Nowlive.eu

Registreren
 

Vermissingszaak Ruben en Julian
gelezen 33604 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 23, 2013, 15:13:14
#77
Doodsoorzaak Ruben en Julian nog niet achterhaald

Wetenschappers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn nog druk aan het speuren naar de doodsoorzaak van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. De jongens werden in mei van dit jaar om het leven gebracht door hun vader, die daarna de hand aan zichzelf sloeg. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, is nog niet afgerond, aldus een woordvoerder van de politie maandag.


Nadat het lichaam van de vader was gevonden in een bosgebied bij Doorn, waren de jongens nog bijna twee weken zoek. Hun lichamen bleken verstopt te zijn in een duiker in een sloot bij het Utrechtse dorp Cothen. Omdat de stoffelijke overschotten zo lang in het water hebben gelegen, is het forensisch onderzoek heel moeilijk, zegt de politie.

Na de dood van de jongens is de naar hen vernoemde stichting RuJu opgericht, die opkomt voor de belangen van alle kinderen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. RuJu organiseert morgenavond een benefietvoetbalwedstrijd in Zeist. Op het veld van VV Jonathan, waar een van de broertjes voetbalde, speelt Lucky Ajax tegen het RTL Sterrenteam. Bert van Marwijk coacht het team van de RTL-sterren, waarin onder andere Mark van Bommel speelt. Een eerder aangekondigd galaconcert op 6 oktober is verschoven naar het voorjaar van 2014.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #77 Gepost op: september 23, 2013, 15:13:14 »

* mei 27, 2013, 19:44:52
#76

De lichamen van de omgebrachte broertjes Ruben (9) en Julian (7) worden in een legervoertuig naar de begraafplaats in hun woonplaats gebracht.

Ruben en Julian in besloten kring begraven in Zeist

update Op de Nieuwe Begraafplaats in Zeist is maandagmiddag de uitvaartplechtigheid voor de omgebrachte broertjes Ruben (9) en Julian (7) gehouden. Zo'n 200 genodigden, onder wie de burgemeester van Zeist, Koos Janssen, waren bijeen in de aula.

Klasgenootjes van Julian uit groep 4 en van Ruben uit groep 6 waren naar de begrafenis gekomen met één volwassene bij zich: vader, moeder, een ander familielid of voogd. Tijdens de plechtigheid werden enkele toespraken gehouden. Na afloop werden de beide jongens in blankhouten kisten naar hun laatste rustplaats gebracht.

Ruben en Julian zijn zo goed als zeker om het leven gebracht door hun vader, een 38-jarige man uit Vleuten. Hij pleegde op 7 mei zelfmoord in de bossen bij Doorn. Een dag ervoor had hij zijn zoons opgehaald bij hun moeder. De ouders waren gescheiden.

Op en rond het kerkhof aan de Woudenbergseweg in Zeist gold maandag een verbod op filmen en fotograferen. Er was nauwelijks publiek naar de begraafplaats gekomen. De gemeente, die betrokken was bij de uitvaart, had van tevoren ook niets bekendgemaakt over de plechtigheid.

Medeleven

Koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte hebben in een brief aan de moeder van de omgebrachte jongens Ruben en Julian hun medeleven betuigd. Dat heeft de familie maandag na afloop van de begrafenis laten weten.

De brief aan moeder Iris werd vorige week al verstuurd, mede namens enkele ministers uit het kabinet en de commissaris van de Koning in Utrecht, Roel Robbertsen. In een reactie laat de familie weten dat 'de persoonlijke betrokkenheid als zeer prettig wordt ervaren'.

Bron: AD

Gelogd


* mei 26, 2013, 09:54:24
#75


Kaarsjes ter nagedachtenis van Ruben en Julian

Mensen die de familie van de dode broertjes Ruben en Julian uit Zeist willen steunen, kunnen zondag tussen 19 en 20 uur een kaarsje voor hun raam zetten. Dat verzoek deed de familie donderdag, toen er al veel bloemen en kaarten waren binnengekomen.

