Nowlive.eu

Registreren
 

Vermissingszaak Ruben en Julian
gelezen 33612 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* mei 20, 2013, 09:23:25
#62


Rubens voetbalvereniging lijdt 'grootste nederlaag'

Vorige weekend werden er nog wedstrijden bij de Zeister voetbalvereniging Jonathan, de club van Ruben, gespeeld. De stemming was toen al gelaten, niemand op de club wilde het noodlot van de broertjes toen aanvaarden. De voorzitter laat nu weten dat het nieuws van het overlijden van de jongens de 'grootste nederlaag' is.

Op de website van de vereniging staat het volgende bericht:

Ruben en Julian gevonden, intense droefheid overvalt ons allen

De hoop op een goede afloop na de vermissing van Ruben en Julian, heeft plaatsgemaakt voor intense droefheid. Voetbalvereniging Jonathan heeft haar grootste nederlaag geleden.

Onze gedachten gaan uit naar de moeder en de naaste familie.

Namens bestuur v.v. Jonathan
Frank Slijper, voorzitter

Bron: AD

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #62 Gepost op: mei 20, 2013, 09:23:25 »

* mei 20, 2013, 08:55:36
#61


Condoleancewebsites broertjes stromen vol

Er zijn maandagochtend vroeg al duizenden reacties op diverse condoleancewebsites voor de twee broertjes uit Zeist binnengekomen. Onder meer op condoleance.nl en Facebook delen mensen hun verdriet over de dood van Ruben (9) en Julian

Op condoleance.nl zijn al ruim 3000 reacties geplaatst. 'Mijn hart huilt.
Iris, familie en vrienden, ik wens jullie heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit onmogelijke verdriet', schrijft een gebruikster. 

Ook op een speciaal opgerichte Facebookpagina stromen de reacties binnen. 'Slaap zacht kleine engeltjes, jullie zijn niet alleen,' schrijft een vrouw op Nooit meer vergeten, altijd in ons hart. 'Als ik denk aan wat Iris, familie en vrienden meegemaakt hebben en nog mee gaan maken breekt mijn hart', schrijft iemand anders.

Lichamen gevonden
Bijna 2 weken lang is naar de jongens gezocht. Zondagmiddag werden hun lichamen gevonden in een afwateringsbuis in een sloot in een landelijk gebied bij de Utrechtse plaats Cothen.

De broertjes werden 2 weken geleden meegenomen door hun 38-jarige vader. Die pleegde op 7 mei zelfmoord in het recreatiegebied Doornse Gat. Sindsdien is met man en macht naar de jongens gezocht. Aangenomen wordt dat de vader zijn zoons heeft omgebracht.

Bron: AD

Gelogd


* mei 19, 2013, 23:27:57
#60Gelogd


* mei 19, 2013, 22:12:55
#59

Gelogd


* mei 19, 2013, 21:59:31
#58
Kerken in Cothen geopend

COTHEN -
De pastor van de protestantse kerk in Cothen heeft zondagavond de kerk geopend voor mensen die willen stilstaan bij de ontdekking van twee lichamen in een sloot bij het dorp. „Ik zet de deur van de kerk maar open en steek een kaarsje aan”, meldt pastor Rebecca Onderstal via Twitter.


Ook de katholieke Petrus en Pauluskerk in het dorp is geopend. Priester Anton ten Klooster laat weten dat wordt gebeden voor de mensen in Cothen en omgeving.
 
Ook volgens Onderstal is nog niet duidelijk of de vermiste broertjes bij de duiker in het buitengebied zijn gevonden. „Maar het dorp is steeds al heel erg betrokken omdat de vader uit Wijk bij Duurstede kwam en daar vrienden en familie heeft.”

Telegraaf.

Gelogd


* mei 19, 2013, 21:27:39
#57
Politie spreekt van 'lichaampjes'

UTRECHT -
De politie Midden-Nederland heeft vanavond gesproken over de vondst van twee ‘lichaampjes’. Het leek erop dat woordvoerder Bernhard Jens zich versprak toen hij live werd geďnterviewd door RTV Utrecht.


Hoewel nog niet duidelijk is of het daadwerkelijk om Ruben en Julian gaat, zei de woordvoerder letterlijk: ,,We hebben inderdaad naar de familie gecommuniceerd dat we twee lichaampjes hebben aangetroffen.”

Toen Jens later nogmaals werd geconfronteerd met zijn eigen woorden, hield hij zich op de vlakte. ,,Of het daadwerkelijk om lichamen van kinderen gaan, daar doen we geen uitspraken over.”

Bron: Telegraaf.

Gelogd


* mei 19, 2013, 21:22:31
#56


Lijkwagen arriveert in Cothen

Vanavond tegen negen uur is een lijkwagen gearriveerd in het Utrechtse Cothen bij de plek waar een voorbijganger 's middags toevallig twee lichamen vond bij een afwateringsbuis, ook wel duiker genoemd, in een sloot. Het is nog niet bekend of de lichamen van de broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist zijn.

