Nowlive.eu

Registreren
 

Cyberaanvallen
gelezen 26333 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 30, 2017, 15:01:02
#36

Microsoft: Omvang Petya-aanval valt mee


De cyberaanval dinsdag met de malware Petya heeft veel minder computers geraakt dan verwacht. In totaal bereikte Petya minder dan 20.000 apparaten, zo meldt het techbedrijf Microsoft in een blogpost.


Petya maakt gebruik van zwakke plekken in het Windows-besturingssysteem. De aanval begon in Oekraïne. Meer dan 70 procent van de apparaten die te maken kregen met Petya, staan dan ook in dat land. De malware wist wel zijn weg naar computers in andere landen te vinden, maar dat gebeurde veel minder heftig.

De aanval lijkt over zijn hoogtepunt heen, meldde het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) gisteren al. Petya besmette computers via een automatische update van een softwarepakket.
Rotterdam

In Nederland liggen twee grote containerterminals in de Rotterdamse haven van APM nog altijd stil vanwege de aanval. Wanneer APM de terminals weer operationeel heeft, is nog niet duidelijk. De door de havenhack gestrande containers belanden op allerlei bedrijfsterreinen in de Rotterdamse regio.

Ook farmaceut MSD, pakketbezorger TNT en de 38 vestigingen van bouwmaterialenleverancier Raab Kärcher waren getroffen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Cyberaanvallen
« Reactie #36 Gepost op: juni 30, 2017, 15:01:02 »

juni 08, 2017, 22:39:55
#35
Cyberaanval op al-Jazeera

DOHA - De computersystemen van de Arabische nieuwszender al-Jazeera zijn donderdag op grote schaal aangevallen. De zender is nog wel in de lucht. Al-Jazeera is in handen van de regering van Qatar. Dat land ruziet de afgelopen dagen met andere landen in de regio, waaronder de machten Egypte en Saudi-Arabië.


Het is niet bekend wie achter de aanval op al-Jazeera zitten. Het is ook niet bekend waar de hackers zijn binnengedrongen en of ze iets hebben buitgemaakt. De staatszender QTV heeft uit voorzorg zijn website afgesloten.

De ruzie kwam voor een deel door een recent bericht van het staatspersbureau van Qatar. Daarin liet het staatshoofd, de emir, zich positief uit over Iran, een aartsvijand van veel Arabische landen. Volgens Amerikaanse functionarissen was dat bericht verzonnen door Russische hackers.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 18, 2017, 02:39:11
#34
Advies it'er: 'Bestanden gegijzeld? Zet pc direct uit'


Afgelopen weekend sloeg het ransomware-virus Wannacry toe. Ruim 200.000 computers in 150 landen werden getroffen. ,,Vroeger, als je computer besmet raakte met een virus, kreeg je een pacmannetje op je scherm of werd de pc in het ernstigste geval geformatteerd. Maar dít virus (Wannacry, red.) gaat heel anders te werk. De cryptolocker gaat rustig zijn gang, hij laat niks zien terwijl jij rustig op je pc aan het werk bent. In twintig minuten kan hij al een groot aantal bestanden hebben versleuteld. Vervolgens wordt losgeld geëist.''

PC uitzetten

Volgens Otto Lodewijk, directeur van het Eindhovens it-bedrijf SuitIT, is er maar één goede reactie als op je scherm de boodschap verschijnt dat je bestanden 'gegijzeld' zijn en pas na betaling van 300 dollar aan bitcoins worden vrijgegeven. ,,Direct je pc uitzetten en een expert erbij halen: elke minuut dat een besmette computer aanstaat, kan hij nieuwe slachtoffers maken. Een expert kan je computer bekijken zonder deze op te starten. Hij kan de schade vaststellen, bestanden kopiëren en besmette delen wegnemen. Zoals een dokter een tumor weghaalt.''Elke minuut dat een besmette computer aanstaat,

        kan hij nieuwe slachtoffers maken.Gooi besmette bestanden niet weg: in een later stadium kunnen ze wellicht weer toegankelijk worden gemaakt: ,,Vaak zie je na enkele maanden dat er een antivirus oplossing voor ontsleuteling verschijnt.''

Tijdig updaten

Voorkomen van al deze ellende is beter. En dat kan volgens de it-specialist op vrij simpele wijze. Tijdig updaten van het besturingssysteem is een allereerste vereiste. Zorg ervoor dat je een geldig abonnement hebt op antivirussoftware, zodat ook deze updates -gemiddeld 1 à 2 per dag- uitgevoerd worden.