Een van de jongens hield zich erg bezig met milieu en duurzaamheid en zou dat om die reden niet gewild hebben. Daardoor ging ook het plan van burgemeester Koos Janssen van Zeist voor het oplaten van wensballonnen niet door.

Ruben en Julian werden zondagmiddag door een toevallige passant gevonden in een sloot in een landelijk gebied in Cothen bij Wijk bij Duurstede. De lichamen lagen bij een zogenoemde duiker, een afwateringsbuis onder het wegdek.

De broertjes zijn naar alle waarschijnlijkheid omgebracht door hun vader, die zelfmoord pleegde. Nadat zijn lichaam in het recreatiegebied het Doornse Gat werd aangetroffen, startte een grote zoekactie naar de kinderen.

Bron: AD

Gelogd


* mei 23, 2013, 16:25:27
#74
Politie analyseert nieuwe beelden vindplaats broertjes

De politie heeft nieuwe camerabeelden uit de omgeving van de vindplaats van de broertjes Ruben en Julian geanalyseerd, waarop mogelijk de auto van de vader te zien is.

Dat meldt de politie donderdag. Op de beelden van een particulier uit de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei is te zien dat een voertuig twee keer stopt bij de duiker in Cothen waarin de jongens gevonden zijn.

Het is niet zeker dat het om de auto van de vader van de broertjes gaat en er is geen persoon zichtbaar. Maar de politie stelt dat op de beelden van die nacht geen andere voertuigen te zien zijn.

Bovendien "passen de tijdstippen in de tijdlijn van de route die de vader afgelegd heeft".

Gestopt
De politie meldt dat op de beelden is te zien is dat om 2.37 uur een auto stopte bij de plaats waar de jongens gevonden zijn. Na twaalf minuten reed de auto weg in de richting van 't Goy over de Kanaaldijk-Noord.

De auto is om 3.01 uur weer bij de duiker gezien en om 3.12 uur reed de auto verder in de richting van Cothen.

Om 3.15 uur is een auto door een bewakingscamera geregistreerd voorbij de Hoeksedijk-Wijkersloot. De politie vermoedt dat dit de auto van de vader is.

Geen sporen
De politie probeert er achter te komen wat er precies gebeurd is en is bezig met sporenonderzoek rond de vindplaats. Bij baggerwerkzaamheden afgelopen dinsdag zijn geen sporen gevonden.

Ruben en Julian zijn hoogstwaarschijnlijk door hun 38-jarige vader uit Vleuten om het leven gebracht, maar de doodsoorzaak van de kinderen is nog niet vastgesteld.

Nu.nl

Gelogd


* mei 23, 2013, 09:49:49
#73
Wijk heeft begrip voor verdriet opa en oma

Bij de ouders van Jeroen Denis, de opa en oma van de broertjes Ruben en Julian, overheersen onbegrip en ongeloof, zo laat burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede weten. Hij heeft ze een bezoek gebracht.

Eerder had hij telefonisch al contact. Poppens: 'Zij hebben drie dierbaren verloren. Hun zoon en hun twee kleinzoontjes. Wat hun verdriet complex maakt, is dat ze natuurlijk treuren om de zelfgekozen dood van hun zoon en tegelijkertijd part noch deel hebben aan wat hij zeer waarschijnlijk heeft gedaan.'

In Wijk bij Duurstede wonen meer familieleden en veel vrienden van Denis. Hij groeide er op, voetbalde er bij CDW. Eerst in de jeugdelftallen, later in de hoofdmacht van CDW en van SVL in Langbroek. Ook werkte hij als fysiotherapeut in Wijk. Volgens de burgemeester heeft de Wijkse gemeenschap veel begrip voor het verdriet van de familie van de vader. Burgemeester Koos Jansen van Zeist heeft de ouders vanmorgen gebeld. Poppens heeft zelf een bericht aan moeder Iris gestuurd om ook de betrokkenheid van Wijk bij Duurstede bij haar verdriet te tonen.

