Nowlive.eu

Registreren
 

Vermissingszaak Ruben en Julian
gelezen 33562 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* mei 15, 2013, 16:42:09
#17


Mariniers zoeken weer tussen Rhenen en Doorn

Groepjes van 8 tot 10 speciaal getrainde mariniers gaan opnieuw bosgebieden tussen Rhenen en Doorn afspeuren op zoek naar sporen van de vermiste Zeister jongens Ruben en Julian. De zogenoemde combat trackers nemen vanaf woensdagmiddag in enkele dagen tijd telkens andere gebieden nog eens scherp onder de loep.

Dat heeft de woordvoerder van het Utrechtse rechercheteam woensdag gezegd. Aanleiding voor de nieuwe zoekacties is de grote hoeveelheid tips die de politie uit dat gebied binnenkrijgt. Sinds een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond zijn zeker 300 nieuwe tips binnengekomen. De meeste hebben betrekking op de laatste uren van het leven van de vader, die vorige week dinsdagmorgen om 8 uur dood in recreatiegebied het Doornse Gat werd gevonden.

De mariniers zochten vorige week al in de bossen bij Doorn. Burgerzoekers hebben ook al meermalen in de bossen tussen Rhenen en Doorn aan weerszijden van de provinciale weg N225 gespeurd. Maar volgens de politiewoordvoerder is er 'nog een heel groot gebied' waar nog helemaal niet is gezocht. 'En we willen echt alles bekeken hebben', zei hij.

Bron: AD

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #17 Gepost op: mei 15, 2013, 16:42:09 »

* mei 15, 2013, 13:08:34
#16


Moeder broertjes wijst zoekplekken in Zeist aan

De moeder van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist heeft plekken in en rond haar woonplaats aangewezen, waar burgerzoekploegen woensdagavond gaan zoeken naar sporen van de kinderen. Het gaat om gebieden met wat speeltuintjes en waterpartijen waar het gezin graag en vaak kwam.

Dat heeft brandweervrijwilliger Jorn Klaver, een collega van de moeder, woensdag gezegd. De politie heeft het idee dat de 38-jarige vader van de kinderen vorige maandag een 'afscheidsrit' door Nederland heeft gemaakt voor hij zichzelf van het leven beroofde. Daarom lijkt het volgens Klaver een goed plan om ook op voor hem bekende plaatsen rond de woonplaats van de jongens te zoeken.

Bron: AD

Gelogd


* mei 15, 2013, 11:42:39
#15
Nieuwe inzichten vermiste broertjes door belangrijke tips

Sommige tips die sinds dinsdagavond zijn binnengekomen over de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist zijn zo belangrijk dat rechercheurs er direct mee aan de slag zijn gegaan.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond zijn vele honderden tips binnengekomen. Volgens een woordvoerder hebben de telefoons tot diep in de nacht roodgloeiend gestaan.

Het politieteam dat onderzoek doet naar de vermissing van de jongens van 7 en 9 is sinds dinsdagavond laat volop aan de slag met de stroom tips.

Sommige tips hebben nieuwe inzichten opgeleverd, maar van de vermiste jongens is nog geen spoor gevonden. Er is veel extra mankracht opgeroepen om woensdag ''de enorme bulk aan informatie'' door te spitten.

Kleding
De 38-jarige vader van de kinderen pleegde vorige week dinsdagochtend zelfmoord in de Doornse bossen. De politie toonde op televisie de kleding die de man tijdens de laatste dag van zijn leven heeft gedragen.

Hij is toen met zijn zoontjes gereden van Vleuten, waar hij woonde, naar Zuid-Limburg. Daar zijn de kinderen op camerabeelden uit Neerbeek maandagavond voor het laatst met zekerheid in leven gezien.

[b'Afscheidsrit'][/b]
De politie is er inmiddels wel vrij zeker van dat de vader de laatste dag en nacht van zijn leven heeft voorbereid. De politie denkt dat de man vorige week maandag met zijn kinderen op de achterbank een soort "afscheidsrit langs voor hem belangrijke plekken'' heeft gemaakt.

Een belangrijke aanwijzing voor voorbereidende handelingen was volgens een woordvoerder van het rechercheteam de zeer recente ontdekking dat de Vleutenaar nooit contant geld op zak had, maar maandag ineens geld heeft gepind.

