Nowlive.eu

Registreren
 

Vermissingszaak Ruben en Julian
gelezen 33557 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* mei 17, 2013, 21:21:13
#32
Dit is vreemd: Dat de man geen onderbroek droeg, betekent absoluut niet dat er sprake is van een zedenmisdrijf, benadrukt een woordvoerder.

Sluiten ze nu uberhaupt een misdrijf niet uit?

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #32 Gepost op: mei 17, 2013, 21:21:13 »

* mei 17, 2013, 21:18:11
#31
Politie zoekt T-shirt van vermiste Julian

De politie is op zoek naar een T-shirt met camouflageprint van de vermiste Julian (7) uit Zeist en de rode onderbroek van zijn vader.

Dat meldde de politie vrijdagavond.

De man verhing zichzelf vorige week dinsdag in de bossen bij Doorn, maar droeg toen geen boxershort onder zijn broek. Het kledingstuk is nog niet gevonden.

Dat de man geen onderbroek droeg, betekent absoluut niet dat er sprake is van een zedenmisdrijf, benadrukt een woordvoerder.

Tankstation
Julian (7) droeg het T-shirt toen zijn vader hem vorige week maandag ophaalde bij zijn moeder in Zeist. Maar het is niet duidelijk of hij dat shirt ook aanhad toen hij maandagavond het huis van zijn vader in Vleuten verliet.

De vader nam Julian en zijn 9-jarige broer Ruben die avond mee naar Limburg. Daar zijn ze gefilmd door de bewakingscamera van een tankstation. Sindsdien zijn ze spoorloos. De vader werd de volgende ochtend dood gevonden.

Burgers
De afgelopen week hebben agenten, militairen en burgers in de provincies Limburg en Utrecht gezocht naar Ruben en Julian, maar zonder resultaat. In het lange pinksterweekeinde willen burgers weer gaan zoeken naar de broertjes.

De politie vraagt ze om ook uit te kijken naar het T-shirt en de boxershort.

Bron:nl

Gelogd


* mei 17, 2013, 15:59:54
#30
Politie sluit handlanger vader broertjes niet uit

Dat de 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist een handlanger heeft gehad, die de kinderen nu verborgen houdt, is een scenario dat de politie nog niet uitsluit. Het rechercheteam werkt met verschillende scenario's, waarin de jongens nog wel of niet meer in leven zijn. Alles is erop gericht de kinderen snel te vinden.

Dat staat in een lijst met antwoorden op 18 veelgestelde vragen over de vermissing van de broertjes, die de politie vrijdagmiddag op internet heeft geplaatst. Daarin geeft het onderzoeksteam antwoord op vragen die onder andere op de sociale media veelvuldig worden opgeworpen.

Uit de lijst blijkt dat de politie veel vragen krijgt over hoeveel politiemensen zich met het onderzoek bezighouden. Maar ook vragen over de verschillende burgerinitiatieven en zoekacties van de politie worden beantwoord.

De politie prijst de inzet van burgers in het onderzoek. Vooral de tips en beelden hebben veel opgeleverd. 'Dankzij de (camera)beelden en tips heeft de politie een deel van de gereden route kunnen reconstrueren. Aan de hand daarvan werd gericht gezocht op bepaalde plaatsen,' aldus de politie.

Paragnosten

Paragnosten, waar veel mensen heil van verwachten, bieden zich volgens de politie vaak aan in poltieonderzoeken. De politie vraagt hen echter niet om mee te werken. Als ze concrete tips hebben, worden die geanalyseerd, net als alle andere informatie.

Op grond van specifieke informatie zoekt de politie soms meermalen in hetzelfde gebied, zoals in de bossen rond Doorn. Maar het heeft geen zin om 'overal' te gaan zoeken. Tips uit het buitenland van mensen die denken dat ze de kinderen na 6 mei nog hebben gezien, worden wel goed nagetrokken.

Bron: AD

Gelogd


* mei 17, 2013, 12:52:59
#29
het zoeken lijkt me verschrikkelijk omdat er teveel plekjes zijn .
zelf zou ik ook denken dat de jongens niet zo ver weg zijn als gedacht wordt.
als de jongens s avonds bij het tanken in limburg nog in de auto zaten zullen ze best moe geweest zijn en misschien heeft de vader van zijn  opgenomen en verdwenen geld wel een slaapmiddel gekocht voor alle drie en is daarom ook zo lang rond gereden totdat iedereen slaap kreeg.
als fysiotherapeut kun je gemakkelijk  medicijnen kopen zonder recept.
wat en hoe dan ook, het is heel verdrietig om het iedere dag opnieuw te lezen en prachtig dat er zovelen meedenken en zoeken.

