Nowlive.eu

Registreren
 

Kickbokser Badr Hari
gelezen 97002 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
december 10, 2016, 17:58:46
Alle ogen gericht zijn op het gevecht tussen Rico en Badr


Waarom alle ogen gericht zijn op het gevecht tussen Rico en Badr
Rico vs. Badr: strijd tussen goed en kwaad


Vanavond vindt het langverwachte gevecht tussen kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari plaats. Drie vragen over waarom alle ogen op hen gericht zullen zijn.

Waarom is er zoveel aandacht voor dit gevecht?

Het heeft alles te maken met de reputatie van van Badr Hari (31), zowel binnen als buiten de ring. Hari is berucht vanwege zijn mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven, met als dieptepunt die van de inmiddels vermoorde Koen Everink. Tien dagen na het gevecht doet de Hoge Raad uitspraak in die zaak. Ook in de ring heeft Hari meermalen zijn duistere kant laten zien. Tot twee keer schopte hij door op het hoofd van een tegenstander die al op de grond lag. Een doodzonde in de sport.

Aan de andere kant is Hari een talentvolle en spectaculaire kickbokser: tot twee keer toe werd hij wereldkampioen. Hij won in zijn carrière 106 van de 112 partijen, waarvan 92 op knockout: een hoog percentage. De kickbokswereld weet: Als Hari in de ring verschijnt, gebeurt er iets speciaals.

Hari neemt het op tegen Rico Verhoeven (27), de wereldkampioen en het beste zwaargewicht van zijn generatie. Verhoeven, die een Engelstalige mbo-studie business management heeft afgerond, geldt als een voorbeeldig atleet met onbesproken gedrag. Verhoeven zei tijdens de weging dat hij het gevecht zag als een strijd werd tussen 'goed en kwaad, net zoals in goede films'.

Wie is de favoriet?

Badr Hari is conditioneel minder dan Verhoeven. Daarom zal Hari er alles aan doen om het gevecht in de eerste ronde met een knockout te beslissen. Als Verhoeven de eerste ronde overleeft, heeft hij de beste kansen.

Verhoeven is een gedisciplineerde vechter die nooit een training overslaat. Hij is bovendien een natuurlijk zwaargewicht: alles aan hem is groot, grof en sterk. Op zijn 16de versloeg hij een man van 28 op knockout.

Verhoeven is een slimme vechter: hij loert op foutjes van zijn tegenstander en kan de wedstrijd als geen ander lezen. Hij wint net zo lief op punten als op knockout.

Bovendien heeft hij een wedstrijdritme, dat Hari ontbeert. Verhoeven werd op zijn 24ste wereldkampioen en sindsdien werd hij vaak uitgedaagd, maar hij heeft nooit meer verloren.
Groot en toch snel, sterk maar niet stom

De Volkskrant liep afgelopen zomer een dag mee met kickbokser Rico Verhoeven. Lees ook: Een berekenende vechter op eenzame hoogte.

Hari vecht daarentegen al drie jaar geen serieuze wedstrijden meer. Toen hij de uitdaging van Verhoeven aannam, moest hij zijn lichaam vanaf het nulpunt klaarstomen voor de strijd met de wereldkampioen.

Voorspellingen in het zwaargewicht zijn lastig. Iedere klap die Verhoeven (116 kilogram) of Hari (114 kilogram) uitdeelt, kan fataal zijn door de enorme kracht. Één moment van onoplettendheid kan een knockout betekenen.
Wat staat er vanavond op het spel?

Verhoeven en Hari vechten niet om de wereldtitel: Hari eiste dat het gevecht maar drie ronden zou duren, terwijl er voor een titelgevecht vijf ronden nodig zijn. In een lang gevecht is de kans groter dat Hari het aflegt tegen de fitte Verhoeven.

Voor Verhoeven is dit de kans om zijn carrière glans te geven. Hem wordt vaak geweten dat hij heerst in een tijdperk waarin hij geen serieuze tegenstand heeft. De gloriedagen van het kickboksen waren tijdens K1. Complete Japanse stadions zaten bomvol om Peter Aerts, Remy Bonjasky, Semmy Schilt én Badr Hari aan het werk te zien. Met het verdwijnen van de K1 verloren de kampioenen de interesse voor de sport.

