Nowlive.eu

Registreren
 

Mobiel bellen doe ik met een :
Prepaid8
Abonnement8
Helemaal niet!1

Mobiele Telefonie
gelezen 62354 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
februari 22, 2013, 12:04:13
'Beltegoed mobieltje moet minstens jaar houdbaar zijn

 Het beltegoed van mobiele abonnementen moet minimaal een jaar lang houdbaar worden. De Consumentenbond start vrijdag een petitie om de Tweede Kamer daarvan te overtuigen Wie zijn tegoed voor bellen, sms'en en internetten nu niet opmaakt, moet het restant aan het einde van de maand weer inleveren, terwijl hij er wel voor heeft betaald, benadrukt de bond


Wie meer verbruikt dan zijn tegoed, kan daarvoor niet het restant van de vorige maand gebruiken. 'Dit is extra zuur, omdat het buiten-bundeltarief soms drie keer zo hoog is als het binnen-bundeltarief. Het risico is dat consumenten voor de zekerheid een veel te ruime bundel nemen, wat niet nodig zou zijn als tegoeden een jaar houdbaar zijn', aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond.

De belangenorganisatie kaartte deze zaak al eerder aan bij grote telecomproviders, maar die blijven de oproep negeren. Daarom wendt de bond zich nu tot de politiek.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Mobiele Telefonie
« Reactie #106 Gepost op: februari 22, 2013, 12:04:13 »

februari 20, 2013, 11:23:10
Betalen met mobiel start in Leiden

   Deze zomer starten de banken met de introductie van betalen met de mobiele telefoon. In Leiden wordt het systeem als eerste ingevoerd.


Bij winkels en horecagelegenheden in het centrum van Leiden kunnen consumenten dan afrekenen met mobiele telefoons die een zogeheten NFC-chip hebben. Steeds meer smartphones hebben zo'n chip. Klanten hoeven hun telefoon alleen even voor een betaalautomaat te houden. Bedragen onder de 25 euro worden direct afgeschreven, voor bedragen boven de 25 euro moet nog wel een pincode worden ingetoetst.

ABN Amro, ING en Rabobank werken voor de proef in Leiden samen met KPN en Mastercard. Zo'n duizend klanten van een van de drie banken, die ook een mobieltje van KPN hebben, kunnen meedoen. Vanaf eind 2013, begin 2014 wordt mobiel betalen stapsgewijs in de rest van het land ingevoerd.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 05, 2013, 14:31:53
Besparen: 9 handige apps

AMSTERDAM - Net die mooie aanbieding mislopen of te veel betalen voor je tankbeurt; daar zit uiteraard niemand op te wachten, vooral niet in tijden van financiële crisis. Gelukkig zijn er gratis apps waar je een hoop geld mee kunt besparen.


Onderstaande apps zijn gratis en geschikt voor iPhone en Android, tenzij anders vermeld.

1 TomTom Taxi

Met deze gloednieuwe iPhone-app - vandaag gelanceerd - kun je tijdens een taxirit door Amsterdam of Rotterdam controleren of de chauffeur zich wel aan de optimale route houdt. Tevreden klanten kunnen de chauffeur na afloop trakteren op een ‘diamantje’, zodat de volgende klant makkelijk de betrouwbaarheid kan checken. TomTom is bezig een landelijke dekking op te bouwen. Tevens wordt er gewerkt aan een Android-versie. 

2 IOU (I owe you) – debtmanager

Hoeveel geld heb ik ook alweer geleend van mijn beste vriend? En aan wie heb ik dat boek laatst meegegeven? Wie slim is houdt vanaf nu alles bij. Noteer aan wie je wat hebt uitgeleend en wat anderen jou hebben voorgeschoten. Het is ook mogelijk om herinneringen te versturen.

3 Settle Up

Voorkom eindeloze discussies en zet kosten die je met een groep maakt – denk aan een etentje, vakantie of gezamenlijk cadeau – op een rijtje. Noteer hoeveel geld er is uitgegeven, wie wat heeft betaald en wie er nog over de brug moet komen. De app kan ook bijhouden wiens beurt het is om te betalen.

