Nowlive.eu

Registreren
 

Veilig internetten
gelezen 79980 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 30, 2015, 15:37:50
Nederland walhalla cyberaanvallers

amsterdam - Een op de twaalf van het totale aantal cyberaanvallen in de wereld werd in het tweede kwartaal van dit jaar verstuurd vanuit Nederland. Dat meldt NU.nl op basis van gegevens van het beveiligingsbedrijf Kaspersky. Het bedrijf onderzocht cyberaanvallen die door de eigen software werden tegen gehouden.


8,3 procent van cyberaanvallen wordt verstuurd vanuit ons land en daarmee staat Nederland derde op de ranglijst, na Rusland en de Verenigde Staten. Duitsland en Frankrijk staan respectievelijk op plaats vier en vijf.

In totaal werden er in de periode van april tot en met juni van dit jaar 379,9 miljoen cyberaanvallen afgeweerd door Kaspersky. Daarvan werden er 31.467.495 vanuit Nederland verstuurd.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Veilig internetten
« Reactie #124 Gepost op: juli 30, 2015, 15:37:50 »

juli 08, 2015, 16:39:31
Mensen kunnen het programma Flash op hun computer voorlopig beter uitschakelen. Er is een groot lek aan het licht gekomen. Daarvoor waarschuwen Adobe, dat Flash heeft ontwikkeld, en computerbeveiliger Symantec


IPV uitschakelen kun je de flash player (update) opnieuw binnenhalen en installeren.


Klik op de link
--->>>  https://get.adobe.com/flashplayer/?loc=nl

en volg de stappen, vink wel de antivirus van MC Affee uit  ;-)
« Laatst bewerkt op: juli 08, 2015, 16:58:34 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 08, 2015, 16:04:26
'Schakel Flash op computer uit'

 Mensen kunnen het programma Flash op hun computer voorlopig beter uitschakelen. Er is een groot lek aan het licht gekomen. Daarvoor waarschuwen Adobe, dat Flash heeft ontwikkeld, en computerbeveiliger Symantec. Flash wordt vooral gebruikt om spelletjes te spelen en filmpjes te bekijken.


Het lek kwam aan het licht na een cyberaanval vorige week op een omstreden Italiaans bedrijf, Hacking Team. Dat helpt inlichtingendiensten met internetspionage. De aanvallers brachten interne e-mails, codes, klantenlijsten en andere gegevens naar buiten. Toen onderzoekers de informatie bestudeerden, zagen ze het gat in Flash.

Risico
Dankzij het gat in de beveiliging kunnen kwaadwillenden een computer laten vastlopen. Vervolgens kunnen ze de controle helemaal overnemen. Het risico bestaat dat hackers massaal gebruik maken van het lek voordat de makers van Flash het gat weten te dichten, aldus Symantec.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 15, 2015, 22:17:41
Cyberaanval op computersysteem Bondsdag

Er is ingebroken in het computersysteem van het Duitse parlement, de Bondsdag in Berlijn. Het gaat om een zware cyberaanval, meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel. Een deel van het systeem is platgelegd om te voorkomen dat de inbrekers gevoelige informatie onderscheppen.


De aanval werd enkele dagen geleden opgemerkt door de veiligheidsdienst van het parlement. Ook de Duitse inlichtingendienst merkte op dat er iets niet in de haak was en waarschuwde daarop de Bondsdag. Mogelijk gaat het om een poging tot spionage. De veiligheidsdienst BfV onderzoekt de zaak.

Gevoelige informatie
Het is nog niet bekend of de inbrekers toegang hebben gekregen tot gevoelige informatie. Onder meer de parlementscommissie die onderzoek doet naar de samenwerking tussen de Duitse inlichtingendienst en de Amerikaanse evenknie NSA kan voorlopig niet in het systeem vanwege de platlegging. Het is niet bekend wanneer de aanval werd uitgevoerd.

