Nowlive.eu

Registreren
 

SPORT Nieuws
gelezen 28762 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
december 21, 2015, 12:27:17
#65
Blatter en Platini voor acht jaar geschorst

Sepp Blatter en Michel Platini zijn door de ethische commissie van de FIFA voor acht jaar geschorst. Ze krijgen de straf opgelegd vanwege de betrokkenheid bij de smeergeldaffaire binnen de werelvoetbalbond. Ze mogen geen enkele activiteit in het voetbal doen. De schorsing gaat onmiddellijk in.


De ethische commissie schorst de voetbalbazen vanwege een schimmige betaling uit 2011. Blatter maakte toen 1,8 miljoen euro over naar Platini. Het duo hield vol dat Platini het geld kreeg voor diensten geleverd tussen 1999 en 2002. Maar de ethische commissie vindt dat er 'geen wettige grond was' voor de betaling en Blatter kon hen 'niet in een geschreven statement, of in een persoonlijk verhoor' overtuigen dat de betaling wel legaal was. Platini liet het verhoor door de ethische commissie aan zich voorbijgaan en heeft alleen verklaard dat er sprake was van een mondeling akkoord.

Corruptie
De commissie vindt dat Blatter en Platini met hun daden 'geen blijk hebben gegeven van ethisch besef, de regels aan hun laars hebben gelapt en (...) de positie als voorzitter en vicevoorzitter van de wereldvoetbalbond hebben misbruikt'.

De betaling werd gedaan op een pikant moment. Blatter streed in 2011 om het voorzitterschap van de FIFA met Mohamed bin Hammam. Beiden werden beschuldigd van corruptie, maar alleen Bin Hammam werd geschorst.

Beiden werden ook beboet. Blatter moet 50.000 Zwitserse francs betalen, omgerekend 43.500 euro. Platini krijgt een boete van zo'n 70.000 euro. Blatter is vertrekkend voorzitter van de FIFA. UEFA-voorzitter Platini hoopte hem op te volgen. Beiden waren al voorlopig geschorst op verdenking van corruptie.

Blatter's rechterhand Jérôme Valcke is ook al geschorst, enkele vicepresidenten zijn opgepakt omdat ze verdachten zijn in een Amerikaans onderzoek naar corruptie bij de FIFA. Slechts drie van de zeven vicepresidenten hebben een 'schone reputatie'. Doordat Blatter nu uit beeld is, zal Kameroener Issa Hayatou de FIFA vermoedelijk leiden tot de verkiezingen van februari.

Beroep
Sepp Blatter gaat zijn schorsing van acht jaar aanvechten bij sporttribunaal CAS.  De gevallen FIFA-president kondigde eerder al aan dat hij in beroep gaat als de ethische commissie van de wereldvoetbalbond hem een straf op zou leggen.

Anderzijds kondigde Blatter eerder ook aan dat hij zijn voorlopige schorsing gedurende het onderzoek naar de betaling zou aanvechten bij het CAS, maar dat heeft hij nooit gedaan.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: SPORT Nieuws
« Reactie #65 Gepost op: december 21, 2015, 12:27:17 »

september 04, 2015, 15:53:28
#64
Van Gelder reageert: De Graaf, die lulde maar wat!

Radiobaas Jan Westerhof van de publieke omroep heeft zijn excuses aangeboden voor de ontspoorde uitzending op Radio 1 in het kader van Jack van Gelders vertrek bij de NOS. Dat vertelde Van Gelder zojuist aan het AD.


,Buitengewoon zonde van mijn tijd,'' reageert Jack van Gelder nog enigszins verbouwereerd. Hij is net weer thuis, amper een uur nadat hij besloot het pand van Radio 1 te verlaten. In de afscheidsuitzending deed voormalig Volkskrant-journalist Ben de Graaf, Van Gelders sportcommentaar af als 'gebral' en 'psychiatrisch'. Van Gelder zelf moest toen nog aanschuiven, maar bedacht zich. ,,Toen ik wegliep, holde nog iemand van de redactie achter me aan om me daar te houden. Maar ik riep: bekijk het lekker met je uitzending!''