Gelogd


mei 17, 2013, 12:26:21
#28
Ik denk niet dat ze in het buitenland zijn, de politie heeft dat ook zo goed als uitgesloten (wellicht net over de grens in Duitsland, dat zou kunnen)

Gezien het tijdspad en de waarnemingen kan hij niet ver van de al bekende route zijn afgeweken...

Hoop wel voor de moeder dat er snel duidelijkheid komt.

Gelogd


* mei 17, 2013, 12:22:12
#27
ik weet het niet trui, heb  her en der van alles gelezen  maar ik verwacht niet dat die kindjes ver uit de  buurt  van zijn vindplaats zijn.

ook hij heeft van zijn kinderen gehouden, hoe bizar het ook klinkt nu.

Gelogd


* mei 17, 2013, 10:41:37
#26


Mariniers zoeken door in groot gebied Heuvelrug

Mariniers doorkruisen sinds donderdag een groot gebied op de Utrechtse Heuvelrug en de vrijwilligers die de afgelopen dagen op verschillende plaatsen gezocht hebben naar de vermiste broertjes Ruben en Julian, willen de professionals niet in de weg lopen. Dit meldt het AD/UN.

Aan de hand van tips is een gebied in een rechthoek tussen Doorn, Maarsbergen, Overberg en Rhenen afgebakend. De politie kreeg over dat gebied de meeste tips binnen die wellicht waardevol zijn. Het gebied is ingedeeld in kwadranten en vervolgens in segmenten die één voor één minitieus doorzocht worden. De segmenten hebben allemaal een prioriteit mee gekregen, afhankelijk van het aantal tips dat er over binnenkwam. De segmenten met 'prio 1' worden, onafhankelijk van waar ze liggen binnen het grote gebied, het eerst doorzocht.

Een ploeg van acht tot tien man doorzoekt het gebied elke dag vanaf ongeveer 8.00 uur tot het 's avonds donker is. Gezien de enorme omvang van het gebied zal de zoektocht zeker tot ver in de volgende week voortduren.

Bron: AD

Gelogd


* mei 17, 2013, 09:30:31
#25
Al ruim 1800 tips in vermissingszaak

De politie heeft al ruim 1800 tips binnengekregen over de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Het rechercheteam blijft tijdens de pinksterdagen op volle sterkte doorwerken, aldus een woordvoerster vrijdagmorgen.

Ook de gespecialiseerde zoekers van het Korps Mariniers blijven de komende dagen speuren in het bosgebied tussen Doorn, Maarsbergen en Rhenen. Deze zogenoemde combat trackers, begeleid door forensisch archeologen, kammen telkens een gebied uit waarover de politie tips of aanwijzingen kreeg.

De specialisten zijn sinds woensdagmiddag weer aan het werk, maar hadden tot vrijdagmorgen nog geen nieuwe aanknopingspunten gevonden.

Bron: AD

Gelogd


* mei 16, 2013, 23:53:49
#24
hij had een hotel geboet in luxemburg daar motten ze zoeken dat wer van de week op de tv gezegd  #smiley_chinrub

Gelogd


* mei 16, 2013, 23:41:46
#23


Nog steeds onbekend waar vader broertjes spullen kocht

Er heeft zich na 10 dagen onderzoek nog steeds niemand gemeld bij de politie, die vorige week maandag of dinsdagochtend vroeg iets heeft verkocht aan de 38-jarige vader van de vermiste kinderen Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Dat de vader aankopen heeft gedaan, staat volgens de politie vast, aangezien hij maandag geld heeft gepind. Daarvan zat nog maar een klein bedrag in zijn portemonnee toen hij dood werd gevonden in de Doornse bossen.

Het was hoogst ongebruikelijk voor de 38-jarige Vleutenaar om contant geld op zak te hebben. De politie denkt dat hij expres geld heeft opgenomen om onderweg met zijn zoontjes geen pinspoor achter te laten.

De man belde in Zuid-Limburg naar zijn partner dat hij met de jongens was gearriveerd bij een motel. Daar was hij niet op dat moment, maar mogelijk is het drietal wel in een motel of een restaurant geweest. Ook daarvan is nog geen enkele getuige gevonden.

Bron: AD

Gelogd


* mei 16, 2013, 15:53:35
#22
Auto bij Leersum was niet van vader

UTRECHT -
De auto die vorige week dinsdagochtend kort voor 2 uur 's nachts bij Leersum is gefilmd, was niet van de vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist.


Dat heeft de politie na nader onderzoek van de beelden en analyse van een verkeersdeskundige vastgesteld, aldus een woordvoerster donderdagmiddag.

Het laatste moment waarop de auto met zekerheid rijdend is gezien, is nu 01.42 uur op de Rijnbrug bij Rhenen. De auto werd dinsdagmorgen rond 8 uur gevonden bij recreatieterrein het Doornse Gat, waar de vader zichzelf van het leven beroofde

Bron: Telegraaf.