Bron: AD

Gelogd


* mei 22, 2013, 10:54:24
#72


Familie begraaft broertjes in besloten kring

ZEIST -
De familie van de broertjes Ruben (9) en Julian (7) wil de kinderen in besloten kring begraven. Wanneer de uitvaart plaatsheeft, was woensdag nog niet bekend, aldus een woordvoerster van de gemeente Zeist.


De familie hoopt dat iedereen hen de kans geeft om ,,in alle rust en stilte'' afscheid te nemen van de jongens, die zondag dood werden gevonden in een duiker in een sloot in Cothen. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk door hun 38-jarige vader uit Vleuten om het leven gebracht, maar de doodsoorzaak van de kinderen is nog niet vastgesteld. De lichamen van de jongens zijn dinsdagmiddag vrijgegeven aan de familie.

Bij de gemeente stromen ook de verzoeken binnen van mensen die de moeder en haar familie een kaartje willen sturen. Dat kan via zeist@zeist.nl of via het gewone postadres. De gemeente zorgt ervoor dat alle steunbetuigingen op de juiste plek terechtkomen. Burgemeester Koos Janssen van Zeist heeft dagelijks contact met de moeder.

Bron: Telegraaf.

Gelogd


* mei 21, 2013, 18:26:25
#71
Lichamen broertjes vrijgegeven aan familie

Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft dinsdag met 100 procent zekerheid vastgesteld dat de zondag gevonden lichamen van de broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist zijn. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek.

De forensisch onderzoekers hebben de uitslag meegedeeld aan de familie van de kinderen en de lichamen vrijgegeven. Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de kinderen zal nog meer tijd in beslag nemen, aldus de politie.

Er is nog niets bekend over het afscheid van beide kinderen, die hoogstwaarschijnlijk door hun 38-jarige vader om het leven zijn gebracht. Moeder Iris en de familie hebben dinsdag via de gemeente Zeist laten weten dat ze geen prijs stellen op een stille tocht of iets dergelijks. De familie stelt voor dat mensen die daar behoefte aan hebben, zondagavond tussen 7 en 8 uur een kaarsje aansteken en dat voor hun raam zetten.

Bron: AD

Gelogd


* mei 21, 2013, 14:47:03
#70


Meer dan 40.000 condoleances Ruben en Julian

update Meer dan 40.000 mensen hebben sinds zondag een boodschap achtergelaten in het online-condoleanceregister voor de gedode broertjes Ruben en Julian. De teller op condoleance.nl stond maandag aan het eind van de middag nog op ruim 31.000 mensen.

'Het verliezen van een kind is de grootste pijn die een mens kan treffen, maar op deze gruwelijke wijze twee kinderen verliezen is ondraaglijk', schreef één van de bezoekers. Ook vanuit het buitenland delen mensen hun gevoelens.

Op condoleanceregister.nl zijn sinds zondag ongeveer 7500 berichten geplaatst. Mensen uiten hun verdriet ook op de site mensenlinq.nl, waar tien regionale kranten hun rouwadvertenties plaatsen. Het bericht over de dood van Ruben en Julian heeft daar meer dan 700 reacties gekregen.

Condoleanceregister vader
Ook de familie van de 38-jarige vader van de broertjes Ruben en Julian ontvangt via een condoleanceregister op internet honderden rouwbetuigingen. De vader maakte op 7 mei een eind aan zijn leven, nadat hij zeer waarschijnlijk zijn beide kinderen had gedood en hen verstopte in een duiker onder de weg.

Op de condoleancesite staan al een kleine 900 reacties. Veruit de meeste ondertekenaars leven mee met zijn ouders, broer en zus die 'door een verschrikkelijke tijd gaan'. De beheerder van de site heeft opgeroepen om er geen 'haatsite' van te maken. 'Dit platform is niet bedoeld voor discussie en ongepaste reacties.'