Het is evenmin bekend of de Tweede Kamer ook doelwit was. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is niet in actie gekomen om te helpen. Het zegt dat het eerst aan diensten zelf is om zo'n aanval af te slaan.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 12, 2015, 18:56:28
Peter R. De Vries: Internetpesters Aangepakt
Afl. 1


Programma waarin misdaadverslaggever Peter R. de Vries slachtoffers van internetpesten te hulp schiet. Hij spoort met zijn team de (vaak anonieme) webterroristen op en confronteert deze daders met hun gedrag.
Bron:RTLXL.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 28, 2015, 14:30:14
Internetoplichting via koopsites toegenomen


 Koopjesjagers op internet zijn nog nooit zo vaak bedonderd als in het afgelopen jaar. Vooral websites voor tweedehands spullen zijn een broedplaats voor oplichters. Fraudeurs gebruiken slinkse trucs om kopers geld uit de zak te kloppen en vergaren zo in mum van tijd een fortuin. Velen komen er ook nog eens ongestraft mee weg.


Dat blijkt uit de Veiligheids Monitor van het CBS. Afgelopen jaar konden maar liefst 490.000 koopjesjagers fluiten naar hun geld. Dat zijn er 85.000 meer dan 2 jaar geleden.

Verkoopsites zelf doen er alles aan om oplichting tegen te gaan. Ze geven tips aan kopers om hen voor een miskoop te behoeden. Zo wordt het toesturen van identiteitsbewijzen afgeraden. En is het slim om altijd langs te gaan bij de verkoper. Ook kan de betrouwbaarheid van elke verkoper worden gecheckt bij de politie. Bij vijf verdachte meldingen worden verkopers geweerd.

Opsporen
Bij Marktplaats.nl gaan ze nog een stap verder. Daar zijn elke dag 24 mensen in touw om frauduleuze advertenties op te sporen en te verwijderen. En dat helpt, zegt woordvoerder Jasper Teijsse van Marktplaats.nl. ,,Elke dag delen we meldingen van gebruikers met de politie. Advertenties van oplichters kunnen we zo heel snel verwijderen.''

Per dag gaat het om ongeveer 35 frauduleuze advertenties, zo'n 0,01 procent van alle 350.000 advertenties op een dag. Maar ondanks alle inspanningen van marktplaatsen zelf om oplichters van hun websites te weren, kunnen slimme oplichters er nog steeds ongestoord hun gang gaan, blijkt wel uit de talloze berichten van opgelichte kopers op internetfora. Marktplaats erkent dat de maatregelen niet waterdicht zijn. ,,Maar het is beter dan het ooit was,'' zegt Jasper Teijsse. ,,Het nadeel is dat oplichters ook niet stilzitten. Ze gaan steeds geraffineerder te werk.''

Ongestraft
Veel daders blijven ongestraft, onder meer doordat veel gedupeerden niet eens de moeite lijken te nemen om aangifte te doen. Van de half miljoen slachtoffers stapten er vorig jaar 43.000 naar de politie. Het merendeel hoort daarna nooit meer iets. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting heeft niet de capaciteit om alle zaken op te pakken. ,,We moeten keuzes maken,'' zegt projectleider Gijs van der Linden van het meldpunt.

Speciale aandacht krijgen vooral oplichters die goed georganiseerd zijn en zo vele slachtoffers maken. Of weinig, maar wel voor zeer hoge bedragen mensen oplichten. ,,Dat kan nadelig zijn voor mensen die voor een paar tientjes zijn gedupeerd. Maar aangifte doen heeft altijd zin. Het kan uiteindelijk leiden tot een grote zaak.''

Vorig jaar loste het team 170 zaken op.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 06, 2015, 14:46:54
Opnieuw storing ING-internetbankieren


Er is opnieuw een storing bij ING Internetbankieren. Inloggen via zowel de app als de website (Mijn ING) is niet mogelijk. Ook kunnen klanten iDeal niet gebruiken.


ING is op dit moment onderzoeken wat de oorzaak is, laat een woordvoeder weten. Het is onduidelijk wanneer de storing zal zijn verholpen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 05, 2015, 14:50:29
zodra je op internet gaat is al niets meer prive of je nou fb zit of op email of chat of op een andere site waar je berichten plaatst je prive is meteen weg. overal kunnen de beheerders van een site jou ip adres zien.

dus wil je echt helemaal prive blijven moet je internet vermijden

Gelogd
Ik leef me leven zoals ik dat wil.


februari 04, 2015, 20:29:38
Nieuwe voorwaarden Facebook: wat verandert er?