De vertrekkend NOS'er (hij gaat naar Sport 1) neemt het vooral de redactie kwalijk. ,,Ik wist überhaupt niet eens dat er ook gasten waren uitgenodigd. Ook mocht ik er het eerste half uur van de uitzending niet bijzitten. Dus zat ik in een ruimte te wachten en te luisteren. Kees Jansma en Johan Derksen waren nog wel genuanceerd, maar Ben de Graaf...die lulde maar wat! Sowieso heb ik die man nooit kunnen betrappen op enige positivisme. Hoe haal je het in je botte kop hem uit te nodigen?!''

,,Hij verkondigde ook pure onzin,'' vervolgt Van Gelder geïrriteerd. ,,Hij riep dat ik in Los Angeles met mijn vrouw in een dikke wagen reed, terwijl de rest maar een taxi moest nemen. Ik had gewoon een huurauto waarin Ben mocht meerijden! Die man is geschikt voor de hoofdrol in Still Alice,'' zegt de sportverslaggever wijzend op de Oscarwinnende film over Alzheimer.

Al twitterend met Paul de Leeuw die hem wees op de negatieve uitlatingen in de uitzending, besloot Van Gelder zijn biezen te pakken. ,,Het leek me ook niet verstandig. Ik had daar alleen maar ruzie zitten maken.''

Teleurstesteld
Hoe boos is Van Gelder? ,,Ik ben niet kwaad en zeker niet verdrietig, wel erg teleurgesteld. Ik vond het aanvankelijk wel eervol zo'n uitzending. Maar dit vergeet ik niet snel. Ik zal niet snel meer aanschuiven bij programma's waar het over mij gaat.''

Hij leest een net ontvangen sms van Giel Beelen voor die de
uitzending samen met Jurgen van den Berg presenteerde. Over het besluit het pand te verlaten: 'Fantastisch!' ,,Giel was ook hartstikke enthousiast, aan hem lag het zeker niet.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 24, 2015, 18:30:07
#63
'Zilveren' Dafne schrijft Nederlandse atletiekhistorie

Dafne Schippers heeft maandag Nederlandse atletiekhistorie geschreven. De atlete uit Utrecht veroverde voor het eerst een sprintmedaille op de wereldkampioenschappen atletiek. Ze veroverde in Peking het zilver op de 100 meter, het koningsnummer. Schippers greep de plak in de tijd van 10,81, een Nederlands record.


Alleen de absolute topfavoriete wist vóór Schippers te finishen. De Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, getooid met een geel bloemenkransje, prolongeerde haar wereldtitel in een tijd van 10,76. De Amerikaanse Tori Bowie behaalde het brons in 10,86.

,,Het is onvoorstelbaar, ik besef het ook nauwelijks, maar ik wist dat dit mogelijk was", zei de Nederlandse troef na haar fenomenale sprint in het Vogelneststadion. ,,Op de WK van twee jaar geleden behaalde ik brons op de zevenkamp en nu zilver op de 100 meter. Waanzinnig en geweldig om dit mee te maken."

Haar start in de finale was verrassend goed, maar Schippers heeft altijd even nodig om met haar lange passen op snelheid te komen. ,,Toen ik op het laatste stuk zag dat ik Fraser naderde, wist ik dat ik een medaille had. Met een paar meter meer had ik haar misschien kunnen inhalen. Maar hier kan ik erg blij mee zijn. Laat me nog een jaar doorwerken aan de start en dan gaat het nog sneller.''

Schippers is de snelste Europese atlete van het afgelopen decennium. Geen enkele andere atlete uit een Europees land liep de afgelopen tien jaar een betere tijd op de 100 meter dan de 23-jarige Utrechtse. Ze klom op de eeuwige Europese ranglijst naar de vierde plaats.

Susan Kuijken en Jip Vastenburg konden zich niet mengen in de strijd om de medailles op de 10.000 meter. Kuijken kon het langst mee in de kopgroep, maar verloor in de laatste twee rondjes de aansluiting en arriveerde als tiende in 31.54.32. Vastenburg werd elfde in 32.03.03.

Liemarvin Bonevacia, die in de series nog een Nederlands record liep op de 400 meter (44,72), strandde in de halve finales. De op Curaçao geboren atleet kwam er niet aan te pas en eindigde als achtste en laatste in zijn heat.

