Donald Trump erg voortvarend van start gaat, is hij beslist niet de enige die kwistig strooit met eigen beslissingen. Barack Obama tekende in acht jaar tijd 275 executive orders. George W. Bush kwam tot 291 keer en Bill Clinton ging daar nog eens overheen met 364 decreten. Alle presidenten van de Verenigde Staten zijn samen goed voor 13.000 eigen beslissingen via een decreet.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 30, 2017, 19:28:04
#55
Spijt van stem op Trump

HALIFAX - Amerikanen die hebben gestemd op Trump, maar daar inmiddels spijt van zeggen te hebben zijn verzameld in het Twitteraccount @Trump_Regrets.


Het account, dat meer dan 130.000 volgers heeft, retweet iedereen die twittert dat hij of zij zich niet meer kan vinden in de beleidsmaatregelen die Trump sinds zijn aantreden heeft doorgevoerd. Inmiddels zijn dat al meer dan 1200 berichten.

Achter het initiatief zit de Canadese studente Erica Baguma. Ze zegt dat ze het vooral voor de lol doet. Ze kwam op het idee toen Trump zei dat hij Hillary Clinton toch niet zou vervolgen voor haar e-mailschandaal, zoals hij tijdens de campagne beloofd had. „Ik was erg benieuwd wat zijn volgers daarvan zouden vinden”, zegt ze tegen CBC News. „Vooral omdat ’lock her up’ zo’n belangrijk onderdeel van zijn campagne was.”

De meest gehoorde klacht is dat Trump zich niet presidentieel gedraagt, zegt Baguma. „Sommige mensen schamen zich voor zijn tweets. Ze kunnen het niet echt verdedigen en dachten dat hij zich na de verkiezingen presidentieel zou gaan gedragen.”

De laatste dagen is ook het door Trump ingestelde inreisverbod voor mensen uit bepaalde moslimlanden een reden voor mensen om te twitteren dat ze spijt hebben van hun stem. „Uw bevel om immigranten en vluchtelingen te weigeren is niet waarom ik op u heb gestemd,” schrijft een twitteraar. „Waarom weiger je niet de moslims uit Saudi Arabië? Die waren verantwoordelijk voor 9/11. Ik heb spijt van mijn stem voor Trump”, schrijft een ander.

Baguma zegt ook veel geleerd te hebben door alle reacties te verzamelen. „Ik had geen idee waarom mensen op hem hadden gestemd, dat was ook een van de redenen waarom ik ermee begonnen ben. Ik had nog nooit een Trump-stemmer ontmoet. Veel van zijn aanhangers hadden hele goede bedoelingen.”

Veel mensen waren naïef en dachten dat zijn opmerkingen over moslims en vrouwen slechts grootspraak waren. Dat hij echt het beste voor de Amerikanen wilde,” zegt ze tegen de zender. „Veel van hen hadden zich niet verdiept in al zijn standpunten en stemden eigenlijk alleen op één onderdeel, zoals het afschaffen van Obamacare.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 29, 2017, 12:36:48
#54

Trump ‘vergeet’ een paar landen


Heeft de Amerikaanse president niet misschien een paar landen vergeten? Steeds meer vragen rijzen over de keuzes van de Amerikaanse president Donald Trump bij diens omstreden inreisverbod voor reizigers uit bepaalde moslimlanden.


Het grondgebied van de Verenigde Staten werd door Trump met onmiddellijke ingang tijdelijk gesloten voor reizigers uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen. Opmerkelijk, volgens commentatoren in de Amerikaanse media, want bij de aanslagen op Amerikaans grondgebied van de laatste twintig jaar was niet één terrorist betrokken uit de aangewezen landen.

Die kwamen namelijk uit Saoedi-Arabië en Egypte (aanslagen 11 september, 2001), Kirgizië (aanslag Boston, 2013), Afghanistan (aanslag Orlando, 2016), Pakistan (aanslag San Bernadino, 2015), Egypte (aanslag Los Angeles, 2002). Bij al deze aanslagen kwamen ruim 3000 mensen om het leven op Amerikaans grondgebied.Opmerkelijk
Opmerkelijk is in dat verband dat het concern van Donald Trump en diens familie toevallig geen zakenbelangen heeft in de landen waarvan burgers nu wel een inreisverbod hebben gekregen maar dat zo’n verbod dus niet geldt voor Saoedi-Arabië, Egypte en Koeweit waar door de Trumps wél zaken worden gedaan en waar ook de meeste terroristen die Amerika pijn deden vandaan kwamen.

Volgens Norman Eisen, voormalig adviseur van president Obama riekt Trumps keuze naar belangenverstrengeling van enerzijds de president en anderzijds de baas van de multinationale onderneming Trump. Dochter Ivanka Trump verklaarde twee jaar gelden nog haar ambities voor de Saudische markt en die van de emiraten.

