Nowlive.eu

Registreren
 

Olympische Paralympics 2016
gelezen 26914 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
augustus 04, 2016, 16:11:59
#15
Vlaggendrager Rio nog even geheim

Maurits Hendriks maakt donderdag op zijn eerste persconferentie in het Holland Heineken House bekend wie een dag later de Nederlandse vlag draagt bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De 'gelukkige' weet het al, zei de chef de mission woensdag met een brede grijns. "Natuurlijk heb ik een vlaggendrager. Maar wie dat is, ga ik nog niet zeggen", aldus Hendriks.


Sporters die binnen 48 uur na de openingsceremonie in Maracana in actie komen, mogen in principe niet meelopen. Te lang staan is niet bevorderlijk voor de sportieve prestatie, zo redeneert Hendriks. Dat betekent dat vrijdag slechts een bescheiden afvaardiging van de Nederlandse equipe naar het beroemde voetbalstadion in Rio de Janeiro komt voor de opening.

Springruiter Jeroen Dubbeldam, die pas later in het toernooi in actie komt, heeft zelf al aangegeven graag de vlag te willen dragen. Toen Hendriks woensdag de vraag kreeg of Dubbeldam deze eervolle taak krijgt, lachte hij zijn tanden bloot. "Dat horen jullie donderdag." Vier jaar geleden in Londen droeg windsurfer Dorian van Rijsselberghe het rood-wit-blauw.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Olympische Spelen 2016
« Reactie #15 Gepost op: augustus 04, 2016, 16:11:59 »

augustus 04, 2016, 16:10:18
#14
Warm welkom sporters in Rio

De Nederlandse sporters hebben woensdag een warm welkom gekregen in het olympisch dorp. De welkomstceremonie, waarbij de Nederlandse vlag werd gehesen en het Wilhelmus gespeeld, werd omlijst door passionele muziek en dans.


Maurits Hendriks reikte namens de Oranje-equipe een speciaal gefabriceerde vaas in de vorm van Nederland uit.

De Braziliaanse oud-basketbalster Janeth Arcain, in Rio aangesteld als burgemeester van het atletendorp, gaf de chef de mission van Oranje een beeldje. Een deel van de Nederlandse sporters was aanwezig bij de ceremonie, waarbij ook KaapverdiŽ, MacedoniŽ, Nauru en Zambia officieel welkom werden geheten door de Braziliaanse organisatie.

Onder anderen beide hockeyploegen, de ruiters, tennissers, enkele judoka's, tafeltennissters en roeiers genoten van het spektakel van dans en muziek.
'Jullie droom komt uit'

"Na alle gedane inspanningen komt jullie droom uit: jullie staan nu op de Spelen", zei Arcain tegen de sporters. "Vanuit alle hoeken van de wereld zijn jullie hier naartoe gekomen. Wij houden van sport en zullen jullie alle steun geven die nodig is. Voor sporters uit 207 landen is ons dorp voor even hun thuis."

Na de toespraak van Arcain, tweevoudig medaillewinnaar op de Spelen, werd de olympische vlag gehesen en vervolgens de vlaggen van de vijf aanwezige landen. De delegatieleiders zetten hun handtekening op een muur.

Breakdance-act stal de show

Onder begeleiding van dansers gingen de sporters terug naar hun appartementen. Een Kaapverdiaan stal de show met een breakdance-act.

Steun vanuit het Nederlandse kamp bleef uit, hoewel judoka Henk Grol nog een poging deed door een begeleider naar voren te duwen. Die durfde het kunstje van de sporter uit KaapverdiŽ echter niet te herhalen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 04, 2016, 16:08:20
#13
Nederlanders beroofd in Rio

RIO DE JANEIRO - Een handjevol Nederlanders is - nog voor de Olympische Spelen zijn begonnen - het slachtoffer geworden van criminelen in Rio de Janeiro. Vier Nederlanders zijn beroofd van hun tas, telefoon of paspoort. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse ambassade woensdag laten weten.


,,Ze zaten bijvoorbeeld op het terras en toen werd de tas onder hun stoel vandaan getrokken of de telefoon werd van ze afgepakt'', vertelde de Nederlandse consul Arjen Uijterlinde aan RTL Nieuws.

,,Er zijn veiligheidsrisico's voor reizen naar BraziliŽ'', waarschuwt het ministerie van Buitenlandse Zaken op de website. ,,Ook is er een verhoogde kans om slachtoffer te worden van criminaliteit. Nederlanders die het slachtoffer worden van berovingen of bedreigingen, krijgen het advies mee te werken en hun spullen af te geven, om geweld te voorkomen.