4 Scoupy

Installeer Scoupy op je smartphone en er verschijnt een digitaal kortingsbonnenboekje in beeld, volledig afgestemd op jouw wensen en locatie. Ga je bijvoorbeeld winkelen, dan laat de app alle aanbiedingen binnen een straal van 25 kilometer zien. Met een scanner kan de verkoper de bon verzilveren. Last van zere voeten en toe aan een versnapering? Kies de categorie ‘Eten & Drinken’ en zoek op waar ze broodjes met korting serveren.   

5 Slim Koken

Vorig week werd bekend dat er jaarlijks 1,2 tot 2 miljard ton voedsel in de vuilnisbak verdwijnt. Het Voedingscentrum heeft een app ontwikkeld die je helpt minder eten te verspillen. Naast gezonde recepten staan er koop-, kook- en bewaartips op. Ook geschikt voor mensen met allergieën.

6 Benzine-Jip

Dat benzineprijzen per tankstation erg kunnen verschillen, daar zijn we inmiddels wel achter. Gelukkig is het heel makkelijk om op te zoeken waar je het goedkoopst uit bent. Benzine-Jip scant de buurt af en toont een overzicht van alle prijzen. Niet per liter, maar per tankbeurt. Heb je een tankstation uitgekozen, dan word je keurig de weg gewezen.

7 Toogethr, dé carpool en meerijden app

Leden van deze community voor veilig carpoolen kunnen eenvoudig een lift zoeken of een autorit delen met vrienden, buren of anderen. Betaal of ontvang automatisch een onkostenvergoeding, die overeenkomt met de prijs van het openbaar vervoer. Niet alleen goedkoper, maar ook nog eens beter voor het milieu.

8  COMA (Cost of a meeting app
)

Vergaderingen lopen vaak uit en dat kost niet alleen tijd, maar ook geld. Zit je zelf in een meeting die allang afgelopen had moeten zijn, raadpleeg dan deze app. Vul in hoeveel deelnemers er zijn en wat hun gemiddelde uurloon is. De voorzitter zal ongetwijfeld schrikken van het prijskaartje dat op het scherm verschijnt.

(Geschikt voor iPhone. Android-gebruikers kunnen de app Meeting Cost Timer Lite downloaden.)

9 Aanbieding

Geen zin om folders door te spitten, maar toch benieuwd naar interessante aanbiedingen? Deze applicatie struint alle supermarkten voor je af. Scroll door het overzicht en plaats de gewenste producten op het boodschappenlijstje. Zoeken op artikel is ook een optie. Typ bijvoorbeeld ‘wasmiddel’ in en bekijk waar jouw favoriete merk het goedkoopst is. Tip: Download ook de apps Aanbieding Beauty en Aanbieding Slijterij.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* januari 09, 2013, 12:52:13
'Pan-Europees telecomnetwerk in de maak'

AMSTERDAM - Grote Europese telecombedrijven bespreken plannen om een Europees netwerk te lanceren. 

Op die manier zouden ze makkelijker kunnen concurreren in een hevig versnipperde markt.

Dat meldt Financial Times woensdag op basis van bronnen die betrokken zijn bij de plannen. Onder andere Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia en het Spaanse Telefónica waren in gesprek met eurocommissaris van mededinging Joaquin Alamunia.

De telecombedrijven hebben te maken met toenemende concurrentie van technologieconcerns wereldwijd. Een pan-Europees telecomnetwerk zou uitkomst moeten bieden.

Roaming
Wat eventuele gevolgen zijn voor mobiel verkeer in het buitenland is nog niet bekend. Gesuggereerd wordt dat de consument baat heeft bij een Europees netwerk, vanwege de mogelijkheid van één Europees tarief.

De Europese Commissie bepaalde op 1 juli 2012 dat er een maximumprijs voor roaming binnen de EU geldt. Nederlandse providers verlaagden daarop hun tarieven.

Nu.nl

Gelogd


december 13, 2012, 11:08:33
Google Maps terug op de iPhone

   Mensen met een iPhone of iPad van Apple kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van een nieuw kaartensysteem. Google heeft voor die apparaten een nieuwe navigatie-app onthuld
.

