Nowlive.eu

Registreren
 

Vierdaagse Nijmegen
gelezen 99914 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 22, 2016, 22:15:32
#93
100e Vierdaagse gehaald door 42.557 lopers

NIJMEGEN - Precies 42.557 wandelaars hebben de honderdste Vierdaagse uitgelopen. Er vielen vrijdag nog 439 lopers uit, wat vrij veel is voor de laatste dag met de feestelijke intocht in Nijmegen tot besluit. Het aantal uitvallers is ongeveer het dubbele van de jaren hiervoor op de laatste loopdag, terwijl de organisatie de finishtijd nog verruimde naar 18.30 uur.


Marsleider Johan Willemstein is, zei hij vrijdag, een ,,bijzonder happy'' mens. Het hoge aantal uitvallers in deze Vierdaagse-editie wijt hij deels aan de weersomstandigheden en deels aan het feit dat er 5000 lopers meer dan normaal mee mochten doen, vanwege het jubileum van de wandeltocht. ,,De honderdste heeft vast meer niet zo goed getrainde deelnemers gelokt, terwijl het hier en daar ook erg druk op en langs de route was. Maar gezien de massa mensen had het niet beter kunnen gaan.''

Koning Willem-Alexander, die vrijdag wegens de verjaardag van de Vierdaagse op bezoek kwam, was vol lof. ,,Ik heb veel bewondering voor alle deelnemers. En ook voor alle vrijwilligers die elk jaar weer voor ze klaarstaan. Het is een ongelooflijke sportieve prestatie'', zei hij. De koning dook onaangekondigd op tussen de wandelaars in het Brabantse Cuijk en liep met hen over de pontonbrug over de Maas. Ook bezocht hij een verzorgingspost. Tijdens de intocht in Nijmegen zorgde het koninklijk bezoek voor opstoppingen in het wandelpeloton, omdat iedereen een hand wilde geven of een selfie wilde maken. De koning speldde sommige bijzondere lopers zelf de medaille op.

Wandelaars vonden deze Vierdaagse ,,erg zwaar''. Er waren opvallend veel uitvallers. Zelfs sommige zeer ervaren lopers moesten onderweg opgeven. Ook onder de honderd alleroudsten, van 82 tot 93 jaar, waren veel uitvallers, vooral doordat zij volgens onderzoekers veel te weinig drinken. Maar de honderd allerjongste deelnemers, van wie de meeste nog 12 jaar moeten worden, hebben hun eerste Vierdaagse op een enkeling na allemaal voltooid.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vierdaagse Nijmegen
« Reactie #93 Gepost op: juli 22, 2016, 22:15:32 »

juli 22, 2016, 16:21:06
#92

Op de foto met de koning bij de Vierdaagse


Het was een enorme gekte bij de intocht van de Vierdaagse door het bezoek van koning Willem-Alexander. Vele wandelaars wilden de koning, die vlak naast het parcours stond, een hand geven en met hem op de foto. Dat veroorzaakte een opstopping op de Via Gladiola.


Ook mensen die al op de Wedren stonden, liepen terug om een glimp op te vangen van Willem-Alexander. De koning werd vergezeld door een enorm team van politieagenten.

Doorlopen
De organisatie van de Vierdaagse roept deelnemers op vooral door te blijven lopen. Jos van veghel (60) uit Veghel voelt zich de koning te rijk. Het lukte haar om de hand te schudden van Willem-Alexander. ,,Wow! En ik doe pas voor de eeste keer mee. Wat een eer!" Ze voelt zich speciaal met de koning verbonden. "We zijn jarig op dezelfde dag. Hij is zo knap."

Benaderbaar
De koning is als honing voor de wandelaars. Zodra ze Willem-Alexander ontwaren op de eretribune lopen ze richting de koning. Er mag dan een terreurdreiging zijn en de veiligheidsmensen zijn zichtbaar in opperste staat van paraatheid; de koning is benaderbaar als nooit tevoren. Hij zwaait en lacht. Soms loopt hij naar beneden en drukt handen als een popster. Wandelaars voelen zich vereerd. "Prachtig dat hij komt om ons te feliciteren."

Iets na half drie wordt het weer wat gewoner: de koning is vertrokken.