Grondwet
Eisen zei tegenover de Amerikaanse nieuwszender NPR: ,,Ik denk niet dat onze grondwet de president toestaat om het ministerie van Buitenlandse Zaken en andere overheidsdiensten op te dragen te discrimineren tussen gelijkwaardige mensen. Een president mag geen mensen bevoordelen uit landen die hem ‘giften’ geven boven andere landen die dat niet doen.''

Volgens veel andere juridische experts zit er ‘geen enkele logica’ in de keuzes van Trump. Eisen voorspelt veel rechtszaken.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 27, 2017, 01:21:17
#53
Trump vond moment dat hij nucleaire codes kreeg ‘erg griezelig’

 De Amerikaans president Donald Trump heeft voor het eerst gesproken over het ogenblik dat hij de nucleaire lanceercodes kreeg, op de dag van zijn eedaflegging. Dat deed hij tijdens zijn allereerste interview als president, met ABC News. ,,Een heel ontnuchterend moment", klonk het.


,Als ze je uitleggen waar het voor staat en wat voor een verwoesting het kan aanrichten, dan is dat erg, erg benauwend", vertelde Trump aan journalist David Muir. Of hij er 's nachts wakker van ligt? ,,Nee, want ik heb er vertrouwen in dat ik het juiste zal doen. Maar toch. Erg eng."

In het interview had Trump het ook over de brief die voormalig president Barack Obama voor hem achterliet in het Oval Office van het Witte Huis. Het schrijven van een brief aan de opvolger is een traditie die aftredende presidenten in ere houden. ,,Het was een hele mooie brief", aldus de nieuwe president. ,,Heel goed geschreven. Ik heb Obama gebeld en hem bedankt voor zijn moeite."
Doordacht

Volgens Muir - die de brief niet te lezen kreeg - was de boodschap van Obama wel langer dan die van zijn voorgangers. ,,De brief was lang, complex en doordacht", beaamt Trump. ,,Hij heeft er zijn tijd voor genomen en daar ben ik hem dankbaar voor. Er stonden geen verrassende dingen in, maar er was wel iets dat mijn aandacht trok. Hij schreef dat als hij zou denken dat mijn plan voor de gezondheidszorg beter was dan zijn Obamacare, dat hij het zou steunen. En ik denk dat hij de waarheid sprak."
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 26, 2017, 02:06:59
#52
Trumps 'grote dag': bouw van muur begint binnen maanden

De voorbereidingen voor de bouw zullen meteen al van start gaan, zei de president. Trump wil nog steeds dat Mexico voor de kosten opdraait. ,,Dat kan op een ingewikkelde manier gaan'', aldus Trump. Hij reageerde op de opmerkingen van de Mexicaanse president, die niet wil meebetalen aan de muur.


Ook Vicente Fox Quesada, van 2000 tot 2006 de president van Mexico, maakte nog maar eens duidelijk dat Trump kan fluiten naar zijn centen. Hij creëerde er zelfs de hashtag #fuckingwall voor. ,,Sean Spicer, ik heb het al eens eerder gezegd tegen Donald Trump en ik zeg het nu weer tegen jou: Mexico gaat niet betalen voor die fucking wall.''

Fel bekritiseerd plan

De muur langs de 3200 kilometer lange zuidgrens vormde een belangrijk en fel bekritiseerd onderdeel in de verkiezingscampagne van de Republikein Trump. De muur zou onnodig en veel te duur zijn en mogelijk na de verkiezingen niet terugkeren als serieus project.

Maar verwacht wordt dat Trump vandaag nog een presidentieel decreet daarover zal ondertekenen. De nieuwbakken Amerikaanse president heeft de bestrijding van illegale immigratie als prioriteit bestempeld. Hij ziet het als een groot gevaar voor de nationale veiligheid.
Reeks van maatregelen

Het tekenen van de stukken die de bouw van de muur mogelijk moeten maken, is onderdeel van een reeks maatregelen die illegale immigratie moeten tegengaan. Ook kondigt Trump maatregelen aan tegen lokale overheden die niet meewerken aan het uitzetten van illegalen.

De president is van mening dat de toestroom van illegalen volledig uit de hand is gelopen. Anders dan wat wordt aangenomen, zou het aantal illegale migranten niet tussen de 11 en 12 miljoen liggen, maar minstens om 30 miljoen personen gaan. ,,Een grote dag is voor de nationale veiligheid, en een van de dingen, we zullen de muur bouwen!'', liet Trump vandaag via Twitter weten.

Metershoge hekken

Langs de Amerikaans-Mexicaanse grens staan al metershoge hekken en andere versperringen over een afstand van circa 1000 kilometer. Dat is bijna een derde van de grens die van de Stille Oceaan bij San Diego naar de Golf van Mexico bij Brownsville loopt.

