Nowlive.eu

Registreren
 

Mobiel bellen doe ik met een :
Prepaid8
Abonnement8
Helemaal niet!1

Mobiele Telefonie
gelezen 62408 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 07, 2016, 22:40:23
Nederland eindelijk bij eerste iPhone 7-landen

De iPhone 7 is al op 16 september, volgende week vrijdag, verkrijgbaar. Voor het eerst zit Nederland bij de groep landen waar Apple zijn nieuwe vlaggenschip als eerste op de markt brengt.


De nieuwe iPhone 7 en zijn grotere broer 7S komen volgende week in 32 landen op de markt. Ons land hoort daar dus bij, net als BelgiŽ en Luxemburg, bleek gisteravond tijdens Apple's presentatie in San Francisco. Tot nu toe startte Apple de verkoop altijd in de VS plus een selecte groep landen waaronder Engeland, Duitsland en China.

Het basismodel gaat 769 euro kosten. Apple's pr-afdeling maakte nog een flinke blunder, want in het eerste persbericht stond een bedrag van 659 euro vermeld. In een volgend bericht werd dat gauw gecorrigeerd. Het was niet de enige misser, want voorafgaand aan Apple's event bracht het concern enkele tweets naar buiten met de meest kenmerkende features van de nieuwe iPhones. Die werden vrijwel meteen weer offline gehaald.

De fout was slordig, maar maakte weinig uit. Zoals al verwacht bevatte Apple's evenement geen verrassingen. Alle details over de iPhone 7 en de tweede versie van Apple's nieuwe horloge waren de voorgaande weken en maanden al uitgelekt.

Koptelefoon
Zo schrapt Apple inderdaad de koptelefoon aansluiting in de nieuwe iPhone. ,,Een analoge aansluiting is in deze tijd gewoon niet logisch meer," motiveerde Apple dat opmerkelijke besluit. Het geluid via de oplaad-opening is volgens het concern veel beter. ,,Waarom we dit doen? Uit moed" zegt marketing-baas Phil Schiller. Door het weglaten is er oa plaats voor een tweede speaker waardoor de iPhone 7 stereogeluid krijgt. Ook is er plaats voor een grotere accu die liefst 2 uur langer mee gaat.

Maar uiteraard spelen er meer overwegingen. Zo kan Apple door het verwijderen van de koptelefoon-ingang zwaar inzetten op draadloze blue tooth oortjes. Zo presenteerde het fraai vormgegeven maar met 179 euro peperdure earpods. Ook toonde het twee nieuwe modellen van Beats, de koptelefoonbouwer en muziekdienst die het enkele jaren voor drie miljard dollar overnam.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Mobiele Telefonie
« Reactie #136 Gepost op: september 07, 2016, 22:40:23 »

september 07, 2016, 19:13:20
Apple September 7th Event | LIVE

We konden er de afgelopen maanden niet omheen: de constante stroom aan geruchten rond de nieuwe iPhone. Vanavond is het ťindelijk zover en stelt Apple-topman Tim Cook de nieuwe producten voor in Cupertino. Wat mogen we vanavond zeker verwachten?

iPhone 7


De iPhone 7 en zijn grote broer de iPhone 7 Plus krijgen wellicht enkele kleine nuances in het design. De antennelijnen aan de achterkant zouden zelfs verdwijnen. Verder is er nog sprake van een nieuw camerasysteem en als we de geruchten mogen geloven, komen er twee cameralenzen aan de achterkant. Maar de tweede lens zou alleen uitgerust worden op de iPhone 7 Plus. Daarnaast moet de standaard koptelefoonaansluiting wijken voor de lightning-kabel.

Volgens The Wall Street Journal is het einde van de 16 GB-versie eindelijk nabij. De topmodellen bij de concurrentie hadden al langer een instapversie met 32 GB opslagruimte aan boord, maar nu komt Apple eindelijk met een antwoord.

Er is ook sprake dat de kleuren zwarter worden in plaats van het zogenaamde 'Space Grey'. Volgens de geruchten komt de iPhone 7 in twee nieuwe kleuren: 'Dark Black' en 'Piano Black'.

De nieuwe iPhones liggen vanaf maandag 12 september al in de winkel in een aantal landen..[video=580,385]//www.youtube.com/embed/yVfKcssvbkk?rel=0[/video]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 04, 2016, 00:35:30
Een op drie Nederlanders heeft nog prepaid

HOUTEN - Meer dan zes miljoen Nederlanders, ongeveer een op de drie mensen, heeft nog altijd een prepaid simkaart in huis. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van Telecompaper en PrepaidSimkaart.net.