Vooral na zonsondergang is er een grotere kans op berovingen. Favela's, de sloppenwijken, moeten vermeden worden, meldt het ministerie.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 31, 2016, 14:24:33
#12

'Vluchtelingen staan symbool voor veerkracht in de mens'


Voor het eerst in de rijke geschiedenis van de Olympische Spelen neemt in Rio de Janeiro een olympische vluchtelingenploeg deel. Deze tien atleten belichamen de boodschap van hoop en samenhorigheid die het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) via de Spelen naar de wereld wil uitdragen.


De tien werden gekozen uit een groep van 43 sporters die allemaal de officiŽle status van vluchteling hebben. De vijf atleten uit Zuid-Soedan, twee judoka's uit Congo, twee Syrische zwemmers en een marathonloper uit EthiopiŽ nemen deel onder de vlag het IOC. Tegla Loroupe, een voormalig wereldrecordhoudster op de marathon, fungeert als delegatieleider van het team.

Speciaal team
,,Ik ben heel blij dat wij hier vandaag zijn. Dit is een speciaal team'', vertelde de Keniaanse tijdens een persconferentie met enkele leden van de ploeg. ,,Vluchtelingen zijn ook mensen. Deze atleten staan symbool voor de veerkracht en het talent dat in elke mens schuilt.''

Rami Anis was een aanstormend zwemtalent in SyriŽ toen hij in 2011 met zijn familie het verscheurde land ontvluchtte om aan de dienstplicht te ontsnappen. Ze werden opgevangen door een familielid in Istanboel waarna ze in oktober 2015 naar BelgiŽ verhuisden, waar eveneens familie leefde. In februari 2016 sloot Anis zich in Gent aan bij het team rond ex-kampioene Carine Verbauwen. Na enkele maanden intensieve training mag de SyriŽr binnenkort deelnemen aan de olympische 100 meter vlinder en vrije slag.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 31, 2016, 01:46:16
#11

Gepensioneerde agenten moeten Rio beveiligen


De organisatie van de Olympische Spelen heeft er een probleem bij: uit het hele land moeten duizenden politiemensen worden gehaald om de beveiliging van de olympische locaties in Rio de Janeiro op orde te brengen. Zelfs gepensioneerde agenten worden opgeroepen om het werk tijdelijk te hervatten.


De particuliere beveiligingsfirma Artel komt zijn afspraken namelijk niet na, zegt het Braziliaanse ministerie van justitie.

Het bedrijf Artel Recursos Humanos zou volgens The Wall Street Journal slechts 500 gekwalificeerde beveiligingsmensen hebben aangetrokken, terwijl dit er 3000 hadden moeten zijn. Het contract is met onmiddellijke ingang ontbonden. Het bedrijf wordt incompetentie verweten. ,,Het bedrijf wordt beboet voor zijn onverantwoordelijkheid," zei de Braziliaanse justitieminister Alexandre Moraes.

Politiemensen moeten nu de bediening van de rŲntgenapparatuur en de handmatige toegangscontroles tot de olympische locaties overnemen, inclusief agenten die al uit dienst zijn, meldt de website insidethegames.biz. Voor de beveiliging van de Olympische Spelen worden in totaal 85.000 mensen ingezet.Bro:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 26, 2016, 21:40:17
#10
Zo ziet het Olympisch dorp eruit


De komende dagen nemen meer dan tienduizend atleten hun intrek in het Olympisch dorp in Rio. Verstopte toiletten, lekkende kranen en loshangende bedrading waren voor het Australisch Olympisch Comitť reden om hun atleten afgelopen weekend onder te brengen in andere hotels en ook NOC*NSF was niet erg gelukkig met de accommodatie voor de Nederlandse sporters. Woensdag zou het organisatiecomitť de problemen opgelost te hebben.


Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 26, 2016, 21:38:09
#9Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 26, 2016, 21:37:21
#8Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 26, 2016, 21:36:09
#7Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 25, 2016, 17:50:52
#6
Zeker 8 Russen niet naar Rio wegens dopingverleden

Minstens acht sporters uit de Russische olympische ploeg hebben een dopingverleden en mogen daarom niet afreizen naar de Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft voorzitter Aleksander Zjoekov van het Russisch olympisch comitť maandag bekendgemaakt. De wereldzwembond FINA weert zeven Russische zwemmers van de Spelen vanwege het overtreden van de dopingregels.


