Nowlive.eu

Registreren
 

Kickbokser Badr Hari
gelezen 97000 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 29, 2015, 15:35:08

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Kickbokser Badr Hari
« Reactie #135 Gepost op: oktober 29, 2015, 15:35:08 »

oktober 29, 2015, 14:50:01
Rechter doet uitspraak in hoger beroep Badr Hari

 Het gerechtshof in Amsterdam velt donderdag het vonnis over kickbokser Badr Hari in hoger beroep. Hari wordt verdacht van een aantal mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven, waaronder die van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep drie jaar cel tegen hem geëist. Verslaggever Victor Schildkamp is aanwezig bij de zitting en doet live verslag via Twitter.


In de rechtbank werd zowel stilgestaan bij de verklaring van Everink, als die van een anonieme getuige. De eerste was volgens het hof niet betrouwbaar, maar de tweede des te meer aangezien die getuige geen banden had met Badr Hari noch met het slachtoffer. De verklaring van Hari zelf was volgens het hof ongeloofwaardig. Hari werd schuldig bevonden aan zware mishandeling van Koen Everink. Hij zou volgens het hof grof geweld gebruikt hebben tegen de man en daar ook een motief voor gehad hebben.

Vechtsporter Hari werd begin vorig jaar vanwege de reeks geweldsmisdrijven in Amsterdam veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zowel Hari als het OM gingen tegen de uitspraak in beroep. Het OM had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. In hoger beroep werd dat een jaar minder, namelijk drie.

Aangehouden
De hoger beroepzaak zou eigenlijk al in juni behandeld worden, maar werd toen op verzoek van zijn advocaat Bénédicte Ficq aangehouden. Als reden sprak Ficq van zwaarwegende familieomstandigheden. Welke dat waren, werd achter gesloten deuren aan het hof toegelicht.

Ficq legde begin september de verdediging van haar cliënt tijdelijk neer 'om principiële redenen'. Dat kwam mogelijk doordat Hari het gerechtshof, en mogelijk dus ook haar, had misleid om te voorkomen dat hij opnieuw vastgezet zou worden. Aan het eind van de maand kwam ze terug op dat besluit, waardoor ze donderdag in de rechtbank de verdediging weer op zich neemt, samen met advocaat Chris Floks.


Volg de tweets --->>     https://twitter.com/VSchildkamp?ref_src=twsrc^tfw

« Laatst bewerkt op: oktober 29, 2015, 14:58:54 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 11, 2015, 21:12:40
Hari bodyguard van Ronaldo

Hari waarschuwt in Marrakech een groep Marokkaanse jongeren zich voorbeeldig te gedragen als CR7 eraan komt. Anders neemt hij maatregelen, zo blijkt uit een video die op YouTube is opgedoken. Bekijk hier de beelden.


Eerder deze week postte zowel Hari en Ronaldo al enkele foto's van hun vakantie in Marokko. Het tweetal kan het bijzonder goed met elkaar vinden.


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/88HzgUO46K4?rel=0[/youtube]

Bron:Teregraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 04, 2015, 21:41:52
Badr Hari geeft schooltje in Marokko 12 nieuwe lokalen

 Kickbokser Badr Hari (30), die in Nederland een straf van 3 jaar boven het hoofd hangt wegens mishandelingen, presenteert zich momenteel in Marokko als weldoener. Eind september gaf de vechtsporter nog tweehonderd schapen weg, opdat kansarme kinderen het offerfeest konden vieren. Zaterdag deed hij daar nog een barmhartige schep bovenop. Hij gaf geld aan een schoolbestuur voor de bouw van twaalf nieuwe lokalen, zo maakte Hari op Instagram en Facebook bekend.


Badr Hari heeft een stichting die kansarmen helpt. Deze keer was de Mohammed AAbed Jabri basisischool in de stad Kenitra in het noordwesten van Marokko aan de beurt. Volgens Hari zijn er in het gebouw zes lokalen voor in totaal 450 kinderen. Door de gift van de kickbokser komen er binnenkort twaalf lokalen en een speelterrein bij. ,,Ik geloof dat alle kinderen een goede opleiding en aandacht verdienen. Maar dat lukt nu niet door de overbevolkte klassen'', schrijft Badr Hari.