KPN, Vodafone en Lebara hebben elk ongeveer een miljoen prepaidklanten. De overige drie miljoen gebruikers zijn verspreid over achttien andere providers.

Van de zestigplussers heeft bijna de helft een prepaid simkaart. In de groep van 25 tot 40 jaar oud gaat het om ongeveer een kwart. De prepaidklanten zeggen dat ze niet zo veel bellen en dat een abonnement te veel kost.

Het onderzoek is begin dit jaar uitgevoerd onder 1937 Nederlanders. Die waren twaalf tot tachtig jaar oud. Ongeveer tweehonderd van de ondervraagden deden mee aan de enquete via PrepaidSimkaart.net. ''Dit waren mensen die online op zoek zijn naar een nieuwe of vervangende prepaid simkaart'', aldus de onderzoekers.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 28, 2016, 20:56:50
5 tips om ruimte vrij te maken op je iPhone

De iPhone heeft geen MicroSD-kaartsleuf, dus opslagruimte kan al snel een probleem worden, zeker als je een oud 8GB- of 16GB-model hebt. Hier helpen we je met de grote schoonmaak van je iPhone om wat ruimte vrij te maken, met vijf goede ruimtebesparende tips voor iOS.


Het is een goed idee om je iPhone zo nu en dan op te schonen, omdat de smartphone hierdoor soepeler blijft draaien en je niet voor een nare verrassing komt te staan terwijl je een geweldig concert of iets grappigs wat je kinderen aan het doen zijn aan het filmen bent, omdat je geen vrije ruimte meer hebt bijvoorbeeld.
Zoek de boosdoener

Eerst moet je erachter zien te komen wat de boosdoeners zijn. Je kunt zien wat het meeste ruimte in beslag neemt op je iPhone door naar Instellingen > Algemeen > Opslag en iCloud-gebruik te gaan en vervolgens onder Opslag op Beheer opslag te drukken. Het kan even duren voordat je apps verschijnen, maar daarna kan het zijn dat je verrast wordt door wat de meeste ruimte inneemt.

Voor de meeste mensen zal dit de camera-app zijn, die alle foto's en video's die op je iPhone staan bevat, maar let ook op de andere apps die veel ruimte in beslag nemen. Je wilt waarschijnlijk niet de hele app verwijderen, maar je kunt de hoeveelheid ruimte die ze innemen reduceren door de andere stappen in dit artikel te volgen.
Verwijder apps

Er kunnen echter een paar apps zijn die je een tijdlang niet hebt gebruikt. Als dat meer dan een jaar is, kun je gerust zeggen dat je die app niet meer nodig hebt. Weg ermee! Het is niet het einde van de wereld als je besluit dat je de app toch terug wilt - je kunt hem gewoon opnieuw downloaden in het Purchased-gedeelte van de iOS App Store, en je hoeft er niet opnieuw voor te betalen.

Je kunt apps direct vanuit het beheervenster verwijderen door op de app te drukken en daarna op App verwijderen te drukken. Om apps vanaf het thuisscherm te verwijderen, houd je het scherm ingedrukt totdat de icoontjes beginnen te schudden en druk je op het kruisje in de hoek van de app die je weg wilt gooien.

Verwijder data

Als je bepaalde apps regelmatig gebruikt wil je ze misschien niet verwijderen, maar misschien kun je ze een beetje laten afslanken.

Als je bijvoorbeeld video's gedownload hebt in een videospeler, maar ze nog niet verwijderd hebt, dan neemt dat ruimte in beslag. Sommige fotobewerking-apps slaan foto's op binnen de app, zelfs als ze op je fotostream opgeslagen staan, dus die kun je ook weggooien. Andere data is bijvoorbeeld gesproken memo's.

Het verwijderingsproces zal voor elke app verschillen, maar de app zelf bevat waarschijnlijk instructies.

Natuurlijk kun je ook content uit Apple's eigen apps verwijderen. iBooks bijvoorbeeld - als je het boek uit hebt, gooi het weg! Je kunt het later altijd opnieuw downloaden. Berichten kunnen een verrassende hoeveelheid ruimte in beslag nemen, dus het is de moeite waard om die te verwijderen, en verder zijn er nog de foto's en video's die je gemaakt hebt. Vooral video's zijn erg groot, dus als je die kunt verwijderen is dat mooi meegenomen.
Gebruik Apple's iCloud

iCloud heeft veel opties die niet alleen bedoeld zijn om je te helpen om je data te back-uppen, maar ook om ruimte op je iPhone te besparen door je spullen in de cloud op te slaan.