Bron: Telegraaf.

Gelogd


* mei 21, 2013, 14:39:38
#69


Gebied Cothen weer afgezet

COTHEN -
Het gebied in Cothen waar de lichamen van de broertjes Ruben en Julian zijn gevonden, is opnieuw afgezet.


De politie laat dinsdagmiddag de sloot langs de Hoeksesteeg verder uitbaggeren. Bij een duiker in die sloot op de hoek met de Kanaaldijk-Noord zijn zondag de lichamen van Ruben en Julian gevonden.

Het rechercheteam wil volgens een woordvoerder weten of er nog spullen in de modder op de bodem van de sloot liggen. Een aantal voorwerpen waarnaar de politie al weken op zoek is, is nog niet teruggevonden.

Gisteravond werd het sporenonderzoek afgerond. Op de plek zijn door diverse mensen al bloemen neergelegd.

Bron: Telegraaf.

Gelogd


* mei 21, 2013, 10:11:20
#68
Ook honderden condoleances voor familie vader

Ook de familie van de 38-jarige vader van de broertjes Ruben en Julian ontvangt via een condoleanceregister op internet honderden rouwbetuigingen. De vader maakte op 7 mei een eind aan zijn leven, nadat hij zeer waarschijnlijk zijn beide kinderen had gedood en hen verstopte in een duiker onder de weg.

Dinsdagochtend is er een besloten bijeenkomst voor leerlingen en ouders op de Kerckeboschschool na de vondst van de lichamen van de jongens zondag. Bij de bijeenkomst zijn ook hulpverleners aanwezig.

Condoleanceregister
Burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede heeft dinsdagmorgen als eerste het condoleanceregister voor de broertjes Ruben en Julian uit Zeist getekend. De kinderen werden zondagmiddag gevonden in een sloot in Cothen, een dorp in zijn gemeente.

Het gemeentehuis is dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend voor het tekenen van het register en op woensdag tot 19 uur.

De vader, die zijn zoons hoogstwaarschijnlijk heeft gedood, is opgegroeid in Wijk bij Duurstede. Veel familie en vrienden van hem wonen in de gemeente.

Bron: AD

Gelogd


* mei 21, 2013, 08:51:24
#67


Man vangt kikkervisjes en vindt lichamen broertjes

Als hij rond half drie vooroverbuigt en een emmertje water pakt, ziet hij bij een duiker van de Hoeksedijk een paar voeten en een spijkerbroek. De vader kan zijn ogen niet geloven.

Hij houdt de auto van Frank Popelier en Anita Terstall staande die toevallig langsrijdt. 'We waren op weg naar het mooie weer in Amerongen, maar de navigatie stuurde ons eigenlijk verkeerd toen we deze man zagen zwaaien. Hij vroeg ons of we ook eens in het water wilden kijken. Hij was zich rot geschrokken,' zegt Frank Popelier tegen het AD.

Onwerkelijk
Wat ze zien, is ook voor het stel uit Badhoevedorp onwerkelijk. Voor hun neus ligt inderdaad een mens in het donkere water. 'Maar ik dacht eigenlijk eerst dat het om een volwassene ging. Een dronken man die daar het water in was gelopen of zo.'

Popelier en Terstall bellen direct de politie en gaan naar een terras in Amerongen om bij te komen. Als in de loop van de avond naar buiten komt dat er niet één, maar twee lichamen zijn gevonden op de plek waar zij waren, wordt hen ineens heel veel duidelijk. 'Dan komt het pas echt keihard binnen. Wij hebben die kinderen natuurlijk ook elke dag op het nieuws gezien. Ineens heb je een beeld bij wat we daar zeer waarschijnlijk in de sloot hadden gevonden.'

