Nowlive.eu

Registreren
 

Cyberaanvallen
gelezen 26334 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
augustus 30, 2015, 19:29:04
#21
Website politie onbereikbaar door cyberaanval

DEN HAAG - De website van de politie is sinds zondagmiddag onbereikbaar door een cyberaanval. Politie.nl ging om 16.40 uur uit de lucht. De politie weet nog niet hoe lang het duurt om de site te herstellen. Het is ook nog niet bekend wie achter de DDoS-aanval zitten. „Dit gebeurt vaker, maar meestal is het sneller verholpen”, zei een politiewoordvoerster.


Vanwege de storing is het niet mogelijk om aangifte via internet te doen. De noodnummers 112 en 0900-8844 zijn gewoon bereikbaar.

Bij een Distributed Denial of Service-aanval (DDoS) wordt een grote hoeveelheid verkeer tegelijk naar bepaalde servers gestuurd. Die kunnen de druk niet aan en worden tijdelijk onbereikbaar. Eerder deze maand was kabelaar Ziggo de dupe van zo'n aanval. Klanten konden niet of nauwelijks het internet op. Ook de site van de Volkskrant was anderhalf uur onbereikbaar na een aanval.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Cyberaanvallen
« Reactie #21 Gepost op: augustus 30, 2015, 19:29:04 »

augustus 21, 2015, 17:16:23
#20
Hack legt data Nederlandse vreemdgangers op straat

 Bij een hack op de Amerikaanse vreemdgangerswebsite Ashely Madison zijn de gegevens van 37 miljoen klanten gestolen, waaronder de persoonlijke gegevens van 594 Nederlanders. De meesten komen uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.


De Nederlanders hebben allemaal betaald om berichten te versturen via de site, waardoor hun persoonlijke gegevens te vinden waren in het overzicht van de creditcardtransacties van Ashley Madison. Alleen mannelijke gebruikers moeten zogeheten credits kopen om conversaties te starten en berichten te versturen. Vrouwen mogen Ashley Madison gratis gebruiken.

Van de 594 Nederlanders komen er 84 uit Amsterdam, 24 uit Den Haag en 22 uit Rotterdam. De lijst wordt verder aangevuld met Utrecht (17), Haarlem (17), Hilversum (9), Hoofddorp (6) en Venray (6).  Ook het kleine Brabantse plaatsje Wouw had vier betalende Ashley Madison-gebruikers.

De Nederlanders zorgden de afgelopen jaren voor 1731 creditcardtransacties; iets minder dan drie per persoon. De website van Ashley Madison heeft als motto 'het leven is kort, heb een affaire'.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 21, 2015, 11:16:33
#19
Ziggo belooft klanten: storingen zijn voorbij

Goed nieuws voor Ziggo-klanten. Computerhackers kunnen vanaf vandaag veel moeilijker toeslaan, zegt de kabelaar. Na de twee cyberaanvallen van afgelopen dagen, waardoor twee tot drie miljoen klanten zonder internet zaten heeft Ziggo maatregelen genomen.


Een aantal klanten is overgezet naar een nieuw, safer platform. Ook zijn er diverse andere veiligheidsmaatregelen getroffen. Als het goed is, valt het internet niet meer uit, stelt het bedrijf. ,,De aanvallen kunnen nog wel plaatsvinden, alleen hebben onze klanten er dan niet of nauwelijks nog last van," zegt woordvoerder Gradus Vos.

Ziggo werd dinsdag én woensdag getroffen door computercriminelen. Dat gebeurde door een ddos-aanval, waarbij hackers via tienduizenden gekaapte computers de Ziggo-servers bestookten. Die sloegen daardoor op tilt. Tot twee miljoen van de ruim drie miljoen abonnees zaten soms enkele uren zonder internet. Op sociale media regende het tienduizenden klachten.

De kabelaar hield voor gisteravond nog wél rekening met een aanval. De aanvallen zijn opgeëist door het bekende hackerscollectief Anonymous dat de laatste jaren vaker ddos-aanvallen afvuurde op bedrijven en organisaties.

Slechte service
In twee gelikte youtubevideo's wordt Ziggo beticht van slechte service. ,,Ziggo ontvangt geld van zijn klanten, maar levert daarvoor slechte service," orakelt een Engelse stem met op de achtergrond orkestmuziek. ,,We willen onze excuses aanbieden aan de klanten voor de overlast, maar we blokkeerden uw internettoegang met een reden."

