Nowlive.eu

Registreren
 

Veilig internetten
gelezen 79980 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 27, 2014, 14:04:36
ING kampt met storing internetbankieren

ING heeft vandaag te kampen met een technische storing bij het internetbankieren en mobiel bankieren. Ook kunnen klanten geen iDeal-betalingen doen. Dat heeft een woordvoerder van de bank gezegd.


ING hoopt dat het probleem 'in de loop van de middag' is opgelost. Het onlinebankieren ligt er volgens de zegsman uit door herstelwerkzaamheden na een storing met de app van ING.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Veilig internetten
« Reactie #109 Gepost op: september 27, 2014, 14:04:36 »

september 25, 2014, 18:07:05
Je kind wordt gebruikt voor een rollenspel

Het kan zo leuk zijn, als kersverse moeder je kindje laten zien aan vrienden en familie. En wat is er nu makkelijker dan je foto’s op Facebook of Instagram zetten? Zo kan iedereen ze immers meteen zien. Maar pas op: op het internet houden zich vreemde types schuil, die niet het beste met jou en je kindje voor hebben. Nu is er een nieuw ‘spel’ gaande op Instagram, waar je kinderen kunt ‘adopteren’, alsof het je virtuele kindje is.


Sommige Instagram gebruikers stelen foto’s van baby’s en peuters, plaatsen deze foto’s zelf online op nieuwe accounts en vragen dan andere gebruikers om verhaallijnen te verzinnen. Het heet: het babyrollenspel. Via de hashtag: #babyrp is te zien dat er honderden van dit soort accounts bestaan, meldt de Daily Mail.

Neppe vader en moeder


Het rollenspel speelt zich af op Instagram, waar gebruikers reageren onder de foto. Er is meestal één gebruiker die doet alsof hij of zij de ouder is. Een andere gebruiker doet alsof hij of zij het kind is. De gesprekken zijn vrij onschuldig. Het kind wordt gevoed of er wordt voorgelezen. Gebruikers zeggen: ‘’Ach, wat ben je schattig”. Maar er zijn ook verhaallijnen waar geweld en seks in voorkomt. Accounts die écht heel erg seksueel getint waren, zijn inmiddels verwijderd.

---
Tieners sturen massaal naaktfoto's met telefoon

Slechte publiciteit


Ondertussen zijn er verschillende mensen en organisaties die actie ondernemen tegen dit nieuwe verschijnsel. Met de hashtag: #downwithbabyrp zorgen zij ervoor dat er slechte publiciteit komt rondom dit ‘spel’.

Als een virus


Diana Cha is een moeder die is begonnen met deze hashtag. Een vriendin van haar kwam erachter dat er een foto van Diana’s dochter werd gebruikt op een van deze accounts. De moeders reageerden op het account en ontvingen een antwoord van een ‘rollenspeler’. In de reactie stond dat het slechts een rollenspel is. Daarna verwijderde de rollenspelspeler het account. Vervolgens gingen de moeders op zoek naar meerdere accounts. Zij stuitten op honderden accounts met rollenspellen rondom baby’s. Als een virus verspreidt het zich op het internet, er lijken steeds meer accounts te komen.Dus denk twee keer na als je een onschuldig kiekje van je kind online plaatst!
http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/pubers/23101726/__Tieners_sturen_massaal_naaktfoto_s_met_telefoon__.html

http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/pubers/23065009/__Wat_ik_mijn_jongens_ga_leren__.html

Bron:TelegraafGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 16, 2014, 01:20:47
Britten en Amerikanen hacken ook T-Mobile'

BERLIJN - Klanten van T-Mobile zijn vermoedelijk ook het slachtoffer van de spionage door Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten. Uit documenten van klokkenluider Edward Snowden blijkt dat de netwerken van moederbedrijf Deutsche Telekom, en de tablets, telefoons en computers die ermee verbonden zijn, bespioneerd worden, schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel.


