Nowlive.eu

Registreren
 

Vierdaagse Nijmegen
gelezen 99848 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 24, 2015, 11:28:01
#78
Recordhouder Bert (83) loopt zijn 68ste Vierdaagse

 Het is een spannende dag voor recordhouder Bert van der  Lans (83) uit Nijmegen. Deze voormalig bankemployé is bezig aan zijn 68ste Vierdaagse. Bert finisht normaal gesproken vooraan in de middag, maar dit keer loopt zijn kleinzoon ook mee en die heeft het moeilijk in deze 99ste editie van de Vierdaagse.


Bert stond zijn kleinzoon bij, maar wel met gevolg dat hij woensdag en donderdag net voor tijd finishte. Bert en kleinzoon lopen 30 kilometer.

Als zijn gezondheid het toelaat, gaat Bert van der Lans volgend jaar zeker een poging  wagen zijn 69ste Vierdaagsekruis te halen. ,,De afgelaste Vierdaagse in 2006 doet me hier de das om. Hadden we die Vierdaagse gewoon kunnen uitlopen, dan was ik in 2016, bij de 100ste Vierdaagse, toe geweest aan mijn 70ste editie. Heel jammer dus.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vierdaagse Nijmegen
« Reactie #78 Gepost op: juli 24, 2015, 11:28:01 »

juli 24, 2015, 11:25:04
#77
Man in rolstoel als eerste over finish Vierdaagse

 Rolstoeler Bennie Bouwhuis (56) was vrijdag om 9.10 uur als eerste binnen bij de finish van de Nijmeegse Vierdaagse. Zijn 'concurrent' Simon Brownlee volgde tien minuten later.


Ze schudden elkaar vriendschappelijk de hand. Bouwhuis 'wint' de Vierdaagse voor de tweede keer op rij. ,,Ik voel me goed. Maar het gaat niet om winnen natuurlijk. Simon en ik hebben gewoon een gezonde rivaliteit.''

De Brit Simon Brownlee (44) kwam met zijn dochtertje Jennifer (19 maanden) over de finish. ,,Ik kan Bennie niet bijhouden op het asfalt. Maar ik ben heel blij. Volgend jaar ga ik denk ik voor de 55 kilometer.'' Brownlee gaat vrijdagavond terug naar Engeland.

Laatste dag
Op de laatste dag van de Vierdaagse van Nijmegen lopen de 40.298 overgebleven wandelaars via de pontonbrug in Cuijk naar Nijmegen. De laatste 5 kilometer voeren over de Nijmeegse Sint Annastraat, die tijdens de intocht de Via Gladiola heet.

De ANWB waarschuwt voor drukte op de wegen rond Nijmegen vanwege de intocht. Volgens de ANWB moeten automobilisten rekening houden met flinke drukte op onder meer de A15, de A50, de A73 en de A325.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 23, 2015, 16:45:02
#76
Oudste Vierdaagsedebutant begon na 2 hartstilstanden

Arend-Jan Uil is met zijn 82 jaar de oudste debutant in de Nijmeegse Vierdaagse. Hij kwam op het idee nadat zijn dokter hem adviseerde om meer te gaan bewegen.


Dat Vierdaagsespektakel wil ik heel graag nog een keer meemaken, nu ik het nog kan. M'n oudste zoon uit Beuningen heeft al vaker meegedaan en me al veel verteld over de geweldige sfeer en alle mensen die je aan de kant van de weg komen uitzwaaien. 'Die Vierdaagse lopen, dat kan jij ook', zei hij al tegen me. Daarom ga ik bewijzen dat ik de 30 kilometer samen met hem inderdaad kan volbrengen."

Doktorsadvies
,,Dat ik mee ga lopen, is ook op advies van mijn dokter. In 2011 heb ik voor het eerst een hartstilstand gehad en ben ik gedotterd. In 2014 was het weer raak en kreeg ik er opnieuw een. De doktoren gaven me het dringende advies meer te gaan lopen, omdat het zo gezond is. Het was heel heftig om dat mee te maken, dus ik heb het snel opgepakt."

Training
,,Behalve aan in de tuin werken besteed ik nu het grootste deel van mijn vrije tijd aan wandelen. Het lopen heb ik voorzichtig opgebouwd, aan de hand van een trainingsschema. Ik ben eerst begonnen met 2 kilometer, daarna 5, 10 en steeds kwamen er wat kilometertjes bij. De laatste tijd ben ik de 30 kilometer aan het trainen, de afstand die ik tijdens de Vierdaagse ook loop, en het gaat me nog beter af dan verwacht."

Vertrouwen
,,Ik voel me prima als ik klaar ben, helemaal niet vermoeid. Ik kan wel zeggen dat ik eigenlijk helemaal nergens last van heb. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat ik de Vierdaagse ga uitlopen. Als het gaat lukken, ga ik voortaan elk jaar meedoen."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 23, 2015, 00:19:16
#75
Vierdaagsewandelaar betrapt in taxi en uit de mars gezet

 Controleurs van de Vierdaagse hebben woensdag een wandelaar uit de mars gehaald, toen die werd betrapt in een taxi. De sjoemelaar was één van de dertien deelnemers die op de tweede marsdag uit koers zijn gehaald.


