Nowlive.eu

Registreren
 

** Darten **
gelezen 118976 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 02, 2017, 15:41:05

Zo zag Michael van Gerwen er met haar uit


In de stampvolle zaal van Alexandra Palace zitten maandagavond weer talloze dartsfans met een badmuts op hun hoofd. Het is hun manier om te laten zien dat ze naar Londen zijn gekomen om maar één man aan te moedigen: Michael van Gerwen.


De Nederlander, die het in de finale van het WK Darts opneemt tegen de Schot Gary Anderson, heeft zijn kale hoofd al jarenlang als handelsmerk. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar aan het begin van zijn loopbaan als profdarter had de Brabander stekeltjes.

Dat zag er zo uit:

In 2011 besloot Van Gerwen voor het eerst met een kaal hoofd het podium te betreden. Het leverde hem gelijk de vergelijking met Shrek op, de hoofdpersoon uit de gelijknamige animatiefilm. Zes jaar later wordt die bijnaam nog altijd veelvuldig gebruikt.

De finale van het WK Darts tussen Van Gerwen en Anderson begint maandagavond om 21.00 uur.

Bron:metronieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: ** Darten **
« Reactie #151 Gepost op: januari 02, 2017, 15:41:05 »

januari 02, 2017, 15:13:16

Anderson is de slimste, Van Gerwen de beste


Onze dartsverslaggevers Max van der Put en Bert van der Linden doen een voorspelling voor de WK-finale vanavond tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson.


Waarom Gary Anderson wint


Voorspelling Max van der Put, bijgenaamd Big Max

Michael van Gerwen mag dan de beste darter zijn, zoals hij zelf ook vaak verkondigt, Gary Anderson toonde zich de afgelopen twee jaar de slimste. Precies op het goede moment pieken leverde hem twee wereldtitels op rij op (back to back, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen).

Geweld
Is het geweld van Mighty Mike dit keer voldoende om de sluwe Schot van zijn hattrick af te houden? Als iemand de titel verdient dan is het inderdaad Michael van Gerwen, aan het eind van een jaar waarin hij een recordaantal van 25 toernooizeges boekte. Maar die ene, die zou veel meer voor hem betekenen dan de 'icing on the cake'.

Druk
Als Anderson weet te voorkomen dat Van Gerwen er in het begin van de partij al vandoor gaat, kan de zelfopgelegde druk de Vlijmenaar weleens teveel worden. Twee dagen op rij het niveau halen als dat tegen Barney lijkt onmogelijk.

Prognose finale: Van Gerwen - Anderson 6-7Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 02, 2017, 01:37:58

MvG schrijft historie: Uitmuntende klasse, alles zat erin


Michael van Gerwen complimenteerde tegenstander Raymond van Barneveld na zijn zege in het Hollands onderonsje.


,Raymond speelde ook geweldig. Ik moest mijn beste spel spelen om van hem te winnen vanavond'', aldus Van Gerwen, die meteen erna vooruit keek naar de finale.,

,Iedereen weet dat ik hier maar met één doel naartoe ben gekomen. Dit is natuurlijk wel een droomfinale voor iedereen, de nummers 1 en 2 van de wereldranglijst.''

,,Jammer dat ik de negendarter net niet gooide. Ik had iets langer moeten wachten met die laatste pijl, denk ik. Maar dat geeft niet. De winst telde en die is binnen.''

Van Gerwen glom van trots: ,,Dit was van uitmuntende klasse, alles zat erin. Ik weet zeker dat de kijkers nog nooit zo'n wedstrijd hebben gezien en ook nooit meer gaan zien. Of het nóg beter kan? Dat is heel moeilijk.''

Van Gerwen haalde een oud record uit de boeken. Met 114.05 gemiddeld met drie pijlen verbeterde de Brabander het hoogste WK-moyenne ooit in een partij. Dat was in handen van Phil Taylor met 111.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 02, 2017, 01:30:56
Michael van Gerwen verslaat Van Barneveld

De finale van het WK darts gaat maandagavond tussen Michael van Gerwen en de Schot Gary Anderson. De Nederlander versloeg landgenoot Raymond van Barneveld met 6-2 in een spectaculaire halve finale.


