Nowlive.eu

Registreren
 

PC nieuwtjes
gelezen 41649 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
november 30, 2012, 18:21:03
#42
Onderzoek naar verschillen Google-resultaten per persoon

 De Consumentenbond roept dit weekeinde internetters op om screenshots te maken van de resultaten van de zoekmachine van Google. De bond wil op die manier inventariseren in hoeverre de zoekresultaten van persoon tot persoon verschillen. Het is bekend dat Google de zoekresultaten steeds meer filtert op basis van onder andere de zoekgeschiedenis, de browsergeschiedenis en het feit of er is ingelogd op Google's sociale netwerk GooglePlus. Op die manier wil Google de resultaten beter personaliseren.


Filter Bubble
Volgens het vorig jaar verschenen boek 'The Filter Bubble: What the Internet Is Hiding from You' van de Amerikaanse internetactivist Eli Pariser leidt die steeds verdergaande personalisering tot een soort internetverzuiling, doordat de gebruiker op den duur alleen nog maar informatie zou krijgen die aansluit bij zijn of haar eigen denkbeelden. Pariser noemt dat verschijnsel de 'Filter Bubble'.

'Wij willen nu met een steekproef nagaan of die bewering klopt', licht Babs van der Staak van de Consumentenbond toe. 'Daarom roepen we internetters op om mee te helpen en screenshots van de zoekresultaten op te sturen.'


De bond vraagt iedereen die mee wil werken om drie verschillende zoektermen in te toetsen:

 'Griekenland',
 'Hypotheekrenteaftrek'
 'Bestaat het broeikaseffect?'

Van de eerste zoekresultaten dient vervolgens een screenshot te worden gemaakt. De drie screenshots onder elkaar geplakt kunnen vervolgens naar de Consumentenbond worden gemaild. Door de resultaten te vergelijken, hoopt de bond te kunnen nagaan of de 'Filter Bubble' ook voor Nederland van toepassing is.


Van der Staak: 'We willen daarbij zoveel mogelijk stimuleren dat deelnemers zoeken op de manier waarop ze dat normaal gesproken doen. Vandaar dat gebruikers niet hoeven aan te geven of ze wel of niet zijn ingelogd op GooglePlus, en dat we de zoekgeschiedenis niet hoeven weten.' Wel wil de bond om technische redenen weten welke browser is gebruikt, of er op een Mac- of Windows-computer is ingelogd en of de computer voornamelijk voor werk of privé wordt gebruikt. De resultaten worden anoniem verwerkt, aldus de Consumentenbond.

In het januarinummer van de Digitaalgids van de Consumentenbond worden de resultaten beschreven. Of de Consumentenbond verder nog actie gaat ondernemen, kan Van der Staak nog niet zeggen. 'Daarvoor is het nog te vroeg, we moeten eerst de resultaten afwachten.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: PC nieuwtjes
« Reactie #42 Gepost op: november 30, 2012, 18:21:03 »

november 21, 2012, 18:28:10
#41
Windows 8 gratis door beveiligingslek

 In de beveiliging van het nieuwe Microsoft-besturingssysteem Windows 8 is een lek ontdekt. Door het lek is het mogelijk om op de pc een testversie te installeren, die na de testperiode kan worden gebruikt als volledige versie van Windows 8 en dan dus onbeperkt gratis beschikbaar is.

Dat meldt Webwaves.

Het lek zit in het Key Management System en heeft te maken met de Windows Media Center upgrade. Na het installeren van deze upgrade kan Windows 8 permanent worden gebruikt. Waarschijnlijk is het probleem voor Microsoft van tijdelijke aard.

Als de periode van de gratis updates eind januari is afgelopen, zou het 'misbruik' niet meer voor kunnen komen. Verwacht wordt dat de softwaregigant er dan ook nauwelijks schade door lijdt.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 23, 2012, 19:43:05
#40
heel goed besluit en ikm zou als ik u was de komende jaar er ook niet aan beginnen tot we de boel er fatsoenlijk er uitgesloop hebben ect ect.

Gelogd


oktober 23, 2012, 19:38:01
#39
blijf ook mooi bij windows 7..bevalt me prima.