Het gat werd opgevuld door kickbokspromotor Glory en Verhoeven werd hun uithangbord. Veel kickboksfans vinden dat Verhoeven het eens moet laten zien tegen een grootheid uit de vorige generatie. Vanavond is zijn kans.
'Een echte straatjongen'

De jeugdtrainer van Badr Hari haalt herinneringen op. Lees ook: Heus, 'Badrtje' heeft ook zijn zachte kant.

Hari heeft gezegd dat hij vooral vecht voor de vergoeding van, naar verluidt, een paar ton. 'Ik sla Ricootje in de eerste ronde knock-out. Dan is die gordel van hem geen drol meer waard en heb ik lekker kunnen cashen. Daarna daag ik hem nog eens uit voor een gevecht om de titel. Is het nog een keer payday.'

Ook voor Hari staat er veel op het spel, al was het maar vanwege zijn grote mond voorafgaand aan het gevecht. Het is bovendien waarschijnlijk de laatste keer dat hij zijn naam als sportman kan waarmaken.




Bron:VK
« Laatst bewerkt op: december 10, 2016, 18:01:51 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Kickbokser Badr Hari
« Reactie #150 Gepost op: december 10, 2016, 17:58:46 »

november 18, 2016, 15:46:01
Rico-Badr uitverkocht, 10.000 Nederlanders gaan kijken

Het 'kickboksgevecht van de eeuw tussen wereldkampioen Rico Verhoeven Badr Hari 10 december in de König-Pilsener-Arena in het Duitse Oberhausen, is uitverkocht. Van de 12.000 kaarten zijn er ruim 10.000 verkocht aan Nederlandse fans.


Dat meldt het organiserende Glory, dat beide sporters 10 december tegenover elkaar heeft gezet in een gevecht dat vooral om de eer gaat. Badr (bijna 32 jaar) was ooit de beste kickbokser ter wereld, maar zijn titels liggen alweer een jaar of zeven achter hem. Rico Verhoeven (27) is al sinds 2013 de beste ter wereld, maar weet dat hij eerst 'kickbokslegende' Badr moet verslaan om echt als 'de beste' te worden gezien.

Marokkaanse fans
Twaalfduizend toeschouwers zullen het gevecht 10 december bijwonen. Ruim 10.000 kaarten zijn verkocht aan Nederlanders. Onbekend is hoeveel Marokaanse supporters Badr 'meeneemt', uit Nederland of uit Marokko. Bij de persconferentie twee weken geleden liet hij doorschemeren dat 'men nog verrast zal worden door de enorme hoeveelheid Marokkaanse fans die voor hem zullen komen'.

Wie niet naar Oberhausen gaat, kan het gevecht ook live zien op Ziggo Sport. Vanaf 21.45 uur, gepresenteerd door Jack van Gelder, zendt Ziggo vier gevechten uit waarvan Badr vs Rico als laatste. De samenvatting van de wedstrijd is ook op AD.nl te zien.



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 01, 2016, 17:19:07
Badr Hari loopt weg uit staredown: Lafaard

Het is het 'gevecht dat iedereen wil zien': huidig kickbokswereldkampioen Rico Verhoeven tegen de omstreden grootheid van weleer, Badr Hari. 10 december in het Duitse Oberhausen gaan ze uitvechten wie de grootste is, maar vanmiddag in de Heineken Music Hall in Amsterdam staan ze alvast tegenover elkaar op een persconferentie. Bij de staredown liep Badr echter weg.


Er staat geen enkele titel op het spel, het geld dat beiden ermee kunnen verdienen schijnt (bij winst én verlies) exact evenveel te zijn, en toch is het gevecht tussen Rico Verhoeven (27 jaar, 1.96 meter) en Badr Hari (31 jaar, 1.98 meter) voor beiden belangrijk.

King
'The good tegen the bad', de oude generatie tegen de nieuwe, want hoewel ze maar vier jaar verschillen liggen Badrs grootste jaren als kickbocker alweer een jaar of zes achter hem. Ondertussen is Rico Verhoeven al sinds eind 2013 en tot op de dag van vandaag de 'king of kickboxing'. In september verdedigde hij nog met zijn succes zijn wereldtitel.

Maar de king kan nóg 100 titels winnen, als hij straks op 10 december in het Duitse Oberhausen van Badr verliest, zal dat een eeuwige smet op zijn carrière zijn. Rico weet dat ook, hoewel hij in diverse interviews al heeft gezegd dat hij het als 'gewoon een gevecht' benadert en Badr ook maar een 'mens met armen en benen is'. Maar hij weet: dit is het gevecht dat het publiek wil zien.