Volgens het magazine uit Hamburg zijn 150 miljoen gebruikers van Deutsche Telekom wereldwijd in de aap gelogeerd. In Nederland heeft T-Mobile ruim vier miljoen klanten. Zij moeten vrezen dat de Britse inlichtingendienst GCHQ en de Amerikaanse collega's van de NSA toegang tot allerlei gegevens hebben.

Deze veiligheidsdiensten gebruiken het spionageprogramma 'Treasure Map'. Het doel van dit programma is niet schatzoeken zoals in Pirates of the Caribbean, maar het gedetailleerd in kaart brengen van het internet. Met deze kaart kan elk internetknooppunt, elke kabel, elke satelliet, elke router en elk met het internet verbonden product gelocaliseerd worden. Zo kunnen laptops en telefoons ook bespioneerd en gehackt worden.
'Cyberattacks'

Volgens Der Spiegel is het doel duidelijk: ,,Het complete internet wordt in kaart gebracht, elk met het internet verbonden product, op elke plek, op elk moment.” De kaart van het globale internet zou interactief zijn, zodat 'cyberattacks' makkelijker gemaakt worden.

Het enige bewijs voor de beweringen is een rood kringetje rond de naam van Deutsche Telekom in de documenten van Snowden, stelde het moederbedrijf van T-Mobile in een reactie. De staatsonderneming uit Bonn kon wekenlang geen bewijs vinden dat hun net door geheime diensten zou zijn gemanipuleerd. Maar toch worden de aanwijzingen zeer serieus genomen, en politie en justitie zijn al aan het werk gezet. ,,De aanval van buitenlandse geheime diensten op ons net zou totaal onacceptabel zijn.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2014, 17:53:25
ING slachtoffer van phishing door internetfraudeurs

 Internetfraudeurs misbruiken momenteel op grote schaal de naam en het logo van ING in e-mails waarmee ze mensen geld proberen af te troggelen. Dat meldt de Fraudehelpdesk. Hij waarschuwt voor deze zogenoemde phishing en vraagt bestemmelingen de berichten door te sturen voor verder onderzoek.


De afgelopen tijd zijn verschillende nepmails opgedoken waarin de naam van ING wordt misbruikt, zegt de Fraudehelpdesk. De ene mail komt volgens hem professioneel over door het gebruik van het logo van de bank, het andere oogt amateuristisch want geschreven in slecht Nederlands. 'Slecht taalgebruik is een van de kenmerken waaraan u een nepmail kunt herkennen,' luidt het in de waarschuwing.

Onpersoonlijk en dwingend
De ontvanger van de mails wordt niet aangesproken met zijn naam, maar als 'Geachte klant' of 'Beste heer/mevrouw', constateert de Fraudehelpdesk. 'Het ontbreken van een persoonlijke aanhef is een van de eigenschappen van een phishingmail.'

De nepmailtjes zijn volgens de fraudebestrijders ook te herkennen aan hun dwingende toon. De ontvanger moet snel actie ondernemen, anders volgen er consequenties. Dat is een truc van oplichters om mensen snel te laten reageren. Een vaag mailadres van de afzender is volgens de helpdesk een indicatie dat het om een nepmail gaat.

Linkje
De phishingberichten bevatten meestal een linkje. Wie het aanklikt, loopt de kans dat persoonlijke gegevens in handen komen van de internetfraudeurs. De 'aanklikker'  kan ook terechtkomen op zogenoemde malwarewebsites waarbij zijn of haar computer wordt geïnfecteerd met schadelijke software.

Een foute link of knop is te herkennen door met de cursor boven de link te hangen zonder erop te klikken. Bij de meeste programma's, zoals Internet Explorer, Firefox, Chrome en Outlook, verschijnt het adres linksonder in beeld. Gebeurt dat niet dan is de kans groot dat het om phishing gaat, zegt de Fraudehelpdesk.

Begin vorig jaar waarschuwde de politie ook al voor phishingberichten die afkomstig leken te zijn van ING. Eerder deed de overheid dat ook voor phishing in het algemeen in Postbus 51-spotjes.