"En daarvan is onderweg een flink bedrag uitgegeven. Misschien kocht hij die dag de sleepkabel en de spanband die bij zijn lichaam zijn gevonden. Zeker is in elk geval dat hij heeft willen voorkomen dat hij een pinspoor achter zou laten", meent de politie.

Ook maakte de politie dinsdag bekend dat op de computer van de man een afscheidsbrief is gevonden, die hij vorige week maandagmiddag heeft geschreven. Daarin wordt echter niet gerept over de jongens.

[]Invullen[/b]
Veel tips die de politie heeft ontvangen helpen volgens de woordvoerder om beter in te vullen hoe de rit tussen Vleuten, Zuid-Limburg en terug naar Doorn is verlopen.

Vermoedelijk heeft de man onderweg dus iets gekocht, maar er had zich woensdagochtend nog niemand gemeld die daar iets van weet. Ook is de automobilist nog niet gevonden die rond 2 uur 's nachts op de Rijksstraatweg in Leersum achter de auto van de vader heeft gereden.

Nu.nl


Gelogd


* mei 14, 2013, 23:29:22
#14
Veel tips over vermiste broertjes


De politie heeft dinsdagavond een grote hoeveelheid tips ontvangen over de vermissing van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist.

Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht 'liep het storm', aldus een woordvoerder van de politie. Over aantallen kon ze nog niet direct iets zeggen.

In het televisieprogramma werd iedereen die iets weet over de verdwijning gevraagd zich bij de politie te melden. De politie zoekt onder meer naar mensen die de jongens met hun vader hebben gezien of op een andere manier contact met hen hebben gehad. Niet alleen op de weg maar ook op plaatsen waar ze tijdens hun rit vorige week maandagavond zijn uitgestapt.

Niet gevonden

Diverse zoektochten in de afgelopen week leverden tot dusver niets op. Burgers zochten dinsdagavond in de buurt van Leersum, maar ook daar werden Ruben en Julian niet gevonden.

De politie maakte eerder dinsdag bekend dat de vader van de broertjes een afscheidsbrief heeft achtergelaten. In de brief wordt echter niet gerept over de jongens van 7 en 9 jaar. De politie gaat uit van een voorbereide actie van de vader.

Bron:Nu.nl
Gelogd


* mei 14, 2013, 20:09:34
#13
Deel gepind geld van vader jongens verdwenen

De 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist heeft vorige week maandagmiddag in zijn woonplaats Vleuten geld gepind. Toen de politie zijn levenloze lichaam dinsdagochtend in de bossen bij Doorn aantrof, had de man nog maar een klein deel van het gepinde geld bij zich.

De politie denkt daarom dat de vader onderweg tijdens de rit van Vleuten naar Zuid-Limburg en terug naar Doorn iets heeft gekocht. Mogelijk heeft hij ook, al dan niet met zijn zoons, iets gegeten of gedronken, aldus een woordvoerder dinsdagavond op televisie. 'We denken dat hij een afscheidsrit heeft gemaakt en onderweg plaatsen heeft bezocht die iets voor hem betekenden. Zo reed hij door de straat in Neerbeek waar zijn ex-vriendin woonde. Misschien is hij ook in Zeist geweest.'

Het was volgens de politie ongewoon voor de man dat hij veel contact geld op zak had.

Het is ook niet niet duidelijk wat de vader en de jongens maandag overdag hebben gedaan. De vader haalde zijn kinderen om half 10 op bij hun moeder. Rond half 5 heeft hij die dag op zijn computer in zijn woning in Vleuten een afscheidsbrief geschreven, waarin niets over de kinderen stond. De politie denkt dat er overdag misschien dingen zijn gebeurd die meer kunnen vertellen over wat de man van plan was.

Bron: AD.

Gelogd


* mei 14, 2013, 17:50:48
#12
Politie vindt afscheidsbrief op computer vader

De 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian, Jeroen Denis, heeft vorige week maandagmiddag een afscheidsbrief geschreven op zijn computer in zijn woning in Vleuten. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Wat de vader in zijn afscheidsbrief heeft geschreven, wil de politie nog niet zeggen.

Motel
De man belde maandagavond rond half 11 naar zijn huidige partner om te vertellen dat hij met zijn kinderen was aangekomen in een motel in Zuid-Limburg. In werkelijkheid was hij op dat moment nog in Neerbeek.

Bekend is dat de man dinsdagochtend vroeg zelfmoord pleegde in de bossen van het recreatiegebied het Doornse Gat. Zijn auto stond er in de buurt. Van de kinderen ontbreekt nog steeds elk spoor.

