Nowlive.eu

Registreren
 

** Darten **
gelezen 119074 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 04, 2017, 23:13:04
Van Gerwen en Barney bezorgen Nederland de World Cup

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben Nederland zondagavond aan de World Cup of Darts geholpen. In de finale van het WK voor landenteams moest Wales met 3-1 buigen.


Zondag werd eerder op dag al van Duitsland en Engeland gewonnen.

"We waren op papier de sterkste, maar dan moet je het nog wel doen", aldus Van Gerwen nadat Gerwyn Price en Mark Webster aan de kant waren gezet. "Vooral in de koppelpartijen waren we weergaloos. Ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen met mijn voetblessure."

Mighty Mike had vooral vrijdag last van zijn voet en leek heel even zelfs op te moeten geven. Dat bleek uiteindelijk niet nodig.




Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: ** Darten **
« Reactie #166 Gepost op: juni 04, 2017, 23:13:04 »

juni 04, 2017, 02:31:46

Van Gerwen en Van Barneveld in kwartfinale WK landenteams


Darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn zaterdagavond doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK voor landenteams in Frankfurt. Het Nederlandse team won met 2-1 van de Verenigde Staten.


Van Barneveld verloor het eerste enkelpartij (2-4 van Larry Butler), waarna Van Gerwen de stand weer gelijk trok door Darin Young te verslaan met 4-2. Het dubbelspel moest uitkomst brengen. Oranje won met 4-0.

Nederland treft nu Duitsland in de kwartfinale, dat eenvoudig met 2-0 won van Brazilië. Het WK krijgt zondag zijn climax. Vorig jaar verloren Van Gerwen en Van Barneveld de finale van Engeland. Ze veroverden samen de wereldtitel wel in 2014.



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 04, 2017, 02:30:18

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 19, 2017, 00:54:11

Van Gerwen wint Premier League na zinderende comeback


Het lijkt bijna een vanzelfsprekendheid: Van Gerwen die zijn derde Premier League-titel wint. Maar wat moest het uit zijn tenen komen. De man uit Vlijmen overleefde zes matchpijlen tegen Peter Wright.


Terwijl pal naast hem een vuurwerkshow losbrak, veegde Michael van Gerwen met zijn handen de zweetdruppels van zijn voorhoofd af. Een brede lach en een keiharde brul volgde naast een ontgoochelde Peter Wright. De nummer 1 van de wereld behaalde gisteren alweer zijn derde Premier League-titel uit zijn carrière, zoals de bookmakers hadden voorspeld, maar wat was het een gigantische opluchting.

De 28-jarige Nederlander stond lang met zijn rug tegen de muur tegen Peter Wright. Het beeld van de finale: Van Gerwen met een gezicht op onweer, af en toe briesend en snuivend. Ontevreden met zijn scores, ontevreden over zijn dubbels die zo vaak de mist in gingen. Lijdzaam moest hij toezien hoe Peter Wright rap afstand nam en zelfs met een voorsprong van 3-7 de pauze in ging. Van Gerwen probeerde zich op te peppen.Dat lukte. Maar wat hing zijn zege aan een zijden draadje. Liefst zes keer kreeg Wright een kans om de finale te beslissen, maar steeds miste hij de dubbel.

Van Gerwen gaf na afloop toe dat hij toen met een nederlaag rekening hield. ,,Peter was vandaag heel dichtbij de zege, maar misschien werd de druk hem te veel. Ik ben koel en relaxed gebleven en heb toegeslagen op het moment dat het moest. Daar ben ik heel blij mee. Maar ik heb echt een moment gehad dat ik dacht dat ik ging verliezen. Dit is een geweldige comeback.''

Ongeloof
Wright kon amper geloven wat er was gebeurd: ,,Ik kan niet geloven dat ik zoveel dubbels miste'', stamelde 'Snakebite' na zijn nederlaag.

De Brabander had de eindstrijd bereikt door met 10-7 te winnen van Gary Anderson, in een herhaling van de laatste WK-finale. Wright versloeg in de halve finale recordkampioen Phil Taylor, die aan zijn laatste jaar bezig is, met 10-9.