Vanaf vrijdag gelden de 'nieuwe' gebruikersvoorwaarden van Facebook. Hoewel er weinig nieuw is aan de voorwaarden, is er al een tijd een hoop te doen over privacy op Facebook. We zetten de belangrijkste punten op een rij zodat jij weet wat er gebeurt met je foto's en statusupdates.


Toen bekend werd dat er nieuwe gebruikersvoorwaarden gaan gelden op Facebook, brak er toch een beetje paniek uit. Gaat Facebook met je foto's aan de haal? Mensen plaatsten uit protest statements op Facebook waarin ze aangaven dat foto's en andere content niet gebruikt mogen worden voor andere doeleinden. Het haalt weinig uit. Wie een account heeft op Facebook is namelijk al akkoord gegaan met de voorwaarden.

Facebook deed lange tijd geheimzinnig over haar gebruikersvoorwaarden en privacyregels. Nu is het beleid uiteengezet voor gebruikers, dat vanaf morgen zal gelden. Wat zijn de opvallendste punten?
Wat voor gegevens verzamelt Facebook?

Facebook verzamelt informatie over 'dingen die je doet en gegevens die je levert'. Dat is niet nieuw. Al langer is bekend dat gegevens worden verzameld wanneer je je aanmeldt voor een account, items maakt of deelt, berichten verstuurt en communiceert met anderen. Voorbeelden hiervan zijn de locatie van een foto of de datum waarop het bestand is gemaakt.

Ook verzamelt Facebook gegevens wanneer anderen een foto van je delen, je een bericht sturen, of je contactgegevens uploaden, synchroniseren of importeren.


Aankopen en apparaten


Als je diensten gebruikt voor aankopen verzamelt Facebook betalingsgegevens, zoals het nummer van je creditcard of betaalkaart en andere kaartgegevens, andere account- en verificatiegegevens, en details met betrekking tot facturering, verzending en contactgegevens. 

Facebook weet ook op welke apparaten jij de diensten gebruikt, zoals de computer, telefoon of andere apparaten waarop je diensten opent of installeert. Denk aan: besturingssysteem, batterijsterkte, wifi-signalen en mobiele provider. Zelfs mobiel telefoonnummer, ip-adres en tijdzone kunnen worden achterhaald.
Extern

Facebook kan ook zien welke websites en apps je bezoekt aan de hand van de Vind ik leuk-knop of mogelijkheid tot Facebook-aanmelding op externe websites. In de privacyvoorwaarden staat: ,,We verzamelen onder meer gegevens over de websites en apps die je bezoekt, je gebruik van onze diensten op die websites en apps, en de gegevens die de ontwikkelaar of uitgever van de app of website jou of ons geeft."


 Je profielfoto kan worden gekoppeld aan een advertentie om je activiteit op Facebook te laten zien. Denk dan aan een advertentie waarbij te zien is dat jij de pagina van Starbucks leuk vindt. Je naam en foto zijn alleen te zien voor mensen die toestemming hebben om je pagina-vind-ik-leuks te bekijken. Facebook doet dit om op basis van wat vrienden delen en leuk vinden, producten en diensten aan te bieden. Je gegevens worden hiermee niet verkocht aan adverteerders. Facebook geeft toepassingen van derden en advertentienetwerken geen toestemming jouw naam of foto in advertenties te gebruiken.

Als je niet wilt dat Facebook of andere deelnemende bedrijven gegevens verzamelen en gebruiken die zijn gebaseerd op jouw activiteiten op websites, apparaten of apps buiten Facebook om je advertenties te tonen: hier kun je je afmelden http://www.youronlinechoices.eu. De privacy-instellingen binnen Facebook gaan voornamelijk over wat andere Facebookers op je profiel kunnen zien.
Eigenaar van je eigen content?