De makers van Wannacry hebben gebruik gemaakt van een lek in oude versies van Windows dat door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA werd gebruikt. Het lek werd gedicht in recente Windows-versies, maar niet meer in XP. Wegens de grote risico's verpreidde Microsoft afgelopen weekend alsnog een beveiligingspatch voor het 15 jaar oude XP.   

Maak back-ups, het liefst in de cloud. Gebruik liever geen externe harde schijf hiervoor, want ook die kan besmet raken. Lodewijk: ,,Als je toch een backup maakt op een externe schijf, koppel die dan direct los als je daarmee klaar bent."

Mails

De allerbelangrijkste regel is volgens hem echter:  ,,Controleer altijd alles wat je aanklikt of opent. Besmetting begint met een menselijke fout. Open mails niet als je het niet vertrouwt. En wil je toch per se die mail bekijken, doe dat dan op een smartphone of tablet. Een bijlage met een programmaatje wordt door je tablet of telefoon niet geopend: die voeren geen onbekende programma's uit."

Wat je in elk geval niet moet doen is ingaan op de eisen van de cybercriminelen: ,,Daarmee financier je hen alleen maar en je hebt geen enkele zekerheid dat je de bestanden terugkrijgt."

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 18, 2017, 02:30:40
#33

Overheden en energiesector besmet met gijzelsoftware


In de eerste drie maanden van dit jaar zijn twee Nederlandse overheidsinstellingen en een organisatie in de energiesector besmet na een hack met gijzelsoftware. Ook zijn er tientallen kwetsbaarheden in overheidssoftware aangetroffen.


Dat blijkt uit een overzicht dat deze site verkreeg na een beroep op de wet openbaarheid van bestuur (wob) bij het Nationaal Cyber Security Centrum. Het NCSC is de plek waar overheden zich melden als ze een cyberaanval op hun systemen hebben ontdekt. Ook energiebedrijven, banken, nucleaire en chemische bedrijven, roepen bij zulke incidenten de hulp in van het NCSC.

Tussen 1 januari en 1 april 2017 zijn er 116 cyberincidenten geregistreerd. In vier gevallen gaat het om de zogenoemde ransomware, waarbij hackers losgeld eisen voor documenten die digitaal zijn gegijzeld. Het NCSC kan niet zeggen hoe vaak de pogingen van hackers in de eerste drie maanden van dit jaar geslaagd zijn en welke schade daarbij is aangericht. Ook is onduidelijk of de instellingen tot betaling van het geëiste losgeld zijn overgegaan.

Ransomware

Op 10 maart 2017 is een ‘melding ontvangen van ransomware bij een organisatie in de energiesector’. Welke gevolgen deze ‘infectie’ met gijzelsoftware heeft gehad, geeft het NCSC niet prijs. Vast staat wel dat de energiesector tot de meest vitale infrastructuur van dit land behoort. Elektriciteitsbedrijven vormen de risicovolste categorie. ,,Zonder elektriciteit, toegang tot internet, drinkwater of betalingsverkeer ligt de samenleving plat’’, zo beschrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, waaronder het NCSC valt. ,,Als deze infrastructuur uitvalt, kan dat grootschalige maatschappelijke ontwrichting veroorzaken.’’ Dit voorjaar kampten meerdere energiebedrijven en hoogspanningsnetbeheerder Tennet met grootschalige storingen.

Internetexpert Henk van Ess, die in opdracht van het Britse onderzoekscollectief Bellingcat in de wereldwijde aanval met gijzelingssoftware Wannacry dook, vindt het opmerkelijk dat er een instantie uit de energiesector is geraakt. ,,Ik acht het zorgwekkend dat ransomware een energiebedrijf is binnengelopen, omdat die doorgaans niet werkt met gewone pc's en gewone software. Ik weet dat er jarenlang geruchten gingen dat een Nederlands energiebedrijf een enorm bedrag moest betalen voor ransomware, maar het is nooit bewezen.’’ Van Ess betreurt het dat de overheid in het overzicht op geen enkele wijze aangeeft hoe ernstig de hack met ransomware is geweest. ,,Het kan gaan om één computer, maar het kan ook gaan om een hele reeks.’’