Beste
Voor Badr (die in augustus 2015 voor het laatst in actie kwam) staat er eveneens veel op het spel. Vanwege knokpartijen búiten de ring raakte Badr vaak in opspraak en werd hij zelfs veroordeeld voor zware mishandeling van miljonair Koen Everink. De celstraf die hem boven het hoofd hangt vecht hij nog steeds juridisch aan. Velen zullen hem dus graag zien verliezen. Het is daarnaast maar zeer de vraag of hij nog lang doorgaat als kickbokser. Sterker, eigenlijk had hij al afscheid genomen. Met winst op Rico Verhoeven zou hij er in elk geval nog één keer iedereen op wijzen dat hij een van de beste kickboksers aller tijden is.




[video=580,385]//www.youtube.com/embed/7pv-OxXD_9k?rel=0[/video]

bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 24, 2016, 20:08:16
Hari terug de ring

Badr Hari gaat de ring weer in. Op zaterdag 10 december neemt hij het in het Duitse Oberhausen, net over de grens bij Venlo, op tegen kickbokskampioen Rico Verhoeven.


Verhoeven daagde Hari drie maanden geleden uit voor een gevecht. In het Ziggo-programma Peptalk zei hij: "Badr, ik sta te wachten en ik sta bovenaan, dus als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go." Op social media reageerde Badr Hari al snel op de uitnodiging met de tekst 'Challenge accepted'.

Kickbokskampioen Verhoeven kijkt uit naar de clash. "Dit is het gevecht waar iedereen op heeft gewacht. Een gevecht dat de wereld niet mag missen. Badr is een geweldige vechter. Hij is vele jaren de beste geweest. Maar dit is mijn tijdperk", laat Verhoeven weten op zijn Instagrampagina.

Badr Hari sprak, zoals we van hem gewend zijn, ook duidelijke taal. "Op 10 december zal ik zijn ware aard aan de wereld tonen. Het is tijd om de echte van fake te onderscheiden", schreef de 31-jarige Amsterdammer bij de video op zijn pagina.



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 31, 2016, 15:55:27
Vriendin Badr Hari in verwachting

Daphne Romani, de vriendin van Badr Hari, is zwanger van hun tweede kindje. Het stel, dat in 2011 een kortstondige relatie had, was uit elkaar, maar zijn inmiddels weer helemaal in love.


Dat bevestigt zijn advocaat Jacques de Witt dinsdag aan Shownieuws. Badr en Daphne hebben samen al een kind, de 4-jarige Amber May die in 2012 werd geboren.

Na de breuk met Daphne kreeg de kickbokser een relatie met Estelle Cruijff. Badr liet in 2015 jaar weten definitief te stoppen met zijn kickbokscarrière om meer tijd te kunnen doorbrengen met zijn gezin.








Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 24, 2016, 16:00:19
Badr Hari treft regeling met slachtoffer mishandeling'

 De Marokkaans-Nederlandse kickbokser Badr Hari heeft in Marokko een regeling getroffen met een man die hij vorige maand in een nachtclub in Marrakesh heeft mishandeld. Dit meldden Marokkaanse media op basis van uitspraken van Hari's advocaat, Karim Boualam.


De kickbokser heeft zich met het slachtoffer verzoend en hem geld betaald om de aanklacht te laten vallen. Het slachtoffer wil ook niet dat het aanzien van de Marokkaanse kickbokskampioen door het proces wordt geschaad, aldus de advocaat. Hoeveel Badr Hari de man heeft betaald, is niet bekend.

De advocaat heeft de rechter op een zitting dinsdag laten weten dat het slachtoffer van de mishandeling, een personeelslid van de nachtclub, zijn aanklacht intrekt. Volgens de Marokkaanse versie van de Huffington Post, HuffPost Maroc, hoeft Badr Hari nu geen celstraf meer te vrezen. De rechter zou 31 mei uitspraak doen.



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 16, 2016, 22:47:51
Badr Hari op borgtocht vrij

 Badr Hari is maandag door de Procureur des Konings in Marrakech op borgtocht vrijgekomen. De vechtsporter zat sinds afgelopen zaterdag vast wegens een mishandeling in een hotel in Marrakech, bericht Aljarida24.


