Nowlive.eu

Registreren
 

PC nieuwtjes
gelezen 41648 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
september 03, 2010, 23:43:21
#12
Toshiba roept laptops terug

WASHINGTON - De Japanse computerfabrikant Toshiba roept werdeldwijd 41.000 laptops terug, omdat ze oververhit kunnen raken en brandgevaarlijk zijn. Dit heeft de keuringsdienst van de Verenigde Staten bekendgemaakt.

Het gaat om de types Satellite T135, Satellite T135D en Satellite ProT130.


Volgens de Amerikaanse autoriteiten zijn 129 gevallen gemeld waarbij de elektriciteitsaansluiting oververhit raakte en het plastic omhulsel vervormd werd. (ANP)Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: PC nieuwtjes
« Reactie #12 Gepost op: september 03, 2010, 23:43:21 »

februari 23, 2010, 13:23:15
#11
Microsoft komt met browserkeuze

ROTTERDAM - Microsoft zet in de eerste week van maart het scherm voor de browserkeuze op alle Europese Windows-pc's. Het bedrijf uit Redmond moet die keuze bieden van de Europese Commissie, omdat tot nu toe Internet Explorer als vaste keus in het Windows besturingssysteem zit. Neelie Kroes vond dat valse concurrentie.


Het keuzescherm komt automatisch via de Windows Update bij alle gebruikers van Windows XP, Windows Vista en Windows 7 op de computer, als ze nu Internet Explorer als voorkeursbrowser gebruiken. Wie de automatische update uit heeft staan moet het keuzescherm zelf ophalen via de handmatige Windows Update.

Veel gebruikers die iets anders dan Internet Explorer prefereren hebben echter allang zelf Chrome of Firefox geÔnstalleerd en in gebruik. Het keuzescherm is dan ook vooral een geste om te voldoen aan de eis van Europa.

Maar wellicht dat vaste Exlorergebruikers er door gestimuleerd worden iets anders te proberen. Microsoft zal de keuzes ongetwijfeld met argusogen volgenBron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 05, 2010, 12:04:11
#10
Microsoft onderzoekt batterijprobleem Windows 7

Microsoft onderzoekt problemen met Windows 7, na klachten van gebruikers. Het nieuwe besturingssysteem gaf in verschillende gevallen foute informatie over de batterij van de gebruikte laptop. De ene gebruiker klaagt dat de batterij van zijn laptop binnen twintig minuten ineens leeg is. Een ander krijgt van zijn laptop het verzoek de batterij te vervangen, terwijl er niets mis mee is. Een derde persoon krijgt weer het bericht dat zijn batterij leeg is, terwijl die vervolgens nog uren meegaat.

Stroomprobleem

Wat er precies aan schort is niet bekend, maar er lijkt iets mis met Windows 7. Op een forum van Microsoft, de maker van Windows, zijn de afgelopen maanden veel vragen en klachten binnengekomen. Verschillende consumenten die het nieuwe besturingssysteem Windows 7 installeerden, kregen vreemde mededelingen over hun laptopbatterij.

Microsoft heeft inmiddels een onderzoek naar de problemen aangekondigd. Dat schrijven verschillende techwebsites, zoals Computerworld.

Foute info en lege batterijen
In veel van de gemelde gevallen lijkt Windows 7 onjuiste informatie te geven over hoe vol de laptopbatterij nog is. Naast foute informatie, zeggen andere klagers op het forum dat Windows 7 hun batterijen daadwerkelijk snel 'leegzuigt'. Anderen klagen dat hun laptop, sinds de installatie van Windows 7, nauwelijks meer wil opladen.

De klachten begonnen in de zomer van 2009 al binnen te komen op het forum. Destijds was alleen een testversie van Windows 7 beschikbaar. Sinds oktober is het systeem officieel te koop. De problemen zijn, gezien de vele recente reacties op het forum, nog niet opgelost.Bron:Z24

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 18, 2009, 01:49:18
#9
Windows vindt je mobieltje terug

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Wel eens een mobieltje kwijt geraakt? Of is er wel eens eentje gestolen? Vanaf nu kan Windows 'm terug vinden.