Gelogd


* mei 16, 2013, 09:31:14
#21
Mariniers zoeken weer naar broertjes

Ook donderdag gaat een speciaal getraind team mariniers in de bossen tussen Rhenen en Doorn weer op zoek naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De groep doorzoekt in sectoren het hele bosgebied af en dat kan volgens de politie nog een aantal dagen duren. 'Het is een flink gebied", zei donderdagmorgen een woordvoerder.

Woensdag doorzochten de mariniers ook al een stuk bos. Bovendien zochten woensdag ongeveer 450 burgers met prikstokken in de bossen. Donderdag staan er vooralsnog geen zoekacties van burgers op het programma.

Bron: AD

Gelogd


* mei 15, 2013, 21:46:58
#20


Politie leek spoor te hebben na vondst houten kruizen

update De burgerzoekers die woensdagavond twee gebieden in en rond Zeist afspeurden, leken even succes te hebben: vlak bij de Sparrenheuvel troffen zij twee houten kruizen aan in het bos. Maar een nader onderzoek van de politie leverde geen spoor op van de twee vermiste broertjes Ruben en Julian, aldus een woordvoerster van de politie.

Nadat de kruizen dicht in de buurt van de woning van de moeder waren gevonden, zette de politie een ruim gebied in het bos af. Agenten zochten met prikstokken de grond af. 'Het resultaat was helaas negatief', zei de politiewoordvoerster.

De speciaal opgeleide mariniers die het gebied tussen Rhenen en Doorn nog eens doorzoeken, zijn woensdagavond rond 21.00 uur ook gestopt met zoeken. Ze gaan de komende dagen verder. De politie heeft woensdag een aantal percelen aangemerkt die de zogenoemde combat trackers afspeuren. In elk geval in een deel van die percelen is nog niet eerder gezocht volgens de politie.

Bron: AD

Gelogd


* mei 15, 2013, 21:15:01
#19
'Energie en hoop nemen af door alle spanningen'

De moeder van de vermiste jongens Ruben en Julian put veel steun uit de initiatieven om mee te helpen zoeken, maar ze heeft het erg zwaar. Een woordvoerder van moeder Iris heeft dit aan Hart van Nederland laten weten.

'Een verschrikkelijke situatie, je kunt het je gewoon niet voorstellen. Er heerst veel wanhoop en verdriet. Je merkt dat de energie en hoop wel aan het afnemen zijn door alle spanningen. Vrienden en familie zijn voortdurend bij Iris thuis om haar te steunen en bij te staan. Het is erg zwaar', aldus de woordvoerder.

'Met alle burgerinitiatieven en zoektochten zijn we erg verheugd, dat juichen we absoluut toe. Niet dat we de verwachting hebben dat de jongens bij de zoektochten meteen gevonden zullen worden, maar je kunt wel dingen uitsluiten. Het zoekgebied is zo groot en door bepaalde gebieden te doorzoeken, wordt de cirkel wel steeds kleiner', stelt hij.

AD.

Gelogd


* mei 15, 2013, 16:52:38
#18


'Politie toont beelden autorit vader in verkeerde volgorde'

De camerabeelden van een eetcafé in Leersum waarop vermoedelijk de auto van de vader van de vermiste Ruben en Julian twee keer te zien is, heeft tot enige verwarring gezorgd. De politie zou deze namelijk in de verkeerde volgorde hebben getoond.

Volgens RTV Utrecht liet de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht zien hoe de auto eerst op de Rijksstraatweg in Leersum richting Amerongen reed, om na anderhalve minuut terug te rijden in de richting van Doorn. De eigenaar van het eetcafé zegt dat het precies andersom was.

De Hyundai reed op de beelden dus weg van Doorn, de plaats waar Jeroen Denis later die dag dood zou worden aangetroffen.

Ook het tijdstip op de video klopt niet volgens de eigenaar van de beelden. De klok van het camerasysteem zou een uur voorlopen. Jeroen Denis zou daarom al om 0.56 uur in Leersum hebben gereden en niet om 1:56 uur zoals de politie op politie.nl vermeldt. Dat betekent dat hij eerder in Leersum dan in Rhenen rondreed. De auto is om 1:42 uur in Rhenen gesignaleerd.

De politie wil nu meer camerabeelden van het eetcafé in Leersum onderzoeken. De recherche wil ook iedereen spreken die Jeroen Denis of de Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV, al dan niet samen met Ruben en Julian heeft gezien, of op een andere manier contact met ze heeft gehad.

bron: AD


Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #18 Gepost op: mei 15, 2013, 16:52:38 »