De kickbokser zou vastzitten voor 'slagen en verwondingen'. Zo zou Badr afgelopen april ook in de nachtclub van hotel Sofitel in Marrakech een bediende hebben mishandeld, nadat hij een wodka had besteld. De bediende zou hebben gevraagd of hij een glas of de hele fles wilde hebben, aldus een bericht uit de krant Al Akhbar.

Volgens de Marokkaanse nieuwssite betaalde de vechtsporter 5000 dirham (een kleine 500 euro) om vrij te komen.

Het is de zoveelste keer dat Hari verdacht wordt van het gebruiken van geweld in het uitgaansleven. In oktober vorig jaar werd hij door het Nederlandse gerechtshof wegens een serie mishandelingen veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Tegen die beslissing is hij in cassatie gegaan.



Bron:AD
« Laatst bewerkt op: mei 24, 2016, 15:58:39 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 12, 2016, 16:57:36
Marokkaanse nieuwssite: Badr Hari opgepakt

Kickbokser Badr Hari is opgepakt op het vliegveld van Casablanca. Hij stond op het punt naar Nederland te vliegen. Het is niet bekend waarom hij is gearresteerd, meldt de Marokkaanse nieuwssite Le 360.


Badr Hari zou in de Marokkaanse stad Marrakesh meerdere keren ruzie hebben gehad, maar het is niet duidelijk of hij daarom is gearresteerd.



Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 03, 2015, 22:16:26
'Badr Hari schopt stennis in restaurant'

Badr Hari zou flinke ruzie hebben gemaakt in een restaurant in Casablanca. De kickbokser, die heeft aangekondigd te stoppen, belandde naar verluidt in een grote duw- en scheldpartij met het personeel.


Badr verblijft momenteel in Marokko, waar hij volgens een plaatselijke krant met een vriend een hapje ging eten. De vechter en zijn gezelschap kregen volgens bronnen een verhitte discussie. Die liep zo hoog op, dat de andere gasten er last van kregen.

Toen het personeel besloot de heren de rekening te presenteren, werd een ober naar verluidt aangevallen. Badr zou in woede zijn ontstoken. Dat leidde volgens de krant tot een hoop geduw en gescheld, waarna andere presoneelsleden en de beveiliging moesten ingrijpen, waarop Badr het pand verliet.

Er doken eind oktober nog beelden op waarop te zien is dat Badr een receptionst slaat. De kickbokser vertrok een dag daarna naar Marokko, met zijn duimen omhoog. Hij kreeg voor mishandelingen in het Amsterdamse nachtleven van het gerechtshof twee jaar cel waarvan 10 maanden voorwaardelijk opgelegd, maar gaat het arrest van aanvechten bij de Hoge Raad. Hij blijft tot die tijd op vrije voeten, in Marokko.

Badr, die volgende week 31 wordt, heeft een maand geleden bekendgemaakt met pensioen te gaan. "Ik denk dat het tijd is om de ring te verlaten."



Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 06, 2015, 16:37:06
dat is mooi .....hopelijk gaat hij n cursus volgen tegen agressiviteit.....want al stopt hij ,daarmee veranderd er niks aan zijn agressie   

Gelogd
leef het leven


november 06, 2015, 14:54:45
Badr Hari: Het is tijd de ring te verlaten

 K1-kampioen Badr Hari (30) zet een punt achter zijn vechtcarrière. In een interview met het Marokkaanse radiostation Radio Mars zegt Badr, die onlangs in hoger beroep werd veroordeeld tot twee jaar cel en in zijn geboorteland Marokko verblijft, dat het tijd is de ring te verlaten.


Badr zegt al twee jaar aan stoppen te hebben gedacht. Een boksgala, dat over een aantal maanden gepland staat in Marokko, zou het laatste optreden van de topbokser zijn. ,,Ik wil voor de laatste keer vechten in Marrakech'', aldus Badr.

In het radio-interview dient de veelbesproken Nederlander een speciaal verzoek in bij de koning van Marokko. ,,Ik heb de koning nooit om iets gevraagd. Maar nu hoop ik dat hij mijn droom laat uitkomen.''

Volgens het gerechtshof in Amsterdam is bewezen dat de kickbokser zich schuldig heeft gemaakt aan een serie mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven, waaronder die van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. Badr werd op 29 oktober veroordeeld tot 14 maanden cel en moet zo'n 45.000 euro aan schadevergoedingen betalen.