Bron:utopiatv.nlGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 22, 2016, 13:59:19
#91
Nijmeegse Vierdaagse verrast door zwaar onweer

De organisatie van de Vierdaagse is verrast door het slechte weer van vandaag. Vierdaagse-weerman Jules Geirnaerdt had de zware onweersbuien, hagel en windstoten tijdens de eerste wandeluren volgens een woordvoerder 'gewoon fout'. ,,Dat kan gebeuren."


Het weerteam van de Vierdaagse kwam vanmorgen bijeen voor een spoedoverleg. Tijdens dat overleg is besloten de wandelaars via Vierdaagse-app en lichtkranten langs de route te wijzen op het advies niet te pauzeren als ze natte kleding hebben. De kans dat ze dan onderkoeld raken, is namelijk groot.

Veel wandelaars zijn net als de Vierdaagse-organisatie verrast door het slechte weer. Intussen is de lucht opgeklaard terwijl de lopers binnen druppelen, al kan het later op de middag opnieuw hard gaan regenen. Het wordt vanmiddag 24 graden.

Koning
Op deze laatste dag van de Vierdaagse worden Grave, Cuijk, Overasselt en Malden aangedaan. Koning Willem-Alexander is met het Vierdaagselegioen de Maas bij Cuyk overgestoken via een speciaal gebouwde pontonbrug. Elk jaar bouwt Defensie deze tijdelijke brug om de Vierdaagselopers over te laten steken van Brabant naar Gelderland.

De koning is op bezoek tijdens de laatste wandeldag van de Vierdaagse wegens het honderdjarig bestaan van het evenement. Hij komt de feestelijke intocht in Nijmegen bekijken, maar maakt eerst samen met marsleider Johan Willemstein een tochtje over het parcours. De koning moedigt onderweg de wandelaars aan, aldus lopers die hem ineens zagen opduiken op de route.

Eerste binnenkomer
Simon Brownlee is op de vierde dag van de Nijmeegse Vierdaagse opnieuw als eerste binnengekomen. De 44-jarige Brit is nu vier dagen op rij als eerste wandelaar over de finishlijn gekomen. Brownlee kwam om 9.35 uur op de Wedren aan en had toen zijn tocht van 50 kilometer voltooid.

Hij had wat last van de regen, zei hij bij binnenkomst. ,,Door het wat koelere weer was het wel makkelijker lopen." Brownlee was sneller dan de rolstoeler Bennie Bouwhuis die ook regelmatig als eerste binnenkomt. ,,Het is geen doel van me om als eerste binnen te komen, maar ik vind het wel erg leuk", zegt hij.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 21, 2016, 15:21:29
#90
Vier Vierdaagselopers op intensive care, één gereanimeerd

Eén Nijmeegse Vierdaagsewandelaar is gisteren gereanimeerd op de spoedeisende hulp. Nog drie wandelaars moesten op de intensive care worden opgenomen. Dat bevestigen woordvoerders van het Radboudumc en Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.


Nog eens zes wandelaars kwamen binnen met een zogenoemde 'heat stroke', de ernstigste vorm van hitteklachten waarbij de lichaamstemperatuur veel te hoog is opgelopen. Alle patiënten zijn inmiddels buiten levensgevaar, zeggen de ziekenhuizen. Eén van vier intensive care-patiënten is alweer naar huis.

In totaal werden gisteren 34 wandelaars behandeld op de spoedeisende hulp (SEH) van het Radboudumc. Een dag eerder waren dat er 23. Bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen zijn sinds maandagavond 24 lopers gezien.

Ook moesten vier feestvierders worden geholpen. ,,Vaak zijn het slachtoffers van de hitte", vertelt de woordvoerster van het Radboudumc. ,,Anderen hebben ernstige spierklachten, bijvoorbeeld omdat ze op het laatst nog wilden versnellen."

Flink druk
De Ambulancedienst heeft het gistermiddag nog razend druk gehad met spoedritten voor onwel geworden Vierdaagsewandelaars. ,,Om 15.00 uur waren we nog maar 32 keer opgeroepen, om halfzes was dat 54 keer. Tegen het einde van de dag is het dus nog flink druk geweest", aldus directeur Mac Honigh.

Wandelaars kregen het op de laatste kilometers nog kwaad door de moordende hitte. De Ambulancedienst rukte in totaal 113 keer uit voor bezweken wandelaars. Deze ochtend is het volgens de ziekenhuizen en ambulancedienst nog erg rustig.