Verspringer Ignisious Gaisah en polsstokhoogspringster Femke Pluim haalden de finale niet. Beiden bleven steken in de kwalificaties. Gaisah, twee jaar geleden in Moskou nog goed voor zilver met een sprong van 8,29 meter, had een beste poging van 7,77 meter. Pluim kwam niet verder dan 4,30 meter.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 31, 2015, 19:26:26
#62
Oranjefans kunnen vanavond zittend hun drankje bestellen

 In een spannende fase van een voetbalwedstrijd gaat nogal eens wat vocht verloren. Veel supporters hebben op zo'n moment echter geen zin om hun plekje op de tribune te verlaten om een drankje te halen. Om haar bezoekers tegemoet te komen vanavond tijdens de oefenwedstrijd Nederland-Spanje, biedt de Amsterdam ArenA een bezorgservice aan.


,,We willen onze dienstverlening naar een hoger niveau brengen,'' licht marketingmanager Jeroen van Iersel van de Amsterdam ArenA toe. Sinds twee maanden is de mobiele applicatie 'ArenA Catering' operationeel. Die geeft inzicht in de beschikbare catering en biedt de mogelijkheid consumpties te bestellen en die klaar te laten zetten bij één van de afhaalpunten. Daar komt nu dus een service bij.

 Tijdens de oefeninterland is het voor tweeduizend mensen mogelijk via de 'app' consumpties te bestellen én ze te laten bezorgen. ,,Bezoekers kunnen bijvoorbeeld eten en drinken bestellen en vervolgens in het keuzemenu kiezen tussen ophalen en bezorgen. Na de online betaling gaat er een seintje naar de dichtstbijzijnde kiosk en komt een bezorger de bestelling brengen.''

De nieuwe service is vooralsnog slechts voor een kleine groep bezoekers beschikbaar: uit praktische overwegingen de eerste vijf stoelen aan het gangpad van enkele familievakken. ,,De tickets aan het gangpad worden dus luxer, maar daar hangt geen prijsverhoging aan vast.'' De bezorgservice kost 1,95 euro per bestelling, maar de ArenA probeert de prijs bewust zo laag mogelijk te houden.
Uniek

De Arena is met haar nieuwe mobiele dienstverlening uniek in Nederland, maar in Engeland en de Verenigde Staten wordt al langer gewerkt met het bestel- en bezorgsysteem. ,,Deze plannen lagen al langer op de tekentafel, maar via ons internationale netwerk raakten we in gesprek met het Amerikaanse SeatServe.'' Om al het dataverkeer in goede banen te leiden, heeft de ArenA een volledig vernieuwd 4G netwerk en HD WiFi netwerk aangelegd.


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/gETj19hTO2s[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2015, 20:39:00
#61
Feyenoord trekt stekker uit nieuwe 'BAM-Kuip'

 Feyenoord en BAM zijn het niet eens geworden over een vernieuwde Kuip. Dat heeft president-commissaris René van Ierschot van Stadion Feijenoord nv vanavond bevestigd. ,,De risico's voor Feyenoord zijn te groot", zegt hij. ,,We zijn er niet uitgekomen.''


De gesprekken tussen Feyenoord en BAM liepen al bijna een jaar. De stadionbouwer werd in mei vorig jaar uitverkoren om exclusief met Feyenoord te onderhandelen over het prestigieuze project, dat op 200 miljoen euro was begroot. Het lukte het bedrijf echter niet om een stadion voor dit bedrag te leveren. Nadat BAM eerder op 250 miljoen euro uit kwam, blijkt het verschil ook nu nog onoverbrugbaar.

Volgens van Ierschot zou Feyenoord 'minstens 215 miljoen euro' kwijt zijn aan de verbouwing. Feyenoord vreest dat de financiering van het project een loden last zou worden. Het is onbekend of Feyenoord het stadion nu alsnog wil renoveren, of toch voor nieuwbouw gaat.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 15, 2014, 10:56:59
#60
'Ben ik de beste rekstokturner aller tijden? Cool!'

Epke Zonderland is als beste rekstokturner aller tijden terug in Nederland. De blonde Fries, die zondag in het Chinese Nanning zijn wereldtitel aan het turntoestel prolongeerde, arriveerde gisterochtend in alle vroegte moe maar voldaan op Schiphol.


De felicitaties van de minister-president had de 28-jarige 'Epic' Zonderland al op zak. Per sms liet Mark Rutte weten dat de prestatie van de turner in Nederland groots was ontvangen. Maar van een grootse ontvangst was gisterochtend vroeg in aankomsthal 3 op Schiphol weinig sprake. Een handvol vrienden en familie van andere Nederlandse turnploegleden en een enkele fotograaf  staan te wachten bij de schuifdeuren waardoor de Flying Dutchman naar buiten zal komen. Geen spandoeken, oranje vlaggen of Epke-shirts te bekennen en ook het applaus als de wereldkampioen eindelijk de ontvangsthal binnenloopt, is redelijk mat.

