Nowlive.eu

Registreren
 

PC nieuwtjes
gelezen 41703 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 20, 2016, 16:17:54
#72
'HP moet betalen voor weigerprinters'

Webwinkel 123inkt wil dat printerfabrikant HP consumenten compenseert voor de schade die ze lijden door een printerupdate. De webwinkel richt een stichting op waar consumenten zich kunnen aansluiten voor een schadeclaim.


Sinds vorige week accepteren sommige printers geen inkt meer van verschillende huismerken. Dat komt door een update die HP heeft uitgestuurd.

Klanten moeten vanwege die update overstappen naar inktcartridges van HP. Die inkt is in sommige gevallen tientallen procenten duurder.
Duizenden mails

123inkt heeft meer dan 3.000 e-mails van klanten gekregen over de kwestie. Het bedrijf gaat klanten die schade hebben geleden vragen zich aan te sluiten bij de stichting. Die kan vervolgens proberen een regeling met HP te treffen of een rechtszaak starten.

De printerfabrikant zegt niet op de hoogte te zijn van een eventuele schadeclaim.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: PC nieuwtjes
« Reactie #72 Gepost op: september 20, 2016, 16:17:54 »

september 20, 2016, 16:12:29
#71
HP bevestigt blokkeren inktpatronen

Computerfabrikant HP heeft officieel gereageerd op het nieuws dat printers waar geen originele HP-inktpatronen in zitten niet meer werken. Consumenten klagen al langer dat HP-printers ineens geen goedkope, merkloze inkt meer accepteren.


In een aantal gevallen is dat inderdaad zo, stelt HP. Het bedrijf beroept zich op de bescherming van innovaties en intellectueel eigendom, maar zegt ook "de veiligheid van zijn producten voor klanten" te willen verbeteren.

Sinds eind vorig jaar is bij verschillende typen printers de software aangepast. Dat is gebeurd om de printers "te beschermen en de communicatie tussen cartridge en printer te beveiligen", staat in een verklaring van HP.

De betreffende printers werken ook nog met patronen die opnieuw gevuld zijn, mits die "beschikken over een originele HP-security chip. Andere cartridges werken mogelijkerwijs niet."

Soms zat het blokkeren van inktpatronen van andere merken geprogrammeerd in de originele software. Maar in sommige gevallen doet die blokkade zich voor na een update door de fabrikant.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 20, 2016, 16:10:25
#70
'HP-printers accepteren geen huismerk-inkt meer'

Er zijn problemen met printers van het merk HP. Consumenten melden op sociale media en aan de NOS dat apparaten van HP sinds dinsdag geen inkt meer accepteren van andere - meestal goedkopere - merken.


In een brief aan klanten laat 123inkt.nl - een concurrent van HP die vooral merkloze inkt verkoopt - weten dat waarschijnlijk via internet een update naar alle printers is gestuurd, waardoor ze van het ene op het andere moment alleen nog op HP-inkt werken. Bij gebruik van andere cartridges meldt het apparaat 'technische storing'.

"Daarmee lijkt het erop dat HP mensen probeert te dwingen de dure inkt van HP te kopen", zei de boze consument Martijn in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik vind het hondsbrutaal dat ze op deze manier inbreken op de werking van een printer bij mij thuis."

Het probleem speelt niet alleen in Nederland. Een andere gebruiker meldt dat in Portugal hetzelfde gebeurt: "HP speelt de vermoorde onschuld, maar enkele weken geleden is hier in Portugal hetzelfde gebeurd. Het is dus geen toeval, maar een doelbewuste actie. Probleem hier is dat er geen sterke consumentenorganisaties zijn om het teruggedraaid te krijgen."

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 31, 2016, 18:31:46
#69
Microsoft komt met grote Windows 10-update

REDMOND - Microsoft komt in de zomer met een grote update voor Windows 10. Het bedrijf heeft dat bekendgemaakt tijdens de ontwikkelaarsconferentie Build 2016. De zogeheten Anniversary Update, die eerder nog bekend stond als Redstone, wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle Windows-gebruikers. Een exacte datum heeft Microsoft nog niet gegeven.


Met Anniversary Update wil Microsoft het afgelopen jaar gelanceerde Windows 10 vooral verfijnen. De verbeteringen vinden dan ook vooral onder de motorkap plaats, al heeft Microsoft ook een paar nieuwe functies voor zijn gebruikers in petto. Zo gaat de Windows-maker de biometrische beveiliging Windows Hello ondersteunen in de webbrowser Edge. Op sites die Hello ondersteunen kan voortaan worden ingelogd via Hello.