Minder zwaar
De deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse krijgen het vandaag op de derde dag waarschijnlijk iets minder zwaar dan gisteren toen het tropisch heet was. Op de tweede wandeldag waren er welgeteld 2.015 uitvallers, extreem veel meer dan voorheen. Volgens de organisatie kwam dat vooral door de tropische temperaturen, het was de warmste dag van het jaar. De eerste dag vielen ruim 1.200 lopers uit.

Er zijn nu nog 43.910 lopers over die vanochtend opnieuw aan de start verschenen. De tocht voert op de derde dag door de heuvels rondom Groesbeek. De wandelaars lopen een bosrijke route die via de Zevenheuvelenweg, de welbekende kuitenbreker, naar Berg en Dal lopen om vervolgens op de Wedren te finishen. Een derde zware dag - zo niet lichamelijk, vanwege het parcours of het warme weer- dan wel mentaal. Net over de helft is het toch nog een heel eind naar de Via Gladiola.

Afgelopen dagen kregen de lopers wegens de hitte een halfuur extra tijd om de eindstreep te halen. Omdat het vandaag niet meer zo warm lijkt te worden, mogen de lopers niet meer eerder starten of later binnenkomen.

Niet opgeven
Ondanks de hitte geven wandelaars niet snel op. De vrouw die gisteravond gewond raakte bij het noodweer in Nijmegen, nadat er een tak van een boom afbrak, is vanochtend 'gewoon' gestart voor de derde etappe. De wandelaarster loopt 40 kilometer. Volgens de familie waar de vrouw logeert, heeft de deelneemster wat pijn en zijn haar verwondingen gehecht.

Feesten
Bezoekers laten zich wel tegenhouden door de hitte. De Vierdaagsefeesten hebben op de Roze Woensdag iets minder mensen getrokken dan vorig jaar. De schattingen komen uit op 240.000 (vorig jaar 254.000).

Het totaal aantal bezoekers van de feetsen staat al boven het miljoen. Vorig jaar eindigde na zeven dagen de teller op 1.508.500 bezoekers. Dit jaar lijkt dat record verbroken te gaan worden. Vandaag en morgen staan te boek als de topdagen, zeker de laatste dag.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 20, 2016, 22:06:52
#89
Vijf gewonden door onweer bij Vierdaagse

NIJMEGEN - Vijf mensen zijn tijdens de Nijmeegse Vierdaagse gewond geraakt door het noodweer dat woensdagavond over Gelderland trok. De tak van een boom brak af bij de finishplaats en trof een vrouw.Vier anderen werden door losgeraakte spullen geraakt op het festivalterrein.


Zware onweersbuien zorgden ook op de Hatertseweg in Nijmegen voor flinke stormschade. Een flinke boom waaide om en belandde op het dak van een auto. Een inzittende raakte daarbij lichtgewond.

De weg, die tijdelijk afgesloten was voor verkeer, ligt niet op het traject van de Nijmeegse Vierdaagse.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 20, 2016, 12:46:16
#88
100e   4-Daagse   kijk mee, volg de lopers---->>>   http://www.4daagse.nl/nl/live-streams/live-stream-start.html

   met keuze rechts onderaan de stream

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 20, 2016, 12:44:54
#87

Onweerswaarschuwing op parcours Vierdaagse


De organisatie van de Vierdaagse laat vandaag vanaf het middaguur tekstkarren met een waarschuwing voor onweer over het parcours van de tweede wandeldag rijden. Volgens Vierdaagsemeteoroloog Jules Geirnaerdt is er een kans dat het in de namiddag boven Nijmegen gaat onweren. Rond dat tijdstip leggen veel lopers hun laatste kilometers door de binnenstad van Nijmegen af.


Het is Roze Woensdag in Nijmegen. Op die dag puilt het centrum uit om de wandelaars binnen te halen. Het kan woensdagmiddag meer dan 35 graden worden in de stad. Defensie deelt aan de rand van het centrum flesjes water uit aan de lopers. Ondernemers hebben luifels tegen de zon over de straten gespannen. Er lopen extra veel hulpverleners in de stad om hitteslachtoffers te helpen, aldus de organisatie van de Vierdaagsefeesten. Er is ook een speciale 'koelbus' waarin mensen snel kunnen afkoelen.

