Nowlive.eu

Registreren
 

Vermissingszaak Ruben en Julian
gelezen 33611 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* mei 19, 2013, 18:29:56
#47
Biesjoe, ik denk dat hij ze eerst wel met medicijnen heeft bedwelmd en toen verdronken.

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #47 Gepost op: mei 19, 2013, 18:29:56 »

* mei 19, 2013, 17:58:30
#46
ochh...zou het dan toch? de rillingen lopen over me lijf brrr

Gelogd
Friendship is like a glass,handle it with care once itís broken, its hard to repair!!!


* mei 19, 2013, 17:49:14
#45
het zou kunnen dat hij met die mannekes zogenaamd is gaan zwemmen en ze toen onder water geduwd heeft..

Gelogd


* mei 19, 2013, 17:43:23
#44
jeetje Biesjoe  ik  wilde net typen het is zulk mooi weer heb heel veel mensen gezien die fietsen en wandelen dat een toevallige passant iets op zou kunnen  merken.

Gelogd


* mei 19, 2013, 17:36:06
#43
Politie Utrecht: lichamen gevonden bij Cothen

breaking news De politie van Utrecht heeft net bekend gemaakt dat er twee lichamen zijn gevonden in het water bij Wijk bij Duurstede. Het is nog niet bekend of het om de vermiste broertjes Julian en Ruben gaat.

De politie zou de lichamen uit het water hebben gevist bij een grootscheepse zoekactie naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7).

Bron: AD

Gelogd


* mei 19, 2013, 17:33:39
#42
ze hebben 2lichamen gevonden bij cothen in het water ze weten nog niet of het om de 2broertjes gaat

wil de politie niet zeggen ze zij gevonden niet ver van de plek waar de vader gevonden is


« Laatst bewerkt op: mei 19, 2013, 17:36:19 door biesjoe »

Gelogd


* mei 19, 2013, 16:05:09
#41
Ruben en Julian nog niet gevonden, nu F-16 ingezet

update De vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist zijn nog niet gevonden. Wel heeft de politie zondag nieuwe foto's openbaar gemaakt en nieuwe vragen aan het publiek gesteld. Gezocht wordt naar een zaklamp, spanbanden en kleding van de broertjes. Er zit nog steeds beweging in de zaak, aldus een woordvoerder van de politie.

De 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist heeft half april bij een bouwmarkt in Vleuterweide onder andere vier oranje spanbanden en een groene zaklamp gekocht. Eťn spanband is teruggevonden bij zijn lichaam in de Doornse bossen op dinsdagmorgen 7 mei. De politie zoekt de drie andere spanbanden en de zaklamp.

Het rechercheteam denkt al langer dat de vader van de kinderen zijn handelwijze op 6 en 7 mei heeft voorbereid. Een analyse van zijn pingedrag, waaruit de aankopen bij de bouwmarkt naar voren zijn gekomen, bevestigt dat. De politie heeft zondag beelden op internet geplaatst van vergelijkbare spanbanden en de kleine zaklamp.
Kleding

Ook zoekt de politie naar meer kleding van Julian en Ruben. Eerder werd al melding gemaakt van een camouflageshirt, maar na een inventarisatie van de kleding van de jongens blijkt dat ook een bordeauxrode boxershort, een blauwe spijkerbroek maat 146, en grijs onderhemdje met blauwgroene biesjes worden vermist.

In de auto van de 38-jarige vader uit Vleuten heeft de politie kinderkleding gevonden. De man had in zijn omgeving verteld dat hij de kinderen mee zou nemen op een uitstapje naar Luxemburg. Hij is met hen in Zuid-Limburg geweest, maar daarna teruggereden richting Doorn. De politie denkt dat hij een 'afscheidsrit' met zijn zoons heeft gemaakt.

Dat de kleding kwijt is kan volgens de politie onder andere betekenen dat de vader ergens met de kinderen is gaan zwemmen en dat zij alle drie een zwembroek hebben aangetrokken. 'Dat is een scenario', aldus de zegsman van de politie. Het kan ook zijn dat de vermiste kinderen deze onder- en bovenkleding nog aan hebben. De vader, die zelfmoord pleegde, droeg geen onderbroek toen hij werd gevonden.

Helikopter en F-16
De zoektocht gaat vandaag verder. Een helikopter en een F-16 zoeken vanuit de lucht boven het bos- en heidegebied tussen Doorn, Maarsbergen en Rhenen naar sporen van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7).

De helikopter speurt het hele natuurgebied af. De F-16 richt zich speciaal op open plekken zoals waterpartijen en heide- en graslanden, aangezien vanuit zo'n vliegtuig niet door een bladerdak gekeken kan worden, aldus een woordvoerder van de politie.

