Nowlive.eu

Registreren
 

Olympische Winterspelen 2014
gelezen 19355 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 12, 2014, 11:47:31
#15
bij Dit soort evenementen is het gevaar helaas altijd aanwezig.....in het 1ne land meer dan in het andere .....
Maar er hoeft maar 1 gek op te staan.....die ervaring hebben we zelf met ons mooie koninginnedag

Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: Olympische Winterspelen 2014
« Reactie #15 Gepost op: januari 12, 2014, 11:47:31 »

januari 12, 2014, 11:01:27
#14
Met al die commotie over Sotsji vraag je je toch af waarom ze toentertijd de Spelen aan deze stad hebben toegewezen....

Hoe dan ook heb ik er alsnog erg veel zin in, ik hou van de Olympische Spelen!!! En hopelijk gaat alles gewoon goed!

Gelogd


januari 12, 2014, 10:51:57
#13
Chef de mission Hendriks bezorgd over veiligheid Sotsji

 Maurits Hendriks maakt zich zorgen over de veiligheid op de Olympische Spelen in Sotsji. De chef de mission van de Nederlandse equipe heeft de recente aanslagen in Rusland met afgrijzen gevolgd.


'Helaas is dat wat we hebben gezien geen uitzondering in Rusland. Het verrast ons niet en het is zeer zorgelijk. De veiligheid is echt iets waar we op moeten letten", aldus Hendriks in een interview met NU.nl.

'Mijn werk is ervoor zorgen dat het daar allemaal klopt voor de sporters. We willen daar mooie resultaten neerzetten, maar het is natuurlijk veel belangrijker dat iedereen gezond thuiskomt.'

Eind december werd het Russische Volgograd opgeschrikt door twee zelfmoordaanslagen. Hierbij kwamen er 34 mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewondBron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 05, 2013, 14:22:26
#12
Noorse tv-ploeg Sotsji bedreigd

Verslaggever Oystein Bogen en cameraman Aage Aunes van de Noorse televisiezender TV2, de officiële zendgemachtigde van dat land tijdens de Winterspelen, zijn bij het maken van een reportage in en rond Sotsji zwaar gehinderd door de Russische politie.


In drie dagen tijd (31 oktober tot en met 2 november) werd het tweetal liefst zes keer aangehouden in Adygea, een deelrepubliek aan de Zwarte Zee die grenst aan Sotsji.

De twee werden daarbij steevast op een agressieve manier gevraagd naar de aard van hun werk, hun bronnen en in een aantal gevallen naar persoonlijke achtergronden, opleiding en geloof. De journalisten werd meerdere keren het gevraagde contact met de Noorse ambassade geweigerd en één politiefunctionaris heeft Bogen gedreigd met celstraf.
kritische reportage

Bogen en Aunes wilden in en rond Sotsji een kritische reportage maken over de voorbereidingen op de Winterspelen. Zonder slag of stoot ging dat dus niet.

"De Russische autoriteiten hebben vrijwel iedere tactiek uit het boek gebruikt om journalisten onder druk te zetten en ze af te schrikken om kritisch verslag te doen over Sotsji en andere aan de Winterspelen gerelateerde onderwerpen", concludeert Jane Buchanan, het hoofd van de Europees/Centraal-Aziatische afdeling van Human Rights Watch.

"De behandeling van de ploeg van TV2 moet het Internationaal Olympisch Comité wakker schudden", stelt Buchanan. "Het IOC moet vragen om een volledige verklaring van de Russische autoriteiten en eisen dat andere journalisten in het vervolg geen slachtoffer worden van dit soort intimidatie en pesterijen." Human Rights Watch wijst er daarbij op dat in het Olympic Charter een heel hoofdstuk is gewijd aan de persvrijheid.
John le Carré

Het verslag van HRW over de belevenissen van Bogen en Aunes leest als een spionagethriller van John le Carré. Een dag na aankomst in Majkop, de hoofdstad van Adygea, werd het duo voor het eerst staande gehouden door de verkeerspolitie en uitgebreid ondervraagd.

Het was het eerste incident uit een lange reeks, waarin Bogen onder meer werd beschuldigd van drugsgebruik en de mobieltjes en camera's van de journalisten tijdelijk werden ingenomen. In Tuapse werden de vingerafdrukken van de journalisten genomen en belandden de twee met andere arrestanten tijdelijk in een cel.
"welkom in Sotsji"

Nadat hij voor de zesde keer zonder aantoonbare reden was aangehouden, vroeg Bogen of hij er na het verlaten van het politiebureau op kon rekenen opnieuw snel te worden opgepakt. "Je zult niet meer aangehouden worden", verklaarde de betreffende politiefunctionaris. "We zijn klaar met je; welkom in Sotsji."