Het Rode Kruis heeft woensdag tot nu toe 700 blaren behandeld, tegen dinsdag in totaal 1300. In Wijchen hadden medewerkers het zo druk met mensen die last hadden van de hitte, dat ze het blarenprikken tijdelijk moesten opschorten. Donderdag lijkt het af te koelen naar 26 graden met wat bewolking. Het Vierdaagsebestuur neemt daarom geen maatregelen voor de derde loopdag over de heuvels van Groesbeek, zegt een woordvoerder.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2016, 22:34:20
#86
Ruim 1200 wandelaars geven op

NIJMEGEN - In het hele Vierdaagselegioen zijn dinsdag 1206 lopers uitgevallen. De warmte speelde vooral de alleroudste Vierdaagselopers flink parten. Van de groep die meedoet aan een gezondheidsonderzoek van hoogleraar inspanningsfysiologie Maria Hopman is 15 procent uitgevallen. Hopman verwacht dat een aantal hoogbejaarden uit haar groep woensdag niet voor de tweede loopdag aan de start zal verschijnen, zei zij dinsdagavond.


De alleroudste Vierdaagselopers zijn tussen de 82 tot 93 jaar. Zij zijn bijna allemaal geoefende Vierdaagselopers. ,,Het blijkt dat deze groep onder deze omstandigheden toch ook eerder een grens bereikt. Net als veel heel oude mensen drinken ze te weinig en komen ze niet vaak buiten als het erg warm is'', aldus onderzoekster Hopman.
Hindernis

Het aantal van 1206 lopers dat is uitgevallen is meer dan in de voorgaande drie jaren, stelt de organisatie. Er zouden nog aanzienlijk veel meer uitvallers zijn geweest als de lopers niet een halfuur extra hadden gekregen om binnen te komen. De schaduwloze Oosterhoutsedijk vlak voor Nijmegen was voor veel lopers een grote hindernis. Woensdag gaan waarschijnlijk 45.960 wandelaars op pad voor de tweede dag.

Ambulances

Ambulances reden vandaag af en aan. Om de paar minuten kregen de hulpdiensten in Nijmegen een melding over iemand die was bevangen door de hitte.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2016, 17:05:11
#85
Lopers Vierdaagse bevangen door de hitte

NIJMEGEN - De tropische temperaturen zijn zeker dertig lopers op de openingsdag van de honderdste editie van de Vierdaagse te veel geworden. Ambulances rijden af en aan. Om de paar minuten krijgen de hulpdiensten in Nijmegen een telefoontje van iemand die is bevangen door de hitte.


Vooral in de buurt van de Oosterhoutsedijk bij de Gelderse plaats Slijk-Ewijk is het afzien: daar is een lang open stuk met weinig schaduw. In die buurt is ook een trauma-helikopter opgeroepen. Van de dertig lopers die onwel zijn geworden, kon het grootste gedeelte na een behandeling weer verder. Zeven wandelaars zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De ambulancediensten zeggen de drukte voorlopig aan te kunnen.

Het Rode Kruis deelt waaiers uit met tips om deelnemers en toeschouwers te informeren hoe ze zich kunnen wapenen tegen de hitte. ,,De eerste dag is de meest riskante. Uitdroging ligt op de loer en ook is de hartslag op de eerste dag het hoogst'', zegt een woordvoerder van het Rode Kruis. ,,Na de eerste dag nemen de risico's op een verstoorde water- en zoutbalans sterk af. Het lichaam past zich aan als het zich meerdere dagen achter elkaar inspant.”

Vierdaagselopers op de 30 en 40 kilometer mogen woensdag een half uur eerder starten. Dat heeft het bestuur van de Vierdaagse dinsdag besloten, nadat het Nationale Hitteplan in werking is gesteld door het RIVM.

Mensen wordt geadviseerd om veel te drinken en koel te blijven. Het RIVM raadt mensen aan zich goed in te smeren en niet te lang in de volle zon te blijven. De zon haalt een waarde van 7 of 8 uit 10 op de ’zonkrachtschaal’ van het KNMI. Dat betekent dat de huid snel kan verbranden.Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2016, 12:07:18
#84
Vierdaagse: Eerste wandelaar alweer binnen

NIJMEGEN - Terwijl de Brit Simon Brownlee dinsdagmorgen rond tien uur als eerste Vierdaagseloper weer in Nijmegen is gearriveerd, loopt het voor heel wat militairen die voor het eerst meedoen minder vlot. Defensie verwacht dat de wandelprestatie hun best kan tegenvallen, nu het zo warm is. De route van vandaag biedt weinig schaduw. Het Rode Kruis meldde dinsdagmorgen dat er al veel blaren zijn behandeld.