Banken
Duizenden Nederlanders vallen jaarlijks ten prooi aan internetfraudeurs via praktijken zoals phishing. Dat kost banken veel geld. In samenwerking met de Consumentenbond stelden ze daarom veiligheidsregels op zoals het gebruiken van een up-to-date virusscanner en de verplichting om regelmatig in te loggen via internetbankieren om te kijken of ten onrechte geld is afgeschreven.

Klanten die zich niet aan deze veiligheidsregels houden, lopen het risico zelf te moeten opdraaien voor de schade.

Tweede Kamer
De PVDA vindt dat banken de schade moeten blijven vergoeden bij phishing en andere fraude. Kamerlid Henk Nijboer diende daarover vandaag een initiatiefnota in bij de Tweede Kamer, zo staat te lezen op de website security.nl

De Fraudehelpdesk, onderdeel van de Stichting Aanpak Financieel-Economische Criminaliteit in Nederland, vraagt mensen die phishingberichten van ING of andere banken ontvangen, deze door te sturen naar valse-email@fraudehelpdesk.nl en de nepmails daarna te verwijderen.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 24, 2014, 23:22:14
Storing internetbankieren Rabobank

   Rabobank-klanten kunnen sinds een paar uur niet meer internetbankieren. Een woordvoerder van de bank zegt dat de storing om 20.45 begon.


Onder meer de Rabobank-app geeft de foutmelding: onverwachte fout. Wat de oorzaak is van de storing is niet bekend. Technici zijn bezig met het oplossen van het probleem.
Irritant

Op Twitter klagen klanten dat ze niet kunnen internetbankieren. Oud-ChristenUnie-leider André Rouvoet noemt de storing op Twitter irritant.

De afgelopen tijd heeft de Rabobank vaker last van storingen.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 24, 2014, 21:32:00
Gebruik geen Internet Explorer ---->   http://home.nowlive.eu/nieuws/42196

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 03, 2014, 11:44:52


mei 01, 2014, 19:24:58
Microsoft komt met patch voor Internet Explorer

 Microsoft komt vanavond met een update voor Internet Explorer om het beveiligingslek te dichten. Mensen die automatische updates hebben ingeschakeld, krijgen hem vanzelf, aldus het bedrijf. Anderen moeten de update zelf downloaden.


Deze week waarschuwde Mircosoft voor een groot lek in de browser waardoor het gebruik ervan niet meer veilig was. De update is ook beschikbaar voor Windows XP. Eerder gaf het bedrijf nog aan dat er geen oplossing zou komen voor dit besturingssysteem. Het zou nu gaan om een uitzondering.Bron:AD

« Laatst bewerkt op: mei 01, 2014, 19:43:28 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 28, 2014, 23:23:59
VS raden gebruik Internet Explorer af


AMSTERDAM - Na eerdere waarschuwingen van de Britse regering ontraadt nu ook het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken het gebruik van Internet Explorer.

Deze browser moet voorlopig worden gemeden totdat een gevaarlijk lek in de browser is gedicht. Aanbevolen wordt tijdelijk over te gaan op andere browsers zoals Google Chrome of Mozilla Firefox zolang hackers vrij spel hebben in het Microsoft-product.

Internetgebruikers kunnen voorlopig beter een andere browser gebruiken dan Internet Explorer, stelde het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse veiligheid in een reactie op het grote lek in de browser van Microsoft dat dit weekeinde werd geopenbaard
.


Ook wordt met klem aangeraden de laatste versie van anti-virussoftware te gebruiken. Volgens het ministerie in Washington kan het lek computersystemen na infectie volledig onveilig maken met alle kwalijke gevolgen vandien.
Misbruik lek

Hackers zijn momenteel volop actief om snel het lek te misbruiken. Microsoft werkt hard aan een oplossing voor dit probleem dat afgelopen weekeinde werd ontdekt. Die zal er overigens niet komen voor computers die draaien op het sterk verouderde Windows XP.

 Microsoft zal geen updates meer voor Internet Explorer uitbrengen voor consumenten die nog XP op hun pc hebben staan. Mikko Hypponen, virusexpert van F Secure, riep XP-gebruikers gisteren op om snel af te stappen van Internet Explorer.