Windows Ink wordt ook aangepakt. Zo komt er in de Windows Store een aparte categorie voor apps die een stylus ondersteunen. Cortana, de spraakassistent van Microsoft, wordt met de komst van Anniversary Update weer een beetje slimmer. Voor het begrijpen van natuurlijke spraakpatronen zou beter moeten gaan.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 26, 2016, 23:06:34
#68
Zo houd je Windows 10 fris en schoon


 Wellicht is ook op jouw pc Windows 7 of 8 intussen ingeruild voor Windows 10. Die overstap hoort vlekkeloos te verlopen, maar het kan gebeuren dat sommige hardware toch niet naar behoren werkt of dat er overtolligheden op je systeem staan. Wij zetten je vernieuwde systeem weer op de rit.


Tip 1 - Terugrol

We gaan ervan uit dat je, zoals zoveel andere gebruikers, via de gratis upgrade van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10 bent overgestapt. In de meeste gevallen gebeurt die overstap vlekkeloos, maar wat als je toch niet tevreden bent met die upgrade en je liever terugkeert naar je vorige Windows-versie? Dat hoort in principe probleemloos te kunnen. Open het Windows-startmenu en kies Instellingen. Klik op Bijwerken en beveiliging en ga naar de rubriek Systeemherstel. Als het goed is, tref je hier de optie Terug naar Windows 8.1 (of 7) aan. Let wel, deze optie is slechts ťťn maand lang beschikbaar na je initiŽle update naar Windows 10. Als je wilt terugkeren naar je vorige Windows-installatie, druk dan op de knop Aan de slag en volg de verdere instructies.
Keer je Windows 10 (voorlopig) toch liever weer de rug toe?

Tip 2 - Herstel


Is de upgrade goed verlopen, maar heeft er zich naderhand iets voorgedaan waardoor Windows 10 toch niet lekker of betrouwbaar meer werkt, dan kun je ook het ingebouwde Systeemherstel aanspreken (zie ook tip 1). Deze keer druk je bij de bovenste rubriek Deze pc opnieuw instellen op de knop Aan de slag. Je krijgt dan twee keuzes te zien: Mijn bestanden behouden of Alles verwijderen. In het eerste geval worden apps en de bijhorende instellingen verwijderd, maar je persoonlijke databestanden blijven behouden. Ben je toch niet helemaal gerust in dit hele proces, dan kun je natuurlijk zelf ook eerst een back-up maken (zie tip 3). In het tweede geval gaan ook je eigen data en instellingen voor de bijl en is het resultaat een verse Windows 10-installatie.Systeemherstel: een (nood)oplossing als Windows plots niet meer lekker loopt.


Lees meer tip's op : http://computertotaal.nl/pc/zo-houd-je-windows-10-fris-en-schoon-67697
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2016, 16:16:11
#67
inderdaad Spiky , ik zal het niet kunnen lezen, maar mijn kinderen hebben  wel n friese achternaam.....voorouders die uit Bolsward kwamen ......en nog steeds fam woont

Gelogd
leef het leven


* februari 17, 2016, 15:20:40
#66
Is het niet mooi  #smiley_cheer prachtig

Gelogd


februari 17, 2016, 13:37:09
#65
Fries in Google Translate

LEEUWARDEN - Het Fries wordt opgenomen in Google Translate. Vanaf donderdag kunnen mensen zinnen uit verschillende talen omzetten naar het Fries.


'It Fryske l‚n fol eare en rom', moeten de Friezen gedacht hebben toen ze in september een week lang gingen vertalen. De zin uit het Friese volkslied, 'Het Friese land vol eer en roem', zegt namelijk veel over de liefde van Friezen voor hun provincie. Ruim ťťn miljoen Engelse woorden wisten zij in slechts een week tijd om te zetten naar hun taal, en dat wordt donderdagmiddag in het provinciehuis in Leeuwarden gevierd.

In september vorig jaar organiseerden verschillende instanties, zoals de Rijksuniversiteit Groningen, vertaalmarathons waar iedereen aan mee kon doen. Ook hebben basis- en middelbare scholen zich ingezet om zoveel mogelijk te vertalen. "Het leefde in de hele provincie", zegt initiatiefnemer en gepensioneerd woordenboekenschrijver Anne Dykstra. "Dit betekent dat we digitaal aanwezig zijn en dat is erg belangrijk voor een taal."

Dykstra is blij met het resultaat. "Als ik iets vertaalde deed ik dat altijd naar het Nederlands", zegt hij. "Nu ga ik zonder twijfel vertalen naar het Fries."

Naast het Fries bevat de vertalingsdienst ook andere 'minderheidstalen', zoals het Baskisch, Welsh en Catalaans.Bron:telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 02, 2015, 15:15:50
#64
Mozilla boos over browser Windows 10

 Mozilla is niet te spreken over Windows 10. Mensen die updaten naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft krijgen de nieuwe browser Edge als standaardbrowser, ook al hebben ze een andere favoriete browser. In een open brief aan Microsoft uit CEO Chris Beard zijn zorgen over de actie.