Brownlee schept er al jaren een eer in om elke Vierdaagsedag als eerste te finishen. Hij loopt voor de twintigste keer mee en legt elke dag 50 kilometer af. De 25 'erelopers' die maandag al aan een extra rondje van 50 kilometer waren begonnen, zijn dinsdagmorgen vroeg fit in Nijmegen teruggekeerd, zegt de organisatie.

Dinsdagmiddag gaat een tweede groep wandelaars op pad voor het ererondje vanwege de honderdste Vierdaagse. Deze deelnemers hebben dan al 50 kilometer achter de rug, lopen een extra ronde van 50 kilometer en starten zodra ze weer in Nijmegen zijn met hun gewone tweede Vierdaagsedag.

Hitteklachten

Bijna de helft van de 5500 militairen die deelnemen aan de Vierdaagse loopt voor de eerste keer mee.

Met hitteklachten zoals flauwvallen en duizelingen valt het volgens een woordvoerster erg mee, hoewel het vroeg in de ochtend al flink warm was.

De eerste wandeldag van de Vierdaagse voert door de Betuwe, een route met weinig schaduw. De laatste vijf kilometer lopen de wandelaars over de Oosterhoutsedijk. Op die dijk raakten in 2006 veel mensen bevangen door de hitte. Nadat twee lopers waren overleden, werd de Vierdaagse dat jaar afgelast.


Bron:TelegraafGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2016, 01:49:55
#83
100e   4-Daagse   kijk mee, volg de lopers---->>>   http://www.4daagse.nl/nl/live-streams/live-stream-start.html

   met keuze rechts onderaan de stream


Of via Youtube kijken

.[video=580,345]//www.youtube.com/embed/OffvvDhGiw8?rel=0[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2016, 13:19:36
#82

Dit wist jij nog niet over de Nijmeegse Vierdaagse

Dinsdag om 4.00 uur start de Nijmeegse Vierdaagse. Wij geven deelnemers wat voer om over te praten met elkaar tijdens de lange wandeling.Werelds wandelen
Deelnemers van over de hele wereld lopen mee: dit jaar zijn 67 nationaliteiten vertegenwoordigd bij de Vierdaagse. Naast zo'n beetje alle Europese landen, staan wandelaars aan de start uit onder meer Afghanistan, Bahrein, Bermuda, Malawi, Nieuw-Zeeland, Colombia en Sri Lanka.

Grote én kleine getallen: de 100ste Vierdaagse in cijfers

Bezoekers drinken 5 miljoen bekers en glazen leeg. Inhoud: 1,25 miljoen liter drank.

Bij de feesten worden tientallen podia opgebouwd waar 700 acts te bewonderen zijn. Daaronder zijn circa 3.000 muzikanten, 40 theateracts en 100 straattheaterartiesten.

Dit jaar mogen 50.000 wandelaars meedoen. Daarmee is de mars het grootste sportevenement van Europa. In vier dagen staan naar schatting 800.000 toeschouwers langs de route.

De Vierdaagse is geen wedstrijd; je kunt hem niet winnen. Maar... wel verliezen! Deelnemers moeten op tijd binnen zijn. Maar 1 seconde te laat en je bent 'uitgevallen'.

De wandelmars is niet altijd in Nijmegen gehouden. In het eerste jaar waren er vijftien parcoursen, verdeeld over het land. Pas in 1925 werd de Vierdaagse helemaal Nijmeegs.

Sinds 1970 is er naast vier dagen mars ook zeven dagen feest. De wandeltocht en de Vierdaagsefeesten worden door twee verschillende stichtingen georganiseerd.

De feestgangers produceren meer dan 200.000 kilo afval. 315 medewerkers van reinigingsdienst DAR zijn nodig om dat op te ruimen, met 35 kraakwagens en 140 veegwagens en -machines.

Wandelaars lopen vier dagen lang een afstand van 30, 40 of 50 kilometer. Vanwege de 100ste editie is er eenmalig ook een route van 55 kilometer.

Wie herinnert zich de editie van 2006 niet? Die begon met 32 graden, na dag 1 werd het evenement afgelast. Hoe anders was het in 1971, toen het slechts 8 graden werd. De Vierdaagsefeesten kregen zelfs te maken met een nachttemperatuur van 3 graden. Ook deze editie moet er rekening gehouden worden met tropische temperaturen.