Zo kun je iTunes Match gebruiken om elk nummer dat je bezit benaderbaar te maken via de cloud. Het wordt niet op je apparaat opgeslagen totdat je op de Download-knop drukt. Dit geldt zelfs voor nummers die je niet via iTunes gekocht hebt. Deze dienst is echter niet gratis.

Met de iCloud-fotobibliotheek kun je je iPhone-opslag optimaliseren door kleinere versies van je foto's die voor je apparaat geoptimaliseerd zijn op te slaan, en de originelen in de cloud op te slaan zodat je ze kunt benaderen als je ze bijvoorbeeld wilt printen. Dit kun je inschakelen door naar Instellingen > iCloud > Foto's te gaan en op Schakel 'Optimaliseer iDevice-opslag' in te drukken.

Alles wat je in iCloud hebt opgeslagen wordt niet volledig verwijderd als je het van je telefoon afgooit, tenzij je een waarschuwing te zien krijgt. Je krijgt 5GB aan gratis iCloud-opslagruimte, als je meer ruimte nodig hebt moet je een maandelijks tarief betalen.
Verander de camera-instellingen

Het laatste wat je kunt doen om te zorgen dat je iPhone niet weer helemaal vol komt te staan, is een aantal instellingen veranderen in de Camera-app. Ga naar Instellingen > Foto's & Camera en zorg ervoor dat de Bewaar normale foto-schuifbalk niet groen is onder HDR. Als deze instelling ingeschakeld is worden alle HDR-foto's die je maakt gedupliceerd, waarbij de normale versie van je foto ook op je iPhone wordt opgeslagen.

En hoewel er geen instelling is waarmee je Burst Mode uit kunt schakelen, kan de functie betekenen dat je per ongeluk meer dan ťťn foto per keer maakt. Zorg dat je snel drukt terwijl je een foto maakt, of gebruik de volumeknop om een foto te nemen om duplicaten te voorkomen.Bron:Telegraaf


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 12, 2016, 13:23:25
Zit je telefoon vol? Er zijn genoeg oplossingen

De camerarol op je smartphone vol? Altijd bij je bestanden kunnen? Clouddiensten bieden tegenwoordig giga veel gigabytes aan gratis opslagruimte. Een vergelijking van de belangrijkste diensten.


Het Nederlandse TransIP gooide onlangs hoge ogen met de introductie van Stack: een clouddienst waarbij iedere gebruiker 1000 gigabyte aan opslagruimte krijgt. Met zo'n dienst sla je foto's, video's en andere bestanden online op, waarna je de gegevens waar ook ter wereld weer kunt oproepen. Een harde schijf op afstand dus. Kosten: 0 euro per maand.

Het gebruik van zo'n clouddienst is simpel: maak met de bijbehorende software een map aan op je computer, sleep bestanden in die map en ze krijgen automatisch een backup. Schakel je de optie 'directe upload' in op de bijbehorende smartphone-app, dan worden bijvoorbeeld nieuwe foto's die je met je mobiel maakt automatisch gekopieerd naar de cloud. Nooit meer een volle camerarol dus.

Stack is niet de enige clouddienst die je gratis backups laat maken van foto's en andere bestanden. Onder andere Mediafire, Picturelife en Dropbox bieden hetzelfde, maar iedere dienst heeft weer zo zijn eigen voor- en nadelen (zie kader).

Freemium-model
De meeste clouddiensten werken volgens het 'freemium'-model: gebruikers krijgen een aantal gigabytes cadeau en kunnen extra opslagruimte of diensten kopen voor een paar euro per maand. Meer gratis ruimte verdienen kan vaak ook, bijvoorbeeld door andere internetters aan te sporen een account te openen.

Vooral Mediafire (10 gb gratis), Picturelife (8 gb gratis) en Dropbox (2 gb gratis) zetten daarop in. Van de drie diensten biedt Mediafire de meeste mogelijkheden op extraatjes. De dienst geeft je extra gigabytes voor het uitnodigen van vrienden, het installeren van de mobiele app en het maken van koppelingen met Facebook en Twitter. De gratis ruimte loopt op tot 50 gigabyte.