Het lijkt de goedlachse Fries niet te deren: 'Veel van mijn familie was mee, die komen later vanavond aan uit China. En andere vrienden en familie zijn in het noorden.' 

Gefeliciteerd, dankzij deze plak ben je de beste rekstokturner aller tijden.
Zonderland: 'Is dat officieel zo? O dat is cool! Ik heb het niet echt bijgehouden. Maar ik heb me wel gerealiseerd dat ik de laatste jaren goed op weg was. Ik ben heel erg blij dat dit toernooi zo goed ging. Het is keihard werken en dat biedt geen enkele garantie, maar sinds Londen (goud op de Olympische Spelen in 2012, red.) gaat het heel erg goed. En dit was een hele mooie en goede oefening. Eigenlijk ben ik over de manier waarop ik gewonnen heb nog het meest tevreden. Alles leek vanzelf te gaan, automatisch bijna. Dat betekent dat het qua timing perfect loopt en dat het weinig moeite kost. Je vergeet dan alles wat er om je heen gebeurt en pas later, bij de afsprong is er blijdschap en euforie.'

We zien nu wel heel kleine oogjes, ben je moe?
'Ja ik heb wel wat slaap nodig. De laatste twee nachten waren niet al te lang en het was een lange reis vanuit China waar ik een beetje tegenop zag, maar ik voel me goed. Ik denk dat de vermoeidheid niet in een keer weg zal trekken, maar ik ga deze week zeker tijd maken om wat vrienden op te zoeken en familie weer te zien en met hen na te genieten.' 

En wanneer hang je weer aan het rek?
'Deze week alweer, hoor. Ik ga proberen de trainingen nog een beetje door te zetten. Het is beter om rustig af te bouwen na deze inspanning dan ineens niets te doen. Daarna ga ik rust nemen, lekker op vakantie. En dan gaan we weer opbouwen naar volgend jaar, de Europees kampioenschappen in Helsinki zijn dan het eerste grote toernooi.'Bron:ADGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 14, 2014, 22:39:52
#59
'Schumacher heeft vijftien verzorgers thuis'

Michael Schumacher wordt thuis verzorgd door een medisch team, bestaande uit maar liefst 15 personen. Dat meldt de Duitse krant Bild. Zijn huis lijkt te zijn omgetoverd tot een privékliniek voor de courreur.


De vrouw van de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 stelde het team van artsen, verpleegkundigen, assistenten en verschillende therapeuten zelf samen. De riante villa van Schumacher in het Zwitserse dorp Gland is inmiddels veranderd in een kleine privékliniek.

'Een groot deel van het team dat voor Michael zorgt, is opgeleid door onze specialisten. We houden zijn behandeling nauwlettend in de gaten en houden contact met het medische team', laat woordvoerder Darcy Christen van het ziekenhuis in Lausanne weten.

De 45-jarige Duitser raakte eind vorig jaar zwaargewond bij een ongeval tijdens het skiën. De voormalige Formule 1-kampioen liep daarbij zwaar hersenletsel op. Schumacher lag daarna maanden in coma in een ziekenhuis in Grenoble. In juni ontwaakte hij en reageerde hij op signalen van zijn vrouw en zijn kinderen. Schumacher verhuisde daarna naar de kliniek in Lausanne om verder te werken aan zijn herstel. Hij doet dit nu verder in huiselijke kring.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 28, 2014, 23:09:20
#58
Hoofd vrouwentak FC Twente beschuldigd van ontucht

 FC Twente heeft Jamory L., hoofd opleidingen van de vrouwenvoetbaltak, met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. De oefenmeester wordt ervan beschuldigd ontuchtige handelingen met zijn pupillen te hebben gepleegd. Ook de amateurclub Vogido, waar L. trainer is van het eerste mannenelftal, heeft hem van zijn taken ontheven.


L., getrouwd en vader van een dochter, zou een 18-jarige speler van het eerste elftal hebben betast. Die heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie. 'Hij pakte hem bij zijn geslachtsdeel en stelde hem de vraag: doorgaan of stoppen', aldus een kennis van het slachtoffer.