Eeuwig stappen
Het klinkt misschien wat verwarrend: bij de 100ste |editie van de Vierdaagse (19 t/m 22 juli) is het evenement 107 jaar oud.

De verklaring is simpel: de wandelmars kon, vooral door beide wereldoorlogen, niet alle jaren doorgaan. De 100ste editie wordt uiteraard wel extra feestelijk. Niet alleen mogen extra veel wandelaars (50.000) meedoen en mogen enthousiastelingen een extra rondje (55 in plaats van 50 kilometer) als maximumafstand lopen; de Vierdaagse slaat ook z'n vleugels uit. Zo starten al op zaterdag 9 juli in alle provinciehuizen zogenoemde Stertochten: groepen wandelaars die hun provincievlag in estafettevorm naar Nijmegen brengen. De Stertochten finishen op 17 juli met een feestelijke parade in Nijmegen. Bij de 100ste editie van de mars blijft overigens veel hetzelfde. Zo worden de lopers als vanouds bloemrijk onthaald op de Via Gladiola.

Koninklijk kruisje
Het Vierdaagsekruis lijkt misschien zomaar een medaille, maar dat ís het niet. Sinds 1909 is het 'kruis voor betoonde marsvaardigheid' koninklijk erkend en behoort dus tot de officiële Nederlandse onderscheidingen. Heel belangrijk: het kruis moet aan de linkerkant op de borst worden gedragen, ongeveer een handbreedte onder de schouder.

Het kruis is er in brons, zilver en goud, voorzien van cijfers, kroontjes en/of lauwerkransen. De eerste keer ontvangen deelnemers een bronzen exemplaar, zónder kroontje.

Jubelende tenen
Een vette knipoog naar de gladiool en het cijfer 100: de bekende schoenontwerper Jan Jansen maakte voor de Nijmeegse fabrikant Nimco een goudkleurige jubileumschoen. Een collector's item, want in eerste instantie worden slechts 100 mensen uitverkoren om de comfort sneaker uit te proberen.

Spot de BN'er
Willibrord Frequin valt waarschijnlijk snel genoeg op in de massa, maar de 31 (oud-) topsporters die meelopen, zijn wellicht moeilijker te spotten. Zwemster Hinkelien Schreuder, bobsleeër Arend Glas en schaatscoach Leen Pfrommer zijn enkele bekende namen uit dat rijtje. In het verleden liepen onder anderen zanger Ronnie Tober, entertainer Johan Vlemmix en professor Pieter van Vollenhoven mee. Prins Claus gaf het evenement in 1967 zelfs een koninklijk tintje.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 10, 2016, 14:05:40
#81
Jongste deelnemer van de Vierdaagse? Dat zijn er vier!

Het lijkt bijna een wedstrijd: wie is de jongste deelnemer die volgende week dinsdag aan de Nijmeegse Vierdaagse begint? Caithlyn 'wint' dit jaar, al denkt ze daar zelf anders over.


Meedoen met de Vierdaagse, dat mag in het jaar dat je 12 wordt. De jongste deelnemer is dan meestal iemand die in december jarig is. Maar 2016 is een bijzonder jaar. Er zijn maar liefst vier jonge wandelaars die op 31 december 12 worden. Dat betekent dat deze 100ste Vierdaagse vier jongste deelnemers kent. In totaal doen 514 kinderen mee uit het geboortejaar 2004.

Het tijdstip van geboorte van Lars, Marlou, Amber en Caithlyn bepaalt wie de allerjongste is. Caithlyn Rosmalen uit Ewijk wint. Caithlyn: ,,Dat had ik niet verwacht. Ik ben 's ochtends om zes minuten over half ...negen geboren. Dat is best vroeg, maar de anderen waren dus nóg vroeger! Ik vind eigenlijk dat we alle vier de jongste zijn."

Snapchatten
De vier jongste deelnemers lopen mee in een groep van 100 wandelaars, die allemaal in 2004 zijn geboren. Zij doen dat onder aanvoering van Tako Rietveld, oud-verslaggever van het Jeugdjournaal.

Hij noemt zich De Kindercorrespondent en zal hen voor, tijdens en ná de wandeltochten uitgebreid interviewen. ,,Ik laat die 100 kinderen hun eigen verhaal vertellen. Op mijn website kindercorrespondent.nl komen elke dag verslagen te staan en er is zelfs een livestream. De kinderen zelf zullen vloggen, instagrammen en snapchatten."