Snel verdient, al verbleekt het bij de gratis opslagruimte van het eerder genoemde Stack. Toch zit ook daar een addertje onder het gras: hoewel Stack 1000 gigabyte weggeeft, worden in de cloud opgeslagen bestanden niet automatisch gebackupt. Het resultaat: wijzig je een bestand, dan is de oude versie niet meer terug te halen. Die mogelijkheid kost 10 euro per maand, waarbij wel het aantal gigabytes verdubbelt naar 2000.

Onbeperkt
Wie zich helemaal niet wil laten beperken, kiest voor het Amerikaanse Flickr. Hoewel de dienst net als Stack 1000 gigabyte gratis opslag weggeeft, koop je voor zo'n 5 euro (6 dollar) per maand onbeperkte opslag. Anders dan bij Stack backupt Flickr alleen foto's en video's. Maar voor dat geld kun je niet alles hebben.

Extra opslagruimte kost vaak maar een paar euro per maand


De grootste clouddiensten op een rijtje

Dropbox, 2 gb gratis, 1000 gb extra voor 10 dollar p/m

Flickr, 1000 gb gratis, onbeperkt voor 6 dollar p/m

Google Drive, 15 gb gratis, 1000 gb extra voor 10 dollar p/m

iCloud, 5 gb gratis 1000 gb extra voor 10 euro p/m

Mediafire, 10 gb gratis, 1000 gb extra voor 3,80 dollar p/m

Picturelife, 8 gb gratis, onbeperkt voor 15 dollar p/m

Stack, 1000 gb gratis, 2000 gb extra voor 10 euro

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 08, 2016, 23:40:14
Zo kun je je nummer wijzigen in WhatsApp

Als je een nieuw nummer hebt maar dezelfde telefoon wilt blijven gebruiken, moet je om WhatsApp-berichten te kunnen blijven ontvangen je telefoonnummer updaten in de app. Hoe werkt dit?


Wanneer je WhatsApp op je telefoon installeert, moet je je nummer verifiŽren. Als je daarna echter een ander telefoonnummer krijgt, moet je de app laten weten dat het nummer gewijzigd is, anders kun je geen berichten meer ontvangen en versturen.

Dat komt doordat je oude nummer nog in WhatsApp staat en je vrienden je oude nummer nog op hun telefoon hebben staan. Zorg dus ook dat al je kennissen en vrienden van je nummerwijziging op de hoogte zijn.
Nummer wijzigen in Whatsapp

Om je nummer in WhatsApp te wijzigen moet je de app openen en op het icoon met de drie puntjes drukken. Druk vervolgens op Instellingen. Ga naar Account en klik op Nummer wijzigen.

De app verzoekt je nu om te controleren of je daadwerkelijk sms'jes en oproepen op je nieuwe nummer kunt ontvangen. Ga pas akkoord als je zeker weet dat je nieuwe nummer volledig functioneel is.

Voer dan je oude en je nieuwe nummer in en druk op Klaar om de wijzigingen op te slaan.
Dit artikel wordt u aangeboden door ComputerTotaal.nlBron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 08, 2016, 23:34:33
Offline betalen met qr-code IDeal

IDeal heeft een app gelanceerd waarmee klanten offline producten kunnen afrekenen door een qr-code te scannen.


De app maakt het mogelijk qr-codes te scannen die ondernemers met een iDeal-contract kunnen aanmaken. De qr-codes kunnen worden aangeboden op drukwerk, brieven en beeldschermen. Zo kan een rekening in een restaurant worden betaald, maar ook de collectant of de bezorger aan de deur.

Zodra de qr-code door een klant wordt gescand, krijgt de ondernemer een signaal en kan die een normale iDeal-betaling opstarten. Deze wordt klaargezet in de bankapp van de gebruiker. Die geeft, zoals bij andere online betalingen, goedkeuring voor de transactie met zijn mobiele pincode.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 29, 2016, 14:28:56
Apple roept iPhone- en Mac-opladers terug

iPhone-producent Apple heeft een terugroepactie op touw gezet voor bepaald type oplader voor Macs en de iPhone en iPad. Deze kan defect raken en bij aanraking een schok aan de gebruiker geven.


Het gaat om stekkers die tussen 2003 en 2015 zijn geleverd bij apparaten en los verkocht zijn. De pinnen van de stekkers kunnen losraken of afbreken, waardoor een risico op het krijgen van een schok ontstaat. Welke plugs precies een risico kunnen opleveren, legt Apple op een speciale site uit.