Je geeft je eigen auteursrechten niet weg op Facebook. In de voorwaarden staat: ,,Je verleent ons een niet-exclusieve, overdraagbare, royaltyvrije, wereldwijde licentie om alle IE-inhoud te gebruiken die je plaatst op Facebook of in verband met Facebook (IE-licentie). Deze IE-licentie eindigt wanneer je jouw IE-inhoud of je account verwijdert, tenzij je jouw inhoud hebt gedeeld met anderen en zij de inhoud niet hebben verwijderd." Deze licentie, en dus je foto's, kan Facebook wel verkopen aan derden.

Reclaim ontwikkelde een app waarmee je foto's kan voorzien van een watermerk. De app was een antwoord op de voorwaarden van Facebook. De app werd verwijderd door Facebook, maar zou inmiddels weer toegankelijk zijn. Met het watermerk is de herkomst van je foto altijd te herleiden.

Inhoudelijk wijzigt er weinig aan de gebruikersvoorwaarden, het is alleen duidelijker dat Facebook een hoop van haar gebruikers weet.

Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 04, 2015, 02:02:33
Kwart miljoen Facebookers slachtoffer virus

 Het virus dat zich via Facebook verspreidt, heeft volgens de ontdekker ervan al 260.000 slachtoffers gemaakt.

Dat meldt Security.nl. Het gaat om malware die gebruikers naar een pornovideo lokt.


Op de site krijgen de nieuwsgierige bezoekers een melding dat ze een Flash Player moeten downloaden.

Doen ze dat, dan installeren ze een Trojaans paard.


Die zorgt via een extensie in de browsers op de pc dat de malware steeds updates krijgt.

Volgens onderzoeker Mohammad Reza Faghani zorgt de extensie er ook voor

dat virusscanners en andere veiligheidstools de malware met rust laten.


In een update schrijft Faghani ook dat de makers van de malware alweer een nieuwe truc hebben bedacht.

Daarbij worden Facebookgebruikers gedwongen een bepaald profiel te volgen.

De malware zou vooral slachtoffers maken in Zuid-Amerika, Afrika en India.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 06, 2014, 15:30:00
Rabobank waarschuwt voor phishing


Rabobank waarschuwt klanten voor valse e-mails. In een bericht op de site meldt de bank dat criminelen de komst van de nieuwe Rabo Scanner aangrijpen om mensen phishingmails te sturen. Dat zijn mails met een link erin die uitkomt op een nagemaakte site. Doorgaans is de bedoeling van criminelen om achter inloggegevens voor internetbankieren te komen.


In een voorbeeld dat de bank online heeft gezet staat dat de ontvanger via een link in het mailbericht de Rabo Scanner kan bestellen. Of dat er een betaling is gedaan en dat die is te bekijken via de link in een mail. De Rabo Scanner is de opvolger van de Random Reader.

Rabobank adviseert mensen die zulke mails krijgen om er niet op in te gaan. De mail moet direct worden weggegooid en de ontvanger moet er niet op reageren. De Rabo Scanners worden automatisch verstuurd, daar hoeft een klant zelf geen actie voor te ondernemen. Rabobank belt of mailt mensen niet over de scanner.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 18, 2014, 18:05:38
Opnieuw storing online bankieren ING

AMSTERDAM - ING kampt opnieuw met een storing. Uit berichten op de website Allestoringen.nl blijkt dat klanten de online bankieren-app niet kunnen gebruiken. Een woordvoerder ING Nederland heeft de storing bevestigd.


"Mensen kunnen niet inloggen op Mijn ING", laat hij weten. Overigens zijn iet ale klanten slachtoffers van de stroning. Sommige mensen kunnen wel inloggen. Maar die gebruikers kunnen, net als de mensen die niet in kunnen loggen, geen betalingen doen via de app, de website of iDeal.

De eerste meldingen kwamen rond 15.30 uur binnen. Mensen klagen dat ze niet kunnen inloggen bij de app. Ook klagen enkele mensen dat het inloggen op de pc ook niet gaat. Op Twitter biedt ING verontschuldigingen aan voor de storing. "We werken hard aan een oplossing", staat te lezen in een tweet.