Zeven van hen liepen op een verkeerde, kortere afstand of probeerden op een andere manier de loopafstand in te korten. Drie van de overtreders hadden nordic walking stokken bij zich en kregen daarom de rode kaart. Twee militairen hadden niet de verplichte 10 kilo aan bepakking bij zich.

Het aantal sjoemelaars dat in deze Vierdaagse is betrapt door de mobiele controleurs komt daarmee op 20. Tegen de diskwalificatie kan binnen acht uur beroep aangetekend worden bij een speciale commissie. Zeven wandelaars die tijdens de eerste dag gediskwalificeerd werden hebben daar geen gebruik van gemaakt.

Hoger
Volgens een woordvoerder liggen de aantallen diskwalificaties de eerste twee dagen wat hoger dan voorgaande edities.

Van de 42.684 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn er na de tweede dag van het evenement nog 41.093 over. De dertien diskwalificaties meegerekend, hebben 894 wandelaars woensdag de finish niet gehaald. Dinsdag strandden al 697 wandelaars.

De tweede dag is volgens veel lopers altijd het zwaarst. De tocht ging door Wijchen en omgeving. Het aantal uitvallers is minder dan vorig jaar. Toen eindigde de wandeltocht na de tweede dag voor 1188 wandelaars.

In vergelijking met 2014 zijn na twee dagen nog ongeveer evenveel wandelaars over: 41.110 in 2014 en 41.093 nu. In 2014 lag het aantal inschrijvingen echter veel hoger: 53.844 om 51.462.

Voor de EHBO'ers was het een relatief rustige dag, aldus een woordvoerster.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 22, 2015, 12:49:48
#74
Vierdaagsefeesten kampen met pislucht

De Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn beregezellig, maar de overlast van wildplassers komt omwonenden de neus uit. Deze buurt ruikt 's avonds naar een riool", zegt benedenstadbewoner Marian Martens in De Gelderlander. ,,Ik pleit er al jaren voor om een hofje met een speeltuin achter ons huis met een hek af te sluiten, zodat we voorkomen dat er zoveel wordt geplast en zelfs gepoept. Het is een bende."

Monument

Beheerder Corrie Kuijs van het Besiendershuis, een eeuwenoud monument aan de nijmeegse Waalkade, doet een publieke oproep om gebruik te maken van de toiletten. ,,De overlast is enorm. Elke ochtend moeten we met een emmer chloor de ingang schoonmaken. Ik ben zelfs bezorgd dat de urine het cement en de stenen van het huis aantast."

Directeur Teddy Vrijmoet erkent dat de overlast die wildplassers veroorzaken het grootste probleem is waarmee de Vierdaagsefeesten kampen. 220 extra toiletten, intensieve schoonmaakschema's en campagnes ten spijt. ,,Maar ik ben er van overtuigd dat de overlast minder kan", zegt Teddy Vrijmoet.

Nieuw dit jaar is dat urine wordt ingezameld en hergebruikt tot messtof voor bijvoorbeeld sla - een extra stimulans om op de wc te plassen. Vrijmoet doet graag opnieuw een oproep: ,,Ga toch alsjeblieft op zoek naar een toilet."

Bezoekersrecord
Nijmegen puilde uit dinsdagavond: 192.500 mensen waren aan het feesten in de stad. Dat zijn er iets minder dan de 205.000 feestvierders vorig jaar op dezelfde avond, heeft de organisatie van de Vierdaagsefeesten woensdag laten weten. De organisatie denkt - vooral na het enorm drukke weekend - dat met nog drie dagen te gaan er een nieuw bezoekersrecord aan zit te komen.

Bijna 42.000 wandelaars zijn woensdagochtend heel vroeg weer vertrokken voor de tweede dag van de Vierdaagse van Nijmegen. De tocht gaat door het dorp Wijchen en omgeving en daarom staat de etappe te boek als de Dag van Wijchen. In de loop van de ochtend is het daar behoorlijk druk bij de EHBO-posten. Rond 11.00 uur waren er al vijfhonderd mensen behandeld, heeft een woordvoerder van het Rode Kruis laten weten.

Dinsdag zijn er in totaal 2639 blaren behandeld bij 1250 wandelaars, dat aantal is ongeveer gelijk aan het aantal behandelingen op de eerste wandeldag vorig jaar. Ook raakten dinsdag tientallen mensen onwel door de warmte.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 22, 2015, 02:06:45
#73

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 21, 2015, 22:04:25
#72
Zeven sjoemelaars uit de Nijmeegse Vierdaagse gezet

Zeven wandelaars zijn tijdens de eerste marsdag van de Nijmeegse Vierdaagse gestraft voor gesjoemel. Merendeel sneed af en een aantal militairen hadden te weinig kilo's in hun rugzak. Zij zijn uit de wandeltocht gezet. Verder zijn er bijna 700 mensen uitgevallen of niet gestart.