Mensen die zoín írisicostekkerí bezitten, kunnen hem omruilen in een Apple Store of erkende service provider. Ook is het mogelijk om online een nieuwe stekker aan te vragen.

--->>  http://www.apple.com/nl/support/ac-wallplug-adapter/Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 17, 2015, 18:34:34
Rabobank waarschuwt voor valse sms'jes over bankpas

 Het nieuwste geval van 'phishing' in sms-berichten, die ogenschijnlijk door de Rabobank worden verstuurd, heeft betrekking op het aanvragen van een nieuwe bankpas. De bank waarschuwt voor valse sms'jes waarmee criminelen uit naam van de bank gegevens en bankpassen proberen te stelen. 'Trap hier niet in', waarschuwt Rabobank.


'Uw huidige bankpas zou bijvoorbeeld verlopen. Of er wordt een veiligere bankpas aangeboden waarmee u contactloos kunt betalen', is de insteek van de fraudeleuze tekstberichtjes.

Niet opsturen!
De bank adviseert klanten niet op de sms in te gaan. Mensen moeten zeker geen gegevens invullen op de nepwebsite waarnaar in de sms wordt verwezen. Ook wordt hun ten strengste afgeraden om hun bankpas op te sturen.

'De sms is niet afkomstig van de Rabobank, maar van criminelen. Zij kunnen met uw bankpas en pincode bij uw geld. Wij vragen u nooit om uw bankpas op te sturen of naar uw beveiligingscodes', aldus de bank.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 30, 2015, 13:58:41
Politie mag straks verdachten hacken: hoe zit dat precies?

Een wet die de politie onder meer vergaande bevoegdheden geeft om verdachten te hacken gaat deze week naar de Tweede Kamer. Er is veel te doen geweest om deze wet: critici vinden de inbreuk op de privacy te groot. Waarom is de nieuwe bevoegdheid volgens het kabinet dan toch nodig? En wat staat er nog meer in de nieuwe 'hackwet'?

Om die vraag meteen maar te beantwoorden: dat weten we nog niet precies. Hoewel het kabinet de wet al had aangekondigd, gaat de tekst pas later deze week naar de Tweede Kamer. Maar we weten wel wat er in een conceptversie van de wet staat, die twee jaar geleden al is gepresenteerd. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is er vergeleken met die conceptversie - ondanks de forse kritiek - weinig veranderd.
Verdachten hacken

Het meest in het oog springende onderdeel van de nieuwe wet is de bevoegdheid voor de politie om verdachten te hacken. De politie presenteerde deze maatregel samen met een aantal andere wetten tegen terrorisme, zoals de mogelijkheid om een gebiedsverbod op te leggen aan potentiŽle terroristen en om paspoorten makkelijker te laten intrekken.

Maar de drempel om de zogenoemde hackbevoegdheid te gebruiken ligt veel lager. "Het is raar dat dit wordt gepresenteerd als anti-terreurmaatregel, want zo is het nooit bedoeld geweest", aldus hoogleraar informatierecht Nico van Eijk. De inlichtingendiensten AIVD en de MIVD, die ook terrorisme moeten bestrijden, kunnen bovendien al veel langer hacken: de nieuwe bevoegdheid is juist bedoeld voor de politie.

"De politie heeft er straks dus baat bij dat telefoons en andere apparaten onveilig zijn", stelt Ton Siedsma van burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. Als de overheid achter een beveiligingsprobleem komt, zou de overheid dat voor zich houden, vreest Siedsma, terwijl burgers juist profijt hebben van veilige software. Hij vindt ook dat de overheid niet heeft aangetoond dat de bevoegdheid nodig is.
Beveiligingsproblemen

Hoe hoog de drempel voor het hacken van verdachten precies ligt, is nog niet duidelijk. Maar in het concept-voorstel van twee jaar geleden, lag die drempel niet hoger dan voor het afluisteren van internet- en telefoonverkeer. "Ook fietsendiefstal valt daaronder", aldus Van Eijk. En dat Nederland wereldwijd voorop loopt als het gaat om het plaatsen van taps, maakt critici des te wantrouwiger.

Punt van kritiek is ook dat de politie beveiligingsproblemen in software kan gaan gebruiken om binnen te dringen op de apparaten van verdachten. Beveiligingsproblemen worden gebruikt door hackers: ze zijn te vergelijken met een slecht slot of een openstaand raam, waardoor zowel kwaadwillenden als de politie naar binnen kunnen.

