Nowlive.eu

Registreren
 

Vierdaagse Nijmegen
gelezen 99847 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 18, 2014, 21:15:24
#63
82-jarige loopt Vierdaagse voor 67e keer uit

Bert van der Lans heeft vrijdag bij de Nijmeegse Vierdaagse voor een record gezorgd. De 82-jarige Nijmegenaar passeerde rond 14.30 uur de finish op de Via Gladiola en liep daarmee voor de 67e keer in zijn leven de Vierdaagse uit. Van der Lans verbrak daarmee het 12 jaar oude record van Annie Berkhout.

Van der Lans liep in 1947 als 15-jarige jongen voor het eerst mee in de mars. Sindsdien miste hij geen enkele editie. Alleen in 2006, toen de mars na een dag werd afgelast vanwege een hittegolf, kon hij niet alle dagen uitlopen.

De 83-jarige Dik Koopman (83) uit het Noord-Hollandse Oudorp heeft na vandaag 65 keer de Vierdaagse uitgelopen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vierdaagse Nijmegen
« Reactie #63 Gepost op: juli 18, 2014, 21:15:24 »

juli 17, 2014, 14:21:27
#62
Vierdaagse eerder van start, militairen mogen zonder bepakking lopen

 De Vierdaagselopers op de parcoursen van dertig en veertig kilometer mogen morgen een uur eerder van start. Daarnaast hoeven militairen geen tien kilo bepakking te dragen. Die maatregelen heeft de Vierdaagse-organisatie genomen vanwege de hitte die wordt verwacht. Dat maakte plaatsvervangend marsleider Henny Sackers vanmiddag bekend.


Geüniformeerde groepen mogen kiezen of ze tijdens de feestelijke intocht in volledig tenue lopen of dat zij dunnere kleding willen dragen. Gewoonlijk is uniform verplicht voor onder anderen militaire deelnemers en politie.

De weerdienst van de Vierdaagse verwacht dat het tijdens de intocht, rond 2 uur 's middags, 31 graden zal zijn met een lage luchtvochtigheid, weinig wind en kans op smogvorming. De duizenden toeschouwers op de tribunes langs de Via Gladiola kunnen verkoeling zoeken in bussen met airconditioning die vervoerder Connexxion langs de route zal plaatsen.

Flauwvallen
Het Rode Kruis meldde vanmiddag dat het aantal lopers dat een flauwte krijgt door de warmte oploopt. 'Dat is op zich niet dramatisch, want met een kop bouillon en wat koelte krabbelen ze wel weer op. Maar we raden de lopers en de toeschouwers dringend aan om goed op zichzelf te passen', aldus een woordvoerder. Het Rode Kruis heeft enkele tientallen extra hulpverleners ingezet die tussen de vaste EHBO-posten lopen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2014, 15:48:12
#61
Roze binnenstad wacht Vierdaagselegioen op

De binnenstad van Nijmegen tooit zich vandaag in het roze om de Vierdaagselopers aan het eind van hun tweede wandeldag te begroeten. De afgelopen jaren is de woensdag van de Vierdaagse uitgegroeid tot een feest voor homoseksuelen. Veel wandelaars houden daar rekening mee en trekken voor de tweede loopdag roze kleding aan.


Een warm welkom zal er in elk geval zijn voor zes homoseksuele lopers uit Rusland. Dit groepje is na de Olympische Spelen in Sotchi uitgenodigd door het Nijmeegse COC en Amnesty International om de aandacht voor de antihomowetgeving in Rusland vast te houden. De groep krijgt woensdagmiddag van burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen een homo-emancipatieprijs.

De tweede dag van de Vierdaagse voert door het Land van Maas en Waal. Gisteren haalden 42.298 lopers de eindstreep. Op de woensdag valt meestal het grootste aantal lopers uit. Dat komt omdat delen van de route vrij saai zijn en omdat wandelaars last krijgen van blessures die ze dinsdag opliepen. Het wordt pas aan het eind van de dag warm; het grootste deel van de dag is het mooi wandelweer, zegt de organisatieBron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2014, 11:30:19
#60
Rolstoeler als eerste binnen bij Vierdaagse

Een inwoner van Oldenzaal in een rolstoel kwam vanmorgen als eerste Vierdaagsedeelnemer weer over de finish in Nijmegen. De rolstoeler heeft daarmee voor het tweede jaar de Brit Simon Brownlee de loef afgestoken. Deze loper finishte jarenlang als eerste op de eerste wandeldag.