Het Nederlandse onderonsje ging in het begin gelijk op, maar na de 2-2 nam Van Gerwen afstand. De halve finale was van hoog niveau, met in totaal 29 keer de maximale score van 180 punten. Van Gerwen haalde een gemiddelde van ruim 114 punten per beurt.

Anderson staat voor het derde jaar op rij in de finale van het WK. Hij won op nieuwjaarsdag van landgenoot Peter Wright met 6-3.

Anderson, die ook wel de 'Flying Scotsman' genoemd wordt, werd in 2015 wereldkampioen toen hij Phil Taylor versloeg en vorig jaar prolongeerde hij zijn titel door Engelsman Adrian Lewis te verslaan. Michael van Gerwen werd in 2014 nog wereldkampioen.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 01, 2017, 19:16:03
Van Gerwen of Van Barneveld naar finale WK?

We zijn in de halve finale aanbeland van het WK darts. Van Gerwen en Van Barneveld maken in een onderling duel uit wie naar de finale gaat. Mis niets ons liveblog!


WK darts, halve finale (best of 11 sets)
20.00 uur
Anderson (Sch, 2) - Wright (Sch, 3)
Van Gerwen (Ned, 1) - Van Barneveld (Ned, 12)Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 31, 2016, 19:16:32
Van Gerwen: 'Wie op mijn pad komt, moet wijken'

Michael van Gerwen kijkt vol vertrouwen uit naar de beladen confrontatie met landgenoot Raymond van Barneveld. Van speciale sentimenten rond de clash op het WK darts wil de 27-jarige Brabander niets weten. Voor hem is het "gewoon een wedstrijd zoals als elke andere partij".


Telesport sprak aan de vooravond van de halve finale met de nummer één van de wereld, die via overwinningen op Kim Viljanen (3-0), Cristo Reyes (4-2), Darren Webster (4-1) en Daryl Gurney (5-1) de laatste vier bereikte.

Klaar voor nieuwjaarsdag?
“Natuurlijk. Als je daar niet klaar voor bent, dan is er iets niet goed.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 31, 2016, 00:44:10
Van Barneveld knalt Taylor uit toernooi

Een Nederlandse clash in de halve finale van het WK darts. Na Michael van Gerwen wist ook Raymond van Van Barneveld zich vrijdagavond bij de laatste vier te scharen. Beide Nederlanders staan maandag tegenover elkaar in Ally Pally. Barney versloeg dartslegende Phil Taylor in een partij die alle kanten opging met 4-3.


Van Barneveld begon met een lekkere opsteker door de eerste set (3-1) te winnen. Ondanks een mooie 152-finish van Barney in de tweede leg trok de recordkampioen, zestien keer al werd Taylor wereldkampioen, de stand weer gelijk: 1-1.

De derde set begon dramatisch voor de Haagse darter, maar na een 2-0 achterstand won hij drie legs op rij en pakte zo toch nog de set: 2-1. Mede dankzij twee fantastische finishes (eentje van 167 en eentje van 120), ging ook de vierde set naar Van Barneveld. Taylor herpakte zich vervolgens knap door de set daarna zonder legverlies te pakken. Ook de zesde set ging naar The Power: 3-3.

De partij kantelde weer in het voordeel van Barney toen hij de zevende set won zonder ook maar één leg af te staan: 4-3. De achtste set bleef tot op het laatste spannend met 2-2 in legs. Van Barneveld gooit de laatste pijl in de bull en staat in de halve finale!Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 30, 2016, 18:19:18

LIVE: Mighty Mike en Barney in 'Hollandse' avondsessie


We zijn aanbeland in de kwartfinale van het WK darts. Met een flink Nederlands getinte avond, met Van Gerwen en Van Barneveld. Mis niet in ons liveblog.


WK darts, kwartfinale (best of 9 sets)
Vanaf 20.00 uur:
Van Gerwen (Ned, 1) - Gurney (NIe, 24)
Van Barneveld (12) - Taylor (Eng, 4)

Afgelopen
Anderson (Sch, 2) - Chisnall (Eng, 7) 5-3
Wade (Eng, 6) - Wright (Sch, 3) 3-5Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 30, 2016, 00:33:18
Van Barneveld kan zijn borst natmaken

Raymond van Barneveld kan zijn borst nat maken. De Haagse darter wacht vrijdag in de kwartfinales van het WK een confrontatie met recordkampioen Phil Taylor. The Power versloeg donderdagavond in de derde ronde Kim Huybrechts met 4-2 ondanks een knappe comeback van de Belg.