Dit weekend werd de wereld opgeschrikt door een gigantische aanval met gijzelsoftware, genaamd Wannacry. Daarbij werden wereldwijd meer dan 200.000 bedrijven en instellingen in 150 landen geraakt. In Engeland kampten ziekenhuizen met levensbedreigende problemen, doordat uitslagen van bloedtesten bijvoorbeeld niet meer binnen kwamen. Maar ook Deutsche Bahn, Telefonica en de Franse autoproducent Renault werden geraakt. In Nederland waren de parkeergarages van Q-Park de dupe.Uit het nu verstrekte overzicht blijkt ook dat in Nederland op 8 maart 2017, twee dagen voor de hack op de energiesector, een overheidsorganisatie is besmet met ransomware. Op 17 februari 2017 was het ook raak in ons land en werd er eveneens een ‘ransomeware infectie’ gemeld. Volgens IT-kenners blijkt uit het overzicht dat overheden kampen met tientallen ‘kwetsbaarheden’. Uit analyse van de 116 gemelde cyberincidenten blijkt er in 45 gevallen sprake van ‘exploitation of vulnerability’, ofwel ‘uitbuiting van kwetsbaarheden’.

IT-expert Ronald Prins, baas van het bedrijf Fox-IT dat gespecialiseerd is in de beveiliging van computers en netwerken, beschrijft dat hackers dan ‘gebruik maken van een bekende kwetsbaarheid’. Van Ess valt hem bij. ,,Verreweg de meeste meldingen in eerste kwartaal hebben te maken met verwijtbare fouten.’’

Phishing, een vorm van internetfraude, waarmee fraudeurs proberen achter bank- of persoonsgegevens te komen, eindigt met 17 gemelde incidenten op de tweede plaats. ,,Dat is in principe ook niet iets wat je overkomt, maar iets waarbij je zelf actief dom moet doen.’’
Gemakkelijke wachtwoorden

Op de derde plaats staat ‘unauthorised acces’, ofwel ‘ongeautoriseerde of onbevoegde toegang’. Van Ess: ,,Van de nummer drie kan ik niet beoordelen in hoeverre dat verwijtbare fouten zijn. Dat kan gaan om een intelligente aanval, maar ook om te gemakkelijk te raden wachtwoorden.’’

Ook de Nederlandse transportsector blijkt met hackers te kampen te hebben, zo tonen de meldingen aan. Op 3 januari werd bijvoorbeeld een melding gemaakt van een ‘ongeregistreerde blue tooth beacon bij een organisatie in de transportsector’. ,,Waarschijnlijk heeft iemand vastgesteld dat er bewegingen van mensenmassa's of individuele personen worden bijgehouden'', aldus internetexpert Sander van Voorst van de Nederlandse website over technologie en elektronica Tweakers. ,,Ik kan me voorstellen dat dat om openbaar vervoer gaat. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft regels over tracking, wifi en bluetooth. Dat mag in Nederland niet zomaar.’’Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 28, 2017, 01:38:37
#32
BEL-gemeenten getroffen door cyberaanval

De sites van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren zijn slachtoffer geworden van een virusaanval.


Vanwege de cyberaanval hebben de BEL-gemeenten alle systeem uit de lucht gehaald en worden de effecten van de aanval onderzocht. Alle afspraken die voor maandagavond en dinsdag stonden gepland, gaan niet door.

Ook kunnen online geen nieuwe afspraken worden gemaakt of andere zaken geregeld worden. Wel kan gebeld worden met 14035 om een nieuwe afspraak te maken.Bron:GooienEemlander

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 05, 2017, 14:02:03
#31

‘Een hacker maakte mijn bedrijf kapot’


Het ging fantastisch met het Zeeuwse foto-, film- en ontwerpstudio PHGR in Goes, tot een hacker toesloeg. Het was een mokerslag die het bedrijf uiteindelijk fataal is geworden. De eigenaar wil collega-ondernemers waarschuwen. ,,We leven in het digitale Wilde Westen.’’


‘Wat kan ons gebeuren?’, dacht de eigenaar Xander Koppelmans wel eens vóór het onheil zich voltrok. Zijn bedrijf bestond al een kwart eeuw, hij hield zeven mensen en een groot aantal freelancers aan het werk, de zaken gingen goed. Maar toen zagen hij en zijn medewerkers op een donderdag ineens de servers leeglopen.