Exacte route
De politie meldt verder dat het nog steeds op zoek is naar informatie over de exacte route die de vader afgelegd heeft en de tijdstippen waarop de twee jongens nog aanwezig waren bij hem.

De vader is maandag rond kwart over 8 's avonds met zijn kinderen uit Vleuten vertrokken richting Zuid-Limburg. Uit camerabeelden en gegevens van zijn mobiele telefoon heeft de politie kunnen achterhalen dat hij via Beesd in Gelderland, Best in Brabant en Weert in Limburg naar Neerbeek is gereden.

Daar tankte hij om kwart over 10 en pinde daarna geld. Hij is om 22.26 uur nog in de Fattenbergstraat in Neerbeek gezien.

Volgens de politie is de man vanuit Zuid-Limburg via de snelweg A73 weer in noordelijke richting gereden. Kort na middernacht is vermoedelijk zijn auto op een parkeerplaats langs die route bij Venray gezien. De auto is zeker gezien om 01.42 uur op de Rijnbrug tussen Kesteren en Rhenen. Even later, om 01.56 uur lijkt de Vleutenaar zijn auto te keren op de Rijksstraatweg in Leersum. Op dat moment rijdt een andere auto voorbij en de politie is op zoek naar de bestuurder van die wagen.

Pas om kwart over 4 dinsdagochtend pikt een zendmast weer een mobiel telefoonsignaal van de vader op in de buurt van het Doornse Gat. Of hij toen ook heeft gebeld, is niet bekend. De politie houdt er rekening mee dat de vader zijn gsm expres enige tijd heeft uitgeschakeld om niet traceerbaar te zijn, zei een woordvoerder eerder.

Twee voorwerpen
De politie zoekt ook naar informatie over twee voorwerpen die gevonden zijn bij het lichaam van de vader. Bij het vinden van de vader op dinsdag in het Doornse Gat werd een deel van een sleepkabel en een spanband aangetroffen. Onbekend is waar en wanneer de vader deze aangeschaft heeft.

Daarnaast is een paar schoenen van de vader verdwenen, wandelschoenen van het merk Columbia (maat 45 1/3). Ook hiernaar is de politie op zoek.

Bron:AD

Gelogd


* mei 14, 2013, 15:59:18
#11
Politie sprak ex-vriendin vader vorige week

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist, heeft vorige week ook gesproken met de ex-vriendin van de 38-jarige vader. Deze vrouw woont in Zuid-Limburg in de omgeving waar de vader met zijn kinderen voor het laatst op camerabeelden is gezien.

De politie ontkent dat dinsdag opnieuw met haar is gesproken of dat in haar woning is gezocht. 'We hebben vorige week even bij haar binnen gekeken, niets gevonden en dat was dat', aldus de zegsman van de politie.

De wandelschoenen, het stuk sleepkabel en de spanband van de vader waren dinsdag nog niet opgedoken volgens de politie. Evenmin zijn ondertussen nieuwe beelden gevonden van de twee broertjes in de auto van hun vader. Het meest recente beeld van het tweetal dateert van vorige week maandagavond om kwart over 10 bij een pompstation in Neerbeek. Het lichaam van de vader is de volgende ochtend om 8 uur aangetroffen in de bossen bij Doorn.

AD.

Gelogd


* mei 14, 2013, 09:32:17
#10


Burgers zoeken opnieuw bij Leersum

De vrijwilligersgroep die al sinds eind vorige week dagelijks de Utrechtse bossen afspeurt naar sporen van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist, trekt dinsdagavond opnieuw door het bos bij Leersum. Organisatrice Wanda van den Bovenkamp heeft een oproep voor zoekers gedaan op haar facebookpagina.

De organisatoren van de zoekacties zijn grotendeels collega's van de moeder van de Zeister broertjes, die bij de vrijwillige brandweer in Zeist werkt. Bij Leersum is vorige week ook al gezocht. Woensdagavond wil een andere groep zoekers voor het eerst rondom Zeist gaan speuren.

De particuliere zoektochten trekken telkens vele tientallen vrijwilligers uit het hele land, maar bleven tot nu toe allemaal zonder resultaat. De politie begrijpt dat mensen in dit drama in actie willen komen, zegt een woordvoerder. Maar hij waarschuwt dat de politie zelf een gebied grondig zou gaan uitkammen, zodra er enige aanwijzing zou zijn dat daar mogelijk iets van de broertjes te vinden was.