Het is nog niet zo lang geleden dat rolstoelers niet mee mochten doen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Reden daarvoor was dat de reglementen voorschreven dat deelnemers zich met hun voeten moesten voortbewegen. Tegenwoordig kunnen rolstoelers vooraf dispensatie aanvragen. Een voorwaarde is dat zij hun rolstoel met de hand voortbewegen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 13, 2014, 15:21:03
#59
'Loeihete' Vierdaagseweek

SOEST - Het wordt loeiheet de komende week in Nederland. De temperaturen lopen woensdag tot en met vrijdag op naar waarden tussen 25 en 30 graden. Bovendien wordt het overal droog en zonnig. De wandelaars die deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse krijgen het dezeweek dan ook voor hun kiezen.


Vandaag en morgen vallen er nog enkele buien bij een aanlandige stroming. Het wordt 20-23 graden. Vanaf woensdag krijgt hogedruk het voor het zeggen. Het wordt vrij snel droog, zonnig en warmer. De temperaturen liggen in de tweede weekhelft stilaan op tropisch nivo.

We danken het warme weer aan uitbreidende hogedruk vanuit de Azoren. De wind krimpt in de loop van de week naar het warme oostenv tot zuidoosten. Vooral de laatste twee dagen van de Nijmeegse Vierdaagse kan het extreem warm worden. In het volgende weekeinde neemt de kans op enkele regen- of onweersbuien toe.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 21, 2014, 01:30:32
#58
98 ste editie   van de 4-Daagse    15- 18 juli 2014Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2013, 23:18:18
#57
Het was een grandioos feest zonder wanklank.
Er gebeurd minder dan in een normaal weekend, een en al verbroedering.
Kon het maar altijd zo zijn.
Nog nooit eerder is het zulk mooi weer geweest, we hebben volop genoten. #smiley_shining

Hoe trots kun je zijn op de oudste stad van Nederland #smiley_hollandyell

Gelogd


juli 19, 2013, 23:02:52
#56
Dit zijn de cijfers...

De Vierdaagse van Nijmegen is het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld. De bijbehorende Vierdaagsefeesten horen tot de grootste meerdaagse openluchtevenementen van Europa. Dat zorgt ervoor dat deze derde week van juli een echt 'cijferkanon' is. Een opsomming.


Dit jaar zijn 42.493 wandelaars van start gegaan en 39.396 haalden vrijdag de eindstreep. In 2012 startten 41.472 lopers en kregen 38.144 mensen het Vierdaagsekruisje, een officiële onderscheiding.

De eerste Vierdaagse werd gehouden in 1908. Toen deden er 306 mannen mee. Tot en met dit jaar liepen 1.608.300 mensen mee, van wie er 1.410.912 over de finish kwamen.

Van alle lopers komt 15 procent uit het buitenland. In totaal doen 77 nationaliteiten mee. Er lopen 5000 militairen uit 36 landen mee.

De media zijn ook dol op de Vierdaagse. De organisatie heeft 600 perskaarten uitgedeeld aan journalisten van 150 verschillende organisaties uit binnen- en buitenland. Dagelijks is het evenement in acht verschillende televisieprogramma's te zien.

De Vierdaagsefeesten trekken gemiddeld 1,4 miljoen bezoekers. De organisatie verwacht dat het bezoekersrecord dit jaar sneuvelt, want na donderdag waren al 1,2 miljoen bezoekers geteld terwijl de drukste vrijdagavond nog moet beginnen.

In een week tijd treden ruim 2750 artiesten op, verdeeld over 33 podia. In de stad zijn meer dan 175 terrassen die samen ruim 20.000 stoelen hebben. Voor al die bierdrinkers zijn 200 extra plasplekken ingericht in het centrum.

Het Rode Kruis heeft langs het parcours 525 vrijwilligers ingezet, die ruim 6000 blaren hebben verzorgd en honderden massages gaven. Er is 25 kilometer pleister gebruikt om blaren af te plakken en 40 liter kamferspiritus om de voetzolen te harden.

Een ploeg van 60 vuilnismannen ruimt alle troep van al die mensen elke ochtend vroeg weer op. Zaterdag is Nijmegen weer brandschoon en dan is 400 ton afval ingezameld.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* juli 19, 2013, 10:01:03
#55
Eerste Vierdaagseloper bereikt finish

De Brit Simon Brownlee is vrijdagochtend de eerste wandelaar die de finish van de Vierdaagse van Nijmegen heeft gehaald.