Badr Hari is sinds kort weer in Marokko, nadat hij onlangs hoorde dat hij niet opnieuw in hechtenis werd genomen. Hij beweerde tegenover zijn voormalig advocate Bénédicte Ficq dat hij een sportgala in het Noord-Afrikaanse land had, maar daar bleek naderhand niets van te kloppen. Daarop legde Ficq om principiële redenen de verdediging van Badr neer. Inmiddels heeft ze haar taken weer hervat.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 29, 2015, 20:38:16
Bénédicte Ficq toch weer advocaat Badr Hari

Bénédicte Ficq is teruggekomen op haar eerdere besluit om te stoppen als advocaat van Badr Hari. Dat meldt het advocatenkantoor van Ficq, MKFW, dinsdagmiddag op Twitter.


,Vruchtbaar overleg met Badr Hari heeft geresulteerd in herstel van de relatie advocaat-cliënt", schrijft de raadsvrouw die verder geen tekst en uitleg wil geven over haar besluit.

Ficq, de advocate van kickbokser Hari had eerder deze maand de verdediging van haar cliënt 'om principiële redenen' neergelegd. Dat kwam mogelijk doordat Hari het gerechtshof, en mogelijk dus ook zijn advocate Bénédicte Ficq, heeft misleid om te voorkomen dat hij opnieuw vastgezet zou worden.

Hij liet Ficq tegenover de rechter bepleiten dat hij in Marokko aan een prestigieus vechtsportgala deelneemt, en daarom niet opnieuw in hechtenis moest worden genomen. Later bleek dat Hari helemaal niet mee zou doen aan het toernooi.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 24, 2015, 18:08:21
Weldoener Badr Hari geeft schaapjes weg in Marokko

 In Nederland hangt Badr Hari een celstraf van drie jaar boven het hoofd wegens mishandeling, maar in Marokko geeft hij zich uit als de liefdadiger die aan arme kinderen schapen voor het grote Offerfeest uitdeelt.


,,Ik heb tweehonderd schapen weggegeven voor het grote Offerfeest Eid Al-Adna; een initiatief van het Badr Hari genootschap'', zo schrijft de dertigjarige vechter op Instagram. De stichting van de kickbokser zet zich in om kansarmen te helpen.

Op de foto's is hij te zien met een grote glimlach en verschillende schapen in zijn armen. Lachend trekt hij met een jongetje een schaap uit de stal. De schapen zijn bedoeld voor arme kinderen in de stad Kenitra in het noordwesten van Marokko. ,,Eerst gingen we naar een weeshuis waar wij vijftien schapen achterlieten. Daar hebben we fantastische kinderen ontmoet die een toptijd hadden. Daarna hebben we dertig schapen gebracht in gevangenis, vijf in een verzorgingstehuis en honderdvijftig aan arme weduwen met kinderen.''

Slachtfeest
Badr benadrukt dat hij het een geweldige ervaring vond om de schapen mee te kunnen geven en wenst iedereen een gelukkige feestdag. Op deze dag worden door moslims dieren gegeten die geslacht zijn volgens dhabiha, de door de islam voorgeschreven wijze. Het vlees wordt door hen gegeten en verdeeld onder armen, buren en familieleden.

Terug naar Marokko
Badr Hari is weer in Marokko, nadat hij vrijdag hoorde dat hij niet opnieuw in hechtenis werd genomen. Hij beweerde tegenover zijn voormalig advocate Bénédicte Ficq dat hij afgelopen weekend een sportgala in het Noord-Afrikaanse land had, maar daar bleek niets van te kloppen. Daarop legde Ficq om principiële redenen de verdediging van Badr neer.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 22, 2015, 14:12:50
Wat een blamage je kan ze alles wijs maken daar bij het gerechtshof en advocaat! Ze kunnen 1 telefoontje plegen naar die instantie, of ze kijken een andere kant op maar ondertussen gaan ze af als een gieter! #icon_cheesygrin #PEOPinocchio

Gelogd


september 21, 2015, 18:53:14
Biograaf Badr weet het zeker: Kickbokstoernooi is verzinsel

Het toernooi in Marokko waar kickbokser Badr Hari afgelopen weekend op zou uitkomen was een verzinsel. Het lukte Hari's advocaat om haar cliënt op vrije voeten te houden in zijn mishandelingszaak door te verwijzen naar het toernooi in Marrakesh, maar over het vechtsportgala is nergens iets te vinden. Dat schrijft Hari's biograaf Jens Olde Kalter in zijn blog.