Bron: AD

Gelogd


* mei 14, 2013, 09:16:03
#9
Vermissing broertjes in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de vermissing van de twee broertjes Ruben en Julian. Dat liet een woordvoerder van de politie weten.

Nadat maandag een zoekactie bij een visvijver in het Limburgse Geulle vruchteloos bleek, richt de politie zich op de vele tips en het beeldmateriaal dat is binnengekomen.

Nog altijd worden er uren aan beeldmateriaal door mensen aangeleverd. Dat wordt door de politie bekeken, op zoek naar de auto van de vader en een teken dat de broertjes in die auto zitten.

De jongens (7 en 9) uit Zeist zijn vorige week op maandagavond voor het laatst gezien. Daarna ontbreekt ieder spoor van ze. De vader werd vorige week dinsdag dood gevonden in Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Leersum
De vrijwilligersgroep die al sinds eind vorige week dagelijks de Utrechtse bossen afspeurt naar sporen, trekt dinsdagavond opnieuw door het bos bij Leersum. Organisatrice Wanda van den Bovenkamp heeft een oproep voor zoekers gedaan op haar facebookpagina.

De organisatoren van de zoekacties zijn grotendeels collega's van de moeder van de Zeister broertjes, die bij de vrijwillige brandweer in Zeist werkt. Bij Leersum is vorige week ook al gezocht. Woensdagavond wil een andere groep zoekers voor het eerst rondom Zeist gaan speuren.

Bron: Nu.nl

Gelogd


* mei 13, 2013, 22:07:41
#8


'Broertjes waren maandag nog bij Doornse Gat'

update De vermiste broertjes Ruben en Julian zijn vorige week maandag nog met hun vader bij het Doornse Gat gezien. Dat melden diverse getuigen aan RTV Utrecht. De volgende morgen pleegde hun vader daar zelfmoord.

Een man die er vaak zijn hond uitlaat zegt 'voor honderd procent zeker te weten dat het de broertjes waren.' Ze zouden volgens hem samen met hun vader het bos in zijn gelopen. 'Ze hadden een bal bij zich, maar speelden er niet mee, zegt de man. Het viel de getuige op dat de jongens zwijgend op een boomstam zaten. Hun vader zou onrustig heen en weer hebben gelopen.

Een andere getuige heeft van familieleden van de jongens gehoord dat Ruben en Julian inderdaad een groot deel van de dag met hun vader in Doorn hebben doorgebracht. De politie zegt desgevraagd dat deze verklaringen in het onderzoek worden meegenomen.

Bron: AD

Gelogd


* mei 13, 2013, 18:04:22
#7
Politie vraagt Belgische deskundige om advies

Het politieteam dat met man en macht zoekt naar de vermiste broertjes uit Zeist, heeft vanmiddag hoofdcommissaris Alain Remue, leider van de Belgische Cel Vermiste Personen, om advies gevraagd. De Cel Vermiste Personen is een onderdeel van de federale politie en opgericht na de geruchtmakende zaak-Dutroux.

Remue is volgens een woordvoerder van de politie in Utrecht zeer deskundig op het gebied van de vermissing van kinderen. Zijn groep was onder meer betrokken bij de verdwijning van de Britse Madeleine McCann. Remue schreef in 2010 het boek Zeg nooit nooit! Dat is het motto van de cel en houdt in dat elke hypothese onderzocht moet worden.

Bron:AD

Gelogd


* mei 13, 2013, 17:09:39
#6


'Verdwijning broertjes is goed voorbereid'

'De vader van de vermiste broers Julian en Ruben heeft zeer waarschijnlijk voorbereidende handelingen gepleegd voorafgaand aan zijn zelfmoord en de verdwijning van zijn twee zoons nu precies een week geleden.'

Dat zei de Utrechtse politiewoordvoerder Bernard Jens maandag in de microfoon van het RTL nieuws. Volgens Jens 'blijkt uit het onderzoek dat er bepaalde voorbereidingshandelingen zijn gepleegd. Wij denken dat er een grote mate van zekerheid zit in het feit dat hij één en ander van tevoren heeft bedacht.'

Ook vandaag is op diverse plaatsen in Nederland, waaronder in Doorn en Geulle, gezocht naar de broertjes, tot op heden nog zonder resultaat.