Ziggo neemt de aanvallen hoog op en heeft aangifte gedaan. Minister Van der Steur (Justitie) spreekt van een 'zeer ernstige zaak'.

Volgens Ronald Prins, eigenaar van internet-securitybedrijf Fox-IT, is de kans dat de daders worden gepakt extreem klein. ,,Een ddos-aanval is geen hogere wiskunde en is hierdoor moeilijk te voorkomen. Je huurt wat servers in Rusland, betaalt met bitcoins en je hebt voor een paar honderd dollar een ddos-aanval van enkele uren."

Het wordt hoog tijd dat de politie de wettelijke bevoegdheid krijgt om zélf te hacken, stelt Prins. ,,Zolang dat niet mag, kunnen we weinig beginnen."

Kabelaar Ziggo wil nog niets zeggen over een compensatieregeling, maar wil zeker iets voor de getroffen klanten doen.

Volkskrant
Ziggo is overigens niet het eerste Nederlandse bedrijf dat lijdt onder de aanvallen. Ook het internetbankieren van ABN Amro, ING en Rabobank werd al eens lamgelegd.

Daarnaast werd gisteren de website van de Volkskrant aan het einde van de middag ook getroffen door een ddos-aanval. Hierdoor werd de site 1,5 uur lang platgelegd. Ook die aanval is geclaimd door de hackers van Anonymous. Waarom de Volkskrant is aangevallen is volgens een woordvoerder van de krant onbekend. ,,Geen idee. Wij hebben over ze geschreven, maar dat hebben er wel meer.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 20, 2015, 13:42:16
#18
Ziggo verwacht nog meer cyberaanvallen

Klanten van Ziggo moeten rekening houden met mogelijk meer verstoringen van het internetverkeer. Dat laat het internetbedrijf donderdag weten. Ziggo gaat veranderingen doorvoeren in het netwerk, om zo toekomstige aanvallen af te kunnen slaan. Bij sommige klanten wordt het modem daarvoor opnieuw opgestart.


Voor de tweede avond op rij werd internetprovider Ziggo woensdag getroffen door een DDoS-aanval. De storing was donderdagochtend om 4.00 uur opgelost. 'Ziggo beschouwt de aanvallen als zeer ernstig. Er wordt door Ziggo dag en nacht gewerkt om ons netwerk en onze klanten te verdedigen tegen deze reeks DDoS aanvallen. We kunnen hierover geen nadere details vrijgeven aangezien wij helaas nog meer aanvallen verwachten', aldus het bedrijf.

Of gedupeerde klanten schadeloos worden gesteld, is nog niet bekend. 'Onze eerste zorg is in de lucht blijven. Daarna kijken we naar een tegemoetkoming', laat een woordvoerder van Ziggo weten.

Van de 3,2 miljoen internetklanten van Ziggo had 60 procent last van de DDoS-aanval. De storing deed zich ook nu weer voor in het 'oude' Ziggogebied. Het netwerk van UPC, dat is gefuseerd met Ziggo, werd niet getroffen omdat Ziggo in die gebieden nog andere dns-servers gebruikt.

Door de updates die Ziggo gaat uitvoeren zal het modem van sommige klanten enkele minuten uit de lucht zijn. 'We betreuren deze korte onderbreking van onze service, die helaas onvermijdelijk is. Wij vragen onze klanten om begrip hiervoor in deze uitzonderlijke situatie.' Ziggo zegt klanten ook zelf nog te zullen informeren over de aanvallen.

Anonymous Scruggs

Door de dns-servers aan te passen, konden veel Ziggo-klanten tijdens de storingen alsnog internetten. Hoe dat moet leest u onder andere bij Bright.