Beide toestellen hebben apparatuur aan boord waarmee zowel 's nachts als overdag afwijkingen in het landschap waargenomen kunnen worden. De politiehelikopter is vanaf zaterdagmiddag veelvuldig gezien en gehoord, onder andere in de buurt van Wijk bij Duurstede en boven recreatiegebied het Eiland van Maurik, dichtbij de plek waar de auto van de vader dinsdagochtend 7 mei nog is vastgelegd op camerabeelden.

De politie maakte vandaag bekend dat er nieuwe beelden zijn binnengekomen van de Herenstraat in Rhenen, van enkele minuten nadat de auto is waargenomen op de Rijnbrug bij die plaats. Daaruit blijkt dat de vader zeer waarschijnlijk in de richting van Leersum is gereden.

Mariniers
Op de grond zijn gespecialiseerde zoekers van de marine al sinds woensdagmiddag bezig om het gebied nog eens uit te kammen. Volgens de politie is deze driehoek het meest waarschijnlijke gebied waar de 38-jarige vader zijn kinderen eventueel heeft achtergelaten.

Vrijwilligers hadden een eigen speurtocht gepland in de bossen rond Leersum in hetzelfde gebied. Die gaat niet door omdat de particuliere speurders de politie niet voor de voeten willen lopen. Zij hebben hun actie nu verplaatst naar het bos in de buurt van camping Het Grote Bos tussen Doorn en Driebergen.

Een andere groep particulieren is van plan om maandag te gaan zoeken in de buurt van het Belgische Maasmechelen. Dit ligt net over de grens bij Neerbeek, de plaats waar de kinderen voor het laatst levend op beelden van een bewakingscamera zijn gezien. De zoekactie is BelgiŽ zal de hele dag gaan duren en is goedgekeurd door de plaatselijke politie daar.

Dankbrief

Eerder vandaag verstuurden moeder Iris en haar familie een openbare dankbrief aan alle mensen die al bijna twee weken lang op zoek zijn naar de vermiste kinderen. 'Het voelt als een warme deken', schrijft de familie in een brief die zondag aan RTV Utrecht is gestuurd.

'Kaarten, bloemen, Facebookberichten en -groepen, mail, WhatApp, sms, wensballonnen, kaarsen en wat al niet meer. Het zijn allemaal lichtpuntjes die onze hoop op een goede afloop blijven voeden. Diep uit ons hart: intense dankbaarheid voor alles wat jullie voor Iris en ons betekenen in deze zware dagen en de komende tijd', staat in de brief.

Gisteren werd bekend dat moeder Iris vůůr de verdwijning meer dan eens bij hulpverleners heeft aangeklopt omdat ze zich zorgen maakte over haar zoontjes, aangezien hun vader onder andere zinspeelde op 'familiedrama's.' De 38-jarige Vleutenaar werd dinsdag 7 mei gevonden in de bossen in Doorn, waar hij zelf een eind aan zijn leven had gemaakt. De jongens zijn sinds de avond daarvoor spoorloos.

De gehele brief van de familie van de jongens:

Overweldigend en hartverwarmend.

Op alle mogelijke manieren proberen de mensen in Nederland en daarbuiten ons te helpen met het terugvinden van onze knullen en Iris in haar wanhoop en machteloosheid te steunen. Er zijn geen woorden voor wat haar, Ruben en Julian is overkomen en daarom willen we allemaal in actie komen, iets doen.

Kaarten, bloemen, Facebookberichten en -groepen, email, WhatsApp, sms, wensballonnen, kaarsen en wat al niet meer. Het zijn allemaal lichtpuntjes die onze hoop op een goede afloop blijven voeden. Het zijn niet alleen familie en vrienden die ons steunen.

Volkomen belangeloos zijn er door heel Nederland en daarbuiten mensen die de organisatie van allerlei activiteiten op zich nemen en dat in goed overleg met de politie, defensie, brandweer en natuurbeheerders doen. Dat zegt iets over de saamhorigheid van de mensen. Dat voelt als een warme deken.

Tevens alle hulde voor politie, defensie en brandweer die zichtbaar en voor een groot deel onzichtbaar alles in het werk stellen alle deskundigheid mobiliseren, hulp van specialisten en apparatuur inschakelen, ook vanuit het buitenland. Er wordt dag en nacht doorgewerkt om Ruben en Julian terug te krijgen.

Heel Nederland en daarbuiten, diep uit ons hart: intense dankbaarheid voor alles wat jullie voor Iris en ons betekenen in deze zware dagen en de komende tijd.

Iris en familie

Bron:AD

Gelogd


* mei 18, 2013, 19:26:06
#40
P.S.