Drie van de 'sjoemelaars' liepen op de route van de 30 kilometer, terwijl ze zich voor de 40 hadden ingeschreven. Eén van de drie is een moeder die met haar dochter loopt, die maar 30 hoeft af te leggen. Ze kreeg nog wel de kans om terug te gaan naar het parcours van de 40, maar ze leverde liever haar polsbandje in om bij de dochter te blijven.

Moeder en dochter gaan woensdag gewoon van start, de moeder zonder kans op beloning.

Afvallers
Op de eerste marsdag vielen dinsdag in totaal 697 wandelaars uit. Er waren er dinsdagmorgen 42.684 van start gegaan bij de 99ste editie van het grootste wandelevenement van Nederland. De organisatie verwacht woensdag 41.987 mensen aan de start.

De eerste lopers gaan weer om 04.00 uur van start. De afstanden zijn 30, 40 en 50 kilometer.Bron:

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 21, 2015, 16:12:51
#71

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 21, 2015, 03:02:38
#70
« Laatst bewerkt op: juli 21, 2015, 03:04:31 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 20, 2015, 22:56:35
#69
In totaal 42.684 startbewijzen opgehaald

NIJMEGEN - 42.684 wandelaars hebben zondag en maandag hun startbewijs voor de 99e Nijmeegse Vierdaagse opgehaald. Het betekent dat er 3.316 mensen verstek hebben laten gaan.


Zo laat Andre Sonneville, woordvoerder van de Nijmeegse Vierdaagse, weten. "Dat zijn er iets meer dan in 2014." Toen haalden 2.987 lopers hun bewijs niet op. In 2013 waren het er 3.507.
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/ZSV9Q7x_GJ0?rel=0[/youtube]

Bron:deGelderlander.nl
« Laatst bewerkt op: juli 20, 2015, 22:59:13 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 20, 2015, 15:55:08
#68
« Laatst bewerkt op: juli 20, 2015, 22:39:40 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2015, 20:40:12
#67
Pleister in strijd tegen vierdaagseblaren

NIJMEGEN - De hulpverleners van het Rode Kruis zullen komende week weer duizenden blaren op voeten van vierdaagselopers behandelen. Om de wandelaars zo snel mogelijk weer op pad te kunnen sturen, zet het Rode Kruis dit jaar voor het eerst de fixatiepleister in. Dat is een grote, flexibele pleister van tien centimeter breed, die in de gewenste vorm en grootte kan worden geknipt.


Het Rode Kruis meldt zondag dat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse samen met het Radboudumc ook wordt onderzocht wat wandelaars van de pleistermethode vinden.

De fixatiepleister wordt al langer gebruikt tegen blaren, maar dit jaar voor het eerst tijdens de Vierdaagse, zegt een woordvoerster van het Rode Kruis. Wandelaars die kampen met blaren kunnen kiezen voor de pleister, of voor een van de andere manieren waarop hulpverleners de blaren behandelen.

Het Rode Kruis zet komende week meer dan vijfhonderd hulpverleners in voor de 46.000 deelnemers aan de Vierdaagse. Onder hen zijn 358 EHBO'ers en tientallen artsen en verpleegkundigen. Ruim honderd vrijwilligers zullen de hulpverleners ondersteunen en er bijvoorbeeld voor zorgen dat op de hulpposten genoeg pleisters en watten zijn.

Tijdens de editie van 2014 zijn bijna 10.000 blaren behandeld. De EHBO ontfermde zich over 1100 gevallen als flauwtes en verwondingen en er waren 611 zwaardere verwondingen en bijvoorbeeld reanimaties.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2015, 14:13:09
#66
Opa (92) loopt vierdaagse met 10 liter water op rug

De oudste deelnemer van de Nijmeegse Vierdaagse, de 92-jarige Jan Zwijnen uit Huizen, loopt zijn 35e wandelmars in het teken van kraanwater. Zijn plan: 30 kilometer lopen met een waterreservoir van 10 liter op zijn rug, tenzij er voor die tijd 100.000 handtekeningen zijn voor de petitie Overal Kraanwater Graag. Hoe meer handtekeningen, hoe minder zwaar zijn bepakking.


Voor elke 10.000 handtekeningen gaat er 1 liter af. De teller staat inmiddels op bijna 46.500 handtekeningen, wat betekent dat zijn reservoir al bijna gehalveerd is.

Teken de petitie -->>>   https://www.overalkraanwatergraag.nl/ondertekenen

.[youtube=580,385]https://www.youtube.com/embed/lvj6MT98VRs[/youtube]Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2015, 13:57:46
#65

99ste Vierdaagse van 21 - 24 juli 2015


http://www.4daagse.nl/nl/

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 18, 2014, 22:11:09
#64
39.910 wandelaars over de finish

 Het zit erop: 39.910 wandelaars hebben de finish van de Nijmeegse Vierdaagse bereikt. Het was de vierde en laatste dag heel erg warm, tropisch zelfs.


 Vanwege de vliegramp was het feest op de Via Gladiola, het eindpunt van de Vierdaagse, aangepast.

De 98e Vierdaagse begon dinsdag met 43.013 deelnemers.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vierdaagse Nijmegen
« Reactie #64 Gepost op: juli 18, 2014, 22:11:09 »