Microsoft presenteerde in Ouderkerk aan de Amstel de nieuwste versie van het mobiele besturingsysteem: Windows Phone. Wie vanaf nu een mobieltje koopt met die nieuwste versie erop krijgt het pakket My Phone erbij. Later, half november, kunnen ook bezitters van oudere versies van Windows Mobile het pakket gratis op hun mobieltje downloaden.

Daarin zit de mogelijkheid alles wat op je mobieltje belangrijk is online, op een harde schijf bij Microsoft te bewaren. Gratis. Elke nacht wordt automatisch een back-up gemaakt. Van contacten, tot afspraken en met het mobieltje gemaakte foto's.

Daarnaast kun je bij verlies of diefstal je mobieltje opsporen door op internet op de MyPhone-pagina simpelweg de verlijfplaats op te vragen. Zolang de batterij niet leeg is en het mobieltje aanstaat geeft het regelmatig een signaal naar de dichtsbijzijnde zendmast. Daarmee is hij altijd terug te vinden. Door via de webpagina de bel te laten afgaan vind je 'm snel terug in de wasmand, of onder een stapel post.

Ben je 'm echt kwijt of ben je bang dat-ie gestolen is, dan kun je de vinder per sms laten weten waar of hoe hij het toestel terug kan bezorgen.

Is die 'vinder' te kwader trouw, dan kun je via de webpagina je mobieltje ook compleet wissen. Je krijgt er je telefoon niet mee terug, maar de dief kan tenminste niets meer met je waardevolle gegevens. Voor deze zoekdienst rekent Microsoft de eerste twaalf zoek-sms'jes niets. Vanaf november is bekend tegen welk tarief de dienst na de proefperiode voortgezet kan worden.

Apple heeft voor zijn iPhone al een tijdje de MobileMe-service.


Het logo van My Phone.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 16, 2009, 20:46:16
#8
Windows 7 draait het eerst in Gronings dorp

ZEVENHUIZEN - Inwoners van het Groningse Zevenhuizen krijgen zaterdag een echte primeur.


 Softwareconcern Microsoft heeft de plaats uitgekozen om er zijn nieuwe besturingssysteem Windows 7 te laten draaien, vijf dagen voordat de software wereldwijd wordt geÔntroduceerd.

Het gaat om een ludieke actie, aldus Microsoft. In totaal zijn er 777 pakketten beschikbaar voor de inwoners van Zevenhuizen. Belangstellenden kunnen de software laten installeren door werknemers van het softwarebedrijf.

Windows 7 is de opvolger van het veelbekritiseerde Windows Vista, dat nog geen drie jaar op de markt is geweest. Microsoft zegt nu een lichter en gebruiksvriendelijker systeem te hebben ontwikkeld.

Zevenhuizen telt bijna drieduizend inwoners. De plaats maakt deel uit van de gemeente LeekBron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 13, 2009, 12:38:41
#7
Oververhitte Acer-laptops retour

ROTTERDAM - Bezitters van verschillende modellen Acer Aspire-laptops mogen hun computer terugbrengen voor reparatie. De notebooks kunnen overhit raken door een fout in de microfoonkabel.


Het retourverzoek staat op een Europese klantenservicepagina van Acer, zo meldt Webwereld.nl.

Het gaat om de modellen AS3410, AS3810T, AS3810TG, AS3810TZ en AS3810TZG die vůůr 15 september 2009 de fabriek verlieten.

Klanten kunnen op een servicepagina het serienummer van de laptop invoeren en zien of de inruilmogelijkheid voor hen geldt.

Acer zegt op Webwereld.nl dat het hitteprobleem wordt veroorzaakt door een microfoonkabel. Die interne verbinding zorgt voor oververhitting als gebruikers "extreme druk uitoefenen" op het gebied links naast de touchpad.

Door de hitte kan de behuizing van de laptop volgens Acer op Webwereld.nl vervormen, wat weer problemen veroorzaakt in het systeem.

Acer gaat bij de teruggebrachte Aspire-laptops de microfoonkabel vervangen.Bron/Foto:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 10, 2009, 02:05:59
#6
Microsoft onthult Windows phones

Microsoft heeft 23 nieuwe modellen van de Windows phones voorgesteld. Deze toestellen draaien op het besturingssyteem Windows Mobile 6.5, en moeten de concurrentie aangaan met de Blackberry en de iPhone van Apple.