Hij kwam rond 9.30 uur binnen via de St. Annastraat, die tijdens het wandelfeest altijd wordt omgedoopt tot Via Gladiola.

De 45-jarige Brit maakt er een sport van om iedere dag als eerste de eindstreep te halen. Ook vorig jaar bereikte de fanatieke wandelaar, die 50 kilometer per dag loopt, de finish als eerste.


Voor de Brit was er nog geen groot onthaal op de Wedren. Daar wordt alles nog in orde gemaakt voor de feestelijke intocht van de laatste dag.

Vrijdagmorgen begonnen 39.755 wandelaars aan hun vierde loopdag. Ze hebben tot 18.00 uur de tijd om het felbegeerde Vierdaagsekruisje te halen.

Nu.nl

Gelogd


juli 19, 2013, 08:58:26
#54
Vierdaagselopers beginnen aan laatste klus

NIJMEGEN - De 39.755 overgebleven deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse hebben de eindstreep in zicht. Aan het einde van de vierde en laatste dag wacht de wandelaars een feestelijk onthaal in Nijmegen, en natuurlijk vooral het felbegeerde Vierdaagsekruisje.

De intocht begint al bij Malden en eindigt in Nijmegen op de St Annastraat, die tijdens de Vierdaagse altijd wordt omgedoopt tot Via Gladiola.

Tot het zover is wacht de deelnemers nog een flinke uitdaging. Het wordt vrijdag opnieuw behoorlijk warm, al is het met 25 graden wel minder heet dan bijvoorbeeld donderdag.

De laatste dag telt altijd nog de nodige uitvallers. Vorig jaar waren dat er 326. De eerste drie dagen van dit jaar stapten respectievelijk 917, 857 en 964 wandelaars uit.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 18, 2013, 22:28:53
#53
Meeste uitvallers Vierdaagse op derde dag

De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse kende de meeste uitvallers tot dusverre. 964 deelnemers moesten het wandelevenement voortijdig verlaten. Maandag stapten 917 lopers uit het parcours, en dinsdag nog eens 857.


Dat die aantallen donderdag werden overtroffen, was niet heel verwonderlijk. De Zevenheuvelenweg in Groesbeek blijkt elk jaar taai voor de deelnemers. Daarnaast was het donderdag opnieuw erg warm. Het overgebleven aantal wandelaars is nu gezakt tot onder de 40.000, namelijk 39.755. Zij hopen vrijdag allemaal op tijd bij de finish in Nijmegen te zijn.

Het kwik steeg donderdag tot 29 graden. De meeste deelnemers wisten daar goed mee om te gaan. Inspanningsfysioloog Maria Hopman denkt dat de deelnemers aan de warmte wennen. 'Hoewel je zou verwachten dat de derde opeenvolgende warme dag zijn tol zou eisen van de lopers, past het lichaam zich juist snel aan de omstandigheden aan', zegt ze. 'Zo wennen ze aan de warmte, in plaats van erdoor te verzwakken.'

Normaal gesproken houden juist op de tweede dag van het evenement de meeste wandelaars het voor gezien. Marsleider Johan Willemstein denkt dat de deelnemers zich steeds beter voorbereiden. Hij vindt het aantal van 857 afvallers beneden gemiddeld. 'De wandelaars bereiden zich beter voor en volgen onze adviezen op om goed te drinken en te eten en het hoofd te bedekken.'

KPN merkt dat er in vergelijking met voorgaande jaren veel meer telefoonverkeer is. Naast bellen, sms'en en appen, uploaden de lopers ook veel foto's. 'In vergelijking met vorig jaar zien we een enorme stijging', aldus een woordvoerster van KPN. 'Het bleef woensdag tot midden in de nacht druk op het netwerk. Het is echt filerijden.'

De organisatie van de Vierdaagse meldde donderdag de inschrijvingsregels voor de Vierdaagse van 2018 al volgend voorjaar bekend te maken. Het is dan de 100e keer dat het evenement op het programma staat, en er wordt een enorme belangstelling verwacht. 'Het zijn uit de lucht gegrepen regels waarmee mensen onder de loting denken uit te komen. Niks van aantrekken, alleen het reglement dat het bestuur in 2014 bekendmaakt geldt', zei een woordvoerder van de organisatie.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2013, 17:13:55
#52
"Ik ga de spierpijn eruit dansen"

NOS-presentatrice Dionne Stax doet dit jaar voor de vijfde keer mee met de Vierdaagse van Nijmegen. Vanochtend vroeg begon ze voor de tweede keer aan 40 kilometer: de dag van Wijchen. Rond drie uur vanmiddag was ze weer op de Wedren.