Onderzoek

De politie is dan al uren bezig met forensisch onderzoek op het
afgelegen landweggetje, vlak bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij een witte tent zoeken ze minutieus naar sporen om zo goed mogelijk een reconstructie te kunnen maken van wat hier gebeurd moet zijn. Dat het om de twee vermiste jongens Ruben en Julian gaat, is dan nog niet officieel bevestigd.

Omstanders die onthutst naar het afzetlint komen, houden er ernstig rekening mee. Remco van Meenen is een van hen. Hij heeft net bijna 6 uur onafgebroken gezocht in de bossen als de politie de zoekactie afblaast. 'Ze zeiden dat dit was vanwege het weer. Maar toen ik dit hoorde, wist ik wel beter. Met trillende handen aan het stuur ben ik hiernaartoe gereden. Je hoopt dat ze zijn gevonden, maar toch ook weer niet op deze manier.'

Bron: AD

Gelogd


* mei 21, 2013, 08:39:39
#66
'Vader wilde horror voor zijn ex zo groot mogelijk maken'

Alles wijst erop dat vader Jeroen Denis wraak wilde nemen op zijn ex-partner. De moorden en zelfmoord waren zeer goed voorbereid. Dat zegt Alain Remue van de Belgische Cel Vermiste Personen, nauw betrokken bij het onderzoek naar Ruben en Julian.

Zo kocht vader Denis in een bouwzaak in Vleuten spanbanden, een zaklamp en een sleepkabel. Ook legde hij de avond voor de moorden met de kinderen een route af die bij de politie alleen maar tot verwarring kon leiden en de zoektocht ernstig zou bemoeilijken. Zo reed hij van Midden-Nederland naar de Belgische grens en terug.

'De kinderen konden dus overal zijn. Onbegonnen zoekwerk,' zegt Remue tegen het AD. 'De precieze details moeten nog worden uitgezocht, maar we kunnen er nu toch wel van uitgaan dat hij de kinderen in het holst van de nacht heeft vermoord en ze daarna heeft verstopt in die duiker.'

Horror
Hoe de kinderen om het leven zijn gekomen, is nog altijd niet duidelijk. 'Maar het was blijkbaar de bedoeling van de vader dat de kinderen niet gevonden zouden worden, zelfs niet met infraroodcamera's, en dat zijn ex in onzekerheid zou blijven leven. Hij wilde de horror voor haar zo groot mogelijk maken. Dieper kun je een moeder niet kwetsen.'

Afscheidsbrief
De recherche vond een afscheidsbrief in de computerbestanden van de vader. Die was gericht aan zijn huidige vriendin Esther. 'Het kan zo niet meer verder. Het is over voor mij. Hier stopt het. Het spijt me voor jou. Je zal met veel vragen achterblijven,' schreef de vader. Remue: 'Zeer onrustwekkend was dat hij in de brief met geen woord repte over zijn twee zoontjes. Alsof ze niet bestonden. Hij vertelde ook niets concreets over zijn zelfmoordplan en zijn motief. Hij liet iedereen in het vage. Zonder dat hij het zelf met zo veel woorden zei, was zijn boodschap: 'Ik ben dood en de rest moeten jullie maar zelf uitzoeken'.'

Kinderbescherming
Dat de liefde die Iris van der Schuit en Jeroen Denis ooit voor elkaar gevoeld moeten hebben in 4 jaar tijd kon omslaan in diepe wrok, is zelfs voor naasten moeilijk te bevatten. Hulpverleners hebben geprobeerd het gebroken gezin te helpen, maar slaagden daar de afgelopen 4 jaar nauwelijks in, blijkt uit een rapport van de Raad voor de Kinderbescherming dat NRC Handelsblad afgelopen weekend publiceerde.

Maar liefst tien hulpinstanties ontfermden zich over de ex-partners en hun kinderen, maar dat zou nauwelijks iets hebben geholpen. Uit het onderzoek van de Raad blijkt dat de ouders na een relatie van 13 jaar in 2009 uit elkaar gingen. Ze deelden de opvoeding, maar hadden nog veel ruzie over de boedelscheiding, alimentatie en zorgafspraken.