Nieuwe diensten

De toestellen zijn uitgerust met internettoepassingen en Windows Office Mobile, waarmee gebruikers een Word-, Excel- of Powerpoint-document kunnen openen. Daarnaast bevatten de smartphones twee nieuwe diensten: 'Microsoft My Phone' bewaart belangrijke data op een beveiligde online pagina, waarvan elke nacht een automatische back-up wordt gemaakt. Windows Marketplace is een centrale plek waar mensen onder andere applicaties, games, ringtones en achtergrondthema's kunnen downloadenBron/Foto:HLN

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2009, 18:40:17
#5
Windowsgebruikers mogen zelf browser kiezen

BRUSSEL - Gebruikers van Microsoft Windows zullen binnenkort zelf kunnen kiezen welke browser ze willen installeren op hun computer. Europees Commissaris van Concurrentie Neelie Kroes reageert positief op dat voorstel van Microsoft.


Microsoft lag onder vuur omdat Internet Explorer standaard meekwam met Windows, wat de concurrentiemogelijkheden van andere browserproducenten kelderde.

Microsoft laat de browserkeuze nu over aan de consument. Gebruikers van een computer waarop Internet Explorer van Microsoft is geÔnstalleerd, krijgen een keuzemenu te zien waarop ze kunnen aangeven welke browser ze willen installeren. Bovendien kunnen computerfabrikanten bij nieuwe versies van Windows ook kiezen een andere browser dan Explorer als standaard te installeren.

Kroes vermoedt dat Microsoft met de nu voorgestelde aanpassingen voldoet aan EU-regels voor vrije concurrentie. Gebruikers, computerfabrikanten en softwarebedrijven krijgen nu een maand de tijd om te reageren op de voorstellen. Indien Kroes na de consultatie akkoord gaat met de aanpassingen, kan het keuzescherm daarna binnen twee maanden beschikbaar zijn voor consumenten.

Microsoft vermijdt met deze schikking een nieuwe superboete. Het bedrijf zag een reeks boetes vorig jaar uitkomen op een totaalbedrag van 1,68 miljard euro. Europa strafte Microsoft onder meer omdat het zijn Windows Media Player standaard verpakte in Windows, en zo de producenten van mediasoftware een hak zette.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2009, 11:25:04
#4
Einde voor Het Net

AMSTERDAM - Het Net verdwijnt. KPN stempelt het merk voortaan over met de eigen drie letters.

Tot deze week werd er met de man in paars pak nog volop reclame gemaakt voor het pioniersmerk op internet.


Ooit begon Het Net als apart inbelnetwerk van KPN voor het Nederlandse 'internet', naast het world wide web. Daarna bood KPN met Het Net internettoegang via inbellijnen en nog later werd Het Net een adsl-provider als XS4all en Planet. Het Net is met 1,8 miljoen klanten ook nog eens de grootste adsl-provider.
 
Planet onderging een jaar geleden al dezelfde gang als Het Net nu. Het wachten is op het omkatten van Telfort en XS4all naar de KPN-brand.

De klanten zullen volgens het persbericht van KPN weinig van de overgang merken. Ze behouden hun e-mailadres en abonnementsprijs.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 07, 2009, 17:05:59
#3
Windows 7 al te koop

ROTTERDAM - Windows 7 ligt 22 oktober pas in de winkels. Maar het is al te koop. Op eBay.


Zondag deed een pakket Windows 7 Ultimate volgens Computer Idee ruim 160 dollar, terwijl de prijs voor een doos met Windows 7 Professional op ruim 130 dollar kwam.

In de VS zijn de officiŽle prijzen voor deze versies aanmerkelijk hoger: $319,- en $299,- voor de volledige versies. Voor de helft van de prijs hoef je echter niet altijd te verwachten dat je de echte en volledige versie van het besturingssysteem krijgt.

Hoewel een aantal verkopers op eBay naar eigen zeggen complete versies, dus mťt doos, verkoopt, vaak ook als pre-order op de officiŽle verkoopdatum van 22 oktober, heeft het leeuwendeel alleen activatiesleutels in de aanbieding. Daarmee kan een download-exemplaar van Windows 7 geactiveerd worden.