Volgens Beard is de keuze van de standaardbrowser wel weer te herstellen, maar dat vergt volgens hem toch wat werk en dat vindt hij niet kunnen. De CEO zegt dat Windows 10 het onnodig moeilijk maakt voor gebruikers om voorkeurapplicaties in te stellen, vooral als die niet de voorkeur hebben van Microsoft.

"Mozilla geeft gebruikers de mogelijkheid zelf keuzes te maken en controle te houden over internet. Daar maken we onze producten voor", schrijft Beard aan Satya Nadella, zijn collega bij Microsoft. "We roepen Microsoft op jullie businesstactiek te heroverwegen en het recht van gebruikers om hun eigen applicaties te kiezen te respecteren. Dat kan door het makkelijker te maken om de keuzes die mensen hebben gemaakt te behouden."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 30, 2015, 23:20:47
#63
Windows 10.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/qaMmkLwmM1M?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 30, 2015, 00:39:18
#62
'Huisartsen moeten wachten met installeren Windows 10'

Huisartsen doen er verstandig aan het nieuwe besturingssysteem Windows 10 nog niet te installeren. Dat zegt oud-huisarts en ICT-kenner Wim Jongejan op zijn website. ,,Iedereen die zijn gezonde verstand gebruikt, wacht er even mee.''


Computers met Windows 7 of Windows 8.1 bieden sinds enkele weken een gratis Windows 10-download aan. Het besturingssysteem werd woensdag gelanceerd voor gebruik. De update wordt ook aangeboden op computers waarop huisartsinformatiesystemen (HIS) met patiŽntgegevens draaien.

Zonder huisartsinformatiesysteem, dat met allerlei andere medische software in verbinding staat, kan de huisarts zijn werk niet doen. ,,Laat je niet verleiden omdat het gratis is. Zonder goedkeuring van de eigen HIS-leverancier vooraf, kunnen grote problemen ontstaan'', waarschuwt Jongejan. Dat wil overigens niet zeggen dat Windows 10 niet deugt.

Foutloos
Zolang het niet getest is, lopen bijvoorbeeld de beveiligde zorgmail en uitwisseling van patiŽntgegevens tussen systemen gevaar. Jongejan denkt echter dat 'hooguit een verdwaalde ziel' zich zal vergissen. Hij wil met zijn waarschuwing onderstrepen dat het belangrijk is te wachten tot leveranciers er zeker van zijn dat hun software op het nieuwe besturingssysteem foutloos draait.

Woordvoerders van PharmaPartners en Promedico, twee grote leveranciers van huisartsinformatiesystemen, laten in een reactie weten dat ze hun software grondig aan het testen zijn. Ben Furth van Promedico beaamt dat het slimmer is om niet de eerste te willen zijn die Windows 10 gebruikt. ,,Als men zich houdt aan de richtlijnen die wij hebben uitgestuurd, verwacht ik zeker geen problemen.''

Oplossing
Als een huisarts onverhoopt toch Windows 10 heeft geÔnstalleerd en er problemen ontstaan, is dat volgens Pascal Timmermans van PharmaPartners te verhelpen. ,,We zullen de problemen samen oplossen. Dat betekent misschien tijdelijk terug naar een oudere versie van Windows.'' Timmermans schat dat het testen een kwestie van weken is.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 21, 2015, 23:48:54
#61
Gratis update naar Windows 10


REDMOND - Klanten van Microsoft kunnen gratis updaten naar Windows 10. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt tijdens een presentatie over het nieuwe besturingssysteem. Het gaat om mensen die Windows 7, 8.1 of Windows Phone 8.1 draaien. Tijdens de presentatie werden ook tal van andere nieuwe functies en mogelijkheden van het besturingssysteem onthuld.


Het aanbod geldt in het eerste jaar na de officiŽle uitrol van Windows 10. Het besturingssysteem is vorig jaar september al vrijgegeven zodat mensen het systeem kunnen testen, iets waar Microsoft veel waarde aan zegt te hechten. 1,7 miljoen klanten van Microsoft maakten gebruik van de mogelijkheid om Windows 10 al eerder te downloaden en te testen.

Na het eerste jaar moeten gebruikers gaan betalen als ze de upgrade willen installeren. Om wat voor bedrag het dan gaat, is nog niet bekend. Het nieuwe Windows 10 wordt een systeem dat zowel voor pcís, tablets en smartphones geschikt is.