De alarmbellen gingen niet meteen rinkelen, want de systeembeheerder had aangegeven de servers te willen opschonen. ,,Toen duidelijk werd dat dit niet zijn werk was, hebben we meteen de stekker uit de serverkast getrokken’’, vertelt Koppelmans. ,,Maar het was te laat. De servers waren al helemaal leeg getrokken.’’

Grafische bestanden, foto’s, videobestanden… Het bedrijf was in één klap alles kwijt. En dat terwijl studioPHGR bepaald niet over één nacht ijs was gegaan op het gebied van de beveiliging. ,,We hadden reserveservers. Alle data stond op meerdere plekken goed en veilig geparkeerd’’, stelt Koppelmans. ,,Extern backuppen konden we niet, vanwege het trage internet hier op het bedrijventerrein in combinatie met de grote hoeveelheid data die wij produceren.’’
Tonnen schade

Het bedrijf, dat onder meer de provincie, Rijkswaterstaat, de STER en Danone tot haar klanten mocht rekenen, was het materiaal voor veel opdrachtgevers plotsklaps kwijt. De schade liep in de tonnen. ,,Maar goed, we waren kerngezond en konden een klapje hebben’’, stelt de eigenaar. ,,Door dag en nacht te werken zijn we langzaam uit het dal geklommen.’’

Maar toen werd Koppelmans geveld door een burn-out. Ongeveer vier maanden zat hij thuis, terwijl dat eigenlijk niet kon. Als sleutelfiguur binnen het bedrijf werd hij gemist. Het niet doorgaan van een paar grote projecten, vorig jaar, bleek uiteindelijk de nekslag voor de Goese onderneming. ,,Om onze leveranciers geen verdere schade te berokkenen, heb ik zelf het faillissement aangevraagd’’, vertelt Koppelmans. ,,Dat doet wat met je, hoor.’’
Schijnveiligheid

De ondernemer vertelt zijn verhaal om collega’s te waarschuwen voor hackers. Tegelijkertijd stemt zijn boodschap niet vrolijk: er is bijna niks tegen te doen. Zijn bedrijf werkte met goede, gecertificeerde automatiseerders en hardware. ,,Maar we leven allemaal in een soort schijnveiligheid.’’

Koppelmans denkt niet dat de grote hack bij zijn bedrijf is gepleegd door beroeps- of wraakhackers. ,,Wij waren een vriendelijk, klein productiebedrijfje. Wie zou ons bewust willen treffen? Ik denk dat hier sprake was van puur vandalisme. Gewoon, hacken, omdat het lukt. Misschien was het wel een pukkelige puber, die een ICT-opleiding volgt.’’

Wie achter de hack op het Goese bedrijf zat, is nooit bekend geworden, ondanks onderzoek van de cyberpolitie.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 22, 2016, 01:31:56
#30
WikiLeaks: stop cyberaanval

LONDEN - WikiLeaks heeft zijn aanhangers vrijdag opgeroepen om op te houden met de cyberaanval tegen de Verenigde Staten. „Assange leeft nog, WikiLeaks publiceert nog. We vragen aanhangers om te stoppen met het platleggen van het Amerikaanse internet. Jullie punt is gemaakt”, schrijft de site op zijn Twitter-account.


Of de hackers gehoor hebben gegeven aan de oproep, is niet duidelijk, maar de aanval was even later voorbij. Het belangrijke internetbedrijf Dyn, waar de aanval tegen gericht was, meldt op zijn website dat ,,het incident is opgelost”. Door de DDoS-aanval waren veel populaire websites vrijdag onbereikbaar in de Verenigde Staten.

Het is niet duidelijk waarom WikiLeaks in de tweet benadrukt dat zijn oprichter Julian Assange nog leeft. Op alternatieve sites wordt wel al een paar dagen gespeculeerd dat hij is overleden. Assange houdt zich al jaren schuil in de ambassade van Ecuador in Londen, omdat hij bang is dat hij wordt opgepakt en uitgeleverd aan de VS. Eerder vrijdag publiceerde WikiLeaks een foto van bewapende agenten die buiten het ambassadegebouw zouden staan. WikiLeaks heeft de afgelopen jaren veel geheime Amerikaanse documenten naar buiten gebracht.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 21, 2016, 23:31:44
#29
Drie grote cyberaanvallen op DNS-servers

 Een groot aantal websites is voor veel mensen vrijdag moeilijk of niet bereikbaar door aanvallen op de systemen van Dyn, dat domeinnaamservers (DNS) beheert. Websites van onder meer Twitter en Spotify werden daardoor in de VS nauwelijks bereikbaar.