Van Gerwen verdiende met zijn eindzege in de Premier League een cheque van 250.000 pond, omgerekend ruim 290.000 euro. 'Mighty Mike' schreef de lucratieve topcompetitie met de beste darters ter wereld in 2013 en vorig jaar ook op zijn naam. In 2014 en 2015 verloor Van Gerwen de finale van respectievelijk Raymond van Barneveld en Gary Anderson.



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 18, 2017, 20:23:32
Van Gerwen herstelt zich prima na break tegen

Finaleavond van de Premier League Darts. Met Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson en Phil Taylor. Wie wint de check van 250.000 pond? Mis hier niets!


Londen. Premier League, play-offs
Halve finale (best of 19)
LIVE: Van Gerwen - Anderson 1-1
21.15 uur: Wright - Taylor

Finale (best of 21)
Van Gerwen/Anderson - Wright/Taylor



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 20, 2017, 23:47:22
Van Gerwen trakteert jarige 'Barney' op nederlaag

Michael van Gerwen heeft de jarige Raymond van Barneveld op een stevige nederlaag getrakteerd in de Premier League Darts: 7-2 in legs.


Mede dankzij een prachtige 140-finish kon 'Abraham' Van Barneveld in de beginfase bijblijven, maar vervolgens bleek toch dat Van Gerwen de betere was. De nummer één van de wereld toonde meer scorend vermogen en won de laatste vijf games op een rij.

Van Gerwen blijft dankzij de zege koploper in de belangrijkste dartscompetitie. Hij produceerde een gemiddelde van 103 (10 punten meer dan 'Barney') en benutte 46 procent van zijn dubbels. Zijn landgenoot gooide twee van zijn vier dubbels erin.




Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 02, 2017, 19:05:15

Van Gerwen overklast Wright in finale in Milton Keynes


Darter Michael van Gerwen heeft vandaag dan eindelijk zijn eerste Players Championship van het jaar gewonnen. De wereldkampioen zegevierde tijdens het zesde toernooi uit de reeks, in Milton Keynes. 'Mighty Mike' overklaste in de finale zijn Schotse opponent Peter Wright: 6-1.


De 27-jarige Brabander besliste de partij door 153 uit te gooien. De Vlijmenaar verdiende met zijn titel in Milton Keynes 10.000 pond, omgerekend bijna 12.000 euro. Van Gerwen had in de halve finale de Engelsman Mervyn King ook al met 6-1 verslagen. King was een ronde eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld.




bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2017, 23:51:51

Barney roept MVG in zenuwslopende partij halt toe


De duels tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn altijd speciaal en de confrontatie in de Premier League bleek geen uitzondering. Barney gaf een uitstekend vervolg aan zijn demonstratie van vorige week in Rotterdam en won voor het eerst sinds het WK van 2016 van de wereldkampioen op een groot toernooi.

De laatste keer dat Van Barneveld op een televisietoernooi won van de nummer één van de wereld was op het WK van 2016, toen beide mannen – niet voor het eerst én niet voor het laatst- een geweldige strijd uitvochten. Van Gerwen, die in de eerste partij van de avond (7-4 winst op James Wade) zijn gemiste wedstrijd vanwege een rugblessure van een paar weken inhaalde, wist na de nederlaag van koploper Peter Wright voorafgaand aan het duel met zijn landgenoot al dat hij de nieuwe koploper zou zijn.

In Manchester was de start voor Barney. De 49-jarige Hagenaar kwam op een 2-0 voorsprong en leek met twee maximale scores van 180 op weg naar een negendarter. De negende pijl – op de dubbel twaalf - ging mis, maar tijd voor teleurstelling was er niet en dat wist ook de ervaren Van Barneveld, die uitliep naar een 3-0 voorsprong.

Van Gerwen bleef zoals altijd koel en had binnen no-time de achterstand weggewerkt: 3-3. Maar opnieuw keerde het duel, kwam Barney op een 6-4 voorsprong en kreeg de vijfvoudig wereldkampioen ook een matchdart. Die werd niet nog gevonden, maar een leg later was het wel raak, waardoor Van Gerwen zijn eerste nederlaag leed in deze editie van de Premier League. Van Barneveld stijgt dankzij de overwinning naar de derde plaats op de ranglijst.