Huybrechts kwam de eerste drie sets op voorsprong, maar wist dat nooit om te zetten in setwinst. Pas de vierde set wist de Belg te winnen om er vervolgens weer een echte wedstrijd van te maken door ook de vijfde set af te pakken van Taylor, zestienvoudig wereldkampioen. The Power vermande zich en trok de zesde set weer naar zich toe: 4-2.

"Ik kan niet wachten", liet Van Barneveld eerder al weten in het vooruitzicht dat hij wellicht tegen Taylor moet gaan gooien. De statistieken zijn niet lekker in zijn voordeel. Barney versloeg de beste darter ooit in de finale van het WK van 2007, maar ging de laatste drie keer in Alexandra Palace onderuit tegen The Power.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 30, 2016, 00:29:51
Van Gerwen ontmantelt 'Demolition Man'

Darter Michael van Gerwen vervolgt vrijdag zijn jacht op de wereldtitel. De Brabander, als eerste geplaatst, was donderdagavond in de derde ronde in vijf sets klaar met Darren 'Demolition Man' Webster uit Engeland.


In het Alexandra Palace van Londen pakte Van Gerwen de eerste set, maar wat scheelde het weinig. Webster verzuimde een 60-finish uit te gooien, waarna Mighty Mike de set met dubbel 1 alsnog naar zich toe wist te trekken. De tweede set ging beter voor Van Gerwen, hij gooide een keurig gemiddelde van 106.2.

In de derde en vierde set toonde Mighty Mike steeds meer zijn klasse. De vierde set begon Mighty Mike ijzersterk door een 170-finish uit te gooien. Het mocht dit keer niet baten, want Webster pakte de set met 3-2. In vijfde set kreeg Van Gerwen eventjes de schrik te pakken toen Webster op een 2-0 voorsprong kwam, maar de Nederlander maakte het netjes af door drie legs op rij te winnen: 4-1.

Van Gerwen is de tweede Nederlander in de kwartfinales. Eerder al wist Raymond van Barneveld zich hiervoor te plaatsen. De 49-jarige Hagenaar versloeg woensdagavond in een ware thriller Adrian Lewis met 4-3.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 28, 2016, 01:57:12

Op magistrale Mighty Mike staat geen maat


Het wordt een beetje eentonig, maar Michael van Gerwen heeft maar weer eens een toernooi op zijn naam geschreven. In magistrale vorm won de Brabander in het Engelse Minehead het Players Championship.


In de finale was Dave Chisnall geen partij. Van Gerwen blies de Engelsman bijna omver: 11-3. Eerder op zondag was de Brabander aan een zeldzame nederlaag ontsnapt. In de halve eindstrijd kwam Van Gerwen tegen Darren Webster uit Engeland met 6-0 achter, maar hij zegevierde alsnog met 11-8.

Van Gerwen schreef vorige week nog de prestigieuze Grand Slam of Darts op zijn naam. Begin november won Mighty Mike in Glasgow de finale van de World Series of Darts, en onlangs was hij ook de beste op het EK en de World Grand Prix. Op het WK wil hij vanaf volgende maand een fraai seizoen in stijl afsluiten.

Al door het bereiken van de finale werd Van Gerwen weer een record rijker; hij is de eerste darter die de grens van 1,5 miljoen Engelse ponden heeft doorbroken op de Order of Merit, de wereldranglijst op basis van verdiensten in open toernooien in de laatste twee jaar. Prijzengeld van invitatietoernooien (onder meer de lucratieve Premier League of Darts) en inkomsten uit demonstraties en sponsoring zijn daarbij niet meegerekend. Als iemand zal balen van de dalende koers van het Engelse pond sinds de Brexit dan is het Van Gerwen dus wel...

Voor de eindstrijd van Mighty Mike gooide Berry van Peer uit Sprundel de finale van het WK t/m 23 jaar. Hij verloor met 6-2 van de Australiër Corey Cadby.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 20, 2016, 21:55:51
Van Gerwen prolongeert Grand Slam-titel

Michael van Gerwen heeft zijn titel van de Word Series of Darts geprolongeerd. De succesvolle Brabander was zondag in de finale ook veel te sterk voor de Engelsman James Wade: 16-8.