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 30, 2015, 16:33:15
Badr Hari is gevlogen

In privéjet met duim omhoog naar Marokko. Badr Hari is in een privéjet naar Marokko vertrokken. Hij kan daar nog maanden op vrije voeten blijven.


Badr postte vrijdagochtend een afbeelding op social media waarbij hij met zijn duim in de lucht in het vliegtuig zit. In eenzelfde jet liet hij eerder deze maand ook zijn dochter van 3 naar Marokko vliegen.



Bron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: oktober 30, 2015, 16:59:06 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 30, 2015, 00:00:02

Advocaat Badr Hari wil naar Hoge Raad

De advocate van vechtsporter Badr Hari, Bénédicte Ficq, wil naar de Hoge Raad stappen. Ze is het niet eens met de beslissing van het gerechtshof in Amsterdam, dat hem donderdag in hoger beroep veroordeelde tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk.


Volgens het gerechtshof in Amsterdam is bewezen dat de dertigjarige kickbokser zich schuldig heeft gemaakt aan een serie mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven, waaronder die van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.

Hari vertrekt vrijdag naar Marokko. Hij mag het land verlaten omdat de beslissing van het gerechtshof nog niet onherroepelijk is. De beslissing wordt onherroepelijk als Hari de beroepszaak bij de Hoge Raad verliest of als de beroepsprocedure wordt ingetrokken. Ficq verzekert dat hij in dat geval terug zal keren naar Nederland om zijn straf uit te zitten.

Tegen Hari - die vorig jaar door de rechtbank in Amsterdam werd veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk - was vorige maand door het Openbaar Ministerie drie jaar cel geëist.

Het gerechtshof oordeelde in het vonnis hard over Hari, die 'op grove wijze' misbruik maakte van zijn fysieke overwicht op de slachtoffers en zichzelf daarbij als professioneel kickbokser 'als geen ander' bewust moet zijn geweest van de schade die hij kon aanrichten. Het hof noemde het 'toeval' dat in alle bewezen gevallen geen ernstiger letsel is ontstaan.

In de 'Sensation-zaak' schoof het hof de verklaringen van Everink zelf terzijde. Volgens het hof waren die zo wisselend en inconsistent, dat ze als bewijs onbruikbaar zijn. Wel bruikbaar vond het hof de door medeverdachte Ferhat Y. afgelegde en door een anoniem gebleven getuige ondersteunde verklaring, waarin de mishandeling van Everink volledig op het conto van Hari kwam. Y. werd donderdag na een eis van vijftien maanden celstraf vrijgesproken.



Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 29, 2015, 22:09:22
Badr Hari slaat receptionist'

AMSTERDAM - Uitgerekend op de dag dat Badr Hari wegens mishandeling tot twee jaar cel werd veroordeeld door het Amsterdamse gerechtshof, doken donderdag op internet beelden op, waarop volgens de Franstalige Marokkaanse nieuwswebsite Huffingtonpost te zien is dat de vechtsporter een Marokkaanse hotellobby binnenstapt en een receptionist een klap verkoopt.


Volgens Badrs biograaf Jens Olde Kalter, die de beelden bestudeerde, gaat het ’100 procent’ om Badr Hari. Zijn advocatenkantoor wilde na het zien van de beelden geen commentaar geven.

Het hotel waar de beelden dinsdagnacht werden gemaakt, het Sofitel in Casablanca, ontkent niet dat de beelden authentiek zijn, maar zegt het filmpje niet zelf online te hebben gezet.

Badr Hari vertrekt vrijdag naar Marokko. Zo lang zijn straf niet onherroepelijk is - hij kan nog twee weken in cassatie - staat het hem vrij om te reizen.


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/9i8f8O7idhU?rel=0[/youtube]

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 29, 2015, 18:11:24
Twee jaar cel voor kickbokser Badr Hari

Het gerechtshof in Amsterdam heeft Badr Hari (30) donderdag in hoger beroep veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Omdat hij in het verleden al 8 maanden in voorarrest zat, moet hij netto nog 6 maanden zitten. De kickbokser is schuldig bevonden aan een zware mishandeling, twee pogingen daartoe en twee 'minder zware' mishandelingen. Zijn advocate is van plan naar de Hoge Raad te stappen


Aan het begin van de zitting stond het hof stil bij de verklaringen over de vechtpartij in de skybox van de Amsterdam Arena in 2012. Zowel de verklaring van de mishandelde zakenman Koen Everink als die van medeverdachte Ferhat Y. en een anonieme getuige kwamen aan bod. Kickbokser Hari deelde Everink tijdens die ruzie meerdere klappen uit en gaf hem een kopstoot. De verklaring van Everink zelf was volgens het hof niet betrouwbaar, maar die van Y. en de anonieme getuige wel. Vooral de anonieme getuige was waardevol, aangezien deze geen banden had met Badr Hari noch met het slachtoffer.