'Psychisch geweld'
Al in 2009 stelde het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling vast dat de onenigheden leidden tot 'psychisch geweld' tegen de kinderen. In april 2013 is dit niet veranderd. De jongens worden volgens de Raad zo 'ernstig in hun ontwikkeling bedreigd' dat de kinderrechter wordt verzocht hen voor een jaar onder toezicht te stellen.

De vader zou de kinderen dan nog maar eens per 2 weken zien. Burgemeester Janssen van Zeist zei gisteren dat Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming moeten worden aangesproken op de manier waarop ze het gezin hebben begeleid. De Inspectie Jeugdzorg is inmiddels een onderzoek gestart naar de hulpverlening. Bureau Jeugdzorg Utrecht laat weten dat de tien instanties niet langs elkaar heen werkten, maar erkende dat de hulp niet toereikend was.

Jeugdzorg wil verder niet op de zaak ingaan en wacht het rapport van de inspectie af.

Bron: AD

Gelogd


* mei 20, 2013, 18:21:25
#65
'Geen stille tocht maar wensballonnen voor broertjes'

Heel Nederland rouwt na het nieuws over de tragische dood van de vermiste broertjes Ruben en Julian. De gemeente Zeist en Wijk bij Duurstede leggen morgen condoleanceregisters neer in het gemeentehuis zodat mensen hun medeleven kunnen uiten. Op social media wordt er druk gespeculeerd over het organiseren van een stille tocht voor de broertjes. Burgemeester Janssen van Zeist is daar echter terughoudend over. Vanwege de massaliteit is het volgens hem beter wensballonnen op te laten.

De gemeente Wijk bij Duurstede, vlakbij Cothen waar zondagmiddag de broertjes Ruben en Julian dood zijn gevonden, legt in het gemeentehuis een condoleanceboek neer. Op die manier kunnen de inwoners van de gemeente hun medeleven tonen.Het gemeentehuis is dinsdag vanaf 8.30 uur open, zo is maandag bekendgemaakt. De vader nam de jongens van 9 en 7 jaar twee weken geleden mee, sindsdien is er met man en macht naar de broertjes gezocht. De vader werd begin mei teruggevonden, hij had zelfmoord gepleegd. De vader, een 38-jarige man uit Vleuten, groeide op in Wijk bij Duurstede.

Ook in het gemeentehuis van Zeist ligt er vanaf dinsdagochtend half acht een condoleanceregister. Burgemeester Janssen zal het als eerste tekenen.

Op condoleance.nl komen ook veel steunbetuigingen binnen. Rond 17.00 uur hadden al ruim 31.000 mensen hun medeleven getoond.

Stille tocht

Wat er verder deze week in Zeist, de woonplaats van de jongens, gaat gebeuren, is nog niet bekend. Gemeente, school, kerken en andere vertegenwoordigers van de gemeenschap overleggen daarover.

Op Twitter verschijnen berichten van mensen die een stille tocht willen houden. De gemeente Zeist gaat vandaag en de komende dagen met de familie bespreken wat hun wensen zijn. Ook de voetbalclub waar Ruben lid van was wordt hierbij betrokken. 'We zijn zeer terughoudend bij té massale dingen', vertelt burgemeester Janssen aan RTV Utrecht. De betrokkenheid in heel Nederland is groot. We kunnen niet met heel Nederland het verdriet met elkaar delen op de locatie Zeist. Dat wat zich heeft afgespeeld is daar te omvangrijk voor.'

'Zo kan erover gedacht worden om in heel Nederland op eenzelfde moment het meeleven vorm te geven. Bijvoorbeeld door het oplaten van wensballonnen', oppert burgemeester Janssen op de gemeentelijke website.