Hoe de verkopers aan die sleutelcodes komen is niet zo moeilijk te beantwoorden. Omdat Microsoft Windows 7 al beschikbaar heeft gesteld aan computerbouwers en andere zakelijke klanten, is het theoretisch mogelijk dat de verkopers via hun werk de beschikking hebben over de activatiesleutels.

Maar.... Niet alle sleutels zijn echt en voorzien van een Certificate Of Authenticity, waardoor Microsoft bijvoorbeeld geen ondersteuning biedt als er iets fout gaat. In het verleden heeft Microsoft verkopers van haar software op eBay al met een advocaat in de arm aangepakt. Het is zeker niet onmogelijk dat het bedrijf uit Redmond dat nu ook zal doen.
Bron/Foto:AD.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 07, 2009, 17:02:50
#2
Microsoft heeft zijn eigen App Store

AMSTELVEEN - De hype mag er dan zijn rond de iPhone, Microsoft gelooft heilig in zijn eigen aanbod voor mobiele telefoons. Het Amerikaanse softwareconcern lanceerde vandaag een internetwinkel waarin eigenaren van een zogenoemde Windows Phone kleine softwareprogramma's kunnen kopen.


Het ging om een wereldwijde introductie, maar Nederland heeft een eigen winkel gekregen. Daardoor is het aantal softwareprogramma's nog beperkt. Onder meer De Telegraaf en Buienradar behoren tot de eerste aanbieders. Maar de komende maanden zal het aanbod toenemen, zo zei Maarten Sonneveld van de tak mobiele telefonie van Microsoft.

Microsoft werkt voor de verspreiding van zijn software samen met grote fabrikanten van mobiele telefoons. Onder meer Samsung en Sony Ericsson bieden mobieltjes aan met de nieuwste besturingssoftware van het concern, Windows Mobile 6.5. In totaal zijn er twaalf telefoons beschikbaar gekomen die erop draaien.

De verkoop van software heeft een enorme vlucht genomen door de komst van de iPhone. Apple maakte onlangs bekend dat uit zijn App Store al twee miljard programma's zijn gedownload. Voor Apples internetwinkel zijn al meer dan 85.000 programma's te vinden. ,,Wij gaan niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit'', aldus Sonneveld over Microsofts antwoord op dat succes.Bron/Foto:AD.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 09, 2009, 10:57:38
#1
AMSTERDAM -  Bellen via internettelefoniedienst Skype kan tegenwoordig ook via de mobiele telefoon. Voor het Android platform is een betaversie van de mobiele Skype dienst beschikbaar. Aan een versie voor de iPhone wordt gewerkt.

Niet alle mobiele telefonieaanbieders staan te springen om Skype op hun telefoons toe te laten omdat ze vrezen inkomsten te missen als abonnees telefoontjes gaan voeren via internet in plaats van via het gsm-netwerk. Volgens Skype-baas Scott Durchslag is dit echter aan het veranderen en komen er nu zelf aanbieders naar Skype toe.

Skypen via de mobiele telefoon is dan ook niet helemaal gratis. Gebruikers moeten hun provider zowel telefoon- als internetkosten betalen. Immers als er gebeld wordt naar een Skype-nummer van een andere gebruiker, wordt er eerst contact gemaakt met een telefoonnummer. Daarnaast maakt Skype een dataconnectie om up-to-date te blijven als het gaat om de lijst met contacten. Gebruikers die geen abonnement hebben met ongelimiteerd dataverbruik kunnen dus voor onaangename verrassingen komen te staan. Desalniettemin kan via de mobiele Skype Lite software flink bespaard worden op kosten als naar het buitenland gebeld wordt.

Bezitters van de eerste Google telefoon, die binnenkort in Nederland verschijnt, kunnen de betaversie van Skype Lite gratis downloaden via de Android markt. De mobiele Skype dienst is momenteel beschikbaar in tien landen: de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ, Polen, BraziliŽ, Zweden, Denemarken, Finland, Estland, AustraliŽ en Nieuw Zeeland.

Gelogd


Nowlive.eu

PC nieuwtjes
« Reactie #1 Gepost op: januari 09, 2009, 10:57:38 »