Het Internationaal Olympisch Comitť besloot zondag Rusland geen algehele schorsing op te leggen, ondanks een schokkend rapport over een geraffineerd dopingsysteem dat door de staat werd gefaciliteerd. Het IOC schoof de kwestie door naar de internationale federaties, die per sporter moeten beoordelen of die mag meedoen. Russische sporters die ooit zijn betrapt op doping, zijn sowieso uitgesloten.

Zjoekov maakte vorige week bekend dat de Russische afvaardiging voor Rio uit 387 sporters bestond. Dat was toen nog inclusief de 68 atleten die tevergeefs hun schorsing door de internationale atletiekfederatie aanvochten bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Het anti-dopingagentschap WADA had er bij het IOC op aangedrongen Rusland collectief te straffen voor het bedrog in Sotsji, maar daar wil het olympisch comitť dus niet aan. De Russische atleten ontbreken wel allemaal in Rio.

Vorige week werd bekend dat de Russische onderminister Nagornych leiding gaf aan een groep medewerkers van de geheime dienst, die tijdens de Winterspelen vervuilde urinemonsters verwisselden voor gemanipuleerde dopingstalen.

De Olympische Spelen in Rio zijn van 5 tot 21 augustus.
Zwembond
Efimova op de WK zwemmen vorig jaar.
Efimova op de WK zwemmen vorig jaar. © EPA

De Russische zwembond heeft zelf besloten om vier zwemmers terug te trekken, onder wie Joelia Efimova. De mondiale zwembond FINA heeft drie Russen die met naam werden genoemd in het onderzoeksrapport van de Canadese jurist Richard McLaren maandag ook verboden om naar Rio te gaan.

Efimova is de bekendste van de zeven Russische zwemmers die maandag te horen kregen dat ze niet naar de Spelen mogen. De 24-jarige schoolslagspecialiste pakte vier jaar geleden in Londen brons op de 200 meter. Een jaar later werd Efimova wereldkampioene op de 50 en 200 school, maar een paar maanden daarna liep ze tegen de lamp bij een dopingcontrole.

Het leverde haar een schorsing van zestien maanden op op. Vanwege dat dopingverleden mag Efimova nu niet naar de Spelen.
Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 24, 2016, 18:40:05
#5
Rusland onder strenge voorwaarden welkom

De Russische sporters mogen komende maand toch meedoen aan de Olympische Spelen. Wel moeten ze voldoen aan strikte voorwaarden, zei voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) zondag via een teleconferentie vanuit Lausanne.


Het besluit om Russische sporters wel of niet te laten meedoen aan de verscheidene onderdelen in Rio, laat het IOC over aan de internationale sportfederaties. Die moeten bepalen of een sporter al dan niet schoon is van doping. Russische sporters die ooit eerder zijn betrapt op doping mogen niet meedoen aan de Olympische Spelen in Rio. Ook al hebben zij hun straf al uitgezeten.

De eisen van het IOC betekenen slecht nieuws voor de Russische wielrenner Ilnoer Zakarin. De Katoesja-renner won deze Tour een etappe, maar zal naar alle waarschijnlijkheid niet naar de Olympische Spelen gaan. In 2009 werd hij betrapt op het gebruik van anabolen steroÔde. Hij zat een schorsing van twee jaar uit.

Onduidelijk is wat de internationale sportbonden gaan doen met de vele meldoniumgevallen. Maria Sjarapova werd geschorst door de internationale tennisunie vanwege het gebruik van het prestatiebevorderende middel. Maar het WADA zei eerder al meer tijd nodig te hebben om te bepalen wat te doen met de meldoniumgevallen.

De uitspraak komt na een onderzoek van dopingautoriteit WADA. Daaruit bleek dat honderden Russische topsporters in vele zomer- en wintersporten tussen 2011 en 2015 in staat heeft gesteld om verboden middelen te gebruiken.

Dopingautoriteit WADA voerde een onderzoek uit naar aanleiding van een interview in The New York Times met Grigori Rodtsjenkov, de voormalige directeur van het dopinglaboratorium in Moskou. Die zei twee maanden geleden dat de Russen nog veel doortrapter te werk zijn gegaan dan was gebleken uit onderzoek naar doping in de atletiek.