De versperringen zijn er in de jaren negentig aangelegd, eerst om illegale grensoverschrijdingen tegen te gaan en vervolgens zijn er veel hekwerken opgericht na de terroristische aanslagen in de VS in 2001. Grote delen van het grensgebied liggen in een onherbergzame woestijn die moeilijk te doorkruisen is.
Tohono O'odham Nation

Het is nog niet duidelijk waar de nieuwe muur precies moet komen en hoe lang die wordt. De bouw van de muur leidt mogelijk tot conflicten met particuliere eigenaars van land in het grensgebied, beschermers van natuurgebied en de indianen van de autonome Tohono O'odham Nation die langs circa 100 kilometer grens hun eigen stamgebied beheren.

Het plan zou zijn dat er een zeker 15 meter hoge muur uit staal en beton komt. Volgens het Massachussetts Institute of Technology zou er zeker 9,7 miljoen kubieke meter beton en 2,3 miljoen ton staal nodig zijn. De experts van deze prestigieuze technische universiteit schatten de kosten op ten minste 40 miljard dollar.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 26, 2017, 02:03:57
#51

'Absoluut': Trump is overtuigd dat martelen als verhoormethode werkt


De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview met ABC News gezegd dat hij overtuigd is dat martelen in de strijd tegen terrorisme werkt. ,,Ik voel absoluut dat het werkt’’, was zijn reactie op de vraag of waterboarding toegepast kan worden als middel om informatie los te krijgen. Of het ook wordt gebruikt, laat Trump aan zijn kabinet over.


Trumps regering werkt momenteel aan een rapport over de manier waarop de Verenigde Staten het terrorisme bestrijden. Het stuk over de zogenaamde ‘War on Terror’ voorziet in het opnieuw toelaten van nu verboden verhoormethoden als waterboarding. Ook zouden door de CIA buiten de VS gerunde ‘black site’-gevangenissen mogelijk weer worden geopend.
Amerika veilig houden

In het interview zegt Trump dat hij in de strijd tegen Islamitische Staat slechts een doel voor ogen heeft: Amerika veilig houden. Specifiek gevraagd naar zijn standpunt inzake waterboarding, waarbij een verdachte met een lap voor het gezicht met water wordt overgoten en zo het gevoel krijgt te verdrinken, antwoordt de president: ,,We moeten vuur met vuur bestrijden.’’

Hij verwijst naar de gruwelijkheden die IS christenen en anderen aandoet, maar zegt eerst met CIA-directeur Mike Pompeo en zijn minister van Defensie James Mattis te zullen overleggen alvorens nieuw beleid uit te vaardigen. Trump geeft wel aan zijn inlichtingendiensten gevraagd te hebben of marteling werkt. ,,Het antwoord was ‘ja’, absoluut'', aldus de president.
Presidentieel bevel

Persbureau AP, en andere media, kregen vandaag de opzet van een presidentieel bevel onder ogen. Daarin wordt, naast het gebruik van verhoortechnieken, ook over locaties gesproken. Het Pentagon zou worden geïnstrueerd om nieuw gevangengenomen ‘vijandelijke strijders’ naar Guantanamo Bay op Cuba te sturen. Dit in tegenstelling tot het beleid van president Obama, die de gevangenis wilde sluiten.

Wel wil Trump alles ,,binnen de wettelijk toegestane grenzen’’ doen. In het stuk wordt daarom uitdrukkelijk gezegd dat marteling wordt afgekeurd. Het feit dat methoden als waterboarding worden heroverwogen, nadat deze onder Obama werden afgeschaft, laat echter twijfel over de definitie van het woord ‘marteling’.
Methoden in de ban

Naast Obama’s wens om Guantanomo Bay te sluiten, werden namelijk ook verhoormethoden als gedwongen naaktheid, het opzetten van hoofdkappen, afranselingen, seksuele vernedering, het dreigen met honden, nepexecuties, elektrische schokken, verbranding en waterboarding onder zijn bewind in de ban gedaan.

Sean Spicer, Trumps woordvoerder, zegt dat het hier niet om ‘een Witte Huis-document’ gaat, maar wil verder geen commentaar geven. Verwacht wordt dat Trump met het bevel teruggrijpt naar de aanpak van het terrorisme zoals dat onder Bush werd ingesteld. Om precies te zijn, spreekt het stuk over het opnieuw instellen van een presidentieel bevel dat Bush in 2007 tekende. ,, Tot het maximum van wat de huidige wetgeving toestaat.’’ Obama herriep dit bevel later.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 20, 2017, 18:05:55
#50

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 20, 2017, 17:44:04
#49

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 20, 2017, 17:32:01
#48

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Donald Trump
« Reactie #48 Gepost op: januari 20, 2017, 17:32:01 »