Bij andere spelers zou het bij erotische avances zijn gebleven. Bij FC Twente is L. voor zover bekend niet over de schreef gegaan.

De 33-jarige L. bevestigt dat er een 'rustperiode van een paar dagen' is, maar dat zou gaan om een financieel geschil. Hij werkte eerder bij Volendam, FC Omniworld, FC Utrecht, Huizen en vv Hillegom, veelal met jeugd. De politie heeft de zaak in onderzoek.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 06, 2014, 17:01:25
#57
Verdachte diefstal medische dossier Schumacher dood

Een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij het stelen van het medische dossier van Michael Schumacher is vandaag dood aangetroffen in zijn gevangeniscel in Zürich. Dat meldt de Zwitserse kantonrechter volgens AP. De man zou zichzelf hebben opgehangen.


De man, volgens AP een werknemer van het Zwitserse helikopterbedrijf Rega, was gisteren gearresteerd in verband met de diefstal en naar de gevangenis gebracht. Uit onderzoek blijkt dat niemand anders betrokken is bij zijn overlijden.

Diefstal
De diefstal van medische gegevens van oud-coureur Michael Schumacher kwam eind juni aan het licht. Toen bevestigde de entourage van Schumacher dat er documenten uit het medisch dossier waren ontvreemd. Zij zouden voor 50.000 euro te koop zijn aangeboden.

Het IP-adres gebruikt bij de diefstal leidde naar het Zwitserse helikopterbedrijf Rega. Dat bedrijf gaf 'medisch advies' over de vraag of Schumacher vervoerd kon worden na zijn ski-ongeluk. Dit advies nam het helibedrijf op basis van 'een medisch rapport' dat het naar eigen zeggen ontving van het ziekenhuis in Grénoble waar 'Schumi' was opgenomen. Het helibedrijf vervoerde de voormalige Duitse Formule 1-kampioen daarna per ambulance naar het Zwitserse Lausanne.

Onderzoek
Het bedrijf ontkende in juli elke betrokkenheid bij de diefstal. Om haar onschuld kracht bij te zetten, diende Rega bij het openbaar ministerie in Zürich een klacht in tegen onbekenden. Daarop werd een onderzoek gestart wat leidde tot de arrestatie van de man gisteren. De man werd aangehouden wegens het schenden van patiëntenprivacy en medische geheimhouding.

Ski-ongeluk Schumacher
Schumacher raakte eind vorig jaar in coma na een ski-ongeluk in de Franse Alpen. Hij werd onder een pseudoniem van Grenoble naar een ziekenhuis in Lausanne verplaatst nadat hij op 16 juni was ontwaakt. De 45-jarige voormalig Formule 1-coureur werd vervoerd per ambulance, maar Rega werd wel gepolst om eventueel het transport te verzorgen.

Volgens de Franse krant Le Dauphiné Libéré waren de documenten te koop aangeboden aan Europese media.
 


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 23, 2014, 23:26:22
#56
Medisch dossier Schumacher gejat en te koop aangeboden

Een of meerdere onbekenden hebben het medische dossier van voormalig F1-coureur Michael Schumacher gestolen en aan verschillende media te koop aangeboden. Schumacher verblijft momenteel in een revalidatieziekenhuis in Zwitserland na zijn maandenlange coma.


Het medische dossier werd aan verschillende Duitse, Franse en Britse media aangeboden voor een prijs van 50.000 euro. Details uit chirurgische verslagen zouden de echtheid van de documenten moeten bewijzen. Het nieuws is bevestigd door Schumachers manager Sabine Kehm: 'Sinds enkele dagen worden gestolen documenten te koop aangeboden waarvan de aanbieder beweert dat het om het medisch dossier van Michael Schumachter gaat. Wij kunnen niet beoordelen of de documenten echt zijn, maar bevestigen dat ze gestolen zijn. Er werd klacht neergelegd en de onderzoeksinstanties werken eraan.'

Kehm dringt er bij de pers op aan om de documenten niet te kopen of te publiceren. 'Gegevens uit een medisch dossier zijn hoogst vertrouwelijk en mogen niet openbaar gemaakt worden. Wij zullen onmiddellijk stappen ondernemen tegen elk medium dat ze dan ook openbaar maakt.'