,,Deze nederlaag heb ik aan mezelf te wijten. Hij begon heel goed, maar ik kwam goed terug. Dit verlies was niet nodig geweest'', aldus Van Gerwen. De Brabander pakte twee punten uit twee wedstrijden, maar staat wel bovenaan. ,,Dat is waar ik hoor te staan’’, grapte de wereldkampioen. ,,Ik kan niet altijd winnen, maar dit is wel jammer.''
Vrolijk

Van Barneveld was de vrolijkheid zelve na zijn zege. ,,Dit voelt goed, zeker omdat ik de eerste ben die van hem win deze Premier League.’ Na de zege vorig week in Rotterdam tegen Gary Anderson moest ook Van Gerwen er aan geloven. ,,Dit blijft een gekke competitie''’, aldus Van Barneveld. ,,Ik ben hier heel blij mee. Ik voel me gelukkiger dan ooit. Ik geniet elke dag van het leven, dat is fantastisch. Ik speel nog steeds mee met de top van de wereld’’, refereert de Hagenaar aan de derde plek op de ranglijst. ,,Het loopt lekker. Ik ben trots op mezelf. ,,Ik ben gelukkiger dan ooit'', zegt ie nu. Twee weken geleden was alles nog slecht en niet leuk.''
Exit Klaasen

Jelle Klaasen kan overleving in de Premier League vergeten. De Nederlander mocht niet verliezen van Adrian Lewis om kans te houden op een plek bij de eerste acht, maar The Cobra, die kampt met een polsblessure, verloor in een partij van matig niveau met 7-5 en weet dus al voor de beslissingsavond van volgende week dat hij na negen speelronden uit het toernooi ligt.

Uitslagen Premier League, speelronde 8
Van Barneveld - Van Gerwen 7-5
Klaasen - Lewis 5-7
Wright - Taylor 5-7
Huybrechts - Anderson 2-7
Van Gerwen - Wade 7-4

Stand na 8 speelronden
1. Van Gerwen 8-12 (52-39)
2. Wright 8-11 (49-40)
3. Van Barneveld 8-10 (46-43)
4. Anderson 8-9 (46-40)
-----------------------------------------------
5. Lewis 8-9 (45-41)
6. Taylor 8-9 (47-44)
7. Wade 8-8 (47-45)
8. Chisnall 8-6 (36-46)
-----------------------------------------------
9. Klaasen 8-3 (37-51)
10. Huybrechts 8-3 (37-53)

Laatste twee spelers vallen na 30 maart af.
Dat zijn al zeker Klaasen en Huybrechts.
De top-4 plaatst zich na 11 mei voor de play-offs.

Programma 30 maart, Cardiff
Van Barneveld - Wade
Taylor - Klaasen
Anderson - Lewis
Van Gerwen - Chisnall
Wright - Huybrechts




BronAD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 17, 2017, 00:00:47
Van Gerwen verzorgt passend slotstuk in Ahoy

Michael van Gerwen heeft voor een passend slotstuk in Ahoy gezorgd. De regerend wereldkampioen was met 7-4 te sterk voor Phil Taylor.


Van Gerwen hoopte het voorbeeld te volgen van Raymond van Barneveld, die eerder op de avond Gary Anderson met een 7-2 nederlaag naar huis stuurde. De derde Nederlander, Jelle Klaasen, slaagde er in de eerste wedstrijd van het spektakel niet in om James Wade te verslaan.

Warm welkom

Vorig jaar maakte de Brabander natuurlijk ook zijn opwachting in Ahoy, maar nu stond de veelvraat uit Vlijmen als regerend wereldkampioen op het podium. En waar de fans Van Barneveld een uur eerder groots onthaalden, kreeg ook Van Gerwen een ontzettend warm welkom in Rotterdam.

Dat Taylor niet bij iedereen in Ahoy even geliefd was, kwam ook snel weer duidelijk naar voren. Bij de entree van de Engelsman was hier en daar boegeroep te horen, en ook toen Taylor begon met gooien kreeg hij de nodige fluitconcerten naar zijn hoofd.

Het leek het beste in hem naar boven te halen. The Power pakte de eerste leg en brak Van Gerwen meteen in de tweede. Toen Taylor daarna ook zijn eigen leg weer hield, keek Mighty Mike ineens tegen een 3-0 achterstand aan en werd het ietwat stil in Ahoy. Bij elke gewonnen leg had Taylor maar één pijl voor een dubbel nodig.
Grootse wijze

De regerend Premier League-kampioen herpakte zich echter op grootse wijze. Van Gerwen kwam terug tot 3-3 en eiste ook de zevende leg voor zich op, waardoor hij op voorsprong stond. Nadat hij op 5-3 was gekomen, viel Mighty Mike toch iets terug en liet hij Taylor de 5-4 noteren.