Bogen zei verrast te zijn door de bejegening door de Russische autoriteiten. "Ik ben er overstuur van en heel verbaasd. Ik werk al sinds 1995 in Rusland, inclusief de Noord-Kaukasus en vele andere gebieden en heb nog nooit een behandeling meegemaakt die hier ook maar in de buurt komt. Het was duidelijk dat ze het op ons hadden gemunt en onze bronnen wilden achterhalen."Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 03, 2013, 12:41:51
#11
Olympische vlam over de toendra

De Olympische vlam voor de Winterspelen in Sotsji is aangekomen in het noorden van Rusland. Gadegeslagen door een kudde rendieren vervolgt de vlam op de koude en onherbergzame toendra zijn weg richting Sotsji.
Bekijk het filmpje ---->>>>  http://nos.nl/l/570350
Bron:NOS
« Laatst bewerkt op: december 31, 2013, 14:34:09 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* oktober 30, 2013, 19:42:16
#10
Dat wordt weer een fijne en spannende periode .

Gelogd


oktober 30, 2013, 11:49:11
#9
Heerlijk .....word best spannend.....

Gelogd
leef het leven


oktober 30, 2013, 11:17:13
#8
Nog 100 dagen: worden dit de sterren van Sotsji?

Over exact honderd dagen worden in Sotsji de 22ste Winterspelen geopend. Een evenement waar reputaties worden gemaakt en gebroken. Wie worden de sterren?

Sven Kramer & Ireen Wüst

Het gros van de Nederlandse medailles wordt, als alles volgens plan verloopt, bijeengeschaatst door de raspaardjes van TVM. Ireen Wüst verklaarde anderhalve week geleden zonder blikken of blozen haar collectie gouden plakken in Rusland met minimaal drie te willen uitbreiden. Dat is ook helemaal geen gekke gedachte. In het afgelopen seizoen bewees de 27-jarige Brabantse alleskunner op haar favoriete nummers een klasse apart te zijn. Met haar ervaring en in de kracht van haar leven neemt ze met één gouden medaille geen genoegen.

Hoewel Sven Kramer, door schade en schande wijs geworden, zich niet aan voorspellingen waagde, aast ook hij op drie gouden plakken. Op de lange afstanden is de Fries zoals gebruikelijk het wild waarop in Sotsji zal worden gejaagd, in de achtervolgingsploeg is hij de man met de grote motor. Kramer hoopt in de Russische badplaats het trauma van Vancouver, waar hij door een foutieve wissel goud op de tien kilometer verspeelde, voorgoed uit te gummen. Maar de concurrentie uit Nederland ligt op de loer. Jorrit Bergsma en Bob de Jong zullen hem namens het stayersgilde van BAM graag willen aftroeven. Dat zal alleen een helse klus worden.

Lindsey Vonn
Op 5 februari van dit jaar hield de skiwereld zijn adem in toen Lindsey Vonn bij de wereldkampioenschappen alpineskiën in Schladming op de Super G zwaar ten val kwam en met een traumahelikopter van de piste werd gevoerd. De Amerikaanse superster liep exact een jaar voor de start van de Winterspelen een scheenbeenbreuk en gescheurde kruisband op. Haar deelname aan de Olympische Spelen was echter, zo beweerde ze meteen, niet in gevaar. Na een lange periode van herstel is de Amerikaanse weer fit. Ze gaat in Sotsji op jacht naar haar tweede olympische goud. Vier jaar geleden won de huidige vriendin van golfer Tiger Woods haar eerste en enige gouden medaille op de afdaling.

Vonn (29) is dankzij haar blonde lokken, hagelwitte tanden en relatie met Woods de absolute ster van het vrouwenskiën. Ook in Sotsji zullen de camera's haar en waarschijnlijk ook Woods permanent volgen. De viervoudig winnares van de wereldbeker overall hoopt haar naam nog meer te gelde te kunnen maken. Via onder meer sponsorcontracten met Red Bull, Rolex, Under Armour en Head is ze 's werelds best verdienende skiester. Haar inkomsten uit commerciële overeenkomsten worden jaarlijks geschat op vijf miljoen euro.

Jorien ter Mors
De Twentse Jorien ter Mors wil in Sotsji een kunstje flikken dat nooit iemand bij de Winterspelen heeft geflikt. Ze gaat haar favoriete discipline, shorttrack, combineren met een aantal nummers op de langebaan. In totaal wil Ter Mors uitkomen op zeven afstanden: vier op de ovaal van 111 meter (500, 1000, 1500 meter en aflossing) en drie op de grote ovaal (1500, 3000 meter en ploegenachtervolging). 'Ik denk dat het kan', herhaalde ze afgelopen weekeinde in Heerenveen bij de NK afstanden.