Computer gehackt?
Hoe de documenten gestolen werden, is niet duidelijk. De politie onderzoekt de piste van een inbraak in de centrale computer van het ziekenhuis in Grenoble waar Schumacher tot vorige week in coma lag. Daar probeerden eerder al twee mannen zijn kamer binnen te dringen om foto's te nemen, en moesten bodyguards een als priester verklede man aan de deur zetten die de afdeling Intensieve Zorgen probeerde binnen te dringen.

De Formule 1-legende verblijft sinds vorige week in een revalidatieziekenhuis in het Zwitserse Lausanne.Beon:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 15, 2014, 17:18:21
#55
Maxima ziet afstraffing Oranje

Wat een groot feest had moeten worden, liep in Den Haag uit op een enorme teleurstelling. Met de koninkijke familie op de tribune bleken de favoriete Australiërs veel te sterk voor de Nederlandse hockeyers.


Koning Willem-Alexander, de drie prinsesje en koningin Maxima zochten vooraf vol goede moed een plekje in het stadion van Den Haag, maar gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat een feestje er niet in zat. Oranje kwam met 1-0 voor, maar in de tweede helft stond het al snel 1-5.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 15, 2014, 16:47:59
#54
Helaas Australië heeft gewonnen .....nederland zilver
durf het bijna niet te schrijven  .......6----1

Gelogd
leef het leven


juni 15, 2014, 15:38:31
#53
helaas nu 1----1

Gelogd
leef het leven


juni 15, 2014, 15:35:41
#52
heren  hockyers  WK finale.....nederland ..australie   18de min
1---0 nederland   #smiley_cheer

Gelogd
leef het leven


juni 14, 2014, 17:54:38
#51
Hockeysters pakken winst in WK-finale

De Nederlandse hockeysters hebben bij het WK in Den Haag hun gouden missie volbracht. Oranje versloeg Australië in de finale met 2-0. Voor de superieure ploeg van bondscoach Max Caldas was het de zevende zege op rij op dit WK, met een doelsaldo van 23-1. De olympisch kampioen bewees met de gouden triomf voor eigen publiek eens te meer de onbetwiste nummer 1 van de wereld te zijn.


Nederland won vorige week zaterdag in de groepsfase eveneens met 2-0 van Australië. Dat ging bepaald niet zonder moeite. Met dank aan de uitblinkende keepster Joyce Sombroek hield het rommelige en nerveuze Oranje in de eerste helft de nul vast. Na de pauze kon de thuisploeg dankzij de uitstekende conditie en wedstrijdmentaliteit alsnog het verschil maken.

Oranje liet zich in de WK-finale niet nog een keer terugdringen door Australië. De ploeg van Caldas kreeg al in de 2de minuut een grote kans. Doelvrouw Rachael Lynch kon het vliegende schot van Ellen Hoog nog net pareren.

In de 12ste minuut kwam het gedoseerd spelende Nederland op voorsprong. Na een uitstekende combinatie met Eva de Goede werd Roos Drost in de Australische cirkel tegen de grond gewerkt. Paumen benutte haar vierde strafbal van het WK en bracht daarmee haar totaal in Den Haag op zeven treffers. Daarmee werd ze topscoorster van het toernooi.

Oranje bleef tot aan de rust de betere ploeg en kwam defensief ook nauwelijks in de problemen. Met een fraaie tip-in, gered door keepster Lynch, was Kelly Jonker dicht bij 2-0. Dankzij Kim Lammers ging Nederland toch met een veilige marge de rust in. De 33-jarige centrumspits knalde in de 29ste minuut raak. Daarmee gaf ze haar 200e en laatste interland een extra feestelijke versiering. Voor Lammers was het haar vijfde WK-treffer.

Op slag van rust mocht Australië nog wel de eerste strafcorner nemen. Tot opluchting van Caldas mislukte de variant. Na de pauze dwong Australië snel opnieuw twee korte hoekslagen af. Mede dankzij Sombroek kwam Oranje die dreigende fase ongeschonden door. Daarna pakte Nederland het initiatief terug. Uit legio kansen kwamen Jonker, Drost, Hoog (paal) en Van As niet tot scoren. Defensief hield Oranje opnieuw goed stand. De zevende wereldtitel en het tweede WK-goud voor Hoog, Lammers, Van As en Paumen (het gouden kwartet van het WK in 2006 in Madrid) kwamen niet meer in gevaar.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: SPORT Nieuws
« Reactie #51 Gepost op: juni 14, 2014, 17:54:38 »