Rietveld is zelf in training voor de Vierdaagse, maar weet dat het merendeel van de kinderen fitter is dan hij. ,,In de app-groepen die zijn ontstaan, wordt vaak afgesproken om met elkaar een stukje te lopen."

Herder
De jonge lopers starten gezamenlijk. ,,We proberen de groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden, maar ik loop niet als een herder met fluit en hond door het peloton'', vertelt Rietveld. ,,De kids bepalen zelf hoe ze lopen.''

Caithlyn heeft er zin in. ,,De Vierdaagse lopen is driedubbel leuk. Door de Vierdaagse zelf, door het lopen met alle kinderen van de #jonge100 en dan ben ik ook nog eens de allerjongste wandelaar."
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 07, 2016, 14:56:03
#80
Vierdaagse van start met bijna 49.000 lopers

NIJMEGEN - De honderdste Vierdaagse gaat op 19 juli in Nijmegen van start met 48.986 lopers. Vanwege het jubileum was er eenmaal plaats voor 50.000 wandelaars, maar sinds de inschrijving hebben ruim 1000 lopers alsnog geannuleerd, zei marsleider Johan Willemstein donderdag.


Ook wegens het jubileum is eenmalig de verdwenen afstand van 55 kilometer per dag georganiseerd. Daarvoor schreven zich ruim 5000 liefhebbers in, meer dan voor de reguliere afstand van 50 kilometer per dag.

Aan het wandelevenement doen 68 nationaliteiten mee, onder wie 5496 militairen. Er hebben zich 518 kinderen ingeschreven die dit jaar 12 worden en er lopen 474 tachtigplussers, aldus Willemstein. Honderd wandelaars lopen een 'ererondje' van 50 kilometer per dag extra.

Op 9 juli starten in alle provinciehoofdsteden wandelaars die in etappes te voet naar Nijmegen gaan. Gezamenlijk komt deze groep op zondag 17 juli tijdens een jubileummanifestatie over de Waalbrug.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 24, 2015, 17:35:58
#79
Marsleider wil Vierdaagse 2015 'inpakken'

NIJMEGEN - „Ik zou de Vierdaagse 2015 willen inpakken, strikje d'r om en meenemen naar 2016. Deze Vierdaagse is in alle opzichten zo fantastisch goed verlopen, het zou geweldig zijn als het met de honderdste editie volgend jaar ook allemaal zo meezit.” Dat zegt Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse van Nijmegen. „Goed weer, nauwelijks regen, blije lopers, geen incidenten en geen ziektes of rare beesten. Het kan eigenlijk niet mooier.”


De Vierdaagseorganisatie is, terwijl de 99ste editie loopt, al bijna elke dag bezig met de voorbereidingen voor de honderdste volgend jaar. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn uitgenodigd. De aanvraag om de Vierdaagse vanaf 2016 koninklijk te mogen noemen is al maanden de deur uit.

In 2016 mogen er eenmalig 50.000 wandelaars meedoen aan de tocht. Dat vereist meer dan een jaar voorbereiding om te voorkomen dat de stoet lopers hopeloos stil komt te staan op de smalle wegen en in de doorkomstplaatsen, waar het volgend jaar nog meer feest is dan andere jaren. Al eerder zijn een Vierdaagsebos en een Vierdaagsewijngaard aangeplant, die in 2016 een rol gaan spelen in het parcours.

Lopers die sinds 2010 minstens viermaal de Vierdaagse hebben uitgelopen, zijn in 2016 verzekerd van een startbewijs. Dat geldt ook voor de militaire lopers uit binnen- en buitenland en voor kinderen van 12 tot 16 jaar. De organisatie verwacht dat zo'n 12.000 deelnemers moeten loten voor een startkaart.

In 1909 liepen 306 militairen de eerste Vierdaagse. Sinds 1925 start de wandelmars vanuit Nijmegen, altijd in de derde week van juli. Tegenwoordig kunnen maximaal 46.000 mensen meedoen. Langs de route kijkt ongeveer een miljoen mensen toe, terwijl de Vierdaagsefeesten in de Nijmeegse binnenstad nog eens ongeveer 1,3 miljoen bezoekers trekken.bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vierdaagse Nijmegen
« Reactie #79 Gepost op: juli 24, 2015, 17:35:58 »