Gedurende 2011 en 2015 zorgde het Russische ministerie van Sport ervoor dat de ten minste 312 positieve testen van Russische topsporters werden verduisterd, zo bleek uit het WADA-onderzoek. Het dopinglaboratorium van Moskou had de opdracht elke test te melden, opdat de onderminister van Sport na overleg met coaches en sportbestuurders kon beslissen wat hij zou doen met de uitslag: wegmoffelen of laten vervolgen.
Russische atleten

Eerder werd de Russische atletiek verbannen van de Olympische Spelen. Donderdag oordeelde sporttribunaal CAS dat atletiekfederatie IAAF het recht had Russische atleten als groep te schorsen voor de Zomerspelen, zonder dat bij ieder individu doping is vastgesteld.

Die uitspraak volgde op het beroep dat 68 Russische atleten hadden aangetekend tegen de collectieve uitsluiting door de IAAF. De Zomerspelen beginnen over twee weken, op vrijdag 5 augustus.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 24, 2016, 18:34:04
#4
Minister: terreurverdachten Rio zijn 'amateurs'

De tien terreurverdachten die donderdag in BraziliŽ zijn opgepakt, vormden volgens de autoriteiten een zootje ongeregeld. Minister van Justitie Alexandre Moraes noemde hen 'volkomen amateuristisch' en zei dat ze nog totaal niet waren voorbereid op het daadwerkelijk plegen van aanslagen.


De verdachten kenden elkaar niet persoonlijk, maar hielden op afstand contact, bijvoorbeeld via berichtendienst Whatsapp.

De groep was in beeld bij de veiligheidsdiensten omdat de leden websites bezochten die gelieerd zijn aan Islamitische Staat (IS). Ook hadden enkele leden via sociale media hun sympathie voor de terreurbeweging laten blijken. Toen ze plannen leken te maken om zelfverdedigingssporten te leren en vuurwapens te kopen, greep de politie in.

'BraziliŽ maakt geen deel uit van de coalitie tegen IS, maar is vanwege de Olympische Spelen en de vele buitenlanders die het land zal ontvangen doelwit geworden', zei de minister. De Spelen in Rio de Janeiro beginnen op 5 augustus en duren tot 21 augustus. Daarna volgen van 7 tot en met 18 september de Paralympische Spelen.


 
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 24, 2016, 18:27:17
#3
íAanslag bij Olympische Spelen verijdeldí

BRASILIA - De Braziliaanse politie heeft donderdag in de deelstaten S„o Paulo en ParanŠ tien mensen gearresteerd die terroristische aanslagen op de Olympische Spelen zouden beramen. Dit heeft de federale minister van Justitie, Alexandre de Moreas, donderdag tegen Braziliaanse media gezegd.


Onder de arrestanten is een minderjarige. Er zijn in totaal twaalf arrestatiebevelen uitgevaardigd in dit terreuronderzoek. De arrestaties zijn de eerste op grond van een nieuwe wet die is uitgevaardigd voor de bestrijding van terrorisme.

Bij de aspirant-terroristen ging het volgens onder meer het medium O Globo om eenzelfde scenario als bij recente aanslagen elders in de wereld. Ze werden geÔnspireerd door de extremisten van Islamitische Staat (IS). De politie is ze mede via internet op het spoor gekomen.

De autoriteiten maakten geen melding van een bepaald doelwit. De groep had ťťn keer internetcontact met IS en zwoer trouw. Daarnaast heeft een van de verdachten op internet een website in Paraguay benaderd voor de aanschaf van een automatisch geweer.

De Olympische Spelen beginnen 5 augustus in de voormalige Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro en duren tot 21 augustus.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 24, 2016, 18:20:20
#2

Olympische Spelen 2016


De Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade zullen vanaf 5 augustus 2016 worden gehouden in Rio de Janeiro in BraziliŽ. Het zal de 28e editie worden van de Zomerspelen, die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Nooit eerder werden er Olympische Spelen in Zuid-Amerika gehouden.


Het Maracan„ zal dienstdoen als olympisch stadion, waar de openings- en sluitingsceremonie gehouden zullen worden.


De accommodaties gebruikt in Rio kunnen geografisch ingedeeld worden in vier zones.

    In het zuidwesten van Rio de Janeiro is er een belangrijke cluster, met eveneens het Olympisch Dorp, in de wijk Barra.
    In het zuidoosten is er de cluster in en rond de wijk Copacabana
    In het noordwesten is er de cluster in en rond de wijk Deodoro
    In het noordoosten is er de cluster in en rond de wijk Maracan„
Bron:wikipedia

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 24, 2016, 18:16:29
#1
« Laatst bewerkt op: september 04, 2016, 20:39:21 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Olympische Paralympics 2016
« Reactie #1 Gepost op: juli 24, 2016, 18:16:29 »