Gelogd
Ik kijk naar de zon en laat de schaduw achter me!!


oktober 23, 2012, 14:27:31
#38
Ik heb win8 gedraait en kom tot conclusie dat er velen een probleem met de drivers zullen hebben.
maar dat ik eens overstapt naar acht is een kwesty van tijd , ben nu bezig om win8 aan tepassen zoals het start menu van win 7

Gelogd


oktober 23, 2012, 13:10:14
#37
Ik heb het filmpje bekeken ik blijf leker bij windows 7

Gelogd


oktober 23, 2012, 12:22:01
#36
Grootste transformatie Windows vanaf vrijdag een feit.

Van Windows verschijnt vrijdag een nieuwe versie. Het is de grootste transformatie in bijna twintig jaar. Is de operatie geslaagd? Voor een groot deel bestaat Windows uit het besturingssysteem dat we sinds 1985 hebben leren liefhebben. Maar die vertrouwde omgeving gaat schuil achter een nieuw gezicht - een tableau van tegels, dat het scherm vult als je de computer aanzet. Het startmenu met programma's dat tevoorschijn ploepte als je met je muis op de knop 'start' linksonder in het scherm klikte? Verdwenen. Het bureaublad met pictogrammen? Foetsie. De taakbalk onderin met snelkoppelingen? Bel KRO's Spoorloos.


Voor die metamorfose is een reden. Op wellicht een handvol blinde boeren in Noord-Korea na kan niemand gemist hebben dat Microsoft al een paar jaar zwoegt op een wedergeboorte van het besturingssysteem dat meer dan 90 procent van 's werelds computers in beweging houdt. In Redmond maken ze zich zorgen over de populariteit van de gadgets die de pc voor 'kleinere' taken steeds meer overbodig maken: de mobiele telefoon en de tabletcomputer.
Vandaar de nieuwe snufferd van Windows. De tegelwand is afkomstig van Windows Phone 7.5, het bijna briljante besturingssysteem van Microsoft voor mobiele telefoons. De softwarebrouwer heeft die motor voor de smartphones laten versmelten met zijn machinekamer voor pc's. Dat allemaal in de gedachte: wie het kleine zo eert, vindt het grote ook wel weert.
Dat is nog maar de vraag.

De tegels van het startvenster zijn (meestentijds) interactieve deurtjes naar applicaties. Zo toont de tegel voor e-mail de laatste berichten die je elektronische postvak hebben bereikt. De Twitter-tegel verschaft de laatste tweets van bekenden en beroemdheden. De weer-tegel meldt de temperatuur buiten, de beurstegel de stand van je favoriete aandeel en de nieuwstegel de laatste onheilstijdingen uit de rest van de wereld.

Grilliger
Als je op de mobiele telefoon een tegel met je vinger aanraakt, ga je naar een overzichtelijk programma waarmee je de rest van de mail, tweets, regenbuien, effectenkoersen en staatsgrepen kunt zien. De tegels in het startvenster op de pc hebben een veel grilliger karakter. De ene keer schiet je naar een schermvullend programma waarmee je mail verstuurt of het laatste nieuws consumeert. De andere keer plopt de tegelwand weg en staart het behang van het oude Windows je tegemoet, met een conventionele applicatie.
Dr. Jekyll maakt plaats voor Mr. Hyde. (Of andersom.)

Om de verwarring te vergroten, zijn er ook programma's in beide verschijningsvormen, zoals Internet Explorer. De een is de browser zoals we die sinds 1995 hebben leren liefhebben. De ander is opgemaakt in het nieuwe hippe Windows 8-formaat, schermvullend en met een andere bediening. Een overzichtsvenster met alle openstaande pagina's, met elk een preview, en de adresbalk nemen een groot deel van het scherm in beslag als je ze allebei opent.
Programma's in het nieuwe Windows 8-formaat vereisen oefening. In de vorige edities van Windows kon je de mogelijkheden van netjes geprogrammeerde software vinden in keuzevensters en uitrolmenu's. De opties in nieuwe apps zitten verstopt in balken. Die ploepen in beeld als je je muis naar de zijkanten van het beeldscherm beweegt.

Welke opties je dan te zien krijgt, is nogal wat keren een verrassing. Het staat softwaremakers vrij hoe ze hun programma inrichten. Microsoft beveelt ze wel een ideale indeling aan, maar legt die niet dwingend op. Zodat het vaak aanvoelt alsof je Russische roulette speelt.