Het olympische programma zit al stevig in haar hoofd verankerd. En het worden, indien ze zich voor alle nummers plaatst, in februari twee intensieve weken. Ter Mors (23) is een wereldtopper in het shorttrack en op de langebaan inmiddels eveneens een vrouw met status. Ireen Wüst beseft dat ze er bij haar geplande goldrush in Sotsji een stevige concurrente bij heeft gekregen. 'We maken elkaar sterker.'
© afp.
© afp.

Alex Ovetsjkin
Alex Ovetsjkin is misschien wel de populairste sportman in Rusland, ambassadeur van de Winterspelen in Sotsji en dit jaar de eerste fakkeldrager van de rondreis die de olympische toorts maakt. De 28-jarige aanvaller van Washington Capitals, drie keer uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de Noord-Amerikaanse profcompetitie, torst in februari de last van een volslagen maffe ijshockeynatie op zijn brede schouders. Na de mislukte missie in Vancouver, toen Canada in de kwartfinale Rusland met 7-3 oprolde, wordt er vier jaar na dato op niets anders dan goud gerekend. Met een surplus aan aanvallend talent (Kovaltsjuk, Datsjuk en Malkin) hopen de Russen het volk te geven wat het verlangt.

Ovetsjkin (1,90 meter lang, ruim 100 kilo zwaar en herkenbaar aan het spleetje tussen zijn voortanden) is in Noord-Amerika al een ster. Het blad GQ zette hem ooit op nummer 48 in een lijst van meest invloedrijke mensen in Washington, DC. De Rus werd in 2005 als eerste gekozen in de jaarlijkse draft. Hij tekende in 2008 een dertienjarige verbintenis ter waarde van bijna 100 miljoen euro. De onderhandelingen voerde hij zelf, zonder zaakwaarnemer. Ovetsjkin, verloofd met tennisster Maria Kirilenko, moet Rusland voor het eerst in de geschiedenis naar olympisch goud voeren. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie won de ijshockeyploeg die medaille nog nooit.

Jevgeni Ploesjenko
Jevgeni Ploesjenko is de enige kunstrijder in het moderne tijdperk die bij drie opeenvolgende Winterspelen een medaille veroverde, met het goud in Turijn (2006) als hoogtepunt. Hij is een ster onder de sterren, voormalig politicus in zijn woonplaats Sint-Petersburg en in 2008 achtergrondzanger bij het winnende Russische liedje van Dima Bilan op het Eurovisie Songfestival. Ploesjenko is gevierd en bewierookt vanwege zijn gratie, artisticiteit en vernieuwingsdrang.

Zijn erelijst behelst veel meer dan een simpel A4'tje. De Rus werd drie keer wereldkampioen, zeven keer Europees kampioen en tien keer nationaal kampioen. Hij is nog steeds de jongste wereldkampioen bij de junioren ooit. Ploesjenko was veertien, een jaar later veroverde hij al brons in de titelstrijd bij de senioren. De Rus is al jaren bezig met de voorbereidingen op zijn laatste kunstje in Sotsji. Het moet een afscheid worden in stijl.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 30, 2013, 10:21:44
#7
Kramer test het olympische pak

Sven Kramer heeft zondag bij de NK afstanden zijn indrukwekkende zege op de 10 kilometer behaald in het pak dat tijdens de Winterspelen in Sotsji door alle Nederlandse schaatsers gedragen zal worden. Dat bevestigen ingewijden tegenover NOS Sport. Het pak, waarin overigens ook Erben Wennemars zijn 1.500 meter-race afwerkte, had nog enige tijd 'geheim' moeten blijven.


Enkele betrokkenen binnen de schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF zijn onaangenaam verrast door het uitlekken van het nieuws. Kramer had het pak onlangs gekregen om in trainingen te testen. De afspraak was dat hij het niet in wedstrijden zou gebruiken. Desondanks nam hij zondag de beslissing om de 10 kilometer in het olympisch pak te rijden.

De 10 kilometer van Kramer zondag was van uitzonderlijk hoog niveau. Op de laaglandbaan van Heerenveen finishte hij slechts vijf seconden boven de wereldrecordtijd (12.41,69) die hij zes jaar geleden op de hooglandbaan van Salt Lake City op de klokken bracht. Zijn voornaamste concurrenten Jorrit Bergsma en Bob de Jong moesten zondag ruim vijf seconden toegeven op de winnende tijd.
Anema weet nergens van

Jillert Anema, de coach van Bergsma en De Jong, moest dinsdag van de NOS horen dat Kramer reeds in het bezit is van het olympisch schaatspak. Zijn pupil Jorrit Bergsma wist nog niets van eventuele test-trainingen in de olympische outfit.

