Nowlive.eu

Registreren
 

Tour de France
gelezen 8755 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 04, 2015, 18:59:18
#5
Uitstekende start Nederlanders in Tour

Een gele trui zat er niet in, maar de Nederlanders zijn uitstekend van start gegaan in de Ronde van Frankrijk. In de top-16 van de uitslag van de openingstijdrit staan maar liefst 6 landgenoten. De Oranje klassementsrenners pakten in het uitzinnige Utrecht veel tijd op hun concurrenten.


Jos van Emden was de eerste Nederlander die zaterdagmiddag in Utrecht van start ging. De nummer drie van het NK tijdrijden was de achtste renner op het parcours en op dat moment veruit de snelste met een tijd van 15.11 minuten en een gemiddelde van 54.53 kilometer per uur.

Rohan Dennis, één van de outsiders voor de zege, klopte de tijd van de Nederlander dik (14.56), maar daarna duurde het heel lang voor een tweede renner daar in slaagde.

Ondertussen zetten Robert Gesink, Wilco Kelderman, Dylan van Baarle en Bauke Mollema, luid toegeschreeuwd door het massaal aanwezige publiek, allemaal uitstekende tijden neer.
Tom Dumoulin

Om 16.25 uur was het de beurt aan de man die het geel moest gaan veroveren voor Nederland. Tom Dumoulin reed hard, heel hard, maar kwam 8 seconden tekort om de tijd van de Australiër Dennis te slechten (15.04). Tony Martin en Fabian Cancellara nestelden zich nog tussen de Australiër en de 24-jarige Limburger, waarmee het podium compleet was.

Gesink, Kelderman en Mollema pakten door hun prima race (veel) tijd op klassementsconcurrenten als Vincenzo Nibali, Alberto Contador, Chris Froome, Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez, Romain Bardet, Pierre Rolland en Nairo Quintana.

http://www.telegraaf.nl/telesport/tour-de-france-2015/tour-2015-live/Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Tour de France
« Reactie #5 Gepost op: juli 04, 2015, 18:59:18 »

juli 04, 2015, 11:38:04
#4
Boom van start in Tour

Lars Boom gaat gewoon van start in de tijdrit van de Ronde van Frankrijk, die straks om 14.00 uur in Utrecht begint.Boom gaf in de vroege ochtend nog een interview voor de camera's van NOS. "Ik ben klaar om te starten. Ik hoorde gisteren dat mijn cortisolniveau een beetje te laag is. Dat had ik zelf ook niet verwacht." De Brabander ging daarna trainen om vervolgens op het 13,8 kilometer lange parcours door de Utrechtse straten gewoon te gaan knallen.


Boom raakte vrijdagavond in opspraak omdat bij hem lage cortisolwaarden zijn geconstateerd. Volgens de regels van MPCC, een vereniging voor geloofwaardige wielersport waarbij Astana is aangesloten, mag de Nederlander gedurende acht dagen niet starten. Astana hoeft zich echter niet aan de regels van MPCC te houden en stapt nu zo goed als zeker - zoals Lotto-Jumbo eerder deed - uit de organisatie.

Astana was nog wel bereid om eventeel een vervanger voor Boom op te roepen. De deadline hiervoor was echter al verstreken en dus ging er vanuit de UCI sowieso een streep door de naam van de Italiaan Alessandro Vanotti.

Bij Boom werd overigens een 'abnormaal laag' cortisolgehalte aangetroffen, iets wat in de meeste gevallen duidt op een verminderde gezondheid.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 04, 2015, 11:32:47
#3
Tourgekte: niemand ontsnapt eraan...

Het gaat over de hitte. Over de kansen van Tom Dumoulin op de zege vandaag in de tijdrit door Utrecht. Over wegafsluitingen, waterpunten, Bauke, Dione en Mart. Maar niet over doping. Kijk rond in het wielerdevote Utrecht en het is onmogelijk voor te stellen dat juist deze sport er twee jaar geleden rampzalig voor stond in de Nederlandse publieke opinie.


Dagelijks sijpelden nieuwe onthullingen door over het geavanceerde dopinggebruik van Lance Armstrong en zijn gevolg, werd de druk op Michael Boogerd om te biecht te gaan hoger en hoger en lazerde naast die twee hoofdpersonen nog een stuk of wat mindere goden van hun voetstuk. Dat gebeurde door heel Europa en Noord-Amerika, maar nergens was het donderend geraas zo overweldigend als bij ons.

De Rabobank, trouwe grootgeldschieter binnen het cyclisme, trok zich terug uit de wielersport én de organisatie van het Grand Départ in Utrecht. Wielrennen in Nederland was een sport in last. Ploegen verdwenen, coureurs werden tijdens trainingen en wedstrijden uitgescholden. De politiek was bezorgd, er kwam een dopingconferentie en sportminister Schippers verhoogde het budget van de Dopingautoriteit.

Maar ook deze tornado trok verder. De voetstukken werden schoongeveegd, er is nu plaats voor grotendeels nieuwe namen. Koning Willem-Alexander komt vanmiddag op het spektakel in Utrecht af. Voor hem is het geen probleem om met wielrennen te worden geassocieerd.

Magie
Maar het punt is dit: het publiek in Utrecht, het Groene Hart, Rijnmond en Zeeland boeit het allemaal niet of nauwelijks. Het zal dit weekend massaal naar de magie van 's werelds grootste wielerwedstrijd worden getrokken.

In Utrecht werd de afgelopen dagen veel Duits gesproken, de afgelopen jaren een zeldzaam verschijnsel in een Tourstad. Na de reeks dopingschandalen in 2007 staakte de Duitse publieke omroep de live-uitzendingen van de Tour. Maar ARD en ZDF zijn er vanaf vandaag weer bij. Vooral dankzij de vele successen van Duitse renners in de afgelopen Tours.

Tal van Duitse steden hebben bij Tourdirecteur Christian Prudhomme aangegeven dolgraag een Große Abfahrt te willen organiseren. Aan de magnetische kracht van zijn ronde kan niemand ontkomen, hoe graag iemand dat ook zou willen.De eerste finishstreep wordt vanmiddag, oh ironie, voor het Rabobank-hoofdkantoor getrokken.

De Tour is als Hotel California van The Eagles: je kunt uitchecken wanneer je maar wilt, maar je kunt nooit vertrekken.

Bron:AD« Laatst bewerkt op: juli 04, 2015, 11:37:44 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 04, 2015, 00:20:10
#2
NS hijst enorme gele trui boven Utrecht

 De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben vrijdag een grote gele trui gehesen aan een bouwkraan naast het Centraal Station in Utrecht. In de Domstad gaat zaterdag de Tour de France van start.


De gele trui, met een spanwijdte van 20 meter en een hoogte van 18,5 meter, is in de wijde omtrek van Utrecht te zien. De NS heeft ook het station extra sfeervol gemaakt om de vele wielerliefhebbers die de stad dit weekend bezoeken te verwelkomen.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 04, 2015, 00:18:28
#1

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Tour de France
« Reactie #1 Gepost op: juli 04, 2015, 00:18:28 »