--->>>   http://www.bright.nl/grote-internetstoring-bij-ziggo-na-ddos-aanval

Wie er achter de aanvallen zit is nog niet bekend. Anonymous Scruggs, naar eigen zeggen een goep van 46 mensen uit verschillende landen, heeft de cyberaanvallen opgeëist. Het collectief zegt in een video op YouTube niet uit te zijn op persoonlijke gegevens van Ziggo-klanten, maar zegt op deze manier Ziggo tot 'betere beveiliging' van zijn diensten te willen aanzetten. Ook eisen ze een korting van 25 procent

Of 'Anonymous Scruggs' daadwerkelijk de veroorzaker van de storingen is, wordt nog onderzocht. Ook staat niet vast dat de bewuste video's daadwerkelijk van Anonymous afkomstig zijn; het is een zeer amporphe organisatie. Er zijn meerdere video's op YouTube geplaatst die bedreigingen aan het adres van Ziggo bevatten.

Ziggo neemt deze bedreigingen serieus en heeft aangifte gedaan, zo meldt de internetprovider. 'Er is inmiddels een diepgaand onderzoek gestart waarin wij samenwerken met verschillende instanties, zoals het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De bedreigingen en de aanvallen zijn onaanvaardbaar.'Bron:VK
« Laatst bewerkt op: augustus 21, 2015, 17:14:40 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 06, 2015, 20:12:33
#17
Ministerie doet aangifte na cyberaanval

 Het ministerie van Algemene Zaken heeft aangifte gedaan van de cyberaanval op de centrale site van de rijksoverheid op 10 februari. Dat heeft minister Stef Blok (Rijksdienst) vrijdag aan de Kamer geschreven na vragen van PvdA, VVD en D66.


Door een zogeheten DDos-aanval waren twee grote overheidssites, ook die van Defensie, bijna de hele dag niet te openen. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanval zat.

De storing duurde volgens de minister zo lang omdat de leverancier eerst dacht aan een technische storing. Er bestaat een back-up van de site, maar ook die was getroffen. De leverancier werkt nu aan verbeteringen.

Volgens Blok zijn er regelmatig DDos-aanvallen op overheidssites, waarbij de server wordt bestookt met grote hoeveelheden data zodat een site overbelast raakt. Belangrijke overheidssites, bijvoorbeeld van de Belastingdienst, zijn al extra beschermd. De site www.rijksoverheid.nl behoort niet tot de vitale infrastructuur, aldus Blok.Bron:ADGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 10, 2015, 17:23:22
#16
Minister Koenders wil veiliger

Er moet volgens minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken meer gedaan worden om de veiligheid van het internet te vergroten en cybercrime te voorkomen. Daarom wordt op de komende internationale conferentie over het internet in Den Haag een nieuw initiatief gelanceerd voor het vergroten van de capaciteit die daarvoor nodig is.


Dat zegt Koenders (PvdA) op een veiligheidsconferentie in München. ,,De Sony-hack en andere incidenten maken vrijwel dagelijks duidelijk dat het hoog tijd is dat regeringen en de private sector er samen voor zorgen dat het internet vrij, open en veilig blijft'', aldus de minister.

Cybercriminaliteit, cyberspionage en aanvallen op belangrijke infrastructuur komen volgens Koenders vooral uit het buitenland. ,,Daarom zijn internationale afspraken en samenwerking noodzakelijk.'' Koenders zal op de Haagse conferentie in april internationale gedragsnormen op de agenda zetten, zodat landen weten hoe ze moeten omgaan met internetbedreigingen die van hun grondgebied komen.

Economische groei
,,Een vrij en open internet is nodig, willen we dat het de drijvende kracht blijft die het nu is achter innovatie en economische groei'', zegt Koenders. ,,Hetzelfde geldt voor een veilig internet. Gebruikers moeten er op kunnen vertrouwen dat hun activiteiten online beschermd zijn door dezelfde wetten die offline gelden.''

De internetconferentie 'Global Cyber Space Conference' in Den Haag vindt plaats 16 en 17 april. Minister Bert Koenders is er gastheer en voorzitter.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 11, 2014, 10:50:23
#15
Grote twijfel aan 'enorme Russische datadiefstal'

 Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zegt geen nadere informatie te hebben gekregen over de vermeende diefstal van miljarden account- en inloggegevens door een Russische hackersbende.


Vorige week kwam in het nieuws dat Russische hackers 1,2 miljard westerse inlognamen en wachtwoorden zouden hebben gestolen. 'Het is gemeld door Hold Security, een Amerikaanse firma waar ik nog nooit van had gehoord', zegt Arnbak. De details van de inbraak zijn volgens hem niet vrijgegeven en ook niet gedeeld met het internationale netwerk van Crisis Emergency and Response Teams.