Ook het feit dat Hari een dag voor aanvang van het toernooi nog op een zitting in zijn rechtszaak verscheen, wijst er volgens Olde Kalter op dat het toernooi niet bestaat. ,,Normaal vertrekt een vechter dagen tevoren naar het buitenland om zich daar in alle rust op zijn wedstrijd voor te bereiden. Nu was het een dag tevoren nog maar de vraag of hij überhaupt in vrijheid het paleis van justitie uit kon lopen."

Als vechtsportfan was het Olde Kalter al ontgaan dat er een kickbokswedstrijd was waar Badr Hari aan deel zou nemen. Nergens kon hij iets over het toernooi vinden. ,,Niet op de gebruikelijke websites en fora, en ook niks uit Marrakesh."

Hij vervolgt: ,,Welke promotor of organisator laat de hoofdpartij van zijn volgens Hari's advocaat 'met 35.000 man uitverkochte evenement' afhangen van een rechterlijk bevel dat 24 uur tevoren nog moet worden uitgesproken? Geen één."

Geen moment
,,Advocaat Benedicte Ficq toonde het hof vrijdag omstreeks 15.30 echter nog een prospectus van het 'niet bestaande' toernooi waarmee ze het financiële belang dat er voor cliënt op het spel staat wil onderstrepen en de instandhouding van de schorsing van zijn voorarrest bepleit. Is er nou werkelijk geen moment geweest waarop Ficq -die de kickbokser Hari al jaren bijstaat en ondertussen vast van zijn wedstrijdvoorbereiding op de hoogte is- heeft gedacht dat er iets niet in de haak was. Dat ze de president van het hof daar dus een verhaaltje op de mouw stond te spelden."

Een uur eerder zette Hari op Instagram dat hij afzag van deelname in Marrakesh vanwege het gebrek aan voorbereidingstijd. Olde Kalter: ,,Als de presidente op zijn account had gekeken, dan had ze geweten dat ze bij de neus was genomen. Ficq was daar misschien ook al van doordrongen."

Onopzettelijk
In een brief heeft de advocate het hof laten weten ,,dat haar achteraf is gebleken dat het toernooi in Marrakesh al voor de zitting van vrijdag was uitgesteld en dat zij het hof daarover onopzettelijk onjuist heeft geïnformeerd''. Ze heeft niet gereageerd op de aantijgingen van Olde Kalter.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 20, 2015, 13:26:18
Wanneer laat het hof nu eens zijn tanden zien .....die jongen speelt toch met iedereen , en krijgt het ook nog voor elkaar ......zijn advocate die ook nog eens zegt dat hij geen eerlijk proces  krijgt door de media , maar nu zelf als n speelballetje is gebruikt
Geef hem nog n paar maandjes extra wegens minachting van het hof

Gelogd
leef het leven


september 19, 2015, 22:25:02
Wéér leugen Badr Hari

Vechtsporter misleidt gerechtshof met afmelding kickbokstoernooi

Badr Hari heeft het gerechtshof en mogelijk ook zijn eigen advocaat mr. Ficq misleid om te voorkomen dat hij opnieuw achter de tralies belandt. Ficq stapte, nadat ze vanmiddag door deze krant met de leugens van Hari werd geconfronteerd, onmiddellijk op als zijn advocaat.

De van mishandelingen beschuldigde kickbokser, die afgelopen week in Amsterdam terecht stond, liet zijn advocaat mr. Bénédicte Ficq vrijdag tegenover de rechter bepleiten dat hij dit weekeinde in Marokko aan een prestigieus vechtsportgala deelneemt. Dit werd door Ficq als belangrijk argument aangedragen om Hari niet opnieuw in hechtenis te nemen.
Verstek

Hari doet dit weekeinde echter helemaal niet mee aan het kickbokstoernooi. Amper enkele minuten nadat het Hof vrijdag het verzoek van zijn advocate honoreerde, maakte de organisatie van het toernooi bekend dat Badr Hari verstek laat gaan. Badr Hari liet luttele minuten later via Instagram weten de show in Marrakech om meerdere redenen uit te stellen tot volgend jaar. “We willen in topvorm zijn en dat is niet mogelijk vanwege de rechtszaak,” aldus het bericht.
Brochures