Vooral mensen in de Verenigde Staten ondervinden hinder van de aanvallen. De aanvallen zijn ook in Nederland waarneembaar. Dyn laat op zijn website weten dat de servers doelwit zijn geworden van zeker twee cyberaanvallen.

De eerste aanval begon rond 13.10 uur (Nederlandse tijd). Ruim twee uur daarna waren alle problemen opgelost. Even voor 18.00 uur kwam er echter nog een aanval.

Tegenover de Amerikaanse zender CNBC liet Dyn rond 22.30 uur weten dat er een derde aanval gaande is. Op dat moment was ook de tweede aanval nog niet afgerond.
Informatie

Hackers bestoken de servers met zogenoemde DDoS-aanvallen, waarbij informatie van websites zo vaak wordt opgevraagd dat de servers bezwijken. Hackers gebruiken daarvoor vaak meerdere computers die met schadelijke software zijn besmet.

Volgens Dyn gaat het om "zorgvuldig geplande en uitgevoerde aanvallen" die worden gedaan met "tientallen miljoenen IP-adressen per keer". Elk apparaat dat met internet is verbonden heeft een eigen IP-adres.

Behalve Spotify en Twitter maken ook onder meer Netflix, Wired, PayPal, Reddit en GitHub gebruik van de DNS-servers van Dyn, die in feite een domeinnaam koppelen aan de server waarop een website is opgeslagen.
Onderzoek

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft laten weten onderzoek te doen naar "alle mogelijke oorzaken" van de aanval op de internetinfrastructuur.

Waarschijnlijk werkt de recherchedienst FBI mee aan het onderzoek, aldus twee Amerikaanse functionarissen tegenover persbureau Reuters.
Gamediensten

Online diensten zoals het gamersnetwerk PlayStation Network lijken ook last te hebben van de problemen. Tussen 19.00 en 20.00 klaagden honderden gamers op Allestoringen.nl over netwerkproblemen.

Eveneens worden er problemen met de servers van gamesuitgever Electronic Arts gemeld. Voor veel gamers komt de storing op een uiterst slecht moment.
Bron:NU

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 21, 2016, 22:36:32
#28
Cyberaanval VS treft ook site Buienradar

AMSTERDAM - De cyberaanval op het Amerikaanse bedrijf Dyn heeft nu ook gevolgen in Nederland. De website van buienradar.nl was vrijdagavond urenlang onbereikbaar.


Dyn kreeg vrijdag twee DDoS-aanvallen te verwerken. Amerikanen konden daardoor niet of nauwelijks bij websites en diensten als Twitter, Amazon, CNN, Airbnb, Netflix, Spotify, Pinterest, Reddit, SoundCloud, PayPal, de New York Times, de Wall Street Journal, Fox News, het PlayStation Network en de BBC.

Bedrijven als Dyn zorgen ervoor dat een url overeenkomt met het IP-adres dat erbij hoort. Anders gezegd: ze brengen mensen die een url intikken naar de juiste website. Zulke bedrijven vormen de ruggengraat van het internet. Als hackers zo'n bedrijf aanvallen, kunnen ze veel websites tegelijk platleggen. Bezoekers krijgen foutmeldingen te zien. Een succesvolle aanval op zo'n bedrijf kan dus meer schade aanrichten dan het platleggen van een enkele website.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 07, 2016, 15:00:34
#27
Cyberdiefstal door Russische hacker ’Peace'

MOSKOU - Honderden miljoenen gebruikersnamen en wachtwoorden zijn gestolen bij sites als LinkedIn, Tumblr en Myspace. De cyberdiefstal zou het werk zijn van de Russische hacker 'Peace'.


De hacker heeft mogelijk honderd miljoen gegevens gestolen van VKontakte, de Russische variant van Facebook. De wachtwoorden met voor- en achternamen worden verkocht voor een Bitcoin per stuk, volgens thehackernews.com. Zondag meldde de zoekmachine LeakedSource de cyberdiefstal.


Computerbeveiliger Kaspersky en onderzoeker Brian Krebs vinden het tijd dat mensen hun wachtwoorden te veranderen. Mensen hebben de gewoonte om wachtwoorden voor meerdere sites te gebruiken. Dat is handig, omdat ze minder hoeven te onthouden, maar cybercriminelen weten dat. Zij kunnen hiermee proberen ook op andere sites in te loggen.

Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 03, 2016, 22:10:41
#26
Fiscus waarschuwt weer voor phishing

Amsterdam - De Belastingdienst waarschuwt voor een nieuwe phishingmail waarmee internetcriminelen mensen proberen geld te ontfutselen.


De fiscus meldt op zijn website dat er een nep-e-mail de ronde doet waarin de ontvanger wordt gewezen op een betalingsachterstand op de btw-betaling over 2015. Om die achterstand goed te maken, moet er geld worden gegireerd naar een Iers bankrekeningnummer – voor veel mensen vermoedelijk een signaal dat er iets niet in de haak is.

Grote organisaties als de Belastingdienst worden al langer door criminelen als ’masker’ gebruikt om nietsvermoedende consumenten grote sommen geld te ontfutselen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 14, 2016, 18:46:12
#25
Cybercriminelen beroven tientallen banken

NEW YORK - Cybercriminelen hebben begin deze maand meer dan twintig Amerikaanse en Canadese banken bestolen. Ze sluisden in een paar dagen tijd 4 miljoen dollar weg, omgerekend 3,5 miljoen euro. De daders wisten de systemen van de bank binnen te dringen door twee types 'malware' samen te voegen.


Zakenblad Forbes meldde de digitale kraak donderdag. De beveiligingstak van IBM, X-Force, zegt dat de daders meer bedrijven in het vizier hadden. Het programmaatje dat ze hadden geschreven, nestelde zich in de browsers van nietsvermoedende gebruikers. Wanneer die inlogden bij hun bank, kregen de cybercriminelen hun gebruikersnamen en wachtwoorden in handen. De malware was zo gemaakt dat hij antivirussoftware kon omzeilen.

De daders zijn spoorloos. Volgens IBM komen ze waarschijnlijk uit Oost-Europa. Hoeveel mensen gedupeerd zijn, is niet bekend. Mogelijk was de malware ook actief in Europa en Azië.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 31, 2016, 00:50:33
#24
Tiener dreigt Belastingdienst

UTRECHT - De politie heeft woensdag een 17-jarige jongen uit Alkmaar opgepakt na een bedreiging van de Belastingdienst. Op sociale media werd dinsdag en woensdag gedreigd om de website van de dienst met een DDoS-aanval plat te leggen. Veel mensen zouden daardoor hun belastingaangifte niet op tijd kunnen indienen.


Na onderzoek van het cybercrimeteam van de Eenheid Midden-Nederland in samenwerking met het team high tech crime van de Landelijke Eenheid kwam de jongen uit Alkmaar in beeld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bij een DDoS-aanval worden servers zodanig bestookt dat ze overbelast raken en onbruikbaar worden.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 29, 2015, 01:48:05
#23
NPO-sites uit de lucht door aanval

HILVERSUM - De websites en apps van de NOS en de NPO zijn zaterdagavond platgelegd door een DDoS-aanval op de Nederlandse Publieke Omroep. Rond 21.00 uur lag alles van de NPO en de NOS op internet eruit. De sites en apps van de omroepen, zoals uitzendinggemist.nl, doen het allemaal niet.


Ook regionale omroepen zoals RTV Utrecht en Omroep Gelderland hadden korte tijd problemen.

In het tv-programma Nieuwsuur werd gezegd dat het om een van de grootste aanvallen ooit op de omroepen gaat. Tv en teletekst (op de tv) hebben geen last van de aanval.

Bij een DDoS-aanval bestoken hackers een computersysteem met extreem veel bezoeken. Door deze digitale file gaan servers plat, met veel overlast tot gevolg. Begin oktober werden de NOS en NPO ook al getroffen door een DDoS-aanval.Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 04, 2015, 14:40:18
#22
Hinder NOS-site en apps door cyberaanval

 De website en apps van de NOS hebben zondag last gehad van een DDoS-aanval, waardoor ze ,,zeer slecht bereikbaar'' waren, meldt de NOS. Er zijn aanpassingen in de systemen gedaan, waardoor de site het weer doet. Ook andere websites van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) hebben last gehad van de aanval.


Bij een DDos-aanval bestoken hackers een computersysteem met extreem veel bezoeken. Door deze digitale file gaan servers plat, met veel overlast tot gevolg.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Cyberaanvallen
« Reactie #22 Gepost op: oktober 04, 2015, 14:40:18 »