Tips

Volgens de NOS heeft de politie meer dan duizend tips binnengekregen over de vermiste broertjes. De politie is nog bezig met het bekijken van alle tips en zegt wel dat er bruikbaar materiaal tussen zit.

Bron: AD
« Laatst bewerkt op: mei 13, 2013, 17:12:16 door AWBelt »

Gelogd


* mei 13, 2013, 11:27:50
#5
Amateurspeurders speculeren er lustig op los

In de zoektocht naar de twee vermiste broertjes Julian en Ruben gingen al honderden vrijwilligers het bos in om de politie te helpen, maar het blijft niet enkel bij zoeken in het bos. Ook op sociale media en internetsites proberen honderden amateurrechercheurs hun steentje bij te dragen aan het onderzoek.

Een oproep op de facebookpagina van het burgerinitiatief dat zoekt in de buurt van Doorn oogstte al meer dan 200 reacties van burgers met advies voor de politie. Wanda van de Bovenkamp, die de facebookpagina beheert riep op om tips en gedachten over de zaak te delen op de pagina. 'Beste allemaal, heeft u een tip of gedachte plaats hem dan hieronder. Geen discussies, maar echt alleen concrete tips! Dan leest de politie ze mee,' staat er te lezen.

Alhoewel er dus veel gehoor aan de oproep wordt gegeven blijft het speculeren. Zo hebben mensen die reageren ideeën over mogelijke zoekplaatsen en vragen ze zich af of de vader van de jongens geen afscheidsbrief heeft achtergelaten voor hij zelfmoord pleegde.

Maar niet alleen op Facebook is er een levendige discussie over het lot van de twee jongetjes uit Zeist. Op het blog Hilfiger reads the news zijn ook tientallen reacties te lezen. Net als op de facebookpagina vragen velen zich af of er een afscheidsbrief is en waarom het signaal van de mobiele telefoon van de vader een tijd onderbroken was in de nacht van maandag op dinsdag. En hoe het komt dat Jeroen Denis over een rit van ongeveer anderhalf uur, van Beek naar Doorn, drie uur heeft gedaan.

Steun

Naast alle tips en adviezen die op internet circuleren worden ook facebookpagina's opgericht waar iedereen zijn of haar steun kan betuigen aan de moeder van de jongetjes. De pagina Steun de moeder van Ruben en Julian heeft bijvoorbeeld in korte tijd al ruim 6800 leden verzameld. En op de in de haast opgerichte website Julian-ruben-vermist stroomt het gastenboek vol met steunbetuigingen aan de moeder van de twee.

Bron: AD

Gelogd


* mei 13, 2013, 11:16:27
#4


Zoekactie op visvijver begonnen

GEULLE -
De zoekactie naar de vermiste broertjes Ruben en Julian in het Limburgse Geulle is begonnen. Eigenlijk zou de actie al om 9 uur maandagochtend van start gaan, maar omdat de benodigde sonarapparatuur in de file stond, ging er pas rond half 11 een bootje het water op.


Dat bootje, met twee mannen, een vrouw, een laptop en de sonarapparatuur, speurt in de visvijver naar de vermiste broertjes uit Zeist. Zondag werd de omgeving van de vijver al uitgekamd, nadat de politie „nieuwe informatie“ had gekregen en daarin genoeg reden zag om te gaan zoeken.

De jongens (7 en 9) zijn een week geleden op maandagavond voor het laatst gezien. Daarna ontbreekt ieder spoor van ze. Hun vader werd dinsdagochtend dood gevonden in Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Bron: Telegraaf

Gelogd


* mei 13, 2013, 10:32:26
#3
Politie nog op volle kracht in broertjeszaak

De politie is maandag opnieuw met vele tientallen agenten aan de slag gegaan om de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist terug te vinden. Er komen volgens een woordvoerder voortdurend nieuwe particuliere camerabeelden en tips binnen, maar nog steeds is volstrekt onduidelijk wat er is gebeurd tussen het Zuid-Limburgse Neerbeek en de Rijnbrug in Rhenen.

'We hebben van de heenweg die de vader heeft gereden vanaf Vleuten naar Zuid-Limburg voldoende gegevens om zeker te weten welke route hij heeft genomen. Maar van de tijd en de route tussen maandagavond 22.15 uur in Neerbeek en dinsdagmorgen 1.40 uur in Rhenen ontbreekt elk spoor', aldus de zegsman van de politie.

AD.

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #3 Gepost op: mei 13, 2013, 10:32:26 »