Op de zitting van afgelopen vrijdag deed Ficq het gerechtshof voorkomen dat Hari zeker zou vechten. Het ging volgens de strafpleiter om een toernooi waar 35.000 mensen werden verwacht, met Hari als hoofdact. Ze deelde brochures uit aan de leden van het hof en de aanklager om hen te overtuigen en hield ze voor dat enorme schade zou ontstaan als haar cliënt er niet zou zijn. “U kunt zich voorstellen op wie die schade dan wordt verhaald,” stelde Ficq als retorische vraag aan het Hof. De advocate maakte van Hari’s aanwezigheid op het gala nogal een punt omdat het Openbaar Ministerie vorige week woensdag verzocht Badr Hari direct na de afsluitende zitting weer opnieuw in voorlopige hechtenis te nemen. Het OM vreest vluchtgevaar omdat Badr Hari niet meer in Nederland staat ingeschreven.
Verrast

Bénédicte Ficq, die vandaag door deze krant om een reactie werd gevraagd, reageerde in eerste instantie verrast en gaf aan telefonisch contact met haar cliënt te willen. Kort daarna gaf Ficq aan inmiddels ook op de hoogte te zijn van het cancelen van Hari’s aanwezigheid op het gala. “Ik zal het Hof hier per brief over informeren,” aldus Ficq, die niet wilde ingaan op de vraag of zij door haar eigen cliënt om de tuin werd geleid. “Over de relatie tussen cliënt en advocaat kan ik geen informatie verstrekken.” Enkele uren na het contact liet ze per persbericht weten om ‘moverende redenen’ de verdediging van Hari neer te leggen.

Dat Badr Hari opnieuw op een leugen wordt betrapt is niet alleen pijnlijk en gênant voor zijn eigen advocate, ook Hari’s slachtoffers zijn ontstemd. De in opspraak geraakte vechtsporter loog eerder over mishandelingen en leverde bewust verkeerd schoeisel in toen de recherche forensisch onderzoek wilde doen. Hij lapte een uitgaansverbod aan zijn laars en liet zich met een gouden Kalasjnikov fotograferen in het bad van een beruchte dictator.

Wat de consequenties zijn voor Hari of zijn advocaat is onduidelijk. Het Hof gaf volgens het OM geen toelichting op het besluit om Hari niet opnieuw in hechtenis te nemen. Volgens een woordvoerster van het ressortsparket wordt daarom eerst de brief van Ficq aan het Hof afgewacht. Advocaten mogen volgens hun eigen beroepsregels aan procespartijen geen gegevens verstrekken die feitelijk onjuist zijn of die tot nader onderzoek nopen voordat ze worden gepresenteerd.Bron:telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 18, 2015, 16:25:20
Badr Hari blijft op vrije voeten

AMSTERDAM - Badr Hari mag zolang het hoger beroep in zijn zaak loopt, op vrije voeten blijven. Dat oordeelde het gerechtshof in Amsterdam vrijdag.


Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg het hof eerder deze week om de kickbokser direct weer in voorlopige hechtenis te nemen. Dit uit angst dat hij naar zijn huidige woonplaats Marrakech zou vluchten.

Hari's advocaat Benedicte Ficq noemde dat verzoek vrijdag belachelijk. De dertigjarige Amsterdammer, die wordt verdacht van meerdere mishandelingen in het uitgaansleven, zou het nooit in zijn hoofd halen om zijn strafzaak en zijn sportieve carrière zo te frustreren.

Ze betoogde dat Hari 'extreem veel' bindingen heeft met Nederland, zoals zijn familie en zijn dochter die hij regelmatig bezoekt. "Hij is nu tweeënhalf jaar op vrije voeten. Waarom nu ineens verzoeken de schorsing van zijn voorlopige hechtenis op te heffen?"

Het hof oordeelde uiteindelijk dat de aanklager onvoldoende redenen had aangedragen om Hari inderdaad weer vast te zetten.

De bekende sportvechter werd begin vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Het OM wil hem drie jaar achter de tralies zien. Zolang het beroep in de zaak loopt, is de voorlopige hechtenis van Hari onder voorwaarden geschorst. Dat blijft nu dus het geval, tot het hof op 29 oktober uitspraak doet.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 18, 2015, 11:15:48
Badr Hari kapot gemaakt door media'

AMSTERDAM - Het gerechtshof Amsterdam is vrijdagochtend begonnen aan de laatste procesdag van het hoger beroep in de zaak tegen Badr Hari. Diens advocaat Bénédicte Ficq betoogde in haar openingspleidooi dat de vechtsporter in de media stelselmatig als schuldig is afgeschilderd.