De bevoegdheid is wel degelijk nodig, stelt de overheid. Omdat steeds meer communicatie versleuteld is, bijvoorbeeld via chat-apps als WhatsApp, hebben telefoon- en internettaps steeds minder zin: afgeluisterde gegevens zijn in dat geval namelijk niet leesbaar. Door in te breken op de smartphone of laptop van een verdachte, kan de communicatie toch worden onderschept. Ook kunnen bestanden worden ontfutseld.
Ontsleutelen gegevens

Een ander controversieel onderdeel van de wet is het zogenoemde decryptiebevel. Als een verzamelaar van kinderporno zijn bestanden versleutelt, kan de politie er moeilijk of zelfs helemaal niet bij. Hetzelfde geldt voor terrorisme. In die gevallen zou de overheid iemand moeten kunnen dwingen om zijn toegangscodes af te geven. Doet hij dat niet, dan kan hij een gevangenisstraf krijgen.

De maatregel zou alleen in dergelijke gevallen mogen worden gebruikt, dus niet voor lichtere vergrijpen. Desondanks is er veel kritiek op de bevoegdheid.  "Verdachten worden dan gedwongen om mee te werken aan hun eigen veroordeling", aldus Van Eijk. Een belangrijk beginsel van het recht is dat dat nooit hoeft.

Naar aanleiding van alle kritiek die er de afgelopen twee jaar op het voorstel was, heeft het kabinet op dit punt aan de wet gesleuteld. Wat het eindresultaat is, is dus nog niet bekend.
Gegevens verwijderen

Het conceptvoorstel van twee jaar geleden voorziet ook in een mogelijkheid om informatie makkelijker te verwijderen van internet. Het Openbaar Ministerie kan met toestemming van de rechter-commissaris bijvoorbeeld een website uit de lucht laten halen.

Ook op deze bevoegdheid is kritiek. Volgens jurist Jan-Jaap Oerlemans kan die bevoegdheid leiden tot censuur, omdat informatie die zich in een schermergebied bevindt - zoals haatzaaien - kan worden geblokkeerd. "We leggen nogal wat macht bij de overheid", zei hij eerder tegen de NOS.
Helen gestolen gegevens

Tot slot wordt het verboden om digitale informatie die is gestolen, bijvoorbeeld bij een hack, te kopen. Heling van persoonsgegevens wordt daarmee min of meer gelijkgesteld aan de heling van bijvoorbeeld een fiets. Op dat punt heeft de wet weinig kritiek gekregen.

Wanneer de wet precies naar de Kamer gaat moet nog blijken, maar het zal in elk geval deze week zijn. Of de wet ongeschonden de Tweede Kamer zal passeren, is nog niet zeker: onder meer regeringspartij PvdA is kritisch.
Bron: NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 11, 2015, 11:01:14
Smartphone-expert in boek: leg die telefoon vaker neer!

Als expert bij Tweakers ziet Arnoud Wokke de smartphone al acht jaar steeds dieper in ons leven binnendringen. In een nieuw boek beschrijft hij de gewenste ťn ongewenste effecten daarvan. ,,Mijn eigen gebruik is een periode problematisch geweest."


Ze liggen voor het oprapen, zegt Arnoud Wokke, de voorbeelden van de enorme invloed van smartphones. ,,Vanochtend stond ik in de Appie en zag ik een oudere dame een andere dame feliciteren.`Maar hoe weet je dat ik jarig ben?', vroeg ze. Nou door Facebook, zei de vrouw terwijl ze haar smartphone tevoorschijn toverde." 

Hij moet lachen om zijn eigen anekdote. ,,Kijk, dit was zes jaar geleden ondenkbaar. Toen waren er wat Blackberries en een verdwaalde iPhone, nu lopen ouderen er mee. Zo snel gaat het."

Wokke kan het weten, want in 2008 werd hij ťťn van de eerste journalisten die fulltime over mobiele telefoons berichtte. Voor technologiesite Tweakers.net is hij testredacteur en schrijft over de nieuwste ontwikkelingen. 

Al die kennis staat nu gebundeld in het boekwerkje 'I love/hate smartphones - de gigantische invloed van dat kleine apparaat'. Er wordt veel over mobieltjes en gadgets geschreven, aldus Wokke, maar vooral over nieuwe modellen, specificaties en trends.