Configuratiemenu verstopt
Ook het startvenster kent balken voor instellingen en aanpassingen die tevoorschijn floepen als je met de muis links, rechts, boven en onder de grenzen van het scherm opzoekt. Zo huist er aan de rechterzijde een 'charms bar', waarin je de persoonlijke instellingen vindt. Handig. Het vervelende is alleen dat je voor sommige opties toch weer de krochten van het 'oude' Windows door moet, om het configuratiemenu te vinden.

Het gehannes tussen nieuw en vertrouwd maakt werken in Windows 8 soms tot een frustrerende bezigheid. Pas een deel van de programma's voor Windows is in een nieuw jasje gestoken. Een groot deel zal nooit voor Windows 8 geschikt worden gemaakt, omdat ze met de oude interface veel beter werken.

Een groep gebruikers zal zich prima thuisvoelen in de nieuwe omgeving. Wie de tegelwand overbodig vindt, heeft pech. Microsoft staat niet toe dat de gebruiker het startvenster overslaat, al zijn er online breekijzers te vinden die de 'tussenmuur' er uitsloopt. Voor iedereen individueel zal dan blijken welke gezicht Windows zal laten zien: dat van Dr. 8 of dat van Mr. 8.

Windows 8 als download, vanaf 26 oktober: 29,99 euro.
Op schijfje, nu al te bestellen: 59,95 euro.
Voor pc's met Windows 7 gekocht na 2 juni: 14,99 euro (aanbieding geldt tot eind februari)

De grootste vernieuwing in Windows 8 is het startvenster, de 'wand' met tegels die het oude startmenu en bureaublad vervangt. Dit tableau is een liggende variant op het startscherm van Windows Phone 7, Microsofts motor voor smartphones. Gebruikers kunnen programma's toevoegen, maar ook tegels maken die verwijzen naar mappen, webpagina's en documenten. Een tegel kan één of twee 'blokken' breed zijn.

http://www.youtube.com/v/Fi_l6kLl1Zs?version=3&hl=nl_NL&rel=0

Bron:VK
Bekijk het filmpje en geef je mening, wat vind je ervan, lijkt het je wat?

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 11, 2012, 19:31:31
#35
Microsoft dicht gat in Word

 Microsoft heeft gisteren een beveiligingsupdate voor tekstverwerker Word uitgebracht die makkelijk te misbruiken is via e-mailprogramma Outlook. Het gaat over de Word-versies 2003, 2007 en 2010, meldt Webwereld.


Outlook 2007 en 2010 gebruiken Word-software om documenten te bekijken, en kwaadwillenden kunnen zo code binnenmokkelen via een RTF-tekstdocument.

De previewfunctie voor documenten is lange tijd een populair doelwit geweest van cybercriminelen, zegt beveiligingsexpert Andrew Storms van nCircle tegen Computerworld.com.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 19, 2012, 10:44:44
#34
Emoticon :-) viert dertigste verjaardag

De computersmiley, de eerste zogeheten emoticon, bestaat vandaag 30 jaar. Computerwetenschapper Scott Fahlman gebruikte het symbool :-) in 1982 voor het eerst in een elektronische boodschap aan zijn studenten op de Carnegie Mellon University in Pittsburg.


Nadat een studentengrap over een besmetting op de universiteit ophef had veroorzaakt, ontstond debat over de grenzen van de humor binnen de instelling. Fahlman stelde een symbooltje voor om aan te geven welke boodschappen niet helemaal serieus waren bedoeld. Hij kwam uit bij :-). 'Lees het zijwaarts', tekende hij daar voor de zekerheid bij aan. Voor zaken die niet als grap waren bedoeld, bedacht hij :-( .

Bewijs
In de loop van de jaren hebben meer mensen :-) geclaimd. Ze zouden al vóór 1982 op het idee zijn gekomen. Maar voor die beweringen is geen bewijs. Fahlmans bericht daarentegen is begin deze eeuw teruggevonden door een medewerker van Microsoft, in de oude back-ups van de universiteit. Fahlman verzond het bericht op 19 september 1982, om 11.44 uur.