Ook op sociale media ging het er hard aan toe. ,,Ratten kropen uit alle kieren en gaten”, aldus Ficq. Zelfs het Openbaar Ministerie (OM) liet zich meeslepen door de hysterie rond de zaak. Volgens de raadsvrouw is alle aandacht Hari niet in de koude kleren gaan zitten. 

Het OM eiste woensdag in hoger beroep al drie jaar cel tegen de kickbokser. De aanklager houdt de 30-jarige vechtsporter verantwoordelijk voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Daaronder was ook die van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. De advocaat generaal eist dat Hari direct weer wordt vastgezet, omdat de kans anders bestaat dat hij naar het buitenland vlucht. De vechtsporter woont momenteel niet meer in Nederland, maar in Marokko.

De uitspraak is op 29 oktober.


Volg de twitter van Saskia -->>   https://twitter.com/SaskiaBelleman

Bron:telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 16, 2015, 16:39:55
Eis 3 jaar cel tegen Badr Hari in hoger beroep

In hoger beroep is een gevangenisstraf van drie jaar geëist tegen Badr Hari (30). De aanklager houdt de 30-jarige vechtsporter verantwoordelijk voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Daaronder was ook die van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. Het gerechtshof boog zich woensdag voor de tweede dag over de zaak. Everink was aanwezig in de rechtszaal en las een slachtoffersverklaring voor.


De eis viel lager uit dan vorig jaar, toen de officier van justitie de rechtbank vroeg Hari een gevangenisstraf van vier jaar op te leggen, waarvan een voorwaardelijk. Aanleiding daarvoor was dat het OM zich in hoger beroep op het standpunt stelde dat bij de mishandeling van Everink geen sprake was van voorbedachte rade, wat eerder wel werd verondersteld.

De aanklager ging niet in beroep tegen de vrijspraak die de rechtbank Hari vorig jaar in een paar geweldszaken verleende. De rechtbank veroordeelde Hari vorig jaar uiteindelijk tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

'Steeds somberder beeld'
Voor het hof gaf de aanklager woensdag aan dat hij bij het voorbereiden van het proces ,,een steeds somberder beeld" van de persoon Hari kreeg. ,,Geen empathie, geen schuldgevoel, het zijn bevindingen van deskundigen waarmee ik het eens ben. Het is niet uit te sluiten dat hij doelbewust een imago heeft proberen te creëren dat met hem niet te spotten viel, dat hij onaantastbaar was."

In het requisitoir stelde de advocaat-generaal dat hij een rode lijn ziet tussen de verschillende incidenten. ,,Hij explodeert uit het niets en haalt uit met letsel tot gevolg.'' Hij citeerde getuigenverklaringen om deze stelling te ondersteunen.

Omdat Hari nauwelijks meer in Nederland is, vond het OM een deels voorwaardelijke straf niet zinvol. Om diezelfde reden vroeg de aanklager het hof de schorsing van Hari's voorarrest komende vrijdag na afloop van de zaak direct op te heffen.

Slachtoffersverklaring Everink
Arena-slachtoffer Everink las in de rechtszaal een verklaring voor. Tijdens het voorlezen over 'de zwarte dag uit zijn leven' had hij geen oogcontact met Hari. Everink vertelde dat het lichamelijk beter met hem gaat, maar dat de zijkant van zijn enkel en de bovenkant van zijn voet nog steeds verdoofd zijn. Daarom kan hij niet meer sporten op het niveau dat hij had. ,,Kort gezegd mis ik 15 tot 20 procent functionaliteit", aldus Everink.

Het ziet ernaar uit dat de beperkingen voor Everink levenslang zullen zijn. Er ligt nog een vierde operatie in het verschiet.

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kon het letsel bij Everink alleen worden veroorzaakt door een kracht die past bij trap van een paard of een botsing met een auto. Hij is het daarom eens met het voorschoot van de schadevergoeding van 20.000 euro voor Everink.

Geestelijke schade
Geestelijk heeft de zakenman nog steeds last van de mishandeling. Het doet hem pijn dat Hari nooit spijt heeft betuigd of hulp aan heeft geboden en hij riep de vechtsporter op om 'eindelijk de waarheid te gaan spreken'.