Nerd
,,Een boek over wat smartphones met ons als maatschappij doen, is er niet. Ze zitten in onze haarvaten: hoe komt het dat iedereen op een verjaardag tegenwoordig om de paar minuten zijn berichten checkt? Dat wilde ik weten. Dus toen ben ik zelf maar aan de slag gegaan." 

Zelf is Wokke zijn leven lang al het type waar sommigen het etiket 'nerd' op plakken: Als peuter tikte hij al commando's op de - wie kent het ding nog - de Commodore 64 van zijn ouders. ,,Vervolgens kon ik het spelletje Snoopy spelen." Toen mobieltjes tien jaar terug geavanceerder en geavanceerder werden, stond Wokke vooraan. ,,Mijn eerste soort van smartphone was een Nokia N80. Die was vreselijk onhandig te bedienen, maar er zat internet op en je kon allerlei chatprogramma's aan elkaar knopen." 

Toen de iPhone de moderne smartphone definieerde stond Wokke letterlijk in de rij. ,,Hij was overal uitverkocht, toen heb ik maar een HTC Touch Diamond gekocht." De jaren daarna zag hij toestellen beter en dunner worden en had hij elke paar weken een nieuw test-exemplaar in zijn broekzak. 

Doorgeschoten
Ondanks zijn enthousiasme valt op dat Wokke in zijn boek kritiek niet schuwt. Hij vindt het smartphone-gebruik van veel Nederlanders doorgeschoten. Ook zelf deed hij daar hard aan mee. ,,Het is een periode problematisch geweest," zie ik achteraf.

Inmiddels heeft hij zijn gebruik gematigd. ,,Het schrijven heeft me aan het denken gezet. Door smartphones is het nooit meer stil, er is geen ruimte tot zelfreflectie. Vandaar dat ik mijn telefoon vaker wegleg thuis. Zo bouw ik bewust rustmomenten in, bijvoorbeeld als ik thuis op de kinderen pas." 

Hij is optimistisch dat in de toekomst minder Nederlanders met hun telefoon verkleefd zullen zijn. ,,Er is nog een flinke slag te maken: smartphones zijn nu zo nieuw dat mensen bij iedere trilling meteen willen kijken. Dat gaat over. Mensen veranderen in de basis niet, alleen de technologie." 

Hoe zien smartphones er over vijf jaar uit? Niet zo heel veel anders, denkt Wokke: ,,Het basisidee is wel vastgesteld. Ik hoop dat de accu langer meegaat, maar het blijft een apparaat met een groot aanraakscherm." 

Middelpunt
Het is volgens de expert en schrijver dan ook vooral alles er omheen dat verandert. ,,De smartphone wordt steeds meer middelpunt van alles, dat zie je nu al met de Apple watch en andere slimme horloges. Je betaalt er mee, gebruikt ze als OV-chip. Met de komst van het 'internet of things' gaan er nog vťťl mťťr gadgets aan gekoppeld worden."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 28, 2015, 13:18:40
Speciale app geeft oudere alleenstaande veilig gevoel

Een nieuwe gratis app wil de snel groeiende groep alleenstaande ouderen in Nederland en hun geliefden een veiliger gevoel bezorgen.


Een nieuwe gratis app wil de snel groeiende groep alleenstaande ouderen in Nederland en hun geliefden een veiliger gevoel bezorgen.

De afgelopen maanden is Aware intensief getest en de eerste gebruikers zijn enthousiast. Hoewel dit pas hun eerste app is, hebben de twee software-ontwikkelaars al ideeŽn voor andere applicaties.

,,Wij willen via technologische toepassingen de sociale veiligheid vergroten en mensen met elkaar verbinden."

Android
Aware is voorlopig alleen te downloaden voor de iPhone, maar de ontwikkelaars werken hard aan een versie voor Android. ,,Bedoeling is dat die over twee maanden klaar is."