Het olympisch schaatspak is volgens betrokkenen van NOC*NSF en de KNSB nog in ontwikkeling. Niettemin bevestigen zij dat het materiaal van het pak waarin Kramer zondag reed, identiek is aan het materiaal dat gebruikt zal worden voor het definitieve olympisch schaatspak.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 10, 2013, 09:26:05
#6
The Sochi Project in Rusland gaat niet door

RIJSWIJK - De tentoonstelling The Sochi Project in Rusland gaat niet door. Nadat de Russische overheid eerst de makers van het project visa voor het land had geweigerd, heeft nu het Moskouse centrum voor hedendaagse kunst Winzavod de expositie afgeblazen.


De betreffende fotograaf Rob Hornstra en schrijver/filmmaker Arnold van Bruggen hebben donderdag laten weten te vermoeden dat de angst heeft toegeslagen bij de mensen van het kunstcentrum. „Mogelijk zijn ze bang voor hun organisatie en voor hun baan”, aldus Hornstra.

The Sochi Project is een vijf jaar durend documentaire-journalistiek project dat de regio rondom Olympisch Sotsji onderzoekt. In het project komen veel politiek gevoelige onderwerpen aan bod, zoals corruptie, mensenrechtenschendingen en terrorisme in het zuiden van Rusland.

Nadat hun visum was geweigerd „begon Winzavod een onafgebroken stroom bureaucratische obstakels op te werpen. Van Russische zijde ontbrak uiteindelijk elke wil de tentoonstelling te doen slagen”, stellen Hornstra en Van Bruggen. „Ondanks vereende inspanningen met de Nederlandse ambassade en de organisator van het Nederland-Rusland-jaar Dutch Culture is het niet gelukt om de tentoonstelling vlot te trekken.

De tentoonstelling zou op 18 oktober openen in Winzavod. Hornstra en Van Bruggen hebben er sinds 2009 aan gewerkt. De expositie maakte deel uit van het culturele programma waarmee Nederland en Rusland 400 jaar betrekkingen vieren.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2013, 11:38:43
#5
zou idd mooi zijn maar eerst maar eens zien want er komen steeds meer goede schaatsers bij

Gelogd


oktober 08, 2013, 11:31:37
#4
Zou heel leuk zijn .....maar dan moet Swen wel in de juiste baan blijven rijden hihi  grapje

gewoon afwachten, altijd dat van te voren jezelf al zoveel toe dichten,.....er zijn zoveel factoren die mee spelen
Ik verheug me er wel op ....en ik hoop dat het mooie en sportieve spelen worden
 

Gelogd
leef het leven


oktober 08, 2013, 00:22:21
#3
Laten we hopen dat het waar wordt , maar eerst zien dan geloven.

Gelogd


oktober 08, 2013, 00:09:07
#2
Voorspelling: zes keer goud voor Nederland in Sotsji

De Nederlandse sporters gaan komend jaar tijdens de Olympische Spelen in Sotsji zes keer goud, vier keer zilver en vier keer brons behalen. Dat heeft het statistiekenbureau Infostrada becijferd op basis van de resultaten van de wintersporters de voorbije jaren.


Daarmee zou Oranje zesde in het medailleklassement eindigen, een stuk beter dan in 2010 toen Nederland met 8 keer eremetaal (4x goud, 1x zilver en 3x brons) als tiende eindigde. Liefst 13 van de 14 medailles worden volgens Infostrada in het schaatsen behaald.

Het zou voor Nederland tevens de beste olympische winteroogst aller tijden zijn. Het beste resultaat werd tot nu toe behaald in Nagano in 1998, met 11 medailles waaronder vijf keer goud.

Noorwegen gaat het medailleklassement volgens het statistiekenbureau in Sotsji winnen. Met een recordscore voor dat land van 15 keer goud, 12 keer zilver 10 keer brons, gevolgd door de Verenigde Staten en Duitsland.

Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2013, 00:08:33
#1
Olympische Winterspelen 2014


De XXIIe Olympische Winterspelen worden gehouden van 7 tot en met 23 februari 2014 in de Russische stad Sotsji aan de Zwarte Zee. De ski- en sleesporten vinden plaats in Krasnaja Poljana, een plaats in de Westelijke Kaukasus ten oosten van Sotsji.


Het is de eerste keer dat de Olympische Spelen in de staat Rusland worden georganiseerd; wel was Moskou als hoofdstad van de toenmalige Sovjet-Unie de gastheer van de Olympische Zomerspelen 1980.

Bron:WIKI

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Olympische Winterspelen 2014
« Reactie #1 Gepost op: oktober 08, 2013, 00:08:33 »