Van Gerwen boekte alweer zijn 24e toernooizege van het seizoen. Hij regeert de dartwereld de laatste tijd weer met straffe hand. 'Mighty Mike' won onlangs de finale van de World Series of Darts, kroonde zich daarvoor tot Europees kampioen en was ook de sterkste in de World Grand Prix. Op het WK wil hij vanaf volgende maand een fraai seizoen in stijl afsluiten.

Van Gerwen ontliep Gary Anderson in de finale van het toernooi in Wolverhampton. De regerend wereldkampioen uit Schotland liet zich in de halve eindstrijd verrassen door Wade. Van Gerwen rekende in de halve finale af met Peter Wright, een clowneske verschijning uit Schotland (15-10).

127.000 euro

De Nederlander hoefde in Wolverhampton niet zijn beste spel te spelen voor een ruime zege. Hij startte zelfs belabberd. Wade leidde al snel met 3-1, tot ergernis van Van Gerwen die zich even kwaad maakte en via 6-3 uitliep naar een voorsprong van 10-5. Even verslapte de concentratie bij de Brabander. Wade knokte zich terug tot 11-8, maar had het nakijken toen Van Gerwen nog een keer aanzette (16-8). De winnaar verdiende ruim 127.000 euro met de eindzege.
'Goed gevoel voor WK'

"Meer zelfvertrouwen dan nu kan ik niet meer krijgen", jubelde Van Gerwen na zijn overwinning. "Ik ben heel blij met deze zege. In de halve finale speelde ik beter dan in de finale. Maar dit geeft een goed gevoel voor het WK."Bron:Telegraaf


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 07, 2016, 01:54:56
Magistrale Mighty Mike

World Series FinalsMichael van Gerwen heeft zondagavond zijn 23ste PDC-titel van 2016 gepakt. In Glasgow was de Brabander grootmeester in de finale van de World Series Finals na een spannende partij te sterk voor Peter Wright: 11-9.


Net als vorig jaar stonden de Van Gerwen en Wright weer tegenover elkaar in de finale in Glasgow.

Wright zal ongetwijfeld met pijn in z'n buik zijn begonnen aan zijn finale. Van Gerwen slachtte eerder op de dag al Whitlock (10-0) en Chisnall (11-3) en lijkt door niemand af te stoppen. Maar Wright gooide de handdoek niet meteen. Het bleef tot 10-9 razendspannend, waarna Van Gerwen in de 20ste leg toesloeg.

Vna Gerwen verdiende 30.000 Engelse pond met zijn zoveelste toernooizege. Van Gerwen won onlangs voor de derde keer de Europese titel en was daarvoor de sterkste in de World Grand Prix.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 31, 2016, 00:12:56
Van Gerwen met overmacht europees kampioen

Michael van Gerwen heeft op overtuigende wijze het EK Darts op zijn naam geschreven.


De Vlijmenaar rekende zondag eerst in de kwartfinale af met landgenoot Jelle Klaasen, versloeg vervolgens James Wade in de halve finale en stuitte in de eindstrijd verrassend op Mensur Suljovic.

De Oostenrijker had zich in de halve finale ontdaan van Peter Wright, maar kon het Van Gerwen in de finale geen moment lastig maken. De groene gorilla liet er met 11-1 geen enkele twijfel over bestaan wie zich Europees kampioen mocht noemen, met een schitterende 157 finish in de achtste leg als een van de hoogtepunten van de partij.

Net als in 2014 en 2015 schreef de Brabander het toernooi op zijn naam.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 30, 2016, 22:48:39
'Mighty Mike' rekent af met James Wade

Michael van Gerwen heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het EK darts. Hij was in de eerste halve finale met 11-7 te sterk voor James Wade.


Het duel tussen Mighty Mike  en Wade ging de eerste twaalf legs gelijkop, getuige de 6-6 tussenstand, maar daarna liet Van Gerwen zijn klasse zien. De Brabander won vijf van de laatste zes legs en liet er geen misverstand over bestaan wie er een plaats in de finale verdiende.

Tegenstander later op zondagavond is de winnaar van het duel tussen Peter Wright en Mensur Suljovic.Bron: AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: ** Darten **
« Reactie #137 Gepost op: oktober 30, 2016, 22:48:39 »