De verklaring van Hari zelf was volgens het hof ongeloofwaardig. Hij werd dan ook schuldig bevonden aan zware mishandeling van Koen Everink. Hari zou daarbij volgens het hof grof geweld hebben gebruikt tegen de man en daar ook een motief voor hebben gehad. Everink hield blijvend letsel over aan de worsteling met de vechtsporter. Hari moet hem een schadevergoeding betalen van 37.326 euro.

Geen strafvermindering
Ook de pogingen tot zware mishandeling van een bezoeker van club Jimmy Woo in 2012 en van Club Air-eigenaar Jeroen van den Berg in 2011 achtte het hof bewezen. De laatste krijgt een schadevergoeding van 7.139 euro van de kickbokser. Hari werd vrijgesproken van de mishandeling van zijn ex Rosa Monshauer en die van een portier van de Amsterdamse club Blinq.

Volgens het hof heeft Hari de media-aandacht over zichzelf afgeroepen en zou om die reden geen sprake zijn geweest van strafvermindering. Dat een gevangenisstraf het einde van zijn carrière zou kunnen betekenen, was volgens de rechter zijn eigen schuld. Aangezien Hari al een aantal maanden vastgezeten heeft, komt de resterende straf uit op zo'n zes maanden. Mocht hij dat willen, dan kan hij echter nog wel in cassatie gaan.

Hoge Raad
Dat is zijn advocate dan ook van plan, ook al noemde ze de uitspraak 'acceptabel'. Bénédicte Ficq toonde zich verbaasd over de beslissing van het hof de verklaringen van Everink uit te sluiten als bewijs en die van Ferhat Y. - ,,ondersteund door een getuige die duidelijk onder invloed was" - juist aannemelijk te noemen. Volgens haar kan Hari - die nog zo'n half jaar moet zitten - zich vinden in de uitspraak.

Terwijl de beroepszaak bij de Hoge Raad loopt, vertrekt Hari naar Marokko. ,,Dat mag gewoon. Tot het moment dat de beslissing van het gerechtshof onherroepelijk is, mag hij het land uit'', aldus Ficq. De beslissing wordt onherroepelijk als Hari zijn beroepszaak bij de Hoge Raad verliest of als de beroepsprocedure wordt ingetrokken. Op dat moment moet Hari terugkomen naar Nederland om zijn celstraf uit te zitten. ,,En dat doet hij ook'', verzekerde Ficq.

Drie jaar
Vechtsporter Hari werd begin vorig jaar vanwege de reeks geweldsmisdrijven in Amsterdam veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zowel Hari als het OM gingen tegen de uitspraak in beroep. Het OM had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. In hoger beroep werd dat een jaar minder, namelijk drie.

De hoger beroepzaak zou eigenlijk al in juni behandeld worden, maar werd toen op verzoek van zijn advocaat Bénédicte Ficq aangehouden. Als reden sprak Ficq van zwaarwegende familieomstandigheden. Welke dat waren, werd achter gesloten deuren aan het hof toegelicht.

Misleid
Ficq legde begin september de verdediging van haar cliënt tijdelijk neer 'om principiële redenen'. Dat kwam mogelijk doordat Hari het gerechtshof, en mogelijk dus ook haar, had misleid om te voorkomen dat hij opnieuw vastgezet zou worden. Aan het eind van de maand kwam ze terug op dat besluit, waardoor ze donderdag in de rechtbank de verdediging weer op zich nam, samen met advocaat Chris Floks.


Victor Schildkamp @VSchildkamp

Hof: Gevangenisstraf is op zijn plaats. Dat Badrs carriere dan naar de maan is, is Badrs eigen schuld
3:09 PM - 29 Oct 2015






Bro:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Kickbokser Badr Hari
« Reactie #136 Gepost op: oktober 29, 2015, 18:11:24 »