Bron: AD

Gelogd


* mei 20, 2013, 18:09:22
#64


'Elke aanwijzing helpt om te weten wat er is gebeurd'

De identificatie van de gisteren gevonden jongens Ruben (9) en Julian (7) zal vandaag nog niet zijn afgerond. Dat zei woordvoerster van de politie Utrecht Ellen de Heer vandaag op Radio 1. 'De identificatie is nog geen feit. Wij denken dat dat nog wat langer zal duren. Wij denken morgen of overmorgen.'

De identificatie wordt bemoeilijkt doordat de jongens waarschijnlijk lange tijd in het water hebben gelegen. 'De lichamen zoals we ze hebben gevonden, maakt identificatie vrij lastig.' Er wordt nu DNA gebruikt om de jongens te kunnen indentificeren, maar dat heeft tijd nodig.

Ondertussen is de politie nog altijd bezig met sporenonderzoek in Cothen, het plaatsje zo'n 10 kilometer van Doorn waar Ruben en Julian gisteren gevonden werden. 'Je weet niet precies waar je naar moet zoeken, maar iedereen aanwijzing die we daar hopen te vinden, kan ons helpen om te weten wat er precies is gebeurd', aldus De Hoog. De politie zegt op dit moment niet zozeer te zoeken naar het motief van de dader, maar meer naar antwoord op de vragen: 'Wat heeft er plaatsgevonden? Hoe zijn ze daar gekomen? En zijn ze daar ook gestorven?'

De politie wil vooral voor de familie precies uitzoeken wat er is gebeurd. In de loop van het onderzoek heeft de politie duizenden tips binnengekregen. Er wordt onderzocht of daar ook nu nog bruikbare tips tussen zitten.

NFI
De lichamen werden zondagmiddag gevonden in een afwateringsbuis in een sloot in een landelijk gebied bij de Utrechtse plaats Cothen. Na het veiligstellen van sporen op en rond de vindplaats zijn de lichamen rond 1.00 uur 's nachts overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Ruben en Julian uit Zeist werden twee weken geleden meegenomen door hun 38-jarige vader. Die pleegde op 7 mei zelfmoord in het recreatiegebied Doornse Gat. Sindsdien is met man en macht naar de jongens gezocht. Aangenomen wordt dat de vader zijn zoons heeft omgebracht.

Op internet stromen de condoleances binnen. Rond 17 uur hadden al meer dan 31.000 mensen hun medeleven laten blijken.

Bron: AD

Gelogd


* mei 20, 2013, 15:25:58
#63


'Heel de klas, heel de school is vol verdriet'

update Op de basisschool in Zeist van de overleden broers Ruben en Julian is morgenochtend een bijeenkomst voor leerlingen en hun ouders. Op de besloten bijeenkomst van de Kerckeboschschool zal worden stilgestaan bij het overlijden van de twee jongens en zullen betrokkenen hun verdriet delen. Op de website van de school is vandaag een bericht geplaatst waarin ondere andere staat dat 'heel de klas vol verdriet is'.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Zeist wordt de bijeenkomst op de school om 10.00 uur gevolgd door een persconferentie op het plein aan de Oranje Nassaulaan 5 in Zeist. Behalve vertegenwoordigers van de christelijke school, zal ook burgemeester Koos Janssen van Zeist het woord voeren.

Op de website van de school staat de volgende tekst:

Ruben en Julian,

Voor de vakantie waren jullie er nog
met jullie jas en jullie muts
en jullie trommeltje met brood,
jullie hadden van die coole schoenen
en we wisten hoe jullie heetten,
hoe jullie praatten, hoe jullie lachten,
welke liedjes jullie konden zingen
en nu zijn jullie zomaar dood.

We begrijpen het niet
dat jullie stemmen en jullie lach
en de klanken van jullie lied
nooit meer bij ons zullen klinken,
zelfs de echo is verdwenen
en jullie spullen liggen te wachten
maar jullie plaats zal openblijven.
Heel de klas is vol verdriet.
Heel de school is vol verdriet.

WE MISSEN JULLIE.

Bron: AD

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #63 Gepost op: mei 20, 2013, 15:25:58 »