Het lek werd ontdekt minder dan drie weken nadat Microsoft de ondersteuing van XP stopte. Internet Explorer waarvan de versies 6 tot 11 voorlopig onveilig zijn, is in Nederland de meest gebruikte browser.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 28, 2014, 19:48:34
"Gebruik geen Internet Explorer"

Op het internet surfen via Internet Explorer van computergigant Microsoft is niet veilig. Er zit een lek in het programma waardoor krakers virussen op je computer kunnen zetten of je gegevens kunnen stelen. Dat geeft Microsoft zelf toe. Ze zeggen wel dat er geen probleem is als je naar veilige sites surft, maar specialisten raden toch aan om via een ander programma op het internet te gaan.
Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 27, 2014, 18:04:12
#99
KPN waarschuwt voor nepmailtjes

KPN waarschuwt computergebruikers om attachments in e-mails die van het telecombedrijf lijken te komen niet te openen. Dat liet KPN vandaag weten.Volgens het telecombedrijf zijn er e-mails in omloop die afkomstig lijken te zijn van de dienst waar klanten van KPN misstanden kunnen melden (de Abusedesk). In tegenstelling tot berichten van het bedrijf zelf bevatten die mails een attachment, dat computers met schadelijke software besmet als het wordt geopend. KPN waarschuwt gebruikers daarom het betreffende bericht direct te verwijderen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 21, 2014, 12:22:59
#98
ACM waarschuwt voor virus 'banking trojan'

 Via tientallen grote populaire Nederlandse websites is maandagavond een computervirus verspreid. Het gaat om een zogenoemde 'banking trojan' die ongemerkt financiële gegevens kan stelen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) roept consumenten vandaag op met spoed in actie te komen.


Iedereen die afgelopen maandagavond bekende webwinkels en andere populaire websites heeft bezocht en gebruikt maakt van Windows wordt geadviseerd een virusscan te doen om daarmee verdachte bestanden te verwijderen, zegt een woordvoerster van de toezichthouder. Ook kunnen deze mensen komende tijd het beste hun bankrekening in de gaten houden of er niet door onbekenden bedragen zijn afgeschreven.

De ACM kan niet zeggen om welke sites het precies gaat.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 19, 2013, 13:21:53
#97
DigiD krijgt opvolger in 2015

DEN HAAG - De opvolger van het online identificatiesysteem DigiD moet in 2015 gereed zijn. Het nieuwe systeem (eID) moet meer zekerheid bieden en is geschikt voor het uitwisselen van privacygevoelige gegevens, zoals medische, financiële of juridische informatie.


Wat vorm en gebruik betreft is het vergelijkbaar met een bankpas. De ministers Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Henk Kamp (Economische Zaken) hebben dat donderdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Binnen het eID-stelsel kunnen mensen straks met de identificatiemiddelen van hun keuze veilig online zakendoen met de overheid en bedrijven. Het stelsel helpt tegen cybercrime en identiteitsfraude, omdat beter kan worden vastgesteld of een persoon ook echt is wie hij zegt te zijn. Daarnaast maakt eID het mogelijk dat organisaties online de leeftijd van iemand kunnen controleren.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 18, 2013, 18:56:16
#96
Storing bij internetbankieren ING

AMSTERDAM - Klanten van ING kunnen sinds woensdagmiddag niet bankieren via internet of mobiel. De bank heeft last van een storing, liet ING weten.


Online betalen via Mijn ING, iDEAL en Mobiel Bankieren is momenteel niet mogelijk. We doen ons best dit z.s.m. op te lossen. Onze excuses”, aldus de bank op Twitter. Op dit sociale medium doen veel klanten hun beklag over de storing. In juni kampte de bank ook al met technische problemen met internetbankieren.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 04, 2013, 11:16:44
#95
welk pol.bureau moet je dan bellen om je bevinding te vertellen??

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Veilig internetten
« Reactie #95 Gepost op: september 04, 2013, 11:16:44 »