Nieuw is ondermeer Cortana, een spraakgestuurde digitale assistent die al eerder op Windows Phone verscheen. Zo is het mogelijk om informatie op te vragen zoals over het weer, maar kan een e-mail gedicteerd en verzonden worden.

Windows 10 bevat tevens een compleet nieuwe webbrowser. Deze heeft voorlopig nog de codenaam Spartan en stelt gebruikers in staat om notities op sites te plaatsen. Dat kan op een touch screen met een vinger of stylus, maar op een pc is de muis gewoon te gebruiken. Deze notities zijn vervolgens te delen met anderen. Verder heeft het een ingebouwde leeslijst, waarop artikelen opgeslagen kunnen worden zodat ze later makkelijk terug te vinden zijn. Deze lijst is ook vanaf een ander Windows 10-apparaat toegankelijk, zoals een smartphone. Tenslotte is Cortana ook in Spartan ingebouwd, waardoor deze met stemcommando's is aan te sturen.

Naast Spartan heeft Windows 10 ook nog een aantal andere nieuwe, ingebouwde apps. Zo is Outlook nu standaard, waarmee verschillende mail-diensten aangestuurd kunnen worden. Ook is er een nieuwe foto-applicatie die foto's automatisch aanpast en ze online opslaat zodat ze ook op andere apparaten toegankelijk zijn.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 21, 2015, 23:44:13
#60
Microsoft laat nieuwe browser Spartan zien

 Microsoft heeft tijdens het Windows 10-event een voorproefje gegeven van de nieuwe browser. Die heet vooralsnog Spartan. De browser moet op termijn Internet Explorer vervangen. Meest in het oog springende functies zijn de speciale leesmodus en de mogelijkheid om aantekeningen te maken in websites.


De manier waarop gebruikers opmerkingen kunnen plaatsen op websites doet denken op de manier zoals dat gebeurt bij op papier gedrukte teksten. Met een stylus, touchscreen of toetsenbord kunnen mensen in de kantlijn geschreven aantekeningen plaatsen. Ook kunnen in de tekst zaken omcirkeld of onderstreept worden.

Printen zonder opmaak
De leesmodus maakt het mogelijk om teksten, lang of kort, zonder noemenswaardige opmaak in de browser te tonen. De functie lijkt op de functie 'printen zonder opmaak' die websites soms aanbieden. Een handig extraatje is dat gebruikers content die ze willen lezen in een lijst kunnen zetten. Items in de leeslijst kunnen ze later ook offline bekijken.

De browser heeft de werknaam Spartan meegekregen. De stemassistent Cortona is helemaal geÔntegreerd in de browser. Over een paar maanden kunnen mensen gaan experimenteren met de mogelijkheden van Spartan.[youtube=585,380]//www.youtube.com/embed/bhT3diZ027k?rel=0[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 21, 2015, 23:25:21
#59
Webversie van WhatsApp uitgerold

 De webversie voor WhatsApp is officieel gelanceerd. Dat meldt de messengerdienst op het eigen blog. De webversie is voorlopig alleen voor bezitters van een toestel dat draait op Android of Windows Phone beschikbaar. Ook Blackberry kan ermee overweg
.

Gebruikers die via de computer willen 'appen' moeten wel over de de laatste versie van de app beschikken. Wanneer ze een QR-code in de app zien, is de dienst ook voor hen te gebruiken.

Om de webversie te gebruiken, moeten mensen de app wel verbonden laten met het internet. Via de QR-code kunnen ze het gesprek dat ze voeren via de webbrowser voortzetten. Overigens kan de WhatsApp Web Client alleen gebruikt worden in de Chrome-browser.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2014, 11:54:09
#58
Facebook werkt aan app voor anoniem gebruik

Facebook komt binnenkort met een app waarbij je kunt inloggen onder een pseudoniem. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Volgens de krant, die met bronnen binnen Facebook heeft gesproken, komt de applicatie over een paar weken uit. Met de app kunnen gebruikers anoniem met elkaar chatten. Het is nog onduidelijk hoe de app er precies uit komt te zien en of je er ook foto's mee kunt delen.


Pseudoniemen
Volgens de bronnen kunnen Facebook-gebruikers met de applicatie onder verschillende pseudoniemen inloggen en openlijk discussiŽren over onderwerpen waarbij ze misschien liever niet hun echte naam gebruiken.

De anonimiteit lijkt haaks te staan op de benadering van het bedrijf, waarbij juist de nadruk ligt op identiteit. Zo zei Chris Cox, hoofd productie bij Facebook, onlangs nog: 'We onderscheiden onze diensten met de rest van internet, waar anonimiteit, pseudonimiteit en willekeurige namen de sociale norm zijn'.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: PC nieuwtjes
« Reactie #58 Gepost op: oktober 08, 2014, 11:54:09 »