De inmiddels 64-jarige wetenschapper heeft overigens weinig op met de veelkleurige en vaak kant-en-klare emoticons die tegenwoordig veel worden gebruikt. 'Ik vind ze lelijk en ze ruïneren de uitdaging om zelf op een slimme manier emoties uit te drukken met gewone toetsenbordtekens', zegt Fahlman.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 22, 2012, 18:43:02
#33
Mooie uitvinding  #thumbsup.... #smiley_typing....

Gelogd
Ik kijk naar de zon en laat de schaduw achter me!!


augustus 22, 2012, 13:49:16
#32
Nieuw toetsenbord kan tegen een sopje

Hardwareproducent Logitech heeft een toetsenbord ontwikkeld voor slordige computergebruikers. De Washable Keyboard K310 kan, zoals de naam al aangeeft, gewoon onder de kraan worden afgewassen.


Het hele toetsenbord kan tot 28cm diep ondergedompeld worden, terwijl het water weer afgevoerd kan worden door de drainagegaten aan de achterkant van de gadget. Volgens de producent kan elke toets minimaal vijf miljoen aanslagen weerstaan.

Logitech stelt dat dit 'wasbord' voornamelijk bedoeld is voor mensen die nogal eens een drankje op hun toetsenborden morsen: “Iedereen heeft weleens dat paniekmoment meegemaakt wanneer er koffie of frisdrank is gemorst over een toetsenbord”, zegt Sophie Le Guen, senior director muizen & toetsenborden bij Logitech.

De Washable Keyboard K310 ligt in oktober in de winkels en kost €40.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* augustus 18, 2012, 01:41:23
#31
Dit is de nzb voor windows 8 (86/32) voor Usenet
microsoft windows 8 (x86) - DVD (nederlands) (MSDNTechnet) poging 2.nzb

Gelogd


augustus 15, 2012, 22:59:30
#30
zodra die op usenet rond dwarrel kijk ik ff ,  ben benieuwd

Gelogd


augustus 15, 2012, 22:55:32
#29
Windows 8 is beschikbaar

Windows 8 is vanaf nu beschikbaar voor ontwikkelaars, andere professionals en studenten via het MSDN-netwerk. Het gaat om dezelfde versie als die die vanaf 26 oktober in de winkels zal liggen.


Windows 8 is het nieuwste besturingssysteem van softwaregigant Microsoft en de opvolger van Windows 7. Het beschikt over een geheel nieuwe desktopomgeving met de codenaam Metro, die enigszins lijkt op de interface van Windows Phone, het besturingssysteem op onder meer de nieuwe Nokia-telefoons.

Het nieuwe besturingssysteem is beter geoptimaliseerd voor gebruik met touchscreens, maar zou ook goed moeten werken met een muis en toetsenbord.Bron:powned

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 11, 2012, 16:32:53
#28
Alles in applicatiewinkels Apple gratis door fout

Door een simpele truc kan alle beschikbare software in de Mac App Store en App Store voor iOS gratis gedownload worden. Daarvoor moet je eerst aan technologiereus Apple melden dat een account gehackt is, en die vervolgens opnieuw gewoon gebruiken. .

 
De fout werd ontdekt door Paul Dunahoo, een softwareontwikkelaar die met zijn eigen bedrijf al verschillende Mac- en iPhone-applicaties heeft gemaakt. Dit meldt Tweakers.net.

Opmerkelijk is zijn leeftijd: hij is amper 13 jaar oud. Volgens Dunahoo moet je eerst bij Apple een account als gestolen of gehackt opgeven. Apple vergrendelt dan de bewuste Apple ID, en de gebruiker krijgt vervolgens de kans om zijn eigen account terug te gebruiken. Vanaf dan blijkt het mogelijk om alle software in de twee App Stores van Apple gratis te downloaden.

Dunahoo toont de simpele truc in twee video's. Daarin is te zien dat alle geïnstalleerde software ook niet in de downloadgeschiedenis voorkomt. Apple zelf heeft nog niet gereageerd en heeft het lek tot op heden ook nog niet gedicht. Het is niet de eerste keer dat software in de App Stores gratis geïnstalleerd kan worden.
 


Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: PC nieuwtjes
« Reactie #28 Gepost op: augustus 11, 2012, 16:32:53 »