Ruim twee maanden geleden verving Apple een ingebouwde Google-applicatie door een eigen versie, gebaseerd op kaarten van navigatiebedrijf TomTom. Dat leidde tot een stortvloed aan klachten. Er stonden veel fouten in en er ontbrak informatie over openbaar vervoer.

De Australische politie raadt mensen af om gebruik te maken van Apple Maps. De politie moest verschillende automobilisten redden die verdwaald waren in het enorme binnenland van Australië, nadat ze Apple Maps hadden gebruikt.

Google meldt op het eigen blog dat mensen over de hele wereld gevraagd hebben om Google Maps voor de iPhone en iPad.

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 18, 2012, 19:14:11
Hacker dupeert 17.000 mensen

In Frankrijk is een hacker van 20 gearresteerd voor fraude via smartphone-apps. Hij verspreidde via apps een virus waarmee hij 17.000 mensen geld afhandig maakte. Sinds vorig jaar zou hij zo minstens 500.000 euro hebben buitgemaakt.


Vanuit het huis van zijn ouders in Amiens bood hij mensen gratis downloads aan die leken op originele applicaties. Hij wist vooral smartphones te besmetten die met Android werken.

Als de app was geplaatst, werden er dure sms'jes gestuurd naar een telefoonnummer van de hacker. Hij kwam ook achter inlogcodes voor games en gokwebsites die de slachtoffers gebruikten.

De hacker, die geen computeropleiding heeft gehad, heeft bekend. Hij zei dat het hem niet zozeer om het geld ging, maar meer om het spel.

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 01, 2012, 20:46:19
KPN-storing in Zuid-Limburg

Abonnees van KPN in Zuid-Limburg kampen met een storing. Sinds 14.00 uur zijn er in grote delen van de regio problemen met de vaste verbinding.

De storing, die onder meer Maastricht, Vaals, Heerlen en Sittard treft, heeft gevolgen voor internet, telefoon en interactieve tv.

KPN is bezig om de storing op te lossen. Hoe lang dat gaat duren, is nog niet bekend.


BRON    http://nos.nl/

Gelogd


september 28, 2012, 12:10:00
#99
Donderdagavond was het een gezellige drukte voor de elektronicawinkel. Het uitgaanspubliek op het plein snapte echter weinig van de wachtende telefoonfans, getuige vrij hilarisch, commentaar van een toevallige passant...


http://www.at5.nl/embed/at5player.swf?c=87496

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 28, 2012, 11:43:01
#98
Precies ja, dat dacht ik ook toen ik het bericht las.... #phew

Heb eens even gekeken wat het kost, wat je neer mag tellen na een nachtje in de rij gestaan te hebben....

In Nederland kost de iPhone 5:


    16GB iPhone 5: €659
    32GB iPhone 5: €759
    64GB iPhone 5: €859

Dit zijn de officiële prijzen van Apple zoals nu bekend via de online Apple Store.

Bron: http://www.iphoneclub.nl/dossiers/iphone-5/

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 28, 2012, 11:35:53
#97
Nou, dat begrijp ik ook nooit @terence..moet je straks weer eens kijken met sinterklaas en kerstmis..dan kan het weer niet op hoor  #vaag

Gelogd


september 28, 2012, 11:31:48
#96
Mensen lopen allemaal te klagen dat alles zo duur wordt maar wel geld hebben om deze rotzooi te kopen.

Gelogd


september 28, 2012, 11:12:10
#95
Honderden wachten op iPhone in Amsterdam

Bij de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam hadden zich vrijdagochtend honderden mensen verzameld voor de nieuwe iPhone5. De verkoop begon daar om klokslag 8.00 uur. De eerste klanten werden met luid applaus en gejoel door de medewerkers ontvangen, die hen in cordon opwachtten.