'Dat is vreemd. Hold Security bood wel meteen een abonnement aan om voor 120 dollar per jaar te onderzoeken of je naam op de lijst van gehackte accounts staat.' Volgens Arnbak had de aanval dan ook 'meer weg van een goede marketingcampagne van Hold Security.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 06, 2014, 17:09:22
#14
Meer dan miljard namen en wachtwoorden gestolen'Verstandig om inlogdata te wijzigen'

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Den Haag raadt computergebruikers die het zekere voor het onzekere willen nemen aan hun inlogdata te veranderen. Dit advies wordt gegeven naar aanleiding van berichten dat een Russische criminele bende 1,2 miljard combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden heeft gestolen.


Nadere aanbevelingen doet het NCSC pas als het Amerikaanse bedrijf Hold Security die de massale diefstal naar buiten bracht, meer details bekend maakt. De Amerikanen hebben nog geen gegevens gedeeld met (semi)overheidsorganisaties die belast zijn met de veiligheid op internet, zoals het NCSC.

Het NCSC heeft inmiddels contact gezocht met Hold Security dat eerder een groot datalek bij Adobe en grootscheepse diefstal van inloggegevens bij de Amerikaanse winkelketen Target aan het licht bracht.

Na meer dan zeven maanden onderzoek kwam Hold Security achter het bestaan van een grote groep  Russische cybercriminelen die opereren onder de naam CyberVor (‘vor’ betekent ‘dief’ in het Russisch). Nooit eerder werd een zo massale hoeveelheid gestolen gegevens ontdekt, waaronder 1,2 miljard unieke combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord. Liefst 500 miljoen van die inloggegevens betreft e-mailadressen. De criminelen opereren vanuit het zuiden van centraal Rusland. Daar hebben ze ook hun computers staan waar alle buit wordt opgeslagen. Hold Security kon tot nog toe geen relaties ontdekken tussen de bende en het Kremlin. Vooralsnog lijkt financieel gewin hun belangrijkste beweegreden.

De cybercriminelen maken gebruik van bekende lekken in computers van websites waaraan gegevensverzamelingen zijn gekoppeld. De bende zou de gegevens hebben verkregen van ruim 400.000 verschillende websites uit zowel de VS als daar buiten. Hold Security kan niet aangeven welke sites dat zijn.Bron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: augustus 06, 2014, 17:11:49 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 06, 2014, 17:08:41
#13
Megacyberkraak ontdekt

NEW YORK - Een Russische bende blijkt de grootste verzameling internetgegevens zoals namen, wachtwoorden en e-mailadressen te hebben aangelegd die ooit is ontdekt. Amerikaanse media meldden dinsdag dat dit is blootgelegd door een Amerikaanse beveiligingsfirma.


De bende zou ongeveer 1,2 miljard namen en wachtwoorden en meer dan 500 miljoen e-mailadressen hebben verzameld. Dat alles zou van ongeveer 420.000 websites zijn gehaald. Het is niet bekend wat de bende met de informatie heeft gedaan.

Het bedrijf dat de verzameling ontdekte, Hold Security, heeft de namen van de bedrijven waar de informatie is gestolen niet bekendgemaakt. Het gaat om grote en kleine bedrijven in de VS en daarbuiten.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* augustus 02, 2013, 10:04:45
#12
Gelukkig dat de noodnummers wel bereikbaar blijven , wat mankeert die mensen toch om zoiets te doen ? Ik kan er de lol niet van inzien

Gelogd


augustus 02, 2013, 09:55:23
#11
Hackers leggen politie plat

AMSTERDAM - Hackers hebben vrijdagochtend de website van de politie platgelegd. Politie.nl en aanverwante sites als opsporingspagina depolitiezoekt.nl zijn daardoor niet bereikbaar.


Het gaat om en zogeheten DDos-aanval op het computersysteem. Bij zo'n aanval aanval sturen de belagers heel veel computers tegelijk naar een site. Die raakt daarvoor overbelast en wordt onbereikbaar. De systemen van de politie zijn niet gehackt.