Kapot is ze. Driekwart van de dag was het bewolkt, maar het laatste stuk liepen de wandelaars in de volle zon. "Het is een hele lange dag met een vrij saai parcours. Heel vlak, weinig dorpen waar je doorheen loopt. En er stonden in vergelijking met gisteren minder mensen langs de kant om je aan te moedigen", volgens Dionne.

Roze woensdag

"Je mist dan de drukte en gezellige sfeer onderweg. En dat heb je soms wel echt nodig, als je er even doorheen zit." Wel waren veel wandelaars in het roze. De dag van Wijchen staat bekend als Roze Woensdag.

Om de dag door te komen heeft ze niet veel anders dan anders gedaan. Petje op, veel water mee. Wel prettig was het dat de mensen die langs de route wonen, soms de tuinslang ter hand namen. "Het is lekker om zo'n douche te krijgen met dit warme weer."

Geen bereik

Vanochtend meldden telecomproviders dat er extra masten in Nijmegen en langs het parcours waren geplaatst omdat de telefoonmasten het extra dataverkeer nauwelijks aankunnen. Onderweg was er niet veel van te merken, zegt Dionne. De wandelaars die zij sprak konden soms niet bellen en sms'en of hadden geen bereik.

Nu ze de finishlijn voor de tweede keer gepasseerd is, gaat ze nog even feesten. "De spieren zijn helemaal verzuurd. Ik denk dat ik de spierpijn er maar even uit ga dansen. Anders wordt het morgenvroeg een drama met opstaan."Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2013, 20:51:44
#51
Sieneke heeft maar één blaar na Vierdaagse

Zangeres Sieneke heeft de eerste dag van de Vierdaagse in Nijmegen goed doorstaan. Na 40 kilometer lopen, heeft ze nog maar één blaar op haar voeten. 'Als ik elke dag er maar eentje heb, komt het wel goed', zo vertelt ze aan BuzzE.


Het is de eerste keer dat ze zo'n lange afstand liep. "Het was wel afzien, op sommige plekken was het 28 graden. In het begin ging het wel, maar na een paar uur werd het zwaarder en heb ik meer pauzes genomen." Het laatste stuk, naar de finish, was het hoogtepunt van de eerste dag. "Toen had ik nergens last meer van."

Sieneke (21) en haar wandelgroep wilden om kwart over zes van start gaan. "Maar vanwege de drukte werd dat half zeven. Het was echt superdruk." Ze was erg te spreken over de sfeer tijdens het evenement. Rond kwart over drie waren ze weer binnen. "Er waren kinderen langs de weg die high fives wilden geven, mensen hadden luidsprekers in hun tuin staan. De sfeer was geweldig."

Op woensdag staat de wekker om half vier, om rond vijven van start te gaan met wandelen. "Ik ga zo even lekker douchen en dan op tijd naar bed", zegt Sieneke.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2013, 20:40:24
#50
41.576 wandelaars lopen 1e dag Vierdaagse uit

NIJMEGEN - De eerste dag van de Vierdaagse van Nijmegen is dinsdag uitgelopen door 41.576 wandelaars. Dinsdagochtend begon de wandelvierdaagse met 42.493 deelnemers. Dat betekent dat er 917 mensen zijn afgevallen. Dat liet de organisatie dinsdagavond weten.

Vorig jaar wandelden op de eerste dag 41.472 mensen door de wijde omgeving van Nijmegen. Uiteindelijk haalden 38.144 wandelaars hun Vierdaagsekruisje.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 14, 2013, 11:13:13
#49
Eerste avond Vierdaagsfeesten 'gezellig druk'


NIJMEGEN - De eerste avond van de Vierdaagsfeesten in Nijmegen was zaterdag „gezellig druk”. Dat heeft de politie zondag laten weten. Acht mensen werden aangehouden.


Zes feestvierders werden gearresteerd om vechtpartijtjes op de Grote Markt en het Stationsplein. De andere twee aanhoudingen betroffen winkeldiefstal en dronkenschap.

Vlak voor middernacht stond het Koningsplein vol met feestvierders en werd toestromend publiek verzocht ergens anders naartoe te gaan. Ook in het Hunnerpark was het druk. Een speciale app met een druktemeter had bezoekers moeten laten zien op welke plekken het wat rustiger was, maar door intensief gebruik bleek die niet altijd goed te raadplegen.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vierdaagse Nijmegen
« Reactie #49 Gepost op: juli 14, 2013, 11:13:13 »