Een van de eerste gelukkigen die met een felbegeerde nieuwe telefoon naar buiten komt, kan maar een ding uitbrengen: ,,En nu wil ik naar bed!'' Net zoals veel anderen is hij naar Amsterdam gekomen om het evenement rond de lancering van een nieuw Apple-product een keer van dichtbij mee te maken. 'Ik wilde hier gewoon bij zijn. Ik heb 20 uur in de rij gestaan. Echt een feestje. De telefoon is niet eens voor mij, maar voor een vriend.'

Twee vrienden uit Nijmegen en Maastricht kunnen het bijna niet geloven dat ze na een nacht onder slaapzakken op klapstoeltjes dan eindelijk hun nieuwe telefoon in de armen kunnen sluiten. 'We hadden hem ook kunnen bestellen, maar dan mis je het hele gevoel. Zoiets wil je gewoon een keer meemaken.'

Gezelschap
Vrijdagochtend durfde nog niemand zich te wagen aan een eerste schatting van het aantal belangstellenden dat zich netjes tussen de hekken voor de winkel op het Leidseplein had verzameld. Donderdagochtend namen de eerste Apple-fans al plaats voor de deur, in de loop van de dag, avond en nacht kregen zij gezelschap van honderden anderen.

Rond 07.30 uur, een halfuur voor de opening, werd de rij gesloten. Mensen die zich even daarvoor nog aansloten, werden al door winkelpersoneel gewaarschuwd dat ze er rekening mee moesten houden dat ze mis konden grijpen. Vier vrienden uit Rotterdam lieten zich daar niet door afschrikken. 'Maar als ik straks geen nieuwe telefoon heb, ga ik mijn parkeerkosten op Apple verhalen.'

Stormloop
De verkoop is vrijdag in ons land begonnen. Eerder liep het in Duitsland, Japan, China, Amerika en Groot-Brittannië al storm bij de introductie van de nieuwe smartphone. De iPhone5 heeft een groter scherm, is lichter en platter en is uitgerust met de allernieuwste technologische snufjes. Nederlanders die echt niet konden wachten, meldden zich vorige week al in Oberhausen (Duitsland).

Bij een winkel van Hi in de Kalverstraat in Amsterdam, die in de hoofdstad als eerste om 7.00 uur speciaal de deuren opende, stonden welgeteld zeven mensen. Daar worden de apparaten echter alleen met een abonnement verkocht. Behalve in Amsterdam, gingen ook op locaties in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen de deuren al om 7.00 uur open om de verkoop zo goed mogelijk te laten verlopen.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 27, 2012, 13:02:28
#94
Eersten al in de rij voor nieuwe iPhone

AMSTERDAM -  Vanaf morgenochtend 8 uur wordt de nieuwe iPhone eindelijk ook in Nederland verkocht. Bij de Apple Store op het Leidseplein staan de eerste fans nu al in de rij.  George en Tristan zitten als sinds vanochtend bij de Apple Store te wachten, schrijft iPhoneclub.nl. De eerste wachtende komt uit Rosendaal en zit er al sinds 9 uur.


Inmiddels is de rij al weer een stukje langer geworden.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 24, 2012, 15:59:08
#93
Vijf miljoen exemplaren iPhone 5 verkocht

Apple heeft 5 miljoen exemplaren van de iPhone 5 verkocht in het eerste weekend nadat het toestel op de markt was gekomen. Dat maakt het Amerikaanse technologiebedrijf bekend.


De iPhone 5 is sinds vrijdag verkrijgbaar in negen landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Komende vrijdag wordt dat lijstje uitgebreid met nog 22 landen, waaronder Nederland.

De vraag naar de iPhone 5 overtreft tot dusver het aanbod, liet Apple weten. Daarom zullen veel mensen die al vroeg besteld hadden, tot oktober op hun toestel moeten wachten. De vorige iPhone werd in het eerste weekend 4 miljoen keer verkocht.

Ook het nieuwste besturingssysteem van Apple, dat eveneens sinds vorige week is te verkrijgen, is volgens het bedrijf nu al een groot succes. Al ruim 100 miljoen iPhones en iPads draaien op iOS 6.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 24, 2012, 11:55:42
#92
iPhone 5 op Leidseplein    -----> 

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Mobiele Telefonie
« Reactie #92 Gepost op: september 24, 2012, 11:55:42 »