In de rechtszaal betuigde Hari alsnog spijt voor 'die ene klap' en hoopt dat hij na afloop van de rechtszaak met Everink te kunnen praten en elkaar de hand te schudden. Voor Everink is deze spijtbetuiging niet voldoende om de schade te vergoeden.

Everink benadrukte dat hij tot op de dag van vandaag wordt geconfronteerd door wildvreemden die hem op straat agressief bejegenen. ,,Ik word nog wekelijks geconfronteerd met leugens. Op straat en in het zakelijke leven. Ik heb met regelmaat het gevoel dat ik zelf in het verdachtenbankje zit en dat ik zelf de schuldige ben aan dit verhaal. Dat gevoel van onrecht doet misschien wel het meeste pijn'', zo betuigde de zakenman in de rechtszaal.

Schadevergoeding
Everink wilde een voorschot van 20.000 euro van de schadevergoeding. De rechtbank besloot eerder dat bedrag te beperken tot 15.000 euro. De zakenman wil deze zwarte periode afsluiten, zei advocaat Alexander de Swart. ,,Hoewel vergoeding nimmer in verhouding zal staan tot het grote leed.'' De aanklager vindt dat de door Everink ingediende schadeclaim van ruim 63.000 euro moet worden toegewezen.

Hari benadrukte zich wel bezig te houden met deze civiele procedure, maar dat hij eerst de afloop van de strafzaak wilde afwachten.

In het requisitoir volgde na de vechtpartij in de Amsterdam Arena de behandeling van de incidenten bij de Jimmy Woo, Club BlinQ, de Albert Cuyp, Club Air en het Cooldown café.

Medeverdachte
Hari's medeverdachte in de 'Sensation-zaak', Ferhat Y. (37), verdwijnt wat het OM betreft vijftien maanden achter slot en grendel wegens de mishandeling van Everink. Tegen Y., die door de rechtbank werd vrijgesproken, werd eerder twintig maanden cel geëist.

Het proces gaat woensdagmiddag verder. Dan voert de verdediging van Y. het woord. Vrijdag wordt gepleit in de zaak-Hari. De uitspraak staat gepland op 29 oktober.

Verklaring van Everink

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 16, 2015, 14:26:10
'Drie jaar cel voor Badr Hari'

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep drie jaar cel geëist tegen kickbokser Badr Hari. De aanklager houdt de 30-jarige vechtsporter verantwoordelijk voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Daaronder was ook die van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.


De eis viel lager uit dan vorig jaar, toen de officier van justitie de rechtbank vroeg Hari een gevangenisstraf van vier jaar op te leggen, waarvan een voorwaardelijk. Aanleiding daarvoor was dat het OM zich in hoger beroep op het standpunt stelde dat bij de mishandeling van Everink geen sprake was van voorbedachte rade, wat eerder wel werd verondersteld.

De aanklager ging niet in beroep tegen de vrijspraak die de rechtbank Hari vorig jaar in een paar geweldszaken verleende. De rechtbank veroordeelde Hari vorig jaar uiteindelijk tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Voor het hof gaf de aanklager woensdag aan dat hij bij het voorbereiden van het proces "een steeds somberder beeld" van de persoon Hari kreeg. "Geen empathie, geen schuldgevoel, het zijn bevindingen van deskundigen waarmee ik het eens ben. Het is niet uit te sluiten dat hij doelbewust een imago heeft proberen te creëren dat met hem niet te spotten viel, dat hij onaantastbaar was."

Omdat Hari nauwelijks meer in Nederland is, vond het OM een deels voorwaardelijke straf niet zinvol. Om diezelfde reden vroeg de aanklager het hof de schorsing van Hari's voorarrest komende vrijdag na afloop van de zaak direct op te heffen.

Tegen medeverdachte Ferhat Y. eiste het OM vijftien maanden cel.
Excuses

Badr Hari bood in de rechtszaal zijn excuses aan Koen Everink aan. "Ik vind het treurig om te horen wat je moet meemaken. Als sportman begrijp ik hoe zwaar je daardoor kunt lijden."

Everink ondervindt ruim drie jaar na het 'Sensation-incident' nog dagelijks de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de zware mishandeling waaraan hij ten prooi viel.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 16, 2015, 13:26:27Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Kickbokser Badr Hari
« Reactie #121 Gepost op: september 16, 2015, 13:26:27 »