Natuurlijk bedoel ik in mijn vorige berichtje met

"de ouders"  de familie van de moeder v.d. jongens.
 ik denk dat de familie  van de overl.man ook wel erg veel verdriet hebben.

Gelogd


* mei 18, 2013, 18:02:47
#39
het is niet te geloven dat er kleding en meer van de vermiste kinderen( nog niet zeker)  is gevonden.
ik moet ervan rillen.
ik wilde  niet meer aan de verschrikkelijke gebeurtenis  denken maar toch keek ik elke dag of er meer nieuws over de zoektochten is gekomen.
zo zal er toch meer schot in komen in de zoektochten,hoop ik ,als de kleding dus wel van de jongens is.

het is zo prachtig dat de mensen meegeholpen hebben en de ouders zullen ook wel dankbaar zijn met alle hulp.

Gelogd


* mei 18, 2013, 17:16:16
#38
Ik ben bang dat hij ze heeft verdronken maar hoop het niet...omdat hij geen onderbroek aan had toen ze hem vonden is hij mischien in zijn onderbroek te water gegaan om de kinderen naar een diepere gedeelte in het water te duwen en toen heeft hij hem toen hij nat was uitgedaan en zo in zijn bovenbroek gestapt. Moet er niet aan denken als ik dit hier zo neer zet maar het kan zo gegaan zijn. Pffff.

Gelogd


* mei 18, 2013, 17:09:24
#37


Kleding gevonden bij zoektocht vermiste broertjes

Ongeveer 50 vrijwilligers hebben zaterdagmiddag in de bossen bij Geleen kledingstukken en enkele andere spullen gevonden bij een zoektocht naar de twee vermiste broertjes in het Danikerbos bij Geleen. Het gaat daarbij onder meer om T-shirts, een zwarte onderbroek en een geelrood boterhammentrommeltje. Dat maakte een van de vrijwilligers na afloop bekend.

De politie heeft spullen meegenomen voor onderzoek. Ook onderzochten agenten op aanwijzing van de vrijwilligers twee plekken in het bos.

De zoektocht werd in het bos en rond een vijver gehouden omdat de vader met de kinderen hier eens in de twee maanden kwam vissen, aldusde organisator Sander van Dijk.

Bron: AD

Gelogd


* mei 18, 2013, 17:03:54
#36
in het danikerbos bij geleen

Gelogd


* mei 18, 2013, 16:49:39
#35
er zijn kledingstukken gevonden in limburg maar of die van de broertjes zijn staat er niet bij

Gelogd


* mei 18, 2013, 11:26:45
#34
Ook in BelgiŽ zoektocht naar Ruben en Julian


Niet alleen in Nederland wordt nog altijd druk gezocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian, er wordt nu ook een zoektocht op touw gezet in BelgiŽ. 

Op maandag, tweede pinksterdag, gaat een groep burgers vanaf 11 uur het bos- en heidegebied ten westen van Maasmechelen doorzoeken.

Volgens initiatiefnemer Pieter Smits gebeurt dat in overleg met de burgemeester en de politiecommandant van Maasmechelen. Verzamelpunt voor de zoekers is het gemeentehuis in de Belgische plaats, net over de grens bij Geleen.

Nu.nl

Gelogd


* mei 18, 2013, 09:16:23
#33
'Vermiste broertjes kwamen onder toezicht van Jeugdzorg'


Kort voordat de broertjes Ruben (9) en Julian (7) verdwenen heeft de Raad voor de Kinderbescherming besloten om de jongens onder toezicht te stellen van Bureau Jeugdzorg.

Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van een rapport van de Raad voor de Kinderbescherming. De vader van de broertjes zou worden gehoord op verdenking van kindermishandeling.

Het rapport heeft kritiek op de hulp die de jongens is geboden. Meer dan 10 instanties en hulpverleners zouden zich met de jongens hebben beziggehouden, maar de hulp had nauwelijks effect, stelt de Raad in het rapport. Jeugdzorg is naar aanleiding van de zaak een intern onderzoek begonnen, aldus NRC Handelsblad.

Psychisch geweld
Al in 2009 stelde het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) vast dat de ruzies tussen de ouders, die vaak door de rechter moesten worden beslecht, schadelijk waren voor de kinderen.

Het AMK spreekt van 'psychisch geweld'. Dat is in april van dit jaar niet anders. De Raad voor de Kinderbescherming zegt dat de kinderen ''ernstig in hun ontwikkeling worden bedreigd" en vraagt de kinderrechter de jongens een jaar onder toezicht te stellen.

Uit het rapport van de Raad blijkt ook dat de vader zou worden gehoord als verdachte van kindermishandeling.

Bron: Nu.nl

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #33 Gepost op: mei 18, 2013, 09:16:23 »