In de tiende leg kreeg Taylor van Van Gerwen plotseling weer de mogelijkheid langszij te komen, maar de Engelsman liet twee kansen liggen om er 5-5 van te maken. Toen Mighty Mike vervolgens de stand op 6-4 bracht, applaudiseerde Taylor op de van hem bekende cynische wijze naar het publiek, dat zijn missers met gejuich had begroet.
Druk

Van Gerwen won uiteindelijk met 7-5 en blijft zo de druk houden op koploper Peter Wright, die een punt meer heeft dan Van Gerwen, maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld.



Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 16, 2017, 22:05:42

Indrukwekkende Barney verplettert Anderson in Ahoy

Dankzij een geweldig optreden heeft Raymond van Barneveld in de Premier League in Ahoy gewonnen van Gary Anderson. Barney, die tot een gemiddelde van 105 kwam, liet de tweevoudig wereldkampioen volstrekt kansloos in Rotterdam: 7-2.


Nog meer dan bij Klaasen ging het publiek uit het dak bij de opkomst van de vijfvoudig wereldkampioen, die met zijn oranje-shirt de sfeer extra ten goede deed komen. De start hielp daar ook aan mee: onder oorverdovend gejoel van de Nederlandse fans gooide Barney drie 180-scores in de eerste drie legs, die ook allen naar de Hagenaar gingen.

Het publiek leek de nederlaag van Klaasen in de eerste partij van de avond vergeten en schreeuwde massaal ‘Barney Army’ door de zaal. Toen Anderson de vreugde even een halt toeriep door 3-1 te maken, werd de Schot getrakteerd op een klein fluitconcert. Met Anderson op een dubbel gooide Van Barneveld een 62-finish om het verschil weer op drie te brengen: 4-1.

Veel beter leek het niet te kunnen voor Van Barneveld, maar zoals vaker liet Barney zien dat hij nóg meer in petto had. Een geweldige 156-finish bracht de nummer zes uit de stand op 5-1, maar Anderson profiteerde van een matige leg van de Nederlander om op 5-2 te komen. Inzakken deed Barney echter niet en met een tiendarter was het punt in eigen huis binnen. De vijfvoudig wereldkampioen klaarde het karwei niet veel later en won met 7-2, waardoor Van Barneveld over zijn Schotse concurrent wipt in de stand.

Wereldkampioen en titelverdediger in de Premier League Michael van Gerwen speelt in de laatste partij van de avond tegen Phil Taylor.



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 04, 2017, 23:21:17
Sterke dag 'Barney' bij UK Open


Raymond van Barneveld staat in de kwartfinales van de UK Open. De Nederlander boekte zaterdag twee zeges om die fase van het toernooi te bereiken.


'Barney' rekende eerst dankzij onder meer een gemiddelde van 104 af met landgenoot Ron Meulenkamp: 10-3 in legs. 's Avonds overtuigde de Hagenaar wat minder, maar Alan Tabern moest er wel aan geloven: 10-7. Van Barneveld jaagt op zijn derde titel bij het grote toernooi in Minehead. In 2006 en 2007 triomfeerde de vijfvoudig wereldkampioen.

Vincent van der Voort schakelde in een thriller Jelle Klaasen uit. In de titanenstrijd zegevierde hij met 10-9. Michael van Gerwen ontbreekt door een rugblessure. De wereldkampioen pakte vorig jaar de titel door Peter Wright te verslaan. "Een titel kwijtraken, hoort erbij", stelde hij nuchter vast.



Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 04, 2017, 23:32:44

Doek valt voor Van Gerwen na tweede nederlaag op rij


Michael van Gerwen zit na zijn ongekende zegereeks even in een dipje. De wereldkampioen leed in de UK Open qualifier zijn tweede nederlaag op rij en ligt al uit het toernooi.


De 27-jarige darter verloor gisteren van Ritichie Edhouse, de nummer 126 van de wereld. Vandaag ging het tegen Steve Beaton opnieuw mis. ' The Bronzed Adonis', wereldkampioen van de BDO in 1996, versloeg de Nederlander met duidelijke cijfers: 6-2. Van Gerwen was voor zijn twee verliespartijen 33 wedstrijden op rij ongeslagen gebleven.