Alarmnummer 112 en het nummer 0900-8844 zijn wel gewoon bereikbaar.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* mei 07, 2013, 12:16:01
#10


'Vandaag grote cyberaanval op Amerikaanse instellingen'

Het is lastig om het hackerscollectief 'Anonymous' een consistente politieke agenda toe te schrijven. Zowat iedereen kan in naam van het collectief cyberaanvallen uitvoeren, of het nu voor het goede of kwade is. Een grote groep 'hacktivists' van over de hele wereld, waarvan sommigen zeggen dat ze onder de vlag van Anonymous werken, zou dinsdag de machtigste instituties van de Verenigde Staten willen aanvallen.

Anonymous en verschillende islamistische groepen willen vandaag met hun actie 'OpUSA' zo'n negen Amerikaanse overheidsites platleggen, waaronder die van het Pentagon en het Witte Huis. Ook de websites van Amerikaanse banken als Bank of America, Capital One en TD Bank zullen niet worden ontzien.

'Innocence of Muslims'
De islamistische hackergroep Izz al-Din Qassam Cyber Fighters zegt op haar website dat haar enige doel het verwijderen van de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' van videowebsite YouTube is. Toch is de groep er de laatste zes maanden in geslaagd succesvolle cyberaanvallen op grote Amerikaanse banken uit te voeren. Anonymous zegt nu dat de Qassam Cyber Fighters ook aan de cyberaanval van vandaag zullen deelnemen, wat door de groep zelf wordt bevestigd.

Ook andere islamistische groepen als Ajax Team, the Mauritania HaCker Team en het Muslim Liberation Army worden als strijdmakkers genoemd.

Homeland Security
De Amerikaanse overheid toont zich echter niet bezorgd. Het departement Homeland Security zegt dat er voortdurend aanvallen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika komen.

Bron: AD

Gelogd


april 29, 2013, 17:30:54
#9
DigiD opnieuw beperkt beschikbaar

   Overheidsdienst DigiD kampt opnieuw met problemen. Vanwege DDoS-aanvallen is de dienst beperkt beschikbaar. Gebruikers die DigiD niet kunnen gebruiken, wordt aangeraden het later opnieuw te proberen.


Vorige week was de dienst enkele dagen ook al moeilijk beschikbaar vanwege cyberaanvallen. Afgelopen vrijdag gaf het ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat de storing voorbij is.

In het weekend waren er echter opnieuw aanvallen op de site. Die duren nog altijd voort.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 28, 2013, 18:08:28
#8
Brein cyberaanval opereerde vanuit bunker

MADRID - Sven Olaf Kamphuis, de Nederlander achter de grootste cyberaanval ooit, opereerde in Spanje vanuit een bunker. De 35-jarige hacker werd afgelopen week aangehouden in Barcelona.


Kamhpuis zou door Spanje hebben gereden in een busje volgeladen met geavanceerde computertechniek en antennes om frequenties te scannen. Vanuit het voertuig kon hij elk netwerk in Spanje binnendringen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Madrid zondag bekendgemaakt.

Opsporingsteams uit meerdere landen verwachten binnenkort nog enkele hackers te arresteren in verband met de grootschalige cyberaanval.

Keiharde vete

Kamphuis, die met zijn internetprovider Spambunker jarenlang in de anarchistische technologiehoek opereerde, vocht vorige maand op internet een keiharde vete uit met de stichting Spamhaus. Die speurt verspreiders van ongevraagde mail op en zette Spambunker op zijn zwarte lijst. Daardoor gingen alle mails die Spambunker verstuurde automatisch ongelezen naar de prullenbak bij abonnees.

Via vervalste internetadressen en tienduizenden gekraakte computers vuurdeKamphuis volgens het Openbaar Ministerie 'ongekend zware' databestanden op Spamhaus af. Sympathisanten steunden hem met soortgelijke bombardementen.

Zwaar gedupeerd

Zulke mailaanvallen vragen het computersysteem van de ontvanger onophoudelijk om antwoord. In heel Europa zorgden overbelaste computerservers voor grote verstoringen. Betaalsysteem iDeal en identificatiesite DigiD van de overheid werden onbereikbaar. Winkeliers raakten zwaar gedupeerd.
Afgelopen weken kwamen cyberteams van politie en justitie in meerdere landen bij elkaar om de aanvallen te voorkomen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 26, 2013, 23:02:11
#7

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Cyberaanvallen
« Reactie #7 Gepost op: april 26, 2013, 23:02:11 »