De stoffelijke overschotten zijn gevonden bij een T-splitsing van twee wegen door de weilanden in het landelijke gebied. De duiker loopt onder de weg door.

Bron:AD

Gelogd


* mei 19, 2013, 20:44:08
#55


Ons werk zit er op.

UTRECHT -
,,Ons werk zit erop. We zijn heel bedroefd allemaal, dit hakt er wel in...”


Verslagen reageert Wanda van de Bovenkamp tegenover De Telegraaf op het nieuws dat twee lichamen in een duiker in Cothen zijn gevonden. De initiatiefneemster van de vele zoekacties rond Doorn werd vandaag door de politie geďnformeerd over de mogelijke doorbraak in de zaak rond de verdwenen jongens. ,,Ons werd gevraagd het zoeken te staken. We hebben nog geen bevestiging dat het om Ruben en Julian gaat, en zitten nog in spanning, maar we gaan daar wel vanuit.”

Dat betekent volgens Wanda dat de vrijwilligers zich zullen terugtrekken en niet langer in de media verschijnen. ,,We komen nu bij elkaar om een moment samen te zijn, en zullen ons werk evalueren.”

De bedoeling is, zoals deze krant eerder meldde, om een landelijk netwerk van burgerzoekteams op te richten.

Bron: Telegraaf.
« Laatst bewerkt op: mei 19, 2013, 20:46:31 door AWBelt »

Gelogd


* mei 19, 2013, 20:32:33
#54
Ja, vreselijk en inderdaad voor beide families. En voor de voorbijganger die de knaapjes gevonden heeft ook. Afschuwelijk drama, arme kinderen en arme moeder...haar leven is nu ook verwoest.  #huilen

Gelogd


mei 19, 2013, 20:14:50
#53
het moet ook een verschrikkelijk drama zijn voor de familie van die vader....

Gelogd


* mei 19, 2013, 20:07:46
#52
het is weer verschrikkelijk.
als het zo dichtbij is leef je helemaal erg mee ik had nogeen stille hoop dat de jongens in een bos waren,misschien vastgebonden.maar dit, ...... die vent moet wel of helemaal gek zijn geweest of een enorm brutale  schoft, eigenlijk weet ik  geen woorden voor hem.
want hij kon toch nog half nederland doorrijden en een  onzichtbare plek vinden in de
afwateringsbuis het is niet te geloven dat die vent daar nog de energie voor had om zoiets afschuwelijk  gemeens te bedenken.

de moeder....., en de naaste familie, hoe kun je zoiets verwerken .
ik hoop dat zij de kracht vinden en wens de familie enorm veel sterkte.Gelogd


* mei 19, 2013, 19:14:32
#51
'Moeder Iris op de hoogte gebracht van vondst jongens'

Iris, de moeder van de vermiste broertjes Ruben en Julian, zou op de hoogte gebracht zijn van het nieuws dat de jongens zijn aangetroffen in Cothen. Dit meldt het Jeugdjournaal. De politie heeft dit nieuws nog niet bevestigd.

Later meer.

Bron: AD

Gelogd


* mei 19, 2013, 19:07:27
#50
Politie richt 'plaats delict' in bij Cothen

COTHEN -
De politie heeft alle benodigde diensten naar de vindplaats van twee lichamen bij het Utrechtse Cothen gestuurd. Op zo'n 150 meter afstand van de Kromme Rijn is een gebied afgezet met linten en schermen. Er is ook een zogenoemde mobiele plaats delict-unit gearriveerd.


De plaats waar een passant iets in het water zag drijven, bevindt zich volgens de politie precies op een T-splitsing in een weidegebied. De aangetroffen lichamen waren zondagavond rond 7 uur nog niet geborgen, zegt de politie. Het zal naar verwachting tot laat in de avond duren voor vastgesteld is of de gevonden lichamen van de vermiste broertjes uit Zeist zijn.

In de buurt van de vindplaats is ondertussen een waar mediacircus aan het ontstaan. De politie vraagt belangstellenden dringend om niet naar Cothen af te reizen.

Bron: Telegraaf.

Gelogd


* mei 19, 2013, 18:44:49
#49
Politie: Identificatie kan nog uren duren

De identificatie van de twee zondagmiddag gevonden lichamen kan nog uren gaan duren. Ook is nog niet te zeggen of het om kinderen of volwassenen gaat die zijn gevonden bij een duiker in Cothen.

Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Forensisch specialisten zijn gearriveerd bij de vindplaats.

De duiker verbindt watergangen langs een weiland in de Utrechtse polder. Het is een landelijk gebied.

Bron: AD

Gelogd


* mei 19, 2013, 18:41:18
#48
dat hoop ik

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
« Reactie #48 Gepost op: mei 19, 2013, 18:41:18 »