Beaton neemt het in de vijfde ronde op tegen Benito van de Pas. Voor Van Gerwen is een plaats bij de laatste zestien deze keer het ongebruikelijke eindstation.



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 04, 2017, 15:19:42
'Darts hoort thuis op Olympische Spelen'

Darts heeft er recht op als sport toegelaten te worden tot de Olympische Spelen. Dat vindt de in Engeland hoog aangeschreven voormalig rugbycoach Clive Woodward. In de Engelse krant Daily Mail schrijft hij vandaag, twee dagen nadat Michael van Gerwen in Londen de wereldtitel veroverde, dat darts aan alle eisen voldoet om de olympische status te verkrijgen.


'Sir' Clive Woodward coachte de Engelse rugbyers in 2003 naar de wereldtitel en werd later sportdirecteur van het Britse olympisch comité BOA.

Het kan nog wel even duren voordat het zo ver is, met 37 sporten die officieel als olympisch erkend zijn, maar niet tot het vaste programma van de Spelen behoren. ,,De sportwereld verandert, de Olympische Spelen veranderen en ik vind dat darts, zeker ook gezien de aandacht die de sport krijgt, er thuishoort'', zei Woodward. ,,Sport gaat om mensen die het beste uit zichzelf halen, die strijden om te winnen ,maar het ook accepteren als ze verliezen. Darts heeft dat allemaal en nog veel meer. Ik kan het aantal mensen niet meer tellen dat per ongeluk op televisie bij darts terechtkwam en een uur later nog zat te kijken.''



Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 03, 2017, 17:16:55
Voor Michael van Gerwen de wereldbeker darts greep

 deed een iemand uit het publiek dat ook al even..


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 02, 2017, 23:13:37

Mighty Mike op sublieme wijze wereldkampioen darts

Michael van Gerwen heeft de wereldtitel terug! In een uit zijn voegen barstend Alexandra Palace in Londen versloeg de Vlijmenaar regerend wereldkampioen Gary Anderson in de finale van het WK darts: 7-3.


Na zijn magistrale halve finale tegen Raymond van Barneveld op zondagavond was Mighty Mike vol vertrouwen voor zijn eindstrijd tegen Anderson, die in 2015 en 2016 de wereldtitel op zijn naam had geschreven.
Schots voordeel

Van Gerwen wilde zijn goede vorm uit het duel met Van Barneveld doortrekken naar de finale en slaagde daar op grootse wijze in. Al zag het daar in de eerste drie sets niet direct naar uit. In de eerste twee sets gingen alle legs met de darts mee, maar in de derde set brak Anderson Van Gerwen en bracht de stand in Schots voordeel. Pijnlijk voor Mighty Mike, die bij 2-2 in legs een pijl kreeg om zijn eigen set te houden.

Het kunststukje van 'breken' keek Van Gerwen echter goed af van Anderson en dat bracht hij razendsnel tot uitvoering. De Brabander brak de Schot in de vierde set direct terug en draaide de gashendel in de vijfde set helemaal open. Voor het eerst in de wedstrijd gunde hij Anderson geen enkele leg en nam hij een 3-2 voorsprong.
Ontketend

En net als zondag tegen Van Barneveld was ook Anderson in de daaropvolgende sets niet opgewassen tegen een ontketende Van Gerwen. Anderson verloor 'zijn' zesde set met 3-1, en daardoor rook Mighty Mike helemaal bloed. Met opnieuw 3-0 in legs bracht Van Gerwen de stand op 5-2, en ook de achtste set moest Anderson bij Van Gerwen inleveren.

De negende set mocht de Nederlander zelf beginnen en daarin was het een kwestie van zijn eigen legs houden. Dat leek lange tijd goed te gaan, maar de laatste leg pikte Anderson toch nog van Van Gerwen af, wat de Vlijmenaar de set kostte. Dat foutje zette onze landgenoot razendsnel recht. De tiende set snoepte Van Gerwen met een schitterende 85-finish via bulls-eye van Anderson af, wat hem zijn tweede wereldtitel (na 2014) opleverde.




Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: ** Darten **
« Reactie #152 Gepost op: januari 02, 2017, 23:13:37 »