De app is dus gratis en dat blijft voorlopig zo. Geld moet komen uit samenwerkingen met verzorgingshuizen en door later extra functionaliteiten toe te voegen waarvoor betaald moet worden, het zogenaamde freemium-model.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 16, 2015, 10:41:37
Iphone-oplader kan kortsluiting veroorzaken'

UTRECHT - Bepaalde stekkers van de iPhone-oplader hebben een fabricagefout waardoor kortsluiting kan ontstaan. Hierdoor is er gevaar voor een elektrische schok of brand. Daarvoor waarschuwen distributeur EET Europarts en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Het gaat om bij EET Europarts gekochte opladers in de periode tussen mei 2014 tot november 2014 met artikelnummer ES2310. De distributeur waarschuwt mensen om direct te stoppen met het gebruik van de oplader en deze terug te brengen naar de winkel waar deze gekocht is.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 13, 2015, 13:09:53
Vrouw (24) geŽlektrocuteerd door iPhone-lader


Een jonge Russische vrouw is in haar appartement in Moskou om het leven gekomen doordat ze haar iPhone in bad liet vallen. De 24-jarige Yevgenia Sviridenin had haar smartphone aan de oplader zitten toen ze hem in het water liet vallen. Ze werd geŽlektrocuteerd en overleed ter plekke.


Sviridenko zou tijdens het badderen even haar VKontakte-pagina hebben willen checken, de Russische variant van Facebook. Ze werd gevonden door haar huisgenote, die bezorgd de badkamer binnenging omdat Sviridenko wel erg lang wegbleef.

Enkele dagen eerder werd een 16-jarig Russisch meisje al geŽlektrocuteerd toen ze haar iPhone oplader mee de badkamer in nam tijdens het douchen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 07, 2014, 15:18:23
Verslaafd aan je smartphone?


Het beeld is bekend: mensen die de hele dag op hun smartphone kijken, uit gewoonte of omdat ze vooral niets willen missen. Wie daar iets aan wil doen, kan nu hulp zoeken. Zo organiseert een reisorganisatie een afkickreis naar Canada of voor wie liever thuisblijft zijn er diverse apps.


Inmiddels heeft ruim 70 procent van de Nederlanders een smartphone, dat zijn er maar liefst 9 miljoen. Ongeveer 9 miljoen Nederlanders hebben een facebookaccount en ook WhatsApp is met 9,5 miljoen gebruikers ongekend populair bij het Nederlandse volk. Gemiddeld kijken we 150 keer per dag op onze smartphone. Dit gedrag laat zich het best omschrijven als een 'verslaving', aldus onderzoekers van het technologiebedrijf Widespace.

Afkickreis
Tegenwoordig leven we meer online dan offline, concludeert reisorganisatie Travel Alberta. Het meest eenvoudige om de verslaving te bestrijden is volgens hen zo ver mogelijk van huis te gaan, zonder smartphone uiteraard. Het bureau organiseert een afkickreis naar de Canadese Rockies, een wintersportgebied waar je even in online rehab kunt.

De reis is niet te boeken, maar wel te winnen. Op onlinerehab.nl kun je met je facebookaccount een test doen naar jouw online gedrag op Facebook. Door vragen te beantwoorden als 'Wie gaf jou een like op deze foto' kun je zogenaamde rehabpunten verdienen. Eind december worden de winnaars bekendgemaakt.

Applicatie
Er zijn natuurlijk eenvoudigere manieren om je smartphone even te laten voor wat die is. Het vele gluren op de mobieltjes kan niet alleen als last worden ondervonden door gezelschap, maar ook voor het concentratievermogen. De app Offtime, op dit moment alleen nog maar beschikbaar voor Android, helpt mensen om zich te concentreren op hun werk of bijvoorbeeld autorijden. De app blokkeert voor een door de gebruiker bepaalde periode binnenkomende telefoontjes, sms'jes en activiteiten van apps. Na het verstrijken van de ingestelde periode kun je een samenvatting bekijken van wat je zoal gemist hebt.

Ook is het mogelijk om de internetverbinding op de telefoon tijdelijk uit te zetten, zodat die afleiding weg is. Het van oorsprong Duitse Offtime maakt daarnaast een overzicht van de apps die de meeste tijd in beslag nemen, zodat gebruikers zich meer bewust worden van hun smartphonegebruik. De app is gratis te downloaden bij Google Play.

Voor iOS-gebruikers zijn er overigens alternatieven, zoals het gratis verkrijgbare Checky (dat gebruikers simpelweg vertelt hoe vaak ze per dag hun iPhone checken) en Moment (4,49 euro), waarmee in te stellen is hoe lang je je iPhone per dag wil gebruiken. De app waarschuwt als die tijd wordt overschreden.

http://www.youtube.com/v/SbBuaVIpXM8?hl=nl_NL&version=3&rel=0&showinfo=0

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Mobiele Telefonie
« Reactie #122 Gepost op: oktober 07, 2014, 15:18:23 »