Waardoor de storing komt, is onduidelijk. Ook kan ING nog niet aangeven wanneer klanten weer online kunnen bankieren.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 17, 2014, 23:27:54
Cybercriminelen gijzelen pc's en bestelling en eisen bitcoins

Cybercriminelen hebben hun pijlen gericht op mensen die pakjes van PostNL en DHL verwachten. De criminelen sturen een e-mail naar de klanten, waarin staat dat het pakket niet kon worden bezorgd. Daarbij staat een link naar een nagemaakte website. Als de klant een pdf-bestand opent, nemen de criminelen de computer over. Dat meldt de Volkskrant vrijdagavond.


Gedupeerden moeten 400 euro in bitcoins betalen. Als ze dat niet doen, dreigen de daders foto's en documenten weg te halen. PostNL weet niet hoeveel mensen hier de dupe van zijn geworden.

De daders, waarschijnlijk Russen, kunnen met bitcoins snel en anoniem aan geld komen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 12, 2014, 19:43:43
Snowden: Gooi Dropbox weg, mijd Facebook en Google

Volgens klokkenluider en voormalig CIA-medewerker Edward Snowden doe je er, indien je op je privacy bent gesteld, goed aan weg te blijven bij populaire internetdiensten zoals Dropbox, Facebook en Google.


Snowden, die een tijdelijk asiel geniet in Rusland, gaf een satellietinterview als onderdeel van het New Yorker Festival. Gevraagd wat we kunnen doen om onze privacy te beschermen, riep hij allereerst op tot een hervorming van het overheidsbeleid.

Verantwoordelijkheid
'Sommige mensen stellen dat ze niets te verbergen hebben. Maar als je dat zegt: 'ik heb niets te verbergen', zeg je ook 'ik geef niet om mijn recht op privacy'. Zo werkt het niet. De regering moet het binnendringen van je rechten verantwoorden'.

Op individueel niveau, moeten mensen volgens Snowden beveiligde tools zoeken en niet langer gebruikmaken van diensten die 'je privacy vijandig gezind zijn'.

Dropbox
'Begin met het weggooien van je Dropbox, want het bevat geen beveiliging. Er zijn alternatieven, zoals SpideOak'. Deze zomer verklaarde Snowden al hetzelfde, waarop Dropbox reageerde door te stellen dat privacy voor hen een topprioriteit is.

Facebook en Google
De Amerikaan voegde er aan toe dat Facebook en Google hun beveiliging weliswaar hebben verbeterd, maar dat ze nog altijd 'gevaarlijke diensten' blijven die 'mensen moeten mijden'.

Enigszins ironisch zag iedereen die het interview bekeek via Google Hangout of YouTube de hele tijd het logo van Google boven Snowdens hoofd. Zijn laatste advies luidde: 'Verstuur nooit onbeveiligde sms'en, maar gebruik diensten als RedPhone en Silent Circle'.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 05, 2014, 21:09:32
Kamer steunt plan voor minder cookies

Internetters worden voortaan minder vaak lastiggevallen met de vraag of het goed is als er cookies op de computer worden geplaatst. VVD, PvdA, CDA, SP, PVV en D66 spraken vandaag hun steun uit voor het voorstel waarmee minister Henk Kamp (Economische Zaken) de cookiewet wil vereenvoudigen en verbeteren.


Voortaan hoeft een website alleen nog toestemming te vragen voor cookies die gevolgen hebben voor de privacy. Nu moeten bedrijven nog verplicht alle cookies melden die ze op een pc achterlaten. Cookies zijn kleine bestanddelen die op computers worden geplaatst als mensen op internet een website bezoeken. Bedrijven kunnen hiermee hun site laten werken, bijvoorbeeld bij een webshop, maar kunnen ook het surfgedrag van internetters in de gaten houden.

Op verzoek van de Kamer gaat Kamp in overleg met onder meer brancheorganisaties om te kijken of er meer eenheid kan komen in de cookiemeldingen. Voor de kerst wil hij daar meer duidelijkheid over hebben. Verder heeft de minister er geen probleem mee dat op verzoek van de PVV uitdrukkelijk wordt vastgelegd dat een publieke instelling geen hinderlijke 'cookiemuur' mag opwerpen die bezoekers toestemming vraagt voor het gebruik van cookies.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Veilig internetten
« Reactie #110 Gepost op: oktober 05, 2014, 21:09:32 »